Dodaj do ulubionych

Mostostal Invest

IP: *.dmpbk.com.pl 16.07.03, 10:55
Witam, chciałbym kupić mieszkanie w Inwestycji "Osiedle Leśne" na Bemowie.
Jeszcze do tej pory nie posatwili fundamentów. Budują 4 budynki, 3 z nich za
pieniądze własne +kupujących a 4 na kredyt pod zastaw działki na której stoją
wszystkie budynki. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: bagata Re: Mostostal Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 11:00
      Witam,
      Powinieneś sprawdzić forum"mostostal invest" gdzie jestem ja i biot, jak
      również forum "Osiedle Leśne" Bemowo. Prowadzimy je ponieważ z tych 40 osób,
      które podpisały już umowy to tylko my tu jesteśmy. Firma została
      sprawdzona,dyskusja była długa i jak na razie wszystko było ok. Budowę mają
      rozpocząć już w tym tygodniu a napewno do 15 sierpnia. Powoli zaczynają coś tam
      robić.
      Mieszkania idą bardzo szybko, jest dużo rezerwacji więc trzeba podjąć szybką
      decyzję.
      pzdr,
      • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 16.07.03, 13:02
        Ale ryzyko jest duże. Skoro kredytować będą jeden budynek to czemu nie podzielą
        działek i nie zastawią tylko tej na której stanie skredytowany blok?
        • Gość: bagata Re: Mostostal Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 13:05
          Kto ci udzielil info na temat skredytowanych bloków? W tej firmie każdy mówi
          coś innego więc musisz bardzo uważnie słuchać i pytać się kilku osób.
          Z tego co wiem to wszystkie działki na których będą stały 4 nowe bloki są ok i
          działki również, a problemy mogą wystąpić tylko z działkami na około.
    • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 16.07.03, 13:48
      Nie potrafiłem dogadać się ze sprzedawcami to od razu uderzyłem do dyrekcji na
      abrahama. Udało mi się przejrzeć ich bilanse: za rok 2002 mieli stratę!!!Jeżeli
      coś pójdzie nie tak z 4 blokiem, a te 3 niskie nawet wybudują to i tak działki
      będą pod hipoteką i zamiast 160 tys, trzeba będzie zapłacić 2 razy więcej (bo
      będzie obciążona hipoteka). Sprawa jest dosyć skomplikowana i poważna zarazem.
      Przyszły rok będzie bardzo trudny dla developerów - najprawdopodobniej dojdzie
      22%VAT(czyli nasze mieszkania podrożeją). Może zmniejszyć się popyt na nowe
      mieszkania. Wtedy 4 blok będzie świecił pustkami. Nie spłacą kredytu w Banku i
      po mieszkaniach....
      • Gość: Joanna Re: Mostostal Invest IP: 172.10.11.* 16.07.03, 14:06
        Witam,
        znowu się wtrącam na Wasze Forum.
        Skąd wiesz o tym kredycie tak dokładnie. Do tej pory ich kredyty poręczał
        Mostostal Warszawa i ta spółka matka udzielała im pożyczek.

Czyżby juz przestali wierzyć w spółkę córkę?
        Trochę mnie ta wiadomośc zaniepokoiła, bo na Iskrze jest duzo mniejsze
        zainteresowanie mieszkaniami. Wprawdzie tam jest inna sytuacja, bo wieczystym
        uzytkownikiem działek jest Spóldzielnia Gocław, więc to ona musiałaby brać
        kredyt pod zastaw działek.

Ale zmartwiło mnie to ,że już wogóle nia mają kasy, bo Iskra kolejne etapy sa w
        powijakach.

pozdr. Asia
        • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 16.07.03, 14:28
          Dzwoniłem na abrahama do ich siedziby, rozmawiałem z dyrektorem ds marketingu,
          z dyrektorem finansowym. Nie wiadomo z jakiego banku będą brali ten kredyt ale
          coś wspominali o BOŚ(w budynku D będzie istniała możliwość wykorzystania
          rachunku powierniczego ale co z tego). Martwi mnie fakt że nie podzielili
          działek. Teraz podpiszemy umowę, za kilkanaście dni okaże się że wzięli kredyt
          i co wtedy?Gdyby na 100% było wiadomo że firma przetrwa to inwestycja jest
          średnio bezpieczna,le martwię się o jej kondycję finansową. To że należy do
          Mostostal Warszawa to jeszcze nic nie znaczy. Zawsze można się pozbyć
          nierentownej "córki". Moim zdaniem powinni podzielić działki pod kolejne
          budynki a nie zakładać hipotekę na całej działce. Nawet stwierdzenie że przy
          podpisaniu umowy mieszkanie będzie wolne od obciążeń nic nie znaczy bo kto wie
          czy do podpisania kiedyś dojdzie???To jest długi okres i wszystko może się
          zdarzyć.
      • suzin Re: Mostostal Invest 16.07.03, 14:28
        Ja bym nie dramatyzował. Oczywiście ryzyko zawsze istnieje, ale w tej sytuacji
        to chyba żadnego mieszkania w Warszawie nie udałoby się kupić. Większość
        developerów miała straty albo jest zadłuzona.
        Tez oglądałem bilans za rok 2002. Rzeczywiście mieli stratę, ale pokryli ją z
        kapitału rezerwowego. Mają też już jakiś kredyt, ale w stosunku do posiadanych
        aktywów jest na razie niewielki. Jeśli będą brać kredyt na ten 4 budynek to i
        tak nie będzie źle. Myślę, że to ryzyko nie jest takie duże.
        A swoją drogą to zwykły skandal jak traktuje się klientów w Mostostalu. Ja
        przez ostatnie 2 miesiące nie mogłem się doprosić o ten bilans i musiałem
        pojechać do KRSu. "Taka polityka firmy". A tu prosze nie dość, że udostępnili
        bilans na miejscu to jeszcze udzielili tak dokładnych informacji o kredycie.
        Wstyd panowie i panie z MI. Taka polityka jeszcze się na was kiedyś odbije
        bardzo niekorzystnie. Mam tylko nadzieję, że dopiero po wybudowaniu I etapu
        Osidla Leśnego.
        Pzdr
        • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 16.07.03, 14:32
          Nie było tak łatwo:)dar przekonywania:)
          Bilansu za rok niestety nie udostępnili(za poprzednie lata miałem informacje z
          monitora). Po prostu porozmawiałem z Dyrektorem Finansowym. To przecież nie są
          tajne informacje i każdy ma do tego dostęp.

Oczywiście nie ma co dramatyzować, ale ja chciałbym wziąć kredyt na tą
          inwestycję, a nie mam zamiaru spłacać przez 30 lat wirtualnego mieszkania.
          • suzin Re: Mostostal Invest 16.07.03, 14:42
            Gość portalu: Pablo napisał(a):

> Oczywiście nie ma co dramatyzować, ale ja chciałbym wziąć kredyt na tą
            > inwestycję, a nie mam zamiaru spłacać przez 30 lat wirtualnego mieszkania.

ja podobnie, trzeba po prostu rozważyć wszystkie za i przeciw.
            Co do podziału działek, to myślę, że jest to cholernie uciążliwa robota i po
            prostu im się nie chce. Za dużo biurokratycznej roboty i załatwiania po
            urządach - w dodatku pozwolenia na budowę mają na takie działki, a nie inne i
            po podziale musieliby dostać nowe. Zgadzam się z tobą, że mimo to i tak powinni
            dokonać tego podziału. Ale to MI, więc...
            Jak do tej pory wszystkie inwestycje się im udawały, więc może i teraz się uda.
            Pzdr

• Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 16.07.03, 14:51
              No i druga sprawaw-droga ekspresowa i autostrady. Kiedyś oglądałem w podobnym
              miejscu(powstaną widełki a my będziemy w środku)na ul Piekałkiewicza. Wygląda
              to strasznie. no ale każdy musi zadecydować za siebie

Pozdrawiam
              • Gość: misiek Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 17.07.03, 08:46
                słyszałem że są w złej kondycji finansowej...
                • suzin Re: Mostostal Invest 17.07.03, 09:23
                  Gość portalu: misiek napisał(a):

> słyszałem że są w złej kondycji finansowej...

Tak?
                  A to ciekawe. A skąd słyszałeś? Skoro pracujesz w PBK to może podziel się
                  jakimiś informacjami.
                  • Gość: cas Re: Mostostal Invest IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 12:24
                    > > słyszałem że są w złej kondycji finansowej...
                    >
                    > Tak?
                    > A to ciekawe. A skąd słyszałeś? Skoro pracujesz w PBK to może podziel się
                    > jakimiś informacjami.

Pewnie slyszal od Pabla, skoro pisza z tego samego IP...

pozdr, cas
    • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 17.07.03, 12:38
      Ja się tak zastanawiam jak tu zminimalizować ryzyko, ale nic mi do głowy nie
      przychodzi. Mają ofertę że na początku wpłacam 20% wartości mieszkania, po
      podpisaniu aktu 80% - ale w takim przypadku cena rośnie o 10%. Dużo kasy!
      Budimex Nieruchomości ma podobną ofertę - ale tam wpłaca się 10% wartości
      resztę przy akcie notarialnym i cena nie wzrasta. Jestem w tym momencie w
      kropce,ale chyba zrezygnuję...
      • Gość: nunzia Re: Mostostal Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.03, 12:57
        Nie podoba mi się ta walka na forum kto jest z jakiego IP i kto co wie, i od
        kogo. Jeżeli pracujecie w Banku i "przypadkowo" znacie sytuacje fiansową firmy,
        to powinniście się otwarcie nią podzielić, a jeżeli część informacji jest
        przypadkowa to nie róbcie zamieszania. Każdy w jakiś sposób sprawdza firmę, i
        zastanawia się czy kupić i za każdym razem będzie jakieś ryzyko. Nie wierzę aby
        znalazła się jakaś firma, która nie ma problemów. Kupując mieszkanie musisz się
        zastanowić nad innymi rzeczami, nie tylko czy firma ma stratę czy nie. Z tego
        co wiem to nie jest tak źle i jest 99 % szans, że te mieszkania powstaną i nikt
        nie będzie miął problemów.
        Życzę wam powodzenia.
        • Gość: cas Re: Mostostal Invest IP: *.acn.waw.pl 17.07.03, 13:08
          > Nie podoba mi się ta walka na forum kto jest z jakiego IP i kto co wie, i od
          > kogo.

Mi rowniez sie nie podoba. I jezeli widze, ze osobie z banku odpowiada inna
          osoba z tego samego banku i to jeszcze w sposob nic nie wnoszacy do dyskusji,
          to nie moge nie zareagowac. Za duzo jest takich sytuacji na forum, zebym
          uwierzyl, ze wszystkie sa przypadkowe.

pozdr, cas
          • Gość: nunzia Re: Mostostal Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.03, 13:26
            Może i nie są przypadkowe, ale zawsze się zastanawiam co im daje takie
            podpuszczanie.......myślałam, że w bankach to się pracuje a nie udziela się na
            forum. Może dlatego firmy mają tyle problemów finansowych :-)
            pzdr
            • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 17.07.03, 13:37
              problemy finansowe firm , szczególnie deweloperskich nie wynikają na szczęście
              z działalności banków, a działania osób zarządzających firmą - ale to mała
              dygresja dla niewtajemniczonych.
              Dlaczego kondycja nie jest najlepsza? A dlatego że zysk w roku 2000 był ponad
              4mln, w roku 2001, 600 tys w zeszłym roku była strata - a w tym ??według
              informacji od głównej księgowej"lekko na plusie".
              Mam nadzieję że taka moja odpowiedź was satysfakcjonuje. Każdy ma prawo wyrażać
              swoje opinie, a jak nie chcecie ich czytać to nie czytajcie!
              • Gość: ice Re: Mostostal Invest IP: *.pkobp.pl 18.07.03, 08:57
                Potwierdzam - problemy firm nie wynikaja z dzialanosci BAnkow, czesto jest
                wrecz odwrotnie.
                Po drugie, jesli mamy 5 minut przerwy, to my bankowcy, tez chcemy cos
                napisac.I prosze nie rozliczac nas z czasu pracy, bo nikt sie nas nie pyta,
                czy siedzimy po godzinach. Niom:))
              • Gość: ice Re: Mostostal Invest IP: *.pkobp.pl 18.07.03, 09:30
                Strata w zeszlym roku? W jakiej wysokosci? Ja bym tak nie tragizowala,
                spojrzcie na Mostostal Export - tamci to dopiero musza miec straty, biorac pod
                uwage chociazby wysokosc ich dlugow,horror.Ja poki co jestem dobrej mysli
                (przyszla mieszkanka Iskry).
    • Gość: morfan Re: Mostostal Invest IP: *.telenergo.pl 17.07.03, 21:49
      Hej. A ja chcciałbym zapytać o całkiem inna sprawę, może mniej ważną. Co
      myślicie o tej antenie ustawionej na budynku wojskowym obok inwestycji? Czy nie
      będzie ona wpływała negatywnie na życie mieszkańców? Ja osobiście zastanawiam
      sie nad zakupem mieszkania w bloku C, tym najbliżej położyn przty tej antenie,
      ale mam wątpliwośći.
      • Gość: Arek. Re: Mostostal Invest IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.07.03, 07:19
        Witam.
        Pszepraszam że się wtrącam, ale może ta informacja kogoś zainteresuje. Warto
        skorzystać w takim przypadku z usług wywiadowni gospodarczej. Kancelaria prawna
        z której usług korzystałem[0-22 333-73-25] ma podpisaną umowę z jedną z nich.
        Koszt takiej usługi to około 250 złotych. W krótkim czasie[około dwa, trzy dni]
        poznacie faktyczną "kondycję" developera. Myślę że warto spróbować.
        Pozdrawiam.
        • Gość: bagata Re: Mostostal Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 08:15
          Dzięki za info ale z tego co wiem to są to dane ogólnodostępne i nie jest to
          problemem sprawdzenie sytuacji finansowej firmy. Co do Osiedla Leśnego to
          myślę, że nie będzie większych problemów. Prawie wszystkie mieszkania są już
          sprzedane lub będą do końca lipca. Taki jest warunek dokonanych rezerwacji.
          Żyję w głębokim przekonaniu, że wszystko będzie ok :-)
          Serdecznie pozdrawiam wszystkich pesymistów i optymistów tej inwestycji.
          bagata
          • Gość: Arek. Re: Mostostal Invest IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.07.03, 19:18
            Ok. Powodzenia.
      • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 18.07.03, 11:03
        sam się zastanawiam co do tej anteny. Mam zarezerwowane miejsce w bloku C i
        antena jest dosyć blisko. Czy ktoś się na tym zna i może podać jakieś
        informacje jak ona może wpływać na mieszkańców?
        • suzin Re: Mostostal Invest 18.07.03, 12:02
          Ja to się bardziej boję tej fosy i komarów ;)

A poważnie to wątpę, żeby były jakieś wiarygodne informacje na temat wpływu
          takiej anteny na zdrowie okolicznych mieszkańców. To tak jak z telefonami
          komórkowymi - co chwila pojawiają się jakieś informacje, ale najczęściej
          sprzeczne.

Pzdr
    • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 18.07.03, 11:04
      jeszcze jedna sprawa: w umowie jest zapis że MI może oddać nasz budynek do
      dokończenia innej firmie bez naszej zgody! Zgodziliście się na to?

Pozdr
      • Gość: bagata Re: Mostostal Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 11:43
        Umowa jest nie negocjowalna, więc siłą rzeczy trzeba się zgodzić. Nie ma
        różnicy czy zmienią wykonawcę czy nie, na Iskrze zmienili, i powiedzieli ,że
        tym razem tego błędu nie popełnią. Standard wykonania się nie może zmienić, a
        wykonawca................tak samo zrobi jak każdy inny. JAk narazie jest jeden
        z najlepszych więc może wybuduje nasze domki do końca :-)
        pzdr
        • suzin Re: Mostostal Invest 18.07.03, 11:50
          To nie do końca chodzi o innego wykonawcę. W umowie jest zapis, że MI może
          przekazać Osiedle Leśne wogóle innemu developerowi (chociaż nie wiem po co
          miałby to robić). Tyle tylko, że warunki podpisanej umowy pozostają bez zmian.
          W zasadzie jest mi obojętne kto to zbuduje, byle tylko zbudował.
          • Gość: bagata Re: Mostostal Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 12:27
            Ja też chcę aby był zbudowany.
            • Gość: morfan Re: Mostostal Invest IP: *.telenergo.pl 18.07.03, 13:50
              Hej. No chyba, że inwestycje przejmie JW Construction. I co wtedy. W tej chwili
              JW buduje na Bemowie mieszkania za 3200 za metr. Głupio byłoby więc kupować coś
              za 3855 (bo tyle faktycznie kosztuje metr w mieszkaniach w blokach A, B i C)i
              dostać jakość taką samą jak Ci którzy kupili za 3200.
              Co Wy na to?
              • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 18.07.03, 14:15
                Ja mam jak zwykle katastroficzne wizje - a jak przejmie firma o kapitale 100tys
                PLN i zbankrutuje? Czy nie powinniśmy mieć wpływu na wybór firmy? Taki zapis,
                że MI może "sprzedać nas" innej firmie jest niedopuszczalny(tak twierdzi każdy
                prawnik).
              • Gość: bagata Re: Mostostal Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 14:29
                Dlaczego wy macie wszyscy taką "ciemną" wizję.
                Czyli najlepiej nie kupować żadnego mieszkania, a najlepiej samemu sobie
                postawić dom, tak? Czy ktoś zna firmę w Wawie, której można zaufać, gdzie umowa
                jest idealna i wszystko by bylo piękne i cudowne?
                Czekam na propozycje,
                jak narazie to podpisałam umowę z MI i mogę jedynie czekać.
                pzdr
                • Gość: morfan Re: Mostostal Invest IP: *.telenergo.pl 18.07.03, 23:50
                  Hej. Niestety nie udało mi się kupić małego mieszknaka w budynkach A,B ani C.
                  Pozostał tylko budynek D. Co myślicie o tym budynku? Czy ktoś z Was kupuje w
                  nim mieszknako od strony północnej? Będą tam duże przeszklenia, troszkę się
                  boje, jak będzie sie mieszkać w mieszkaniu w któtym zamiast ściany zewnętrznej
                  są szyby? Jakie macie zdanie na ten temat?
                  • Gość: ice Re: Mostostal Invest IP: *.chello.pl 20.07.03, 12:41
                    Jeśli można - zawsze marzyłam o szybach zamiast ściany zewnętrznej....ehhhhhh.
                    A tak w ogole kupilam mieszkanie od MI na Iskrze wlasnie od polnocy, poniewaz
                    bardzo lubie ten kierunek. Teraz tez mam mieszkanie od polnocy. Slonce nie
                    swieci mi po oczach, nie mam w mieszkaniu potwornego goraca, nie wypaczaja mi
                    sie okna. A słoneczko, coż odbija sie od okien bloku na przeciwko.Po prostu
                    wracam z pracy do przyejmnego schlodoznego mieszkanka.
                    Pzdr
                    • Gość: Ona Re: Mostostal Invest IP: *.sn.pl 21.07.03, 12:08
                      Przed podpisaniem umowy sprawdzałam kondycję finansową MI (w KRS i aktach
                      rejesrowych), biorąc pod uwagę wielkość kapitału zakładowego wydaje mi się, że
                      strata w 2002 r. nie stanowi problemu. Fakt, że w latach ubiegłych był zysk,
                      ale teraz prawie wszystko kiepsko stoi, poza tym zdaje się, że jest dobry
                      moment dla branży budowlanej. Co do ewentualnego kredytu pod hipotekę, to
                      owszem istnieje niebezpieczeństwo, że wezmą kredyt, a nam przyjdzie go spłacać -
                      uważam jednak, że inwestycja jesty bezpieczna, jeżeli wezmą kredyt tylko na
                      budynek "D", to będzie on nieznaczny. Interesowałam się ich poprzednimi
                      inwestycjami, wszystkie kredyty zabezpieczone rzeczowo spłacili. Deweloperzy
                      zazwyczaj biorą kredyt, nawet na całość inwestycji, dopóki nie będzie rachunków
                      powierniczych z prawdziwego zdarzenia, to zawsze będzie ryzyko. Cena mieszkania
                      chyba nie wzrośnie z uwagi na VAT, podobno zostało wynegocjowane, że na
                      sprzedaż mieszkań bedzie 7 % do 2007 roku.
                      Ja w to weszłam - pozdrawiam!
    • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 21.07.03, 13:25
      Zgadzam się z Tobą odnośnie tego kapitału. Jednak biorąc pod jak traktują
      wymagających klientów(do takich się zaliczam) - chodzi o bezpieczeństwo
      transakcji, negocjacje itp. to ja im podziękowałem i rezygnuje z tej
      inwestycji. Przeniosłem swoje zainteresowania na OSIEDLE ZAWISZY, które buduje
      BUDIMEX NIERUCHOMOŚCI. Mogę na początku wpłacić 10% resztę przy odbiorze, a co
      najważniejsze inwestycja nie staje się droższa.(no i ogródek w cenie).
      • Gość: Ona Re: Mostostal Invest IP: *.sn.pl 21.07.03, 14:13
        Niestety masz rację, w kwestii stosunku do klientów; zadając pytanie MI mam
        wrażenie, że nie zastanawiają się nad odpowiedzią tylko nad tym co klient - ja
        chciałabym usłyszeć, w konsekwencji uzyskuję różne odpowiedzi od różnych
        pracowników MI, a po sprawdzeniu okazuje się, że prawda jest jeszcze inna.
        Zupełnie tak jakby przerobili tylko połowę podręcznika o zasadach postępowania
        z klientami. Mnie jednak przekonała dobra (mimo wszystko) sytuacja ekenomiczna
        firmy, uregulowane kwestie prawa do gruntu, a przede wszystkim zaczarowane
        miejsce pod inwestycję, zieleń, a z drugiej strony bliskość do centrum - co dla
        mnie jest zaletą. Ponadto oprócz planowanych dróg, na około mają być tereny
        rekreacyjne. Już w tej kwestii jest dobrze.
        • Gość: bagata Re: Mostostal Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 14:40
          Ja nie mam jakiś strasznie złych wspomnień po rozmowach z pracownikami, czasami
          wręcz przeciwnie. Faktem jest, że trudno jest ich czasem zrozumieć i pojąć o co
          im właściwie chodzi, ale nie spotkałam się z nieuprzejmością.
          Mnie też osobiście przekonało położenie osiedla i to, że będzie jedno z
          ładniejszych na Bemowie.
          pzdr,
          bagata
          ps. powodzenia z osiedlem zawiszy.
          • Gość: biot Re: Mostostal Invest IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 15:11
            Ja tez zastanawialam sie nad Osiedlem Zawiszy nawet ogladalam miejsce i plany
            mieszkan. Ale bylo to dobre 3 miesiace temu i juz wtedy prawie wszystko bylo
            zarezerwowowane. Na watku Osiedla Zawiszy pisali ze zostalo tylko 5 mieszkan
            rozumiem ze zdecydowales sie na jedno z nich. Wyrazales swoje obawy zwiazane z
            obecnoscia dużej drogi w pobliżu Osiedla Lesnego ale rozumiem ze w koncu
            uznales ze nie jest to zaden problem decydujac sie na mieszkanie tuż przy
            trasie Torunskiej :) Mam nadzieje ze obydwa osiedla beda budowane sprawnie i
            pod koniec przyszlego roku staniemy sie szczesliwymi posiadaczami wlasnego
            mieszkanka.
            Pozdrawiam
            Biot
            • Gość: Pablo Re: Mostostal Invest IP: *.dmpbk.com.pl 21.07.03, 15:20
              na zawiszy zwolniło się 1 mieszkanie - jutro pójdę i zobaczę(choć okolica
              osiedla leśnego podobała mi się bardziej). W końcu jednak trzeba się na coś
              zdecydować - choć jak to mówią"nigdy nie mów nigdy". Jeżeli MI zgodzi się na
              moje warunki(osobiście w to wątpie) to może jeszcze zmienię zdanie, ale jak na
              razie ani widu, ani słychu odpowiedzi...
          • Gość: Ona Re: Mostostal Invest IP: *.sn.pl 21.07.03, 15:18
            Mi nie zależało szczególnie na Bemowie, tylko na położeniu blisko centrum i na
            rozwiniętej sieci komunikacji. Uważam, że będzie to jedno z najładniejszych
            osiedli w Warszawie.
            Fakt, że Os.Zawiszy nie interesowałam się i wolę tego nie robić trwając w
            przekonaniu o zaletach Leśnego.
            • Gość: bagata antena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 09:13
              Wracam dowątku anteny ustawionej na terenie "wojskowym". Jest to antena
              telefoniczna, należąca do TPSA i do centrali telefonicznej. Stoi tam poieważ,
              użyczyli im miejsca. Nie ma najmniejszego wpływu na "życie i zdrowie" ludzi.
              pzdr,
              bagata
      • Gość: ice Re: Mostostal Invest- do Pablo IP: *.chello.pl 22.07.03, 10:01
        Pablo, a ogladales okolice osiedla Zawiszy???
        Ja oglądałąm , miałam juz nawet zarezerwowane mieszkanie i byłam gotowa
        wpłacić, ale jak tam pojechałam i zobaczyłam okolice, to mi sie odechcialo...
        Te okropne bloczki obok i te wstretne magazyny....brrrrrrrr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka