Gość: Sebek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.03, 13:21 buduja m.in na Skoroszach-Wa-wa Usrsus, co o nich sądzicie ,czy warto u nich kupić mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ds Re: Edbud IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.07.03, 08:38 Poszukaj w poprzednich wątkach - jest ich mnóstwo. chyba, że jesteś z Edbudu i liczysz na reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Edbud IP: 193.108.78.* 24.07.03, 10:51 Cos sie latwo irytujesz. Watkow wcale nie jest duzo. A informacji, ktore by w nich byly przydatne jeszcze mniej. Cz ty we wszystkich watkach tak "bystro" komentujesz? Nie dali Cie sie wyzyc w szkole? Wracajac do glownego tematu: firma troche juz wybudowala (choc do najwiekszych nie nalezy), maja spoznienia rzedu 1-3 miesiace wzgledem harmonogramow (historycznie i obecnie), zeby nadgonic czas czasem za bardzo sie spiesza (niektore prace w silne mrozy), niezbyt sklonni do negocjacji umowy, ktoraz zawiera kilka krzywdzacych nabywce punktow (choc nie odbiega razaco od "developerskiej" normy), kiedys zdarzylo im sie oddac zle izolowane garaze, ktore zlapaly grzybka. To glowne punkty z poprzednich watkow. Ich sprawozdanie finansowe za 2002 jest w miare OK (mieli niski poziom gotowki, ale kredytow tez mieli niewiele; pokazali zysk netto co jak na branze nie jest zlym osiagnieciem, nie podoba mi sie audytor - od kilku lat ta sama firma, pewnie znajomi choc to jeszcze o niczym nie swiadczy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowniczy Re: Edbud IP: 80.51.246.* 21.08.03, 19:02 za 2002 powiadasz, a czy uwzglednia sie wtym niezapłacone zobowiazania wobec wykonawców? PZDRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: Edbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 11:43 co do Edbudu gdy kilka miesiecy temu szukalem mieszkania na ursusie to dwie firmy byly godne uwagi ( moim zdaniem) Edbud i Ebejot wybralem Ebejot sprawdzajac jednak wczesniej obie firmy musze stwierdzic ze nie maja zaleglosci w US i ZUSie co do obslugi klienta to lepiej to wypada dla Ebejot sa nastawieni frontem do kienta a Edbud delikatnie mowiac ma ustalone zasady i albo je akceptujesz albo nie co do terminow realizacji to ebejot oddaje terminowo czasem nawet wczesniej Edbud jak ktos juz powiedzial ma 3 miesieczny poslizg ale teoretycznie jest to do zaakceptowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Edbud IP: *.ci.uw.edu.pl 21.08.03, 20:04 Gdybym miał wybierać w tej okolicy wybrałbym Ebejot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Edbud IP: 217.153.60.* 22.08.03, 14:00 kupilam u nich na kabatach, znam murarza, ktory tam pracuje (niezalezny od Edbudu), twierdzi,ze buduja bardzo solidnie. Znajomy zna prezesow, twierdzi, ze bardzo uczciwi ludzie. Pytanie czy w pracy tez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Edbud IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.08.03, 17:20 Niestety ale ja mam inne z nimi doświadczenia. Na regulację okien czekam już 8 miesięcy nie mówiąc już o dużo większych usterkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agapa Re: Edbud IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 22.08.03, 17:43 Czy mozesz powiedziec cos wiecej? ja prawdopodobnie bede miec wymieniane okna - poniewaz sa nieco porysowane. perspektywa czekania na to 8 miesiecy niespecjalnie mi sie usmiecha... Jakie sa te duzo wieksze usterki, jesli mozesz o tym napisac? Dzieki z gory, AP Gość portalu: Ala napisał(a): > Niestety ale ja mam inne z nimi doświadczenia. > Na regulację okien czekam już 8 miesięcy nie mówiąc już o dużo większych > usterkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Edbud IP: 62.233.201.* 22.08.03, 19:05 jestem zainteresowany kupnem mieszkania w edbudzie, ale jeszcze się wacham, czy ktoś orientuje sie, czy etap IVa i IVb mają jakieś opóźnienia w realizacji, czy termin oddania 31.08.03 jest realny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan. Re: Edbud IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 06:42 Niedawno również interesowałem się mieszkaniami Edbudu, jednak po zastanowieniu zrezygnowałem. Po pierwsze, w tych mieszkaniach montowana jest tzw. wentylacja mechaniczna, jakoś nie jestem do tego typu rozwiązania specjalnie przekonany, Edbud chyba również bo w standardzie wykończenia mieszkań brak zapisów na ten temat[może cos się zmieniło?]. Po drugie, osiedle jest zlokalizowane w strefie Z3 tzw. obszaru ograniczonego użytkowania. Budowa nowego terminalu na Okęciu [dla 10mln pasażerów rocznie] i znaczne zwiększenie liczby lotów spowoduje według mnie duży spadek cen nieruchomości w tym rejonie. Warto się nad tym zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Edbud IP: *.wise.edt.ericsson.se 01.09.03, 16:05 A propos wentylacji mechanicznej...Mają taką w planach budynków E2 i E3 na Kabatach. Czy w innych ich inwestycjach coś takiego zastosowali? Czy wentylatory są centralne na każdy pion, czy indywidualne w każdym z pomieszczeń? Czy ktoś z użytkowników może coś na temat wad/zalet powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Edbud IP: 217.153.15.* 02.09.03, 09:46 Miałam kupić u nich mieszkanie na Jarach.Umowa jest karygodna ( prawnik za głowę się złapał), oni nie są skłonni do negocjacji. Budowa miała najpierw rozpocząć się w kwietniu, potem czekali na zgodę aby dobudować 2 piętra,twierdzili, że na początku czerwca już zaczynają, zaczęli dopiero co, bo już rozgrzebali dziurę w ziemi. Termin oddania był w III kw 2004, ale chyba raczej w tym tempie nie zrobią. Kupiłam gdzie indziej i nie żałuję mino wyższej ceny. Pozdrawiam, kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Edbud IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 00:11 Podpisalem z EDBUDEM umowe na mieszkanie w 4B. Utworzylem tez forum dyskusyjne dla wszystkich przyszlych sasiadow i osob zainteresowanych inwestycja. Przy okazji garsc newsow: Na budowie dowiedzialem sie, ze bardzo im zalezy, zeby jak najszybciej dostarczac plany scian dzialowych. Od dzis sa takze dostepne plany instalacji elektrycznej, CO i jeszcze jakies. Od jutra zaczynaja wstawiac okna. Widzialem dzis pierwsza ich dostawe z Oknoplasu. Wiecej szczegolow na biezaco na wspomnianym wyzej forum pod adresem: groups.yahoo.com/group/sadyjerozolimskie/ Zarejestrowanie sie zajmuje troche czasu ale warto. Kazdy wyslany przez forumowicza post rozsyla sie automatycznie do wszystkich pozostalych forumowiczow. K Odpowiedz Link Zgłoś