IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.03, 13:21
buduja m.in na Skoroszach-Wa-wa Usrsus, co o nich sądzicie ,czy warto u nich
kupić mieszkanie
Obserwuj wątek
    • Gość: ds Re: Edbud IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.07.03, 08:38
      Poszukaj w poprzednich wątkach - jest ich mnóstwo.
      chyba, że jesteś z Edbudu i liczysz na reklamę.
      • Gość: ppp Re: Edbud IP: 193.108.78.* 24.07.03, 10:51
        Cos sie latwo irytujesz. Watkow wcale nie jest duzo. A informacji, ktore by w
        nich byly przydatne jeszcze mniej. Cz ty we wszystkich watkach tak "bystro"
        komentujesz? Nie dali Cie sie wyzyc w szkole?
        Wracajac do glownego tematu: firma troche juz wybudowala (choc do najwiekszych
        nie nalezy), maja spoznienia rzedu 1-3 miesiace wzgledem harmonogramow
        (historycznie i obecnie), zeby nadgonic czas czasem za bardzo sie spiesza
        (niektore prace w silne mrozy), niezbyt sklonni do negocjacji umowy, ktoraz
        zawiera kilka krzywdzacych nabywce punktow (choc nie odbiega razaco
        od "developerskiej" normy), kiedys zdarzylo im sie oddac zle izolowane garaze,
        ktore zlapaly grzybka. To glowne punkty z poprzednich watkow. Ich sprawozdanie
        finansowe za 2002 jest w miare OK (mieli niski poziom gotowki, ale kredytow tez
        mieli niewiele; pokazali zysk netto co jak na branze nie jest zlym
        osiagnieciem, nie podoba mi sie audytor - od kilku lat ta sama firma, pewnie
        znajomi choc to jeszcze o niczym nie swiadczy).
        • Gość: budowniczy Re: Edbud IP: 80.51.246.* 21.08.03, 19:02
          za 2002 powiadasz, a czy uwzglednia sie wtym niezapłacone zobowiazania wobec
          wykonawców?
          PZDRW
    • Gość: wodnik Re: Edbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 11:43
      co do Edbudu gdy kilka miesiecy temu szukalem mieszkania na ursusie to dwie
      firmy byly godne uwagi ( moim zdaniem) Edbud i Ebejot wybralem Ebejot
      sprawdzajac jednak wczesniej obie firmy musze stwierdzic ze nie maja zaleglosci
      w US i ZUSie co do obslugi klienta to lepiej to wypada dla Ebejot sa nastawieni
      frontem do kienta a Edbud delikatnie mowiac ma ustalone zasady i albo je
      akceptujesz albo nie co do terminow realizacji to ebejot oddaje terminowo
      czasem nawet wczesniej Edbud jak ktos juz powiedzial ma 3 miesieczny poslizg
      ale teoretycznie jest to do zaakceptowania
    • Gość: anatol Re: Edbud IP: *.ci.uw.edu.pl 21.08.03, 20:04
      Gdybym miał wybierać w tej okolicy
      wybrałbym Ebejot.
      • Gość: agnieszka Re: Edbud IP: 217.153.60.* 22.08.03, 14:00
        kupilam u nich na kabatach, znam murarza, ktory tam pracuje (niezalezny od
        Edbudu), twierdzi,ze buduja bardzo solidnie. Znajomy zna prezesow, twierdzi, ze
        bardzo uczciwi ludzie. Pytanie czy w pracy tez...
        • Gość: Ala Re: Edbud IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.08.03, 17:20
          Niestety ale ja mam inne z nimi doświadczenia.
          Na regulację okien czekam już 8 miesięcy nie mówiąc już o dużo większych
          usterkach.
          • Gość: agapa Re: Edbud IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 22.08.03, 17:43
            Czy mozesz powiedziec cos wiecej?
            ja prawdopodobnie bede miec wymieniane okna - poniewaz sa nieco porysowane.
            perspektywa czekania na to 8 miesiecy niespecjalnie mi sie usmiecha...
            Jakie sa te duzo wieksze usterki, jesli mozesz o tym napisac?
            Dzieki z gory,
            AP

Gość portalu: Ala napisał(a):

> Niestety ale ja mam inne z nimi doświadczenia.
            > Na regulację okien czekam już 8 miesięcy nie mówiąc już o dużo większych
            > usterkach.
            • Gość: pit Re: Edbud IP: 62.233.201.* 22.08.03, 19:05
              jestem zainteresowany kupnem mieszkania w edbudzie, ale jeszcze się wacham, czy
              ktoś orientuje sie, czy etap IVa i IVb mają jakieś opóźnienia w realizacji, czy
              termin oddania 31.08.03 jest realny
              • Gość: Stefan. Re: Edbud IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 06:42
                Niedawno również interesowałem się mieszkaniami Edbudu, jednak po zastanowieniu
                zrezygnowałem. Po pierwsze, w tych mieszkaniach montowana jest tzw. wentylacja
                mechaniczna, jakoś nie jestem do tego typu rozwiązania specjalnie przekonany,
                Edbud chyba również bo w standardzie wykończenia mieszkań brak zapisów na ten
                temat[może cos się zmieniło?]. Po drugie, osiedle jest zlokalizowane w strefie
                Z3 tzw. obszaru ograniczonego użytkowania. Budowa nowego terminalu na Okęciu
                [dla 10mln pasażerów rocznie] i znaczne zwiększenie liczby lotów spowoduje
                według mnie duży spadek cen nieruchomości w tym rejonie. Warto się nad tym
                zastanowić.
                • Gość: Marcin Re: Edbud IP: *.wise.edt.ericsson.se 01.09.03, 16:05
                  A propos wentylacji mechanicznej...Mają taką w planach budynków E2 i E3 na
                  Kabatach. Czy w innych ich inwestycjach coś takiego zastosowali? Czy
                  wentylatory są centralne na każdy pion, czy indywidualne w każdym z
                  pomieszczeń? Czy ktoś z użytkowników może coś na temat wad/zalet powiedzieć?
    • Gość: kropka Re: Edbud IP: 217.153.15.* 02.09.03, 09:46
      Miałam kupić u nich mieszkanie na Jarach.Umowa jest karygodna ( prawnik za
      głowę się złapał), oni nie są skłonni do negocjacji.
      Budowa miała najpierw rozpocząć się w kwietniu, potem czekali na zgodę aby
      dobudować 2 piętra,twierdzili, że na początku czerwca już zaczynają, zaczęli
      dopiero co, bo już rozgrzebali dziurę w ziemi.
      Termin oddania był w III kw 2004, ale chyba raczej w tym tempie nie zrobią.
      Kupiłam gdzie indziej i nie żałuję mino wyższej ceny.

Pozdrawiam,
      kropka
    • Gość: ks Re: Edbud IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 00:11
      Podpisalem z EDBUDEM umowe na mieszkanie w 4B. Utworzylem tez forum dyskusyjne
      dla wszystkich przyszlych sasiadow i osob zainteresowanych inwestycja.
      Przy okazji garsc newsow:
      Na budowie dowiedzialem sie, ze bardzo im zalezy, zeby jak najszybciej
      dostarczac plany scian dzialowych. Od dzis sa takze dostepne plany instalacji
      elektrycznej, CO i jeszcze jakies. Od jutra zaczynaja wstawiac okna. Widzialem
      dzis pierwsza ich dostawe z Oknoplasu.
      Wiecej szczegolow na biezaco na wspomnianym wyzej forum pod adresem:
      groups.yahoo.com/group/sadyjerozolimskie/
      Zarejestrowanie sie zajmuje troche czasu ale warto. Kazdy wyslany przez
      forumowicza post rozsyla sie automatycznie do wszystkich pozostalych
      forumowiczow.
      K
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka