Gość: sss IP: *.chello.pl 02.09.08, 11:17 podobno są wysyłane aneksy o wcześniejszym oddaniu budynku, ktoś coś wie??? kiedy dokłądnie będą rozdawać klucze?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Plaza bis Edbud IP: *.acn.waw.pl 02.09.08, 22:32 Ja nic nie dostałem. Na moje niefachowe oko biorąc pod uwagę czas od rozpoczęcia inwestycji powinni już oddawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Re: Plaza bis Edbud IP: 198.28.69.* 15.09.08, 15:21 właśnie dostałem zawiadomienie o możliwości wcześniejszego odbioru (czytaj wcześniejszej wpłaty pozostałych rat i rozliczenia końcowego). Zażyczyli sobie ponad ponad 40k zł dopłaty za mieszkanie 100m a przekazanym rozliczeniem można sobie d... podetrzeć bo nic kompletnie z niego nie wynika n.t. powodów wzrostu cen i wysokości zastosowanych wskaźników. To jakaś paranoja. Jakie są Wasze doświadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka07 Re: Plaza bis Edbud 12.11.08, 20:35 Witam, Też tak mam - do tego inną indeksację dostałam do podpisu i inna przysłano mi pocztą jako załacznik do aktu. Czy może ktoś już podpisywał akt notarialny na Plazę Bis? Z tego co udało mi się dowiedzieć to Pani notariusz życzy sobie maksymalne stawki! Odpowiedz Link Zgłoś
lesher Re: Plaza bis Edbud 22.11.08, 16:02 Czy mógłbym prosić Was o kontakt na maila lesher(małpa)gazeta.pl? Też mam mieszkanie w Plazie Bis i parę pytań z tym związanych. Odpowiedz Link Zgłoś
ak-a Re: Plaza bis Edbud 07.12.08, 12:04 Dostałam od Edbudu w rozliczeniu Plazy Bis dwukrotnie naliczony udział w gruncie. Raz przy mieszkaniu i raz przy garażu. Czy Wy też? Odpowiedz Link Zgłoś
ak-a Re: Plaza bis Edbud 07.12.08, 12:08 Dostałam w rozliczeniu Plazy Bis dwukrotnie naliczony udział w gruncie:pierwszy raz przy mieszkaniu i drugi przy garażu. Czy Wy też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Plaza bis Edbud IP: 217.96.39.* 23.11.08, 09:28 Nie mieliście umów notarialnych? Odpowiedz Link Zgłoś
ak-a Re: Plaza bis Edbud 25.11.08, 13:21 mogliśmy mieć ale było bardzo drogo. Kancelaria życzyła sobie pełną opłatę za akt pierwszy i pełną za drugi. Proponuję zainteresować się przyszłymi stawkami za eksploatację. Ponoć mają być wysokie? Odpowiedz Link Zgłoś
lesher Re: Plaza bis Edbud 25.11.08, 18:14 Za drugi raczej nie powinna. Wg. rozporządzenia jest to połowa pełnej stawki. To że to jest inny notariusz nic nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ak-a Re: Plaza bis Edbud 04.12.08, 21:23 ......raczej ale w telefonicznej rozmowie pracownik kancelarii wskazanej przez Edbud na argument który przytoczyłeś powiedział a raczej zapytał czy chciałoby mi się pracowac za połowę wyngrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
lesher Re: Plaza bis Edbud 04.12.08, 22:02 Rozmawiałem na temat kosztów najpierw Pani podała mi normalną stawkę. Następnie powiedziałem, że umowa będzie w wykonaniu umowy przedwstępnej, więc chyba z rozporządzenia wynika połowa stawki - miła Pani odpowiedziała, że rzeczywiście tak jest. Pls, wyślij mi maila na adres lesher(małpa)gazeta.pl, mam pytanie odnośnie innej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ak-a Re: Plaza bis Edbud 07.12.08, 12:12 Dostałam od Edbudu rozliczenie Palzy bis z dwukrotnym naliczeniem udziału w gruncie - przy mieszkaniu i przy garażu. Czy Wy też ? Odpowiedz Link Zgłoś