Dodaj do ulubionych

Edbud - Borzymowska - kredyt

04.12.07, 22:34
Wątek Borzymowskiej jest raczej mało aktywny, a mam pytanie do osób zainteresowanych tą inwestycją.
Podpisałam z Edbudem umowę rezerwacyjną na jedno z mieszkań na Borzymowskiej. Po nieudolnych próbach wysłania do mnie listu poleconego o uzyskaniu pozwolenia na budowę odezwali się wreszcie do mnie zapraszając na podpisanie umowy.
Jednak już wcześniej w dwóch bankach powiedzino mi, że przy stanie prawnym włsaności gruntu nie ma szansy na uzyskanie kredytu.
Na dodatek za każdym razem kiedy dzwonię do Edbudu wymieniają inne banki, z którymi rozmawiają o ewentualnym kredytowaniu inwestycji. Odmówił im nawet Polbank.
Jakie są Państwa doświadczenia w pozyskiwaniu kredytu na mieszkanie na Borzymowskiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: slaweksss Re: Edbud - Borzymowska - kredyt IP: 195.205.163.* 05.12.07, 13:08
      witam,
      Firma ściemnia nie dostaniesz nigdzie kredytu !!
      Uciekaj, tylko pieniądze zabierz :)
      Czemu ?? Nie są właścicielami tylko ... 25 lat dzierżawa hahaha.
      OSZUŚCI !!!!!!
    • Gość: lokanta Re: Edbud - Borzymowska - kredyt IP: *.subscribers.sferia.net 06.12.07, 09:25
      Witam wszystkich,
      Niestety też złąpałam się na haczyk, podpisalam umowe przedwstępną i
      czekałam rok na rozpoczęcie budowy.
      Teraz banki sie wypieły, nikt w tyk kraju nie da Edbudowi kredytu.
      Co to będzie z Tą firmą?
      • Gość: author Re: Edbud - Borzymowska - kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 11:40
        Badz precyzyjny , nie z tą firma ale z ta inwestycją !!! Pozostale
        na szczescie nie maja takiego problemu. Tylko wspolczuc zmarnowanego
        czasu ja tez czekalem dlugo w ich innej inwestycji ale sie
        doczekalem i to bez takiego typu niespodzianek jaka was tu spotkala
        z ich strony.
        • maak06 Re: Edbud - Borzymowska - kredyt 07.12.07, 00:06
          Ja, w każdym razie, chyba wypisuję się z tej zabawy. Być może za dwa lata ktoś na Borzymowskiej zamieszka, ale szkoda nerwów. Jeżeli tak zaczynają to wolę nie brać udziału w dalszym ciągu...
      • Gość: er Re: Edbud - Borzymowska - kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 20:12
        No proszę jakie głupoty można napisać!!!

Ja na Motycką kredyt dostałam, więc to nie chodzi o cały Edbud, ale
        tylko o tą inwestycję.
        • koral777 Re: Edbud - Borzymowska - kredyt 08.12.07, 14:26
          Er a masz w umowie wskaźnik wzrostu cen czy Edbud już to z umów usunął, a jeśli
          masz to czy dowiadywałaś się jakich lat on dotyczy?
          • Gość: er Re: Edbud - Borzymowska - kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 23:53
            Chodzi ci o klazulę waloryzacyjną? U nich jest to standard. O innym
            wskaźniku wzrostu nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka