Dodaj do ulubionych

KANDRO-2 jak się mieszka?

IP: *.piaseczno.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 09:27
Witam
Bardzo proszę wszystkich zamieszkujących tę inwestycje o wypowiedzi: jak wam
się mieszka w Piasecznie w inwestycji KANDRO 2? Jakieś wady? jaki standard
mieszkań "w użyciu"? Ile płacicie czynszu? Jak firma zarządza osiedlem?
Ostatnio jak byłam na osiedlu widziałam na klatkach rozwieszone informacje o
prusakach... Czy są jakieś inne niespodzianki? Jak się użytkuje miejsce
parkingowe- da się tam wjechać i wyjechać dużym samochodem? Baaaaaaaardzo
prosze podzielcie się swoimi wrażeniami- chcę do was dołaczyć ale wciąż się
waham... Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monia Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 10:45
      czesc ja mieszkam na osiedlu KANDRO-2,nie ma u nas prusakow to sa robaki ktore
      lataja moze troche podobne do prusakow,nie rozumiem wlasnie po co ta
      dezynfekcja????Administruje do konca roku firma LOKUM.
      pozdrawiam
      • Gość: landa Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: 217.11.134.* 06.08.03, 15:36
        Prośba o podanie do siebie kontaktu, bardzo dziękuję
        Pozdrawiam
        Agnieszka
    • Gość: landa Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: 217.11.134.* 06.08.03, 15:40
      Proszę o kontakt p. Moni, może e-mail.
    • Gość: Arhant Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: *.mofnet.gov.pl 06.08.03, 16:05
      Witam,

Jutro przymierzam się podpisać umowę (mam do niej kilka uwag - mam nadzieję, że
      zostaną uwzględnione).
      Przyłączm się do pytania o (aktualne) wrażemnia z mieszkania - mogę się jeszcze
      wycofać :)

Pozdrawiam.
    • Gość: Monia Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: *.acn.waw.pl 07.08.03, 08:00
      monwil@interia.pl
      • bagnet Re: KANDRO-2 jak się mieszka? 11.08.03, 15:17
        Witam

Jestem przyszłym mieszkańcem w III Etapie, IV klatka, II piętro.
        Umowę możesz bardzo zmienić (ja tak zrobiłem - dużo zmieniłem merytorycznie
        (ochrona siebie i swoich interesów) i terminowo. W 10 dni po podpisaniu umowy
        cywilnej podpisałem umowę notarialną o takiej samej treści (przyżeczenie
        wybudowania lokalu mieszkalnego)
        Generalnie bardzo miło się współpracuje z tą firmą i z Panem Leszkiem W. (panie
        Marzena P. również jest bardzo miła i pomocna). Bez problemu przerobiłem trochę
        ścianki, punkty elektryczne i wodne (kupiłem na takim etapie że jeszcze mogłem
        to zrobić za darmo).
        Prace postępują a właściwie wyprzedzają harmonogram, robota jest robiona dobrze
        i fachowo z bardzo dobrych materiałów. Naprawdę nie mam zastrzeżeń, już się nie
        mogę doczekać!!!
        A, te robaki to nie pruasaki tylko tzw sierpniówki (chrabąszcze zbożowe) takie
        latające tałatajstwo - po prostu było sucho i ludzi nie stać na opryski wiec
        ani się nie wytopiły anie nie wytruły.
        • bagnet Re: KANDRO-2 jak się mieszka? 11.08.03, 15:57
          Co do standardu - uważam że jest normalny, tzn nie ma mahoniowych okien czy
          Marmurowych parapetów, ale to co robią robią porządnie np tynki - są idealne.

Co do czynszu - ma być nie wiekszy niż 3-3,20zł, potem ustala to wspólnota

Co do garażu - widziałem zaparkowanego w garażu forda Galaxy - to już spory
          samochód. Miejsca parkingowe mają różną wilkość, z tego co pamiętam od 14 do
          22m2 (oczywiście te największe są już wykypione ale kto wie...)

Z tego co wiem i widzę administracja tymczasowa osiedla bardzo się stara, potem
          i tak wybierze wspólnota

Oglądałem różne mieszkania i naprawdę się cieszę z tego co wybrałem. Na razie
          nie było żadnego potknięcia, żadnego problemu którego by się nie dało załatwić,
          dużo rzeczy można ustalić po swojemu.

Podoba mi się lokalizacja (wszędzie blisko. ale ulica nie uciążliwa i hałas do
          przyjęcia), w niedzielę jest cicho jak na wsi tylko pociągi z daleka słychać
          (co akurat bardzo lubię), przystanek jest 1 min (jak idziesz powoli to 2min) od
          bloku, wszystko jest zadbane i zrobione tak jak być powinno (chodniki,
          zieleńce, placyk zabaw dla dzieci). Wygląda na to że firma jest stabilna
          (zrobiłem mały wywiadzik w urzędach i jest OK).
          Acha widziałem dokumentacje budowy, pozwolenia, przyjęcia przez wszystkie
          służby - bez zarzutu.

Myślę że nie powinno być niespodzianek, a jak by były to nie ja się będę
          martwił ;-)

Acha, mój znajomy który jest tam podwykonawcą też mi polecił tego developera
          (jeszcze jak się orientowałem), że jest porządny i nieźle im daje wycisk z
          jakością wykonania ;-).
          • Gość: golfiarz Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 22:08
            I co, naprawdę jest tak super?
    • Gość: Nina Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 09:17
      No nie wszystko jest super,na przyklad to ze nie wszyscy musieli wykupic
      miejsca postojowe w garazu i juz w tej chwili samochody z I i II etapu zajely
      prawie wszystkie miejsca parkingowe na powierzchi,oprocz tego samochody stoja
      wzdluz uliczki osiedlowej nie wiem co bedzie sie dzialo kiedy wprowadza sie
      lokatorzy z III etapu,chyba wtedy samochody beda staly na Jana Pawla II.Jesli
      chodzi o firme administrujaca to tez pojecie wzgledne czy sie stara,moim
      zdaniem i kilku innych osob to tak sobie.
      Pozdrawiam
      • bagnet Re: KANDRO-2 jak się mieszka? 13.08.03, 21:45
        Witam

Jak to nie trzeba było kupować garaży?
        Jak chciałem kupić w drugim etapie to zrezygnowałem bo nie było wolnych
        garaży!!!
        A może nie wszystkim chce się wjeżdżać?
    • Gość: Nina Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 08:25
      Wiem,ze nie trzeba bylo kupowac,moze dlatego ze jest ich mniej niz mieszkan nie
      wiem.
      Pozdrawiam
      • bagnet Re: KANDRO-2 jak się mieszka? 14.08.03, 09:44
        A możesz mi jeszcze powidzieć tak szybciutko co jest nie tak z Administracją?
    • Gość: Nina Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 12:32
      Moim zdaniem i jeszcze kilku osob kiepsko utrzymuja porzadek.
      • bagnet Re: KANDRO-2 jak się mieszka? 14.08.03, 15:55
        Gość portalu: Nina napisał(a):

> Moim zdaniem i jeszcze kilku osob kiepsko utrzymuja porzadek.

Możesz podać jakieś przykłady7
        Jestem tam co 2-3dni i nie widziałem żadnych papierków, zieleń jest ładna, w
        garażach czysto. Może przeszkadza Ci budowa III Etapu?
        • Gość: golfiarz Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 20:06
          bagnet napisał:

> Gość portalu: Nina napisał(a):
          >
          > > Moim zdaniem i jeszcze kilku osob kiepsko utrzymuja porzadek.
          >
          > Możesz podać jakieś przykłady7
          > Jestem tam co 2-3dni i nie widziałem żadnych papierków, zieleń jest ładna, w
          > garażach czysto. Może przeszkadza Ci budowa III Etapu?

Przyłączam się do pytania.
    • Gość: Nina Re: KANDRO-2 jak się mieszka? IP: *.acn.waw.pl 20.08.03, 16:06
      papierki sie walaja na trawnikach,zielen jesli uwazacie ze jest zadbana to
      podziwiam zajrzyj za budynek zobacz jak tam wyglada trawa i tuje niektore sa
      juz prawie suche.Zielen ladnie wygladala na poczatku.A na klatkach schodowych
      chodzi o zmywanie a nie tylko zamiatanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka