yossarian18 30.09.04, 12:41 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20040920&id=po43.txt Zgodnie z moimi przewidywaniami-SLD potrzebowało poparcia części Kościoła dla Anschlussu, otrzymało je i teraz rozpoczyna otwartą wojnę z Kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warka_strong Re: SLD czyści broń! 30.09.04, 14:02 Nie byłbym aż tak radykalny w ocenach jak redakcja "ND". Oczywiste jest, że linia programowa "ND" jest taka, a nie inna ale... Redakcja "ND" zdaje sobie zapewne sprawę z tego, że w okolicach każdego większego ugrupowania w pewnym momencie musi pojawić się jakaś organizacja o charakterze ekstremy. Można powiedzieć, że Neutrum pełni funkcję zbliżoną do Młodzieży Wszechpolskiej. I jedno [Neutrum] i drugie [MW] to tzw. radykalna otoczka. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: SLD czyści broń! 30.09.04, 14:12 Nie porównuj patriotycznych organizacji do antyklerykalnych idiotów! Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: SLD czyści broń! 30.09.04, 14:17 Doskonale wiemy, że tych porównań nie da się uniknąć. Jakiekolwiek frakcje czy też ugrupowania o charakterze radykalnym są do siebie przystające. To, że działają pod różnymi "szyldami" ani jednych, ani drugich nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: SLD czyści broń! 30.09.04, 14:19 Ekstrema to jest NOP albo Bubel. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: SLD czyści broń! 30.09.04, 14:23 Obydwie te organizacje działają niejako "na marginesie". Ja miałem na myśli te środowiska, których działalność łączona jest z partiami politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian18 Re: SLD czyści broń! 30.09.04, 14:25 Takie FMS, to lewactwo w skrajnym wydaniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: SLD czyści broń! 30.09.04, 14:29 Jak wobec tego nazwać Młodzież Wszechpolską, po odrzuceniu "płaszcza patriotyzmu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Tak, Młodzież Wszechpolska jest tak patriotyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 15:01 jak patriotyczne było Hitlerjugend. Oni tez gotowi byli umierac za Wielkie Niemcy i za wolność naszą kosztem waszej. Ale chociaż Hitlerjugend miało ładne mundurki i nie było zbiorowiskiem tępych łysych pał. Odpowiedz Link Zgłoś