Dodaj do ulubionych

PKO Development - Osiedle Olszyny-Bemowo

IP: 217.153.130.* 13.08.03, 11:23
Czy ktos miał już kontakt z PKO Development i podpisał z nimi umowę.Ja
zamierzam podpisać na dniach, na co mam uważać, może już ktoś wszystko
dokładnie sprawdził, proszę o info, no i kontakt do ewentualnie nowych
sąsiadów.Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Filomidanek Re: PKO Development - Osiedle Olszyny-Bemowo IP: *.ast.warszawa.sint.pl 13.08.03, 13:04
      Poczytaj sobie.
      www.wprost.pl/ar/?O=47783
    • Gość: Bloom Re: PKO Development - Osiedle Olszyny-Bemowo IP: 43.210.32.* 14.08.03, 09:07
      Jeśli umowa przedwstępna - radzę wynająć prawnika. Umowa przedwstępna jest
      bardzo ale to bardzo niekorzystna. Poza tym, po wpłaceniu pieniędzy niczego nie
      da się już wyegzekować tzn. klienta później mają już w pewnej części ciała.
      • Gość: wojtek Re: PKO Development - Osiedle Olszyny-Bemowo IP: 217.153.130.* 14.08.03, 13:42
        Ale mieszkania są już fizycznie, odbiór we wrześniu. Ile i co można z nimi
        wynegocjować, czy cene za metr czy miejsce garażowe. Mi narzucili OBOWIĄZEK
        kupienia miejsca garażowego za prawie 30 tys - to jest absurd.
    • Gość: Żwirek Re: PKO Development - Osiedle Olszyny-Bemowo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 16:41
      Oszukują na cenie mieszkania. W umowie jest zapis, że powierzchnia mieszkania
      może się różnić o 3% od tej zapisanej. I różni się prawie zawsze o 2-3% w dół.
      Płacisz za 100 metrów, dostajesz mieszkanie 97 metrowe.

A w ogóle to radzę poczytać www.olszyny.info
      • Gość: adamwdo Re: PKO Development - Osiedle Olszyny-Bemowo IP: *.mcnet.pl / 10.10.87.* 14.08.03, 20:00
        Mieszkania na wrzesień są już wybudowane więc zarządaj obmiarów i zapłać cenę
        za rzeczywistą wielkość. Inaczej stracisz do 3% (kilka tysięcy zł). Nie
        zgadzaj się też na płacenie za wypisy aktu dla PD. Najlepiej oddaj umowę do
        prawnika i nie odpuszczaj. Pamiętaj też, że garaż ma mieć minimum 230 X 500 cm.

pozdrawiam
        Adam
        • Gość: wojtek Re: PKO Development - Osiedle Olszyny-Bemowo IP: 217.153.130.* 18.08.03, 10:49
          Dzieki Adam, tak zrobie, wielkosc faktyczna mieszkania i garazy bo sa juz
          wybudowane i mierzalne. A jak ze standardem wykonania, na zewnatrz w niektorych
          miejscach wg. mnie do poprawki. Nie wiem jak jeszcze bedzie wewnatrz osiedla,
          niby ma byc patio, skwerek, oczko wodne itd.
          • Gość: pablo Re: PKO Development - Osiedle Olszyny-Bemowo IP: *.plusgsm.pl 28.08.03, 02:02
            Hej,
            polecam przerzucic sie na wątek
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=2739789&strona=4
            Jestem przyszlym mieszkancem Olszyn (mam juz lokal i bede go wykanczal).
            Generalnie jestem happy ze mam M za ktore wylozylem kupe kasy, jakosc obslugi
            klienta do d... , należy uważnie czytac umowe i forsowac (najlepiej po
            konsultacji z prawnikiem) wlasne zapisy.
            Moje wrażenie byloby ok, gdyby nie mnóstwo drobnych sztuczek PD (np. wysylanie
            antydatowanych pism, ośmieszanych przez date stepla pocztowego). Poza tym
            poważne oszustwo - wydawaloby sie niewinny zapis o mozliwej zmianie
            powierzchni o 3%- faktycznie zawsze na niekorzysc klienta.

Pozdrawiam,
            Pablo
            • Gość: adamwdo Re: PKO Development - Osiedle Olszyny-Bemowo IP: *.mcnet.pl / 10.10.87.* 29.08.03, 17:10
              Umowa z prawnikiem to obowiązek, ale nie tylko ... Na forum olszyny.info można
              przeczytać o usterkach w mieszkaniach - jak przeczytałem o ruszających się
              ościeżnicach okien to aż włos mi się zjeżył na głowie. Jestem jeszcze przed
              odbiorem i zamierzam wybrać się na niego z fachowcem - aby podpisać protokoł
              odbioru mieszkania dopiero po usnunięciu wszystkich wad.

pozdrawiam
              Adam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka