Dodaj do ulubionych

Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka?

07.02.08, 20:57
czy ktos z Was moze interesowal sie inwestycja rzeszowskiej firmy
Corpores na Arkuszowej(badz mial do czynienia z firma)?
Obserwuj wątek
    • Gość: mariu Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.acn.waw.pl 17.02.08, 19:58
      hej, tak, ja z żona wstępnie jesteśmy zainteresowani mieszkaniem - a czemu
      pytasz?? troche to tez skok na głęboka wode, ale firma wydaje sie byc ok - choc
      jeszcze na razie jej nie sprawdzalismy. W razie czego, w sprawie inwestycji i
      gdybyś miał jakies info to pisz do nas na mail: vipiusz@gmail.com
      pzdr.
      • Gość: Stoje_i_patrze Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.acn.waw.pl 31.05.08, 18:49
        Teraz dają rabat, minimum 7% od metra:
        " Od podanych cen - Rabat 7% na każdym metrze mieszkania... PROMOCJA ważna do
        odwołania."
        • chris2304 Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 30.07.08, 19:11
          Witam,

jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Arkuszowej i dlatego
          poszukuję informacji o tym budynku, firmie Corpores, kruczkach w
          umowie itd. Proszę o kontakt osób które kupiły lub zamierzają kupić
          tam mieszkanie.
    • Gość: qqqqq Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:14
      qqqqq
    • Gość: www Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:26
      erwedsewwewebobka,buduje się smętka itp strasznie nerwowy (a) jesteś
      hehe co
      nerwy puszczają ? klientów nie ma? za duża konkurencja? hehe na
      szczęście czasy się zmieniły i teraz to ekipy budowlane muszą prosić
      się o Klienta a tobie to widać baardzo
      przeszkadza...spokojnie...zakup usługi budowlanej to nie jest zakup
      mikrofalówki lub butów w Cetrum handlowym. To musi być przemyslana
      decyzja...czyżby w ŚI cieniutko było z klientami,że taka agresywna
      jesteś? Gdzie się podziała tak aktywna Pani K czyżby zrezygnowała z
      budowy z ŚI skoro jest to TYLKO forum dla klientów ŚI hehehe?

Wracając do meriutm moim zdaniem jeżeli macie działkę i szukacie
      dobrej ekipy
      budowlanej to nie dajcie się zwieść tanim reklamom to nie jest zakup
      pralki czy lodówki więc zróbicie tak, oto moja propozycja:

1. Przeszukajcie internet - każda wyszukiwarka wypluje wam kontakty
      do TYSIĘCY firm budowlanych
      2. Popytajcie znajomych,którzy budowali, to jest w zasadzie
      najlepsza rekomendacja
      3. Szukajcie firmy, z którą będziecie się rozliczać etapami a nie "z
      góry"
      4. Osobiście bym się nie zgodził na wypłatę takim firmom
      jakichkolwiek zaliczek - płaćcie za wykonaną prace nawet niech to
      będzie 5 -6 etapów,ale nigdy z góry.
      5. Zatrudnijcie WŁASNEGO INSPEKTORA NADZORU,który w Waszym imieniu
      będzie odbierał wykonane etapy od ekipy budowlanej
      6. Umowę niech wam sporządzi Wasz prawnik, weźmie za to kilkaset
      złotych ta czynność zaoszczędzi Wam później zatargów z
      wykonawcą.Jeżeli wykonawca nie przyjmie waszej umowy może być to
      sygnał,że się boi lub ma coś do ukrycia. Nie zrażajcie się firmy
      jest TYSIĄCE,które czekają na wasze pieniądze i zlecenie TO WY
      RZĄDZICIE a nie ekpiy wykonawcze
      7. Poszukajcie firmy z rekomendacjami, z doświadczeniem. Przed
      podpisaniem umowy radzę odwiedzić domy już wykonane i porozmawiać
      OSOBIŚCIE z mieszkańcami.
      8. Poszukajcie firm z doświadczeniem
      9. Przeszukajcie też portale z gotowymi projektami tam znajdziecie :
      projekty, KOSZTYORYSY i polecane ekipy budowlane.
      9A) Jeżeli macie już projekt to zróbcie sobie wycenę przez
      kosztorysanta wtedy będziecie wiedzieć ile dana firma powinna od was
      wziąć kasy to kosztuje około 200-400zł a potrafi zaoszczędzić
      tysiące...
      10. Podpisanie umowy z firmą BEZPOŚREDNIO wykonującą prace na
      budowie gwarantuje wam to,że dokładnie wiecie,że ta a nie inna firma
      wykonuje te prace natomiast decydując się na pośrednika,który zleca
      budowę waszego domu innej firmie powoduje to,że tak naprawdę nie
      macie wpływu na to kto wam fizycznie na budowie ten dom realizuje...
      a skąd pośrednik, np niedoświadczony ma wiedzieć jaką ekipę uda mu
      się do budowy wszego domu zatrudnić? Jakie są gwarancje,że np dobrze
      budująca ekipa się nie zmieni? itp itd...

BUDOWA TO NIE ZAKUP LODÓWKI dlatego sprawdźcie dokładnie komu
      powierzacie budowę Waszego domu za cięzko zarobione pieniążki...nie
      ufajcie do końca tanim reklamom i chwytom marketingowym... przecież
      SĄ TYSIĄCE FIRM NA RYNKU !!! MAMY GIGANTYCZNY WYBÓR KORZYSTAJMY Z
      TEGO!!!

• Gość: ja Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.171.115.133.crowley.pl 20.08.08, 09:15
      Jestem / a może już byłem zainteresowany ofertą po przeczytaniu tego:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=25814107&a=25814107
      fakt że są to wypowiedzi z 2005r ale daje dużo do myślenia... -
      ciekawe, czy te opinie są aktualne do dzisiaj ???
      • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 02.09.08, 21:28
        Ja też czytałam wątek z Lazurowej z tego co wiem sprawa aktów jest
        rozwiązana. Sprawdzałam natomiast inne ich inwestycje (Pirenejska i
        Apenińska) i tam już nie było takich problemów.
        • Gość: zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 03.09.08, 11:23
          ja zakupilam mieszkanie w tej inwestycji.
          narazie nie zauwazylam zadnych problemow - umowa byla standardowa,
          zadnych kruczkow prawnych w umowie nie zauwazylam.
          wszystko przebieglo bardzo sprawnie i bezproblemowo.

czy jest ktos na forum kto tez zakupil mieszkanie w tym bloku ? :)
          • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 04.09.08, 09:04
            cześć, ja tez mam tam kupione mieszkanie.
            Witam pierwszą sąsiadkę :)
            • Gość: zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.lucent.com 04.09.08, 10:57
              Witam :)
              to jest juz nas dwie (dwoje ?:))

ostatnio troche przerazily mnie tylko informacje z Rzeszowa, z
              tamtejszego osiedla.

Na Arkuszowej narazie chyba spokoj :) i z tego co zauwazylam narazie
              prace ide zgodnie z planem :)

Czy zamierzasz sie wprowadzac do bloku odrazu po oddaniu budynku ?(i
              oczywiscie po wykonczeniu)
              I czy wiesz moze cos na temat tego ze bedzie mozna wchodzic z
              wykonczeniem mieszkania juz w listopadzie ?

• yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 04.09.08, 11:30
                Proponuję przenieść dyskusję ma e-mail, napisz do mnie na konto
                gazetowe
                pozdrawiam
                • furiat1983 Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 15.10.08, 12:58
                  Witam.
                  Jestem mocno zainteresowany kupnem mieszkania na Arkuszowej właśnie.
                  Jak na razie znalazłem kilka problemów z Developerem (Apenińska-
                  >akty notarialne;gdzieś w Rzeszowie był problem z jednoosobową
                  spółdzielnią mieszkaniową w postaci pracownika firmy który wykupił
                  tam mieszkanie i trzymał w szachu cały blok
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=778&w=75456484&v=2&s=0 )

Z tego co wiem 3 listopada można zacząć wykańczanie mieszkania,
                  oczywiście po wpłacie ostatniej złotówki.
                  Udało Wam się coś utargować???
                  • Gość: zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.stgl.sel.alcatel.de 28.10.08, 10:21
                    ja chce wejsc jeszcze w tym roku z wykonczeniem, bo zalezy mi na jak
                    najszybszej przeprowadzce.
                    ale oczywiscie tak jak pisales - mozna wykanczac, jak ureguluje sie
                    wszystkie finansowe sprawy.
                    Do konca pazdziernika mam ostatnia rate za mieszkanie.
                    W przyszłym tygodniu chce sie przejechac do biura i dowiedziec sie
                    cos wiecej.
                    Yag_a - zaraz odezwe sie do Ciebie na priv.

pozdrawiam.
                    • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 06.11.08, 16:15
                      Witaj,
                      bylas moze w biurze, wiadomo cos o terminach. Ja dzwonilam z
                      pytaniem czy w zwiazku z terminowym zakonczeniem budowy jest szansa
                      na wczesniejsze przekazanie mieszkan do uzytkowania ale powiedziano
                      mi ze raczej bedzie to termin z umowy czyli marzec 2009.
                      pozdrawiam yag_a
                      • Gość: ninja Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.chello.pl 06.12.08, 11:34
                        Witam,
                        również dowiadywałem się jak wygląda sprawa wcześniejszego odbioru
                        mieszkania i okazało się że można wykańczać już teraz jednak
                        wprowadzić się można dopiero na początku 2 kw. (1 kwietnia).
                        • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 11.12.08, 12:25
                          Witam,
                          dowiedzialam sie wczoraj ze z wykonczeniem mozna wchodzic w kazdej
                          chwili.
                          Co do oddania mieszkan do uzytkowania, to wczoraj powiedziano mi ze
                          opoźnienia nie bedzie na 100% :) wiec termin do końca marca jest
                          napewno aktualny.
                          Natomiast dowiedzialam sie ze jest mozliwe ze bedzie wczesniej - np.
                          w lutym - poniewaz wszystko zalezy od tego jak szybko odbiorow
                          dokonaja sluzby techniczne czy cos takiego - maja swoje maksymalne
                          terminy - ale mozliwe ze zrobia to wczesniej.
                          Co do samej budowy - wszystko wlasciwie jest juz zrobione i gotowe -
                          robia teraz tzw. porzadki :).
                          Ja ostatnio na budowie nie bylam - podjade w przyszłym tygodniu.

Ale.... takie male spostrzezenie - nie podoba mi sie ogrodzenie
                          ktore zrobili - troche tandetne :) moze uda sie je kiedys zaslonic
                          jakimis krzakami czy czyms...:) bo nie prezentuje sie najlepiej -
                          ale to moje zdanie.
                          Pozdrawiam.

• Gość: Justine Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.08, 20:11
                            Witam. My też tam kupiliśmy ostatnio mieszkanie. Czy zauważyliście,
                            że ta wąska działka po drugiej stronie Jowisza została ogrodzona i
                            zaczęli wycinać drzewa? Próbowaliśmy dowiedzieć się, co tam będzie
                            budowane, ale jak na razie nikt nic nie wie..
                            Ps. my na razie nie mieliśmy żadnych problemów z developerem. I mam
                            nadzieję, że tak zostanie. Pozdrawiam
                            • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 29.12.08, 12:35
                              Odnośnie tej działki po drugiej stronie ulicy Jowisza.
                              Kupujac mieszkanie pytałam sie w biurze czy ma tam coś być.
                              Nie wiem kto jest inwestorem na tej działce, ale podobno w planach
                              zagospodarowania terenu jest to działka budowlana pod zabudowe
                              mieszkaniową - segmentową badz jednorodzinną.
                              Kupujac mieszkanie wiedzialam ze tam coś beda budowac, ale nie
                              wiedzialam ze tak szybko :)
                              Jesli coś bedzie budowane, to pewnie segmenty, badz taki sam blok
                              jak nasz - napewno nie wyższy.
                              Aha - jedyny plus dla tych co mają mieszkanie lub okna koło tego
                              słupa z elektrycznością - jesli beda coś budowąc na tej działce po
                              drugiej stronie to podobno ten słup bedzie zlikwidowany badz
                              przesunięty.

• Gość: yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.chello.pl 29.12.08, 23:48
                                Ciekawe czy na działce będzie blok czy dom jednorodzinny.
                                Ja 5 stycznia odbieram klucze :) zielono_mi czy ty juz zaczelas cos
                                robić.
                                a props dewelopera, niby klopotów brak ale brak także kultury,
                                panowie z budowy są lepiej wychowani niż dyrektor sprzedaży - ot
                                takie moje sostrzeżenie po ostatnich rozmowach.
                                • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.stgl.sel.alcatel.de 30.12.08, 13:37
                                  To fajnie że odbierasz juz klucze :)
                                  Ja jeszcze nie odebrałam, ale zamierzam to zrobić napewno wczesniej
                                  niz zaplanowane jest oddanie mieszkan - najprawdopodobniej na
                                  początku lutego. Chce zdazyc wykończyć mieszkanie, tak aby moc sie
                                  wprowadzić jak najszybciej po oddaniu mieszkań do użytkowania.

Yag_a - odnośnie pracowników na budowie - mam te same spostrzezenia -
                                  bardzo mili i pomocni :) a w biurze ? hm... bylo dość miło jak
                                  kupowałam mieszkanie... a jak bedzie teraz jak bede odbierać
                                  mieszkanie to jeszcze nie wiem :)

Ja jeszcze nie wykanczam mieszkania - tak jak napisałam - pewnie
                                  wejde z tym w lutym :) ale... słyszałam ze podobno niektorzy sa juz
                                  w trakcie wykanczania, a jakies mieszkanie jest juz wykonczone i
                                  gotowe.
                                  • Gość: yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.tke-aufzuege-de.thyssenkrupp.com 30.12.08, 13:43
                                    Ja odbieram bo chcę miec pewnosc ze bede miala wlaczone ogrzewanie i
                                    mieszkanie mi wyschnie porzadnie - bez oplat kaloryfery niestety
                                    zimne. Ekipa wchodzi juz teraz natomiast tez nie bede sie spieszyc i
                                    pewnie akurat na marzec sie wyrobie.
                                    W pierwszej kaltce ktos wykancza mieszkanie, wiem ze jest 6 czy 7
                                    odebranych poki co.
                                    Wiesz co do obslugi w biurze, najgorsze wrazenie robi na mnie
                                    dyrektor sprzedazy, facet jest chyba z natury malo sympatyczny a na
                                    dodatek dosc arogancki i do pasji doprowadza mnie ze oni zawsze maja
                                    czas im sie nie spieszy - potrzebowalam dokumentow do kredytu 20
                                    telefonow z poganianiem, teraz liczyli mi koszty przerobek to samo,
                                    musialam sie mocno dopraszac o podanie kwot; dziwni ludzie. Panowie
                                    na budowie - pelna kultura.
                                    • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 08.01.09, 15:35
                                      Yag_a
                                      i jak, odebrałas mieszkanie ? weszłas juz z wykonczeniem ?
                                      jak sprawa z kaloryferami ? byly u Ciebie odkrecone ?

mi pod koniec grudnia w biurze powiedzieli ze kaloryfery odkrecą
                                      wszedzie jak bedzie ogólne podłączenie, bo tez chcą zeby budynek
                                      wyschnal troche.

i tak sie zastanawiam, czy juz odkrecili, chyba podjade w weekend na
                                      budowe zajrzeć.
                                      jesli bez odbioru mieszkania nie odkreca kaloryferów to tez odbieram
                                      mieszkanie z 1 lutego.

Daj znac jak wrazenia po odebraniu mieszkania ? jak budowa ? jak w
                                      środku bloku ? jakie wrażenia?
                                      ja nie byłam ze 3 tyg. na budowie, tylko przejezdzalam obok, i tak
                                      jak pisałam wczesniej - ogrodzenie średnio mi sie podoba, ale coz...
                                      • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 09.01.09, 12:32
                                        Mieszkanie mam odebrane, kaloryfery grzeja mocno, nie wiem jak w
                                        innych mieszkaniach bo jak wiesz wszedzie drzwi na klucz zamknięte :)
                                        z odbiorem nie bylo klopotu, Pan Binduga jak zwykle symatycznie i
                                        szybko wszystko zalatwil, w bloku juz wlasciwie nie prowadza zadnych
                                        prac, wiem ze czekaja na Stoen - ma zakladac liczniki i potem
                                        podlaczyc prad bo poki co jest prowizorka. Kilka mieszkan jest tez
                                        na etapie remontowania-wykanczania, w 1 chyba nawet ktos pomieszkuje.
                                        Ogrodzenie jest z gatunku budżetowych, nie za piekne, ale miejmy
                                        nadzieję że je przysłonią jakieś krzaczki i to będzie nasz jedyny
                                        kłopot.
                                        pozdrawiam
                                        • Gość: piotrek Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 20:53
                                          witam, ja tez jestem przyszlym lokatorem tego bloku.
                                          • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 12:22
                                            witam ! ja tez jestem posiadaczka mieszkania w inwestycji zwana Willa Jowisz.
                                            Troche to odbiega od Willi no ale coz, mieszkanie nie bylo drogie. Mam kolezanke
                                            ktora mieszka na Lazurowej i wpominala, ze moze byc ciezko z Corporesemi ze po
                                            roku jej sciany pekaly, ale moze nie bedzie zle :]
                                            • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 20.01.09, 10:19
                                              Cześć! Blok zwykły, a nie willa o tym wiadomo było od początku mimo
                                              fantazji dewelopwera :) fakt cena jak na warszawski rynek nie była
                                              wysoka, ale mimo wszystko kredyt sam się nie spłaci i mam nadzieje
                                              że nas omina takie niespodzianki. Lazurowa to w ogóle jakaś
                                              nieszczęśliwa inwestycja, kłopoty z aktami notarialnymi , pękające
                                              ściany. Ja zagladam na forum Apenińska 4, tez blok Corporesu i tam
                                              na szczęscie bez takich dramatów, czego i nam życzę.
                                              • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 13:47
                                                Przyznam, ze nie narzekam na Corporesa, nic sie nie dzialo, problemow zadnych
                                                tez nie bylo. Wiec oby tak dalej. Czasem Panie w biurze nie ogarniete troche sa,
                                                ale zdarza sie wszedzie ;) Rozbraja mnie tylko Pan ktory pilnuje bloku :]
                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 12:27
                                    ja mam mieszkanko na pierwszej klatce i faktycznie na pietrze trzy mieszkania
                                    sie robia, nad moim ktos wierci, wiec praca wre ;)
                                    • asia0782 Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 02.02.09, 13:18
                                      Czesć, ja też mam mieszkanko w pierwszej klatce, właśnie na trzecim
                                      więc to możliwe ze u mnie wiercą:).
                                      Ogólnie z Corporesa jestem zadowolona mozna sie z nimi dogadać
                                      szczególnie z kierownikiem budowy, pan Janek który pilnuje też
                                      fajny:) Czy któś ma informację kiedy oddanie budynku do użytku?
                              • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 12:31
                                wlasnie!! ja to sie zalamalam ! podobno wcale ta dzialka nie byla budowlana i
                                rzekomo nikt nic nie wiedzial o przyszlej jakiejkolwiek budowie. poszlam sie
                                zapytac panow stawiajacych ogrodzenie, to ma to byc dom jakis wielorodzinny
                                trzypietrowy:/

• Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 20.01.09, 11:10
                                  witam :)
                                  widze ze nas coraz wiecej :)

byłam w weekend na budowie, zeby sie zorientować co sie dzieje bo
                                  dawno nie byłam....

i moje spostrzezenia z wizyty:
                                  - pod blokiem stoi sporo samochodow - ciekawe czy to samochody ekip
                                  remontowych, czy moze przyszłych mieszkancow :)
                                  - sporo mieszkan chyba juz w trakcie remontu - widać z okien jakies
                                  kubły, pojemniki itd. :)
                                  - nie dam sobie reki uciac, ale wydaje mi sie ze w jednym mieszkaniu
                                  ktoś juz pomieszkuje :) bo nawet kwiatki w oknach stoją :)
                                  - nadal nie podoba mi sie ogrodzenie :) nie wiem czemu... moze sie
                                  przyzwyczaję :)
                                  - kaloryfery działają :) nie wiem jak w innych mieszkaniach, ale w
                                  moim tak.
                                  - co do działki naprzeciwko - faktycznie jest cała ogrodzona i
                                  wyglada na to ze przygotowują ją pod jakas budowe.
                                  - podobno Corpores bedzie chcial przed lub przy oddawaniu mieszkań
                                  zrobić spotkanie przyszłych mieszkańców, zapewne na budowie - takie
                                  informacyjne, zapoznawcze itd. - tak w biurze sie dowiedzialam.
                                  No ale zobaczymy czy do tego dojdzie i jak szybko :))

Aha, ja bede odbierac mieszkanie na początku lutego.
                                  i pewnie po tym czasie bede czesciej na budowie, wiec kto wie...moze
                                  sie spotkamy jeszcze przed zamieszkaniem.

• Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 13:52
                                    rosniemy w arkuszowa sile :)

tez zauwazam, ze autek jest coraz wiecej. i niektore sciany nawet kolory
                                    zmiemnily. w jednym faktycznie juz ktos mieszka, ale podobno to ktos z corporesa
                                    tam sie urzadza - tak powiedzial pan ktory chatki pilnuje.

ogrodzenie tez mi sie nie podoba, winda tez mi nie przypadla do gustu - nie
                                    ciekawie wyglada spod tej szarej tasmy, ale moze wnetrze bedzie efektowne.
                                    • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 21.01.09, 08:43
                                      Cześć, sąsiedzi się uaktywniają :).
                                      Bywam na Arkuszowej wieczorami sprawdzac postepy robót w mieszkaniu
                                      i na moje oko to w 2-3 mieszkaniach ludzie juz sie wprowadzili,
                                      widac mebelki, kwiaty etc.
                                      Czy wiecie moze co z podłaczeniem pradu ? To co jest w tej chwilii
                                      to prowizorka, podobno Stoen mial zakladac liczniki i doprowadzac
                                      docelowe zasilanie.
                                      • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 09:50
                                        no właśnie mieli pod koniec stycznia ruszać z umowami i coś cisza.

zastanawiam się tylko co z tymi grzejnikami, bo za każdym razem, są coraz
                                        zimniejsze :/
                                        • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 21.01.09, 10:27
                                          Z umowami ze Stoenem ? ja podpisywałam jeszcze w grudniu, widziałam
                                          na budowie kartki na drzwiach mieszkań, z przypomnieniem o
                                          podpisaniu umów.
                                          Będe dziś na Arkuszowej to sprawdze grzejniki, myślę że oni ciągle
                                          tam jeszcze coś ustawiają w kotłowni i dlatego temperatura tak się
                                          waha, moi panowie od remontu nie skarza sie na zimno.
                                        • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 21.01.09, 10:33
                                          sluchajcie, to w koncu jak to jest z tym mieszkaniem na niby jeszcze
                                          budowie...
                                          nie to żebym coś miala do tego że ktoś sobie już mieszka :))
                                          ale, jak pytalam sie o to w biurze to dyrektor :) oznajmił mi ze
                                          wykańczac to sobie moge, ale o mieszkaniu badz pomieszkiwaniu muszę
                                          zapomnieć do początku kwietnia.
                                          To jak to jest ? :)) jednak jakies wyjątki pan dyrektor robi :) ?
                                          albo po prostu ludzie nielegalnie mieszkają :) a biuro nic o tym nie
                                          wie... :)
                                          no wlaśnie, jak z tym STOENem? podpisywałam jakaś umowe w biurze,
                                          ale mieli zakładać jakies liczniki.
                                          • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 11:17
                                            podpisywalismy umowy w grudniu i jakos na przelomie styczen-luty miala byc
                                            informacja juz bezposrednio od stoena, na prywatne spotkania i podpisywanie
                                            umow. pomijajac ze ta umowa to byla troche niedociagnieta, co paniom w biurze
                                            uswiadomil moj facet, ale one nic nie wiedzialy i tylko dawaly do podpisu.
                                            zobaczymy jak bedzie wygladala juz ta wlasciwa.

swoja droga to kupilam mieszkanie juz rok temu i sie nie moge doczekac kiedy
                                            sobie zamieszkam !

jesli chodzi o mieszkanie w bloku to chyba raczej nikt nie mieszka, procz tego
                                            mieszkania z drugiej klatki gdzie rzekomo ktos z corporesa sobie je urzadzil.
                                            bardziej pewne jest, ze jak ktos zacznie sobie cos remontowac, to ciezko jest
                                            skonczyc przed 20-ta zanim zamka lok i siedzi sie po nocach.

• Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 22.01.09, 14:36
                                              nie wiem czy ktoś z Was o tym wie... ale znalazlam informacje w
                                              internecie że działka za naszym blokiem jest wystawiona na sprzedaż
                                              (a moze jest juz sprzedana).
                                              I nie chodzi mi o działkę po drugiej strony ul. Jowisza ta która
                                              jest ogrodzona, ale o tą która jest na tyłach naszego bloku.
                                              Z opisu w internecie wynika ze jest to działka budowlana
                                              przeznaczona na możliwość zabudowy do liczba 3 kondygnacji.
                                              Osoby które mają okna z drugiej strony budynku mogą niedługo miec
                                              budowe pod oknami badz sąsiadów zza okna. No ale miejmy nadzieje ze
                                              tak szybko tej budowy nie bedzie.
                                              tutaj link pod którym znalazłam to ogloszenie:
                                              www.mieszkaj.net/nieruchomosci!view.action?f.d=6&f.t=878&f.l=24128&f.bn=&f.pn=&f.c=ulicainternet&f.o=asc&f.maxRo
                                              wsPerPage=20&f.currentPage=0&ofertaId=25728

• Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 14:53
                                                Wiem, że jest na sprzedaż, nawet jest ogłoszenie na bramie, że "do sprzedania", więc pewnie nie jest jeszcze sprzedana, ale myślę, że zabudują nas z obu stron. Pojawiło się w czasie jak Corpores zaczął się budować. Jakieś dwa miesiące temu pomyślałam "ciekawe kiedy nam coś wybudują" - mając na myśli ten kawałek na Jowisza. Przyjechałam tydzień później i zobaczyłam ogrodzenie. Ale myślę że z dwojga złego to lepiej że mam okna na Jowisza ;-)
                                                • Gość: Justine Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.09, 12:04
                                                  Przy podpisywaniu umowy notarialnej dowiedzieliśmy się od pani z
                                                  Corporesu, że to właśnie oni chcieliby kupić tą działkę styczną do
                                                  naszej i wybudować podobny blok. Na razie wystąpili o warunki
                                                  zabudowy. Nie wiem jak sobie wyobrażają wybudowanie podobnego bloku,
                                                  bo na dalszej działce (przy Andromedy) stoi normalny, zadbany biały
                                                  dom - mam nadzieję, że nie jest do rozbiórki, bo na tą stronę mam
                                                  okna...
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 14:39
                                                    deweloper jest sobie w stanie wszystko wyobrazic, wystarczy troche wolnej
                                                    przestrzeni;) ciekawa jestem co mi na jowisza postawia:/
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 26.01.09, 14:47
                                                    a ja mam pytanie odnosnie odbioru mieszkania.
                                                    odbieram na poczatku lutego.
                                                    Podpowiecie na co szczegolnie zwrocic uwage w naszym bloku.
                                                    Czy ten odbior to jest juz ten własciwy, ostateczny ?
                                                    Yag_a , wiem ze Ty odbieralas na poczatku stycznia. Jak to u Ciebie
                                                    wygladało ? Na odbiorze byl tylko Kierownik budowy ?
                                                    Mialas jakies usterki ?
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 26.01.09, 15:21
                                                    Cześć, na odbiorze jest kierownik budowy ze strony corporesu. Ja
                                                    bylam w mieszkaniu wczesniej z ekipa ktora mi robi wykonczeniowke i
                                                    oni spojrzeli krytycznym okiem. Poza tym ze tynki w mieszkaniu sa 3
                                                    czy 4 klasy i na pewno nie nadaja sie od razu do malowania uwag nie
                                                    bylo. Wiecej wyjdzie w praniu - okna, wentylacja, to wszystko mozna
                                                    potem zglaszac jako usterki w ramach gwarancji albo rekojmi przez 3
                                                    lata, bezusterkowy protokół odbioru nie ma znaczenia bo niektore z
                                                    tych rzeczy wychodza dopiero potem.
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 27.01.09, 09:50
                                                    dzieki Yag_a za odpowiedz :)
                                                    co do tynkow, to fachowcem nie jestem, ale sama jak na nie patrzylam
                                                    to nie wyglądaja najlepiej :))).
                                                    mialam nadzieje ze bedzie mozna odrazu malować, chcialam troche
                                                    zaoszczedzic :) ale chyba bez gładzi sie nie obejdzie.
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 27.01.09, 10:10
                                                    Raczej nie, gładź konieczna niestety, nawet panowie z budowy
                                                    potwierdzają.Jeśli masz jakieś dodatkowe płatności - np. z
                                                    przeróbki - to zadzwoń do Corporesu w wyprzedzeniem, u nich to
                                                    zawsze trochę trwa, a bez zapłaconego czynszu i własnie takich
                                                    dodatków nie wydadzą ci kluczy.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 10:40
                                                    u mnie też było trochę niedociągnięć, tu krzywo, tu za mało, tu znowu jakaś
                                                    dziura, ale w sumie nic strasznego-choć i tak wszystko wyjdzie w praniu;) ściany
                                                    przejechałam dwa razy farbą gruntującą i wystarczyła potem dwie warstwy farby
                                                    właściwej i gotowe.
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 27.01.09, 11:50
                                                    Shadow - czy to znaczy że nie kładłas gładzi na ściany ?
                                                    wystarczyło zagruntować i pomalować ?
                                                    wyszło ok ?
                                                    Bo średnio mi sie widzi kładzenie gładzi...
                                                    ale jak bedzie trzeba to trudno, położe.

Aha, u mnie w ścianach w tynku są rózne dziurki i wgłębienia, tynk
                                                    jest nierówny w niektórych miejscach - zgłaszałyscie to do
                                                    poprawki?
                                                    Bo nawet nie wiem czy to sie kwalifikuje do poprawki... czy we
                                                    wlasnym zakresie bede musiala to poprawiać.
                                                    Chociaz pomyslałam ze zglosić warto przy odbiorze, jak poprawią to
                                                    ok, jak nie to trudno.
                                                    Ciesze sie że juz odbieram :)
                                                    Yag_a - podliczenie wydatków zglosilam w zeszłym tygodniu do biura,
                                                    robilam male zmiany w mieszkaniu - ale jeszcze mi nie podliczyli,
                                                    mają oddzwonić.
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 27.01.09, 12:45
                                                    Ja nie zgłaszałam, wyszłam z założenia że wolę to zrobić sama niż
                                                    czekać 2 tygodnie aż corpores zrobi i potem poprawiać po nich.
                                                    Dzwoń sama do biura, Pan który te poprawki wylicza sam z siebie nie
                                                    oddzwoni, przy moim odbiorze dopominałam się kilka razy i zawsze był
                                                    zajęty, aż końcu zapytałam czy mam rozumieć że dostałam zmiany w
                                                    gratisie i to podziałało :).
                                                    Jak będziesz w biurze podpytaj może co z prądem,bo póki co nadal
                                                    prowizorka.
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 09:58
                                                    Zielono_mi, właśnie pierwszą reakcją mojego mężczyzny było, że trzeba coś zrobić
                                                    z tymi ścianami. Ale były w miarę jednolite, równe, miejscami trochę prostowane
                                                    ;)Kupiliśmy w końcu farbę gruntującą, nawet nie jakąś hiper drogą, pomalowaliśmy
                                                    trzy razy i klika dni poźniej ruszyliśmy z farbami. Ściana koloru nie zjadała,
                                                    całkiem przyjemnie się malowało i tak naprawdę zaoszczędziliśmy kupę czasu.
                                                    Rzecz jasna od razu widać gdzie przez przypadek ominęliśmy jakieś drobne
                                                    kawałki, bo tam farba była pochłaniana.
                                                    Małe dziurki sami żeśmy ogarnęli. Rzeczywiście przy odbiorze mieszkania mieliśmy
                                                    jedną większą przy oknie, i pod sufitem, widział to też Kierownik, powiedział,
                                                    że nie ma problemu, ekipa wpadnie i zrobi, wystarczy poprosić.
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 28.01.09, 12:03
                                                    Ja miałam na przykład mocno widoczne nierówności w miejscach gdzie
                                                    były prowadzone kable do puszek i na sufitach, nie za dobrze to
                                                    wygladało. Generalnie co do solidności pracy panów z budowy mam
                                                    pewne zastrzeżenia ;) dlatego sama równałam.
                                                    Byłaś może ostatnio na budowie, są jakieś działania z prądem ?
                                                    Trochę mnie martwi że nic się nie dzieje w tej materii bo jak
                                                    wiadomo prowizorki są najtrwalsze a nie chciałabym się wprowadzać do
                                                    mieszkania bez prądu.

• mors27 Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 29.01.09, 13:42
                                                    Ile kosztuje metr mieszkania w tej inwestycji? Nie przeraża Was
                                                    bliskość huty?
                                                  • Gość: piotrek Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: 57.66.197.* 29.01.09, 15:36
                                                    huta.. nie ma problemu, bardziej sie martwię kompostownią.
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 30.01.09, 10:24
                                                    Co do aktualnych cen radze dzwonic do dewelopera, pewnie teraz sie
                                                    coś zmienia... ja kupowałam w maju zeszłego roku, wiec podejrzewam
                                                    że ceny od tamtej pory mogły sie troche zmienić.

Co do pytania odnośnie bliskości huty...
                                                    nie wiem jak inni, ale u mnie zadecydował tzw. patriotyzm lokalny...
                                                    całe życie mieszkałam na Chomiczówce, moja cała rodzina kilka
                                                    pokoleń w tył jest z tych okolic...
                                                    szukając mieszkania brałam pod uwagę TYLKO Bielany.
                                                    Wiem że dla niektórych to moze byc dziwne, ale kazdy ma jakies swoje
                                                    indywidualne kryteria przy wyborze mieszkania.
                                                    Obraz huty też jest częcią moich wspomnień i dzieciństwa... :)
                                                    i prawde mówiąc kompletnie mi jej bliskość nie przeszkadza :)
                                                    a poza tym wcale nie jest tak blisko. Blisko to beda mieli Ci ktorzy
                                                    kupia mieszkania ktore teraz sie budują kolo ostatniej stacji metra.
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:51
                                                    do huty to kawal drogi!
                                                    ciekawe czy kompostownia da sie nam we znaki w lato, wiem, ze mieszkancy ul.
                                                    Estrady nie maja latwiego zycia, no ale coz, gdzies te kompostownie musieli
                                                    zrobic ;-)
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 31.01.09, 22:57
                                                    ha, Zielono_mi witaj w klubie, ja też dziewczyna z bielan i bardzo
                                                    nie chciałam się stąd wyprowadzać ;) o hucie nawet nie pomyślałam,
                                                    przez tyle lat przestałam ją zauważać.
                                                  • Gość: tylkoBielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.cust.tele2.pl 01.02.09, 08:08
                                                    witam, ja też bo cała rodzina z bielan. 1. bielany bez huty :) kto
                                                    to pamięta? 2. kompostownia- mamy stosunkowo daleko w porównaniu do
                                                    tych szeregowców...mają okna na mazowiecki "szczyt" (kto wie co to
                                                    kiedys na tej górze będzie- ważne że już nie rośnie, a jak każdy
                                                    pewnie się orientował,są tam dookoła wielopokoleniowe rodziny które
                                                    jakoś nie uciekaja) 3. to co mnie martwi to nie inwestycja na
                                                    jowisza, ale druga strona bloku- może byc ciekawie...

Ja kładę gładzie i powiem krótko- mam blisko i jestem często- grzeją
                                                    słabo- czujnik jest na zewnątrz i ustawiony jest tak że jest zawsze
                                                    ok 15- nigdy nie jest cieplej. Każda osoba poza biurem oczywiście
                                                    mówi jasno: deweloper przecież jeszcze płaci to czego tu oczekiwac...
                                                    pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                                                  • Gość: tylkoBielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.cust.tele2.pl 01.02.09, 08:17
                                                    Nie wiem czy wiecie ale- jesteśmy najdalej wysuniętym na płn
                                                    blokiem Warszwy- po tej stronie Wisły :) no chyba że po drugiej
                                                    stronie jowisza-też będzie blok :)
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 02.02.09, 08:32
                                                    cześć, ja byłam w weekend i kaloryfery w mieszkaniach ledwo ciepłe.
                                                    mam zamiar zadzwonić w tej sprawie do corporesu bo przecież koszty
                                                    mediów ponosimy my. co do drugiej strony bloku - o tym że corpores
                                                    ma zamiar te dzialke kupic mowili mi panowie z budowy w czerwcu czy
                                                    lipcu, jesli do tej pory nic tam sie nie dzieje a corpores rozpoczal
                                                    inwestycje na radiowej to mysle ze tak zostanie, na pewno na jakiś
                                                    rok, dwa.
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 02.02.09, 10:42
                                                    jurto odbieram najprawdopodobniej mieszkanie :)
                                                    Yag_a mialas racje - gdybym im sie nie przypomniala to chyba by
                                                    zapomnieli... :)
                                                    Bylam w weekend na budowie z panem który bedzie mi robił wykonczenie.
                                                    I miłe zaskoczenie bo - deweloper sam bez mojego upomnienia wyrownał
                                                    dziury i nierowności w ścianach :) chyba przyszykowali sie na
                                                    oddanie :)
                                                    ale i tak zdecydowałam ze bede kładła gładz.
                                                    Co do kaloryferów - moje grzeją tez lekko, ale ja jeszcze nic nie
                                                    płaciłam wiec narazie nie krzycze.
                                                    ale jak bede odbierać mieszkanie to sie zapytam...
                                                    wydawalo mi sie ze jak juz sie ponosi miesieczne opłaty, to można
                                                    bedzie rozkręcić sobie jak sie chce...
                                                    dam znać jak cos sie dowiem w biurze i na budowie przy odbiorze.
                                                  • Gość: piotrek Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: 57.66.197.* 02.02.09, 11:42
                                                    ja bylem w wekend i grzejniki grzaly bardzo dobrze... w
                                                    przeciwienstwie do tego jak grzaly w tygodniu bo nie grzaly prawie
                                                    wcale.
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 12:53
                                                    kiedy zbiorcza parapetówa ? ;-)
                                            • asia0782 Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 02.02.09, 13:26
                                              W drugiej klatce mieszkaja pracownicy Corporesa wiadomosc
                                              sprawdzona, deweloper zostawił sobie jedno mieszkanie do do
                                              wiadomosci tych co pytali:)
                                              pozdrawiam
                                              • Gość: tylkobielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 21:14
                                                czy ktoś wie ile tych mieszkań w naszym bloku już się sprzedało?
                                                małe metrarze poszły szybko, większe stały,ale ostatnio jeden z
                                                Panów mówił że się ruszyło.Jedno mieszkanie-to z tych największych-
                                                jest dla corporesa. Najgorsze to czekanie na ten akt-to że oddadzą w
                                                ostatnim terminie-można było się spodziewać-ale akt...
                                                co do imprezy-na dole piękna sala balowa :) bez oznaczonych miejsc
                                                ale jest.
                                                • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 10:49
                                                  no racja, sala wprost balowa, ostatnio strzałki malowali:)

kurcze, ja to się nie mogę doczekać marca i momentu aż dostanę akt i wszystko
                                                  inne i będę mogła kupić sobie kapcie do własnego domu;) im bliżej końca tym
                                                  coraz bardziej się ciągnie...
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 16:39
                                                    z najnowszych wieści - są liczniki i wizjery w drzwiach. przynajmniej u mnie ;)
                                                  • Gość: tylkoBielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.cust.tele2.pl 04.02.09, 19:46
                                                    to jutro jadę sprawdzic :)
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 16:38
                                                    Liczniki są, prąd jest.
                                                    Liczniki się kręcą - pytanie tylko w jaki sposób będziemy za nie płacić,
                                                    ponieważ podpisując umowę w Corporesie ze Stoenem, tę wstępną, nie było nawet
                                                    podanej ceny za kWh. Tak więc zadzoniłam do Pań z Corporesa, które jak zwykle
                                                    powiały inteligencją mówiąc, że one niestety nic nie wiedzą na ten temat czy
                                                    liczniki działają i czy się za nie płaci i żeby zadzwonić do Kadroluxu (firmie
                                                    która zajmuje się administracją naszego domu) ale niestety kontaktu tez Pani nie
                                                    posiadała :] Na ostateczne umowy ze stoenu też nie dostałam odpowiedzi... Taaa...
                                                  • Gość: str Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.chello.pl 05.02.09, 18:51
                                                    Stawki za kWh u konkretnych dostawców są raczej stałe i pewnie można je sprawdzić na ich stronie internetowej...z monopolista nie da się negocjować :)
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 09:45
                                                    pewnie tak, ale nie w moim interesie to szukac. za cos im placa :]
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 09.02.09, 08:44
                                                    sprawdzilam, w protokole odbioru mieszkanai jest zapis ze do
                                                    wlasciwego przekazania mieszkan za prad, wode, sprzatanie, ochrone
                                                    placimy ryczltowo 6 zl/m2 i ta oplata nie podlega rozliczeniu.
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 09:35
                                                    o to super:)
                                                    kurde, założyli mi wizjer i drzwi porysowali:(
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 09.02.09, 13:05
                                                    do mnie jeszcze nie dotarli, ale podobno w tym tygodniu maja to
                                                    konczyc i wymieniac zamki na docelowe.
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:49
                                                    no mają być w tym tygodniu i zamki i progi i będzie cacy ;-)
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 09.02.09, 16:25
                                                    no to ja mam w takim razie inne informacje...i nie wiem gdzie lezy
                                                    prawda... :)))
                                                    Kierownik budowy powiedzial mi ze wymiana zamków czy wkładek - tych
                                                    pod klamką - na te właściwe docelowe, bedzie wtedy kiedy budynek
                                                    zostanie oddany do użytkowania. Do tego momentu mają być te które
                                                    są, bo kierownik budowy musi miec kopie klucza do mieszkania do
                                                    momentu odbioru budynku.
                                                    A te docelowe dostaniemy juz tylko my.
                                                    Progi widzialam jak przynosili do Kierownika - beda jasno
                                                    drewniane :) - akurat wtedy odbierałam mieszkanie.
                                                    Podobno nie beda ich montować, tylko kazdy ma dostać 1szt do ręki :))
                                                    zeby uniknąć zakładania ich i zdejmowania jak kazdy bedzie sobie
                                                    robił podłogę, żeby ich nie zniszczyć. A wiadomo ze jak ktos kładzie
                                                    podłoge to i tak by musiał odkrecić próg zeby połozyc podłoge.
                                                    Takie mialam informacje od Kier.budowy, no ale przez tydzien to
                                                    mogło sie coś zmienic :))

• yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 06.02.09, 09:47
                                                    Nikt nie spisał z nami stanów początkowych liczników, cały czas trwa
                                                    budowa i wydaje mi się że do momentu odbioru właściwego mieszkań
                                                    płacimy ryczałt do Kadroluxu i finito. Oddzielne rachunki ze Stoenu
                                                    możemy zacząć dostawać dopiero po wprowadzeniu, spisaniu
                                                    protokolarnym liczników i podpisaniu właściwych umów. Tak też mówiła
                                                    mi panienka z corporesu - ta bardziej kumata, a nie ta odbierajaca
                                                    telefony bo z tą nie można ustalić kompletnie nic. A numer do
                                                    Kadroluxu to tel./fax: (22) 853 06 92
                                                    tel. kom.: 0 602 106 064
                                                  • Gość: Bart Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: 192.193.245.* 10.02.09, 12:11
                                                    Witam lokatorów.
                                                    Ja już wczoraj zacząłem wykańczanie. Przy okazji porozmawiałem z
                                                    kierownikiem na temat ochrony. Na razie jest prowizoryczna (Pan
                                                    Janek pilnuje i jak coś się dzieje dzwoni do firmy ochroniarskiej).
                                                    Okazało się że dopiero w momencie podpisania umowy z firmą przez
                                                    wspólnotę zostaną zamontowane kamery. Warto przed wprowadzeniem do
                                                    mieszkań dopiąć tę sprawę.
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 10.02.09, 13:06
                                                    czy to znaczy że ja o czymś nie wiem ??? :)))

słuchajcie, nawet nie wiedzialam ze beda zamontowane kamery...
                                                    czy to znaczy że oprocz tego bedzie gdzies siedzial na terenie
                                                    naszej "posesji" ochroniarz przez 24 godziny ?

z tego co wiem, to takie decyzje podejmuje już wspólnota.
                                                    ja jestem jak najbardziej za.
                                                    ale trzeba wziac pod uwage że jesli bedzie sie to wiązało z
                                                    dodatkowymi opłatami co miesiąc, to nie wszyscy ze wspolnoty mogą
                                                    sie zgodzić, a do tego zeby podpisać taką umowę chyba jest potrzebna
                                                    tak zwana większość w glosowaniu wspólnoty.
                                                    I myśle że do momentu zawiązania sie wspolnoty może być z tym
                                                    problem.

Dlatego już we wczesniejszym poście, proponowałam zebysmy sobie
                                                    zrobili samodzielnie spotkanie przed oddaniem budynku - mysle ze
                                                    wiele spraw można by wyjaśnic w trakcie takiego spotkania.
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 13:26
                                                    ooo widzę, że ja też o czymś nie wiedziałam!
                                                    ale mam podobne zdanie do osoby umieszczającej powyższy post. jestem za, ale
                                                    jeśli będzie to jakiś koszt to racją jest, że nie każdy musi się na to zgodzić i
                                                    nie każdego może na to stac. tu grosz tam grosz i wychodzi kupa grosza;-)
                                                  • Gość: Bart Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: 192.193.245.* 10.02.09, 14:49
                                                    Generalnie jak obiekt ma być chroniony nie wyobrażam sobie tego bez
                                                    kamer. Dlatego dowiadywałem się u kierownika jak będzie z tą ochroną
                                                    bo szczerze mówiąc żadnej budki dla ochrony na terenie bloku nie ma.
                                                    Kierownik stwierdził że jak wybierzemy firmę to mogą zamontować
                                                    kamery i monitorować nasz blok (myślę że zdalnie bez potrzeby
                                                    zatrudniania stróża). Tu podał przykład osiedla na Widawskiej (też
                                                    corpores). Mając na uwadze bezpieczeństwo nasze i naszych dobytków
                                                    warto zainwestować parę groszy i czuć się bezpiecznie. Wiadomo że
                                                    domofon czy choćby drzwi garażowe nie powinny być przeszkodą dla
                                                    potencjalnego złodzieja... :)
                                                    Ale sprawa na później, jednak warto przypilnować.

Co do liczników to rozmawiałem z "Kadrolux-em" i Pan na którego
                                                    konto przelewamy ryczałt był bardzo zdziwiony tym że mamy już
                                                    zamontowane liczniki Stoenu. Powiedział że jak już są to pewnie
                                                    Stoen będzie chciał pobierać opłaty za zużycie energii. Powiedział
                                                    że musi się dogadać z Corporesem jak liczyć ryczałt. Generalnie jest
                                                    1 wielkie zamieszanie i najwcześniej kazał dzwonić w piątek...
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 10.02.09, 14:58
                                                    A to ciekawe bo jak już pisałam w protokole odbioru mieszkania jest
                                                    zapis, że do momentu odbioru mieszkań z pozwoleniem na użytkowanie
                                                    my rozliczamy się wyłącznie ryczałtowo. Nie widzę innej możliwości,
                                                    zwłaszcza, że nie spisano z nami stanów liczników, a umowy ze
                                                    stoenem dotyczyły tylko instalacji liczników a nie dostaw prądu,
                                                    rozumiem że taką umowę ma póki co Corpores. Widać firma
                                                    administrująca równie kompetentna co panie w biurze.
                                                    Czy wiecie coś o planowanej wymianie zamków w mieszkaniach, podobno
                                                    mieli w odebranych mieszkaniach wymieniać wkładki i dawać cały
                                                    komplet kluczy w tym tygodniu.
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 10.02.09, 15:15
                                                    Yag_a,
                                                    pisałam o wymianie zamków pare postów wyzej.
                                                    Dziwne, bo mi Kierownik powiedzial ze docelowe wkladki beda
                                                    wymianiac po oddaniu bloku do użytkowania.

• Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 10.02.09, 15:11
                                                    no to widze ze bałagan to sie dopiero zacznie :)
                                                    im blizej do oddania tym wiecej niewiadomych :)))

ta ochrona czy kamery to fajny pomysł, ale mysle ze sprawa nie
                                                    bedzie taka prosta jak pisze Bart.

niestety wspólnota mieszkaniowa rządzi sie swoimi prawami :)
                                                    i to że ktoś nie wyobraża sobie mieszkania w bloku bez kamer, to nie
                                                    znaczy że wspólnota podzieli jego zdanie :)))
                                                    A tu niestety potrzeba zgody większości.
                                                    Jedyna nadzieja w tym że jesteśmy małym blokiem i właścicieli tez
                                                    bedzie niedużo, gorzej te sprawy zawsze wychodzą w tzw. molochach :)

Aha, podejrzewam ze za zamontowanie kamer i ich zdalny comiesieczny
                                                    monitoring i tak trzeba bedzie ponosić jakąś opłate co miesiac.
                                                    a trzeba wziac pod uwage ze nie każdy musi sie zgodzić.

Tu mała ciekawostka - pytałam sie w corporesie jak wyglada sprawa z
                                                    zamontowaniem rolet antywłamaniowych - i dowiedzialam sie że na to
                                                    również bedzie musiała wyrazic podobno zgode wspólnota
                                                    mieszkaniowa :))))

• Gość: Bart Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: 192.193.245.* 10.02.09, 15:58
                                                    Co do zamków to podzielam opinię zielono_mi, też słyszałem że
                                                    docelowe wkładki będą montowane po oddaniu bloku do użytkowania. Do
                                                    tego czasu Pan Janek musi mieć zapas na wypadek kontroli.

A co do monitoringu to zdaję sobie sprawę że koszt nie będzie mały i
                                                    nie każdy będzie za, ale warto spróbować...

• Gość: tylkoBielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.cust.tele2.pl 13.02.09, 00:24
                                                    ochrona dobry pomysł. co do zamków to jak oddadzą to wtedy wymiana
                                                    Pan Janek i kierownik to najbardziej kompetentni ludzie jakich tam
                                                    spotkałem. Mam wrażenie że mają blokadę na telefonie o internecie
                                                    nie wspomnę. Zero telefonów i nastawienie, jak już zabuliłeś to
                                                    spier... sam dawaj sobie radę. Mają 6 tygodni- to mnie cieszy-potem
                                                    byle do aktu not.
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 13.02.09, 08:45
                                                    Na drzwiach wejściowych wiszą jakieś kartki z Solidu o ofercie na
                                                    ochronę, tzreba to przemyśleć.
                                                    Zamki po oddaniu mieszkań, rozmawiałam z kierownikiem budowy, będzie
                                                    się mozna umawaić przyjdzie człowiek z nową wkładką i kompletem
                                                    kluczy i wymieni je w obecności właściciela. Pytałam też o termin
                                                    oddania, czy może będzie troche wcześniej - możemy zapomnieć, koniec
                                                    marca.W sprawie aktów trzeba będzie do nich upierdliwie dzwonić,
                                                    mailować etc bo inaczej tempo będzie jak ze wszytstkim ślimacze.
                                                  • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 10:56
                                                    dokładnie, trzeba będzie ich popędzać, zwłaszcza, jak Panie z biura wezmą sprawę
                                                    w swoje rączki:/
                                                    zastanawiam się, co by im szkodziło dać mieszkania wcześniej?! nic się tam nie
                                                    dzieje, prowizorka w zakładaniu domofonu czy rysowaniu strzałek na parkingu...
                                                    ciągną to wszystko i ciągną....:/
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 13.02.09, 13:20
                                                    Z mętnych wyjaśnień kierwonika wynika, że to jakies sprawy
                                                    proceduralne związane z pozwoleniem miasta na zasiedlenie budynku.
                                                    Uwazam tez ze trzeba zrobis spotkanie i dokladnie sprawdzic sprawe
                                                    wspolnity, GW opisywala sprawe Corporesu w Rzeszowie gdzie tez
                                                    zostawiono 1 mieszkanie dla firmy i jego wlasciciel zostal wybrany
                                                    ndo jednoosobowej wspolnoty i podejmowal niekorzytsne dla
                                                    mieszkancow decyzje, pomyślałam o tym jak usłyszałam że Corpores
                                                    zachowuje jedno mieszkanie dla siebie.
                                                    Historia z Rzeszowa jest tu:
                                                    dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,5650552,Jednoosobowa_wspolnota__czyli_pan_na_bloku.html
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 13.02.09, 14:55
                                                    Yag_a, popieram.
                                                    Powinnismy sami zorganizować sobie spotkanie, bez właczania w to
                                                    dewelopera, w końcu jakby nie bylo, jestesmy wlascicielami tych
                                                    mieszkań.
                                                    Udaloby sie wyjasnic i przedyskutowac odrazu wiele kwestii.
                                                    Ja sprawe Corporesa z Rzeszowa tez czytalam juz jakis czas temu, i
                                                    tez średnio mi sie podoba ze deweloper zostawil sobie dla siebie
                                                    jedno mieszkanie, no ale ma takie prawo.
                                                    Mam nadzieje ze "jednoosobowa wspolnota" jeszcze sie nie
                                                    zawiązała :)))

Prawde mowiac jak pytalam sie o podpisywanie aktów notarialnych w
                                                    biurze, tez sie zdziwilam, jak dostalam odpowiedz, ze pewnie beda
                                                    podpisywane w okolicach pazdziernika...
                                                    Nie wiem z czego wynika taki termin.

Miejmy nadzieje ze historia z Rzeszowa sie nie powtórzy.
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 13.02.09, 15:37
                                                    Ja mam w umowie podpisanie aktu najpóźniej 4. kwartał 2009, myslę że
                                                    październik panienki podają tak na odczepnego.
                                                    Nie wiem jakie są regulacje prawne dotyczące wspólnot i powoływania
                                                    ich zarządów ale w wolnej chwilii poszukam.
                                                    Uważam, że należałoby załozyć forum prywatne/ zamknięte dla naszego
                                                    bloku i tam przenieść te dyskusje tylko musi się znaleźć chętny do
                                                    administrowania takim forum, a ja tego zrobić niestety nie umiem.
                                                  • Gość: tylko Bielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.cust.tele2.pl 13.02.09, 17:16
                                                    ja to widzę tak. Nie wszystkie mieszkania się sprzedały- zostało ok
                                                    10- zależy jak i kiedy się pyta- bo różnie z tym bywa-tego to nie
                                                    rozumiem-dzwonił mój znajomy i usłyszał- zostało jedno... Może
                                                    czekają na lepsze czasy. Jeżeli zostało ich ok 10-tak to wygląda-
                                                    to deweloper ma przewagę w głosowaniu. To co mnie pociesza to to że
                                                    to są już jednak czasy klienta i takie numery odbiją się im czkawką.
                                                    Na szczęście jest nas mało, nie jest to liczba jak pospolite
                                                    ruszenie albo sejm- nie ma anonimowości. Damy im radę jak coś będą
                                                    kombinować. Zaczęli kolejną inwestycję- w tych wariackich czasach-
                                                    uważam że forum otwarte jest lepsze- bo każdy klient corporesa widzi
                                                    jak jest. Nie jest źle- ale mało wystarczy żebyśmy się nie
                                                    denerwowali (wystarczy np krótka informacja na stronie, w bloku itp
                                                    itd). Jak jej nie ma to każdy zaczyna coś sobie dopowiadać w głowie.
                                                    Biurokraci jeszcze nikomu w tym kraju nie pomogli.
                                                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 13.02.09, 22:03
                                                    Państwo chyba nie załapało że są czasy klienta i wielokrotnie miałam
                                                    ochote zwrócić im uwagę, że długo nie pociągną z tak aroganckim
                                                    podejściem. Mi lale w biurze mówiły że jest 8 mieszkań wolnych.
                                                    Co do wspólnoty to znalazłam info:"Wspólnoty nie można założyć,
                                                    powstaje ona bowiem niejako automatycznie z mocy prawa w
                                                    nieruchomości, w której wyodrębniono i zbyto choćby jeden lokal, a
                                                    oprócz niego istnieje przynajmniej siedem następnych możliwych do
                                                    wyodrębnienia.

Zatem na początku wspólnota składa się z dwóch właścicieli – tego,
                                                    który sprzedał lokal (np. gminy) i jest właścicielem reszty budynku
                                                    oraz właściciela lokalu.
                                                    Z biegiem czasu i w miarę sprzedaży następnych lokali udział
                                                    dotychczasowego właściciela będzie się zmniejszał, a liczba członków
                                                    wspólnoty będzie się zwiększać. Wyodrębnienie lokalu oprócz umowy
                                                    może nastąpić także z mocy orzeczenia sądu.
                                                    Trzeba więc tego pilnować, ale to już będziemy mogli omawiać na
                                                    blokowych spotkaniach :)
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.subscribers.sferia.net 14.02.09, 11:48
                                                    Yag_a, rowniez jestem zwolennikiem zalozenia zamknietego forum dla
                                                    mieszkancow - mozna takie zalozyc tutaj na gazecie.
                                                    Zamkniete forum jest o tyle dobre, ze nikt niepowolany, czy ktos kto
                                                    nie powinien tego czytać :) po prostu tego nie przeczyta.
                                                    Przeciez w tej chwili to o czym tutaj piszemy równie dobrze moze
                                                    czytać i sam prezes Corporesa :)))
                                                    Ja jestem za załozeniem zamknietego forum.
                                                    Jesli nie ma innego chetnego ja moge założyć.
                                                  • Gość: tylkoBielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.cust.tele2.pl 14.02.09, 18:28
                                                    popieram powstanie tego forum. zalecałbym tylko -wyeliminowanie
                                                    anonimowości- bo w inernecie rónie bywa- łatwo coś napisac niby bez
                                                    konsekwencji i potem łatwo o awanturę :) ajestesmy na
                                                    siebieskazani :)))))
                                                  • Gość: piotrek Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 19:30
                                                    tak na marginesie, dopilnujcie panow od drzwi, bo mi spartolili i nie kwapia sie
                                                    poprawic,
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.subscribers.sferia.net 15.02.09, 11:11
                                                    z drzwiami tez mialam problem.
                                                    Tzn. są wybrzuszone. Podobno 7-8 sztuk w bloku jest do wymiany.
                                                    Facet od drzwi miał to poprawiać.
                                                    W protokole odbioru mam nawet wpisane - ze do wymiany jest pokrywa
                                                    drzwiowa. mam nadzieje ze to wymienią :)
                                                  • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.subscribers.sferia.net 15.02.09, 17:36
                                                    udalo mi sie zalozyc forum.
                                                    chetnych zapraszam tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=87741
    • Gość: quality Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 18:00
      ...lepiej wez cos u SPRWADZONEGO najlepiej przy Metrze....
      powodzenia
      • Gość: tylkoBielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.cust.tele2.pl 01.02.09, 08:24
        Pozdrawiam autora- wygląda że nawet na forum mieszkańców można
        walczyc o klienta :) ej ja już swój kredycik mam i teraz
        wykańczam :) - bliżej metra poza nowymi bielanami niewiele się
        dzieje- nie radzę- wejdź np do budynku nowego na rogu-tego gdzie
        jest polbank,piekarna,nordea,apteka- od kiedy ruszyło metro- mają
        blisko-ale ściany im pękają...
    • Gość: mors27 Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 02.02.09, 16:18
      Oglądałam już blok i okolicę, ale kompostowni nie zlokalizowałam,
      ani też o niej wcześniej nie słyszałam, dopiero od was. Co tam
      właściwie kompostują i czy to jest uciążliwe?
      Mam jeszcze pytanie o infrastukturę w pobliżu, typu sklep do
      codziennych zakupów, szkołę, pocztę, bank, etc. Czy to wszystko
      zlokalizowane jest w okolicach stacji metra Młociny, czy
      przynajmniej sklep jest bliżej?

Zgadzam się z osobą, która zwraca uwagę na zagrożenie pękania ścian
      (i to zanim ludzie się wprowadzą) w tej inwestycji tuż przy metrze.
      Właściwie mogli mieszkańcom zrobić przyjemność w postaci wind z
      poziomu peronu, nieprawdaż :-)
      • Gość: tylkoBielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 21:30
        sklep jest jeden,ale powstaje drugi,tam gdzie był pub 40. Najblizsza
        apteka jest przy szkole-do której wg rejonizacji powinny chodzić
        dzieci-1 km w stronę Izabelina. Poczta na Conrada (nie mam
        pewności). 4 (?) autobusy- blisko bloku. Główny atut- jak to
        przystało na "najbardziej wysunięty blok na płn" - bliskość
        kampinosu. Okolica jest przyjemna.

Jak są minusy to wypiera je mój dysonans po decyzyjny :)

bo pewnie mogłoby być bliżej metra,ale nie jest, bo banku nie ma,ale
        są internetowe, bo cena niska jak na tę stronę Wisły ( i tak blisko
        metra :) !!!!

kompostownia- Michael Jackson mówił że kiedyś zbuduje na lotnisku
        Bomowo wielkie wesołe miasteczko - On wróci i zagospodaruje góre- i
        dosypie pare wywrotek piasku- żeby to naprawdę najwyższa góra
        mazowsza (nie jakieś tam szczęśliwice... :) a jakie zjeżdżalnie
        zrobi ba!- to będzie jazda.

myślę że będzie ok :)
        nie ma idealnej lokalizacji, mi się podoba.

ja równam ściany.
        • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 15:10
          sklepy są dwa, jeden w lewo, drugi w prawo. trochę tam drogo ale od biedy można
          po coś wyskoczyć. najbliżej jest do e.leclerca i lidla. pasaż chomiczówka trochę
          dalej. dla mnie trochę cięzko się przestawić, mieszkając całe życie w centrum,
          ale będzie dobrze:)
          • Gość: tylkoBielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.cust.tele2.pl 03.02.09, 16:17
            + Marcpol po drodze do Łomianek- w szczerym polu :) to jest dpoiero
            lokalizacja! :)
            • Gość: Zielono_mi Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.alcatel.de 04.02.09, 10:26
              Odebralam mieszkanie wczoraj !!!!
              poszlo sprawnie i miło :))

Pytalam sie w biurze co z zebraniem mieszkancow - czy wiadomo kiedy
              bedzie, powiedziano mi ze napewno nie wczesniej niz po ostatecznym
              odbiorze mieszkania. Moze sami sobie zorganizujemy jakies ???
              Napewno kazdy ma jakies uwagi co do budowy i innych spraw...a poza
              tym bylaby to dobra okazja zeby juz sie troche poznac.

Ogrzewanie wczoraj dzialalo.
              Pytalam sie co z prądem, bo faktycznie ekipy podlaczają sie do prądu
              zbiorczego na korytarzach.
              Podobno w tym tygodniu liczniki mają byc zakladane, ale nie
              nastawialabym sie.
              • Gość: shadow Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 11:49

nic, tylko przytaszczyć materac i wieszać firanki;)
                • Gość: tylkoBielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.cust.tele2.pl 06.02.09, 19:24
                  potwierdzam- totalną niekompetencję tej Pani( druga nie lepsza) i to
                  że lepiej grzeją :)
              • Gość: Justine Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.09, 09:07
                A jednak.. Liczniki już są :)
                • Gość: tylkoBielany Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? IP: *.cust.tele2.pl 08.02.09, 21:20
                  liczniki są, ruchy pozorne też trwają :) mam wrażenie że oddadzą
                  równo z gongiem- tak dla zasady :) od 2 miesięcy mam wrażenie że nic
                  nowego się nie dzieje. Prace wykończeniowe polegające na malowaniu
                  linii w parkingu- to jest 5 godz roboty. Dobrze że gong to koniec
                  marca :) i jak widzę to akt notarialny- "do końca października" -
                  dostaniemy dzień przed świętem zmarłych.
                  To co cieszy to to że wiosna blisko :)
                  • yag_a Re: Corpores na Arkuszowej - ktos tam zamieszka? 09.02.09, 08:43
                    też mam takie wrażenie, gdyby się sprężyli to blok byłby juz oddany,
                    zwłaszcza ze ponad 20 mieszkan odebrano do wykonczenia i jak bylam w
                    sobote to calkiem spory ruch sie zrobil.
                    Co do aktów to sądze że jesteś optymistą, ja mam w umowie 4. kwartał
                    2009 więc na pazdziernik bym nie liczyla, no chyba ze bedziemy
                    prezna wspolnota i bedziemy naciskac na corpores :)
    • yag_a forum prywatne 13.02.09, 15:38
      Cześć,
      jak pisałam już Zielono_mi proponuje przenieść nasze dyskusje na
      zamknięte/ prywatne forum. Może ktoś wie jak taki twór uruchomić.
      Czekamy na odzew sąsiedzi :)
      • Gość: Zielono_mi Re: forum prywatne IP: *.subscribers.sferia.net 15.02.09, 17:37
        udalo mi sie zalozyc forum.
        chetnych zapraszam tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=87741
        • Gość: Justine Re: forum prywatne IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 10:22
          Corpores ma na Arkuszowej na pewno jedno duże mieszkanie, ale wydaje
          mi się, że oprócz tego ma jeszcze jedno..
          • elomario Re: forum prywatne 27.05.09, 21:14
            (KLUB MALUCHA 3-5 LAT)witam,czy byłby ktoś zainteresowany taką formą integracji
            z innymi dziećmi dla
            swojego malca?start wrzesień20009 okolice arkuszowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka