Dodaj do ulubionych

Eolian Park

IP: *.skslegal.pl 14.02.08, 09:39
Czy ktoś już podpisał z nimi umowę?
Macie do niej jakieś uwagi? Coś udało Wam się wynegocjować?
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Eolian Park IP: *.skslegal.pl 14.02.08, 13:01
      ? ni żywej duszy?
      • Gość: Radek Re: Eolian Park IP: *.chello.pl 14.02.08, 19:27
        Z uwagą obserwuję Twój post i również nie mogę się doczekać jakiejś
        odpowiedzi.
        Też jestem zaintersowany tą inwestycją.
        Ciekawy jestem, czy ktoś już kupił tam mieszkanie.
        • Gość: Monika Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 22:55
          jeśli zainteresowanie inwestycją ma być takie jak tym postem to zacznę
          się obawiać...
          • Gość: raf Re: Eolian Park IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.08, 08:40
            architektura ciekawa, szkoda że to ursus :(. Zainteresowanie nikłe
            bo jak widać ostatnio w nowych budynkach u developerów nic się nie
            sprzedaje - snado, l'azur, melody park etc.....
            • Gość: xx2 Re: Eolian Park IP: 212.87.2.* 15.02.08, 09:05
              Tu nie chodzi o sam Ursus, tylko inne dogodnosci w postaci samolotow, wiecznie
              zakorkowanej Ryzowej, Kleszczowej i .... trasie ekspresowej, ktora bedzie biegla
              obok "eksluzywnego" Eolian parku, acha vis a vis jest duzy cmentarz.
              • Gość: Monika Re: Eolian Park IP: *.skslegal.pl 15.02.08, 09:54
                Najgorzej jak ktoś nie zada sobie trudu sprawdzenia i plecie co mu
                ślina...

1. Nowo-lazurowa ma być drogą główną a nie ekspresową,
                zainteresowanym polecam mapkę:
                www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/rysunki/rysunek%20nr%2017.pdf

2. cmentarz nie jest naprzeciwko a po przekątnej w stosunku do
                obecnie planowanych budynków. Najlepszym dowodem jest mapa z której
                jasno wynika że cmentarz jest po drugiej stronie planowanej Nowo-
                lazurowej (do znalezienia we własnym zakresie)

Ciekawi mnie rozsądna ocena tej inwestycji a nie zdanie wiecznych
                malkontentów i osób powtarzających głupoty za innymi.
                • Gość: xx2 Re: Eolian Park IP: 212.87.2.* 16.02.08, 11:11
                  Gratuluje optymizmu, masz racje z tym zyje sie lepiej.

Co zmienia definicja drogi? Myslisz, ze przez to bedzie jechalo mniej samochodow
                  i trulo powietrze, ktorym Ty i Twoja rodzina bedzie oddychala?

Cmentarz - moze i po przekatnej, ale jak staniesz odwrocona o 180 stopni to go w
                  ogole nie zauwazysz ;) (czyli wtedy stricte cmentarza nie bedzie).

Konkludujac, Wasz wybor i oby sie mieszkalo naj naj naj.
                  • Gość: Monika Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 12:06
                    Człowieku, czego Ty chcesz? Zmierzasz do czegoś czy czepiasz się dla
                    zasady? Widzisz, że jestem świadoma bliskości drogi i cmentarza i
                    akceptuję to, więc delikatnie mówiąc "odwal się" bo zaczynam
                    podejrzewać, że jesteś przedstawicielem konkurencji...

Krytyka musi być konstruktywna więc przedstaw swoję propozycję!
                    • Gość: Michal. M Re: Eolian Park IP: 213.17.183.* 06.03.08, 10:22
                      Wiesz, ale chcesz usłyszeć, że "taaak, jest super, bierz, łykaj jak
                      młody pelikan, toż to biznes życia" ?

Obecność przez płot trasy szybkiego ruchu pokroju Alej
                      Jerozolimskich (a raczej Trasy AK) to FAKT.
                      Niezaprzeczalny.
                      I dywagacje z cyklu "droga nie ekspresowa tylko główna" to dywagacja
                      o wyższości świąt B.N. nad świętami W.N.
                      Będzie tam 2-3-pasmowa droga, zaciszna osiedlówka to to z pewnością
                      nie będzie.

Jeżeli TOBIE ten fakt nie przeszkadza - łykaj i ciesz się, ale nie
                      dziw się, że są ludzie, dla których tak urocze sąsiedztwo jest nie
                      do przyjęcia i skreśla taką inwestycję.

Faktem niezaprzeczalnym jest też to, że "wyspy eolskie" stoją po
                      6200+/mkw i "do wyboru-do koloru", a 3 ulice dalej w EBEJOT-cie
                      mieszkania stoją po 8500+, etap dalece mniej zaawansowany niż "wysp
                      eolskich" a wolnych mieszkań praktycznie nie ma.
                      Jak widzisz - ludzie nie rzucają się na ten "dil życia".
                      Też o czymś to świadczy, nieprawdaż ?
                      • Gość: ZiNo Re: Eolian Park IP: *.aster.pl 06.03.08, 20:33
                        Nie to, że przeczę twoim argumentom, ale musisz zaktualizować informacje. Z
                        informacji zamieszczonych na stronie dewelopera wynika, że Ceny w Ebejocie w
                        inwestycji Skorosze IX kształtują sie aktualnie na poziomie od 7564 do 7992zł/m2
                        brutto. Co do mieszkań zarezerwowane są znikome ilości, a przebierać można do woli.
                        • Gość: Michal. M Re: Eolian Park IP: 213.17.183.* 07.03.08, 09:44

Mea culpa, bazowałem na info sprzed paru tygodni.
                          Co do "znikomych ilości" - tradycyjnie 1 p nie ma, fajnych 2 p też,
                          a i - co dziwne - "spadło" parę 4 p za zdrowo powyżej 1 mln, więc
                          tak "bidnie" nie jest.

Co i tak nie zmienia faktu, że wyspy eolskie sąsiadują z trasą :-D

Pozdrawiam

Michal M
                      • Gość: zzp Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:36
                        ..a jak wszyscy pójdą skoczyć z mostu, to Ty też ?

.. pierwsza inwestycja, kupujący nie ma porównania, nigdzie nie może zobaczyć,
                        co już zrobili.. - tego nie uwzględniłeś?
                      • Gość: Monika Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 13:09
                        www.siskom.waw.pl/nowolaz.htm
                        a czytać potrafisz? odsyłam do lektury zanim znów zabierzesz się za
                        wypisywanie takich bzdur.
                        Jeśli Tobie odpowiada mieszkanie w gęsto utkanych blokach MOLOCHU
                        Ebejotu to "bierz, łykaj jak młody pelikan, toż to biznes życia"...
                        mieć widok z okna na blokowisko!
                    • Gość: zzp Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:32
                      .. BRAWO!
                  • Gość: zzp Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:31
                    ... dlaczego zniechęcasz innych? nie pasuje miejsce? szukaj innego... ciekawe,
                    czy gdybyś znalazł fantastyczne miejsce, ekstra niska cenę itd. to tez tak
                    głośno się wypowiadał i zachęcał do kupienia...

... do negacji i narzekania, to niemal kolejka sie ustawia, w przeciwna stronę,
                    to jakoś nikt się nie rwie...
                • Gość: zzp Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:26
                  ...nareszcie ktoś z kim można porozmawiać na temat tej inwestycji :).
                  Sądzę, że warto pamiętać o ekranach dźwiękochłonnych przy drodze, która w
                  dodatku jak postanie, to też ułatwi przejazd, więc korki nie będę tak straszne.
                  Na osiedlu rzeczywiście będzie dużo zieleni. Byłam w biurze handlowym, widziałam
                  makietę, nikt nie omijał tematu nowej drogi, tak ze w błąd nikogo nie
                  wprowadzają. A fakt, że generalnym wykonawca jest Mostostal, to tylko in plus
                  dla inwestycji, działka i budowa nie są zadłużone w żadnym z banków (pokazali mi
                  wypis z Księgi Wieczystej)... Jestem zdania, ze zanim ktoś skrytykuje, to
                  powinien odwiedzić biuro handlowe osobiście.
                  Pozdrawiam
                  • steady_at_najx Re: Eolian Park 19.03.08, 14:05
                    > ...nareszcie ktoś z kim można porozmawiać na temat tej
                    inwestycji :).
                    > Sądzę, że warto pamiętać o ekranach dźwiękochłonnych przy drodze,
                    która w
                    > dodatku jak postanie, to też ułatwi przejazd, więc korki nie będę
                    tak straszne.
                    > Na osiedlu rzeczywiście będzie dużo zieleni. Byłam w biurze
                    handlowym, widziała
                    > m

czytajac to co wymeczylas/as mozna stwierdzic, ze w biurze handlowym
                    to siedzisz codziennie - na etacie.
                  • Gość: xy Re: Eolian Park IP: 81.210.22.* 31.03.08, 14:20
                    ja tez widziałem makiete, ten blok, który budowany jest obecnie
                    bedzie odzielony od nowolazurowej rzedem kolejnych blokow.
                    Nowolazurowa nie taka straszna jak ja malują, teraz mieszkam miedzy
                    rosola i ken, przy petli autobusowej a nad glową mam pas podejscia
                    do lądowania - mieszkam juz 5 lat i nawet tych dzwiekow nie slysze.
                    Ja spawdziłem ich w BIKu budują bez kredytu, chyba, ze kredyt wzieli
                    we Włoszech skąd pochodzą, zapłacili juz 20 mil. mostostalowi - to
                    znalazlem na stronie mostostalu. Plany mieszkan w pierwszym bloku
                    calkiem fajne - tych mniejszych juz brak -chyba parter zostal.
                    • Gość: DASZEK Re: Eolian Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:48
                      Ja kupiłem tam mieszkanko i mam nadzieję, że dobrze zrobiłem :). Mnie osobiście
                      najbardziej spodobało się to, że nie jest to taki moloch jakie budują obok :). A
                      co do samej lokalizacji ja całe życie mieszkałem przy ul. Hynka a moja
                      dziewczyna w Raszynie więc teraz jesteśmy w połowie drogie między rodzicami :).
                      • Gość: xy Re: Eolian Park IP: 81.210.22.* 01.04.08, 16:08
                        Ja tez juz kupilem ale jeszcze nie zapłaciłem ;-). Z planu na
                        stronie wynika ze w "mojej" klatce sprzedala sie juz wiekszosc
                        mieszkan, chyba dwa wolne zostaly a reszta sprzedana lub
                        zarezerwowana.
                    • Gość: someone Re: Eolian Park IP: 87.204.6.* 21.11.08, 09:36
                      To chyba jest oczywiste, ze deweloper finansuje inwestycje z kasy
                      klientow!
          • Gość: Radek Re: Eolian Park IP: *.chello.pl 15.02.08, 12:59
            Monika, czy ta jeszcze wirtualna nowoursynowska faktycznie ma
            przebiegać pod oknami eolian park. W sumie może nie powinno to
            dziwić, w końcu mieszkamy w mieście, ale z drugiej strony widok na
            sznur samochodów. Chyba najlepięj będzie jak bezpośrednio udam się
            do biura developera.
            • Gość: Monika Re: Eolian Park IP: *.skslegal.pl 15.02.08, 14:19
              a nie chodziło Ci o Nowo-lazurową? bo jeśli tak to owszem, z tego co
              wiem to ma przebiegać wzdłuż tej inwestycji ale obecnie stawiany
              budynek jest najbardziej od niej oddalony, NL ma biec za drugim
              etapem tak więc nie powinno być żle.
              • Gość: Radek Re: Eolian Park IP: *.chello.pl 15.02.08, 19:39
                oczywiście o nowo-lazurową, jakieś zaćmienie,
                ulica ma przebiegać rónolegle do bloków z drugiego etapu,ale Pani z
                biura eolian mówi, że będzie trochę wieksza niż Ryżowa, czyli co
                Aleje Jerozolimskie bis ??.
                Tak nieśmiało zapytam, kupiłaś już, czy to dopiero etap analityczno-
                badawczy ???
                • Gość: Monika Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 01:17
                  Nie no Aleje to nie, bez przesady... coś bardziej jak Górczewska
                  zapewne.
                  Jeszcze nie podpisałam przedwstepnej a Ty?
                  • Gość: Radek Re: Eolian Park IP: *.chello.pl 16.02.08, 11:17
                    ja też jeszcze nie, jestem na etapie przyglądania się, ale może się
                    zdecyduję. Pani w biurze mówiła, że raczej nie schodzą z ceny, bo
                    jest promocja, ale można próbować. Lokalizacja chyba nienajgorsza,
                    mam też sentyment do tego miejsca, tj. do okolic ulicy Fasolowej.
                    • Gość: Monika Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 23:19
                      Mnie martwi jeszcze to, że to ich pierwsza inwestycja i nie bardzo
                      wiadomo jakiej jakości wykończenia można się spodziewać, obawiam się
                      trochę bycia królikim doświadczalnym.
                      • Gość: Radek Re: Eolian Park IP: *.kbw.gov.pl 18.02.08, 14:20
                        mam podobne odczucia
                  • Gość: gość Re: Eolian Park IP: 194.196.236.* 19.03.08, 13:32
                    Niestety muszę wyprowadzić cię z błędu - nie jak Górczewska tylko jak Aleje
                    Jerozolimskie! I to z dużo cięższym ruchem. Trasa Wolica-Salomea-Nowolazurowa i
                    dalej na Bemowo jest przewidziana jako obwodnica dla tirów jeżdżących na
                    kierunku północ-południe
                    (i odwrotnie). W tej chwili ruch ten odbywa się tzw. małą obwodnicą: Marynarską,
                    Łopuszańską, Alejami itd, ta trasa ma przejąć cały ruch tirów z tych ulic (tiry
                    będą kierowane w Wolicy na tę trasę)i skierować go właśnie na m.in. Nowolazurową
                    na północ. Projek trasy jest skończony, trwają wykupy gruntów i prawdopodobnie
                    pod koniec roku ruszy budowa (jak procedury przetargowe wyboru wykonawcy nie
                    będą się przedłużać)...
                    • Gość: Monika Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 13:11

i po raz kolejny niedouczonym frustratom polecam lekturę!

www.siskom.waw.pl/nowolaz.htm
        • Gość: . jak konkr pyt to nigdy nie ma odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 21:27
          takie forum, sami frustraci i pieniacze
    • Gość: rafi Re: Eolian Park IP: 62.233.197.* 16.02.08, 14:05
      a jaka tam jest cena za m2?
      • Gość: byledourlopu Re: Eolian Park IP: *.chello.pl 18.02.08, 14:46
        6200-8000 w zależności od metrażu :)

balkon jest juz w cenie
        43.5 na ostatnim -4- piętrze i 15 m tarasu za 322000 (7400/m)
        miejsce w garażu nieobowiazkowe 30000zł (przy większych metrażach -
        od 75m w cenie mieszkania) całkiem sensowne ceny. zastanawiam się
        nad zakupem ale..... tyle niewiadomych...gdybyście coś wiecej
        znaleźli o firmie dajcie znać.

ps obsługa jest całkiem uprzejma
    • Gość: ZiNo Re: Eolian Park IP: *.aster.pl 16.02.08, 16:45
      Ludzie, chcecie mieszkac w mieście z urokami wsi. Racjonalnie nie da się tego
      pogodzic. Wychodząc z tego założenia każda lokalizacja jest zła. Spójrzcie na to
      obiektywnie- ciekawa architektura, chyba cena również rozsądna jak na te czasy.
      Ja już kupiłem gdzie indziej w tej dzielnicy. Ale gdybym dzisiaj kupował to
      naprawdę ta inwestycja wydawała by się conajmniej godna uwagi. Pozdrawiam
      wszystkich, również malkontentów.
      • Gość: DASZEK Re: Eolian Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.08, 14:23
        A ja jestem w trakcie zakupu mieszkania na osiedlu EOLIAN PARK :)
        • Gość: polo Re: Eolian Park nie mam zaufania IP: *.centertel.pl 20.02.08, 21:30
          A ja bylem i jakos nie moge nabrac zaufania do dewelopera , ktory buduje
          pierwsza inwestycje w PL, jakos Ebejot i Marvipol bardziej do mnie przemawiaja.
          No i w ym roku do odbioru
          p.
    • Gość: zzp Re: Eolian Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:12
      ..umowę mają nieco za długą, ale szczegółową...do każdej umowy u każdego
      developera można mieć zastrzeżenia...jeśli to , co chcesz zmienić ma podstawę
      prawną, to problemu nie powinno być. Dla pewności poproś umowę w formie notarilnej
      • steady_at_najx Re: Eolian Park 19.03.08, 14:09
        o prosze - jak to pani ze sprzedazy dobrze wie...

ale to na pewno pomowienia... taak
    • Gość: xy Re: Eolian Park IP: *.acn.waw.pl 27.03.08, 23:03
      czy zdecydowalas sie finalnie na zakup? pytam z ciekawosci. ze
      strony mozna wywbiskowac, ze 31 juz sprzedane.
    • Gość: Monika N Re: Eolian Park IP: *.eranet.pl 10.04.08, 20:32
      ja wynegocjowałam późniejszy termin spłaty pierwszej transzy:)))
      a poza tym to bardzo miłe wrażenia, generalnie się dostosowywują do
      klienta:))
      więc i Ty chyba też nie powinnaś mieć z nimi problemu:))
      Pozdr:))
      • kolotwor Re: Eolian Park 17.04.08, 15:37
        Póki co Park jest tylko z nazwy (chyba że to skrót od "parkować")
        Na razie zawalili już pół sadu (czyli chyba tego "Parku" wg nich)
        ziemią z wykopu, a drugie pół wycięli.
        Eolian Parking, hehehe. Jak postawią ostatni blok to nie będzie
        żadnego drzewa, a szkoda bo to była ostoja bażantów, słowików i
        innych miłych ptaszą†.
        Natomiast będzie Nowolazurowa. Swoją drogą jaki powalony pomysł -
        zasypać ziemią z wykopów miejsce pod ulicę, zamiast np. zrobić swego
        rodzaju "wał ziemny" który by oddzielił przyszłą ulicę od bloków. Bo
        ekranów tam nie będzie. Ale wasz deweloper ma was w poważaniu, tylko
        może się przeliczyć bo 80% lokali nawet nie jest zarezerwowanych, a
        w domach przy ulicy to już nikt nie zamieszka.
        A - i powodzenia w staniu w korkach, polecam wizytę na Ryżowej w
        godzinach porannych. 3 km jedzie się pół godziny :-)
        • Gość: XY Re: Eolian Park IP: *.acn.waw.pl 17.04.08, 21:24
          ..."tylko może się przeliczyć bo 80% lokali nawet nie jest
          zarezerwowanych..."

Dokladnie to 27% sprzedanych a kolejne 15% zarezerwowanych. Ochrona
          środowiska celująco, matematyka ndst ;-)

Pozdrawiam wielbiciela bażantów.
          • kolotwor Re: Eolian Park 21.04.08, 13:15
            Co do mamematyki a propos czasu stania w korkach stawiam sobie 5tkę
            :-)
            Te 80% Obliczałem globalnie, biorąc pod uwagę niewybudowane jeszcze
            bloki przy Nowolazurowej gdzie nikt nei będzie chciał mieszkać....
            • Gość: XY Re: Eolian Park IP: 81.210.22.* 24.04.08, 14:34
              Smiale załozenie, zwłaszcza jesli cena bedzie atrakcyjna, ppowiedzmy
              6500 za metr. Taka jest własnie w bloku ktorego sprzedaz sie
              rozpoczela a stoi wlasnie przy przyszlej NL. Sporo jest tez wolnych
              mieszkan w Bloku w głebi ale to jest troche drozej. Co tu nie mowic,
              jesli cena bedzie dobra to znajda sie tacy co kupia i przy samej
              ulicy. A ulica w miescie jest konieczna i nic na to w miescie nie
              poradzimy. Jak juz za kilka lat bedzie NL, przebudowane skrzyzowanie
              Al. jer. i łopusz./kleszczowej, wezel Salomea Autostrady i Al
              jerozolimskich to miejsce bedzie mialo super komunikacje. No ale pod
              warunkiem ze to bedzie za kilka lat a nie kilkadziesiat.
              • Gość: LUKASZ Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 12.05.08, 16:22
                Witam,

przesledzilem watek od poczatku do konca i wywnioskowac moge
                jedno...sa tu jakies dwa obozy, Ci ktorzy chca przkonac ze nie warto
                kupowac i Ci ktorzy sa zachwyceni. Na wstepie zaznacza, ze nie mam
                nic wspolnego z deweloperem a i sam zastanawiam sie nad kupnem
                mieszkania na tym osiedlu. Mieszkalem na Ursusie jakis rok
                (na Skoroszewskiej) i wiem jakie sa wady i zalety mieszkania w tym
                rejonie. Mozna by sie rozpisywac nad korkami itp. ale niech mi ktos
                powie gdzie w Warszawie nie ma korkow temu postawie flaszke.
                Projektowana Nowolazurowa oraz wezly Salomea i węzeł przy
                Łopuszanskiej moga tylko pomoc w rozladowaniu krokow i akurat tu sie
                nie zgodze ze projektowane odcinki drog pogorsza lokalizacje i
                atrakcyjnosc Eolian Park, wrecz przeciwnie bedzie to bardzo
                atrakcyjne miejsce pod katem komunikacji. Co do samego dewelopera
                sprawia wrazenie "zainteresowanego" klientem ale mam pewne
                zastrzezenia co do umowy. Czy ktos z Was już ja podpisał i zgodził
                sie na wszystkie warunki? Co z negocjacja ceny za m2 z wstepnych
                ustalen wiem ze mozna sie targowac...okarze sie w praniu.

Fakt deweloper jest niesprawdzony, ale kazdy kiedys byl
                niesprawdzony a nie takie numery odwijali Dom Developemnt a o JW
                construction to juz nawet nie wspomne.

Wydaje sie ze duzym minusem jest fakt iz Xender nie buduje osiedla z
                kredytu bo jesli dostalby kredyt to znaczy ze jest wiarygodny..jesli
                buduje za kase to roznie moze byc.

Podsumowujac, lokalizacja wg mnie dobra a w przyszlosci bardzo
                dobra, infrastruktura na sasiednich skoroszach rewelacyjna jest
                wszystko czego potrzeba na codzien...klimat ursusa moim zdaniem
                przedni (teraz mieszkam na Ursynowie a tu ludzie jacys mniej
                zyczliwi) Sam budynek ma ciekawa architekture no i dodatkowo nie
                kupuje sie dziury w ziemi (wczoraj chodzilem po swoim potencjalnym
                mieszkaniu). Minusami na pewno sa niesprawdzony deweloper oraz wg
                mnie nie pewna umowa...tylko gdzie teraz znalezc pewnego dewelopera
                ktory nie bedzie probowal nas oszukac...

Jakie sa wasze opinie na ten temat?
                • Gość: Nahujmitachata Po prostu zaczekać aż zbudują i kupic gotowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 16:33
                  Nie kupować dziur w ziemi z wielkimi obietnicami.
                  • Gość: LUKASZ Re: Po prostu zaczekać aż zbudują i kupic gotowe. IP: 217.153.87.* 13.05.08, 08:51
                    Stan surowy jest juz postawiony wczoraj tynkowali moje upatrzone
                    mieszkanie, termin oddania za pol roku wiec nie jest to dziura w
                    ziemi...a ryzyko nadal jest
                    • Gość: Nahujmitachata Budowa przestanie być dziurą w ziemi dopiero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 09:29
                      Jak będziesz miał notarialny akt własności w ręku.
                      Zycze powodzenia i żeby tak się szczęśliwie skończyło.
                • Gość: XY Re: Eolian Park IP: 81.210.22.* 13.05.08, 10:17
                  co tak Ci sie nie spodobało w umowie? Ja juz podpisalem.
                  • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 14.05.08, 08:35
                    Witam,

Jest kilka zapisów niejednoznacznych, np. zapis o podpisaniu umowy
                    notarialnej, jest okreslony jako 90 dni od daty odbioru lokalu.
                    Pomijam fakt ze jest to okres za dlugi ale co najgorsze moga ten
                    termin przesuwac w nieskonczonosc poprzez pokazanie ze przedluzenie
                    jest spowodowane "niezaleznie od sprzedajacego", prosilem o zmiane
                    zapisu na kare umwona w momencie nie dotrzymania terminu lub zapis
                    mowiacy o ustaleniu ostatecznego terminu podpisania umowy
                    przekazania wlasnosci. Kilka drobnych zmian w platnosci kar umownych
                    w przypadku nie dotrzymania platnosci rat przez kupujacego, zmiana
                    platnosci transz kredytu itp. jest tego troszke ale ogolnie umowa
                    nie ma "haków" jedynie drobne haczyki ;)
                    • Gość: Leszek drobne haczyki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 08:44
                      Jeśli zapis umowy zgodnie z którym developer może powołując się na
                      przyczyny niezależne odmawiać wydania prawa własnosci do lokalu w
                      formie umowy notarialnej w nieskończoność nazywasz drobnym haczykiem
                      to pogratulować optymizmu.
                      Sama propozycja tak sformułowanej umowy dyskwalfikuje developera i
                      wskazuje na nieuczciwe zamiary.
                      • Gość: Lukasz Re: drobne haczyki !!! IP: 217.153.87.* 14.05.08, 08:49
                        Nie widzialem jeszcze na oczy umowy ciwilno prawnej od dewelopera
                        ktora nie zawierala by tego zapisu, jesli Ty widziales to daj mi
                        znac ktory deweloper jest na tyle "glupi" ze sobie tego zapisu nie
                        wsadzi do umowy...kwestia tylko jak to jest ubrane w slowa.

Przegladalem juz umowy okolo 15 deweloperow i w kazdej jest ten
                        zapis...mam nadzieje ze w twojej tego zapisu nie ma albo zyjesz w
                        nieswiadomosci ze go nie masz...
                        • Gość: Leszek Re: drobne haczyki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 08:23
                          Gość portalu: Lukasz napisał(a):
                          > Przegladalem juz umowy okolo 15 deweloperow i w kazdej jest ten
                          > zapis...

To masz niezłe doswiadczenie w tej branży.
                          Pracujesz w agencji obrotu nieruchomościami , czy u developera ?
                          • Gość: Lukasz Re: drobne haczyki !!! IP: 217.153.87.* 16.05.08, 09:23
                            Nie...po prostu wnikliwie czytam umowy mieszkan ktore chcialem kupic
                    • krakowik Re: Eolian Park 15.05.08, 22:47
                      No i widzisz... sorry ale albo jestes debilem albo masz umowe nie od tego
                      developera. Ja ta umowe czytalem i jest tam jak wol napisane ze odbiur jest do
                      konca pierwszego kwartalu 2009. A co do kar to sa i takie zapiski. Wiec jezeli
                      nie czytales umowy albo jej nie rozumiesz to po co piszesz takie glupoty.
                      • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 16.05.08, 15:18
                        krakowik napisał:

> No i widzisz... sorry ale albo jestes debilem albo masz umowe nie
                        od tego
                        > developera. Ja ta umowe czytalem i jest tam jak wol napisane ze
                        odbiur jest do
                        > konca pierwszego kwartalu 2009. A co do kar to sa i takie zapiski.
                        Wiec jezeli
                        > nie czytales umowy albo jej nie rozumiesz to po co piszesz takie
                        glupoty.

Nie wiem czy ten post jest odpowiedzia na moj post...jesli tak to
                        male sprostowanie. Nie pisalem nic o oodbiorze tylko o podpisaniu
                        aktu notarialnego a jest to zupelnie inna rzecz. co do kary to sa
                        zapisane kary dla Kupujacego, ale nie ma kary dla Sprzedajacego w
                        przypadku gdy nie dotrzyma terminu podpisania aktu notarialnego -
                        patrz sprzedazy mieszkania. Uwierz mi czytalem umowe i zmienilem jej
                        zapis tak zeby obie strony tak Sprzedajacy jak i Kupujacy mial te
                        same przywileje i obowiazki...i kto tu jest "debilem" ?
                      • Gość: XY Re: Eolian Park IP: *.acn.waw.pl 17.05.08, 15:19
                        Odbiór to jest w IV kwartale 2008 a przeniesienie wsłasności do
                        końca I kw. 2009. Przeczytaj te umowe jeszcze raz. I po co tak od
                        razu z tymi epitetami wyjeżdzasz? Jak dotąd to była całkiem
                        przyjemna wymiana spostrzeżeń dotyczących tej inwestycji.Po co od
                        razu sie wyzywać? jak ktoś chce podpisać umowe to podpisze. Nie
                        chcesz, to w Warszawie jest jeszcze pewnie około setki innych
                        inwestycji i w kazdej z nich kilkadziesiąt mieszkan do wyboru do
                        koloru. Jedne z garażem gratis inne z wyposażeniem kuchni a jeszcze
                        inne z bonem na zakup materiałów wykończeniowych. Chwilowo slabo
                        idzie sprzedaż, ceny nie spadną tak szybko więc aby zachęcic do
                        kupna sporo bedzie tego typu dodatków. No ale im dluzej sie czeka
                        tym mniejszy wybór mieszkań i termin odbioru mieszkania tez dalszy.
                        Zakup mieszkania jest poważną życiową decyzją, warto ją przemyśleć a
                        umowe sto razy przeczytać, skonsultować i negocjować. A nóż na coś
                        sie developer zgodzi.
                        • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 212.76.37.* 17.05.08, 17:04
                          Prykro mi Ci zawieść ale sprawdzałem umowe z prawnikami i
                          notariuszami, i termin oddania (przez co rozumie sie podpisanie
                          protokołu odbioru) jest do końca 1 kwartału 2009. Do konca 4
                          kwartału 2008 jest zakończenie budowy mój drogi, a jeśli znałbyś się
                          troche na prawie budowlanym ( ja co nie co wiem na ten temat bo
                          jestem inżynierem budownictwa) to wiedziałbyś ze przed oddaniem
                          lokalu użytkownikowi należy dokonać zgłoszenia budynku do
                          używalności co wiąże się z uzyskaniem podpisów od inspektorów
                          nadzoru we wszystkch branżach.

Przeczyaj paragraf 2 ustep 1 punkt i umowy ktora podpisales a
                          pozniej mozesz mi zarzucac ze mowie nieprawde...

Pozdrawiam
                        • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 212.76.37.* 17.05.08, 17:19
                          Ja i tak kupilem mieszkanie na tym osiedlu wiec moje wypowiedzi nie
                          maja na celu kogos zniechecac...wrecz przeciwnie uwazam ze jest to
                          jedno z niewielu osiedli w wawie na ktore warto zwrocic uwage...

mozliwe ze bedziemy sasiadami wiec lepiej zaczac od nowa...

milo mi poznac przyszlych mieszkancow Eoian Park :)

Pozdrawiam
                • eurofan74 Lokalizacja jest kwestią gustu 13.05.08, 10:45
                  Jak dla mnie lokalizacja nie jest najlepsza, ale to kwestia gustu.
                  Ja cenię ciszę i zieleń.
                  Od 12 lat mieszkam na starym Ursusie, pamiętam czasy, gdy na miejscu
                  osiedli na Skoroszach rosły zboża.
                  Przez ten czas rzobiło się dość głośno - trzeba być świadomym
                  sporego ruchu lotniczego, samoloty są jednak dość uciążliwe. Można
                  się przyzwyczaić, ale cisza to to nie jest.
                  Wąskim gardłem jest ul. Ryżowa, dalej Kleszczowa i Dżwigowa w
                  kierunku Połczyńskiej. Aleje też się korkują z rana i popołudniu. Po
                  wybudowaniu tych wszystkich planowanych dróg będzie lepiej, ale do
                  tego czasu będzie tylko gorzej.
                  Najlepszym, najszybszym sposobem dostania się obecnie do centrum
                  jest kolej, ok. 20 min. Tyle że najbliżej do stacji jest ze starego
                  Ursusa. Ja osobiście chwalę sobie możliwość wyjazdu w kierunku
                  zachodnim, np. do Puszczy Bolimowskiej.
                  • Gość: Lidka To sie przenieś do tej puszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 10:56
                    Będziesz miał jeszcze bliżej.
                    A do pociągu jest z nowych osiedli na Skoroszach
                    całkiem spory kawałek, tak więc ta forma komunikacji
                    nie wchodzi w grę.
                    • eurofan74 Toteż się przenoszę 13.05.08, 12:42
                      Toteż podjąłem taką decyzję - przenoszę się do nowego mieszkania, w
                      pobliżu Lasku Bemowskiego.
                      • Gość: Lidka Gratulacje i przyjemnego zamieszkiwania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 12:48
                    • Gość: XY Re: To sie przenieś do tej puszczy IP: 81.210.22.* 13.05.08, 15:27
                      od przytsanku Skoroszewska (na Dzieci Warszawy) do PKP Ursus jedzie
                      sie 207 3 minuty(no do 7). 207 dochodzi do PKP na kilka minut przed
                      odjazdem pociągu w kierunku centrum. Do sródmiescia 20 minut.
                      Dlaczego od razu nie wchodzi w gre?
                      • Gość: Lidka Dolicz sobie 10 minut czekania na autobus i 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 15:35
                        minut czekania na pociąg a będziesz wiedział dlaczego.
                        Autobus i pociąg to nie taksowki a rozkłady jazdy nijak nie są
                        skoordynowane.
                        W Centrum od pociągu do pracy też czymś trzeba dojechać (chyba że
                        ktoś pracuje na stacji PKP jako kasjer/kasjerka w kasie biletowej )
                        i godzinka na podróż w jedną strone schodzi jak nic.

Gość portalu: XY napisał(a):
                        > od przytsanku Skoroszewska (na Dzieci Warszawy) do PKP Ursus
                        jedzie
                        > sie 207 3 minuty(no do 7). 207 dochodzi do PKP na kilka minut
                        przed
                        > odjazdem pociągu w kierunku centrum. Do sródmiescia 20 minut.
                        > Dlaczego od razu nie wchodzi w gre?
                        • Gość: XY Re: Dolicz sobie 10 minut czekania na autobus i 1 IP: *.acn.waw.pl 13.05.08, 20:57
                          mieszkam na ursynowie, pracuje na ochocie. Jezdze samochodem -
                          godzina w jedna strone. Na jedno wychodzi.
                          • Gość: Lukasz Eolian Park IP: 217.153.87.* 14.05.08, 08:42
                            Tak na prawde nie ma miejsca w Warszawie skad nie dojezdzlao by sie
                            okolo 1h (no chyba ze ktos mieszka na linii metra i ma prace przy
                            metrze, ja tak mam w tej chwili, ale prawde mowiac i tak jezdze
                            autem). Mieszkalem na Skoroszach przez rok i znam juz pewne skroty
                            jak ominac najwieksze korki przy wyjezdzie z Ursusa, nie bede sie
                            dzielic tymi informacjami z wiadomych powodow ;)

Co do lokalizacji, to jako inzynier projektant naszych polskich drog
                            mowie wam ze za kilka lat mieszkania w tej okolicy bardzo zyskaja na
                            atrakcyjnosci ( a co za tym idzie na cenie) z powodu dobrej
                            lokalizacji pod katem komunikacji, wystarczy obejrzec plany
                            projektowanych drog (polecam www.siskom.waw.pl) ktore musza powstac
                            bo inaczej warszawa zginie we wlasnych korkach i wtedy to juz nawet
                            mieszkanie w najlepszym mozliwym miejscu nie pomoze...
                        • Gość: ania Re: Dolicz sobie 10 minut czekania na autobus i 1 IP: 212.87.25.* 14.05.08, 08:54
                          Mieszkam na Niedźwiadku - teoretycznie to gorsza lokalizacja.

Jeżdżę koleją i dotarcie do Centrum zajmuje mi 30 minut - dodam, że od momentu
                          przekręcenia klucza w zamku mojego mieszkania.

Nie wiem, czy nawet Kabaty są dużo bardziej konkurencyjne.

Aha, i wg mnie rozkłady jazdy są skoordynowane - do stacji dojeżdżam autobusem,
                          na pociąg czekam 3-5 minut.
                          • Gość: Lidka Niedźwiadek i nowe Skorosze to zupełnie inne bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 09:11
                            • Gość: ania Re: Niedźwiadek i nowe Skorosze to zupełnie inne IP: 212.87.25.* 14.05.08, 09:32
                              Co masz na myśli?

Na marginesie, uważam Niedźwiadek za fajniejsze osiedle niż Skorosze.
                              • Gość: Lidka Zgadzam sie z tobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 09:40
                            • Gość: xx2 Re: Niedźwiadek i nowe Skorosze to zupełnie inne IP: *.chello.pl 18.05.08, 22:10
                              Oczywiscie, Niedzwiadek i Skorosze to zupełnie dwa różnie organizmy.
                              Na plus Niedźwiadka przemawia niewątpliwie infrastruktura (kilka
                              przedszkoli, 2 żłobki, szkoła podstawowa i gimnazjum w obrębie
                              osiedla, do tego sklepy, usługi, etc). Nie piszę, że Skorosze nie
                              mają bogatej opcji handlowej, ale jeśli chodzi o przedszkola czy
                              nawet szkołę podstawową to jest tam w tej kwestii nieciekawie.

Na plus Niedźwiadkowi przychodzą plany przystanku kolejowego, może
                              wreszcie ta inwestycja zostanie zrealizowana (takie pomysły były już
                              30 lat temu). A to link: www.ztm.waw.pl/niedzwiadek.php
                              • Gość: Raczek Re: Niedźwiadek i nowe Skorosze to zupełnie inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 00:08
                                Gość portalu: xx2 napisał(a):
                                > Nie piszę, że Skorosze nie
                                > mają bogatej opcji handlowej, ale jeśli chodzi o przedszkola czy
                                > nawet szkołę podstawową to jest tam w tej kwestii nieciekawie.

Naprawde nieciekawie z przedszkolami i podstawowką to będzie jak
                                oddadzą wszystkie nowe inwestycje (wzrost liczby mieszkańców Skorosz
                                o 30%). Obecną sytuacje będziesz wspominał z rozrzewnieniem, tym
                                bardziej że gmina nic w tym temacie nie robi.
                                • Gość: xx2 Re: Niedźwiadek i nowe Skorosze to zupełnie inne IP: 212.87.2.* 19.05.08, 10:10
                                  Nic nie bede wspominał, bo nie mieszkam na Skoroszach. Ale piszesz jak jest,
                                  dzielnica Ursus ma gdzies swoich nowych mieszkanców (mysle, ze na pewno 50-70%
                                  osob mieszkajacych na Skoroszach placi podatki w M.St. W-wie).

• Gość: XY Re: Niedźwiadek i nowe Skorosze to zupełnie inne IP: 81.210.22.* 19.05.08, 16:13
                                    najpierw trzeba sie zameldowac w Ursusie aby nasze podatki trafiały
                                    do dzielnicowej kasy. Na stronie UM jest plakat-popup zachecajacy do
                                    meldunku. bedzie wiecej kasy, bedzie szkola i przedszkole ;-)
                          • Gość: XY Re: Dolicz sobie 10 minut czekania na autobus i 1 IP: 81.210.22.* 14.05.08, 11:03
                            tak jak pisalem, autobusdojezdza do PKP kilka minut przed pociągiem.
                            Autobus nie stoi w korku bo jedzie w przeciwna strone ;-)
                            • nowakaga5 Re: 28.05.08, 23:43
                              Czy ktoś mógłby coś więcej napisać na temat przedszkoli i szkół? Czy
                              jest jakiś żłobek?
    • Gość: adam Re: Eolian Park IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 10:24
      Witam wszystkich zainteresowanych.
      Poczytełm posty i widzę że większość kieruje się emocjami , albo
      gorzej, są malkontentami w myśl zasady "wszystko do dupy" . Jest
      cmetarz, wcześniej czy później miejsce naszej ostatniej
      przeprowadzki. Jest droga, sukces budowy której dedykuję wszystkim
      dojeżdzającym z Białołeki lub Kabatów. Cena też nie jest super
      atrakcyjna bo 6200 brutto to jedynie kilka lokali i to mało
      atrakcyjnch, te najfajniejsze to wydatek 9000 zł /m2 mieszkania i
      1200 m2/tarasu + miejsce parkingowe min 30000 zł. Niestety każdy sam
      musi zbilansować plusy i minusy. Jak dla mnie jedyną poważną wadą
      jest włoski Inwestor, a jak wiadomo Włosi nie słyną z uczciwości i
      dotrzymywania umów, ale policzna poprawność nakazuje mieć wiarę w
      człowieka i nie powielać stereotypów.
      Jednakże byłem, rozmawiałem, i wyciągam wnioski. Tak się składa że
      odrobine znam się na rynku nieruchomosci i zarówno sam jk i kilkoro
      moich znajomych zamierzamy zainwestować w mieszkania. Jak wiadomo "w
      kupie siła" i moża negocjować zakup nie jednego a dwudziestu
      mieszkań, dużo wieksza siła przebicia i perswazji, koszty też sporo
      niższe.
      Umowę dałem do prawnika, który ją oceni i doda komentarze i
      propozycje. O dziwo w pierwszej rozmowie byli dość elastyczni przy
      deklaracji zakupu zaledwie 5 mieszkań.
      pozdrawiam wszystkich i pesymistów też.
      • Gość: mumik 9 tys za m2 w Ursusie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:46
        Szukają idiotów ?

Gość portalu: adam napisał(a):
        > te najfajniejsze to wydatek 9000 zł /m2 mieszkania i
        > 1200 m2/tarasu + miejsce parkingowe min 30000 zł.
      • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 30.05.08, 15:22
        Witam,

Widze wątek odżył, fajnie bo już myślałem, że nic nowego się nie
        pojawi w tym wątku. Tak jak napisałeś zawsze gdzie w gre wchodzą
        pieniądze poajawiają się też emocje. Najważniejsze, żeby decyzja
        zakupu bądź nie była zgodna z przekonaniami. Ja osobiście wole
        mieszkać przy cmentarzu (pomijając fakt, że cmentarz jest w dość
        znacznej odległości od budynku) niż w sąsiedzctwie np. biurowców.
        To, że projektowana jest ulica nowolazurowa to tylko może pomóc
        ursusowi a nie przeszkodzić, i też nie przeszkadza mi jej sąsiedztwo
        (obok jest inwestycja Harmonia która jest zlokalizowana ok. 200m od
        projektowanego węzła drogowego a wszystkie mieszkania sprzedane).
        Kwestia gustu. Deweloper włoski to fakt, prezesi wyglądają jak
        prawdziwi włosi co na pierwszy rzut oka nie wygląda zachęcająco, ale
        przy bliższym kontakcie pozory uciekają i widać, że to
        profesjonaliści a nie ludzie z przypadku. Co do ceny za m2 nie wiem
        skąd masz tą cenę 9000 za m2. 7800 to była najwyższa cena mieszkania
        3-pokojowego ja swoje 2- pokojowe kupiłem za 7000 za m2 (wyjściowa
        cena była 7100) więc wydaje mi się, że jak na Warszawę to cena
        korzystna. Dodatkowo wynegocjowałem zniżczkę na garaż 50% więc
        uważam, że negocjować można nawet w przypadku zakupu jednego
        mieszkania, a w momencie zakupu 5 może dostaniesz jakieś gratis :))

Umowę też dawałem do prawnika, jest kilka rzeczy( o których pisałem
        wcześniej) częśc udało mi się zmienić a częśc nie.

Życzę powodzenia !!
        Pozdrawiam
        • Gość: XY Re: Eolian Park IP: *.acn.waw.pl 30.05.08, 22:39
          Czy wiecie może czy cos dzieje sie z tym budynkiem przy
          apartamentowej na samym koncu przy ul. Przy Forcie? Jakby nic sie z
          nim nie dzieje, czesciowo wykonczony ale jakos tam martwo. kiepsko
          bedzie wygladac w sasiedztwie cos takiego. Jak kupowalem swoje
          pamietam, ze byly jakies mieszkania po 8900 z ogrodem zimowym na
          dachu. Ja swoje 2 p. kupilem po 6800 za m2 i na garaz tez dostalem
          sporą znizke. pozdrawiam przyszlych sąsiadów. A, i mamy juz okna ;-)
          • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 212.76.37.* 31.05.08, 17:51
            Witam,

Z tego co sie dowiedzialem u dewelopera to ten budynek na rogu ma
            byc wykonczony i tez maja byc mieszkania do sprzedazy, albo juz sa
            sprzedane, ja sie bardziej zastanawiam ta dzialka kolo Warsaw
            apartments ktora jest niezabudowana...akurat mam okna na ta dzialke
            i fajnie by bylo jakby tam powstal np. plac zabaw dla dzieci albo
            cos w tym stylu :) a nie jakis blok 12 pietrowy heheh.

p.s. my juz tez mamy okna :) i wytynkowane sciany w srodku :) z tego
            co wiem to mostostal zajal sie juz kolejnym budynkiem a w naszym
            tylko zostali podwykonawcy wykonczeniowcy...

Pozdrawiam !!!

p.s.2 kiedy robimy impreze integracyjna osiedla ? ;)
            • Gość: Monika Re: Eolian Park IP: *.chello.pl 23.06.08, 18:32
              dla zainteresowanych:
              no te okna to jeszcze nie wszyscy mają:( ale fakt w większości
              mieszkan juz sa.
              Nawet już zaczęłi ocieplać budynek i beda zaraz tynkować- narazie od
              strony warsaw apartments:)

pozdrawiam wszytkich sąsiadów:)

ps a z tą imprezą integracyjna to dobry pomysł:)
              • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 24.06.08, 09:50
                Witam,

Ostatnio przejezdzalem przez Skorosze i jak tamtedy jade zawsze
                zahaczam o nasza budowe, rusztowania pna sie w gore (troche wolno
                ale zawsze to jakis postep ;)) co do okien to faktycznie nie wszyscy
                je jeszcze maja, co wg mnie jest troche dziwne. No i najwazniejsze
                mamy juz windy ;)

Pozdrawiam sasiadow !!

p.s. impreze chyba trzeba bedzie robic jako po odbiorach ;) zeby w
                razie czego podczas wykanczania mieszkan mozna bylo naprawic
                powstale zniszczenia ;)

Pozdrawiam
                • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 24.06.08, 22:04
                  oo jak ostatnio byłam na budowie to wind jeszcze nie było - i tu
                  widac postep budowy:) hehe
                  a z tymi oknami to masz racje zaczynaja już ocieplac budynek i
                  montują barierki na balkonach a jeszcze wszyscy nawet okien nie
                  maja!! dziwne troche ale miejmy nadzieje że bedzie wszystko ok i do
                  konca roku oddadza nam nasz mieszkanka:)

pozdr:)
        • Gość: Adam Re: Eolian Park IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.08, 22:51
          Dzieki za odpowiedz, gdybys był tak uprzejmy i podzieił sie wiedzą z
          czego "Włosi" są skorzy ustąpć, będę zobowiązany, zawsze to łatwiej
          rozmawiać. A tak na marginesie to w umowie jest kilka niekorzystnych
          zapisów dla klienta, chocby nierówne traktowanie Kupującego i
          Sprzedającego. No i oczywiście te raty... dla mnie bez komentarza.
          • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 02.06.08, 09:27
            Witam, pierwsza rzecza ktora udalo mi sie zmienic to rozlozenie rat,
            ktore w ogrinalnej wersji jest jakies niedorzeczne, na te zmiany nie
            krecili nosem i zaakceptowali tak jak chcialem, kolejne sprawy
            dotycza (tak jak napisales) nierownego traktowania kupujacego i
            sprzedajacego (oczywiscie na niekorzysc kupujacego) tu niestety nie
            udalo mi sie zmienic tak jak chcialem, ale zostala jasno okreslona
            kara umowna jaka obowiazuje jedna i druga strone, nie udalo mi sie
            zmienic zapisow "koniec kwartalu" na konkretna date, co tez mnie
            wkurzalo. Ogolnie umowa nie zawiera duzych uchybien, raczej tylko
            drobne rzeczy ktore moga powodowac lekkie zgrzyty, mam tylko
            nadzieje ze budowa pojdzie zgodnie z planem i ze w koncu ktos obok
            mnie kupi mieszkanie bo jak narazie jestem osamotnionym bialym
            zaglem na 3 pietrze ;)

Pozdrawiam
            Lukasz
            • Gość: XY Re: Eolian Park IP: *.cust.sloane.cz 02.06.08, 22:17
              moje sciany jeszcze nieotynkowane bo dopiero je na nowo postawili - wyburzylem
              wszystkie i poprzesuwalem ;-) moja klatka prawie cala sprzedana. Gdzie masz
              waolną dzialke przy Warsaw Apartments? Tak gdzie jest wejscie na plac budowy?
              jesli tak to na planie zagospodarowania tam jest ulica
              • Gość: AleksanserIII Chodzi ci chyba o klatkę dla szympansów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 22:42
                Gość portalu: XY napisał(a):
                > moje sciany jeszcze nieotynkowane bo dopiero je na nowo postawili -
                wyburzylem
                > wszystkie i poprzesuwalem ;-) moja klatka prawie cala sprzedana.
                • Gość: XY Re: Chodzi ci chyba o klatkę dla szympansów IP: *.cust.sloane.cz 03.06.08, 21:28
                  jesli sie za takowego uwazasz to twoj problem.
              • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 03.06.08, 11:29
                Ja bede wyburzac juz po wybudowaniu :) bo teraz sie lekko
                spoznilem :) co do wolnej dzialki to jest jedna taka po srodku
                miedzy dwoma budynkami na przeciwko klatki numer 6

www.zumi.pl/namapie.html?&loc=warszawa,+ry%BFowa&Submit=Szukaj&long=20.9070668&lat=52.1947042&type=3&scale=1

nie tam gdzie wjazd tylko miedzy kolejnymi dwoma budynkami
                stoi tablica informacyjna ze cos tam ma sie budowac ale pozwolenie
                na budowe bylo z 1996 roku :) wiec juz troche tam ta dzialka stoi,
                dodatkowo cos mi developer mowil ze w ktoryms z tych budynkow warsaw
                apartments jest lub ma byc basen :) dobrze by bylo jakby mieszkancy
                eolian park mogli z niego korzystac...
                • Gość: XY Re: Eolian Park IP: *.cust.sloane.cz 03.06.08, 21:31
                  tablica mowi o magnolie wardaw apartments i dotyczy calego kompleksu tam juz
                  raczej nic nie wcisną
                  • Gość: G Re: Eolian Park IP: *.aster.pl 06.06.08, 14:02
                    Póki co, w tym wolnym miejscu bedzie wjazd do budynku Stromboli.
                • Gość: AleksanserIII O tobie mowa pluszaczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 22:17
          • Gość: bert Re: Eolian Park IP: *.bootnetworks.com 02.07.08, 14:24
            Podobno mają mieć ładny kolor elewacji.
            • Gość: XY Re: Eolian Park IP: *.acn.waw.pl 03.07.08, 12:36
              próbki leżą w biurze sprzedazy
    • Gość: Darek Re: Eolian Park IP: *.net-serwis.pl 26.06.08, 21:57
      Witam przyszłych sąsiadów:) dziś zdecydowaliśmy się z narzeczoną na mieszkanie
      na pierwszym piętrze:) Łukasz miałbym do Ciebie prośbę. Gdybyś mógł napisać jak
      brzmiały te zmienione przez Ciebie zapisy w umowie byłbym wdzięczny bo w
      przyszłym tygodniu chcemy podpisać umowę. Pozdrowienia dla przyszłych
      mieszkańców Stromboli:)
      • Gość: XY Re: Eolian Park IP: *.acn.waw.pl 27.06.08, 23:24
        Dzisiaj tam podjechalem w czasie tej wielkiej ulewy. Okna wstawili
        tez juz w czesci nad zjazdem do garazu od strony magnolii, czyli
        takze i u mnie ;-)
        • Gość: Darek Re: Eolian Park IP: *.net-serwis.pl 28.06.08, 09:33
          Ja też byłem wczoraj, ale niedługo przed ulewą. Też mam już okna, w sumie to już
          wszyscy mają. Oglądałem w środku swoje mieszkanie i nawet mi się podoba, tylko
          balkon mam nad samym wejściem do klatki.
          • Gość: stromboli Re: Eolian Park IP: 94.254.195.* 30.05.09, 08:01
            nie kupujcie tam mieszkan podobno same problemy z wlascicielami
            obiektu,porozmawiajcie z kims najpierw kto tam mieszka,popekane
            sciany itp,te super opinie na forum wynikaja z tego kto prowadzi
            watek;
            • Gość: wojarosz Re: Eolian Park IP: 78.133.200.* 02.06.09, 10:07
              Ja tam mieszkam, jestes mieszkańcem osiedla (narazie jednego bloku)? pewnie nie ;-)
              Super opinie? Czy ty dokładnie czytałes/czytałas? jest obiektywnie raz
              pozytywnie a raz negatywnie, nigdy nie ma tak aby wszyscy byli zadowoleni. To
              forum zostało zawieszone w momencie wprowadznia sie pierwszych mieszkańców,
              przenislismy sie na eolianpark.phorum.pl
              poczytaj tam opinie osob juz mieszkajacych. Troche pochwał, troche narzekania -
              jak w życiu.

jesli ktos sobie zyczy wiecej informacji to zapraszam na gazetowego maila,
              odpowiem na pytania (xy_xy_xy@gazeta.pl)

wojarosz

• Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 30.06.08, 09:36
        Witam,

Jak juz wczesniej pisalem, zmiany dotyczyly przede wszystkim
        rozkladu wyplacanych transz, dodania zapisu o karze ustawowej w
        przypadku opoznienia develoepra, okresleniu kary umownej dla
        kupujacego w przypadku opoznienia w wyplacie transz, okresleniu
        konkretnych dat zamiast koniec IV kwartalu itp. mialem jeszcze inne
        uwagi ale te nie przeszly, nie bylo to nic wielkiego, raczej
        kosmetyka, ale do dzisiaj rozbawiaja mnie panie w sprzedazy ktore do
        konca nie zrozumialy umowy i ciagle wszystkim mowia ze odbior lokali
        jest do konca 2008 roku, co nie jest zgodne z zapisami w umowie
        gdzie jest jasno napisane ze koniec budowy jest do konca 2008 roku a
        odbior lokalu do konca 1 kwartalu 2009. Mimo to sasadz po
        zaawansowaniu prac uda sie te procesy przyspieszyc.

p.s. jak bylem ostatnio (w zeszly czwartek) to panowie ostro
        obkladali nasz blok styropianem ;)

Pozdrawiam sasiadow!!
        Lukasz
        • Gość: XY Re: Eolian Park IP: *.acn.waw.pl 30.06.08, 23:15
          Moze one po prostu podaja termin wynikajacy wlasnie z przyspieszenia
          prac? ;-)
          • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 01.07.08, 08:59
            Jezeli tak to chyba raczej nieswiadomie :) Co nie zmienia faktu ze
            milo mi bedzie odebrac mieszkanie szybciej :)

Pozdrawiam
        • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 07.07.08, 11:19
          ja byłam w tamtym tygodniu na budowie i pani z biura oprowadzając
          nas po bloku powiedziła że mieszkania maja byc oddane do końca
          listopada!!! ale nieweim skad taka data - powiedziała ze prace idą
          szybko i dlatego:)
          a tak swoją droga to fajnie byłoby juz w listopadzie miec kluczyki
          to mieszkanka:)

pozdr sasiadów
        • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 07.07.08, 11:21
          w ostatni weekend lipca i pierwszy sierpnia sa dni otwarte w eolian
          wiec wtedy moze warto zapytac i uściślić termin bo z tego co
          zauwazyłam to każda pani z biura sprzedaży udziela innych inforamcji
          • Gość: XY Re: Eolian Park IP: 78.133.200.* 10.07.08, 16:22
            Moze własnie wtedy moglibysmy sie spotkac, miejscówka, jedzenie i napitek jest.
            Wystarczy umówić sie na konkr. godzine
            • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 10.07.08, 18:34
              he he dobry pomysł- pierwsza impreza integracyjna mieszkańców
              eolian:)
              i wtedy nie ma ryzyka uszkodzenia czegos bo impreza pewnie pod gołym
              niebem....:)
              • tanith.t Re: Eolian Park 11.07.08, 19:12
                Popieram :)

Również kupiłam tam mieszkanie i chętnie spotkam przyszłych sąsiadów.
                • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 11.07.08, 21:35
                  widzę że sporo osób popiera wspolne spotkanie integracyjne na dniach
                  w eolian:)

więc kiedy i o ktorej godzinie pijemy....:) heh soczek oczywiście:)
                  • Gość: Lukasz Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 14.07.08, 08:39
                    Witam,

Ja pewnie tez zawitam w te otwarte dni..wiec popieram idee
                    spotkania ;) szkoda tylko ze nie bedzie jeszcze gdzie sie polozyc w
                    razie gdyby "soczek" za bardzo uderzyl w glowe ;)

Pozdrawiam

p.s. przydaly by sie jakies oznaczenia (opasak czy cos) zeby mozna
                    bylo sie odnalezc ;)
                    • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 15.07.08, 13:07
                      heh z tym "soczkiem" to rzeczywiście róznie może być:)
                      a co do oznaczenia to dobry pomysł bo w sumie będzie pewnie dużo
                      ludzi i cięzko bedzię się Nam znaleść- dlatego proponuje żeby każdy
                      miał w reku tic taki:) hehhe

pozdr:)
                      M.
                      ps. a Nasz blok już jest do połowy ocieplony:)i już zaczynają go
                      tynkowarz z zewnątrz:)
                      • Gość: XY Re: Eolian Park IP: 78.133.200.* 15.07.08, 16:21
                        część bloku gdzie są moje przyszłe okna jeszcze nie jest ocieplona a strona od
                        klatek w całosci nie jest ocieplona.
                        • xy_xy_xy Re: Eolian Park 17.07.08, 11:24
                          Pojawiły sie nowe zdjęcia w galerii na stronie developera.
                      • tanith.t Re: Eolian Park 31.07.08, 07:37
                        Czy był ktoś może na dniach otwartych w zeszły weekend? Wybieram się w najbliższą sobotę i jestem ciekawa, jakie atrakcje zaplanował deweloper :)
                        • Gość: LukaszM Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 31.07.08, 08:50
                          Witam,

Tak ja bylem w zeszlym tygodniu, jest poczestunek, winko soki jakies
                          tam owoce, wystawial sie tez jakis producent glazury, mozna sobie
                          dowoli pobiegac po budowowie i to chyba wszystko, dla mnie
                          najwazniejsze bylo to ze moglem sobie spokojnie wejsc do swojego
                          mieszkania i popatrzec czy juz teraz nie widac jakis bledow w
                          wykonaniu, na szczescie nic takiego sie nie dopatrzylem ;)

Pozdrawiam
                          • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 31.07.08, 11:02
                            hej:)
                            ja też byłam w sobotę i jak powiedział Łukasz już można bylo wejść
                            na budowę i zobaczyć mieszkanie, ja też narazie w swoim nie
                            stwierdziłam nieprawidłowości::)
                            ps. zaczeli juz ocieplać styrpianem blok od strony budynku Salina:)
                            pytanko:
                            czy komus z Was udzielili informacji że oddawanie mieszakań ma się
                            rozpocząć od listopada?

• Gość: xy_xy_xy Re: Eolian Park IP: 78.133.200.* 31.07.08, 11:05
                              azrobiliscie moze jakies zdjecia wewnatrz mieszkan. interesuje mnie pare kwesti
                              związanych z kanalizacją a strasznie mi sie nie chce tam znowu jechac ;-) pozdrawiam
                              • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 31.07.08, 11:10
                                ja zrobiłam sobie kilka ale tylko aparatem w telefonie - na pamiatkę
                                hhe:)
                                • Gość: LukaszM Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 31.07.08, 11:36
                                  Witam,
                                  Jedna z Pan z Xendera mowila ze chca zaczac odbiory na przelomie
                                  listpada i grudnia, zaczna od klatki 7 (ktora bedzie de facto klatka
                                  nr 1) czyli od strony wisly na zewnatrz (tak sie numeruje ponoc
                                  klatki w wawie). Tak wiec moje mieszkanko pojdzie w pierwszej turze
                                  jako ze teraz jest to klatka 6 ;)

Co do zdjec to mam kilka podaj maila to przesle ci. Nie wiem czy na
                                  nich zauwazysz to co Cie interesuje.

Pozdrawiam.
                                  • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 31.07.08, 12:06
                                    a mi Pani powiedziała że od listopada już zaczynaja oddawać
                                    mieszkania, tylko że ja mam niby klatke II a numeracja od ul Ryzowej
                                    więc bezie 6 :( i chyba sobie poczekam do grudnia
                                  • Gość: xy_xy_xy Re: Eolian Park IP: 78.133.200.* 31.07.08, 12:07
                                    moj mail na gazeta pl to xy_xy_xy@gazeta.pl, zgóry dziekuje,
                                    czy ta 6 klatka to ta od strony ulicy Przy Forcie z przejsciem na druga strone
                                    bloku? jeli tak to ja własnie w tej klatce nabyłem mieszkanie ;-)
                                    • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 31.07.08, 12:16
                                      tak to ta:) o bedziemy sasiadami a ktore pietro?
                                      • Gość: xy_xy_xy Re: Eolian Park IP: 78.133.200.* 31.07.08, 13:16
                                        pietro drugie ;-)
                                        • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 31.07.08, 13:41
                                          ojojoj to chyba bedziemy sasiadami prze ścianę:) bo ja tez II:)
                                          • xy_xy_xy Re: Eolian Park 31.07.08, 13:49
                                            tylko cicho mi tam i bez nocncyh awantur ;-)
                                    • Gość: LukaszM Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 31.07.08, 16:17
                                      Zdjecia wysle jak tylko dotre do domu, niestety nie mam ich teraz
                                      przy sobie.

Ja bym nie byl nadmiernym optymista z tymi odbiorami, na dzien
                                      dzisiejszy (na moje inzynierskie oko :)) to ciezko im bedzie sie
                                      wyrobic do listopada...ale grudzien jest calkiem realny.

Pozdrawiam

p.s. a w klatce 6(docelowej 2 ) to chyba bede sam mieszkac, a i
                                      jeszcze ktos na parterze heheh
                                      • xy_xy_xy Re: Eolian Park 31.07.08, 16:24
                                        czekam zatem na zdjecia, co do samotnosci w klatce to ktos nad tobą zarezerwował.

Gość portalu: LukaszM napisał(a):

> Zdjecia wysle jak tylko dotre do domu, niestety nie mam ich teraz
                                        > przy sobie.
                                        >
                                        > Ja bym nie byl nadmiernym optymista z tymi odbiorami, na dzien
                                        > dzisiejszy (na moje inzynierskie oko :)) to ciezko im bedzie sie
                                        > wyrobic do listopada...ale grudzien jest calkiem realny.
                                        >
                                        > Pozdrawiam
                                        >
                                        > p.s. a w klatce 6(docelowej 2 ) to chyba bede sam mieszkac, a i
                                        > jeszcze ktos na parterze heheh
                                • Gość: xy-xy-xy Re: Eolian Park IP: 78.133.200.* 31.07.08, 12:05
                                  a czy moglabys je przesłac na maila gazetowego? xy_xy_xy@gazeta.pl
                                  • monika_pogo_waw Re: Eolian Park 31.07.08, 12:07
                                    ok zaraz przeslę:)
                                    • Gość: kemot Re: Eolian Park IP: *.acn.waw.pl 01.08.08, 21:42
                                      Witam przyszłych sąsiadów, mam pytanie. Czy w Waszych umowach był zapis że
                                      dostajecie darowiznę w postaci miejsca w garażu?? Czy od takiej darowizny trzeba
                                      zapłacić podatek?
                                      • lizavieta1 Re: Eolian Park 03.08.08, 12:12
                                        W umowie użyto pojęcia darowizna? To niestety trza będzie?
                                        • Gość: LukaszM Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 04.08.08, 08:50
                                          Nie ja takiego zapisu nie miałem. Może dlatego, że płaciłem za
                                          garaż ;) fakt, że połowę ceny ale miałem wpisaną cenę na umowie.

Pozdrawiam.
                                          • Gość: jacek kazde takie proby kredytowania klienta skoncza sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 08:56
                                            placzem

it will all end in tears

deweloper to nie bank !!!

ani nie moze przyjmowac depoztyow ani nie moze windykowac naleznosci
                                            w trybie administracyjnym

czas zatanczyc ulubiny taniec Anthony Quin'a i napic sie ouzo z
                                            sokiem arbuzowym z lodem (arbouzo)
                                      • xy_xy_xy Re: Eolian Park 04.08.08, 10:25
                                        Ja za swoje tez płaciłem, wiec nie mam takiego zapisu w umowie.

Gość portalu: kemot napisał(a):

> Witam przyszłych sąsiadów, mam pytanie. Czy w Waszych umowach był zapis że
                                        > dostajecie darowiznę w postaci miejsca w garażu?? Czy od takiej darowizny trzeb
                                        > a
                                        > zapłacić podatek?
                                        • moniaspionka Re: Eolian Park 20.08.08, 12:19
                                          Witam wszystkich mieszkańców Stromboli:)) A ja dla odmiany mogę powiedzieć, że jestem z moim chłopakiem przed podpisaniem umowy, ale kupujemy mieszkanko w Salinie ze względu na to, że nam się nie spieszy ja mam jeszcze 2 lata studiów w Łodzi, dlatego stwierdziliśmy, że lepiej będzie poczekać.
                                          Przede wszystkim chciałabym Wam podziękować za Wasze cenne uwagi były naprawdę pomocne. A teraz się pochwalę udało nam się również sporo utargować bo balkon mieliśmy gratis mimo, że ta promocja dotyczyła tylko Stromboli jak i parking za 50%. Mieliście również racje co do rozkładania transz, rzeczywiście są bardzo elastyczni, a to się chwali :))) Gdyby ktoś miał jakieś pytania to służę pomocą. Można powiedzieć, że jestem na swieżo po kilkakrotnym przewertowaniu umowy i wizytach na budowie. Inspiracją było dla nas mieszkanie już wykupione w Stromboli, ale układ był taki sam w Salinie, więc się zdecydowaliśmy i póki co jesteśmy sami na czwartym piętrze i mamy nadzieję, że wkrótce pojawią się nowi współlokatorzy:)))
                                          Pozdrawiam wszystkich gorąco :))
                                          • xy_xy_xy Re: Eolian Park 21.08.08, 20:36
                                            Dzisiaj zrobiłem zdjecie otynkowanej i pomalowanej czesci - teraz juz na zywo
                                            widac jaki nasz blok bedzie mial mdocelowo kolor. link ponizej...

fotoforum.gazeta.pl/3,0,1400722,2,1.html
                                            • moniaspionka Re: Eolian Park 22.08.08, 11:42
                                              No no no... powiem, że coraz lepiej to zaczyna wyglądać, więc mieszkanka na
                                              pewno dostaniecie na czas. Mam nadzieję, że z Saliną równie szybko pójdzie. Miał
                                              ktoś może jakiś problem z kredytem ze względu na to, że umowa jest z nowym
                                              developerem? Obawiam się tego trochę niestety :/ W poniedziałek już umowa i
                                              będziemy musieli przedłużyć okres wpłaty pierwszej raty, żebyśmy nie stracili
                                              pieniędzy jak się okaże, że nie dostaniemy kredytu...
                                              • Gość: LukaszM Re: Eolian Park IP: 217.153.87.* 22.08.08, 17:08
                                                Witam,

Elewacja piekna :) szkoda ze tylko na jednej scianie ;) co do
                                                kredytu to ja bralem w multibanku i nie bylo najmniejszych problemow
                                                z tego co mi mowila kobieta z banku to nie bylem pierwsza osoba z
                                                eolian park ktora brala kredyt w multi i dlatego tez nie bylo
                                                problemu ze sprawdzeniem developera.

Pozdrawiam
                                              • mala-nel Re: Eolian Park 23.08.08, 19:03
                                                Witam my też kupiliśmy mieszkanie w eolian park. Budynek stromboli.
                                                Z tego co wiem z kredytem w polbanku i multibanku nie ma problemu
                                                jezeli chodzi o dewelopera.