Dodaj do ulubionych

Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC

12.03.08, 08:45
co sądzicie o rezydencji Kościuszki ? Czy to dobra lokalizacja ? Czy
deweloper BARC jest wiarygodny ?
Obserwuj wątek
    • Gość: `adac Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.aster.pl 22.04.08, 12:38
      niestety nie, ma sporo spraw sądowych ze wspolnotami i
      wlascicielami. Jakość wykonania tez przeciętna.
      • Gość: magda Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 217.17.42.* 15.07.08, 10:02
        Czy mógłbyś proszę podać jakieś przykłady tych spraw (wiem już o tej sprawie z
        urzędem miasta)? Właśnie jestem w tuż przed zakupem mieszkania w Rezydencji
        Orzeszkowej w Piastowie od tego dewelopera.
      • mna Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC 23.07.08, 12:15
        BARC wybudował osiedle Pod Debami przy Strumykowej na Nowodworach.
        Njpierw zabudowa była luźna potem pomiędzy istniejace bloki ku
        zaskoczeniu już mieszkających powciskano kolejne tak, że jest tam
        strasznie naćkane (jak uzyskali pozwolenie na taką zabudowę w tej
        okolicy?). Od mieszkańców wiem ze jakosć raczej niższe stany średnie
        raczej jak JWC oczwiscie wszytko pomalowane w ładne kolorki ale
        ścianki działowe m. mieszkaniami cieniutkie słychać jaki firlm
        sąsiad ogląda i inne problemy techniczne. Inna sprawa ze BARC w 2003
        sprzedawał te mieszkania po 2600 w wykończeniu pod klucz podczas gdy
        inni developerzy pow.3tys bez wykonczenia.
    • Gość: amelka Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 83.238.11.* 16.06.08, 12:32
      no to wstępna opinia developwera niezbyt przychylna
      hmmmm, osobiście zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej
      inwestycji
      ktos jeszcze jest chetny?
      • Gość: AGI Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:03
        Powiem szczerze ze od dluzszego czasu szukam mieszkanka w Piastowie (mialo byc na wynajem ale ze poszukiwania sa raczej bezowocne to chyba zdecyduje sie na kupno). Mieszkam w tych okolicach wlasciwie od urodzenia i bardzo sobie chwale raz cisze a dwa to bliskosc Warszawy. A powstajace osiedle wyglada na calkiem sympatyczne. Pozdrawiam :)
    • Gość: jacek Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 10:58
      to dobra inwestycja
      ja z zona kupilem tam dwa mieszkania
      wyglada na bardzo solidna budowe. ceny nieduze jak na bliska okolice Warszawy
      dojazd w 18 minut kolejka do samego centrum miasta a mieszka sie w pieknej
      zielonej okolicy
      • Gość: jacek Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:07
        Zapomniałem dodać że jak już w końcu wybudują, to będzie warte co najmniej 15000
        za m2. To najlepsza inwestycja w mieście, zwłaszcza dla tych co wycofali
        pieniądze z giełdy i nie mają pomysłu na dalsze inwestowanie.
        • Gość: magda Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 217.17.42.* 15.07.08, 11:18
          A czy masz może jakieś informacje na temat spraw sądowych tego dewelopera?
          Ludzie mają problemy z własnością gruntów wspólnych.
        • janek99 Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC 15.07.08, 12:12
          >>> Zapomniałem dodać że jak już w końcu wybudują, to będzie warte
          co najmniej 15000 za m2

Buahahahaha - Miszczu! Twoj post jak dla mnie to "numer roku".
          Naprawde niezle sie usmialem!!!
          Widze, ze masz wielkie pojecie o ynvestowaniu! To już lepiej zajmij
          sie gielda, to moze tam mniej stracisz.
        • Gość: jacek to sie smolna podszywka ukryla przed adminem !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 08:23
          za pisanie takich glupot pod kradzionym nickiem powinni wysylac
          pracownikow dewelopera do Korei

Polnocnej
      • Gość: karolina.30 Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 10:56
        i zgodziłeś się aby cenę mieszkania przeliczyli na Euro i wsadzili
        kurs 4,09?
    • Gość: gość Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.aster.pl 07.09.08, 18:25
      miejscówka niezła, blisko do dworca, trochę ulice obok ruchliwe ale w porównaniu
      do Warszawy jest wręcz bezgłośnie. Tylko developer mnie z lekka zastanawia. Ale
      kto teraz dobrze buduje? Nie znam takowego.
      W każdym bądź razie zastanawiam się nad kupnem tam mieszkania.
      • Gość: (L)ukasz Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 195.95.144.* 22.09.08, 11:21
        Czy negocjował ktoś ceny? ile można zejść z proponowanej? i czy nie
        uwazacie ze tory znajduja sie duzo za blisko i bedzie powazny klopot
        z halasem??
        • Gość: karolina.30 Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.08, 21:16
          cen nie negocjowałam jeszcze ale rzeczywiście bliskość torów
          kolejowych jest nieco paskudna - tzn może byc uciażliwa. Tezsie tego
          obawiam, poza tym ta knajpa na rogu tez niczego dobrego nie wróży -
          zastanawiam się na ile mmoże być uciążliwa.
          • Gość: (L)ukasz Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 195.95.144.* 29.09.08, 08:52

właśnie wczoraj tam byłem i oglądałem dokładniej okolice, ta knajpa
            która znajdzie się po drugiej stronie w bezpośrednim sąsiedztwie to
            faktycznie nie jest najlepszy prognostyk wiemy że raczej trzeźwi nie
            będą z niej ludzie wychodzić. no i jak usłyszałem wczoraj pociąg to
            pogłębiło moje wątpliwości.
            • Gość: gosc Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 12:30
              (L)ukasz co ty wygadujesz? ja mieszkam w bloku sąsiadującym z budową BARCA i
              knajpa nie jest żadnym problemem, a pociągi w mieszkaniu żadko kiedy słychać.
    • passenger4155 Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC 06.10.08, 15:16
      Witamy jako osoba która była na miejscu stwierdzam że lokalizacja Osiedla
      Kościuszki zwanego po przeróbce marketingowej Rezydencją jest dobra - 18 minut
      SKM + 6 spacerem.

Jednakże budynek B który jest aktualnie w sprzedaży jest zbyt blisko ruchliwych
      ulic jak na tą cenę(przebywanie w mieszkaniu przy otwartych oknach mało
      przyjemne) Tory pociągu znajdują się za nasypem więc nie jest to uciążliwe.

Wraz z żoną poczekamy aż ukaże się w sprzedaży budynek A (który jest o wiele
      korzystniej usytuowany (od ul. Kościuszki) z uwagi na sąsiedztwo domków
      jednorodzinnych) Zobaczymy czy ceny nie będą zaporowe i pomyślimy dalej.

Co do developera to wraz z żoną będziemy w najbliższych dniach w piastowie na
      osiedlu Orzeszkowej. Zorientujemy się jak faktycznie wygląda z nim współpraca.
      Jeżeli wcześniej popełniał błędy i je powtarza to zrezygnuje z tej inwestycji.
      Jeżeli będzie OK będę myślał dalej i wraz z doradcą finansowym przeanalizujemy
      jakie zagrożenia wiąż ą się z przeliczaniem na EURO po kursie naliczonym przez BARC.

jeśli ktoś ma jakieś ciekawe i ważne informacje proszę o kontynuacje tego forum.

• Gość: (L)ukasz Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 195.95.144.* 09.10.08, 08:27
        Dzieki serdeczne za podzielenie sie uwagami. z uzyskanych informacji
        od dewelopera dowiedziałem się że budynek A powstanie w styczniu
        2010r. też uważam, że jest zdecydowanie lepiej usytuowany a także
        minusem pierwszego budynku będzie uciazliwa budowa budynku A. Co do
        przeliczania ceny na Euro po kursie proponowanym przez Barc to
        wszystko bedzie zalezec od tego jaki kurs bedzie przez nich
        przyjety. wiemy doskonale ze złotówka raczej nie bedzie sie umacniac
        wiec takie przeliczenie nie bedzie na pewno korzystne.

• Gość: karolina.30 Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.08, 20:49
          Pzrepraszam , a skąd masz informację że budynek A ma powstać w
          styczniu 2010? Z moich informacji wybika że budynek B ma byc oddany
          latem 2010 a bud. A ok. 1/2 roku później...

A tak wogóle to patrząc na to co się dzieje na rynku, czy macie
          jakieś informacje na temat wiarygodności finansowej tego dewelopera?
          Najbardziej boję się, że tam jeszcze nic sie nie dzieje a pieniądze
          już trzeba płacić. Do tego Euro idzie w góre jak szalone. Co
          myślicie?
    • passenger4155 Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC 12.10.08, 21:40
      Witam to znów ja passenger4155 Jako osoba która już od 6 miesięcy analizuje
      różne inwestycje pod względem lokalizacji, ceny, formy umowy z deweloperami
      chciałbym się podzielić końcowymi wnioskami. Lokalizacja OK, jakość wykonania w
      mej ocenie :( (proponuje odwiedzić kilka już zrealizowanych inwestycji i
      porozmawiać z mieszkańcami) , a umowa jaką nam dają do podpisania jest
      delikatnie mówiąc niekorzystna.

Więc aby nie dołączyć do kolejnych osób które opisują na forach jak to ich
      developer oszukał pasuje i innym również radze się dobrze zastanowić. Przecież
      ludzie z którymi rozmawiałem lub ci co piszą na tych forach na pewno nie są od
      nas mniej mądrzy, oni jak każdy z nas chcieli mieć własne M i zaryzykowali
      podpisanie niekorzystnej umowy (sugerując się tym że wszyscy tak robią)

Wraz z żoną i przyjaciółmi w firmie doszliśmy do wniosku że najlepiej przez
      najbliższy rok jeszcze wynajmować a następnie kupić wybudowane 5-10 letnie
      mieszkanie gdzie wszystko będziemy mogli ocenić i dokonać wyboru bez ryzyka
      utraty własnych oszczędności, lub kupimy działkę w okolicach m. Błoni z 150 tys
      i postawimy mały 80 m domek za kolejne 150 tys.

ps. Nawiązując do wypowiedzi koleżanki powyżej ( wszystkie informacje dotyczące
      terminów pochodzą od developera)
      • Gość: Mieszkaniec Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.inmat.pw.edu.pl 13.12.08, 17:58
        Mili Państwo, chciałbym rozwiać Państwa wątpliwości. Zakupiłem od BARCu
        mieszkanie na osiedlu Rezydencja Orzeszkowej, a w Piastowie mieszkam od wielu
        lat. Kluczę odbieram w środę 17.12.08. Nie wiem jakie sprawy sądowe ma BARC, ale
        jak na razie ze wszystkiego wywiązują się w 100%. Nie wiem dlaczego wszyscy tak
        źle oceniacie tą firmę. Polacy z natury są okropnie marudni. Ja się cieszę, że
        trafiłem na BARC a nie na jakiegoś oszusta. Nie będę ukrywał, że był problem,
        ale firma dokładała wszelkich starań, żeby wszystkie trudności rozwiązać. Mam
        koleżankę na Tarchominie, która również zakupiła mieszkanie w BARCu, także nie
        zgłaszała zastrzeżeń.
        Odnośnie klubów, restauracji, pubów itp w pobliżu osiedla Kościuszki. Piastów
        zawsze był cichym miastem. Takich barów i dyskotek z prawdziwego zdarzenia nigdy
        tu nie było. Nawet dresiarstwo jest spokojne i kulturalne, jeśli w ogóle jakieś
        się ostało. Wg mnie teraz jest jeszcze spokojniej niż było. Jeśli ktoś szuka
        ciszy i spokoju to polecam Piastów. Pruszków też już nie jest tym miastem,
        którym był kiedyś. Wszędzie teraz jest spokojnie, zbyt spokojnie.
        Myślę, że tory kolejowe nie będą zbyt uciążliwe, ale jeśli ktoś ma z tym problem
        to radzę wybrać budynek od (nieistniejącej chyba jeszcze) ul. Kościuszki.
        Ul. Warszawska od tej strony jest w miarę spokojna, ul. Bohaterów Wolności tym
        bardziej. Restauracyjka od ul. Bohaterów może być trochę chałaśliwa w weekendy,
        bo organizują tam niewielkie wesela. Wiem, bo moi znajomi organizowali tam
        przyjęcie. Jest niedaleko SKM, PKP (7 minut piechotą). Do centrum SKM jedzie 25
        minut, a nie 18, ale to i tak bardzo szybko. Nie różni się niczym od metra tylko
        jedzie się na innym poziomie :-) 1-2 minut spacerkiem do 717 i 716. 717 jedzie
        Al. Jerozolimskimi do Dw. Zachodniego a 716 przez Ursus, Włochy do Ciepłowni
        Wola. Ja już nie mogę doczekać się aż wprowadzimy się z żoną na Orzeszkową. Mam
        twarde postanowienie, że przerzucamy się na SKM. Mam już dość korków i tkwienia
        jak kretyn w samochodzie. Mieszkam aktualnie na końcu Piastowa i nie opłaca mi
        się biegać 25 minut do kolei. Mam niedaleko autobus, ale autobusem nie jest tak
        szybko jak SKM. Autobusy też często stoją w korkach. Chyba najgorzej ma 717 na
        alejach. Dlatego jeżdżę samochodem od Połczyńskiej przez Wolę do centrum. Tam
        korki są dużo, dużo mniejsze. Około 7 jeszcze prawie ich nie ma, jest tylko duże
        zagęszczenie. Od około 9.00 nie ma już żadnego problemu. Najgorzej jest tylko
        przy Ciepłowni Wola.
        Kilka razy popełniłem błąd i pojechałem Alejami. Masakra. A wracam tą samą
        drogą, bo na alejach... nadal masakra.

• Gość: kun Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.81.datacomsa.pl 09.01.09, 17:42
          HAahahhaah ładnar reklama handlowców z BARCa. Ogołenie kupiłem
          mieskzanie w rezydencji orzeszkowej 2lata temu. Najpierw 6miesięczne
          opóźnenie bo nagle okazało się że mają problem z pozwoleniem na
          budowe. Gdzie jak kupowałem było prawomocne, a następnie po odbiorze
          mieszkanie jest schrzanione. Przy odbiorze technicznym barc wymyśla
          sobie rzeczy by zbyć klienta i tyle kupiłeś to się bujaaj. Czego ich
          jeszcze jedna sprawa sądowa. NIE POLECAM TEGO DEVELOPERA !!!!
      • Gość: Mieszkaniec Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.inmat.pw.edu.pl 13.12.08, 19:14
        Odnośnie tego przelicznika BARCu 4.09. Widzę, że to u nich norma. Jak ja
        kupowałem mieszkanie na Orzeszkowej to mieli również przelicznik 4.09 tylko w
        dolarach. Podali cenę w złotówkach i śmiesznie niską w dolarach przeliczonych po
        kursie 4.09. Śmiesznie niską ponieważ w momencie podpisywania wstępnej umowy
        dolar stał ok. 2.5. Zastrzegli sobie, że jeśli kurs dolara przekroczy 4.09 to
        cena wzrośnie o odpowiednią kwotę. Czyli aktualny kurs pomnożony przez cenę w
        dolarach wpisaną w umowie. Było niewielkie ryzyko, że dolar wzrośnie do 4.09
        dlatego bez większego wahania podpisaliśmy z żoną tą umowę. Dolar wzrósł już do
        ok. 3.05 ale ten kurs nadal daleki jest od 4.09.
        W przypadku kursu 4.09 dla Euro sprawa jest bardziej ryzykowna. ZŁOTÓWKA BĘDZIE
        SIĘ UMACNIAĆ przy założeniu długoterminowym, ponieważ Polska gospodarka jest
        bardzo silna w porównaniu do innych krajów z tzw emerging markets. Kryzys
        powinniśmy znieść w miarę dobrze i spokojnie bez większych rewelacji, ale nadal
        jest zagrożenie dużych wahań kursowych, przynajmniej przez następne rok lub
        nawet 3 lata, a ten okres jest dla Państwa najważniejszy. Więc radzę przemyśleć
        kupno mieszkania na tych warunkach umowy, tym bardziej, że kurs ten dotyczy Euro.
        • Gość: jupi Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.08, 20:00
          Co za bzdury, jakie przeliczniki jakie kursy? W co wy się pakujecie o naiwni. Lepiej pojedźcie i zobaczcie jak wygląda inwestyca "apartamentów" na Pasłęckiej po opadach deszczu. Jak tam woda tam stoi i przelewa się przez pobliskie delikatesy. Jak z braku prawidłowo wykonanej kanalizacji stoi kilka dni i nie ma gdzie odpłynąć. Żadne tam przeliczniki w umowach tylko konkretne fakty z tego co zrobili. Nie mówiąc o standarcie życia na takim koszmarnym blokowisku.
        • Gość: karolina.30 Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 213.77.28.* 16.12.08, 15:02
          rzecz w tym że tam sie nic nie dzieje. żadnych ruchów. nic. na
          stronie piszą że zaczynają budowe na przełomie lata/jesieni 2008 a
          tu koniec roku za pasem i nic. przypuszczam że nie mają chętnych na
          mieszkania,co mnie nie dziwi bo przelicznik Euro jest złodziejski.
          Pytałam znajomych którzy kupują mieszkania u innyc developerów i
          nikt z nich nie ma żadnego przelicznika. Cena podana jest w
          złotówkach i koniec. Współczuję wszystkim którzy podpisali z Barkiem
          umowę na rez. kościuszki bo muszą żyć teraz w niezłym stresie
          (dzisiaj kurs 4,0489) Takie tłumaczenie tych panów że zawsze można
          całość wpłacić po lepszym kursie Euro też jest do bani patrząc na
          to, że firma wogóle nie zaczęła budowy. Innymi słowy mówią: wpłać
          nam całość teraz to unikniesz wyższego kursu a my może wybudujemy Ci
          kiedyś ten blok - tylko musimy poczekać żeby jeszcze inni też
          wpłacili...Pod tym kątem uczciwość i wiarygodność tego developera
          naprawdę daje dużo do myślenia. Dodajmy że zminił się vat na prawo
          użytkowania wieczystego z 7 na 22% co z pewnością odbije się na
          ostatecznej cenie mieszkania. Pozdrawiam
          • Gość: Pasterz Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.bph.pl 15.09.09, 10:56
            Witam wszystkich
            Jestem zainteresowany tą inwestycją ale dziwi mnie jeden fakt, Barc
            nie ma żadnego finansowania zewnętrznego. Dzisiaj 15.09.2009 ma
            sprzedane 14 mieszkań z 72. Pracuję w banku i udzielam kredytów
            developerom i z doświadczenia wiem, że budowa kosztuje mniej więcej
            wartość połowy mieszkań. Tu do połowy jeszcze sporo brakuje biorąc
            po uwagę fakt że sprzedają się tylko małe mieszkania. Co uważacie na
            ten temat. Przymieżam się do tej inwestycji ale dopiero jak będzie
            na wykończeniu
            • Gość: zyczliwy Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 67.159.5.* 15.09.09, 12:16
              A ja nawet wiem z jakiego banku jesteś... Lepiej załóż sobie konto.
            • Gość: paranoix Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 80.83.158.* 22.10.09, 10:48
              Dla mnie to dziwne trochę - od kilku miesięcy ogłszają się tydzień w
              tydzień na pierwszej stronie dodatku Dom Gazety Wyborczej co niemało
              kosztuje. Piszą ta, że ceny od 4700 zł - ale gdy chcesz kupić u nich
              mieszkanie zwykłe 2 pokoje 47m i jeszcze masz fanaberię na garaż, to
              cena rośnie o 2k na metrze do 6700 zł - a za tą kwotę można już
              kupić podobne mieszkanie we Włochach - 2x blizej w linii prostej do
              Pałacu Kultury, a i pociągów więcej, bo dochodzą te nadjężdżźające z
              kierunku8 Błonie. Trzymają się z tymi cenami twardo i nie wydaje mi
              się, żeby coś sprzedali przy takiej polityce.
    • Gość: piastow rulez Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 12.154.167.* 22.10.09, 10:07
      a więc zaczynając mieszkam w Piastowie od 30 lat czyli tak długo jak zyję. Jest
      tutaj część postów które warte są posłuchania ale nie zawsze do końca wszystko
      jest true.

owszem skm śmiga okolo 22-25 minut jest to zależne od opóźnień innych jednostek
      koleji mazowieckich. Ale na to nei zmienia faktu ze jest się najszybciej jak
      można w centrum. Dodatkowo bilet podmiejski jest wazny i w piastowie i w KM i w
      SKM więc placisz około 130pln za miesiac za normalny bilet i smigasz do woli
      wszystkim. Wyprowadzajac sie do blonia bo ktoś o tym wspomnial nalezy to
      powaznie przemyslec. Ja sie wyprowadzilem na 3-4 miesiace z zona po slubie.
      Pytacie i co ? Masakra jazda samochode nawet bez korków jesli jedziesz bokami to
      do piastowa 20 minut i kolejne 25-40 do popularnej na włochach lub na cieplownie
      wola zalezy kto gdzi ejezdzi. I teraz sie zaczyna jak wjedziesz w wawe to juz
      masz z glowy 1.5h. No dobra ale wracajac do poczatku. Błonie - warszawa jedzie
      40 minut pociag nie ma skm. Kolej mazowiecka kosztuje drogo i nie toleruje z
      blonia biletów podmiejsckich dopiero od plochocina. czyli juz kupujesz dwa
      bilety co daje ci miesiecznie okolo 250pln. Benzyna z blonia do warszawy około
      1000-1200pln codziennie na bank zrobicie po 85kilometrow tylko jezdzac do pracy
      i spowrotem a co jesli dojda imprezki zalatwianie spraw.. MASAKRA.. Domek fajna
      rzecz ale zastanowcie sie czy warto waszego czasu 3h dziennie w samochodzie 2h
      bankowo w srodkach komunikacji blonie - warszawa.

Piastów jest super zawsze był. Czy było pełno kozaków i gdy pruszków jeszcze
      trzymal sie wydsoko jesli chodzi o dresiazy . W piastowie nie brakuej dalej
      dresów ćpunów itd jak wszedzie. Sa to swoji ktorych sie widzi codziennie. Nigdy
      nie bylo i pewnie jeszcze chwile nie bedzie pubu baru z prawdziwego zdarzenia,
      bo zawsze go rozwala :)... Dodatkowo Lokalizacja Barca jest piekna jesli. Nie
      wiem co dokladnie oni robia i jak dopiero zaczynam swoje podboje odnosnie
      kupowania swojego M.
      sprostowania:
      nasyp to nie jest nasyp tylko wiadukt nad torami ktory rzeczywiscie troszke
      wyglusza. potem sa kamienice wzdłóż torów wysokosci 3 pieter. pole zieleni ktore
      jest miedzy torami a barcem czesto wita cyrk 1 na rok :) ale wydaje mi sie ze
      kiedys i to zabuduja. autobusy ani 717 ani 716 nie sa idealne na dojazdy do
      centrum. staja w korkach jeden na masakrycznym na jerozolimskich i jest to 717 a
      716 poczawszy od pkp ursus az po wiadukty na połczynska. to odnosnie godzin 7:25
      do 8:50 start autobusów z petli w piastowie. Potem jest oki az znow dojdzie do
      szczytów popoludniowych i znow korki. W piastowie jesli ktos ma samochod jest
      uratowany nawet jak jest zamkniety przejazd ze starego ursusa na nowy to nie
      przeszakdza aby pokonac droge o kazdej porze z piastowa na ulice 1 sierpnia w
      warszawie w 25 max 30 minut. piekna sprawa. NIebawem w piastowie bedzie
      zrobio0ny przejazd iedzy ursusem a piastowiem bedzie moze sprawniej szla
      przeprawa przez przejazd. chcialem wam tylko napisac zalety Piastowa a nie
      zalety barca jutro bede z nimi rozmawial to sie dowiem... i opowiem z
      wrazen..... zastanowcie sie nad rynkiem wtornym odnawiaja bloki z plyty jak
      ktos mi walnie bzdure ze to stare i sie rozpadnie to powiem ze bedzie stalo
      dluzej niz te inwestycje ze sciankami dzialowymi z karton gipsu. Cena 350tysiecy
      za 74m2 4 pokoje piastów. Warszawa ursus

Piastów jest cichy jak nie chodzsz po nocy nie tam gdzie potrzeba. sa dresy byly
      i beda sa zlodzien i zawsze beda takei niestety jest zycie. ale stosunkowo jest
      spokojnie. Dawno nie slyszalem o zadnych powaznych rozbojach. Bo prawdziwi
      kozacy siedza albo poprostu pouciekali.

podsumowanie

piastow idealny dla ludzi pracujacych po lewej stroeni wisly. do warszawy jest
      dojazd idealny. nocny jezdzi kolo wiaduktu wiec jest blisko barca....

pisac duzo ale podawajcie fakty odnbosnie devweloper.
      przepraszam ze spamuej ale nakreslilem sytuacje dowolnego mieskzania w piastowie.

Polecam piastów a nie Błonie
      • Gość: scully Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 212.160.91.* 28.01.10, 13:09
        Witam. Szukam sasiadow Rezydencji Kosciuszki w Piastowie. Wlasnie podpisalam um
        z BARC. Cena po przeliczeniu w US po kursie 4,09 ma zabezpieczyc kupujacego
        przed zmiana ceny mieszkania w trakcie realizacji inwestycji. Z rozmowy z
        inwestorem wynika, ze prace zakoncza we wrzesniu , budynke B, a akty notarialne
        beda podpisywac listopad, grudzien. Fakt, troche ryzykowne, bo widzialam jedynie
        plan mieszkania, ale podobno w marcu bedzie mozna wejsc juz do srodka. Mila,
        fachowa obsluga. Czytalam umowe i bardzo szybko odpowiedzieli na moje pytania i
        watpliwosci. Czekam na Wasze glosy.
        • Gość: zgred Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 09:13
          Rezydencja Kościuszki znajduje się w doskonałej lokalizacji. Projekt
          również jest bardzo dobry - mieszkania mają bardzo wygodne układy
          pomieszczeń a z zewnątrz architektura bardzom ładna i sądząc z
          wizualizacji będzie ładnie wykończona. Jedynym mankamentem jest zbyt
          mała ilość stanowisk w garażu podziemnym w związku z tym ostatni
          nabywcy będą trzymać samochody przy sąsiednich uliczkach.
        • Gość: Aania Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.chello.pl 31.01.10, 19:49
          Z tego co sie orientuje to wejsc na budowe mozna w kazdej chwili za
          uzgodnieniem z kierownikiem budowy.My juz kilka razy odwiedzilismy
          nasze mieszkanko patrzac na postepy budowy.Ze zmianami i innymi
          rzeczami tez nie bylo zadnych problemów.Miejsc postojowych w garazu
          tez jest sporo a wiadomo ze kto pierwszy ten lepszy.
          • Gość: Doradca klienta Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 20:00
            BraWo Aniu. Jeszcze tylko kredycik i wio
          • Gość: mieszkaniec Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.cfe.com.pl 15.03.10, 15:00
            a możesz podać namiary na kierownika budowy? jak można umówić się na oglądnie już swojego mieszkania?

pozdro
        • Gość: luka Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.acn.waw.pl 15.02.10, 21:15
          Co to znaczy, że przeliczjąc po kursie 4.09 to zabezpieczenie przed podwyżką?
          też przymierzam się do zakupu tam mieszkania, ale ten przelicznik trochę odstrasza

• Gość: zgred Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 16:06
            Jeżeli to forum czyta pracownik dewelopera to niech udzieli Panu
            Luce informacji odnośnie przelicznika. Mnie wydaje się to dość
            proste ale nie chcę nikogo wyręczać w jego pracy.
        • Gość: kalina Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC obsuwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 09:20
          poczytaj o innych inwestycjach tego developera i oceń samam czy realne jest to
          co oni obiecuja!!!!!
          • Gość: scully Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC obsuwy IP: 212.160.91.* 23.02.10, 11:28
            A ja mam pytanie, czy ktos moze dysponuje fotkami Rezydencji? Jesli tak bede
            wdzieczna za przeslanie na adres scully.fbi@interia.pl. Jestem w trakcie
            zalatwiania kredytu, nie bez problemow, bo banki maja zastrzezenia do umowy
            sprzedazy, ale idzie do przodu, a developer szybko zareagowal na bankowe
            watpliwosci.
            • Gość: Gość Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC obsuwy IP: *.chello.pl 15.03.10, 20:33
              Ja właśnie do kredytu się przymierzam - jeśli możesz podpowiedzieć, jakiego typu były to problemy - mnie zastanawia harmonogram spłat wg dat a nie postępów na budowie (choć ta już w sumie dosyć zaawansowana),to byłabym wdzięczna - może pewne zapisy mogliby od razu mi w umowie zmienić, żeby formalności przyspieszyć...
              Fotek budynku niestety nie mam, ale z wejściem na budowę nie ma problemu - trzeba się tylko wcześniej umówić (i oczywiście jechać, jak na zewnątrz jeszcze widno)
        • Gość: gość Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.chello.pl 15.03.10, 20:28
          Witam być może przyszłych sąsiadów (choć im dłużej wczytuję się w umowę, tym bardziej ochota na zakup mieszkania mi niestety odchodzi...). W mojej Umowie przelicznik jest na USD, więc ryzyko zdecydowanie mniejsze niż w przypadku EUR - zawarcie takiej umowy serdecznie bym odradzała każdemu. Mnie jednak zastanawia fakt, iż koszty eksploatacji ponosić mamy od dnia "przedstawienia Kupującemu lokalu do dyspozycji". Wg definicji takie "przedstawienie" to nic więcej, jak tylko wysłanie przez Barc listu poleconego z zawiadomieniem o "gotowości wydania lokalu i przeprowadzenia odbioru technicznego"... Dla mnie gotowość do przeprowadzenia odbioru technicznego, a jego dokonanie, to kwestia być może wielu miesięcy (w zależności od jakości wykonanych usług przez dewelopera i tempa ew. prac naprawczych - tu doświadczenia z Barc nie mam żadnego). Trochę więc obawiam się, że przyjdzie mi płacić za mieszkanie, na odbiór którego trochę sobie jeszcze poczekam (zwałaszcza, że pełna wpłata za mieszkanie dokonana ma być wcześniej (więc i ich zapał do napraw może być mniejszy), a zaliczka w wysokości 10zł za 1m2 też do najniższych nie należy - dla porównania - na Gawrze w Ursusie to koszt ok. 7 zł, na os. Rakuszanka nawet 4,5 zł z zaliczkami na wodę - to oczywiście informacje od deweloperów. Przemawia do mnie natomiast i lokalizacja i samo mieszkanie, więc mam nad czym myśleć... Czy kogoś też uderzyły te zapisy?
          • Gość: gonzo Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.spray.net.pl 15.03.10, 20:38
            ludzie w co wy się ładujecie??
            • Gość: Gość Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.chello.pl 15.03.10, 20:46
              Nie ukrywam, że wygląda to wszystko mało zachęcająco... :(
              Oczywiście przedstawiciel dewelopera jest gotów na wszystkie pytania odpowiedzić i rozwiać wątpliwości, ale nie sądzę, by zapisy w umowie chcieli zmienić (a co na papierze...)
              • Gość: elo elo Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.cfe.com.pl 23.03.10, 08:52
                zgłosiłem inwestycje na portalu salon.pl -tam między innymi są fora
                innych osiedli (w tym osiedle Orzeszkowej Barca). mam nadzieje że w
                najbliższym czasie zostanie uruchomione forum dla mieszkańców tej
                posiadłości i będzie bardziej przejrzyste.
                czy ma ktoś nr tel do kierownika budowy?
                pozdro
                • Gość: elo elo Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.cfe.com.pl 23.03.10, 12:09
                  salon.pl/Rezydencja-Kosciuszki/forum.html
                  zacznijmy tam pisac :) można zakładac wątki itd, bardziej przejżyściej.
                  zapraszam.
                • Gość: piast Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 194.169.228.* 26.03.10, 21:27
                  chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości co do uciążliwości lokalizacji.
                  mieszkam na osiedlu obok, przy ul warszawskiej.
                  hałas - jest i to coraz większy. osiedli w piastowie przybywa(w tej czesci ponad
                  6 nowych) i ruch znacznie większy(wszyscy jada dokładnie ul warszawska kolo
                  naszego osiedla). rano codziennie korek na ulicy warszawskiej zaczynający sie
                  przy drugim końcu zakładów akumulatorowych.spaliny, hałas, ot standard miejski.
                  -pociągi - słychać każdy:)te pośpieszne całkiem głosno.
                  i nie ma cudów. albo się mieszka blisko kolei i ma hałas albo daleko do kolei i
                  ma sie daleko.
                  nie ma już kameralnego piastowa jaki był jeszcze ok 4 lata temu.

• Gość: piast Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 194.169.228.* 26.03.10, 21:42
                    Chcielibyśmy, żeby przyszłym mieszkańcom dobrze się żyło w Rezydencji Kościuszki
                    „daleko od zgiełku, blisko centrum”.

to cytat ze strony developera.
                    -i ja również bym chciał. a mieszkam jak mieszkam.
                    • Gość: gonzo Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.spray.net.pl 27.03.10, 15:50
                      faktycznie, dziś byłem w okolicy i zobaczyłem sobie to osiedle, niestety
                      pobliskie skrzyżowanie Warszawskiej i Okulickiego to chyba najbardziej ruchliwe
                      miejsce w Piastowie

wbrew pozorom ruch na Bohaterów Wolności/Warszawskiej też nie jest mały - nie
                      chciałbym mieć okna na ul. Bohaterów - zwłaszcza ze względu na knajpę po drugiej
                      stronie ulicy

na plus architektura, przy czym ceny za wysokie jak na takie peryferia jak
                      Piastów, a umowa i rozliczenia w USD z deweloperem w mojej ocenie
                      dyskwalifikują
                      i pozwalają rozsądnym ludziom na zakup jedynie skończonych
                      mieszkań
                      (od razu z aktem notarialnym)
                      • Gość: gsc Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.cfe.com.pl 17.08.10, 11:35
                        Zapraszamy na forum salon.pl
        • Gość: Ziomall Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 195.245.213.* 24.08.10, 13:54
          Witam,

Do scully. Po super kursie USD = 4,09 została przeliczona umowa.
          A może to jakaś pomyłka.
          • Gość: arrrrrrr Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.cfe.com.pl 09.02.11, 12:49
            jestem właścicielką mieszkania w piastowie i jedyne z czego wywiązał się ten developer to terminowość... mieszkanie odebraliśmy przymykając oko na wiele niedociągnięć, firma buja jeszcze w obłokach komuny i zakłada, że robią łachę że wogóle budują, cieszyć się że jest mieszkanie a wymagania równych ścian, sensownie poprowadzonych odpływów, szczelnych okien itp.. to już jakieś zachcianki klientów.... dodatkowo opowiadają bajki przy sprzedeży mieszkania a potem nie okazuje się to prawdą... robią problemy przy odbiorach, przy usuwaniu usterk. gorąco niepolecam
    • Gość: amaretto Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.11, 23:19
      A czy ktośz was negocjował z developerem cene??Bo jak na lokalizacje to ceny mają dosć wysokie i mi nie chcieli z nich zejść...zastanawiam się czy komuś się udało coś zbić
      • Gość: agaman Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.11, 21:43
        Ja również uważam że ceny mają wysokie, nawet bardzo. Nie wiem jak doświadczenia innych kupujących ale mnie równiez nie udało się nic wynegocjować i bardzo mnie zdziwila ich nieustepliwosc w tej kwestii.
    • Gość: rtyyy Re: Rezydencja Kościuszki Piastów - BARC IP: 83.143.140.* 19.11.11, 18:26
      Nie mam pojęcia co BARC teraz buduje i gdzie, ale powiem tylko od siebie tyle, ze mieszkam w bloku wybudowanym troche ponad 10 lat temu przez ta firmę (jesteśmy drugimi wlaścicielami - mieszkamy 8,5 roku).Z tego co nam wiadomo były i u nas jakies prawne problemy. Zdaje się (są to informacje od sąsiadów itp), że BARC sprzedając mieszkania pozostawil sobie tereny zielone, uliczki dojazdowe (mieszkancom zapewniajac sluzebnosc, chyba odpłatną) oraz kotłownię! Nie była ona tzw częścią wspolna wszystkich. I tu zaczęly rodzić sie problemy prawne, problemy z zawyżaniem cen za ogrzewanie i podgrzewanie wody itp...Na
      szczescie, mieszkancy zorganizowali sie i podjeli walke z firmą BARC. Powystosowaniu wielu pism i po licznych wizytach w urzędach, straszeniu sądami i negocjacjach udalo sie
      wywalczyc zwrot kotlowni i ziemi- podobno nie za darmo. Jednak na zawsze chyba we wszystkich pozostal niesmak do tego dewelopera i opinia nieuczciwego. Nie wiem jak dokladnie to wygladalo, bo gdy my tu zamiszkaliśmy bylo już po tych komplikacjach. Pozostaly chyba jeszcze jakies problemy z własnością miejsc postojowych w garażach. My nie mamy takiego, więc nie wnikaliśmy w to. Nie wiem dokladnie jak to wyglądalo i o co tam konkretnie chodzilo... To tyle jeśli chodzi o te powazniejsze konflikty zwiazane z własnościa. Do tego jednak dochodza problemy zwiazane z jakością mieszkań i wykorzystanych do budowy materiałów. Pierwszym i zasadniczym sa ściany karton - gips. Tragednia! Mieszkania są baaardzo akustyczne, ściany byle jakie, wymagające specjalnych śrób czy wzmocnień żeby coś powiesić. Puste w środku, na jakiś metalowych stelarzach. Jednym słowem beznadzieja. wszystko slychac co sie dzieje u sąsiadów. Podobno zaoszczędzili na wyciszeniach miedzy mieszkaniami. My postawilismy u siebie w mieszkaniu dodatkowa sciankę w celu wyciszenia - bezpośrednio przylegającą do ściany dzielącej nasze mieszkanie z mieszkaniem sasiadki. Mieliśmy dość słuchania jej telewizora (który wcale nie był przesadnie glośno). Swego czasu nachodzili nas sąsiedzi, którzy mieli do nas pretensje, że słysza nasze kroki itd... No latac nie umiemy, a glośni tez nie jesteśmy. poprostu kiepskie wykonanie i tyle. Do tego dochodzą jeszcze czesto psujace się windy, z bardzo drogimi częściami zamiennymi, wiecznie psujaca sie bramka wejściowa na osiedle, kiepskie ogrodzenie... zwykla siatka, byle jaki plac zabaw i kiepskie okna. Poszli po najniższej linii oporu, użyli najtanszych materiałów i sprzetu. To taka moja i nie tylko moja opinia z perspektywy blisko dziesięcioletniego zamieszkiwania w bloku zbudowanym przez firme BARC. Ciekawe czy teraz budują lepiej... czy może nic się nie nauczyli i budują prowizorkę???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka