Dodaj do ulubionych

Wilanów - Nowe osiedla

04.04.08, 15:28
Witajcie,

Byłem niedawno na wycieczce na te 'nowe blokowiska' na Wilanowie i
jestem pod wielkim wrażeniem. Archiektura doskonała, rewelacyjne
materiały ( granit, piaskowiec), uwaga na detale budynku, układ ulic
też niezły.

Mam 2-letnie mieszkanie od dewelopera (Grochów)i jak wróciłem do
domu aż mnie 'dobiło' jak popatrzyłem na tanie płytki i brzdkie
barierki w balkonach. A cena relatywnie nie odbiegała od cen na
Wilanowie.

Wniosek dla Kupujących i DEWELOPERÓW !! - należy zobaczyć jak
powinien wyglądać budynek.

Pozdrawiam i polecam wycieczkę
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Wilanów - Nowe osiedla IP: *.acn.waw.pl 04.04.08, 15:44
      Rzeczywiście, wykończenie i wysokie mieszkania to są zalety Wilanowa. Poza tym porażka - kiepska komunikacja (a po faktycznym wprowadzeniu się ludzi będzie jeszcze gorzej), Świątynia Opatrzności w pobliżu, brak infrastruktury, "betonowa pustynia" gorsza niż Ursynów (jak tylko zostaną oddane kolejne projekty, na razie nie jest źle), wysokie ceny.

Ja nigdy nie kupiłbym tam mieszkania. Przy tych cenach zastanawiałbym się nad domem pod Warszawą - w sensie czasu dojazdu będzie mniej więcej podobnie...
      • Gość: sobi Re: Wilanów - Nowe osiedla IP: *.era.pl 04.04.08, 16:28
        Moze mieszkania ladne ale ale jesli chodzi o lokalizacje czy infrastrukture to
        jak dla mnie Wilanow niczym sie od Bialoleki nie rozni. A wmowienie ludziom, ze
        to prestizowe miejsce do zamieszkania i powinni za nie placic 9-10tys/m2 to
        majstersztyk reklamowy.
    • Gość: q Re: Wilanów - Nowe osiedla IP: *.aster.pl 05.04.08, 00:13
      tak sie akurat sklada, ze pare lat mieszkam w poblizu i z rosnacym przerazeniem
      obserwuje postepujacy z roku na rok paraliz komunikacyjny, a nalezy pamietac, ze
      wiekszosc budynkow wciaz jest nie oddana do uzytku. najlepsze jest to, ze alei
      wilanowskiej na odcinku od sikorskiego do sobieskiego nie da sie poszerzyc, bo
      nowe bloki sa budowane zbyt blisko tejze ulicy, wiec do osiedla na kilkanascie
      tysiecy ludzi jedzie sie tylko jednym pasem, ktory czesto jest zakorkowany z
      powodu masy ludzi wjezdzajacych na stegny poludnie ulica karczocha. jednym
      slowem kroi sie katastrofa komunikacyjna na miare bialoleki, tyle, ze przy duzo
      wyzszych kosztach mieszkan
      • Gość: bartek Re: Wilanów - Nowe osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 00:57
        dlaczego tak myslisz ? przeciez jest jeszcze Sobieskiego, Wiertnicza, a za kilka
        lat ta cala autostada. No i zeby dostac sie do centrum nie trzeba przejezdzac
        zadnego mostu. Wiec nie jest tak zle. 3 strumienie drogowe juz sa a potem tu cos
        sie poszerzy, tu dobuduje. Porownanie z Bialoleka to gruba przesada - bo tam
        wszystko wisi na jednej ulicy i jednym moscie.
    • steady_at_najx Re: Wilanów - Nowe osiedla 05.04.08, 11:45
      Panowi z dzialu sprzedazy juz dziekujemy

Jest na tym forum wielu naiwniakow piszacych :

"wlasnie przejezdzalem", "mieszkam tuz obok" "szukalem i wybralem"

po czym nastepuje lista pochwal

Nie umiecie sie wysilic patalachy na cos bardziej inteligentnego ?
      Uwazacie sie za madrych, sprytnych a ludzi wokol za idiotow ?
      • Gość: realista Re: Wilanów - Nowe osiedla IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.08, 12:26
        abstrahujac od tego czy to byl sprzedawca czy nie to rzeczywiscie wykonanie
        budynkow w miasteczku Nowy Wilanow moze sie podobac, veni vidi, takze potwierdzam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka