Dodaj do ulubionych

o SM SALWATOR - KRAKÓW

IP: *.zarz.agh.edu.pl 08.09.03, 12:54
www.hankus.org/salwator/
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.kki.krakow.pl / 192.168.0.* 08.09.03, 21:54
      WOW!
      Daje do myślenia! Co Wy na to?
    • Gość: chrisk Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: 195.205.210.* 09.09.03, 08:43
      A widzieliście jaką reklamę "wypieprzyli" na rynku ???
      • Gość: krakus Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: 62.233.163.* 12.09.03, 15:25
        Oni nic nie wypieprzyli tylko zapłacili ponad 200 000 pln na remont Naszego
        kochanego Miasta
    • Gość: halina Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 11.09.03, 14:51
      Hej
      mam pytanie czy komus z enklawy C nie odpada tynk?
      • Gość: Mac Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.wil.pk.edu.pl 11.09.03, 15:27
        Gość portalu: halina napisał(a):

> Hej
        > mam pytanie czy komus z enklawy C nie odpada tynk?

Tynk nie ale tapeta to i owszem.

Fajnie też wyglada wykonanie izolacji przeciwwilgociowej w piwnicach enklawy C -
        szczególnie po deszczu.
    • Gość: halina Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 12.09.03, 09:38
      a sa jakies inne usterki jeszcze?
    • Gość: mieszkaniec Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: 62.233.163.* 12.09.03, 15:16
      Ja też mieszkam na Ułanów 70 . Jestem bardzo zadowolony. Drobne usterki się
      zdarzają , reagują natychmiast po zgłoszeniu ( oczywiście nie wpadłem na pomysł
      aby dzwonić do nich po 22-giej ) Obsługa super od początku do końca. Polecam!
      • dextus Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 14.12.03, 23:38
        Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania od SM Salwator na Kuznicy
        Kollatajowskiej. Mam jednak dosc duze obawy co do wplaty pieniedzy przed
        odbioerm mieszkania ktory planowany jest dopiero za ponad rok! Obawy mam
        rowniez co do samych mieszkan? Bardzo prosze o jakies info dotyczace
        wykonczenia tych mieszkan, jakies usterek itp. Rowniez chcialbym sie
        dowiedziec czy spolka wywiazala sie z umowy w terminie i nie bylo jakis
        dodatkowych oplat nie wyszczegolnionych w umowie. Z gory dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: NIK Inspektor Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 26.04.04, 16:05
        Wiesz co kolego twoje IP jest na tyle już znane że lepiej się w ogóle nie
        wypowiadaj. Wszystkim zainteresowanym działalnością Salwatora plecam wątek:
        Slwator - naciągacze to mało powiedziane.
        • mturkowski Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 27.04.04, 09:19
          A czy NIK Inspektor nie pracuje (moze w niepełnym wymiarze czasu) w firmie
          SKANSKA? :)))
          Taka mi mysl przemknela przez glowe.... ciekawe czemu... :)

PZDR
          Mariusz
    • Gość: Zarząd spółki Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: 62.233.163.* 12.09.03, 18:20
      Szanowni Państwo!

Wszystkie informacje znajdujące się na stronie hankus.org/salwator/ są nie
      prawdziwe i mają na celu poprzez szantaż wymuszenie zapłaty kwoty 25.000zł.
      Ponieważ jako szanująca się firma nigdy nie ulegamy presji ani szantażom nasi
      prawnicy już w przyszłym tygodniu domniemanego autora p. Łukasza Hankusa pozwą
      do Sądu o zakazanie rozpowszechniania nie prawdziwych informacji oraz o
      zadośćuczynienie z tytułu naruszenia dóbr osobistych spółki. Powiadomiona
      zostanie również Prokuratura o podejrzeniu popełnienia przestępstw polegających
      na naruszeniu dobrego imienia spółki oraz złamaniu przepisów ustawy o ochronie
      danych osobowych.
      Jednocześnie uprzejmie wyjaśniamy:
      1. Inwestycja przy ul. Ułanów w ok. 80% znalazła nabywców za cenę 2.990zł
      za 1m. kw. Już na etapie zatwierdzania dokumentacji projektowej w Wydziale
      Architektury. Tylko nieznaczna część mieszkań została sprzedana za cenę 3.200zł
      po wybudowaniu budynku, ale Ci Klienci nie ponosili kosztów finansowych w
      trakcie jej realizacji jak również nie ponosili teoretycznego przynajmniej
      ryzyka związanego z realizacją inwestycji. Budowa została zakończona zgodnie z
      harmonogramem i pierwsze odbiory mieszkań nastąpiły w maju 2001 roku. Część
      klientów wolała jednak zawrzeć akty notarialne w terminie późniejszym z powodów
      własnych służbowych lub prolongując w ten sposób koszty związane z opłatą
      notarialną i sądową. Oczywiście wyraziliśmy na takie rozwiązanie zgodę.
      2. Salwator udziela na wszystkie wybudowane mieszkania 3 lata rękojmi i
      zastrzega taki sam warunek w umowach z Generalnymi Wykonawcami, którymi są
      sprawdzone firmy budowlane współpracujące z nami od wielu lat. Ewentualne
      usterki, które zdarzają się nader rzadko usuwane są w terminie ustawowym.
      3. Argument o zapaści i korupcji w polskim wymiarze sprawiedliwości trudno
      jest w ogóle skomentować. Gdyby jednak p. Hankus miał jakiekolwiek podstawy do
      żądań finansowych i w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa skierował
      sprawę do Sądu w 2001r. na pewno zapadł by już wyrok co najmniej w pierwszej
      instancji. Wybrał On jednak drogę oszczerstw, publikuje zdjęcia nie związane z
      firmą Salwator i ma nadzieję wymusić zapłatę nienależnego świadczenia.
      4. W ramach inwestycji powstałej przy ul. Ułanów tylko jedno mieszkanie z
      względów technicznych zaprojektowane zostało bez balkonu. Nabywca tego
      mieszkania, właśnie p. Hankus zdawał sobie doskonale sprawę z tego faktu, gdyż
      kupował lokal już wybudowany. W umowie na zasadzie przeklejenia znalazła się
      oczywista pomyłka, w standardzie wymieniony był balkon. W ramach niczym
      nieuzasadnionej rekompensaty za ten błąd pisarski klient otrzymał piwnicę
      gratis. Być może to właśnie stało się zachętą do wysuwania bezzasadnych
      roszczeń.

Wkrótce przygotujemy link, na którym będziecie mogli Państwo obejrzeć
      korespondencję p. Hankusa do spółki jako potwierdzenie powyższych faktów.
      Dołączymy również protokół zdawczo – odbiorczy, który reguluje wszystkie sprawy
      związane z jakością przekazanego mieszkania, a także wyjaśnia kwestię pomyłki
      pisarskiej związanej z balkonem.

Szanowni Państwo! W tej chwili budujemy ok. 700 mieszkań w zdecydowanej
      większości sprzedanych, setki mieszkań oddaliśmy do użytku i dlatego rzeczą
      niemalże oczywistą jest, iż w tak dużej grupie wspaniałych klientów zawsze może
      znaleźć się osoba, która szantażem chce załatwić jakiś partykularny interes.
      Dlatego przy podejmowaniu decyzji o wyborze firmy w której zechcecie zakupić
      mieszkanie, lub w kształtowaniu własnej opinii na temat rynku mieszkaniowego
      proszę nie kierować się tego rodzaju publikacjami.

Z poważaniem:

Zygmunt Sułowski – prezes zarządu
      • Gość: bb Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.dom.fenert.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 00:40
        czekamy na link.
        swoją drogą tak szanująca "siebie" spółka powinna bardziej zadbać o obsługę
        klienta (nawet niedoszłego) ja pytając o mieszkanie czułem się jak intruz
        (pomimo że byłem wcześniej umówiony) i w efekcie to mnie odstraszyło od tej
        firmy. Wykończenia mieszkań nie znam wiem że są osoby bardzo zadowolone jak i
        te które opowiadają przerażające historie trzeba to wszystko wypośrodkować i
        wyrobić sobie własne zdanie. Natomiast pozywanie klienta do prokuratora daje do
        myślenia być może pan prezes chce zamknąć usta innym niezadowolonym klientom???
        wg mnie nie trzeba było tego ogłaszać na forum tylko sprawę wyjaśnić.
      • Gość: halina Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.ha3.agh.edu.pl 14.09.03, 17:27
        a takim oswiadczeniem na forum prezes spółki stara sie wybielic
      • Gość: mg Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.wil.pk.edu.pl 13.10.03, 13:53
        Panie Prezesie i gdzie ten zapowiadany link?
      • mturkowski Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 01.04.04, 08:53
        Witam,

Czy mozemy uprzejmie prosic o wzmiankowany link do strony z wyjasnieniem?
        Sprawa jest bardzo interesujaca. Z gory serdecznie dziekuje.

M. Turkowski
        • mturkowski Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 06.04.04, 09:35
          Witam,

Czy, o ile to nie za duzy klopot, mozemy uprzejmie prosic o wzmiankowany link
          do strony z wyjasnieniem?
          Sprawa jest bardzo interesujaca. Z gory serdecznie dziekuje(my).

M. Turkowski
        • malgot Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 04.07.04, 12:17
          Proszę o kontakt wszytskich oszukanych przez firme Salwator. Usiłeuję od roku
          wydostać od nich pieniądze. Aby złozyć skargę do biura ochrony praw konsumenta
          potrzebuję chociaż jednej osoby, która zostałą źle potraktowana przez tę
          złodziejską firmę.
          podaję mój adres: malgot@gazeta.pl
      • Gość: miki Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 17:17
        nie wstyd Panu Prezesowi Sokołowskiemu że jego IP to to samo co maja
        rzekomi mieszkańcy wybudowanych mieszkan?
        I Pan Krakus i Pan Mieszkaniec. Wszyscy informatycy w mojej firmie
        stwierdzili ze to mało prawdopodobne aby to był zbieg okoliczności !!! To
        jedna i ta sama odpowiedż ?
        Czy Pan Prezes może uprzejmie wyjaśni ?
        • mturkowski Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 26.04.04, 08:45
          Czesc,

zartujesz, prawda? :)

Zobacz tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11664781&a=11710949
          Autor: Gość: Marek IP: 62.233.163.*

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11414571&a=11469043
          Autor: Gość: Profesor BUD IP: 62.233.163.*

nic dodac, nic ujac. A popros informatykow niech posledza dokad prowadza te
          numery IP - do Krakowa. Wszystkie. :)))
          Ktos uwaza nas za gląbów. Ale to jakby sprawa poboczna. Nadal nie ani widu, ani
          slychu adresu strony z wyjasnieniem sprawy od ktorej TEN watek sie zaczal. Moze
          nawal pracy nie pozwala nam go ujawnic.

PZDR
          Mariusz

• Gość: mg Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.wil.pk.edu.pl 25.10.04, 15:01
        no i co Panie Prezesie. Minął rok a linku jak nie było tak nie ma. I to jest
        właśnie sposób działania Pana spóki.
    • wk18 Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 14.09.03, 17:00
      Jestem również klientem SM Salwator. Wszytskie moje kontakty ze społką
      odbywały się w miłej atmosferze. Nigdy nie spotkałem się z reakcjami
      negatywnymi ze strony pracowników Spółki. Uważam że pracują tam odpowiednie
      osoby które potrafią zadbać o klienta, a spółka wywiązuje sie w 100% z
      zawartych wcześniej zobowiązań. Polecam ich gorąco wszystkim przyszłym i
      obecnym klientom.
      • jaro.mar Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 14.09.03, 17:07
        Potwierdzam twoje informacje.Od momentu zakupu mieszkania (uzyskalem pelna
        informacje o ofercie jak i i mozliwosciach kredytowych), poprzez pozniejsza
        obsluge klienta (wnoszenie zmian, poprawek) az do chwili obecnej jestem w
        pelni zadowolony.Oby wiecej bylo takich deweloperow. Polecam rowniez
        • Gość: halina Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.ha3.agh.edu.pl 14.09.03, 17:11
          teraz to forum jest niewiarygodne, pracownicy salwatora wypisuja pozytywne
          opinie o sobie
          • Gość: tomek Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.ha3.agh.edu.pl 14.09.03, 17:25
            Odpadajacy tynk ładna mi drobna usterka. Co tu pisać firma jest niesolidna i
            naciąga ludzi.
            • Gość: Robo Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 21:09
              Ale chrzanicie! Chciałbym mieć taki problem jak odpadający tynk który może
              developer naprawi. Ja wpłaciłem pieniądze do SM Posesja 80% i mam syndyka a
              nie mieszkanie. Ci to przynajmniej budują i to ile!
    • Gość: a Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: 213.17.181.* 10.10.03, 17:55
      a
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka