Gość: gosc IP: *.zarz.agh.edu.pl 08.09.03, 12:54 www.hankus.org/salwator/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.kki.krakow.pl / 192.168.0.* 08.09.03, 21:54 WOW! Daje do myślenia! Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrisk Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: 195.205.210.* 09.09.03, 08:43 A widzieliście jaką reklamę "wypieprzyli" na rynku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: 62.233.163.* 12.09.03, 15:25 Oni nic nie wypieprzyli tylko zapłacili ponad 200 000 pln na remont Naszego kochanego Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 11.09.03, 14:51 Hej mam pytanie czy komus z enklawy C nie odpada tynk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.wil.pk.edu.pl 11.09.03, 15:27 Gość portalu: halina napisał(a): > Hej > mam pytanie czy komus z enklawy C nie odpada tynk? Tynk nie ale tapeta to i owszem. Fajnie też wyglada wykonanie izolacji przeciwwilgociowej w piwnicach enklawy C - szczególnie po deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 12.09.03, 09:38 a sa jakies inne usterki jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: 62.233.163.* 12.09.03, 15:16 Ja też mieszkam na Ułanów 70 . Jestem bardzo zadowolony. Drobne usterki się zdarzają , reagują natychmiast po zgłoszeniu ( oczywiście nie wpadłem na pomysł aby dzwonić do nich po 22-giej ) Obsługa super od początku do końca. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
dextus Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 14.12.03, 23:38 Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania od SM Salwator na Kuznicy Kollatajowskiej. Mam jednak dosc duze obawy co do wplaty pieniedzy przed odbioerm mieszkania ktory planowany jest dopiero za ponad rok! Obawy mam rowniez co do samych mieszkan? Bardzo prosze o jakies info dotyczace wykonczenia tych mieszkan, jakies usterek itp. Rowniez chcialbym sie dowiedziec czy spolka wywiazala sie z umowy w terminie i nie bylo jakis dodatkowych oplat nie wyszczegolnionych w umowie. Z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIK Inspektor Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.skanska.pl / 213.17.161.* 26.04.04, 16:05 Wiesz co kolego twoje IP jest na tyle już znane że lepiej się w ogóle nie wypowiadaj. Wszystkim zainteresowanym działalnością Salwatora plecam wątek: Slwator - naciągacze to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
mturkowski Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 27.04.04, 09:19 A czy NIK Inspektor nie pracuje (moze w niepełnym wymiarze czasu) w firmie SKANSKA? :))) Taka mi mysl przemknela przez glowe.... ciekawe czemu... :) PZDR Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zarząd spółki Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: 62.233.163.* 12.09.03, 18:20 Szanowni Państwo! Wszystkie informacje znajdujące się na stronie hankus.org/salwator/ są nie prawdziwe i mają na celu poprzez szantaż wymuszenie zapłaty kwoty 25.000zł. Ponieważ jako szanująca się firma nigdy nie ulegamy presji ani szantażom nasi prawnicy już w przyszłym tygodniu domniemanego autora p. Łukasza Hankusa pozwą do Sądu o zakazanie rozpowszechniania nie prawdziwych informacji oraz o zadośćuczynienie z tytułu naruszenia dóbr osobistych spółki. Powiadomiona zostanie również Prokuratura o podejrzeniu popełnienia przestępstw polegających na naruszeniu dobrego imienia spółki oraz złamaniu przepisów ustawy o ochronie danych osobowych. Jednocześnie uprzejmie wyjaśniamy: 1. Inwestycja przy ul. Ułanów w ok. 80% znalazła nabywców za cenę 2.990zł za 1m. kw. Już na etapie zatwierdzania dokumentacji projektowej w Wydziale Architektury. Tylko nieznaczna część mieszkań została sprzedana za cenę 3.200zł po wybudowaniu budynku, ale Ci Klienci nie ponosili kosztów finansowych w trakcie jej realizacji jak również nie ponosili teoretycznego przynajmniej ryzyka związanego z realizacją inwestycji. Budowa została zakończona zgodnie z harmonogramem i pierwsze odbiory mieszkań nastąpiły w maju 2001 roku. Część klientów wolała jednak zawrzeć akty notarialne w terminie późniejszym z powodów własnych służbowych lub prolongując w ten sposób koszty związane z opłatą notarialną i sądową. Oczywiście wyraziliśmy na takie rozwiązanie zgodę. 2. Salwator udziela na wszystkie wybudowane mieszkania 3 lata rękojmi i zastrzega taki sam warunek w umowach z Generalnymi Wykonawcami, którymi są sprawdzone firmy budowlane współpracujące z nami od wielu lat. Ewentualne usterki, które zdarzają się nader rzadko usuwane są w terminie ustawowym. 3. Argument o zapaści i korupcji w polskim wymiarze sprawiedliwości trudno jest w ogóle skomentować. Gdyby jednak p. Hankus miał jakiekolwiek podstawy do żądań finansowych i w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa skierował sprawę do Sądu w 2001r. na pewno zapadł by już wyrok co najmniej w pierwszej instancji. Wybrał On jednak drogę oszczerstw, publikuje zdjęcia nie związane z firmą Salwator i ma nadzieję wymusić zapłatę nienależnego świadczenia. 4. W ramach inwestycji powstałej przy ul. Ułanów tylko jedno mieszkanie z względów technicznych zaprojektowane zostało bez balkonu. Nabywca tego mieszkania, właśnie p. Hankus zdawał sobie doskonale sprawę z tego faktu, gdyż kupował lokal już wybudowany. W umowie na zasadzie przeklejenia znalazła się oczywista pomyłka, w standardzie wymieniony był balkon. W ramach niczym nieuzasadnionej rekompensaty za ten błąd pisarski klient otrzymał piwnicę gratis. Być może to właśnie stało się zachętą do wysuwania bezzasadnych roszczeń. Wkrótce przygotujemy link, na którym będziecie mogli Państwo obejrzeć korespondencję p. Hankusa do spółki jako potwierdzenie powyższych faktów. Dołączymy również protokół zdawczo – odbiorczy, który reguluje wszystkie sprawy związane z jakością przekazanego mieszkania, a także wyjaśnia kwestię pomyłki pisarskiej związanej z balkonem. Szanowni Państwo! W tej chwili budujemy ok. 700 mieszkań w zdecydowanej większości sprzedanych, setki mieszkań oddaliśmy do użytku i dlatego rzeczą niemalże oczywistą jest, iż w tak dużej grupie wspaniałych klientów zawsze może znaleźć się osoba, która szantażem chce załatwić jakiś partykularny interes. Dlatego przy podejmowaniu decyzji o wyborze firmy w której zechcecie zakupić mieszkanie, lub w kształtowaniu własnej opinii na temat rynku mieszkaniowego proszę nie kierować się tego rodzaju publikacjami. Z poważaniem: Zygmunt Sułowski – prezes zarządu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.dom.fenert.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.03, 00:40 czekamy na link. swoją drogą tak szanująca "siebie" spółka powinna bardziej zadbać o obsługę klienta (nawet niedoszłego) ja pytając o mieszkanie czułem się jak intruz (pomimo że byłem wcześniej umówiony) i w efekcie to mnie odstraszyło od tej firmy. Wykończenia mieszkań nie znam wiem że są osoby bardzo zadowolone jak i te które opowiadają przerażające historie trzeba to wszystko wypośrodkować i wyrobić sobie własne zdanie. Natomiast pozywanie klienta do prokuratora daje do myślenia być może pan prezes chce zamknąć usta innym niezadowolonym klientom??? wg mnie nie trzeba było tego ogłaszać na forum tylko sprawę wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.ha3.agh.edu.pl 14.09.03, 17:27 a takim oswiadczeniem na forum prezes spółki stara sie wybielic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.wil.pk.edu.pl 13.10.03, 13:53 Panie Prezesie i gdzie ten zapowiadany link? Odpowiedz Link Zgłoś
mturkowski Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 01.04.04, 08:53 Witam, Czy mozemy uprzejmie prosic o wzmiankowany link do strony z wyjasnieniem? Sprawa jest bardzo interesujaca. Z gory serdecznie dziekuje. M. Turkowski Odpowiedz Link Zgłoś
mturkowski Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 06.04.04, 09:35 Witam, Czy, o ile to nie za duzy klopot, mozemy uprzejmie prosic o wzmiankowany link do strony z wyjasnieniem? Sprawa jest bardzo interesujaca. Z gory serdecznie dziekuje(my). M. Turkowski Odpowiedz Link Zgłoś
malgot Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 04.07.04, 12:17 Proszę o kontakt wszytskich oszukanych przez firme Salwator. Usiłeuję od roku wydostać od nich pieniądze. Aby złozyć skargę do biura ochrony praw konsumenta potrzebuję chociaż jednej osoby, która zostałą źle potraktowana przez tę złodziejską firmę. podaję mój adres: malgot@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 17:17 nie wstyd Panu Prezesowi Sokołowskiemu że jego IP to to samo co maja rzekomi mieszkańcy wybudowanych mieszkan? I Pan Krakus i Pan Mieszkaniec. Wszyscy informatycy w mojej firmie stwierdzili ze to mało prawdopodobne aby to był zbieg okoliczności !!! To jedna i ta sama odpowiedż ? Czy Pan Prezes może uprzejmie wyjaśni ? Odpowiedz Link Zgłoś
mturkowski Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 26.04.04, 08:45 Czesc, zartujesz, prawda? :) Zobacz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11664781&a=11710949 Autor: Gość: Marek IP: 62.233.163.* forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11414571&a=11469043 Autor: Gość: Profesor BUD IP: 62.233.163.* nic dodac, nic ujac. A popros informatykow niech posledza dokad prowadza te numery IP - do Krakowa. Wszystkie. :))) Ktos uwaza nas za gląbów. Ale to jakby sprawa poboczna. Nadal nie ani widu, ani slychu adresu strony z wyjasnieniem sprawy od ktorej TEN watek sie zaczal. Moze nawal pracy nie pozwala nam go ujawnic. PZDR Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.wil.pk.edu.pl 25.10.04, 15:01 no i co Panie Prezesie. Minął rok a linku jak nie było tak nie ma. I to jest właśnie sposób działania Pana spóki. Odpowiedz Link Zgłoś
wk18 Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 14.09.03, 17:00 Jestem również klientem SM Salwator. Wszytskie moje kontakty ze społką odbywały się w miłej atmosferze. Nigdy nie spotkałem się z reakcjami negatywnymi ze strony pracowników Spółki. Uważam że pracują tam odpowiednie osoby które potrafią zadbać o klienta, a spółka wywiązuje sie w 100% z zawartych wcześniej zobowiązań. Polecam ich gorąco wszystkim przyszłym i obecnym klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro.mar Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW 14.09.03, 17:07 Potwierdzam twoje informacje.Od momentu zakupu mieszkania (uzyskalem pelna informacje o ofercie jak i i mozliwosciach kredytowych), poprzez pozniejsza obsluge klienta (wnoszenie zmian, poprawek) az do chwili obecnej jestem w pelni zadowolony.Oby wiecej bylo takich deweloperow. Polecam rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.ha3.agh.edu.pl 14.09.03, 17:11 teraz to forum jest niewiarygodne, pracownicy salwatora wypisuja pozytywne opinie o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.ha3.agh.edu.pl 14.09.03, 17:25 Odpadajacy tynk ładna mi drobna usterka. Co tu pisać firma jest niesolidna i naciąga ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: o SM SALWATOR - KRAKÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 21:09 Ale chrzanicie! Chciałbym mieć taki problem jak odpadający tynk który może developer naprawi. Ja wpłaciłem pieniądze do SM Posesja 80% i mam syndyka a nie mieszkanie. Ci to przynajmniej budują i to ile! Odpowiedz Link Zgłoś