Dodaj do ulubionych

Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCIE

12.09.03, 13:02
Chcialam sie dowiedziec co myslicie o inwestycji na Pulawskiej i o firmie
Home-bud a takze o ich zapewnieniach skonczenia tej inwestycji w IV kwartale
2004
Obserwuj wątek
    • Gość: Szymon Zioło Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI IP: 195.94.193.* 15.09.03, 10:05
      Witam, też jestem zapisany tam na mieszkanie.

Wg mnie Pan Olszewski często zachowuje się jak "lepszy cwaniak", ale widzę, że
      pomysł z osobną spółką "Inwestycja Puławska" działa i temperuje jego cwaniactwo.
      Wydzielają mu pieniądze na budowę, nawet się skarżył biedulka, że nie dostaje
      od nich na prowadzenie biura...

Więc co do powodzenia inwestycji jestem dobrej myśli, z tym że zapewne jeszcze
      sie z pół roku obsunie, jak znam życie.

Tak przy okazji - ludzie, klienci Home-Budu! może jest nas więcej? Czy nie
      cierpicie na brak informacji o budowie? Stwórzmy nieoficjalną stronę przyszłych
      mieszkańców!

Pozdrawiam,
      Szymon Zioło
      szz@empolis.pl
      • Gość: tomcio50 Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI IP: *.nbp.pl 15.09.03, 11:21
        Mysle ze pomysl ze strona jest bardzo dobry..
        Swoja droga mam nadzieje ze zglosi sie troche wiecej mieszkancow ze swoimi
        opiniami na temat tej inwestycji
        • pype Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI 19.09.03, 12:58
          Gość portalu: tomcio50 napisał(a):

> Mysle ze pomysl ze strona jest bardzo dobry..
          > Swoja droga mam nadzieje ze zglosi sie troche wiecej mieszkancow ze swoimi
          > opiniami na temat tej inwestycji

Zakładajcie, przyda się do wymiany opinii na temat ZŁODZIEJSKIEJ FIRMY HOME-
          BUD, ktora miała upaść już wiele razy. Proponuję Wam, drodzy nieświadomi
          kopnijcie się na niezakończone do tej pory budowy w Żąbkach, Pruszkowie i na
          Chełmżyńskiej, na których to - formalnie placach budowy - mieszkają ludzie.
          Cwaniactwo i bezczelność pana O. przekraczają wszelkie granice.
          Nie dajcie się zwieść pięknym słowom i obiecankom. Hotel pana O.został
          wybudowany za pieniądze w/w mieszkańców. Specjalnością pana O. jest
          doprowadzanie jak najmniejszym kosztem budów do stanu, w którym zaczynają się
          wprowadzać ludzie, a następnie porzucanie ich. Zdesperowani ludzie mieszkający
          w rozbabranym domu organizują zrzutki, aby doprowadzić budowy do końca... a pan
          O. oczywiście biedny, tu go wstrzymują, tam mu nie płacą itd.
          NIE WIERZCIE W ANI JEDNO JEGO SŁOWO!
          Nie da się zliczyć firm budowlanych, hurtowni, którym pan O. "wisi" kasę.
          W jego rękach natomiast pieniądze cudownie znikają.
          TO JEST OSZUST, ZŁODZIEJ I CWANIAK.

pype
          • Gość: luk Re: Home-Bud-PULAWSKA - KUPCY- GDZIE JESTESCIE? IP: *.alcatel.pl 17.10.03, 11:24
            Czy sa na forum jacys kupcy chetni do oszukania przez pana O.?
          • Gość: lokator Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI IP: *.alcatel.pl 20.10.03, 14:59
            Wy biedni ludzie z pulawskiej!
            juz jakis czas temu pisalem tutaj na forum, zeby dac sobie spokoj ze zlodziejem
            mateuszem olszewskim i jego pseudo-firma oraz pseudo-inwestycjami.
            mieszkam w ruderze na chelmzynskiej - ktorej homebud nie moze skonczyc od ponad
            2 lat!

gmina nie odebrala tej rudery, aktow notarialnych nie mamy a pieniadze ktore
            WY - LOKATORZY z PULAWSKIEJ - wplacicie temu zlodziejowi - pojda na dokonczenie
            tego shita na chelmzynskiej. Polecam zobaczyc stan budynku - 500m od
            skrzyzowania z ul. Marsa - pekaja sufity, sciany, grzyb na klatkach schodowych,
            pekaja kafelki, garaze przeciekaja od samego poczatku.

Zlodziej olszewski smieje sie w twarz, ma pozakladane sprawy w sadzie i ma to
            wszystko w d... ale do czasu - dopoki nie dostanie kulki w leb ! i to nie jest
            grozba tylko ostrzezenie - jesli to czytasz ZLODZIEJU !
            • Gość: Szymon Zioło Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI IP: 195.94.193.* 21.10.03, 08:50
              Skoro polecasz, to chciałbym skorzystać i zobaczyć popękane sufity i ściany w
              Twoim mieszkaniu, grzyb na Twojej klatce schodowej, wodę kapiącą na Twój
              samochód w garażu.

Piszę najzupełniej poważnie, chciałbym obejrzeć Twoje mieszkanie na
              Chełmżyńskiej. Czekam na kontakt na priva: szz@empolis.pl

Pozdrawiam,
              Szymon
            • Gość: lisa mona Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI IP: *.vela.wise.pl / *.acn.pl 21.10.03, 10:12
              Witaj "lokatorze" , widzę, że masz nieaktualne wiadomości, gdyz budynek został
              odebrany przez gminę !!!!!!!!!!!!!!Poza tym pisano już na tym forum o
              Inwestycji Puławska, o nowych zasadach jej funkcjonowania ,więc sprawa jest
              jasna ...M.Olszewski nie jest osobą , od której wszystko zależy i wiem,że kasa
              nie przechodzi przez jego ręce !!!
              • Gość: luk Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI IP: 81.15.170.* 21.10.03, 11:52
                Poza tym pisano już na tym forum o
                > Inwestycji Puławska, o nowych zasadach jej funkcjonowania ,więc sprawa jest
                > jasna ...

O naiwnosci ludzka...
                Czy nie zdajecie sobie sprawy z tego, ze w naszym zabawnym
                kraju, gdzie sedzia broni morderce na KAZDY przepis oraz
                KAZDA ustawe sa sposoby ich obejscia opracowywane przez
                najlepszych prawnikow, na ktorych muslugi moga sobie pozwolic
                tylko zlodzieje?

> M.Olszewski nie jest osobą , od której wszystko zależy i wiem,że kasa
                > nie przechodzi przez jego ręce !!!

Wystarczy, ze pan O. znajdzie sie w POBLIZU kasy, a ta
                zaraz zniknie...
              • Gość: lokator Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI IP: *.alcatel.pl 21.10.03, 12:03
                Gość portalu: lisa mona napisał(a):

> Witaj "lokatorze" , widzę, że masz nieaktualne wiadomości, gdyz budynek
                został
                > odebrany przez gminę !!!!!!!!!!!!!!Poza tym pisano już na tym forum o
                > Inwestycji Puławska, o nowych zasadach jej funkcjonowania ,więc sprawa jest
                > jasna ...M.Olszewski nie jest osobą , od której wszystko zależy i wiem,że
                kasa
                > nie przechodzi przez jego ręce !!!

oczywiscie, mam nieaktualne wiadomosci :) :) jesli wczoraj gmina odebrala to OK.
                przeciez ja mieszkam w tym burdelu na chelmzynskiej i do tej pory NIE MAM AKTU -
                zostaly natomiast porobione wszystkie odbiory niezbedne do odebrania - zrzutki
                pieniezne zesmy robili,zeby to dokonczyc za mende olszewskiego!
                • Gość: Wojtek Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI IP: *.zapora / 217.96.25.* 13.01.04, 10:51
                  Witam
                  ja przymierzam się do zakupu mieszkania na Pułąwsiej - chętnie zobaczyłbym
                  dotychczasowe niedoróbki Pana o.
                  Czy ktoś chętny do pokazanie wadliwych mieszkań?
                  pzdr
                  malina
                  • Gość: lokator Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI IP: *.alcatel.pl 15.01.04, 09:42
                    jesli chcesz zobaczyc mieszkania ups. przepraszam - rudere olszefskiego na
                    ul.chelmzynskiej to polecam kontakt
                    (juz 2,5 roku czekamy na akty notarialne a ta menda caly czas to
                    uniemozliwia/spowalnia !)

lokator@zcentrum.pl
                  • pype Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI 03.02.04, 11:23
                    Zapraszamy do Ząbek, ul Malczewskiego (od Powstańców)
                    Wystarczy obejrzeć z zewnątrz.
                    • Gość: mrus Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI IP: 194.235.127.* 03.02.04, 12:55
                      Pype,

Jeśli masz jakieś prywatne zatargi z Olszewskim, podobnie zresztą jak "lokator"
                      to je rozwiązuj w sądzie i przestań siać ferment na tym forum co kilka
                      miesięcy.
                      Ja również zainwestowałem na puławskiej i nie twierdzę że Olszewski jest bez
                      zarzutu, bo nie jest, ale sytuacja jest nieco inna niż przy poprzednich
                      budowach.
                      Kontrolę nad inwestycją sprawują ludzie, którzy zainwestowali kilka milionów w
                      pierwsze 2 kondygnacje komercyjne stąd też formalnie buduje nie Home-bud
                      tylko "inwestycja puławska".
                      Wrzucanie w tej chwili Puławskiej do tego samego worka co poprzednie budowy
                      Home-budu jest nieporozumieniem.
                      Ilość sprzedanych już mieszkań powinna pozwolić na sfinansowanie dokończenia
                      budowy, ale każde kolejne sprzedane mieszkanie powinno poprawić płynność,
                      zwłaszcza że na budowę nie został zaciągnięty żaden kredyt!.

Trochę wiary i optymizmu w życiu życzę i pozdrawiam
                      • Gość: lokator MRUS - co Ty wiesz o tej mendzie... IP: *.alcatel.pl 04.02.04, 17:13
                        MRUS - "prywatne zatargi" - jak to nazywasz - z olszewskim ma grubo ponad 150
                        osob, wiec nie sa to problemy PRYWATNE.

"budowę nie został zaciągnięty żaden kredyt" - tak samo jak na Chelmzynskiej i
                        w Ząbkach budowe finansowali mieszkancy i teraz dzieki WAM - mieszkancom z
                        PULAWSKIEJ - (gdzie podziekowania skladam osobiscie:) - ktorzy placa za
                        mieszkania (bo my juz zaplacilismy w 100%) - olszewski finalizuje (W KONCU)
                        rudere na chelmzynskiej i ma byc wszystko zalatwione do konca b.m.
                        TAKZE DZIEKUJEMY WAM MIESZKANCY Z PULAWSKIEJ :) :)

Siać ferment i bujac sie z tym zlodziejem drogi kolego to zaczniesz Ty za kilka
                        (nascie) miesiecy kiedy odbierzecie mieszkanka na cele adaptacyjne. hehehe

Bez sensu jest tez stwierdzenie,ze "Wrzucanie w tej chwili Puławskiej do tego
                        samego worka co poprzednie budowy Home-budu jest nieporozumieniem" - PRZECIEZ
                        TO TA SAMA PSEUDOFIRMA buduje!!!

Prawda w oczy kole?? Dlatego uwazasz sie za "lepsiejszego" bo Ci 2 czy 5 pieter
                        zbudowali? :) :) Echh... naiwnosc ludzka nie ma granic!!

"Trochę wiary i optymizmu w życiu życzę i pozdrawiam"
                        Rowniez Ci tego zycze, bo niedlugo Ci bedzie potrzebna :) :) moja wiara w
                        sprawiedliwosc i optymizm minela z 2 lata temu - ale na nowo wraca (jak juz
                        pisalem) - DZIEKI WAM!!! HURRRAAA :) :)

• Gość: mrus Inwestycja Puławska IP: 194.235.127.* 05.02.04, 10:16
                          Witaj Lokator,

Nadal uważam że różnice w stosunku do puławskiej i poprzednich budów są
                          zasadnicze a jedynie o części różnic napisałem w poprzednim wątku i nie chcę
                          się powtarzać. Czy mieliście inwestora na pierwsze 2 kondygnacje, który wyłożył
                          kilka milionów i sprawował kontrolę nad każdą złotówką wpłacaną przez
                          mieszkańców?.

Nie rozumiem do czego pijesz w tym komentarzu:
                          "> Prawda w oczy kole?? Dlatego uwazasz sie za "lepsiejszego" bo Ci 2 czy 5
                          pieter
                          >
                          > zbudowali? :) :) Echh... naiwnosc ludzka nie ma granic!!"

Nie napisałem nic takiego co uzasadniałoby Twój sarkazm

Cieszę się jednak że napsułeś trochę krwi Olszewskiemu i Sp-ce, bo dzięki Tobie
                          może nie poczują się bezkarnie. Pytałem ich o sytuacje opisane przez Ciebie i
                          oczywiście się z nimi nie zgadzają. Chyba wiedzą kim jesteś, gdyż piszesz z
                          serwera alcatela.

Ja nadal jestem dobrej myśli gdyż zbyt wiele osób zaangażowanych w prowadzenie
                          budowy(dostawcy materiałów, wykonawcy, właściciele działki, Home-bud)mają tam
                          mieć swoje mieszkania i byłoby totalną głupotą zostawić rozgrzebaną budowę.

Mrus
                          Ps. cieszę się że dzięki moim wpłatom(jeśli tak twierdzisz, a nie sądzę)
                          sfinalizowane zostaną formalnosci na pozostałych budowach.

• Gość: lokator Re: Inwestycja Puławska IP: 81.15.170.* 05.02.04, 12:06
                            czesc Mrus,

"Czy mieliście inwestora na pierwsze 2 kondygnacje"
                            nie , mielismy tylko na sam parter gdzie sa lokale uzytkowe (rozne
                            firmy,sklep,oraz przychodnia(!) ktorej wlascicielem jest gmina.
                            Ale blok ma tylko 4 pietra(+1 bo sa dwupietrowe) - wiec jest mniejszy niz Wasz -
                            dlatego kaska inwestorów z parteru i wszystkich mieszkancow powinna wystarczyc?

"Pytałem ich o sytuacje opisane przez Ciebie i oczywiście się z nimi nie
                            zgadzają"
                            To logiczne, przeciez gdyby zlodziej olszewski przyznal sie do tego to
                            podcialby galaz na ktorej siedzi i nie mogl naciagac innych ludzi. Niemniej
                            jest to tajemnica poliszynela.

"Chyba wiedzą kim jesteś, gdyż piszesz z serwera alcatela"
                            to jest tylko łącze z tej firmy, wiec nie sadze zeby wiedzieli...
                            pozatym wcale nie musza mnie szukac, sam chetnie powtorze to temu oszustowi to
                            prosto w oczy (however on i tak o tym wie, bo juz TO mu mowilem jak i
                            dziesiatki innych ludzi)

Zycze Ci zeby podobna sytuacja (co w zabkach i na chelmzynskiej) u Ciebie sie
                            nie powtorzyla - tak jak pisalem, u nas problemy zaczely sie dopiero PO
                            odbiorze mieszkan do celow adaptacyjnych .

Pzdr,
                            lokator

ps. sory za sarkazm, raz na jakis czas ogarnia mnie furia gdy przypomne sobie
                            zakazaną gębę olszefskiego
                            • Gość: mrus Re: Inwestycja Puławska IP: 194.235.127.* 05.02.04, 12:51
                              Czołem Lokator,

Cóż, podjąłem ryzyko - pożyjemy, zobaczymy. Póki co na budowie się uwijają
                              światek, piątek... do późnej nocy, aż miło popatrzeć, złego słowa nie mogę
                              powiedzeć.

Pozdrawiam, Mrus
                      • pype Re: Home-Bud-SASIEDZI Z PULAWSKIEJ GDZIE JESTESCI 10.02.04, 11:31
                        Pozazdrościć optymizmu i dobrego samopoczucia.
                        (Pan O. coś Ci obiecał?)
                        Chciałbym zobaczyć Twoją minę, gdy dowiesz się
                        ile trzeba zapłacić w sądzie oraz papudze żeby
                        się sądzić tylko o 1 milion i nie ma w tym
                        żadnej złośliwości. Moje wypowiedzi - tak jak
                        większości na tym forum - mają ostrzegać kupujących
                        i piętnować nieuczciwych a nie "siać ferment".
                        Pan O. to tęgi cwaniak, ale zemsta jest tym słodsza,
                        im dłużej się na nią czeka. Zobaczysz, ...poniosą
                        i wilka.
                        A tak przy okazji przysłów: księgowa pana O. ma
                        mieszkanie na "budowie" pana O. w Ząbkach i ...
                        nie płaci czynszu. Kto z kim przestaje...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka