Dodaj do ulubionych

P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski

IP: 207.45.248.* 15.09.03, 11:27
Czy ktos mial juz kontakt z tym deweloperem?
Wiem, ze pod koniec lat 90-tych firma ta budowala dla Spółdzielni
Mieszkaniowej "Idealne Mieszkanie". Potem zaczela samodzielna dzialalnosc. W
tym roku ukonczyla osiedle przy ulicy Fasolowej na warszawskich Włochach
(budowa trwala 4 lata - troche dlugo). Ciekawy jestem opinii na temat jak
buduja, czy nie oszukuja i jaka jest ich kondycja finansowa?
Obecne osiedle realizuja we wspolpracy z firmami SOLEX i TERRAFIRMA.
Obserwuj wątek
    • Gość: anatol Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: *.ci.uw.edu.pl 15.09.03, 16:59
      Idealne mieszkanie NIGDY nie ukończyło budowy na fasolowej. Pierwsze dwa bloki
      dokończyli (dokańczają ???) oszukani mieszkańcy.
      Trzeci blok przejął wykonawca (Telka) za długi.

Radzę omijać te firmę szerokim łukiem. To oszuści i złodzieje.
      Jest nawet jakaś sprawa podwójnej sprzedaży (2 razy sprzedali to samo mieszkanie).
      • Gość: best Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: 207.45.248.* 16.09.03, 10:40
        Gość portalu: anatol napisał(a):

> Idealne mieszkanie NIGDY nie ukończyło budowy na fasolowej. Pierwsze dwa bloki
        > dokończyli (dokańczają ???) oszukani mieszkańcy.
        > Trzeci blok przejął wykonawca (Telka) za długi.

Jezeli nie wywiazali sie z inwestycji to czemu nie procesujecie sie z nimi.
        Podpisane sa przeciez umowy w ktorych deweloper zobowiazuje sie do wykonania
        pracy - jezeli wycofuje sie to zwraca wplacone raty i placi kare.
        Deweloper nie jest bankrutem - skoro rozpoczyna nowe inwestycje. Nic nie stoi
        na przeszkodzie zeby domagac sie swoich praw.
        Jak to bylo na Fasolowej?

bestJA
        • Gość: anatol IM i Telka IP: *.ci.uw.edu.pl 16.09.03, 12:55
          Z tym nie procesowaniem to nie jestem pewien. Są i tacy co się procesuja.

W pewnym momencie Telka przejęła inwestycję (budynek F6). Część klientów IM
          podpisała aneksy do umów i wpłacają pieniądze Telce.
          Ale jest kilka mieszkań, za które ludzie zapłacili (w całości ?) do IM i teraz
          nikt nie chce uznać ich żądań. Ci z pewnością będą sie procesować.

Stan budowy na dziś to wykończanie mieszkan przez przyszłych lokatorów.
          Zobaczymy co będzie z księgami wieczystymi.

pozdr.
        • Gość: 23 Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: *.fornet.waw.pl 17.09.03, 11:12
          Witam,
          Otoż udziele ci odpowiedzi na twoje pytanie...
          Poniewaz musielismy dokonczyc inwestycje na wlasny koszt, poza tym mieszkania
          splacamy w bankach, nie mamy pieniedzy na kaucje w sadzie...
          proste i jak latwe do wykorzystania przez developera, kancelarie adwokackie
          (zdana nie pracuje za darmo)...
          a co do tamtej budowy... radze przejechac sie na miejsce i zobaczyc postepy
          prac, ja byle i sfilmowalem je i o malo nie zostalem pobity...
          Polecam i pozdrawiam
          • Gość: Zorro Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: 195.94.206.* 17.09.03, 11:23
            To ja Zorro , dokladnie tak jak napisal 23 , tylko że poszedlem w zaparte i
            zaplacilem za mieszkanie za sad za prawnika. A Sarama i tak chodzi po budowie
            rozmawia z kolesiami wali z nimi wode i sie smieje.Teraz pewnie bedzie szantaz
            ze nie bedzie ogrzewanka bo trzeba kasiure doplacac. Ile w naszym bloku jest
            mieszkan "bezpanskich" ? Ogrzewanych za które nikt nie zapłaci bo sie przeciez
            kumpli nie ruszy !!
          • Gość: bestJA Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: 207.45.248.* 17.09.03, 14:16
            a te chamy maja czelnosc reklamowac sie jeszcze na targach mieszkaniowych!!!
            uwaga dla tych co szukaja nowego mieszkania:
            omijac IDEALNE MIESZKANIE wielkim lukiem,
            ich inwestycje: Fasolowa, Zaulek Wilanowski to WIELKI KANAL!!!!!
            • Gość: 23 Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: *.fornet.waw.pl 17.09.03, 23:33
              Na ktorych targach byli?
              Na tych ostatnich w centrum XXI? czy kiedys na tych wspanialych Muratora?
              Bo jak na tych ostatnich to nie dziwne...
              • Gość: bestJA Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: 207.45.248.* 18.09.03, 09:20
                Te szuje byli na ostatnich targach w miniony weekend w Centrum Expo na
                Pradzynskiego. Tam wlasnie dowiedzialem sie o 'super inwestycji' ZAULEK
                WILANOWSKI. Idealne Mieszkanie jest bezczelne do granic przyzwoitosci!
                • Gość: 23 Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: *.fornet.waw.pl 19.09.03, 16:09
                  ale nie ma na nich bata....
                  • Gość: to znowu ja Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: 195.94.206.* 22.09.03, 14:04
                    Bat jest , ale trzeba chcieć a nie chować się i uciekać przed walką. Chyba że
                    wszystko i tak płacą mama i tata...
    • Gość: eh Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: *.domek / *.fornet.waw.pl 23.09.03, 23:29
      to naprawde firma, ktora trzeba omijac szerokim lukiem; oszusci finansowi,
      zdziercy i nierzetelni wykonawcy; pomimo swoich reklam osiedla na fasolowej nie
      zakonczyli do tej pory, a mieszkancow wpedzili w dodatkowe koszty - poza
      doplatami zwiazanymi z wykonczeniem osiedla firma ta obciazyla mieszkancow
      dodatkowym 'haraczem' [po jakies 2% wartosci mieszkania] za wydanie aktow
      notarialnych! co do samego wykonczenia mieszkan - u mnie popekaly wszystki
      sciany i odpadl sufit, -podobno pomalowali zbyt mokre tynki tak im sie
      spieszylo... oczywiscie poprawki na koszt lokatora, a jakze; tak wiec odradzam
      serdecznie; zreszta wystarczy zapyatc tez w bankach - na haslo "idealne
      mieszkanie" zamykja sie wszytskie kredyty, chyba, ze jest to bank
      wspolpracujacy z 'idealnym", czyli przez te firme wskazany;
      • Gość: mf24545@wp.pl Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: *.telenergo.pl 02.10.03, 15:05
        To najbardziej bezczelna i złodziejska firma w Polsce! Moje perypetie opisałam
        już dzisiaj na tym forum w odpowiedzi na "Czarna lista developerów". Podaję mój
        adres i w razie potrzeby służe dalszymi "referencjami".
        • grazyna_s Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski 29.12.03, 00:11
          ale jestem ciekawa czy sie tam coś zmieniło..nie wiecie czy choć jeden dom
          wykończyli???
          • Gość: to znowu ja Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: 217.153.44.* 29.12.03, 10:06
            Idealne oglosilo upadlosc. I Dupa. Chyba tylko tyle moge dodac.
            • Gość: z fasolowej Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski IP: 195.94.206.* 31.12.03, 11:35
              Cały teren sprzedali firmie solex , ktorej prezesem jest Krzysztof Sarama -
              zaaawodowy oszust. Od niego IM kupiło wczesniej działki. Sprawa o upadłość IM
              jest 13.01.04. IM majątku juz praktycznie nie ma.
    • uwursus Re: P.I.B. Idealne Mieszkanie - Zaułek Wilanowski 05.02.04, 13:24
      Gość portalu: bestJA napisał(a):

> Czy ktos mial juz kontakt z tym deweloperem?
      > Wiem, ze pod koniec lat 90-tych firma ta budowala dla Spółdzielni
      > Mieszkaniowej "Idealne Mieszkanie". Potem zaczela samodzielna dzialalnosc. W
      > tym roku ukonczyla osiedle przy ulicy Fasolowej na warszawskich Włochach
      > (budowa trwala 4 lata - troche dlugo). Ciekawy jestem opinii na temat jak
      > buduja, czy nie oszukuja i jaka jest ich kondycja finansowa?
      > Obecne osiedle realizuja we wspolpracy z firmami SOLEX i TERRAFIRMA.

Może jak byście założyli forum na www.skorosze.pl to byłoby łatwiej sie
      zenbrać, a poza tym bardzo byście się przydali, bo macie wspólne sprawy z
      mieszkańcami z drugiej strony Nowolazurowej :(

PozdrawiamAnka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka