Dodaj do ulubionych

URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACYŚ SĄSIEDZI

IP: *.astercity.net 09.10.03, 10:51
Szukam sąsiadów...
na osiedlu Ursynów Jarzębiny tj. drugiej inwestycji Pekao Development. Czy
ktoś z Was już podpisał umowę? No i czy są z tym developerem jakieś większe
problemy?
Z góry dzięki za wypowiedź!
Obserwuj wątek
    • Gość: Magnolia Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACYŚ SĄSIED IP: *.crowley.pl 09.10.03, 11:49
      Wczoraj cały dizeń usiłowałam sie tam dodzwonić izapytać o cenę i jakie
      mieszkania pozostały. Nikt nie odbieral telefonu.
      • Gość: Pinki Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACYŚ SĄSIED IP: *.astercity.net 09.10.03, 11:53
        A faktycznie to jest problem... trzeba za pierwszym razem się pofatygować
        osobiście i wziąść wizytówkę (a tym samym telefon komórkowy) do któregoś ze
        sprzedawców!
    • Gość: Pinki Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, ŻADNEGO SĄSIADA NIE MA? IP: *.astercity.net 10.10.03, 10:34
      Naprawdę nikt tam jeszcze nie kupił mieszkania? I będę musiał żyć tam samotnie -
      zero spotkań z sąsiadem w windzie i w garażu?
      • Gość: Magnolia Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, ŻADNEGO SĄSIADA NIE MA? IP: *.crowley.pl 10.10.03, 11:22
        Daj komórke do handlowca to zadzwonie i może tez kupie. Jeżdizć nie mam czasu
        bez wyraźniego powodu.
        magnolia@14.pl
    • Gość: Pinki Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACYŚ SĄSIED IP: *.astercity.net 13.10.03, 12:09
      Czy ktoś może widział tą inwestycję i czy jest szansa na to że skończą przed
      końcem przyszłego roku?

Pinki
      • Gość: Robert Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACYŚ SĄSIED IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.10.03, 00:25
        Widuje ją często. Zaczęli ją pod koniec czerwca w tej chwili zalali pierwszy
        poziom garaży i są już słupy na drugim, więc wydaje mi się, że są nadzieje na
        zakończenie jej w terminie. To oczywiście uzależnione jest od tego jak ostra
        będzie zima. Przy okazji czy konsultowałeś umowę z prawnikiem? Interesuje mnie
        zwłaszcza art.6 pkt 3 oraz 4.
        • Gość: Pinki Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACYŚ SĄSIED IP: *.astercity.net 14.10.03, 09:29
          Owszem konsultowałem umowę z prawnikiem i znalazło się parę pierdołek dla
          których można było się przyczepić ale developer nie jest zbyt elastyczny -
          prawie na każde pytanie odpowiada że tak ma być bo coś tam.
          Art.6 pkt.3 nie był przez mnie widziany jako jakieś zagrożenie - zresztą
          usłyszałem od prawnika że praktycznie w każdej tego typu umowie jest coś
          takiego.
          A pkt.4 owszem na początku mnie przestraszył chociaż developer od razu mówił że
          podwyżka VAT na mat.budowlane nie ma wpływu na cenę. Tzn. że ten punkt mówi
          tylko i wyłącznie o podatku VAT na gotowe mieszkania. Zresztą developer
          odpowiedział mi pisemnie (email) że definicja odnosnie podatku od towarow i
          uslug znajduje sie w ustawie o podatku vat i szczegolowo wyjasnia iz termin ten
          dotyczy tylko mieszkania a nie materialow budowlanych. Zmiana vatu na materialy
          budowlane nie ma wplywu na cenę mieszkania jaka została ustalona na początku.

Ja tam się trochę uspokoiłem i w przyszłym tygodniu podpisuję!
          • Gość: Robert Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACYŚ SĄSIED IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 26.10.03, 13:00
            Cześć, czy podpisałeś już umowę przedwstępną z PD?
        • Gość: adamwdo Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACYŚ SĄSIED IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 15.10.03, 10:49
          Uważajcie na PeKaO Development. Są bardzo cwani. Mówią, że coś musi zostać i
          już a potem okazuje się że dostajesz mieszkanie 97m2 pomimo, że zapłaciłeś za
          100m2. Jeżeli ktoś chce poznać więcej tricków stosowanych przez PD zapraszam
          do korespondencji na adamwdo@olszyny.info

pozdrawiam
          Adam
    • melitele Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACYŚ SĄSIED 26.10.03, 21:17
      No, nareszcie ktoś sie odezwał. Założyłam wątek w tej sprawie w zeszłym tygodniu, ale
      jakoś nie było zainteresowanych. Ciągle sie zastanawiam, czy podpisać. Może w tym
      tygodniu podejmę jakąś decyzję? poczekam jeszcze na opinie.
    • Gość: Pinki Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACYŚ SĄSIED IP: 212.76.52.* 27.10.03, 10:11
      No ja podpisuję w tym tygodniu...a co tam... Ursynów to Ursynów...autostrady i
      drogi ekspresowej jeszcze długo nie będzie a nawet jak będzie to i tak spory
      kawałek od tego osiedla! A po nowym roku to już tylko wszystko będzie droższe i
      coraz bardziej droższe...a z Pekao Development jest jak z każdym developerem..
      w każdym razie nie zbankrutują :).
      Jak ktoś się zdecyduje na podpisanie umowy to zapraszam do kontaku:
      pinki_mail@go2.pl - może będzie okazja pogawędzić o tym. Pozdrawiam!
      • melitele Re: URSYNÓW - JARZĘBINY, PEKAO DEV - JACJYŚ SĄSIED 28.10.03, 21:14
        Ja tam chyba jutro polecę, sprawdzić, czy coś jeszcze po tych otwartych dniach zostało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka