Dodaj do ulubionych

DOM DEVELOPMENT BANKRUT ???

IP: *.pkobp.pl 09.10.03, 13:05
Witam wszystkich mających styczność z DD.
Niedługo mam podpisać umowę przedwstępną na kupno mieszkania od DD. Dziś
dostałem informację, że DD może mieć kłopoty z płynnością finansową.
Informacja pochodzi od komornika.
Czy coś wam o tym wiadomo?
BA
Obserwuj wątek
    • nailz Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? 09.10.03, 16:16
      Taak, a ja slyszalem od komornika ze PKO BP ma klopoty z plynnoscia :-))
    • Gość: M. Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.marketingserwis.pl 09.10.03, 19:10
      BA, Zapytaj o to na forum klietów DD adres: www.namyslowska.net
      powodzenia,
      M.
      • Gość: f Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: 195.85.227.* 24.10.03, 17:10
        ds
    • Gość: Maciek Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.ppp.eranet.pl 09.10.03, 21:08
      Dlatego wspolnie z spolka zalezna od PKO BP inwestuja w Marine na Mokotowie aby
      inni tez stracili plynnosc finansowa
      • Gość: Jac Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.idea.pl 09.10.03, 21:19
        Widzę Maciej, że żart się Ciebie trzyma mimo takich pogłosek. Pewnie jakiś
        splajtowany dev rozgłsza plotki a te trafiają na podatny grunt. To bzdura.
        Pozdrawiam,
        • Gość: a Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: 81.210.54.* 09.10.03, 22:11
          a
    • Gość: mieszkaniec dd Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: 217.17.46.* 10.10.03, 09:27
      Nie wiem, jak DD stoi finansowo, ale na pewno nie kupowałabym tam mieszkania.
      Od blisko dwóch lat mieszkam w OAZIE i to jest koszmar - pęka tynk, zalewa
      piwnice, ciągle coś się psuje (drzwi garażowe, windy), drzwi wejściowe
      trzaskają tak, że umarłego mogą obudzić, a okna, które miały mieć
      mikrouchylanie, oczywiście go nie mają. W ramach dbania o bezpieczeństwo
      mieszkańców DD sprzedało lokal użytkowy na sklep spożywczo-monopolowy i pod nim
      gromadzi się co wieczór grupka młodych ludzi... , a latem sklep ma ogródek...
      Wyjazdy z garaży są tak zaprojektowane, że samochód wypada znienacka na chodnik
      i ani kierowca nie widzi zbyt dokładnie, co się na nim dzieje, ani piesi nie
      widzą samochodu. Pracownicy DD są bardzo mili do momentu podpisania umowy, a
      potem to już zupełnie inna bajka....
      • Gość: Magnolia Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 10.10.03, 10:10
        No na Bartyckiej ostatnio usuwali rózne pobudowlane usterki, malowali odpryski
        farby na klatkach i takie tam.
        Sklep mamy, ale prowadza tacy ludzie,że na menelstwo nie pozawalają.

Z wyjazdem z garaży problemów nie mamy bo ICH NIE MA!!!! DD w ostatniej chwili
        zmienił projekt budowy i ich nie wybudowali. W końcu po co komu miejsce na
        zaparkowanie samochodu.
        Czasami pracownicy DD są mili i po podpisaniu umowy tylko niestety nic
        poważniejszego z tego nie wynika
        A macie już akty???
      • Gość: kropka Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.10.03, 14:04
        Taaaa, mam kolegę który tam mieszka i jest zadowolony...

kropka
    • Gość: R Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.pkobp.pl 10.10.03, 12:00
      Witam BA...
      Radzę ostrożnie z zabawą słowami. Moz enie zdajesz sobie sprawy jak wielka siłę
      stanowi słowo pisane!!!
      Z treści Twojego listu wynika, że nie masz pewności czy DD ma kłopoty z
      płynnością finansową.
      Pisanie zdania typu "Informacja pochodzi od komornika" bez sprawdzenia stanu
      faktycznego kondycji finansowej DD, zamiast pomóc może wywołać nieuzasadnioną
      panikę wśród potencjalnych klientów DD.
      Jestem uważnym czytelnikiem "forum". Goście na forum piszą o swoich faktycznych
      doświadczeniach (zdarzeniach) a nie domysłach, za które jeswtem im szczerze
      wdzięczny. Te doświadczenia maja swoją uzasadnioną wartość.
      Twój news niestety takiej wartości nie ma...
      Proszę na przyszłość... zastanów się nad konsekwencjami, zanim zdecydujesz się
      zamieścić jakąś informację na stronach "forum".
      Pozdrawiam,
      R.
      • Gość: MAX Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: 195.136.33.* 10.10.03, 14:13
        Pan BA i R powinni spotkac sie na korytazu i omowic sprawy bezposrednio,
        przeciez pracuja w tej samej firmie - banku ( zobacz IP ) chyba, ze jest to ta
        sama osoba
        Pozdrawiam
    • Gość: R. Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.pkobp.pl 10.10.03, 12:04
      Witam BA...
      Radzę ostrożnie z zabawą słowami. Może nie zdajesz sobie sprawy jak wielką siłę
      stanowi słowo pisane!!!
      Z treści Twojego listu wynika, że nie masz pewności czy DD ma kłopoty z
      płynnością finansową.
      Pisanie zdania typu "Informacja pochodzi od komornika" bez sprawdzenia stanu
      faktycznego kondycji finansowej DD, zamiast pomóc może wywołać nieuzasadnioną
      panikę wśród potencjalnych klientów DD.
      Jestem uważnym czytelnikiem "forum". Goście na forum piszą o swoich faktycznych
      doświadczeniach (zdarzeniach) a nie domysłach, za które jestem im szczerze
      wdzięczny. Te doświadczenia mają swoją uzasadnioną wartość.
      Niestety Twoja wiadomość takiej wartości nie ma...
      Proszę na przyszłość... zastanów się nad konsekwencjami, zanim zdecydujesz się
      zamieścić jakąś informację na stronach "forum".
      Pozdrawiam,
      R.
      • Gość: ba Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.pkobp.pl 10.10.03, 13:11
        Witam
        Przyznaję, że informacje podane w moim poście nie zostały sprawdzone. W żadnym
        wypadku nie było moim zamierzeniem poddać w wątpliwość rzetelności DD. Uważam
        bowiem, że jest to jeden z lepszych developerów w Warszawie a obsługa klienta
        powinna być wzorem dla innych firm.
        Klientów obecnych i potencjalnych Dom Development PRZEPRASZAM, jeżeli poddałem
        w wątpliwość ich wiarę, co do solidności i wiarygodności DD.
        BA
        • Gość: Jasio Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: 217.153.23.* 07.11.03, 16:45
          Co??? obsługa klienta powinna być wzorem dla innych firm?
          Ale numer? Próbowałeś z nimi chociaż rozmawiać? Zarezerwować mieszkanie? Umówić
          cię na spotkanie? Bo ja tak. Od pół roku nie mogę od handlowców DD otrzymać
          przkładowej umowy przedwstepnej, bym mógł ją przeanalizować lub chociaż
          zapoznać się przed jej podpisaniem. No cóż może to dlatego że każdemu
          handlowcowi dałem na to tylko 2 miesiące i dzwoniłem do niego tylko raz w
          tygodniu by my nie truć zbytnio "miejsca gdzie tułów kończy swoją szlachetną
          nazwę". Dla mnie tych 3 handlowców na akurat trzech jakich trafiłem (zauważ że
          to tylko 100%) to chyba trochę dużo. Można by powiedzieć że jestem "bezmózg"
          (sorry za to określenie) i się nikt ze mna nie mógł dogadać, ale próbując
          zorientować się jak wyglądają inne inwestycje, a przy okazji obsługa klienta w
          innych konkurencyjnych firmach, zauważyłem ze trzy inne firmy, które "mogły by
          się od DD uczyć" odpowiedziały mi w przeciągu 24 godzin. A nawet potrafiły mi w
          tym czasie jeszcze doradzić. A może tą wypowiedzią walnąłem gafe i tobie
          chodziło o to że tak powinno być by czekać na ofertę w nieskonczoność.
          Wytłumaczę się tylko z tego tak: ja chciałem kupić mieszkanie w przeciągu
          najbliższych 2 lat i otrzymać przed tym czasem jakąś ofertę. Ale oczekiwania
          ludzi są przecież różne i jak to mówiła kiedyś moja nauczycielka z
          polskiego: "jedni lubią pomarancze, a drudzy śmierdzące skarpetki".
          • Gość: TINIO Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: 212.75.110.* 07.11.03, 23:21
            WITAM

NO to bardzo Tobie współczuję!!!!!!!!!!!!!

Ja i paru moich znajomych kupiło mieszkania w DD i nie było takich kłopotów jak
            mówisz.Umowę każdy dostaje na spotkaniu i nie było problemów. Miszkanie kupiłem
            w ciągu miesiąca a nie w 2 lata. :-) Z rezerwacją nie było problemów i jest
            bezpłatna. Myślę że jeżeli by nie sprzedawali mieszkań to nie mieli by
            kilkudziesięciu osiedli i nie byli by w biurowcu w którym miesięczny wynajem
            koszyuje tyle co mieszkanie którego nie udało się Tobie kupić....
    • Gość: - Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.london.eur.slb.com 10.10.03, 12:10
      • Gość: Michał Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.11.03, 21:08
        Firma syfna jest naprawdę. Budują jak JWC idąc na ilość. Jedynym plusem jest
        to iż ładnie prezentują się ich bloki. Ściany pękają w mieszkaniach słychać
        sąsiada jak puszcza bąki. Okropieństwo. Ja mieszkam na ich osiedlu ale
        ostrzegam innych kupujcie u innych firm.
        • Gość: TINIO Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: 212.75.110.* 10.11.03, 21:03
          WITAJ

TAK NARZEKASZ A O JWC TAK DOBRZE PISZESZ!!!!!!!!!!!!!!!! HA, HA, HA

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=8975079&a=8996133
          • Gość: karen Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.nestle.pl 11.11.03, 00:09
            ha, ha , ha! punkt dla Tinio za spostrzegawczość! alez się ubawiłam.
            Pozdrawiam Cię Tinio i miłego wieczoru wszystkim nam :-)
          • Gość: seblop DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.sasiedzi.pl 30.11.03, 14:49
            Mnie i moją żone gorzej potraktować nie mogli.
            Trzymajcie się z dala od Stasiaka.
            Gościu kłamie w oczy. Powiedział nam że za 2 dni podpisujemy umowę. Mamy już
            przyznany kredyt. Wpłacamy więc 1 ratę. Po 2 dniach okazuje się że bank nie
            wyrobił się z dokumentami. I taka sytuacja trwała 3 miesiące. A to bank, a to
            kupony na kuchnie, a to trzeba zaświadczenia o zarobkach donieść zawsze coś
            było nie tak. W końcu zadzwoniłem do banku a tam okazało się że mój wniosek o
            kredyt nie wpłynął.
            • Gość: B Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.11.03, 21:30
              O tym, że olewają klientów powszechnie wiadomo. Jak nie masz kaski na Marinę,
              Morskie Oko i temu podobne VIP-owskie oferty to jesteś u nich klientem II
              kategorii. Jak się dowiedziałem, że obsługują klientów w różnych salonikach w
              zależności od statusu majątkowego to im podziękowałem. Uważam, że kupując
              nawet najmniejsze mieszkanie w najtańszej lokalizacji mogę oczekiwać saloniku
              Business Class. Sądzę, że popełnili błąd marketingowy - DD to nie bank, gdzie
              złota karta coś daje. Jestem zdegustowany.
              • Gość: siara Re: DOM DEVELOPMENT BANKRUT ??? IP: *.pekao.com.pl 01.12.03, 10:09
                moge powiedzieć tylko, że DD było wporzo do czasu podpisania umowy, potem...
                standard obsługi spada do już wydawałoby się nieco zapomnianego PRL-owskiego. W
                ostanim tygodniu spotkałem się z niebywałym chamstwem ze strony tzw Działu
                Klienta. Powiem tak, jeśli ktoś kupi M w DD, nie wnosi żadnych zmian
                lokatorskich, ma sporo szcześcia do wykonawców to może nawet nie poczuć jak
                wygląda prawdziwe oblicze tego dewelopera, ma duże szanse być zadowolonym.
                Jeśli jednak chcesz cos zmienić, dopatrzysz się jakiś niedoróbek...
                usłyszeliśmy z żoną w DD takie texty: "Nie szanuje pan projektanta tego
                osiedla", "przepisy rozporządzenia Ministerstwa Infrastruktury nas nie
                interesują bo tam są ludzie z klucza partyjnego" (??? - szok!), "dla pani
                wygodnictwa DD nie będzie w tej sprawie nic robić" i wiele wiele innych. Dodam
                że to wszystko powiedziane zostało podniesionym tonem z ust jednego z
                Dyrektorów w DD.
                pozdrawiam mimo to optymistycznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka