Gość: Marcin IP: *.citicorp.com 22.10.03, 09:32 Czy ktos moze podac cos konkretnego o tej firmie i inwestycji przyorle. do tej pory widzialem tylko troche spamu potencjalny klient dz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 22.10.03, 11:22 cześć Ja jestem zapisany na Przyorle i sprawdzam i sprawdzam. Dziśiaj ogladąłem Rezydencję Południową i Merliniego wszytko posprzątane i poasdzone a nie jak pisza na postach. Rozmwiałem z gostkiem z Południowej nie ział nienawiscia miał stsounek obojętny ot kupił i ma. Większy dym był przy Rezydancji pod orłem ale tam widocznie cwaniczki weszły w spór z cwaniaczkami chodziło o basen i kto ma go utrzymywać i o powierzchnie pomiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 22.10.03, 12:13 czolem, a czy dowiadwales sie o droge ktora ma przechodzic pomiedzy "orlami" ? czy to ma byc dwu czy czteropasmowka? nar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 22.10.03, 12:21 NO tak jakby złożyć najgorszy warian to bedie 4 pasmówka ale faktem jest że sprawa jest w NSA. Faktem jest to też ze mogą ja puscić ale dalej też coś zbudowali i raczej trudne bedie podłczenie jej do Puławskiej. Byłem sprawdzic plkan zagospodarowania przestrzennego ale na Wiśniowej maja wersje starszą z 4 pasmóką na którym to Planie uwagędniono rez. pod Orłem ale nie uwzgledniono Przyorle i tego budynku JWC. W sumie na 2 babka wróżyła. Dzisiaj przejechałem cłą KEN od poczatku do końca i tylko na stosunkow krótkim odcinku ma 4 pasy. Reszta ma 2 pasy ale zostwiono mozliowśc jej poszeżenia. W sumie peno broda mi siwa urosnie zami coś będzie z tego. Bardziej boje sie o uczciwosc developera choć jak mówie sprawdzłem i tak naprawdę móią coś ludzie o smrodzie z pocztku roku ale jak dojdziesz do szcegłow to te pierduły o Basenie Pod Orłem oraz to ze nie powiedzieli mieszkańcom o tej ulicy (a ci naiwniacy nie pofatygowali sie do Urzedu Gminy żeby jch sprawdzic tylko wywalili odrazu po 1200 $. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 22.10.03, 12:37 no tak cztery pasy to ciezko bedzie tam zmiescic no i chyba byloby to troche bez sensu. mam jeszcze pytanie czy podpisales czy jest tu ktos kto podpisal z nimi umowe i jak wyglada sparawa z rachunkiem powierniczym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 22.10.03, 13:08 Dzisjaj podpisuję rachunek jest i do zakończenia inwestycji kasa jest na nim a potem trafia do ECO ale jescze przed podpisaniem umowy notarialnej wiec wiesz jakbo co to brrrry Jak podpiszesz to zrób wpisa moze wymienimy sie kontaktami a razem mozę byc potem łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 22.10.03, 13:31 ja podpisuje chyba jutro dam wpisa jak bedzie juz po wkurze sie jak zbuduja stacje orlena pod blokiem, rzezba z orlem juz jest... Koks jak czytasz to zagrzmij... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 22.10.03, 13:39 Nie pękaj będie blisko po piwo najwyżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 12:33 Gość portalu: MarcinM napisał(a): > cześć > Ja jestem zapisany na Przyorle i sprawdzam i sprawdzam. Dziśiaj ogladąłem > Rezydencję Południową i Merliniego wszytko posprzątane i poasdzone a nie jak > pisza na postach. Bo zrobili to mieszkańcy za własne pieniądze, ciołku! A wykończenia wewnątrz budynku (Rez. Poł) - malowanie, parapety na klatkach, basen itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
jana07 Re: prawda o eco-classic 22.10.03, 16:03 Rozmawialam z mieszkancami Pod Orlem. Dowiedzialam sie,ze wiekszosc problemow z deweloperem to sprawy zwiazane z konfliktem - zarzad-mieszkancy. Mieszkancy chca od dewelopera odszkodowanie za to, ze wybudowal Przyorle zaraz na przeciwko Orla... Moim zdaniem to jeszcze pol biedy. Najwazniejsze,zeby deweloper nie splajtowal,no i zeby tej 4ro pasmowki nie wybudowali... pozdrawiam, j. Odpowiedz Link Zgłoś
jana07 Re: prawda o eco-classic 23.10.03, 09:27 No i jak tam? Podpisaliscie umowe z eco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 23.10.03, 10:22 no jeszcze nie probuje jeszcze ich troche posprawdzac, wiec moze jakis maly komentarzyk, opinia prosze.. Odpowiedz Link Zgłoś
jana07 Re: prawda o eco-classic 23.10.03, 10:33 Ja podpisalam z nimi umowe. Dwoje moich znajomych tez. Tez mialam duzo watpliwosci,ale w koncu jak to mowia "raz kozie smierc". Bardzo odpowiada mi lokalizacja tego budynku. Nie kierowalam sie komentarzami na forum,bo to nigdy nie wiadomo czy to konkurencja pisze,czy problemy sa natury "technicznej". Z tego co udalo mi sie dowiedziec, to podobno deweloper jest "pewny" - w sensie,ze nie powienien zbankrutowac. Maja rachunek powierniczy w Rheinhyp-Bre, co jest dodatkowa ochrona. Jedyne problemy o jakich slyszalam to problem z zarzadem. Mieszkancy Orla maja pretensje i chca zwrotu czesci pieniedzy za to,ze postawili im nowy budynek (Przyorle) pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 23.10.03, 12:22 okazuje sie ze droga o nazwie nowobukowinska ma isc pomiedzy przyorle a pod orlem i ma miec 4 pasma lacznie, wiec nie jest dobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
jana07 Re: prawda o eco-classic 23.10.03, 12:29 dowiedzialam sie tego juz po fakcie, wiec teraz nie bede panikowac. mysle,ze zanim zostanie wybudowana (jesli zostanie, minie kilka ladnych lat - wiesz w jakim tempie u nas buduja drogi...) w razie czego bede myslec o sprzedazy...choc nie chcialabym... Odpowiedz Link Zgłoś
jana07 Re: prawda o eco-classic 23.10.03, 12:34 A ktore mieszkanka jeszcze zostaly? Z tych mniejszych...Jestem ciekawa czy duzo im jeszcze zostalo wolnych mieszkan...(np. te po stronie zachodniej z balkonami?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melitele Re: prawda o eco-classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 13:33 Byłam tam dzisiaj. Zostały mieszkania 52 i 54 m, bez balkonu, kilka sztuk, od wschodniej i od zachodniej. Ciągle sie waham, czy kupić, czy poszukać gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 23.10.03, 15:11 no wlasnie, wahanie jest straszne, na ich korzysc przemawia ze mieszkania sie szybko rozeszly, no ale to jest chyba cecha tego momentu na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melitele Re: prawda o eco-classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 15:31 Tak, zrobił się ruch z powodu VATu na ziemię, ten Vat wpłynie na cenę bardzo nieznacznie (podobno). Gorzej będzie z Vatem na mateirały budowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 23.10.03, 15:33 aha i jeszcze jedno czy MarcinM podpisal umowe jesli tak niech sie ujawni i moze jekies odczucia okaze... PS Koksie nie bede pisal do Ciebie na forum bo to nie miejsce i czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.energis.pl 25.10.03, 19:23 No cześc byłem w delegacji wiec sie nie pochwaliłem. podpisałem i jeśli kotś z Was to zrobił to proszę mówic mi sąsiedzie. Sprawdziłem przed samym podpisaniem prywatnymi kanałam jak to jest z tym rachunkiem powierniczym etc. i mają. Wiec na razie jestem spokojny największy ból bede odczówał w okresi od odbioru technicznego (Rheihyp zwalnia pieniadze) do momentu otrzymania umowy notarialnej. O drodze wiedziałem wiec juz sie z tym pogodziłem i o drodze powiedzieli mi w biurze i wcale nie musiałem na nich mocno naciskać. Faktycznie Pan Dyrektor O tak na oglad nie wygrał by konkursu na faceta któremu dałbym potrzymać portfel ale gdyby tak wygladał to pewno by dzisiaj kopał fundamenty na Czerskiej a nie był dyrektorem. Co do uwagi gdzie ktoś nazywa mnie mateołkiem bo niby mieszkańcu pomalowali klatki etc to rozmawiałem z kilkoma z nich i raczej tym sie nie chwalili, zrestą wydrukowałem wszystkie "ciekawe" uwagi i dałem do poczytania Panu Dyrektorowi :). No a rezydencja na Merliniego cha nawet krzaczki rosną. dzisiej byłem przkpywali przyłacze ciepłej wody przez Bukowińską. A cha i zaakceptowali wiekszosc moich uwag na temat uwmowy a było kilka punktów które poprosiłem o zmieniecnie choć mój znajomy któy miał problemy z Developerem i zna sie teraz nieźle na umowach poiedział ze jest całkiem uczciwa. Dla wszytkich sąsiadów tymczasowy mail merkutio1@wp.pl z tamtąd podam prawdziwy. PZDR MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bury Re: prawda o eco-classic IP: *.plusgsm.pl 25.10.03, 21:00 Nie znasz sprawy z Południową to się nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.energis.pl 25.10.03, 23:18 Nie wypowiadam sie gdzybyś nie zauważył choć nie bardzo rozumiem co upoważnia ludzi podbynych tobie do nazywania mnie ciołkiem i zabraniania wypowiedzi. Gdyby choć na chwię mgiełka nienawisci odpłynęła z przed twoich oczu to byc zauwazył że podaje jedynie fakty a nie oceniam zjawiska ot i wszytko. Odpowiedz Link Zgłoś
tymcio Re: prawda o eco-classic 26.10.03, 12:10 byłem niedawno zainteresowany inwestycją na Czerskiej. Firma potraktowała mnie bardzo dobrze (naprawdę), ale jest jedno ale... Mają rachunek powierniczy w BPH PBK. Wszystko ok. jak na razie. Ale w związku z rachunkiem powierniczym kazdy kupujący kupuje mieszkanie z długiem (wierzycielem jest BPH), to jest jasne. Zażądałem od dewelopera pośrednio, a właściwie od banku oświadczenia, że zwolni hipotekę po zapłaceniu przeze mnie 100% wartości mieszkania i podpisaniu aktu. Czekałem prawie miesiąc ( wtym czasie dewleoper zarezerwował mi mieszkanie-to było super zachowanie), jednak deweloper nie uzyskał od banku takiego oswiadczenia, tylko jkais papierek (faks), że "bank wyraża możliwość zwolnienia hipoteki po zapłacie 100% (...)" "dokument" ów w ogóle nie miał znamion dokumentu prawnego, żądnej pieczątki tylko papier firmowy. Zastanawiam się, jak w ogóle bank (który przecież bardzo sprawnie pilnuje swoich spraw za pomocą form€ł prawnych) mógł przygotować taki dokument, a jednocześnie tak nieprofesjonalnie podchodzić do klientów deweleopera. Zrezygnowałem. Pomimo rachunku powierniczego, kontroli banku nad inwestycją, ja nie miałbym kontroli nad moją przyszłą własnością. Szkoda, bo inwestycja bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.energis.pl 26.10.03, 21:02 Nie jestem prawnikiem ale mnie dali cos co wygladło na oswiadczenie banku ze zwolni po wpłaceniu 100% ceny etc. I jak powiedziałem słabo się na tym znam ale w banku (innym niż kredytował wykonawcę) łyknęli to bez problemu więc moze nie było to złe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: prawda o eco-classic IP: 62.233.129.* 27.10.03, 11:15 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów! Również kupiłam mieszkanie w Przyorlu - umowę podpisałam w czerwcu. Tak jak i wy najpierw sprawdziłam dewelopera tak jak i bank w którym eco ma rachunek powierniczy. Po skontaktowaniu się z prawnikiem dowiedziałam się, iż taka forma kredytowania inwestycji jest najbezpiecznejsza z wszystkich możliwych i że jedynie nielicznym deweloperom jest udzielany taki kredyt zaufania - np. JW Construction niegdy takowego nie otrzyma. MarcinieM, na które mieszkanko się zdecydowałeś. Czy ktoś był ostatnio w Eco i się orientuje kiedy konkretnie zamierzają oddać Przyorle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 27.10.03, 11:26 Joanna masz odpowiedź odemnie na mailu. NIe bedę pisał co mi powiedzieli żeby nie wywoływać fali kolejnych kpin etc. Mam nadzieję że wiecej sąsiadów się tutaj znajdzie. Jakby co mój mail kilka postów do góry PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bury Re: prawda o eco-classic IP: *.plusgsm.pl 29.10.03, 20:37 PRIMO. nie nazywam cie ciołkiem. SECUNDO. nie mam nienawiści w oczach. Na koniec - ponieważ z postu wynika, że nie znasz sprawy "Południowa", więc uprzejmie proszę aby o sprawie, a w zasadzie inicjatywie mieszkańców, której nie znasz - się nie wypowiadać, a opinii pana O - nie cytować bo dla mieszkańców "Rezydencji" - jest ona mało wiarygodna. Szczegóły wyciągnięcia kasy od mieszkańców : archiwa PULS BIZNESU, RZECZPOSPOLITA. zachowaj nerwiki na sprawy mieszkaniowe w swojej inwestycji. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 30.10.03, 09:02 O archiwach szłyszałem i pierwsz rzecz którą zrobiłem to wykupienie abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Bury ma racje! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 10:37 Gość portalu: bury napisał(a): > PRIMO. nie nazywam cie ciołkiem. SECUNDO. nie mam nienawiści w oczach. Na > koniec - ponieważ z postu wynika, że nie znasz sprawy "Południowa", więc > uprzejmie proszę aby o sprawie, a w zasadzie inicjatywie mieszkańców, której > nie znasz - się nie wypowiadać, a opinii pana O - nie cytować bo dla > mieszkańców "Rezydencji" - jest ona mało wiarygodna. Szczegóły wyciągnięcia > kasy od mieszkańców : archiwa PULS BIZNESU, RZECZPOSPOLITA. > zachowaj nerwiki na sprawy mieszkaniowe w swojej inwestycji. Powodzenia. Niestety Bury ma racje - Eco przed samym oddaniem mieszkan zaciagnelo wielki dlug w banku pod nasza hipoteke nie informujac nas o tym a nastepnie stwierdzili ze mamy doplacic 800 PLN od metra (potem wynegocjowalismy w dol do 200 PLN/mkw) w ramach pozyczki, a jak nie to nam bank zajmie mieszkanie. Tyle nerwow i dodatkowych kosztow co wtedy ponieslismy to mozesz sie tylko domyslac. Inne z ich numerow to: idiotyczne i z sufitu wziete koszty zarzadzania i eksploatacji (np wysokie koszty sprzatania przy totalnym braku sprzatania), do tej pory brak wykonczenia klatek (parapety, malowanie itd), brak basenu, ktory byl w projekcie. Poza tym totalne chamstwo i olewanie w stosunku do klienta ktory juz zaplacil. Najbardziej mamy sobie za zle ze nie sluchalismy znajomych z Pod Orlem, ktorzy nas ostrzegali przed nimi i ich sposobem postepowania z klientami pod koniec inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bury Re: prawda o eco-classic IP: *.acn.waw.pl 10.11.03, 00:10 moja mgiełka nienawiści liczy ponad 10 tys. PLN dodatkowych kosztów z tytułu bujania się Developera z inwestycją i kosztów ubezpieczenia kredytu, 2 lata poźniej oddany garaż, 7 tys za koszty ekspoloatacyjne z których nikt (ECO) się nie rozliczył, 700 zł za fundusz remontowy który powołał jednogłośnie ECO i Zarządca (powołuje Wspólnota...) oraz wykłócanie się na budowie o: prąd w mieszkaniu, uruchomienie wind, sprzatanie wind, sprzatanie klatek, domofon, anemostaty, pomalowanie klatek, oddanie garaży, założenie mierników na wodę i CO, założenie regulatorów na grzejniki, założenie judasza w drzwiach, założnie dzwonka, regulację drzwi, i wielu rzeczy o korych dzisiaj nie pamiętam i nie chcę pamiętać. Więc nie ucz mnie koleś co to są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 27.10.03, 13:43 Podciągam temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 27.10.03, 16:34 no to sasiedzie jestesmy w domu... wkrotce sie odezwe bo na razie lece dalej pozdr. m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 27.10.03, 17:01 Ok wyślij mi maila gdzieś w wyższym poście jest tymczasowy adresik. Mam juz kontakt z Jana07 w grupie cieplej pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jana07 Re: prawda o eco-classic 28.10.03, 12:08 Ty tez kupiles mieszkanko w eco? Daj znac na jana07@gazeta.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jana07 Re: prawda o eco-classic 28.10.03, 12:12 Dzisiaj w Wyborczej artykul o czesci biurowej Przyorle: www1.gazeta.pl/warszawa/1,34883,1709239.html Niestety Mokotow nie wypadl najlepiej jako dzielnica: www1.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1746954.htmlpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estera Re: prawda o eco-classic IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 21:55 w sprawie dla reportera kolejna afera deweloperska, niestety widzialam tylko podsumowanie, strach ma co raz wieksze oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 03.11.03, 09:18 Hej wszyscy zrezygnowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarciN Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 04.11.03, 12:37 nie zrezygnowali tylko przyczajony tygrys i ukryty smok, czekamy na rozwoj wypadkow, umowy podpisdane, placenie za cos czego nie jest sie pewnym jest niewesole. czy ktos ma cos do dodania w temacie? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estera Re: prawda o eco-classic IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 22:24 Wiadomo, ze droge i tak wybuduja, ale i tak po i polecam artykuly z Wyborka 11.11.2002 "Zaczyna sie budowa mokotowskiego odcinka al. KEN" i z Rzepy 22.09.2003 "Nie chca bukowinskiej". p.s Szuwix cos dlugo Ci zajelo podciaganie watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 06.11.03, 17:49 EEEEEEpa watek w górę Będzie droga? hurrra, 4 pasy? hurrra o tym wiedziałem Kiedy? i czy naprawdę 4 to moje zmartwienia PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
ajmar1 Re: prawda o eco-classic 08.11.03, 00:12 zarezerwowałem mieszkanie na Czerskiej, przyznaję, że po przeczytaniu opinii o Eco ma się niezły mętlik, może ktoś ma jeszcze jakąś podpowiedź lub informację w tymże temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 20:21 ajmar1 napisał: > zarezerwowałem mieszkanie na Czerskiej, przyznaję, że po przeczytaniu opinii o > Eco ma się niezły mętlik, może ktoś ma jeszcze jakąś podpowiedź lub informację > w tymże temacie? Witam ewentualnego sąsiada. Też zarezerwowalam mieszkanie na Czerskiej i myslę.Nie mam nowych informacji, tylko same pytania. Chcę sprawdzić kilka rzeczy i bedę chciała przedłużyc rezerwację. Na jak długo zarezerwowałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajmar1 Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 01:10 mam jeszcze kilka dni, czekam aż się przeobrażą i będzie to miało odzwierciedlenie w rejestrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 13:28 Dziękuję za odpowiedź. Chętnie porozmawiam o szczegółach. Napisałam do Ciebie na prv. Jestem Maria z cyferkami.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 18:53 no w koncu ktos się odezwał z Czerskiej. Ja w czwartek mam podpisac umowe i skora mi cierpnie. Kilka paragrafow w umowie jest conajmniej niejasne, kilka rzeczy nie ma. Pani w biurze wszystko pieknie potwierdza, ale co z tego. Na pismie tego nie ma, a nawet jesli zmusze ich do zawarcia tego na umowie, to nie wiem na ile mi sie to zda, skoro bede miala to tylko ja. Chetnie z kims pogadam Odpowiedz Link Zgłoś
ajmar1 Re: prawda o eco-classic 09.11.03, 20:28 jak w środę wieczorem bedę mądrzejszy "w temacie", to się odezwę Ajmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 13:58 Zastanawiam się nad Czerską. Mam wątpliwość na dziś.Ile pięter ma mieć ta część budynku zbudowana W I etapie częściowo? Ta z wysuniętym do środka budynku elementem? Czy te najwyższe narożne części mają mieć 10 czy 11 pięter? To podstawowe pytanie, ale ja i mąż zapamietaliśmy to inaczej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarik Re: prawda o eco-classic IP: *.acn.waw.pl 09.11.03, 23:56 W umowie o określ odsetki nie od oddania lokalu (można oddać budowę, której nigdy nikt nie skończy lub nie odbierze) ale od daty podpisania aktu notarialnego. Jak nie pójdą na rękę to podpisz umowe notarialna zobowiazujacą strony do podpisnia umowy kupna-sprzedaży. W tej umowie (notarialnej) masz podane daty do kiedy Devepoper zobowiązuje się do podpisania aktu notarialnego. Ponadto jest wpis w KW działki POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 15:41 odbiór budowy w ich przypadku musi byc potwierdzony przez firmę trzecia czyt. Sap projekt. I w interesie Eco jest zakonczyc budowe, w przeciwnym wypadku nie dostaną kasy z banku powiernika. Jesli chodzi o ilosc pięter to: od czerskiej - 4, od łużyckiej - 8, od Kaszubskiej - 7 (łącznie z częśćia wchodzącą na teren podwórka), czwarta ściana-8, w tym na rogach po 10 pieter. Czy ktoś moze kupil od strony kaszubskiej, z widokiem na zaklad czesci do silnikow dislowych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 16:00 witam! Wydaje mi się, że w tym domu jest wiele mieszkań "dla koneserów" do takich należą mieszkania od fabryki silników.Co prawda na wyższych piętrach widok może byc raczej na Agorę, a dachy wszędzie oprócz Starego Miasta równie "urodziwe", można mieć za to słoneczne mieszkanie z panoramą. Ja myślę, że również ten "wypustek" domu w stronę podwórka bardzo zmniejszy komfort mieszkania, ale dla eco to wiele dodatkowych milionów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.dmpbk.com.pl 12.11.03, 12:23 zgadzam się z Toba calkowicie, że ten wypustek to nic innego jak zwykła pazerność Eco. Psuje wszystko, zastanawia mniefakt kto tam kupi - widok na sąsiadow z każdej strony. Ja stoje właśnie przed dylematem: widok na dziediniec, w tym na wypustek czy widok na 'uroczą' fabrykę. czy Ty już podjęłas decyzję?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 15:34 Jestem jeszcze przed decyzją ostateczną o zakupie mieszkania, ale jeżeli się zdecyduję, to na mieszkanie z oknami na dziedziniec. Przynajmniej będę pewna, że już nic oprócz domu eco nie zbudują mi przed oknem. To w Warszawie rzadka pewność. Fabryka silników piękna nie jest, a miejsce niezłe i jeszcze niska fabryka może się zmienić w potężny biurowiec. Gdyby nie ten wypustek, nie miałabym żadnych zastrzeżeń co do projektu budynku i mieszkań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chairman Re: prawda o eco-classic IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.11.03, 20:13 Czolem, podpisalem juz umowe na mieszkanie z widokiem na dziedziniec ale tak zeby wypustka byl jak najmniej widac. Mimo wszystko wolalbym zeby cos juz pazerne eco wybudowalo w poblizu niz ogladac atrakcyjna fabryke pompowtryskiwaczy i wiezienny mur wzdluz Czerskiej. A w ogole to jak cos nie wypali to wspolnie bedziemy szukali jeleni na Czerska, co przy obecnym runie na mieszkania na Mokotowie nie powinno byc zbyt trudne. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elle Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 13:16 Średnio zdrowe podejście do sprawy, hi hi hi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.dmpbk.com.pl 01.12.03, 16:11 ja jednak weszłam w mieszkanie z widokiem na fabryke. Ta wypustka i ostatnie pietro zniechecily mnie skutecznie do dziedzinca. Poza tym to ponoc dni fabryki sa juz policzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chairman Re: prawda o eco-classic IP: 208.22.57.* 02.12.03, 11:13 Czy ta fabryka to pewniak do ekstrakcji? Jezeli tak to spoko. Co sadzisz o eco z dotychczasowych doswiadczen? Ja nie wieze w jej default, a poza tym podoba mi sie okolica (oprocz fabryki). Poza tym uwazam ze w perspektywie 3,4 lat wiezienny mur rowniez zniknie i moze zrobic sie zupelnie OK. Pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.dmpbk.com.pl 05.12.03, 16:16 ja rowniez wyszlam z tego zalozenia, okolica przyciaga . Przejezdzalam tam wczoraj wieczorem (po basenie) i robotnicy w ruchu. Jestem w kropce, bo mam jeszcze tydzien na naniesienie zmian na rozmieszczenie scianek dzialowych, a szczegolowego planu nadal nie dostalam. Potwierzda sie teoria - mili do czasu podpisania umowy, potem to juz na obiecanka sie konczy pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chairman Re: prawda o eco-classic IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.03, 19:09 Bo jak wszedzie, trzeba sie ciagle naprzykszac i przyciskac o byle dokument. Ale to chyba cecha charakterystyczna dla tego kraju. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.dmpbk.com.pl 08.12.03, 10:31 czesc, mozna wiedziec jakie duze mieszkanie kupiles. Ja przez cały weekend zastanawialam sie jak zmodyfikowac scianki dzialowe i stwierdzilam, ze mam za mala powierzchnie, by rozwinac skrzydla swojej wyobrazni. Poza tym wkurza mnie fakt, ze nie znam dokladnych wymiarow pomieszczen (m2-we to jedyne czym dysponuje). Czy może Ty otrzymałeś od naszego developera plan z wymiarami. target na ten tydzień - wydusić od nich to co mi się należy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chairman Re: prawda o eco-classic IP: 208.22.57.* 08.12.03, 13:51 czesc, moje ma 47,11 kwadratow, moi znajomi kupili takie samo. Tez bedziemy walczyc o projekt w tym tygodniu, ale nie wiem czy przy tym metrazu zdolamy cos sensownie poprawic. Wazny, moim zdaniem, bedzie odbior mieszkania (zeby potem nie okazalo sie zie miedzy szafa wnekowa a sciana jest szczelina itd.). pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
ajmar1 Re: prawda o eco-classic 08.12.03, 22:28 Pomocniczo chciałem zwócić uwagę, iż plan mieszkania, będący załącznikiem do umowy, jest w skali 1:100, czyli 1cm = 1m. Przyłożenie linijki daje w miarę dokładne wymiary pomieszczeń. Pozdrowienia dla przyszłych (mam nadzieję) sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 12.11.03, 10:06 wątek do góry Może jednak w Przyorle kupili mieszkania jacyś polskojęzyczni ludzie a nie sami rezydenci mafii białoruskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wania Re: prawda o eco-classic IP: *.energis.pl 19.11.03, 21:55 A ty szto po russkim jazyku nie goworisz? Odpowiedz Link Zgłoś