Dodaj do ulubionych

prawda o eco-classic

IP: *.citicorp.com 22.10.03, 09:32
Czy ktos moze podac cos konkretnego o tej firmie i inwestycji przyorle.
do tej pory widzialem tylko troche spamu
potencjalny klient
dz.
Obserwuj wątek
    • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 22.10.03, 11:22
      cześć
      Ja jestem zapisany na Przyorle i sprawdzam i sprawdzam. Dziśiaj ogladąłem
      Rezydencję Południową i Merliniego wszytko posprzątane i poasdzone a nie jak
      pisza na postach. Rozmwiałem z gostkiem z Południowej nie ział nienawiscia miał
      stsounek obojętny ot kupił i ma. Większy dym był przy Rezydancji pod orłem ale
      tam widocznie cwaniczki weszły w spór z cwaniaczkami chodziło o basen i kto ma
      go utrzymywać i o powierzchnie pomiar
      • Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 22.10.03, 12:13
        czolem, a czy dowiadwales sie o droge ktora ma przechodzic pomiedzy "orlami" ?
        czy to ma byc dwu czy czteropasmowka?
        nar.
        • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 22.10.03, 12:21
          NO tak jakby złożyć najgorszy warian to bedie 4 pasmówka ale faktem jest że
          sprawa jest w NSA. Faktem jest to też ze mogą ja puscić ale dalej też coś
          zbudowali i raczej trudne bedie podłczenie jej do Puławskiej. Byłem sprawdzic
          plkan zagospodarowania przestrzennego ale na Wiśniowej maja wersje starszą z 4
          pasmóką na którym to Planie uwagędniono rez. pod Orłem ale nie uwzgledniono
          Przyorle i tego budynku JWC. W sumie na 2 babka wróżyła. Dzisiaj przejechałem
          cłą KEN od poczatku do końca i tylko na stosunkow krótkim odcinku ma 4 pasy.
          Reszta ma 2 pasy ale zostwiono mozliowśc jej poszeżenia. W sumie peno broda mi
          siwa urosnie zami coś będzie z tego. Bardziej boje sie o uczciwosc developera
          choć jak mówie sprawdzłem i tak naprawdę móią coś ludzie o smrodzie z pocztku
          roku ale jak dojdziesz do szcegłow to te pierduły o Basenie Pod Orłem oraz to
          ze nie powiedzieli mieszkańcom o tej ulicy (a ci naiwniacy nie pofatygowali sie
          do Urzedu Gminy żeby jch sprawdzic tylko wywalili odrazu po 1200 $.
          • Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 22.10.03, 12:37
            no tak cztery pasy to ciezko bedzie tam zmiescic no i chyba byloby to troche
            bez sensu. mam jeszcze pytanie czy podpisales czy jest tu ktos kto podpisal z
            nimi umowe i jak wyglada sparawa z rachunkiem powierniczym ?
            • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 22.10.03, 13:08
              Dzisjaj podpisuję rachunek jest i do zakończenia inwestycji kasa jest na nim a
              potem trafia do ECO ale jescze przed podpisaniem umowy notarialnej wiec wiesz
              jakbo co to brrrry
              Jak podpiszesz to zrób wpisa moze wymienimy sie kontaktami a razem mozę byc
              potem łatwiej
              • Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 22.10.03, 13:31
                ja podpisuje chyba jutro dam wpisa jak bedzie juz po
                wkurze sie jak zbuduja stacje orlena pod blokiem, rzezba z orlem juz jest...

Koks jak czytasz to zagrzmij...
                • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 22.10.03, 13:39
                  Nie pękaj będie blisko po piwo najwyżej :)
      • Gość: WWW Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 12:33
        Gość portalu: MarcinM napisał(a):

> cześć
        > Ja jestem zapisany na Przyorle i sprawdzam i sprawdzam. Dziśiaj ogladąłem
        > Rezydencję Południową i Merliniego wszytko posprzątane i poasdzone a nie jak
        > pisza na postach.

Bo zrobili to mieszkańcy za własne pieniądze, ciołku! A wykończenia wewnątrz
        budynku (Rez. Poł) - malowanie, parapety na klatkach, basen itd.?
    • jana07 Re: prawda o eco-classic 22.10.03, 16:03
      Rozmawialam z mieszkancami Pod Orlem. Dowiedzialam sie,ze wiekszosc problemow z
      deweloperem to sprawy zwiazane z konfliktem - zarzad-mieszkancy. Mieszkancy
      chca od dewelopera odszkodowanie za to, ze wybudowal Przyorle zaraz na
      przeciwko Orla... Moim zdaniem to jeszcze pol biedy. Najwazniejsze,zeby
      deweloper nie splajtowal,no i zeby tej 4ro pasmowki nie wybudowali...
      pozdrawiam,
      j.
    • jana07 Re: prawda o eco-classic 23.10.03, 09:27
      No i jak tam? Podpisaliscie umowe z eco?
      • Gość: marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 23.10.03, 10:22
        no jeszcze nie probuje jeszcze ich troche posprawdzac, wiec moze jakis maly
        komentarzyk, opinia prosze..
        • jana07 Re: prawda o eco-classic 23.10.03, 10:33
          Ja podpisalam z nimi umowe. Dwoje moich znajomych tez. Tez mialam duzo
          watpliwosci,ale w koncu jak to mowia "raz kozie smierc". Bardzo odpowiada mi
          lokalizacja tego budynku. Nie kierowalam sie komentarzami na forum,bo to nigdy
          nie wiadomo czy to konkurencja pisze,czy problemy sa natury "technicznej". Z
          tego co udalo mi sie dowiedziec, to podobno deweloper jest "pewny" - w
          sensie,ze nie powienien zbankrutowac. Maja rachunek powierniczy w Rheinhyp-Bre,
          co jest dodatkowa ochrona. Jedyne problemy o jakich slyszalam to problem z
          zarzadem. Mieszkancy Orla maja pretensje i chca zwrotu czesci pieniedzy za
          to,ze postawili im nowy budynek (Przyorle) pod nosem.
          • Gość: MARCIN Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 23.10.03, 12:22
            okazuje sie ze droga o nazwie nowobukowinska ma isc pomiedzy przyorle a pod
            orlem i ma miec 4 pasma lacznie, wiec nie jest dobrze....
            • jana07 Re: prawda o eco-classic 23.10.03, 12:29
              dowiedzialam sie tego juz po fakcie, wiec teraz nie bede panikowac. mysle,ze
              zanim zostanie wybudowana (jesli zostanie, minie kilka ladnych lat - wiesz w
              jakim tempie u nas buduja drogi...) w razie czego bede myslec o
              sprzedazy...choc nie chcialabym...
    • jana07 Re: prawda o eco-classic 23.10.03, 12:34
      A ktore mieszkanka jeszcze zostaly? Z tych mniejszych...Jestem ciekawa czy duzo
      im jeszcze zostalo wolnych mieszkan...(np. te po stronie zachodniej z
      balkonami?)
      • Gość: melitele Re: prawda o eco-classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 13:33
        Byłam tam dzisiaj. Zostały mieszkania 52 i 54 m, bez balkonu, kilka sztuk, od
        wschodniej i od zachodniej. Ciągle sie waham, czy kupić, czy poszukać gdzie
        indziej.
        • Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 23.10.03, 15:11
          no wlasnie, wahanie jest straszne, na ich korzysc przemawia ze mieszkania sie
          szybko rozeszly, no ale to jest chyba cecha tego momentu na rynku.
          • Gość: melitele Re: prawda o eco-classic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 15:31
            Tak, zrobił się ruch z powodu VATu na ziemię, ten Vat wpłynie na cenę bardzo
            nieznacznie (podobno). Gorzej będzie z Vatem na mateirały budowlane.
          • Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 23.10.03, 15:33
            aha i jeszcze jedno czy MarcinM podpisal umowe jesli tak niech sie ujawni i
            moze jekies odczucia okaze...

PS Koksie nie bede pisal do Ciebie na forum bo to nie miejsce i czas
            • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.energis.pl 25.10.03, 19:23
              No cześc byłem w delegacji wiec sie nie pochwaliłem. podpisałem i jeśli kotś z
              Was to zrobił to proszę mówic mi sąsiedzie. Sprawdziłem przed samym podpisaniem
              prywatnymi kanałam jak to jest z tym rachunkiem powierniczym etc. i mają. Wiec
              na razie jestem spokojny największy ból bede odczówał w okresi od odbioru
              technicznego (Rheihyp zwalnia pieniadze) do momentu otrzymania umowy
              notarialnej.
              O drodze wiedziałem wiec juz sie z tym pogodziłem i o drodze powiedzieli mi w
              biurze i wcale nie musiałem na nich mocno naciskać. Faktycznie Pan Dyrektor O
              tak na oglad nie wygrał by konkursu na faceta któremu dałbym potrzymać portfel
              ale gdyby tak wygladał to pewno by dzisiaj kopał fundamenty na Czerskiej a nie
              był dyrektorem. Co do uwagi gdzie ktoś nazywa mnie mateołkiem bo niby
              mieszkańcu pomalowali klatki etc to rozmawiałem z kilkoma z nich i raczej tym
              sie nie chwalili, zrestą wydrukowałem wszystkie "ciekawe" uwagi i dałem do
              poczytania Panu Dyrektorowi :). No a rezydencja na Merliniego cha nawet
              krzaczki rosną. dzisiej byłem przkpywali przyłacze ciepłej wody przez
              Bukowińską.
              A cha i zaakceptowali wiekszosc moich uwag na temat uwmowy a było kilka punktów
              które poprosiłem o zmieniecnie choć mój znajomy któy miał problemy z
              Developerem i zna sie teraz nieźle na umowach poiedział ze jest całkiem
              uczciwa. Dla wszytkich sąsiadów tymczasowy mail merkutio1@wp.pl z tamtąd podam
              prawdziwy.
              PZDR
              MM
              • Gość: bury Re: prawda o eco-classic IP: *.plusgsm.pl 25.10.03, 21:00
                Nie znasz sprawy z Południową to się nie wypowiadaj.
                • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.energis.pl 25.10.03, 23:18
                  Nie wypowiadam sie gdzybyś nie zauważył choć nie bardzo rozumiem co upoważnia
                  ludzi podbynych tobie do nazywania mnie ciołkiem i zabraniania wypowiedzi.
                  Gdyby choć na chwię mgiełka nienawisci odpłynęła z przed twoich oczu to byc
                  zauwazył że podaje jedynie fakty a nie oceniam zjawiska ot i wszytko.
                  • tymcio Re: prawda o eco-classic 26.10.03, 12:10
                    byłem niedawno zainteresowany inwestycją na Czerskiej. Firma potraktowała mnie
                    bardzo dobrze (naprawdę), ale jest jedno ale...
                    Mają rachunek powierniczy w BPH PBK. Wszystko ok. jak na razie. Ale w związku z
                    rachunkiem powierniczym kazdy kupujący kupuje mieszkanie z długiem
                    (wierzycielem jest BPH), to jest jasne. Zażądałem od dewelopera pośrednio, a
                    właściwie od banku oświadczenia, że zwolni hipotekę po zapłaceniu przeze mnie
                    100% wartości mieszkania i podpisaniu aktu. Czekałem prawie miesiąc ( wtym
                    czasie dewleoper zarezerwował mi mieszkanie-to było super zachowanie), jednak
                    deweloper nie uzyskał od banku takiego oswiadczenia, tylko jkais papierek
                    (faks), że "bank wyraża możliwość zwolnienia hipoteki po zapłacie 100% (...)"
                    "dokument" ów w ogóle nie miał znamion dokumentu prawnego, żądnej pieczątki
                    tylko papier firmowy. Zastanawiam się, jak w ogóle bank (który przecież bardzo
                    sprawnie pilnuje swoich spraw za pomocą form€ł prawnych) mógł przygotować taki
                    dokument, a jednocześnie tak nieprofesjonalnie podchodzić do klientów
                    deweleopera.
                    Zrezygnowałem. Pomimo rachunku powierniczego, kontroli banku nad inwestycją, ja
                    nie miałbym kontroli nad moją przyszłą własnością. Szkoda, bo inwestycja bardzo
                    mi sie podoba.
                    • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.energis.pl 26.10.03, 21:02
                      Nie jestem prawnikiem ale mnie dali cos co wygladło na oswiadczenie banku ze
                      zwolni po wpłaceniu 100% ceny etc. I jak powiedziałem słabo się na tym znam ale
                      w banku (innym niż kredytował wykonawcę) łyknęli to bez problemu więc moze nie
                      było to złe?
                      • Gość: Joanna Re: prawda o eco-classic IP: 62.233.129.* 27.10.03, 11:15
                        Witam wszystkich przyszłych sąsiadów!
                        Również kupiłam mieszkanie w Przyorlu - umowę podpisałam w czerwcu.
                        Tak jak i wy najpierw sprawdziłam dewelopera tak jak i bank w którym eco ma
                        rachunek powierniczy. Po skontaktowaniu się z prawnikiem dowiedziałam się, iż
                        taka forma kredytowania inwestycji jest najbezpiecznejsza z wszystkich
                        możliwych i że jedynie nielicznym deweloperom jest udzielany taki kredyt
                        zaufania - np. JW Construction niegdy takowego nie otrzyma.
                        MarcinieM, na które mieszkanko się zdecydowałeś.
                        Czy ktoś był ostatnio w Eco i się orientuje kiedy konkretnie zamierzają oddać
                        Przyorle?
                        • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 27.10.03, 11:26
                          Joanna masz odpowiedź odemnie na mailu. NIe bedę pisał co mi powiedzieli żeby
                          nie wywoływać fali kolejnych kpin etc. Mam nadzieję że wiecej sąsiadów się
                          tutaj znajdzie. Jakby co mój mail kilka postów do góry
                          PZDR
                  • Gość: bury Re: prawda o eco-classic IP: *.plusgsm.pl 29.10.03, 20:37
                    PRIMO. nie nazywam cie ciołkiem. SECUNDO. nie mam nienawiści w oczach. Na
                    koniec - ponieważ z postu wynika, że nie znasz sprawy "Południowa", więc
                    uprzejmie proszę aby o sprawie, a w zasadzie inicjatywie mieszkańców, której
                    nie znasz - się nie wypowiadać, a opinii pana O - nie cytować bo dla
                    mieszkańców "Rezydencji" - jest ona mało wiarygodna. Szczegóły wyciągnięcia
                    kasy od mieszkańców : archiwa PULS BIZNESU, RZECZPOSPOLITA.
                    zachowaj nerwiki na sprawy mieszkaniowe w swojej inwestycji. Powodzenia.
                    • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 30.10.03, 09:02
                      O archiwach szłyszałem i pierwsz rzecz którą zrobiłem to wykupienie abonamentu.
                    • Gość: P Bury ma racje! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 10:37
                      Gość portalu: bury napisał(a):

> PRIMO. nie nazywam cie ciołkiem. SECUNDO. nie mam nienawiści w oczach. Na
                      > koniec - ponieważ z postu wynika, że nie znasz sprawy "Południowa", więc
                      > uprzejmie proszę aby o sprawie, a w zasadzie inicjatywie mieszkańców, której
                      > nie znasz - się nie wypowiadać, a opinii pana O - nie cytować bo dla
                      > mieszkańców "Rezydencji" - jest ona mało wiarygodna. Szczegóły wyciągnięcia
                      > kasy od mieszkańców : archiwa PULS BIZNESU, RZECZPOSPOLITA.
                      > zachowaj nerwiki na sprawy mieszkaniowe w swojej inwestycji. Powodzenia.

Niestety Bury ma racje - Eco przed samym oddaniem mieszkan zaciagnelo wielki
                      dlug w banku pod nasza hipoteke nie informujac nas o tym a nastepnie
                      stwierdzili ze mamy doplacic 800 PLN od metra (potem wynegocjowalismy w dol do
                      200 PLN/mkw) w ramach pozyczki, a jak nie to nam bank zajmie mieszkanie. Tyle
                      nerwow i dodatkowych kosztow co wtedy ponieslismy to mozesz sie tylko domyslac.
                      Inne z ich numerow to: idiotyczne i z sufitu wziete koszty zarzadzania i
                      eksploatacji (np wysokie koszty sprzatania przy totalnym braku sprzatania), do
                      tej pory brak wykonczenia klatek (parapety, malowanie itd), brak basenu, ktory
                      byl w projekcie. Poza tym totalne chamstwo i olewanie w stosunku do klienta
                      ktory juz zaplacil. Najbardziej mamy sobie za zle ze nie sluchalismy znajomych
                      z Pod Orlem, ktorzy nas ostrzegali przed nimi i ich sposobem postepowania z
                      klientami pod koniec inwestycji.
                      • Gość: Marcin Re: Bury ma racje! IP: *.man.polbox.pl 30.10.03, 12:19
                  • Gość: bury Re: prawda o eco-classic IP: *.acn.waw.pl 10.11.03, 00:10
                    moja mgiełka nienawiści liczy ponad 10 tys. PLN dodatkowych kosztów z tytułu
                    bujania się Developera z inwestycją i kosztów ubezpieczenia kredytu, 2 lata
                    poźniej oddany garaż, 7 tys za koszty ekspoloatacyjne z których nikt (ECO) się
                    nie rozliczył, 700 zł za fundusz remontowy który powołał jednogłośnie ECO i
                    Zarządca (powołuje Wspólnota...) oraz wykłócanie się na budowie o: prąd w
                    mieszkaniu, uruchomienie wind, sprzatanie wind, sprzatanie klatek, domofon,
                    anemostaty, pomalowanie klatek, oddanie garaży, założenie mierników na wodę i
                    CO, założenie regulatorów na grzejniki, założenie judasza w drzwiach, założnie
                    dzwonka, regulację drzwi, i wielu rzeczy o korych dzisiaj nie pamiętam i nie
                    chcę pamiętać. Więc nie ucz mnie koleś co to są fakty.
    • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 27.10.03, 13:43
      Podciągam temat
      • Gość: Marcin Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 27.10.03, 16:34
        no to sasiedzie jestesmy w domu... wkrotce sie odezwe bo na razie lece dalej
        pozdr.
        m
        • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 27.10.03, 17:01
          Ok wyślij mi maila gdzieś w wyższym poście jest tymczasowy adresik. Mam juz
          kontakt z Jana07 w grupie cieplej pzdr
        • jana07 Re: prawda o eco-classic 28.10.03, 12:08
          Ty tez kupiles mieszkanko w eco? Daj znac na jana07@gazeta.pl
          pozdrawiam
    • jana07 Re: prawda o eco-classic 28.10.03, 12:12
      Dzisiaj w Wyborczej artykul o czesci biurowej Przyorle:
      www1.gazeta.pl/warszawa/1,34883,1709239.html
      Niestety Mokotow nie wypadl najlepiej jako dzielnica:
      www1.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1746954.htmlpozdrawiam
      • Gość: estera Re: prawda o eco-classic IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 21:55
        w sprawie dla reportera kolejna afera deweloperska, niestety widzialam tylko
        podsumowanie, strach ma co raz wieksze oczy!
    • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 03.11.03, 09:18
      Hej wszyscy zrezygnowali?
      • Gość: MarciN Re: prawda o eco-classic IP: *.citicorp.com 04.11.03, 12:37
        nie zrezygnowali tylko przyczajony tygrys i ukryty smok, czekamy na rozwoj
        wypadkow, umowy podpisdane, placenie za cos czego nie jest sie pewnym jest
        niewesole. czy ktos ma cos do dodania w temacie?
        pzdr
      • Gość: estera Re: prawda o eco-classic IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 22:24
        Wiadomo, ze droge i tak wybuduja, ale i tak po i polecam artykuly z Wyborka
        11.11.2002 "Zaczyna sie budowa mokotowskiego odcinka al. KEN" i z Rzepy
        22.09.2003 "Nie chca bukowinskiej".
        p.s
        Szuwix cos dlugo Ci zajelo podciaganie watku.
        • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 06.11.03, 17:49
          EEEEEEpa watek w górę
          Będzie droga? hurrra, 4 pasy? hurrra o tym wiedziałem
          Kiedy? i czy naprawdę 4 to moje zmartwienia
          PZDR

• ajmar1 Re: prawda o eco-classic 08.11.03, 00:12
            zarezerwowałem mieszkanie na Czerskiej, przyznaję, że po przeczytaniu opinii o
            Eco ma się niezły mętlik, może ktoś ma jeszcze jakąś podpowiedź lub informację
            w tymże temacie?
            • Gość: Maria Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 20:21
              ajmar1 napisał:

> zarezerwowałem mieszkanie na Czerskiej, przyznaję, że po przeczytaniu opinii
              o
              > Eco ma się niezły mętlik, może ktoś ma jeszcze jakąś podpowiedź lub
              informację
              > w tymże temacie?

Witam ewentualnego sąsiada. Też zarezerwowalam mieszkanie na Czerskiej i
              myslę.Nie mam nowych informacji, tylko same pytania. Chcę sprawdzić kilka
              rzeczy i bedę chciała przedłużyc rezerwację. Na jak długo zarezerwowałeś??
              • Gość: ajmar1 Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 01:10
                mam jeszcze kilka dni, czekam aż się przeobrażą i będzie to miało
                odzwierciedlenie w rejestrze
                • Gość: Maria Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 13:28
                  Dziękuję za odpowiedź. Chętnie porozmawiam o szczegółach. Napisałam do Ciebie
                  na prv. Jestem Maria z cyferkami.Pozdrawiam.
                  • Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 18:53
                    no w koncu ktos się odezwał z Czerskiej. Ja w czwartek mam podpisac umowe i
                    skora mi cierpnie. Kilka paragrafow w umowie jest conajmniej niejasne, kilka
                    rzeczy nie ma. Pani w biurze wszystko pieknie potwierdza, ale co z tego. Na
                    pismie tego nie ma, a nawet jesli zmusze ich do zawarcia tego na umowie, to
                    nie wiem na ile mi sie to zda, skoro bede miala to tylko ja. Chetnie z kims
                    pogadam
                    • ajmar1 Re: prawda o eco-classic 09.11.03, 20:28
                      jak w środę wieczorem bedę mądrzejszy "w temacie", to się odezwę

Ajmar
                      • Gość: Ewa Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 13:58
                        Zastanawiam się nad Czerską.
                        Mam wątpliwość na dziś.Ile pięter ma mieć ta część budynku zbudowana W I etapie
                        częściowo? Ta z wysuniętym do środka budynku elementem? Czy te najwyższe
                        narożne części mają mieć 10 czy 11 pięter?
                        To podstawowe pytanie, ale ja i mąż zapamietaliśmy to inaczej?
                        Pozdrawiam.
                    • Gość: szarik Re: prawda o eco-classic IP: *.acn.waw.pl 09.11.03, 23:56
                      W umowie o określ odsetki nie od oddania lokalu (można oddać budowę, której
                      nigdy nikt nie skończy lub nie odbierze) ale od daty podpisania aktu
                      notarialnego. Jak nie pójdą na rękę to podpisz umowe notarialna zobowiazujacą
                      strony do podpisnia umowy kupna-sprzedaży. W tej umowie (notarialnej) masz
                      podane daty do kiedy Devepoper zobowiązuje się do podpisania aktu notarialnego.
                      Ponadto jest wpis w KW działki
                      POWODZENIA
                      • Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 15:41
                        odbiór budowy w ich przypadku musi byc potwierdzony przez firmę trzecia czyt.
                        Sap projekt. I w interesie Eco jest zakonczyc budowe, w przeciwnym wypadku nie
                        dostaną kasy z banku powiernika.
                        Jesli chodzi o ilosc pięter to: od czerskiej - 4, od łużyckiej - 8, od
                        Kaszubskiej - 7 (łącznie z częśćia wchodzącą na teren podwórka), czwarta
                        ściana-8, w tym na rogach po 10 pieter.
                        Czy ktoś moze kupil od strony kaszubskiej, z widokiem na zaklad czesci do
                        silnikow dislowych??
                        • Gość: Maria Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 16:00
                          witam!
                          Wydaje mi się, że w tym domu jest wiele mieszkań "dla koneserów" do takich
                          należą mieszkania od fabryki silników.Co prawda na wyższych piętrach widok może
                          byc raczej na Agorę, a dachy wszędzie oprócz Starego Miasta równie "urodziwe",
                          można mieć za to słoneczne mieszkanie z panoramą.
                          Ja myślę, że również ten "wypustek" domu w stronę podwórka bardzo zmniejszy
                          komfort mieszkania, ale dla eco to wiele dodatkowych milionów.
                          Pozdrawiam.
                          • Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.dmpbk.com.pl 12.11.03, 12:23
                            zgadzam się z Toba calkowicie, że ten wypustek to nic innego jak zwykła
                            pazerność Eco. Psuje wszystko, zastanawia mniefakt kto tam kupi - widok na
                            sąsiadow z każdej strony.
                            Ja stoje właśnie przed dylematem: widok na dziediniec, w tym na wypustek czy
                            widok na 'uroczą' fabrykę.
                            czy Ty już podjęłas decyzję??
                            • Gość: Maria Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 15:34
                              Jestem jeszcze przed decyzją ostateczną o zakupie mieszkania, ale jeżeli się
                              zdecyduję, to na mieszkanie z oknami na dziedziniec.
                              Przynajmniej będę pewna, że już nic oprócz domu eco nie zbudują mi przed oknem.
                              To w Warszawie rzadka pewność. Fabryka silników piękna nie jest, a miejsce
                              niezłe i jeszcze niska fabryka może się zmienić w potężny biurowiec.
                              Gdyby nie ten wypustek, nie miałabym żadnych zastrzeżeń co do projektu budynku
                              i mieszkań.
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Chairman Re: prawda o eco-classic IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.11.03, 20:13
                                Czolem, podpisalem juz umowe na mieszkanie z widokiem na dziedziniec ale tak
                                zeby wypustka byl jak najmniej widac. Mimo wszystko wolalbym zeby cos juz
                                pazerne eco wybudowalo w poblizu niz ogladac atrakcyjna fabryke
                                pompowtryskiwaczy i wiezienny mur wzdluz Czerskiej. A w ogole to jak cos nie
                                wypali to wspolnie bedziemy szukali jeleni na Czerska, co przy obecnym runie na
                                mieszkania na Mokotowie nie powinno byc zbyt trudne.
                                Pozdrawiam,
                                • Gość: Elle Re: prawda o eco-classic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 13:16
                                  Średnio zdrowe podejście do sprawy, hi hi hi....
                                • Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.dmpbk.com.pl 01.12.03, 16:11
                                  ja jednak weszłam w mieszkanie z widokiem na fabryke. Ta wypustka i ostatnie
                                  pietro zniechecily mnie skutecznie do dziedzinca.
                                  Poza tym to ponoc dni fabryki sa juz policzone
                                  • Gość: Chairman Re: prawda o eco-classic IP: 208.22.57.* 02.12.03, 11:13
                                    Czy ta fabryka to pewniak do ekstrakcji? Jezeli tak to spoko. Co sadzisz o eco
                                    z dotychczasowych doswiadczen? Ja nie wieze w jej default, a poza tym podoba mi
                                    sie okolica (oprocz fabryki). Poza tym uwazam ze w perspektywie 3,4 lat
                                    wiezienny mur rowniez zniknie i moze zrobic sie zupelnie OK.
                                    Pzdrw
                                    • Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.dmpbk.com.pl 05.12.03, 16:16
                                      ja rowniez wyszlam z tego zalozenia, okolica przyciaga . Przejezdzalam tam
                                      wczoraj wieczorem (po basenie) i robotnicy w ruchu. Jestem w kropce, bo mam
                                      jeszcze tydzien na naniesienie zmian na rozmieszczenie scianek dzialowych, a
                                      szczegolowego planu nadal nie dostalam. Potwierzda sie teoria - mili do czasu
                                      podpisania umowy, potem to juz na obiecanka sie konczy
                                      pozdr
                                      • Gość: Chairman Re: prawda o eco-classic IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.03, 19:09
                                        Bo jak wszedzie, trzeba sie ciagle naprzykszac i przyciskac o byle dokument.
                                        Ale to chyba cecha charakterystyczna dla tego kraju.
                                        Pozdrowienia
                                        • Gość: kika Re: prawda o eco-classic IP: *.dmpbk.com.pl 08.12.03, 10:31
                                          czesc,
                                          mozna wiedziec jakie duze mieszkanie kupiles. Ja przez cały weekend
                                          zastanawialam sie jak zmodyfikowac scianki dzialowe i stwierdzilam, ze mam za
                                          mala powierzchnie, by rozwinac skrzydla swojej wyobrazni. Poza tym wkurza mnie
                                          fakt, ze nie znam dokladnych wymiarow pomieszczen (m2-we to jedyne czym
                                          dysponuje). Czy może Ty otrzymałeś od naszego developera plan z wymiarami.
                                          target na ten tydzień - wydusić od nich to co mi się należy.
                                          pozdr
                                          • Gość: Chairman Re: prawda o eco-classic IP: 208.22.57.* 08.12.03, 13:51
                                            czesc, moje ma 47,11 kwadratow, moi znajomi kupili takie samo. Tez bedziemy
                                            walczyc o projekt w tym tygodniu, ale nie wiem czy przy tym metrazu zdolamy cos
                                            sensownie poprawic. Wazny, moim zdaniem, bedzie odbior mieszkania (zeby potem
                                            nie okazalo sie zie miedzy szafa wnekowa a sciana jest szczelina itd.).
                                            pzdrw
                                          • ajmar1 Re: prawda o eco-classic 08.12.03, 22:28
                                            Pomocniczo chciałem zwócić uwagę, iż plan mieszkania, będący załącznikiem do
                                            umowy, jest w skali 1:100, czyli 1cm = 1m. Przyłożenie linijki daje w miarę
                                            dokładne wymiary pomieszczeń.

Pozdrowienia dla przyszłych (mam nadzieję) sąsiadów.
    • Gość: MarcinM Re: prawda o eco-classic IP: *.man.polbox.pl 12.11.03, 10:06
      wątek do góry
      Może jednak w Przyorle kupili mieszkania jacyś polskojęzyczni ludzie a nie
      sami rezydenci mafii białoruskiej?
      • Gość: Wania Re: prawda o eco-classic IP: *.energis.pl 19.11.03, 21:55
        A ty szto po russkim jazyku nie goworisz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka