IP: 213.25.91.* 22.10.03, 10:16
Witam wszystkich,
kupiliśmy mieszkanie od Fospolu (w tym budynku,który się właśnie buduje)i mam
pytanko.Czy ktoś wie, czy zostanie dotrzymany termin oddania? I czy coś się
wyjaśniło z zadłużeniem działki?
pozdrawiam
Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: FOSPOL IP: 213.25.91.* 22.10.03, 15:50
      Czyżby nikt tam nie kupił mieszkania ???????? I nikt nic nie wie???????????
    • Gość: kasia Re: FOSPOL IP: *.zurich.pl 22.10.03, 17:02
      ja mam tam zarezerwowane mieszkanie, podobno oddane będą w grudniu lub styczniu
    • Gość: Marcin Re: FOSPOL IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 11:06
      Ja też kupuję w tym samym bloku, zadłużenie wynosi o ile mi wiadomo 1 300 000
      zł (informacje prezesa). Co do terminu oddania to według moich przypuszczeń
      będzie to styczeń.

Pozdrawiam,
      Marcin
    • Gość: apt Re: FOSPOL IP: *.simple.com.pl / 192.168.2.* 29.10.03, 16:03
      Ja również zarezerwowałam tam mieszkanie. Nie wiem co z zadłużeniem, ale mile
      mnie zaskoczyli, że udało im się cokolwiek pobudować. Zadłużenie można chyba
      sprawdzić osobiście, najprawdopodobniej w sądzie w księdze wieczystej, ale nie
      wiem na 100%

Pozdrawiam
    • Gość: mrutko1 Re: FOSPOL IP: *.citicorp.com 29.10.03, 18:53
      Nie chce Cie martwic, ale wlasnie podjelismy decyzje o zrezygnowaniu z kupna
      tego mieszkania.
      Walczylismy bardzo dlugo osobiscie w PKO BP, zeby dali nam dokument
      stwierdzajacy bezobciazeniowe wydzielenie lokalu, ale nic z tego. Pisalismy
      neizle pismo (ja jestem bankowcem, a moj maz prawnikiem, wiec wiemy co w trawie
      piszczy) i nici. PKO BP jest nieugiety...
      Przy okazji, rozumiem, ze zaplaciliscie gotowka, albo braliscie kredyt w PKO
      BP, bo inaczej nie mozna???

A co do terminu, to nas zapewnialai, ze do konca grudni, albo ewentualnei na
      poczatku stycznia.

Gość portalu: marta napisał(a):

> Witam wszystkich,
      > kupiliśmy mieszkanie od Fospolu (w tym budynku,który się właśnie buduje)i mam
      > pytanko.Czy ktoś wie, czy zostanie dotrzymany termin oddania? I czy coś się
      > wyjaśniło z zadłużeniem działki?
      > pozdrawiam
      > Marta
      • Gość: marta Re: FOSPOL IP: 213.25.91.* 30.10.03, 09:23
        Niestety zmartwiłaś mnie.Ale mam nadzieję ze jednak wszystko będzie
        oki.Rozmawiałam z sąsiadami, którzy już tam mieszkaja i mają podpisane akty
        notarialne - wydaje się wszystko o.k. Już sama nie wiem co mam o tym wszystkim
        myśleć,
        pozdrawiam
        • Gość: mrutko1 Re: FOSPOL IP: *.citicorp.com 30.10.03, 09:38
          MArta,
          bedziemy dalej walczyc!
          Nasz wybor pt. Orla w Ząbkach został zaniechany, więc postanowiliśmy dalej
          walczyć z Fospolem i przede wszystkim PKO BP. Jutro, bądź jeszcze dzis chcemy
          sie spotkac z perzesem Fospolu, poniewaz PKO BP wyslalo wczoraj do nas pismo,
          ze z ugody zawartej miedzy nimi a Fospolem wynika, ze nie mozemy dostac
          bezobciazeniowego wydzielenia lokalu. Trzeba to wyjasnic z prezesem, bo cos mi
          sie nie podoba...
          A tak zmieniajac temat, to kupilas juz tam mieszkanie? Pisalas, ze rozmawialas
          z ludzmi - co mowia o wykonczeniu itd?
          Pozdr
          Magda
          • Gość: marta Re: FOSPOL IP: 213.25.91.* 30.10.03, 09:54
            Kupiłam i teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Więc proszę o wsparcie
            duchowe. Jeżeli chodzi o wykończenie to w sumie jest w porządku.Fospol w
            przypadku, gdy są jakieś niedociągniecia bez problemu poprawia.
            pozdrawiam
            Marta
            • Gość: kasia Re: FOSPOL IP: *.zurich.pl 30.10.03, 11:00
              Ja także zamierzam tam kupić, ale tylko wtedy gdy uzyskam zgodę na
              bezobciążeniowe wydzielenie lokalu, czyli będę "walczyć".
              • Gość: mrutko1 Re: FOSPOL IP: *.citicorp.com 30.10.03, 11:36
                Kasia, Marta,
                to walczymy!
                Odsyłam na privat: mrutko11@poczta.onet.pl gdzie mozemy sie wymieniac efektami
                naszych walk.

Marta, w ktorym bolku kupilas i jak dlugo juz tam mieszkasz i czy masz akt
                notarialny?

Kasia, a propo czekania na bezobciazeniowe wydzielenie, to moze byc klopot.
                Mnie juz naciskaja, zebym sie decydowala, bo mam tylko zarezerwowane meiszkanie
                i jest na nie chetny. Czy Ty tez masz tylko erzerwacje, czy juz cos wplacilas?
                Odpowiadajcie na privat.
                Magda
                • Gość: marta Re: FOSPOL IP: 213.25.91.* 30.10.03, 12:02
                  Ja tam nie mieszkam, mówiłam o sąsiadach którzy tam mieszkają (w sąsiednim
                  bloku) To ich akt notarialny widziałam i czytałam. Ja kupiłam w budynku nr. 2
                  mieszkanie nr. 19 Czy możecie mi wyjaśnić na czym polega bezobciążeniowe
                  wydzielenie lokalu,
                  Marta
                  • Gość: mrutko1 Re: FOSPOL IP: *.citicorp.com 30.10.03, 12:16
                    Marta,
                    nie jestem w tym super dobra, ale bezobciazeniowe wydzielenie lokalu polega na
                    tym, ze deweloper obieca, ze wydzieli lokal bez jakichkolwiek obciazen
                    rzeczowych i innych. I uwaga - zapis, ktory jest teraz w umowie przedwstepnej o
                    podobnej tresci nic nie daje, poniewaz musisz miec jak wol na pismie taki
                    dokument od PKO BP (jest kredytodawca dewelopera i ma hipoteke na ziemi). W
                    kazdym razie skutek wydzielenia jest taki, ze nawet jesli Fospol "tapnie", to
                    Ciebie to nie obchodzi. No ale prawda jest taka, ze mimo iz jest taki zapis w
                    umowie przedwstepnej, to PKO BP nie daje Ci tego dokumentu. BEz tego dokumentu
                    nie dostaniesz nigdzie kredytu, oprocz oczywiscie w PKO BP, ktory wcale nie ma
                    korzystej oferty. Poza tym w razie wypadku wlascicielem mieszkania jest PKO BP
                    (wlascicielem mieszkania jest wlasciciel ziemi, a Ty nie jestes wlascicielem
                    ziemi, tylko PKO BP). Mozna oczywiscie zalozyc, ze nic sie nie stanie dla
                    dewelopera, ale ryzyko jest bardzo duze. PKO BP moze bowiem zlicytowac te
                    mieszkania, a wlascicieli eksmitowac. Nie wydaje mi sie tez, zeby podpisanie
                    aktu notarialnego, a tym bardziej umowy przedwstepnej w formie aktu
                    notarialnego cos zmienialo? Takie jest prawo. A jesli sie myle, to prosze o
                    info w tej sprawie.
                    Z innej beczki - podpisalas juz umowe? Ile wplacilas i jakie sa warunki
                    kolejnych wplat? Gdzie bralas kredyt?
                    • Gość: marta Re: FOSPOL IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 21:21
                      Przepraszam że tak długo nie odpisywałam ale brak czasu
                      Umowę podpisałam i wpłaciliśmy 40% wartości mieszkania.A kredyt oczywiście w
                      PKO BP.Terminy wpłat ustala się przy podpisywaniu umowy:
                      - 2000 zł. jak podpisujesz umowę
                      -20 % w ciągu 1 miesiąca
                      -20 % w ciągu 2 miesięcy
                      -60 % w ciągu 3 miesięcy
                      pozdrawiam
                      Marta
                      • Gość: milo Re: FOSPOL IP: *.waw / 213.195.142.* 03.11.03, 15:44
                        zupelnie bez sensu. A co jesli za miesiac nic na budowie nie bedzie sie dzialo?
                        Najlepiej, gdy w umowie transze wyplat pieniedzy sa uzalenione od postepu prac
                        na budowie. W przypadku obciazonej hipoteki to radzilabym ostatnia transze
                        wyplacic po zdjeciu obciazenia. Nie roumiem jak mozna podpisywac umowy w ktorych
                        tylko jedna strona ma obowiazki???
                        Milo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka