Dodaj do ulubionych

firma TARGFORT

24.10.03, 11:37
czy ktos może mi pomoc i powiedzieć coś na temat firmy TARGFORT?
jestem zainteresowana kupnem mieszkanie, gdzie inwestorem jest TARGFORT,
firma podwykonawcza NOWUM z Kalisza. Ponieważ jest to ich pierwsza inwestycja
mieszkaniowa mam pewne obawy. Prosze o informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: pim Re: firma TARGFORT IP: *.bre.com.pl / 195.187.134.* 27.10.03, 10:15
      Cześć

Na temat Targfortu i ich inwestycji mieszkaniowych niestety nie wiem wiele
      więcej niż ty. Jest to ich pierwsza inwestycja w mieszkaniówkę. Podpisałem z
      nimi tkz. umowę rezerwacyjną. Pozwolenie na budowę , własność działki
      sprawdzałem i wydają się w porzadku Działka podobno nie jest obciążona kredytem
      i budują za swoje pieniądze lecz to należało by monitorować na bierzaco.
      Obserwuję tę budowę od dawna i przez pewien czas nic tam się nie działo. Mało
      brakowało a bym zrezygnował. Nie żądali jednak w tym czasie ode mnie żadnych
      wpłat. Obecnie coś się ruszyło i zwijają się dosyć szybko. W umowach termin
      zakończenia inwestycji jest przewidywany na 15 kwietnia za przekroczenie tego
      terminu umowa przewiduje kary dla Targfortu. Na początku listopada mamy
      podpisywać notarialnie umowy przedwstępne i płacić za zakończenie pierwszego
      etapu czyli stanu zero.
      Nie polecam ani nie odradzam ci tej inwestycji Napewno byłoby lepiej gdyby już
      coś wybudowali. Niepokojący był też przestój który mieli latem. Lecz cóż zawsze
      na rynku pierwotnym ryzykujesz. Osiedle jeżeli powstanie powinno być OK , mi
      osobiście podoba się niska zabudowa i niewielkie rozmiary budynków. Cena też
      jest atrakcyjna.
      Napisz czy się zdecydowałaś "sąsiadko?" :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka