Dodaj do ulubionych

Osiedle sokratesa volumetric

IP: *.chello.pl 10.11.08, 21:51
Zapraszam na forum przyszłych mieszkańców:

www.sokratesa5.fora.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: bywalec Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 10.11.08, 22:28
      panu z biura sprzedaży już dziękujemy
    • Gość: bezdomny Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 217.98.20.* 14.11.08, 07:36
      Po ile tam stoją mieszkania?
      Dużo jest jeszcze w ofercie?
      • Gość: patice Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 08.01.09, 21:30
        Również zapraszam na forum przyszłych mieszkańców Osiedla Sokratesa: www.sokratesa5.fora.pl

Niestety, po ile są teraz mieszkanka i czy dużo, to nie wiem... :(
        • ro1nik Re: Osiedle sokratesa volumetric 08.01.09, 21:40
          Mam nadzieję, że to nie Wy nacięliście się na te mieszkania od strony trasy i za
          parę tygodni nie zaczniecie protestów przeciwko wszelkim inwestycjom drogowym w
          mieście?
          • steed Re: Osiedle sokratesa volumetric 08.01.09, 21:51
            Powiedz proszę, z której strony koło osiedla na Sokratesa ma iść trasa?
            Ma iść koło Volumetrica, ale na Bemowie- o Sokratesa nie słyszałem :)
            • Gość: j0ter Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 193.178.143.* 09.01.09, 08:31
              koledze zapewne chodzi o trase mostu polnocnego, ktorej aktualny przebieg
              przechodzi tuz obok budynku.
              • ekaunt Re: Osiedle sokratesa volumetric 09.01.09, 11:50
                wdepnąłem do ich biura w grudniu żeby się podpytać. Byłem chyba 1szym klientem
                od wielu tygodni, bo laski były zaspane, a za plecami swojej szefowej pokazywały
                sobie zrobione paznokcie i wąchały perfumy :)
                • Gość: raf Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.u.itsa.pl 09.01.09, 13:01
                  to i tak laba, ja bym chyba na ich miejscu zaczął szukać roboty bo godziny
                  policzone. Zresztą wiele "działów sprzedaży" już zamknęli a sprzedażą zajmują
                  agencje czy cuś co to sprzedają równocześnie wiele inwestycji. Po prostu nie
                  opłaca się otrzymywać paniusiek skoro i tak się nic nie sprzedaje.
                  • ekaunt Re: Osiedle sokratesa volumetric 09.01.09, 13:48
                    co jest z kolei głupotą, bo zewnętrzna agencja nie ma interesu żeby sprzedać
                    Twoją inwestycję tylko każdą, którą ma w ofercie więc Twój projekt konkuruje na
                    samym wstępie z kilkoma innymi w biurze sprzedaży. Kolejna fala paniki ogarnie
                    deweloperstwo w marcu - po dwóch jałowych edycjach targowych :)
                    • ro1nik Re: Osiedle sokratesa volumetric 09.01.09, 22:08
                      w marcu na tagach powiedzą "wiecie państwo okres ferii, wyjazdów na narty
                      dlatego frekwencja mała ale już za miesiąc przewidujemy ożywienie i ceny pójdą w
                      górę o minimum 20%!" :-)
                      • Gość: str Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 09.01.09, 22:48
                        Link do planu trasy mostu północnego:

www.zm.org.pl/?a=pzp_tmp-082&img=1
                        Będzie ona biegła po północno zachodniej stronie obecnych torów tramwajowych.
                        jak ktoś zna okolice to wie gdzie mniej więcej. Obecna nocznickiego ma zachować
                        swój dotychczasowy charakter drogi o ruchu uspokojonym....tym samym nie
                        przesadzał bym z ta trasą 'pod oknami'...nie jednemu bym życzył takiego
                        oddalenia od planowanych dróg szybkiego ruchu.

Pozdrawiam

ps volumetric buduje tuż przy sokratesa w obszarze 25 IE
                        • ro1nik Re: Osiedle sokratesa volumetric 10.01.09, 10:22
                          > Będzie ona biegła po północno zachodniej stronie obecnych torów tramwajowych.

Niestety pomyłka numer 1. Jak każdy obeznany z inżynierią drogową wie tory
                          tramwajowe w nowych inwestycjach projektuje się w pasie dzielącym. Stare
                          torowiska biegnące po jednej stronie jak np. w ulicy Grochowskiej w planach
                          długofalowych przewidywane są do przeniesienia w pas dzielący. ZTM zazwyczaj
                          takie daje opinie. Dodatkowo potrafiący czytać plany łatwo się z rysunku
                          zorientują, że jezdnie planowane są po obu stronach torowiska a nie po jednej.
                          Dla ułatwienia dodam, że torowisko pozostaje w miejscu dzisiejszym a jezdnia
                          przeznaczona do ruchu w kierunku Białołęki będzie w miejscu dzisiejszej jezdni
                          dwukierunkowej.

>Obecna nocznickiego ma zachować
                          > swój dotychczasowy charakter drogi o ruchu uspokojonym....

Błąd numer 2. Charakter drogi o ruchu uspokojonym? Najpierw zapraszam do
                          przestudiowania przepisów by sprawdzić co to znaczy droga o ruchu uspokojonym.
                          Nawet na dzień dzisiejszy ta ulica nie jest taką drogą. Każdy obeznany z
                          projektowanym układem komunikacyjnym Warszawy wie (a jak nie wie wystarczy
                          zajrzeć do Studium Uwarunkowań i Kierunków Zagospodarowania Przestrzennego m.st.
                          Warszawy), że w tym miejscu jest planowana TRASA Mostu Północnego. Dodatkowo
                          człowiek mający wiedzę w planowaniu przestrzennym lub komunikacji łatwo zauważy
                          zapis w projekcie planu 1KD-GP. Co on oznacza ulica Główna ruchu
                          PRZYSPIESZONEGO. Oznacza to projektowanie na konkretne parametry zgodnie z
                          przepisami odrębnymi nie mającymi nic wspólnego z uspokojonym ruchem.

> ps volumetric buduje tuż przy sokratesa w obszarze 25 IE

Błąd numer 3. Każdy obeznany z planami miejscowymi wie, że obszar tak nazwany
                          (IE) ma coś wspólnego z sieciami ENERGETYCZNYMI. I tu pojawia się clue programu
                          czyli sąsiedztwo stacji transformatorowej ...

Tak małym uzupełnieniem, inwestycja jest planowana na obszarze 23MW/U na
                          działkach ewidencyjnych 257 i 256 z obrębu 7-08-01. Rzeczywiście nie będzie
                          jakiegoś super wielkiego hałasu od trasy ponieważ będzie ona w odległości około
                          180 metrów i powinna mieć ekrany. Jednak osoby mieszkające od strony Trasy będą
                          miały szum. W nocy będzie pięknie słychać motocyklistów "dawców". Mieszkam w
                          odległości ~400 metrów od pewnej trasy do tego po drodze jest pełno zabudowań i
                          zieleni i przy pewnych uwarunkowaniach pogodowych w nocy czasem dawców słychać.

Na szczęście dla tej inwestycji cały ten kwartał jest obecnie przygotowywany do
                          zabudowania. Pomiędzy ulicami Sokratesa a Trasą aż do ulicy Kaliszówka trwają
                          intensywne prace projektowe na kilka osiedli. Wybudowanie budynków wzdłuż
                          planowanej Trasy spowoduje powstanie najlepszego ekranu jaki może być. Ale nadal
                          nie będę zazdrościł mieszkańcom od strony planowanej TMP.
                          • Gość: str Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 10.01.09, 12:24
                            Ja tez uważam, że budynek z oknami od strony trasy jest mniej atrakcyjny
                            (pomimo, że mieszkania w nim są droższe). Ale nie z powodu samej trasy do której
                            będzie jednak kawałek ale z uwagi na pustą przestrzeń (obecnie parking) która
                            tak jak słusznie zauważyłeś zostanie zamieniona w kolejne osiedle - i wtedy może
                            się okazać, że przed samym nosem będzie się miało okna sąsiednich budynków...

• Gość: bob Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 212.160.172.* 28.04.09, 14:19
                            jw
                          • Gość: Gość Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.unknown.vectranet.pl 20.04.11, 18:59
                            Inwestycja może i ma swoje zalety, ale developer jest godny wszelkiej kary. Prawdopodobnie zgłoszę do UOKiK.
                            Niegrzeczni, nieterminowi, rzucają słuchawką, nie wywiązują się z obietnic - co najciekawsze - od momentu otrzymania pieniędzy....
              • ro1nik Re: Osiedle sokratesa volumetric 09.01.09, 13:21
                > koledze zapewne chodzi o trase mostu polnocnego, ktorej aktualny przebieg
                > przechodzi tuz obok budynku.

o właśnie kolega j0ter ma rację a kolega steed nie odrobił pracy domowej :)
                chodzi o Trasę Mostu Północnego pod oknami dwóch budynków
                • Gość: steed Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.09, 00:11
                  Nie da się ukryć - nie odrobiłem :-)

Dzięki!
    • Gość: gosc Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 217.98.20.* 12.01.09, 10:21
      Jakie tam są ceny?
      Może ktoś mi poda w skrócie, jakie są życzenia developera a za jakie faktycznie w tej chwili można kupić?
      Z racji na niedawno otwarte tam metro przyglądam się tym rejonom w autentycznie w celach mieszkaniowych
      • ro1nik Re: Osiedle sokratesa volumetric 12.01.09, 19:56
        Ceny w przedziale cirka 8500-9500
        • Gość: gosc Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.tpnet.pl 13.01.09, 08:30
          tyle to wiem.
          Chodzi mi jednak o to za ile faktycznie da się tam kupić ?
          Bo 8500-9500 za stan developerski i dość długie czekanie na akt notarialny to trochę za dużo
          • Gość: aaa Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 13.01.09, 19:32
            A ile trzeba czekać na ten akt?
            • Gość: gosc Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 217.98.20.* 14.01.09, 07:59
              Spójrz na planowany termin oddania inwestycji, dodaj do tego przynajmniej pół roku na poślizg (w przypadkuy JW to 2-3 lata), do tego jeszcze pol do roku oczekiwania aż developer łaskawie zechce akt podpipsać i będziesz mieć ile trzeba czekać.
              • Gość: aaa Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 14.01.09, 19:18
                Czy Ty chociaż raz tam byłeś i widziałeś na jakim etapie jest na inwestycja??!! Jakie pół roku poślizgu?? W czym?? Myślałem, że chodzi Ci o jakieś zapisy w umowie...a tu kolejne pieprzenie znawcy od siedmiu boleści :(
                • Gość: znawca Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.gprs.plus.pl 14.01.09, 19:56
                  Facet dobrze prawi a ty lala zaraz wyzywasz.
                  Kultury trochę by się przydało.
                  Często od stanu niby zupełnie skończonego do oddania do użytkowania mija dużo czasu a przekazanie podkreślam do użytkowania jest parokrotnie przekładane.
                  Kupiłaś tam, że takie nerwy ???
                  • Gość: ? Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 14.01.09, 21:44
                    Obecnie 4 moich znajomych odbiera swoje mieszkania w różnych inwestycjach (w warszawie i bliskiej okolicy). Wszystkie inwestycje zakończyły się w przewidzianym terminie...więc też się zastanawiam czy faktycznie z tą inwestycją jest coś nie tak czy po prostu jest to zwykle gadanie jakiego pełno na tym forum i które w wielu przypadkach jest kompletnie niezrozumiałe.
                    Czasami po przeczytaniu niektórych postów można dojść do wniosku, że każda inwestycja nie kończy się wogóle lub w najlepszym przypadku rocznym opoźnieniem...ech.
      • Gość: gosc Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.tpnet.pl 14.01.09, 08:00
        Powidzcie, czy można coś wytargować 5, może 10% ??
        • Gość: M Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 89.108.218.* 09.02.09, 02:31
          targwac sie mozna ale nie wiele to daje...chociaz im wieksze mieszkanie tym
          pewnie latwiej...ja kupowalem stosunkowo male i sie udalo zjechac do ceny
          mieszkania dwa pietra nizej (im wyzej tym drozej = bardziej sloneczne) czyli
          jakies 3% i troche poprawilem umowe i plan wplat
          teraz tylko pozostaje czekanie jak pojdzie koncowka budowy i oby wszytko sie
          udalo w terminie tak by sie mozna wprowadzic po wakacjach
          • Gość: . Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 213.76.165.* 09.02.09, 12:52
            M-masz już notarialną umowę przedwstępną czy na piękne oczy oddasz im swoja kasę?
            Zgodzili się na taką umowę i po wpłaceniu jakiej kwoty?
            Jeśli masz, to który notariusz jest skłonny wypisać ją za połowę, na razie, ceny?
            • Gość: str Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 09.02.09, 19:12
              Ja podpisywałem z nimi umowę w takiej formie i nie było żadnych problemów. Mieli wynegocjowane stawki z notariuszem - stawka wtedy była konkurencyjna...
    • Gość: gun Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.aster.pl 07.05.09, 21:27
      czy ktos sie orientuje jak wygladaja obecnie warunki zakupu, czy sa sklonni do
      znizek?
      • Gość: sokrates Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.tpnet.pl 08.05.09, 08:20
        no właśnie jakie są ceny, te realne
        • Gość: zdziwiony Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 08.05.09, 08:45
          To zalezy. Mieszkania od strony tej rozdzielni z pradem i wielka baza GSM? Czy
          moze od tego zakladu naprwy pojazdow, gdzie okna wychodza na wyjazd na kanal?
          Czy moze od trasy mostu polnocnego i placu zabaw dla dzieci + na te dzialke,
          gdzie byla zajezdnia TIRow, a teraz cholera we co bedzie?
          Zawsze tez sa ciekawe od samej ulicy Sokratesa. A w ogole to wszystkim sasiadom
          bedzie mozna dawac przez okno reke - tak chcieli tam PUMu wycisnac. Jestem
          ciekaw jak to g... sprzedadza. A ludzie, ktorzy tam kupuja chyba oszaleli. Takie
          ceny, taka lokalizacja, a oni kupuja. No coz, Powodzenia.
          • Gość: sokrates Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.tpnet.pl 08.05.09, 09:33
            Jeśli kupują to chyba ceny na tą lokalizację są przyzwoite?
            Jakie one są ? (chodzi mi o możliwości negocjacji)
            Co do otoczenia i ciasnoty to niestety wszystkie nowe osiedla są tak stawiane.
            Jeśli chce się nowe mieszkanie trzeba się z tym godzić.
            Można jeszcze oczywiście poszukać jakiejś plomby z drugiej ręki.
            Mnie okolice Bielan na linii metra bardzo interesują. Ceny niższe niż na Ursynowie a infrastruktura lepsza.
            • Gość: x Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:45
              mnie tam odpowiada. blisko metra i na bielanach nic wiecej nie
              busuja. inne mieszkania w okolicy bemowa sa każde przy samej trasie
              s7. to juz chyba tu jest lepiej. ja lubie bielany i mysle ze jest
              ok.
          • Gość: aru Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.aster.pl 08.05.09, 11:58
            akurat z baza GSM to przesada, na woli na kazdym wyzszym bloku stoja po dwie
            anteny przekaznikowe
            • Gość: zdzwiony Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 11.05.09, 22:29
              ale ten prad w okolicy. Pewnie bedzie mozna kotlety na balkonie
              smazyc. Ceny wysokie. Zreszta jak ktos pojdzie i obejrzy to zobaczy,
              co to za szajs i za to chcieli kiedys 10k za metr.
    • Gość: mostowy Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 217.98.20.* 12.05.09, 08:34
      Dosyć drogo tam jest i negocjować nie chcą.
      Co jest?
      • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 13.05.09, 21:01
        pewnie duzo dali za dzialke, materialy drogie to i zejsc nie chca. spokojnie.
        beda musieli zejsc
        • Gość: aaa Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 14.05.09, 07:12
          Nic ich nie ciśnie...sprzedali ok 70% mieszkań to już im się dawno wszystko
          pozwracało więc się nie stresują :) Zresztą jakiś czas temu obniżyli ceny tych
          które im zostały.
          • a75 Re: Osiedle sokratesa volumetric / tylko dzierżawa 14.05.09, 20:50
            Witam, napiszę od razu, zanim zostanę wyzwany od naganiaczy tudzież
            przedstawicieli biur sprzedaży konkurencji, że inwestycja
            Volumetrica jest jedną z rozważanych przez mnie i żonę jako
            potencjalnie taka, gdzie chcielibyśmy wkrótce zamieszkać. Ostatnio
            jednak dowiedziałem się (przyznaję, że informacja pochodzi od innego
            developeram więc można to uznać za czarny PR), że Volumetric nie ma
            własności gruntu, na której już prawie skończona jest inwestycja
            Sokratesa. Grunt jest (podobno) w wieczystej dzierżawie. Podobno też
            opłacił na ten moment 25% wartości tej dzierżawy, obniżył cenę
            mieszkań a resztę mają spłacić nabywcy, czyli szczęśliwcy , którzy
            odbiorą mieszkania. Jeszcze raz nadmienię, że nie wiem, czy to
            prawda. Moje pytanie do Was: czy ktoś wie coś na ten temat? Czy
            widział ktoś jak wygląda umowa Volumetrica, czy jest tam coś o
            własności gruntu? Czy ktoś ewentualnie sprawdzał wpisy w ksigach
            wieczystych dotyczących tej działki. Ja, przyznaję, że do tej pory
            nie miałem na to czasu. Informacja pochodzi mniej więcej sprzed
            tygodnia. Możliwe, że komuś to nie przeszkadza, ale mnie interesuje,
            czy, jeśli rzeczywiście Volumetric nie ma własności gruntu, to czy
            ja dostanę akt notarialny z udziałem w gruncie(raczej chyba nie). No
            i jak wyglądają kwestie wysokości czynszu, w który będą wliczone
            opłaty za dzierżawę wieczystą. Jeśli ktoś z Was wie, proszę o parę
            słów w tej sprawie.
            • Gość: aaa Re: Osiedle sokratesa volumetric / tylko dzierżaw IP: *.chello.pl 14.05.09, 23:33
              W moim akcie stoi, że jest właścicielem...
          • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 14.05.09, 22:51
            z moich informacji wynika, ze sprzedali juz wszystko. tylko udaja, ze
            nie sprzedali, zeby wnerwiackonkurencje. no i wydac caly budzet
            marketingowy, zeby sie nie zmarnowal.
            • pan_i_wladca_mx Re: Osiedle sokratesa volumetric 17.05.09, 16:26
              Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> z moich informacji wynika, ze sprzedali juz wszystko. tylko udaja, ze
              > nie sprzedali, zeby wnerwiackonkurencje. no i wydac caly budzet
              > marketingowy, zeby sie nie zmarnowal.

asz to wredne malpiska! co za podla intryga!
    • Gość: elmo Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 00:03
      zapraszam na nowe forum osiedla:
      warszawa-sokratesa-park.mojeosiedle.pl/
      • Gość: aaa Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 26.05.09, 18:32
        Komuś się chyba inwestycje pomyliły...
        • Gość: Mieszkanka Bielan Nie kupuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 12:11
          Ja rozważałam kupno mieszkania w tej inwestycji, bo podoba mi się
          standard wykonania. Aktualnie mieszkam jednak przy bardzo ruchliwej
          ulicy i generalnie jest tragicznie - mnóstwo kurzu i przy otwartych
          oknach jest strasznie głośno. Wobec tego nie wybrałam tam docelowego
          mieszkania, bo już sama ulica Sokratesa jest strasznie ruchliwa
          (mimo, że developer na swojej stronie nazywa ją lokalną ulicą o małym
          natężeniu ruchu). Uważam, że za takie ceny jakich żądają, nie warto
          tam kupować.
        • Gość: M Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 94.254.246.* 13.07.09, 22:03
          czy ktos jest juz po odbiorze technicznym? ja mam termin przegladu dopiero za
          kilka tygodni a chcialbym wiedziec czy mam sie szykowac na duza ilosc usterek (i
          na razie nie szukac jeszcze ekipy do wykonczenia wnetrz) czy raczej wszystko
          jest zrobione jak nalezy i sa szanse na szybkie przekazanie kluczy
          z gory dzieki za info :)
          • Gość: RR Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.elpos.net 21.07.09, 16:49
            Witam
            Ja jestem już po odbiorze technicznym. Budynek z zewnątrz wygląda
            bardzo ładnie, natomiast jeżeli chodzi o samo mieszkanie, to
            spodziewałem się lepszej jakości tynków. Ponadto krzywe ściany i
            brak kątów prostych w niektórych przypadkach. Ale reszta wydaje się
            ok.
            Pozdrawiam
            • Gość: Pako Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 00:06
              Witam.
              Zapraszam na forum (przyszłych) mieszkańców osiedla przy Sokratesa 5.
              Wiem, że w sieci można znaleźć już kilka takich forów.
              Postaram się przekonać Państwa tym, że to forum jest na moim prywatnym serwerze
              i będzie zarządzane tylko przez mieszkańców.
              Serdecznie zapraszam -
              http://sokratesa5.e-den.pl/
            • Gość: zaku Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.ostc-pl.com 20.08.09, 09:21
              obejrzałem w wawie chyba z 6 nowych inwestycji, w każdej po 2-3 mieszkania.
              sokratesa jest najgorzej wykonaną z nich wszystkich. żądne drzwi balkonowe,
              okna, dzrwin aklatke nie otwierały się jak powinny. porysowane szyby,
              niedomalowane klatki, zacieki na ścianach.
              zostało tam niewiele mieszkań. te niższe cenami są adekwatne do wartości, jednak
              płacenie 9k za mieszkanie na 6p to już makabra. za tą cene są o wiele lepsze okazje.
      • kupiem3 sprawdz developera zebyc nie plakal... 10.06.09, 21:47
        to taka moja drobna uwaga odnosenie tej inwestycji...
    • Gość: str Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 28.07.09, 07:42
      Może ktoś już może pochwalić się wrażeniami poodbiorowymi? :)

Zapraszam na nasze forum:

www.sokratesa5.fora.pl/
      • Gość: M Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 188.33.82.* 03.08.09, 22:25
        ja tez juz po odbiorze - dla pewnosci zamowilem inspektora budowlanego by mi
        wszystko sprawdzil i ogolnie nie mial czego sie czepnac (stwierdzil, ze dawno
        nie widzial tak przyzwoicie zrobionego mieszkania i po godzinie juz bylo po
        wszystkim) - drobne nierownosci wylewki (ale mieszczace sie w normach), piony
        scian i katy jak trzeba, rysy na szybach od zewnatrz (na to uwaga bo to bardzo
        czeste - od maszynowego nakladania tynku - u mnie na jednym oknie bylo chyba ze
        20 rys - a takie okienko to ladnych pare tysiecy - deweloper ma sprzet i zrobi
        polerke... samemu to robic to kilka setek w plecy), tynki tez w miare ok
        (niestety miesci sie w normie budowlanej... gladz to to jednak nie jest i by
        bylo ladnie trzeba bedzie zaciagnac gipsem), niestety nie dalo sie sprawdzic
        elektryki (stoen sie ociaga z zalozeniem licznikow a bez tego pradu w
        mieszkaniach nie bedzie)

suma sumarum poniewaz jakies poprawki jednak developer bedzie mi robil to nie
        rusze z wykonczeniem przed wrzesniem... a czy ktos ma info kiedy bedzie
        pozwolenie na uzytkowanie (=przekazanie kluczy?)

pozdro, M
        • Gość: str Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.chello.pl 03.08.09, 22:57
          Zasadniczo u mnie te same uwagi: czyli porysowane szyby i małe problemy z
          wylewką w jednym miejscu + brak możliwości sprawdzenia elektryki. Co do
          pozwolenia na użytkowanie to w sumie powinno już chyba za chwilę być
          (uwzględniając datę kiedy o nie wystąpili...). Ciekawy jestem jak im wyjdzie to
          polerowanie szyb bo nie chce mi się wierzyć, że dadzą radę usunąć tak wszystkie
          rysy...
          oraz zapraszam na forum: www.sokratesa5.fora.pl/
          • Gość: morelle Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 13:00
            witam,

ja dzis tez po odbiorze. generalnie bardzo dobrze. brakowało
            silikony na balkonie przy płytkach, troche nierówne tynki.
            najgorzej że przy tych naszych ogromnych oknach wylewka jest z
            dwóch części. będzie to powodowało problem z podłogą w zależności
            od tego jaką będziemy chcieli położyć. ale ogolnie dobrze. brak
            elektryki jest denerwująxcy. wada sa balkony z których ciekła
            będzie woda w bud. c) nie ma tam rynien.
            • Gość: pako Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:33
              Zapraszam do wymiany spostrzeżeń na forum...
              sokratesa5.e-den.pl
        • Gość: M-K Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 194.181.193.* 14.08.09, 13:55
          Z tego co słyszałem, ruszają od 19/08, ale wolne terminy na dziś to 24/08
          • Gość: pako Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 22:51
            Z informacji uzyskanych dziś w biurze dewelopera - pozwolenie na użytkowanie ma
            się uprawomocnić 29.08, także po tym terminie zapewne będziemy mogli odbierać
            klucze :)

Przy okazji zapraszam na forum mieszkańców -
            http://sokratesa5.e-den.pl/
            • Gość: Przyszła mieszkank Wysokość czynszu IP: 217.8.186.* 01.09.09, 17:50
              Czy nie uważacie, że pon 7 zl/m2 czynszu za mieszkanie + za garaz to
              strasznie duzo? Do tego jeszcze dochodzą wszystkie opłaty! Może po
              ukonstytuowaniu się wspólnoty mieszkaniowej będzie można zmniejszyc
              tę czynsz?
              • Gość: ww Re: Wysokość czynszu IP: *.net-serwis.pl 01.09.09, 22:32
                7pln czynszu plus jakie "wszystkie oplaty" prąd? TV? internet?
                no to i tak tanio

chyba ze codzi o jeszcze jakies inne media?
                a to sluchamy

a wogole to szkoda tutaj:
                salon.pl/Osiedle-Sokratesa

chyba sie juz wiekszosc porejestrowala
              • Gość: aaa Re: Wysokość czynszu IP: *.warszawa.mm.pl 01.09.09, 23:42
                W sumie czynsz porównywalny z innymi inwestycjami na bielanach...aczkolwiek nic
                nie stoi na przeszkodzie żeby się mu w stosownym czasie lepiej przypatrzeć
                (ważna jest stawka min. za zarząd nad nieruchomością bo jego duża część to
                zaliczki na media...) :)

WWW.sokratesa5.fora.pl
                • Gość: E.K. Re: Wysokość czynszu IP: *.chello.pl 11.09.09, 18:16
                  Witam wszytskich przyszłych sąsiadów:)Też tak sobie myślę, że można
                  nieco chociaż obniżyć spokojnie czynsz, choć jego wysokość, jak
                  sądzę, zależy w dużej mierze od tego, ile volumetric naliczy sobie
                  za zarzadzanie czesciami wspolnymi. Niezbyt rozumiem ta sytuacje
                  wogole- dlaczego, my jako wspolnota iwlascicele czesci wspolnych nie
                  mozemy sobie zmienic zarzadcy np. na tanszego, lepszego itp? Wiadomo
                  ze volumetric nie oszczedza na utrzymaniu terenu, bo chce opchnac
                  jeszcze ta spora czesc mmieszkan ktorych nie sprzedal:/ ale z
                  drugiej strony nie ma co narzekac bo jest bardzo przecietny(zrobilam
                  wywiad):). ps. to forum mi nie dziala:(sokratesa5.e-den.pl/:
                  (((
                  • Gość: str Re: Wysokość czynszu IP: *.warszawa.mm.pl 11.09.09, 22:59
                    Jak tylko zawiąże się wspólnota wskazane byłoby przyjrzeć się kalkulacji
                    wysokości czynszu i samemu zarządcy...tym bardziej, że w ciągu miesiąca jego
                    stawka skoczyła o ok 70 groszy z metra (obecnie ok 7,4 - co nie jest już
                    atrakcyjną stawką...) w stosunku do kalkulacji z początku sierpnia...
                    Zapraszam na forum www.sokratesa5.fora.pl
                  • Gość: Pako Re: Wysokość czynszu IP: 195.149.64.* 14.09.09, 08:43
                    www.Sokratesa5.e-den.pl nie działo tylko przez 1 dzień - upgrade
                    systemu. Zapraszam.

Co do czynszu to dobrze by było powalczyć z tym w niedalekiej
                    przyszłości.
                    Pozdrawiam!
              • Gość: pako Re: Wysokość czynszu IP: 195.149.64.* 29.09.09, 12:20
                Rozmawiałem ze znajomą, która mieszka na Bielanach niedaleko
                Sokratesa. Czynsz za m2 wynosi tam praktycznie tyle samo co u nas. Z
                tą różnicą, że ona mieszka w starszej kamienicy i dość duży jest tam
                fundusz remontowy.

Zapraszam na forum mieszkańców - www.Sokratesa5.e-den.pl
              • Gość: KAWA-WA Re: Wysokość czynszu IP: 217.153.142.* 14.10.09, 13:41
                Czynsz faktycznie przerósł moje oczekiwania... Miało byc 6,3 jest
                7,37 za m2 plus bardzo wysokie koszty utrzymania garażu. A przeciez
                o owa inwestycja gdzie nie ma jeszcze funduszu remontowego.
                Koiecznie musimy zawiązać wspólnotę i wybrać zarządcę lub negocjować
                z obecnym.
                • Gość: str Re: Wysokość czynszu IP: *.warszawa.mm.pl 14.10.09, 23:47
                  Cóż...na dzień dzisiejszy sponsorujemy developera bo na jego rachunek płacimy
                  czynsz :/ Zmienić się coś może dopiero po zawiązaniu wspólnoty...
                  Zapraszam na www.sokratesa5.fora.pl
    • Gość: :) Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 213.76.165.* 12.09.09, 10:19
      bankier.tv/video/Przeglad-rynku-nieruchomosci-i-analiza-rynku-mieszkan-w-Warszawie-cz-2-46772.html
      • Gość: robert Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.elpos.net 14.09.09, 15:24
        z tym "podrasowywaniem" wizualizacji to nic nowego, wszyscy tak robią
    • Gość: m Re: Pomoc w odbiorze technicznym mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.09, 13:56

Witam,

Ja chciałam tylko zauważyć , że u nas po odbiorze zrobila się
      dziura w ścianie więć lipaz. a poza tym nie podoba mi ssię ta firma
      krzak ochroniarska za która mamy płacic, a byłam wczoraj 3 razy i
      dzis w różnych godzinach i po prostu nikt nawet sie nie spojrzał
      dziwnie/nie wiem w takim razie, po co mamy im placic. zaznaczam ze
      furtka byla otwarta caly czas.
    • Gość: Volumetric Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.09.09, 07:50
      bylem ostatnio obejrzec inwestycje Sokratesa..to jest jakis koszmar:

KTO IM POZWOLIL TAK BLISKO OD SIEBIE POBUDOWAC BLOKI??

LUDZIE PRZECIEZ WY SOBIE BEDZIE MOGLI RECE PODAWAC SASIADOM Z NA
      PRZECIWKA??

A DO TEGO OKNA A CALE SCIANY - BIG BROTHER MUROWANY...

CZY JA ZYJE W MEKSYKU??? DLACZEGO W WAWIE MOZNA TAKIE SAMOWOLE
      BUDOWAC?? TO JEST WBREW PODSTAWOWYM ZASADOM ARCHITEKTURY< NAWET ZA
      GIERKA JE PRZESTRZEGANO...
      • Gość: Bielan Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 195.205.254.* 18.09.09, 08:53
        mam podobne wrazenia niestety.coraz wiecej w warszawie takich
        koszmarow. postawili 3 wiezowce na dzialce 1500m2. bravo!
      • Gość: gierka standardy Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.tpnet.pl 18.09.09, 09:06
        Ale o co wam chodzi. Rodacy tego chcą, w kupie raźniej, no nie :-)

Jak sprzedawałem mieszkanie w nowej plombie, na starym osiedlu, gdzie odległości od bloków były gierkowskie to przychodzili oglądacze z tekstami och, jaka stara-brzydka architektura w około.

Wyganiłem ich słowami to idźcie, kupcie sobie np na Osmańczyka, tam macie nową, piękną i z bardzo bliska widoczną.

Mniej więcej 1/10 klientów dostrzegał wagę odległości od innych budynków. Taki w końcu kupił.
        • Gość: zxc Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.warszawa.mm.pl 18.09.09, 22:17
          A ja się urodziłem i wychowałem na starej ochocie gdzie jak to piszecie 'ludzie
          sobie mogli ręce przez okna podawać' - i taka właśnie była warszawa - jak każde
          inne cywilizowane miasto a nie komunistyczne pastwiska po których hula wiatr jak
          po PGR'e...ale jak widać 'nowy warsiawiak' tego nie zrozumie...:)
          • Gość: Warsawiak Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.09, 15:47
            a skad ma rouzmieć dla porownania: ty mieszkales w szarej kupie z
            lichymi scianami gdzie slychac jak sasiad oglada wiadomosci w
            smrodzie tj. na starej ochocie:-)

On mieszkal w domku z ogrodem przy lesie. mial przestrzen i nature
            stad teraz jest ten szok. pojedz na prowincje i zobacz bloki to co
            na prowincji buduja TBS czy komunalne to w warszawie sie na to
            apartamenty mowi
            • Gość: wer Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.warszawa.mm.pl 19.09.09, 16:40
              To zapraszam na tą szarą kupę (czyli ochotę) w celu porównania tamtejszej
              zabudowy z tymi pięknymi pgr'owskimi osiedlami gdzie co chwilę przemykają jakieś
              sarny czy inne łanie i zające a ludziom żyje się zdrowo i dostatnie :)
              • Gość: pako Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 16:56
                Nie rozumiem, czemu ktoś zupełnie obcy wie lepiej niż ja sam, gdzie mi się
                będzie dobrze mieszkało. Może zajmijcie się sobą i skupcie na sobie, a nie
                tracie czas na uszczęśliwianie innych.
              • Gość: Warsawiak Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.09, 19:28
                Kolego, to ja zapraszam zebys poogladal jak mieszkaja ludzie na prowincji, w cenie klity na Ochocie pobudowalem sobie domek 100m2 z sauną tuż przy lesie..cisza, spokoj dzieciął stuka (a ty slyszysz jak sasiad na zone krzyczy??), pachnie lasem..przy tym stara ochota to slumsy. I otoz to ludzie w warszawie zachwycaja sie stara ochota, starymi bielanami - a na prowincji na takie bloki mowi sie bieda bloki. i kazdy kto ma te 300 tys PLN (cena klity na Ochocie) ucieka za miasto budować piekny domek) ale co tam zyj sobie w przekonaniu Warszawiaku o tym jak pieknie mieszkasz - w tym miescie zeby dobrze mieszkac trzeba byc milionerem dlatego z niego ucieklem:-)
                • Gość: Z prowincji Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.09, 19:36
                  Potwierdzam powyższe - studiuję w stolicy i stwiedzam ze jakosc mieszkania ni jak ma sie na prowincji do tej w stolicy. Na prowincji jesli jestes ta klasą srednia (czyli zarobki w porządku) to stać Cię na podbudowanie domku w sensownej lokalizacji, albo kupno duzego mieszkania w dobrej lokalizacji w niskiej zabudowie (W Warszawie - nowy blok niska zabudowa na Moktowie caly czas 12 tys PLN - 3 razy drożej niz na prowincji. W warszawie zeby mieć dom w fajnej lokalizacji, porownywalnej z ta na prowincji (czyli np. Platnicza) to trzeba być mega milionerem. Bedac w Warszawie klasa srednią możesz sobie kupić co najwyżej Banderii na Woli, albo Bemowo tp. wyglada slabo.

Podsumowujac jak tylko skoncze studia nie dolacze do wyscigu szczurow i kredyciay - spada do siebie:-) tam gdzie ludzie sredniozarabiajacy moga normalie mieszkać (czyli 80m2 mieszkanie niska zabudowa lub maly domek z 30 min dojazdem do pracy).
              • Gość: Prowincjusz Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.09, 20:04
                O zes sie popisal szerokimi perspektywami. Typowy Warszawiak co
                mysli ze poza stolica to sa PGRy. Wysokocz kiedy w weekend do Pulaw,
                Lublina czy zdrugiej strony Plocka lub Wloclawka pojezdzij po
                okolicach tych miast i zobacz jak ludzie mieszkaja - piekne niskie
                bloczki daleko od siebie i masa ale to masa domkow (z dojazdem 20
                min do centrum miasta). Choc moze tego nie rob bo jak pojedziesz to
                bedziesz mial depresja i Ci sie cala filozofia zycia zalamie.
                • Gość: Dziunia Miastowa Osiedle sokratesa volumetric IP: *.xdsl.centertel.pl 22.09.09, 16:22
                  No więc moje kamyczki:
                  mam do wydania nieco pieniędzy. Chciałam kupić coś na inwestycję - albo do
                  zamieszkania, albo do wynajęcia.
                  Znam się co nieco na inwestowaniu w nieruchomości - zaznaczam w inwestowaniu na
                  "zarobek" - i lokalizacja Sokratesa jest na chwilę obecną bezbłędna.
                  Jak wszyscy inwestujący wiedzą inwestycja musi być na maksa pod względem
                  lokalizacji x3.
                  Sokratesa i Przy Agorze są na 5. Nowe Bielany to moloch, a Lubasa pod oknami
                  będzie miał nową nitkę Kasprowicza. Obłędny hałas.
                  Mój wybór padł na Sokratesa, i co ????
                  Gucio!
                  Firma nie jest zainteresowana sprzedażą mieszkań.Już się zadeklarowali, już się
                  z gąską witali....i cisza.
                  Zastanawiająca jest mylna informacja: raz mieszkań jest full, raz nie ma już
                  nic.Raz są tylko małe, innym razem tylko duże.
                  Na Drzwiach Otwartych klasycznie pokazano po jednym z każdego rodzaju, i to
                  nawet te wstępnie sprzedane. Po co ?
                  Na zachętę? Na podpuszczenie ?
                  Dziwne zachowanie jak na czas kryzysu.
                  A propos umiejscowienia pomiędzy stację trafo a stacje przekaźnikowe, obecne
                  stacje trafo są mało inwazyjne w organizm ludzki, ale nie wiem jaki typ jest
                  akurat tam umiejscowiony. Gorsze są zwisające linie wysokiego napięcia, bo ich
                  oddziaływanie to ok. 400 m w linii prostej. Choć każda przeszkoda trwała je
                  wyhamowuje.
                  Gorsze są stacje przekaźnikowe telefonii komórkowej - tutaj jest promieniowanie
                  niczym w kuchence mikrofalowej po całości. I rozpoczyna się ok. 300 m od
                  umiejscowienia przekaźników. Promieniowanie "spada" niczym po parasolu.
                  Najbardziej oddziałuje na osoby o niskiej masie ciała, czyli dzieci i osoby
                  drobniutkie. Promieniowanie i wpływ badano w Wielkiej Brytanii (tam
                  przeprowadzono badania dostępne w wersji angielskiej na stronie Królewskiego
                  Uniwersytetu w Londynie), i okazało się, że możemy porównać te fale do włożenia
                  głowy do kuchenki mikrofalowej - dosłownie !!! Tak tam napisano.
                  Wracając do osiedla - pal licho hałas od Nocznickiego, ale falami po oknach ?
                  A Panie z działu sprzedaży w dalszym ciągu malują paznokcie....i wcale mieszkań
                  sprzedawać nie chcą.
                  • Gość: A Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: 109.243.164.* 16.10.10, 16:10
                    Co lepiej wybrać: Sokratesa, Probud czy poczekać na Wólczyńską?
                    • Gość: ??? Re: Osiedle sokratesa volumetric IP: *.home.aster.pl 17.10.10, 00:24
                      To zależy czego szukasz, w Probudzie nie masz z czego wybierać, w Volumetricu ceny są zawyżone, ale obydwa osiedla stoją (w Volumetricu można zamieszkać już, w Probudzie za ok. 2 miesiące). Do Budimexu można się będzie wprowadzać za ok. 2 lata, za to wybór mieszkań największy a ceny najniższe
    • Gość: może sąsiad? Sokratesa & Conrada IP: 193.201.167.* 15.10.09, 11:46
      Szanowni Państwo

Moje kilkutygodniowe poszukiwania mieszkania na rynku pierwotnym na
      Bielanach, w okolicy Metra Młociny, uwieńczyłem zakupem mieszkania
      od PROBUD-u SA na ul.Wólczyńskiej róg Sokratesa/Conrada.

Aktualnie sprzedają jeszcze ładne mieszkania po rozsądnej cenie w
      dobrej lokalizacji -> serdecznie polecam :)
      pozdrawiam
      • Gość: egil Re: Sokratesa & Conrada IP: 94.75.121.* 15.10.09, 21:16
        pozdrawiamy pana z biura sprzedazy. nie rob z nas idiotow.
        • Gość: nie sąsiad Re: Sokratesa & Conrada IP: 193.201.167.* 16.10.09, 09:26
          Z Ciebie już nie muszę :(

ps. chcesz zobaczyć mój akt kupna mieszkania od Probudu to daj swój
          namiar na sweet_red_wine@wp.pl

ps2. jak się samemu jest oszustem to nie znaczy zaraz że wszyscy
          inni ludzie też są -> polecam przedmiot logika, jeżeli jesteś
          studentem
          • Gość: egil Re: Sokratesa & Conrada IP: 94.75.121.* 16.10.09, 11:27
            pozdrawiamy probud, zwłaszcza aktywny tu dział sprzedaży. ale to nie ten wątek.
            nie kompromituj już siebie i swojego pracodawcy. pa
    • Gość: pers Pomoc w odbiorze technicznym mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 17:35
      Pomogę w odbiorze technicznym mieszkania lub domu przed oficjalnym odbiorem od dewelopera. - wyszukiwanie usterek - sprawdzanie zgodności wymiarów i powierzchni mieszkania z projektem - kontrola m.in. tynków, stolarki, instalacji elektrycznej ... - zestawienie usterek. Opinia techniczna jest przydatna m.in. do negocjacji cenowych w związku z usterkami, przed remontem lub modernizacją mieszkania, przed rozliczeniem z wykonawcami, w celu zlecenia usunięcia usterek.
      Andrzej, tel. kom. 798-798-774
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka