Dodaj do ulubionych

Górczewska 228, firma prestige

27.10.03, 17:58
Zdecydowaliśmy się już, ale i tak będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje o
tej inwestycji i firmie prestige. to co przeczytałam w archiwum o prestige
nie wygląda ciekawie (inwestycja w Piasecznie) ale w przypadku Górczewskiej
228 jest fundusz powierniczy, buduje Warbud i teoretycznie jest o.k. W pewnym
sensie jesteśmy z mężem "skazani" na tą dzielnicę, ale ja nigdy nie
mieszkałam na Bemowie. Jak się tam mieszka? Pozdrawiam
Agata
Obserwuj wątek
    • Gość: Art Re: Górczewska 228, firma prestige IP: *.pekao.com.pl 17.11.03, 11:55
      Uprzejmie proszę o opinie w sprawie tej budowy.
    • Gość: Art Re: Górczewska 228, firma prestige IP: *.pekao.com.pl 18.11.03, 16:31
      Ktoś ma doświadczenia z tą firmą, warto w to wchodzić?
      • Gość: gość Re: Górczewska 228, firma prestige IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 07:44
        "Prestige" to najzwyklejsza agencja nieruchomości która jedynie pośredniczy w
        sprzedaży mieszkań [oczywiście za odpowiednią prowizję]. Inwestorem jest firma
        pt.Górczewska 228 sp.z.oo, musicie raczej poszukać informacji na jej temat, ale
        pewnie to ich pierwsza budowa. W środowej "Gazecie Wyborczej" poszukajcie także
        reklamy firmy Bud-prof, wygląda na to że również będą budowali przy
        Górczewskiej 228. Tak więc dwie inwestycje na tej samej działce albo coś tu nie
        gra. Pozdrawiam.
    • Gość: Bi Re: Górczewska 228, firma prestige IP: *.igik.edu.pl 19.11.03, 08:24
      Jak slysze nazwe Prestige to chce mi sie wiac. Dzieki nim stracilam kupe kasy a mieszkania nie zobaczylam.
      Owszem, moze inwestorem jest ktos inny, ale czy odpowiedzialny posrednik bawilby sie w niepewne inwestycje? W
      moim wypadku Prestige sie nie sprawdzil. A pan prezes Puchala umie oczy mydlic, oj umie. Ksiazke moge o tym
      napisac.
      Powodzenia w kazdym razie zycze. Moze bedziecie mieli wiecej szczescia.
      • mkropkab Re: Górczewska 228, firma prestige 19.11.03, 09:12
        witam,

szczerze mowiac interesowalismy sie razem z zoną tą inwestycją, ale
        zrezygnowalismy z dwóch powodów:
        1. nie znam firmy Góczewska 228 sp z oo, firma powstała jakis czas temu z
        kapitałem zakładowym 50 000 zł, a ok. 2 miesiące temu mieli zamiar zwiększyc do
        kwoty chyba 200 000 zł.
        2. mieszkałem w bloku, który był wybudowany przez Warbud SA (Jelonki, zielony
        budynek na pl. Kasztelańskim). Za ciekawej opinii bym im nie wystawił,
        zwłaszcza, że:
        a. przeciekał dach i lało mi sie na łóżko, więc spałem z garnkiem :)
        b. nieodpowiednio zabezpieczone balkony, w których nasiąkała wata szklana,
        i w mieszkaniach poniżej pojawił się grzyb, zresztą w tym w którym mieszkałem
        też.

Jeśli natomiast chodzi o inwestycję Bud-profu - wierutne bzdury, że powstają
        dwie inwestycje na jednej działce. Między obecną inwestycją os. Lazurowa II
        (PRK7) a inwestycją "Górczewska 228" jest własnie działka, na której buduje Bud-
        prof.
        Wiem, bo interesowałem się inwestycjami w tej okolicy i podpisuje umowe o
        mieszkanie w inwestycji Lazurowa II.

A jak się mieszka na Bemowie/Jelonkach ? Mnie bardzo dobrze. W warszawie
        mieszkam od 5 lat (niewiele) moja żona mieszkała (i mieszka) właśnie na
        Jelonkach i jesteśmy zadowoleni. Z dzielnic na których mieszkałem (a było ich
        troche) najbardziej ta mi się podoba :)

pozdrawiam
        • Gość: Muti Re: Górczewska 228, firma prestige IP: *.acn.pl 28.12.03, 22:38
          Witam,
          Jak napisałam poniżej, również zrezygnowałam z zakupu mieszkania od firmy
          Prestige, i podobnie jak Ty zdecydowałam się za PRK7. Dokładnie trzy tygodnie
          temu, po kilkumiesięcznych negocjacjach podpisałam w końcu czwartą, a może
          piątą wersję umowy. Nie powiem żebym była całkiem spokojna co do tej
          inwestycji, ale powiedziałam sobie - teraz albo nigdy! PRK nie jest developerem
          doskonałym, ale po trzyletnich poszukiwaniach (ograniczonych miejscem i ceną)
          stwierdziłam, że lepszej oferty na rynku nieruchomości nie ma.
          Chętnie podzielę sie z Tobą doświadczeniami nt. zakupu naszego nowego
          mieszkania, i być może wspólnymi siłami wymusimy na inwestorze pewne
          (korzystne dla nas) rozwiązania.
          Pozdrawiam,
          Muti
      • Gość: Diana Re: Górczewska 228, firma prestige IP: *.ts522.cwt.esat.net 09.12.03, 02:17
        Czesc, wlasnie juz podpisalam umowe z prestige a raczej z gorczewska
        wplacajac 30% wartosci mieszkania i troche martwi mnie to co napisalas.Z tego
        co ja sie zdazylam zorientowac to udzialy w Gorczewskiej ma firma prestige i
        podpisali umowe z Warbudem jako generalnym wykonawca wiec to mnie niejako
        przekonalo do tej inwestycji pomimo braku jakichkolwiek ich wczesniejszych
        inwestycji.Dodatkowo poradzilam sie prawnika w kwestii umowy i stwierdzil ze
        jest ok wiec podpisalam z nimi umowe dla pewnosci w formie aktu notarialnego.
        Z tego co widze to budowa posuwa sie dosyc szybko naprzod wiec to mnie napwa
        nadzieje ze skoncza to tak jak obiecali.Jak bylo w Twoim przypadku i czemu
        stracilas pieniadze (jesli mozna wiedziec?), bede wdzieczna za info.
        • Gość: agatt Re: Górczewska 228, firma prestige IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 23:38
          będziemy w takim razie sąsiadkami:) budowa rzeczywiście idzie szybko,wkurza
          mnie tylko że w listach przypominających o wpłacaniu rat piszą o możliwosci
          zrezygnowania z rachunku powierniczego i korzyściach z tego wynikakjących. mają
          do tego prawo, ale lepiej nie rezygnowac! mam nadzieję żedozabaczenia w naszym
          nowym bloku,pozdrawiam
    • Gość: ela Re: Górczewska 228, firma prestige IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 21:35
      też jestem zainteresoana kupnem mieszkania w g1, o co chodzi z tym piasecznem.
      proszę o opinie n.t. firmy prestige lub p. piotra puchały!!!
      • Gość: Muti Re: Górczewska 228, firma prestige IP: *.acn.pl 28.12.03, 22:07
        Wiosną tego roku byłam mocno zainteresowana kupnem mieszkania na Górczewskiej
        228. Mieszkanko ładne, rozkładowe a i cene zachęcająca. Mój zapał został
        radykalnie ostudzony przez prawnika (specjalisty od prawa budowlanego), który
        po przejrzeniu dokumentów firmy Prestige Nieruchomości i Górczewska 228 -nota
        bene są to firmy mocno powiązane ze sobą, Panowie prezesi Piotr i Marcin
        Puchała są braćmi - odmówił pomocy przy negocjacji umowy. Poza tym zasięgnęłam
        informacji z wywiadowni gospodarczej (koszt ok. 300 zł a stracić można dożo
        więcej). Otóż ryzyko kontraktowe ze Spółką Górczewska 228 została oceniona w
        skali 0-10 na 3.8 pkt., co odpowiada określeniu "ryzyko wysokie". W ogóle
        decydując się na tak poważny zakup jak mieszkanie, proponuję skorzystać z usług
        wywiadowni (www.kig.pl). Nie chciałabym nikogo zniechęcać do tej inwestycji
        (sama zdecydowałam się, po trzyletnim poszukiwaniu, na kupno mieszkania od PRK-
        7. Ci przynajmniej są właścicielami gruntów i całej infrastruktury), ale
        oczywiście decyzję każdy musi podjąć sam. Życzę powodzenia i nie dajmy
        się "nabijać w butelkę"
        Pozdr.
        • Gość: aaa Re: Firma prestige IP: *.tpi.pl 30.12.03, 11:51
          mialem do czynienia z firma prestige i jej wlascicielem p.puchala. nie chce
          nikogo zniechecac, ale to wlasnie tacy ludzie i takie firmy pracuja na zla
          slawe rynku developerow. puchala zeruje na naiwnosci ludzi, ktorzy rzadko maja
          doswiadczenie w kupowaniu nieruchomosci. jego dzialanie w scislym zwiazku z
          prezesami spoldzielni, ktorych mieszkania oraz z wykonawcami moga przyprawic o
          palpitacje serca. bez wdawania sie w szczegoly, obserwujac pewna historie z
          puchala w jednej z glownych rol mialem wrazenie, ze uczestnicze w doskonale
          zaplanowanym procesie, w ktorym niekoniecznie wybudowanie nieruchomosci bylo
          celem samym w sobie. niestety sady w polsce sa bardzo niewydolne....
          • agatt Re: Firma prestige 30.12.03, 11:59
            chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat. jelonki@wp.pl pozdrawiam Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka