IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.01.02, 14:05
Kochani Forumowicze,

Prawie nie zostałam klientem ww fimry, ale nie moglismy dojsc do porozumienia w
kwestii ostatecznej wersji umowy. Ale poza tym firma zachowala sie na poziomie
i dotrzymala swojego wobec mnie zobowiazania. Gratulacje.

Niedoszła, ale nikt nie wyklucza, że Przyszła
Klientka. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bea Re: Marvipol IP: 213.17.165.* 21.01.02, 12:11
      coś w tym musi być, ze mną było identycznie. Rozstałam zię z Marwipolem, gdy
      doszło do podpisania ostatecznej umowy. Prezes zmienił w umowie bardzo istotny
      punkt dotyczący wpłaty, a poza tym nie chciał podpisać umowy w formie aktu
      notarialnego - to nie świadczy dobrze o firmie.
      • Gość: I Pytanie IP: 193.0.117.* 21.01.02, 12:37
        Bea, o której inwestycji piszesz?
      • Gość: baska Re: Marvipol IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.01.02, 15:27
        Gość portalu: Bea napisał(a):

> coś w tym musi być, ze mną było identycznie. Rozstałam zię z Marwipolem, gdy
        > doszło do podpisania ostatecznej umowy. Prezes zmienił w umowie bardzo istotny
        > punkt dotyczący wpłaty, a poza tym nie chciał podpisać umowy w formie aktu
        > notarialnego - to nie świadczy dobrze o firmie.

No właśnie, bo ja mialam przejscia z Saska, a Ty?

• Gość: Bea Re: Marvipol IP: 213.17.165.* 22.01.02, 10:36
          Gość portalu: baska napisał(a):

> Gość portalu: Bea napisał(a):
          >
          > > coś w tym musi być, ze mną było identycznie. Rozstałam zię z Marwipolem, g
          > dy
          > > doszło do podpisania ostatecznej umowy. Prezes zmienił w umowie bardzo ist
          > otny
          > > punkt dotyczący wpłaty, a poza tym nie chciał podpisać umowy w formie aktu
          >
          > > notarialnego - to nie świadczy dobrze o firmie.
          >
          > No właśnie, bo ja mialam przejscia z Saska, a Ty?
          >

ja z Wrzeciono
      • Gość: Prezes Re: Marvipol IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 15:47

> coś w tym musi być, ze mną było identycznie. Rozstałam zię z Marwipolem, gdy
        > doszło do podpisania ostatecznej umowy. Prezes zmienił w umowie bardzo istotny
        > punkt dotyczący wpłaty, a poza tym nie chciał podpisać umowy w formie aktu
        > notarialnego - to nie świadczy dobrze o firmie.

Pragnę zwrócić uwagę, iż chciała Pani podpisać umowę w formie aktu
        notarialnego przed dokonaniem jakiejkolwiek wpłaty i na to się nie
        zgodziłem, a to jest zasadnicza różnica.

Z poważaniem
        Wiceprazes Andrzej Nizio
        • Gość: ZdroYY Re: Marvipol IP: *.stacje.agora.pl 21.01.02, 17:13
          Gość portalu: Prezes napisał(a):
          >
          > Z poważaniem
          > Wiceprazes Andrzej Nizio

No proszę proszę ... Abstrachując od przedmiotu sporu pragnę zwrócić waszą uwagę,
          że chyba doszło do tego, że firmy zaczynają poważnie traktować forum internetowe
          jako istotny czynnik opiniotwórczy, w tym różnież polemizują z przedstawionymi
          zarzutami ....
          Prywatnie przyznam że jestem pod wrażeniem .... Punkt za PR

grzesiek

• Gość: ZdroYY Re: Marvipol IP: *.stacje.agora.pl 21.01.02, 17:15
            Oczywiscie nalęzy to dodać ... nie jestem ich pracownikiem /
            wykonawcą /wspólnikiem / kooperantem / udziałowcem itp. itd. ;))))

.grzesiek
          • Gość: Bea Re: Marvipol IP: 213.17.165.* 22.01.02, 10:46
            Gość portalu: ZdroYY napisał(a):

> Gość portalu: Prezes napisał(a):
            > >
            > > Z poważaniem
            > > Wiceprazes Andrzej Nizio
            >
            > No proszę proszę ... Abstrachując od przedmiotu sporu pragnę zwrócić waszą uwag
            > ę,
            > że chyba doszło do tego, że firmy zaczynają poważnie traktować forum internetow
            > e
            > jako istotny czynnik opiniotwórczy, w tym różnież polemizują z przedstawionymi
            > zarzutami ....
            > Prywatnie przyznam że jestem pod wrażeniem .... Punkt za PR
            >
            > grzesiek
            >
            >

sorry, ja nie jestem pod wrażeniem
            by the way - w zaakceptowanej umowie był punkt mówiący, że dokonam wpłaty 7 dni
            po podpisaniu umowy w formie aktu notarialnego. Gdy przyjechałam do firmy okazało
            się, że zmieniono ten punkt i żąda się ode mnie wpłaty przed podpisaniem umowy -
            ja wiem, że jest dużo ludzi naiwnych, ale ja do nich nie należę..........
            • Gość: ZdroYY Re: Marvipol IP: *.stacje.agora.pl 23.01.02, 09:48
              > sorry, ja nie jestem pod wrażeniem
              > by the way - w zaakceptowanej umowie był punkt mówiący, że dokonam wpłaty 7 dni
              > po podpisaniu umowy w formie aktu notarialnego. Gdy przyjechałam do firmy okaza
              > ło się, że zmieniono ten punkt i żąda się ode mnie wpłaty przed podpisaniem
              > umowy - ja wiem, że jest dużo ludzi naiwnych, ale ja do nich nie leżę

Biorąc pod uwagę ze bez uzgadniania z Tobą zmieniono punkt umowy, a nastepnie
              próbowano go na Tobie wyegzekwować, to mówiąc wprost szukali łosi, których można
              wydymać. Ja nadal jestem pod wrażeniem tyle że negatywnym

.grzesiek
        • Gość: baska Re: Marvipol IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.01.02, 10:16
          Panie Prezesie,

Skoro już jest Pan tutaj, czy mogę prosić o uaktualnienie strony dotyczącej
          Saskiej? Vat 0% chyba już dawno nie obowiązuje, nie?

Dzięki,
          baska
          • Gość: renia Re: Marvipol IP: *.cts.com.pl 22.01.02, 11:30
            Panie Prezesie,
            Poniewaz czytuje pan forum internautow, czy moze sie Pan ustosunkowac do
            wypowiedzi na temat firmy MONTEX ( wykonawcy budynku na Stawki) ????

• Gość: Bea Re: Marvipol IP: 213.17.165.* 23.01.02, 09:35
          Panie Prezesie,
          z całym szacunkiem, wpłata miała być dokonana w ciągu 7 dni od daty podpisania
          umowy w formie aktu notarialnego. Punkt ten został zmieniony w dniu, w którym
          przyjechałam podpisać umowę. Byłam skłonna wpłacić pieniądze nawet tego samego
          dnia, niestety to także Państwu nie odpowiadało. Tłumaczenie było takie, że
          chodzi o czystą hipotekę, a co z klientem ? - odchodzi zawiedziony po 2
          tygodniowych negocjacjach..........i kupuje mieszkanie gdzie indziej......

z poważaniem
          Bea
          • Gość: Andrzej Re: Marvipol IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 14:51
            Pani Beato,
            zmiana o której Pani pisze została wprowadzona przez nas po tym jak Pani
            zmieniła zdanie w kwestii umowy tzn. zamiast cywilnej na notarialną.
            Nie zostało to wprowadzone w dniu w którym przyjechała Pani podpsiać umowę, bo
            znaczyłoby to, że byłby już wyznaczony termin aktu i przyjechałaby Pani na jego
            podpsianie.
            Powodzenie na nowej inwestycji.

Z poważaniem
            Wiceprezes Andrzej Nizio

PS. Czy developerzy powinni się wypowiadać na forum ? (oczywiście jawnie)
            • Gość: baska Re: Marvipol IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.01.02, 15:10

> Z poważaniem
              > Wiceprezes Andrzej Nizio
              >
              > PS. Czy developerzy powinni się wypowiadać na forum ? (oczywiście jawnie)

Powinni,ale tylko jawnie. :) A propos; kiedy zostanie uaktualniona Saska?

Niedoszła, może przyszła....
              • Gość: baska Re: Marvipol IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.01.02, 15:14
                Pardon, zniknął VAT 0%,ale dalej jest promocja przy 5% wpłaty.
                Poważnie !!!!?????
            • Gość: ZdroYY Re: Marvipol IP: *.stacje.agora.pl 23.01.02, 15:20
              Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> zmiana [...] została wprowadzona przez nas po tym jak Pani [Beata]
              > zmieniła zdanie w kwestii umowy tzn. zamiast cywilnej na notarialną.

Przepraszam ze wtracam się do Panstwa rozmowy ale czym umotywowana była
              taka decyzja ? Obawiacie się Państwo umow notarialnych or sth ???

Ależ jak najbardziej !!! IMHO firma podnosi wiarygodność jeśli potrafi
              nawiązać dyskusję i odpowiedzieć na zarzuty.

.grzesiek

• Gość: Bea Re: Marvipol IP: 213.17.165.* 23.01.02, 15:31

> Pani Beato,
              > zmiana o której Pani pisze została wprowadzona przez nas po tym jak Pani
              > zmieniła zdanie w kwestii umowy tzn. zamiast cywilnej na notarialną.
              > Nie zostało to wprowadzone w dniu w którym przyjechała Pani podpsiać umowę, bo
              > znaczyłoby to, że byłby już wyznaczony termin aktu i przyjechałaby Pani na jego
              >
              > podpsianie.
              > Powodzenie na nowej inwestycji.
              >
              > Z poważaniem
              > Wiceprezes Andrzej Nizio
              >

Panie Andrzeju,
              wydaje mi się bardzo niestosowne, że wypowiada się Pan w sprawie, w której jak
              widzę nie bardzo się Pan orientuje. Umowę w formie aktu notarialnego miałam
              zagwarantowaną przez Pańską firmę już przy pierwszym spotkaniu. & 4 pkt 2 mówił,
              że dokonam wpłaty w terminie 7 dni od zawarcia umowy w formie aktu notarialnego,
              punkt ten istniał od początku moich negocjacji z firmą i został zmieniony w dniu
              w którym przyjechałam, żeby konkretnie umówić się na wizytę u mojego notariusza
              (na którego też się Pan nie zgodził)

z poważaniem
              Bea
              • Gość: Andrzej Re: Marvipol IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 17:29
                Pani Beato,
                najpierw była informacja, że przyjechała Pani podpisać umowę, później że umówić
                notariusza, to jaka jest prawda ?
                Projekt o którym Pani pisze dotyczy umowy cywilnej i jest tam zapis o wpłacie
                7 dni od daty podpisania umowy (a nie aktu). Projekt akt jest pisany
                przez notariusza.
                W kwesti pytania o umowy w formie aktu: podpisaliśmy dużo umów w formie
                aktu, także u notariuszy zaproponowanych przez klientów. Nie robimy żadnych
                problemów.

Andrzej Nizio
                • Gość: renia Re: Marvipol IP: *.cts.com.pl 24.01.02, 11:53
                  Panie Andrzeju,

Istnieją pogłoski o złej kondycji finansowej firmy Montex. Czy wpłynie to na
                  opóźnienie prac budowlanych Państwa inwestycji????
                  • Gość: Andrzej Re: Marvipol IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 13:32
                    Większość (95%) prac na budowach prowadzona jest przez podwykonawców
                    firmy Montex, za te prace dokonujemy bezpośrednich płatności do tych firm,
                    tak więc nie ma żadnej obawy o tępo prac.

Wiceprezes Andrzej Nizio
                    • Gość: mt Re: Marvipol IP: 195.116.5.* 25.01.02, 12:25
                      mówi sie (i pisze) "tempo prac" a nie "tępo prac". Chyba, że ktoś jest "tępy".
                      • Gość: Andrzej Re: Marvipol IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 16:10
                        Gość portalu: mt napisał(a):
                        > mówi sie (i pisze) "tempo prac" a nie "tępo prac". Chyba, że ktoś jest "tępy".

W kwestii orografii zawsze miałem kłopoty. Ale na studiach z fizyki byłem w
                        czołówce (choć miałem profesorów którzy zabierali mi punkty za błędy).
                        Niezależnie od wszystkiego nikt mnie z tego powodu nie obrażał.
                        Szanowny Panie/Pani "mt" ze znajomością ortografii jest u Pana/Pani ok.
                        ale z kulturą bardzo źle, wystarczyłoby zwrócenie uwagi, bez obrażania.
                        Zwłaszcza jeżeli boi się Pan/Pani podpisać pełnym imieniem i nazwiskiem.

Z poważaniem
                        Andrzej Nizio (mam nadzieję, że nie zrobiłem nowych błędów)
                        • Gość: mt Re: Marvipol IP: 195.116.5.* 25.01.02, 16:45
                          Jest Pan chyba zbyt zbyt wrażliwy na swoim punkcie. Przecież nie napisałem, że
                          to Pan jest "tępy". No, ale chyba jest takie przysłowie: "Uderz w stół ....".
                          Poza tym jeśli Pan studiował (nawet fizykę) i ma Pan wyższe wykształcenie, to
                          naprawdę wypada pisać po polsku bez błędów ortograficznych. Rozumiem literówki
                          czy interpunkcję, ale "orty"?
                          Podobno im więcej się czyta książek, tym mniej się robi błędów.

Marcin Tokarczyk (nie boję sie podpisać)

PS. Studiowałem informatykę i może dlatego rażą mnie błędy w pisowni.
                          • Gość: Andrzej Re: Marvipol IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 17:29
                            Uczono mnie, że od "No" nie zaczyna się zdania.
                            Zwrot "zbyt zbyt" też chyba jest niepoprawny.
                            Jak widać każdy (nawet informatyk) robi błędy.

Andrzej Nizio
                            • Gość: mt Re: Marvipol IP: 10.3.4.* 27.01.02, 00:16
                              I dobrze Pana uczono - gdyż miał pan widocznie brzydki zwyczaj (a może dalej ma
                              go Pan) odpowiadania na pytanie zwrotem "no". Ale w zastosowanej przeze mnie
                              konstrukcji zdania jest jak najbardziej poprawny. No, ale żeby to zrozumieć
                              należy, jak już pisałem np. czytać więcej książek.
                              "Zbyt zbyt" jest to typowy błąd "klawiaturowy", który wyniknął z dwukrotnego
                              użycia kombinacji Ctrl, Shift + Ins. Ale to też trzeba rozumieć. Widzę, że Pan
                              na siłę się chce "przyczepić".
                              CZŁOWIEKU, TY ROBISZ "ORTY" !!! To jest dopiero wstyd, zwłaszcza po studiach.
                              mt
                              PS. Szkoda mojego czasu i dlatego jest to ostatni mój list do Pana. Chyba
                              pamięta Pan tekst Bogusława Lindy z pewnego, kultowego już filmu: "Nie chce mi
                              się ......"? Życzę powodzenia w studiowaniu ojczystej ortografii.
                              • Gość: Andrzej Re: Marvipol IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 09:56
                                Zawsze zastanawiałem się skąd bierze się tylu frustratów, czepiających
                                się nieistotnych (przynajmniej dla mnie - przepraszam w tym
                                miejscu wszystkich zagorzałych polonistów) szczegółów. Ta anonimowa forma
                                korespondencji została przez niektóre osoby potraktowana jako miejsc gdzie
                                można kogoś bezkarnie obrażać. Tu pragnę zwrócić uwagę że już były przypadki
                                identyfikacji osób wysyłających SMS'y z internetu.
                                Czy osoba zainteresowana zakupem mieszkania, która już nic nie ma do
                                powiedzenia złego o jakimś developerze czepia się JEDNEGO błędu. Przeglądając
                                inne wątki można trafić na błędy wszelkiego rodzaju, ale jakoś nikt nie toczy z
                                tego powodu krucjat. Jak można zarzucać nieznanej sobie osobie że nie czyta
                                książek. Skąd Pan to wie - dlatego że zrobiłem błąd, tu mogę Pana zmartwić,
                                czytam dużo.
                                Moja rada na przyszłość - zanim Pan kogoś obrazi niech się Pan zastanowi,
                                nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość.

Z poważaniem
                                Andrzej Nizio
                                • Gość: t Re: Marvipol IP: 193.0.117.* 28.01.02, 10:27
                                  U pana "mt" widać bardzo wyrażnie brak tolerancji. Może spędzenie kilku lat po
                                  drugiej stronie Atlantyku, czegoś by go nauczyło. Zaprzyjaźniona Amerykanka,
                                  która od roku wykłada na UW, ma metalową protezę jednej nogi, której specjalnie
                                  niczym nie zakrywa. Ogladają się za nią wszyscy, pokazują palcem. Tak też jest
                                  z panem "mt"- brak tolerancji nawet dla dysortografii. Aż strach pomyśleć...
                • Gość: Bea Re: Marvipol IP: 213.17.165.* 25.01.02, 09:13

> Pani Beato,
                  > najpierw była informacja, że przyjechała Pani podpisać umowę, później że umówić
                  >
                  > notariusza, to jaka jest prawda ?
                  > Projekt o którym Pani pisze dotyczy umowy cywilnej i jest tam zapis o wpłacie
                  > 7 dni od daty podpisania umowy (a nie aktu). Projekt akt jest pisany
                  > przez notariusza.
                  > W kwesti pytania o umowy w formie aktu: podpisaliśmy dużo umów w formie
                  > aktu, także u notariuszy zaproponowanych przez klientów. Nie robimy żadnych
                  > problemów.
                  >
                  > Andrzej Nizio

Panie Andrzeju,
                  ustalenia były takie
                  wpłacam 5 000 zł po podpisaniu umowy wstępnej
                  " 30 % po podpisaniu umowy w formie aktu

proponuję zakończyć na tym naszą dyskusję, bo widzę, że do niczego ona nie
                  prowadzi
                  pozdrawiam i życzę sukcesów
                  Bea

• Gość: Andrzej Re: Marvipol IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 10:46
                    Powodzenia
                    Andrzej Nizio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka