Dodaj do ulubionych

Kredyt hipoteczny

IP: *.unregistered.formus.pl 18.01.02, 15:27
Szukam banku na kredyt mieszkaniowy. Czy ktos moglby mi jakis polecic
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Kredyt hipoteczny IP: *.acn.waw.pl 18.01.02, 22:16
      Moge jedynie nie polecic Banku Millennium! Ten Bank to jedna wielka katastrofa,
      mysle ze kazdy inny jest lepszy. Sprobuj w PKO SA, badz PKO BP.

• Gość: mt Re: Kredyt hipoteczny IP: 10.3.4.* 18.01.02, 22:47
      Z moich doświadczen:

nie polecam: różnej maści PKO - wielkie kupy g..., biurokracja i postkomuna
      GE - handlowcy dyletanci, raty tylko stałe, drogo
      ING BŚ - drogo!!!
      BPH PBK - tani kredyt w CHF, dobre dodatkowe warunki - ale długi czas rozpatrywania
      WBK - tani kredyt w CHF, szybka decyzja, polecam 31 oddz. w Warszawie (w Babka Tower) - kompetentni i uczynni goście
      • dlugopis Re: Kredyt hipoteczny 19.01.02, 10:11
        potwierdzam
        Jeszcze wziolbym pod uwage HypoVereins Bank - chyby najtaniej w CHF na rynku.
        Pozdrowionka
        • Gość: Klaudia Re: Kredyt hipoteczny IP: *.chello.pl 19.01.02, 10:43
          Bralam w Euro w Kredyt Banku i nie mam ani jednego powodu do narzekania
          (Marszalkowska róg Parkingowej).
        • Gość: mt Re: Kredyt hipoteczny IP: 10.3.4.* 19.01.02, 15:08
          Fakt, Hypovereinsbank jest jeszcze tanszy niż BPH PBK (Hypo jest włascicelem BPH), ale trzeba pamietac że Hypo w Polsce działa tylko na rynku wtórnym. Istnieje możliwośc wzięcia kredytu na nowe mieszkanie w BPH, a po ustanowieniu hipoteki przeniesienie go do Hypo, gdzie oprocentowanie jest niższe. Ale np za przewalutowanie w BPH sie nie placi, a w Hypo tak. Wszystko trzeba przeliczyc. Jedno jest pewne: Hypovereinsbank jest uznanym na świecie bankiem właśnie hipotecznym, z ogromnym doświadczeniem.
          • Gość: Mena Re: Kredyt hipoteczny IP: *.elektrim.pl 21.01.02, 10:03
            Małe sprostowanie w BPH jest opłata za przewalutowanie 0,5% min. 150 PLN.
            A tak przy okazji czy myślicie że to jest dobry moment na kredyty walutowe?
            Złotówka jest silna i na pewno poleci w dół. Może lepiej w PLN a potem
            przewalutować. Czy ktoś robił jakieś wyliczenia. dajcie znac prosze , bo mam
            1,5 miesiąca na wzięcie kredytu. Mena
            • Gość: mt Re: Kredyt hipoteczny IP: 10.3.4.* 27.01.02, 20:48
              Mena, w BPH nie ma opłaty za wcześniejsza spłatę - właśnie podpisuję umowe i sprawdziłem to. Natomiast jest 0,5 % w Hypo.
          • Gość: aaaa Re: Kredyt hipoteczny IP: 217.8.160.* 21.01.02, 10:29
            A może RHEINHYP-BRE Bank Hipoteczny - www.rhb.com.pl
            • Gość: art Re: Kredyt hipoteczny IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 21.01.02, 11:22
              Mena wejdź sobie na strone PKOSA i tam masz kalkulator kredytowy - możesz go
              oszukać i wpisać dowolną walutę i wyjdą ci raty porównaj to ze złotówkami i
              masz wszsytko na tależy. Do tego dodaj jeszcze wahania kursów za ostatni rok (
              z onetu) i jak by nie liczyć wychodzi, że walutowy jest nadal korzystniejszy a
              im większy kredyt i na dłużej to większa różnica oczywiście !!! A
              przewalutowanie w razie jak by co nie jest takie niebotycznie drogie ! A i przy
              okazji Millenium miało gdzieś we wrześniu najlepszą ofetę na rynku ale teraz to
              jest śmiech na sali - kupę ściem i masa dodatkowych opłat przy porónaniu z
              innymi bankami może być i kilka tysięcy taniej na samych prowizjach !
      • Gość: grzegorz Re: Kredyt hipoteczny IP: *.matrix.pl 25.01.02, 14:13
        > GE - handlowcy dyletanci, raty tylko stałe
        Sprostowanie - raty możesz płacić jakie chcesz. Minimalna rata wyliczona jest
        według planu ze stałą ratą. Nie ma za to prowizji za wcześciejszą spłatę.
        > drogo
        Niby tak, ale płaci się wg kursu średniego. Gdy poprosiłem o symulację spłaty w
        Hypo, gdzie oprecentowanie jest teoretycznie o ok 2% niższe, to róznica w
        wysokości rat była minimalna.

• empewu Re: Kredyt hipoteczny 22.01.02, 10:55
      Zobacz www.fortisbank.pl, oprocentowanie porównywalne do PKO BP (czyli
      relatywnie tanio), jedyna wada to 1% za przewalutowanie i 1% za wczesniejsza
      splate (jezeli kredyt > 5 lat)

mpw
    • Gość: Anka Re: Kredyt hipoteczny IP: *.gpw.com.pl 22.01.02, 13:45
      Wziełam w WBK i nie mam powodów do narzekania. Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka