Dodaj do ulubionych

Ogrody Shiraz

05.11.03, 17:54
Czy ktoś z was coś słyszał o inwestycji Ogrody Shiraz, bardzo mi się podoba,
osiedle jest ładne, kameralne, jest dużo zieleni i dobra lokalizacja, ale
nie wiem czy deweloper jest solidny. Mieszkania nie są tanie więc lepiej się
upwenić przed wydaniem 400 000 zł .
Dajcie znać co wiecie
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Ogrody Shiraz IP: 217.153.26.* 06.11.03, 12:18
      Z tego co słyszałem od kilku osób, które zamierzały kupić lub kupiły od nich
      mieszkania, developer jest bardzo solidny - oddaje mieszkania na czas lub nawet
      przed terminem, są super wykończone - zresztą wystarczy zobaczyć, jak wygląda
      teren osiedla i klatki schodowe. Developer też zgadza się na różne przeróbki w
      mieszkanich i jeśli jest to robione na etapie budowy, nie bierze za to
      dodatkowej kasy.
      Niestety cena idzie w parze z tą wysoką jakością i solidnością...
    • Gość: Myszorek Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.91.* 06.11.03, 15:02
      NO czesc! Moze ja Ci pomoge, bo ja juz tu mieszkam :-) No wiec tak. Osiedle
      faktycznie jest fajne, bo mieszkasz w sumie w centrum, a tego centrum wogole
      nie czuc! Developer jest generalnie ok, zwlaszcza jesli chodzi o wspolprace
      przy Twoim wlasnym mieszkanku - do tego etapu nie ma raczej uwag. Generalnie na
      czas i milo. Gorzej jest w momencie kiedy to juz Wspolnota wnosi o usuniecie
      usterek na czesci wspolnej osiedla... No to juz zaczynaja sie probelmy z
      szybkoscia reakcji i nie ma co ukrywac powinno to wygladac inaczej.
      Przykladowo: okazalo sie, ze nalezy uszczelnic sciany garazy i piwnic, bo po
      deszczch zalewa je woda, no i byla "mala" awanturka i teraz uszczelniaja sciany
      (moze zauwazylas rozkopy na osiedlu?)Ale Shiraz ma bardzo wiele zalet. Na
      osiedlu jest cicho, jedynie co mnie osobiscie przeszkadza to to, ze mieszkania
      sa dosc akustyczne i jak trafisz na halasliwych sasiadow to moze cie to
      denerwowac (ale wszystko zalezy od wrazliwosci, ja akurat mam bardzo niski prog
      wytrzymalosci :-). Latem jest tu poprostu uroczo. Nie jestem poeata, ale w nocy
      autentycznie budza spiewy ptakow w parku i na dzialkach, jest poprostu jak poza
      miastem! Takze udzielajac ci wprost odpowiedzi: warto wydac te pieniadze, ale
      pilnowac swego. Nawiasem mowiac nie wiem, ktore mieszkanie ogladasz, ale miej
      swiadomosc, ze od strony parku powstana domki jednorodzinne, a narazie
      powstanie tam zaplecze budowy. Podpytaj tez o fitness, bo chociaz dostalismy
      info, ze sie zaczelo budowac, to nie ma go w umowach i generalnie jak nie
      powstanie to bedziemy mogli sobie skoczyc...Najlepsze jest to, ze czesc ludzi
      kupila tu mieszkania skuszona rowniez fitnessem :-(
      Nie wiem co jeszcze chcesz wiedziec,ale ja wiem jedno nie znam osiedla na
      ktorym nie byloby jakis problemow. POzdrawiam, byc moze sasiadke!
      • Gość: jarek Re: Ogrody Shiraz IP: 217.167.147.* 19.11.03, 13:59
        prosba o podanie maila lub kontakt na maila: info@waluty.pl
        interesuje mnie ta inwestycja i chcialbym chwilke poradzic sie potencjalnego
        sasiada przed podjeciem ostatecznej decyzji, budynek "I" 2p mnie interesuje
        dziekuje,
        jarek
        • Gość: myszorek Re: Ogrody Shiraz IP: 212.160.91.* 20.11.03, 13:31
          Witam! Podaje maila michal@offgolfers.pl. Chetnie pomoge, ale skontaktowac moge
          sie najwczesniej w poniedzialek tj. 24/11 bo wtedy wracam do kraju. Do
          uslyszenia wiec :-)
          • Gość: Izabela Re: Ogrody Shiraz IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.11.03, 21:46
            coś sie tam dzieje. ktoś ma jakieś info?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka