Gość: Pomidor IP: *.acn.waw.pl 02.02.09, 13:51 Witam, Zastanawiam się nad kupnem i szukam osób które również myślą o tej inwestycji lub już zakupiły tam segment. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: steady_at_najx [...] IP: *.chello.pl 02.02.09, 19:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Le Village -Bouygues Development IP: 212.244.174.* 03.02.09, 14:11 Temat ten był już poruszany na forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=77846626&a=77846626 Ponadto należy uważać z własnością gruntu. Chodzi o to, że jesteś współwłaścicielem gruntu, na którym stoi kilkanaście lub kilkadziesiąt (nie pamiętam dokładnie) domów (w tym twój). Podobno takie są warunki zagospodarowania terenu - działka nie może być mniejsza niż 1000 m2. Mnie osobiście to nie odpowiada. Chciałbym być jedynym właścicielem działki na której stoi mój dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.acn.waw.pl 03.02.09, 16:25 Dzięki za informację. Poprzedni wątek czytałam. Skonsultuje się z prawnikiem odnośnie właśności gruntu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RopRoy Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 16:53 Gość portalu: Pomidor napisał(a): > Dzięki za informację. Poprzedni wątek czytałam. Skonsultuje się z > prawnikiem odnośnie właśności gruntu Jeśli po tych infoemacjach i przeczytaniu wątku na temat tego dewelopera na forum, nadal goroąco pragniesz zostać ich kilientem , to sprobój najpierw skontaktować się z własnym rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
miszpa Re: Le Village -Bouygues Development 05.02.09, 21:51 > Ponadto należy uważać z własnością gruntu. Chodzi o to, że jesteś > współwłaścicielem gruntu, na którym stoi kilkanaście lub kilkadziesiąt (nie > pamiętam dokładnie) domów (w tym twój). Jakie są zagrożenia takiego rowiązania? Nie znam się na tym a przyznam, że również myślę o zakupie domu w tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor do Miszpa IP: *.acn.waw.pl 06.02.09, 10:17 Ja zamierzam porozmawiać o tym z prawnikiem. Chętnie wymienię się spostrzeżeniami na poczcie gazetowej. Mój adres pomidorekk@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca kredytowy Re: do Miszpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 10:26 Poproś dewelopera. On ci na pewno poleci dobrego prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor Re: do Miszpa IP: *.acn.waw.pl 06.02.09, 12:13 wolę jednak prawnika nie związanego z developerem - powiedzmy, że bardziej obiektywnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
miszpa do Pomidor 06.02.09, 11:32 Będę wdzięczny za wszelkie informacje. miszpa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
miszpa Re: do Pomidor 06.02.09, 11:51 www.muratorexpo.pl/index.php?navi=002,006,009 Polecam lekturę. Chyba nie jest aż tak źle z tym deweloperem jak to niektórzy opisują... Odpowiedz Link Zgłoś
gajwer79 Re: Le Village -Bouygues Development 19.02.09, 11:40 Chodzi zapewne o to, że dokonujesz zakupu udziału w części wspólnej. Musisz liczyć się z tym, że wiele Twoich decyzji będzie wymagało zgody pozostałych udziałowców/mieszkańców. Zapewne będzie 1 KW założona na cały budynek/osiedle. Polecam jednak kupno mieszkania z wyłącznym prawem do własności i z możliwością założenia własnej KW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.acn.waw.pl 19.02.09, 14:14 czyli teraz gdy mieszkam w bloku którym zarządza wspólnota tez powinna być jedna KW na cały blok? Odpowiedz Link Zgłoś
gajwer79 Re: Le Village -Bouygues Development 19.02.09, 14:42 To nie ma znaczenia czy jest to blok zarządzany przez wspólnotę czy kameralna kamienica, liczy się to czy grunt został podzielony na działki przypadające na mieszkańców. Jesli grunt spółdzielni/developera nie został podzielony to możesz kupić tylko udział w gruncie czyli w akcie notarialnym nie jestes włascicielem mieszkania o powierzchni np. 60m2 tylko udziału stanowiącego powiedzmy 675/10000 gruntu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RB domy z dużymi działkami IP: 217.153.86.* 12.02.09, 15:36 może to Cię zainteresuje: www.makdom.com.pl/oferta.php?item=1&miasto=6&inwest=36&opisAll=true#opis Odpowiedz Link Zgłoś
magdar75 Re: Le Village -Bouygues Development 06.02.09, 11:47 dla zainteresowanych: www.muratorexpo.pl/index.php?navi=002,006,009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apolonia Re: Le Village -Bouygues Development IP: 87.205.148.* 06.02.09, 14:26 Wiekszosc osiedli wlasnie jest tak zbudowana, na wspolnej ziemi z wydzielonym prawe wylacznym uzytkowania , nie ma to zadneych skutkow prawnych. Mieszkalam na takim osiedlu w Jozefoslawiu i mialam swoj ogrodek ,a ze teoretycznie byl wspolny??.Naprawde to zaden problem. A jak ktos kocha ziemie i chce miec na wlasnosc to sa dzialki do kupienia w okolicy i mozna samemu dom wybudowac:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.devs.futuro.pl 09.02.09, 10:16 Jest to może standard w budownictwie wielorodzinnym. W budownictwie jednorodzinnym (domy wolnostojące, bliźniaki, segmenty) standardem jest jednak to, że każdy jest właścicielem działki, na której stoi jego dom. Prawo do wyłącznego użytkowania chroni danego właściciela przed korzystaniem z jego ogródka przez sąsiadów, ale nie pozwala mu np. na dowolną aranżację terenu (typ i kolor ogrodzenia, postawienie drewnianej altanki itd.). Z reguły konieczne jest uzyskanie zgody wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna Trufla Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.era.pl 09.02.09, 14:32 A nie myślałeś o gotowym w tej okolicy? Ładne osiedla, duży wybór. A jak nie duże osiedla, to jest kilka samotnych kameralnych bloczków - na odcinku bliżej Grójeckiej, a nie Al. Jerozolimskich - np. przy Lutniowej (1 szt., drugi w budowie) i Harfowej (1 szt. - nie mówię o Tritonie). IMO lepiej położone niż Le Village - tam działka o kształcie mega- kiszki, cień (nie)Szczęśliwego Domu i blisko węzeł Trasy N-S z Alejami (ale dopiero, gdy powstanie). Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.acn.waw.pl 09.02.09, 15:05 Czy lepiej położone - hmmmm zależy dla kogo. Ja rozważałam kupno segmentu tylko i wyłącznie w okolicach Józefosławia, Mysiadła, Chyliczek. Jak ktoś chce bliżej Grójeckiej -jego sprawa. Moim zdaniem osiedle BI jest bardzo ładne i generalnie wiadomo - o gustach się nie dyskutuje. To co jednemu pasuje innemu nie musi. Ja już się zdecydowałam na gotowy segment z pierwszego etapu oddawany za 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna Trufla Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.era.pl 11.02.09, 13:51 W takim razie gratuluję zakupu. A jaka cena za metr i jaki metraż mieszkania? Możesz podzielić się takim info? Pozdr Cz. Trufla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.acn.waw.pl 12.02.09, 10:10 metraż 135 m + 20 m wysokiego użytkowego poddasza Cena nadal negocjowana, więc na razie niestety nie zdradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalafior Z pensji funsettera nie kupisz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhpg Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.broadband.pl 22.02.09, 19:26 Nie nie kupuje od tych OSZUSTÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszpa Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.pgd.pl 23.02.09, 09:06 Ale Ty chyba już kupiłaś/kupiłeś (tak przynajmniej wynikało z twoich wpisów na innych forach). Rozgoryczenie spowodowane brakiem drewnianych okien mogę zrozumieć, ale takie "puste" wpisy bez żadnych dodatkowych wyjaśnień nie służą rzetelnej informacji dla pozostałych osób, które nadal są zainteresowane współpracą z BI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszpa Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.pgd.pl 03.03.09, 11:31 www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=297 Dla zainteresowanych inwestycją. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu71 Re: Le Village -Bouygues Development 03.03.09, 12:28 Nawet całkiem sympatyczne domki pod względem architektonicznym, ale w gruncie rzeczy to kołchoz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:54 A ktoś wie jak z realnym dojazdem do Warszawy? Jak wygląda sytucaja z infrastrukturą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łonz Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:58 Baraki, równo jeden przy drugim. Zupełnie jak w Oświęcimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.acn.waw.pl 05.03.09, 09:24 dojazd jest z dwóch stron - przez Kontancin i przez Puławską. Jasne że dłużej się jedzie z Józefosławia do centrum Warszawy niż np. z Ursynowa. Co do infrastruktury to wszystko tam jest - szkoła +przedszkole 300 metrów od osiedla, sklepy, żłobki, rzut beretem centrum handlowe Auchan. Obok osiedla pętla autobusowa Rojbus która jedzie do metra wilanów- więc jakaś alternatywa dla samochodu... Odnosząc się do postu powyżej - jak człowiek chce przestrzeni i zielonych pastwisk to powienien się wynieść hen hen za Warszawę... Coś za coś. A samo osiedle architektonicznie prezentuje się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyczny Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.centertel.pl 05.03.09, 15:50 To ty kupujesz czy sprzedajesz... A może leczysz dysonans pozakupowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.aster.pl 05.03.09, 16:45 wiedziałam, że ktoś durny sie przyczepi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LV forum admin Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 13:35 Niezłe zdjęcia miszpa. Czy to z Twojego segmentu czy "oglądałeś" :-)? Ja z kolei zapraszam na forum osiedla Le Village www.levillage.fora.pl/ Forum nie tylko dla mieszkańców. Goście mogą również wymieniać się poglądami o naszym osiedlu. Pozdrawiam admin forum Le Village Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.09, 23:53 Witaj Pomidor - i jak, kupiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.aster.pl 03.06.09, 20:20 I tak i nie - czekam na decyzje banków. Powinna być bardzo niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman odbiór domów IP: *.aster.pl 05.07.09, 09:15 Ja jestem już po. Ogólnie wrażenia nie najgorsze. Dwie rzeczy budzą moje wątpliwości: - podmokłe działki - nie ma odpływu wody z działek i boję się jak to bedzie docelowo wyglądać - zmiana koncepcji całego osiedla; miały być 2 pierwsze etapy oddane do użytku i zamknięte na pojazdy budowlane, a tu okazuje się, że tak nie będzie, i wszystkie pojazdy budujące kolejne etapy będą wjeżdżać główną bramą. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor Re: odbiór domów IP: *.aster.pl 12.07.09, 18:21 o kurcze. Nie są to dobre wiadomości.Brak drenażu działek mnie dobija.Trzeba będzie zrobić na własny rachunek bo widziałam już jak wygląda podtopiony ogródek w osiadlach "naszego miasteczka". I te machiny budowlane też dobijające. Ale co zrobić? Nasz segemnt oddawany pod koniec sierpnia- przedłużyli odbiór o 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchachany Re: odbiór domów IP: *.mgsp.pl 12.07.09, 20:55 za 1mln. pln nie wymagajcie zbyt wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: odbiór domów IP: *.aster.pl 13.07.09, 20:38 jaki 1 mln? zapoznaj się najpier a cennikiem, a potem bzdury wypisuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: odbiór domów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.09, 14:59 Witam wszystkich z Le Village- czy możemy jakoś się skontkatować przed odbiorem? Jest wiele spraw, które lepiej załatwić razem, a deweloper nie jest uczciwy. Jakiś prywatny mail? My też odbieramy w sierpniu, ale po wizycie z inżynierem z wykonastwa włosy stoją mi dęba!! Odpowiedz Link Zgłoś
let08 Re: odbiór domów 10.08.09, 15:26 witam, nasz odbiór zaplanowany jest na koniec września, ale prawdopodobnie się przesunie - z tego co ustaliliśmy, podwykonawca pierwszego etapu oddał domy w takim stanie, że teraz to wszystko jest poprawiane przez inną nowo zatrudnioną ekipę. Co w kwestii nieuczciwości developera? Na co zwracać uwagę przy odbiorze? też jestem za tym, żeby się skrzyknąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: odbiór domów IP: *.centertel.pl 26.08.09, 18:14 bardzo chętnie porozmawiam o tym osiedlu - chce tu kupić segment - dlaczego developer jest nieuczciwy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT Re: odbiór domów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:50 Petro - co masz na myśli konkretnie ? czy możesz coś więcej napisać ? niestety ale BI dało super plamę z domami na ursynowie - więc obawiam się "powtórki z rozrywki" byłbym wdzięczny gdybyś zechciał wskazać jakiego rodzaju wykryliście usterki ? pozdrowienia serdeczne i może się spotkamy kiedyś w realu w J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT Re: Le Village -Bouygues Development IP: 212.244.167.* 27.08.09, 08:07 czy te problemy z domami z józefosławiu jakie ogólnie opisujecie są poważne ???? - to znaczy czy dotyczą błędów kardynalnych - mowa było o drenażu działek - to jest naprwdę poważny problem a wady wynikające z podmokłego gruntu który nie został we we właściwy sposób rozwizany to jest katastrofa - to + fatalna obsługa ze strony BI po sprzedaży (kupił więc totalna olewka) to jest generalnie problem na lata o ile w ogóle można będzie go rozwiązać - izolacja domu osiadanie etc. etc. dajcie znać proszę - pozdrawiam oraz życzę dobrego i udanego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor Re: Le Village -Bouygues Development IP: *.aster.pl 27.08.09, 12:33 My z mężem bardzo chętnie skonatktujemy się z osobami które są przed odbiorem tak jak my. Chętnie powymieniamy się informacjami. Podaję do siebie namiary : pomidorekk@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT Re: Le Village -Bouygues Development IP: 212.244.167.* 31.08.09, 17:48 Pomidor piszesz że brak drenażu cię dobija ... niestety ale chyba oceniasz sprawę zbyt pozytywnie to znaczy moim zdaniem w tym przypadku jeśli ziostały popełnione błędy w tym zakresie to bardzo cieżko będzie coś naprawić - nie wspominając o kosztach - niestety - aby sprawę lepieij ocenić należałoby wiedzeić więcej szczegółów - let08 milczy petro też - nie liczcie na to moim zdaniem że jeśli rzeczywiście problem istatnije to uda się sporawę rozwiązać tanim kosztem - pozdrawiam i oby udało się wam doprowadzić sprawy do szczęśliwego i mało kosztownego zakończenia - powodzenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT Re: Le Village -Bouygues Development IP: 212.244.167.* 31.08.09, 17:50 soory nie doczytałem to roman zaczął pisać o drenażu ... a pomidor sie zaniepokił taką informacją , roman może ty uchylisz rąbka tajemnicy co jest nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
mesith Re: Le Village -Bouygues Development 03.09.09, 07:15 Przy pierwszej lepszej ulewie w części ogrodu stoi woda i po prostu nie wsiąka. Podobno w podłozu jest glina i stąd ten problem. Nie podmywa nam domu, ale moim zdaniem problem wynika też z tego, że poziom działek przydomowych jest o jakieś 20-30 cm niżej niż poziom chodników i ulic, czyli stamtąd woda zamiast do studzienek spływa na działki. Może jak nawieziemy na działkę ziemię i obsadzimy roslinnoscią to problem się rozwiąże, bo na razie nie ma też rożlinności, która by chłonęła wodę Odpowiedz Link Zgłoś
glov Re: Le Village -Bouygues Development 03.09.09, 22:04 Jeżeli chcecie pogadać o drenażu itd to zapraszam na forum LeVillage na http:\\levillage.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
glov Re: Le Village -Bouygues Development 03.09.09, 22:15 http://levillage.fora.pl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomidor do Glov IP: *.aster.pl 04.09.09, 12:50 Glov, Będe wdzieczna za aktywowanie konta na forum, bo już 2 maila napisałam w tej sprawie... Login Swift. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś