s_afiya 13.02.09, 15:09 Witam, czy ktos moze zna tego dewelopera? albo moze ktos kupil mieszkanie na Lisa Kuli 53? zastanawiam sie nad zakupem mieszkania i chcialaby ich sprawdzic zeby sie w jakies bagno nie wpakowac... Z gory dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Darek z Marek Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.chello.pl 13.02.09, 21:09 najgorsza z możliwych lokalizacji w Markach. Nieciekawa okolica. Niska cena ale nie polecam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mera1 Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 17.02.09, 15:35 Witam, Ja kupuje mieszkanie na ul.Lisa Kuli właśnie od tego dewelopera. Jestem pewna Jego solidności,gdyż znajomi zakupili od niego mieszknie przy ul.Inżynierów i nie mieli z nim żadnych problemów.Wręcz przeciwnie.Wszystkie zmiany które chcieli wykonał im bez dodatkowych kosztów.Po za tym nie wymaga dużych wpłat początkowych.Praktycznie wszystko można zapłacić przy akcie końcowym.Jakość budowy sprawdzał nam znajomy z branży budowlanej i ocenił ją na wysokim poziomie.Z tego co wiem jest tam dużo chętnych na mieszkania.W sobotę oprócz mnie było jeszcze kilka osób które już dogadywały się co do ceny mieszkania.Jeżeli chodzi o lokalizacje dla mnie bomba:)przystanek pod nosem w stronę Warszawy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
s_afiya Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 17.02.09, 15:53 Wiem wiem bo tez tam bylam w sobote :)) jestemy juz na 90% zdecydowani na zakup tego mieszkania takze witam sasiadke :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez kupuję jutro Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.jmdi.pl 17.02.09, 19:13 Jeszcze tylko kredycik i wio!!! buaaahahahahahahahahaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1chetna Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 18.02.09, 13:31 Witam, też Pan kupuje na Lisa Kuli? a które mieszkanko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: 213.76.165.* 17.02.09, 19:13 Ten bokser i 3 wilczury z naprzeciwka nadal kaleczą przechodniów? Odpowiedz Link Zgłoś
mera1 Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 17.02.09, 23:38 tak przez cały czas się zastanawiam -Mam rozterkę parter czy piętro:)-bardzo podobało mi się mieszkanie na ostatnim piętrze-tylko cóż nie lubię biegać po piętrach a z dzieciątkiem pod pachą jakoś tego nie widzę:) A w takim razie mam nadzieję że zostaniemy sąsiadami! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifares Teatrzyk dwóch aktorów IP: *.eranet.pl 18.02.09, 00:06 albo jednego...ponizej.Podeslijcie link;-) Odpowiedz Link Zgłoś
s_afiya Re: Teatrzyk dwóch aktorów 18.02.09, 09:22 no my bierzemy ostatnie pietro :) Odpowiedz Link Zgłoś
1chetna Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 18.02.09, 11:32 Witam, a po której stronie budynku bierzecie bo my też chcemy ostatnie piętro? ładny widok. Odpowiedz Link Zgłoś
s_afiya Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 18.02.09, 12:10 my bierzemy po lewej :) Odpowiedz Link Zgłoś
1chetna Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 18.02.09, 12:32 Też o nim myśleliśmy, no ale coż weźmiemy po prawej. A rezerwowaliście wcześniej? kiedy podpisujecie umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
s_afiya Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 18.02.09, 13:09 wstepnie je zarezerwowalismy a w sobote jedziemy dogadac szczegoly i umowic sie na podpisanie umowy Odpowiedz Link Zgłoś
1chetna Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 04.03.09, 10:58 Witam, chciałam zapytać czy podpisaliście już umowę na mieszkanie na Lisa Kuli bo my zrobiliśmy to wczoraj i teraz czekamy na koniec inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.chello.pl 20.03.09, 09:47 dlaczego na stronie dewelopera wasze mieszkania figuruja jako nie sprzedane??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napalony Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:04 Mera1, jeżeli jest tak super, to bardzo chętnie kupiłbym tam cztery mieszkania dla siebie i szwagrów. Przepraszam, cztery mieszkanka i wio ! Nie chcę być jednak świnią i pozbawiać innych rodzin cudownej okolicy, a dzieci słodkiego dzieciństwa w Markach. Dlatego proszę o spytanie szefa, czy mam szansę na 4 sztuki. Mogę dopłacić 30% ceny wyjściowej, byleby tylko były. Odpowiedz Link Zgłoś
1chetna Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 04.03.09, 12:12 Witam, z tego co wiem to nie ma tam już tylu wolnych mieszkań bo wczoraj były podpisywane umowy przedwstępne. Ja mam numer 3 umowy a Pani, którą Pan podejrzewa o kontakty z deweloperem sama jest jedną z nowych właścicielek. wiem bo spotkałyśmy się wczoraj. Ale podobno mają jeszcze jedną inwestycję i tam pewnie może Pan kupić sobie 4 mieszkania.życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napalony Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:40 Jeżeli nie ma już mieszkań na Lisa Kuli, to życie straciło dla mnie sens. Może uratuje mnie przebicie ceny - dam 50% więcej od ceny developera. Umowę podpiszę w ciemno, z zawiązanymi oczami, ważne żeby spełniły się moje marzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
1chetna Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 04.03.09, 14:03 Ja się nie gniewam. Jak jesteś rzeczywiście zainteresowany kupnem mieszkania to zadzwoń do nich i zapytaj a nie denerwujesz tu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1chetna Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 04.03.09, 12:44 Bądź tak miły i nie deneruwj ludzi, którzy zakupili mieszkania na Lisa Kuli. Twoje podejście do sprawy jest niepoważne i od razu widać, że nie masz zamiaru kupować żadnego mieszkania. Nie rozumiem co daje ci takie pisanie głupot. Nie masz lepszych zajęć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napalony Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 13:55 Nie gniewaj się, jakbyś się czuła, gdybyś straciła perspektywę posiadania "przystanku do Warszawy pod samym nosem" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napalony Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 14:08 Mówiąc poważnie wątek na 95% wygląda na zaaranżowany przez handlowców developera. Co jest gorsze - lekka ironia czy oszukiwanie gości forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatek Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.gprs.plus.pl 11.03.09, 21:21 My też kupujemy tam mieszkanie i jutro idziemy podpisać umowę.Też się trochę obawiamy bo w dzisiejszych czasach nie ufa się nikomu .Mam nadzieję że będzie wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
mera1 Re: Marki - Lisa Kuli Global Development 04.03.09, 22:51 Witam, Widzę że omineła mnie awanturka:) Drogi ,,napalony,,(dobre-widzę że szybciej piszesz niż myślisz) widzę że jesteś chętny do rozdawania pieniążków:) Widać Nowy MILIONER co ma gest-dla szwagrów ,ciotek i kuzynek to może sąsiadów również obdarujesz? A teściowej nie kupisz jak wszystkim to wszystkim;) A tak swoją drogą to jest Pan niepoważny. Fajnie jest zabłynąć na forum:) Moja babcia mawiała :Krowa która dużo ryczy mało mleka daje:) Bez urazy:) Rozumiem w dzisiejszych czasach ludzie muszą mieć oczy otwarte. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napalony Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 08:26 Oferta dewelopera może być niezła, mały budynek to bardzo dobre miejsce do mieszkania. Dlatego nie warto podkładać zaaranżowanych scenek kupna w sobotę, bo ludzie tylko je obśmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napalony Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 14:47 Przemyślałem sprawę i jednak pojawię się w sobotę w biurze sprzedaży i spróbuję coś dla siebie wyszarpać. Boję się jednak, że kolejka do podpisywania umów przedwstępnych będzie wychodzić aż na ulicę, dlatego oferuję za miejsce w kolejce w pierwszej dwudziestce okrąglutkie 2 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n-b Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: 86.47.47.* 05.03.09, 09:15 ja daje 5000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Marki IP: 213.76.165.* 20.03.09, 16:27 Bagno to znajdziesz tutaj!! www.sam-81.waw.pl/viewtopic.php?f=5&t=366&sid=63a470347efa39fcb6504c76038b3815 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Marki IP: *.chello.pl 20.03.09, 17:27 a co to ma do Lisa Kuli i Global Development? Odpowiedz Link Zgłoś
agus-1 Re: Marki - Kopernika 18 Global Development 19.05.09, 15:15 Witam wszystkich Państwa którzy kupili mieszkanie w Markach na ul. Lisa Kuli od Global Developmen. Czy moglibyście podzielić się ze mną informacjami odnośnie tego developera i mieszkań przez niego budowanych? Zamierzam kupić mieszkanie na Kopernika 18 .Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodok Re: Marki - Kopernika 18 Global Development IP: *.171.19.238.static.crowley.pl 21.05.09, 10:52 Witam My już podpisaliśmy umowę z global development - na razie wszystko jest w porządku, deweloper wprowadza realizuje z nasze życzenia dot. mieszkania w czyn (drobne przeróbki - bez kosztów), niedawno byliśmy oglądać postępy prac i jesteśmy zadowoleni. Na chwilę obecną nie mamy zastrzeżeń do dewelopera i szykujemy się do przeprowadzki - pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów, szczególnie tych z małymi dziećmi ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
media4sport Re: Marki - Kopernika 18 Global Development 25.10.09, 20:21 jakie są Państwa opinie o tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Marki - Kopernika 18 Global Development IP: *.chello.pl 03.07.10, 23:30 wychowałem sie na tym placu,moja babcia tam mieszkała,powiem tak ,gołębie srają wszędzie a sąsiedzi to starsze pokolenie w większości,trochę bezpańskich psów,czaem wyglądają groznie,ale poza tym okolica ok,tylko moja babcia była bardzo przywiązana do tej ziemii więc jej duch wciąz może krązyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.chello.pl 05.07.10, 17:44 ja nie rozumiem jak można kupić mieszkanie w bloku pod warszawą wady mieszkania w bloku + wady mieszkania pod warszawą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedzona333 Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.orange.pl 11.11.10, 21:59 Developer sam developer oki -tylko za dużo obiecuje!!!!!!! Kupiłam u niego mieszkanie i co i chol..doprosić się nie można o nic.. A najfajniejsza pani notariusz p...Wlazło....bierze ceny z kosmosu i robi straszne błedy w akcie.. Cena bedzie niższa jak bedziecie mili swojego notariusza(a MOZA MIEĆ!!!!) I na koniec sami składajcie wnioski o wpis do ksiegi wieczystej(kazdy właściciel mieszkania nabytego moze spokojnie złożyć!!!!nie dajcie sie oszukać!!!i naciagnac na duzzze koszta!!!!!) Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inżynierów Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.orange.pl 11.11.10, 22:02 Wszelki pytania na temat tego developera proszę dzwonić na numer 606117003,Chetnie podzielę się informacja o jego jakościach wykonania mieszkań ,itp a przynajmniej mojego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: 94.254.182.* 11.11.10, 22:20 zgadzam się..niezła kombinacja ztym notariuszem...kupiłam mieszkanie u tego developera..niedośc, że odbiór lokalu opóźnił sie o 3 miesiące...to do tego wyszła jeszcze amba z notariuszem...Pani łaskę zrobiła,że wogóle sie spotkała...wzieła za podpisanie aktu notarialnego maksymalną stawke taksy notarialnej..była arogancka i nieuprzejma..i najbardziej sie dla niej kasa liczyła...zero informacji...nadmienam,ze notariusza załatwił developer...argumentując,że to porzadna kancelaria..zapomniał wspomniec,że to znajoma i maja ulad...niezły zresztą...9 kupujących i 9 podpisanych aktów notarialnych..gdzie upust dla kupujących...niezły przekręt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerw. Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.orange.pl 11.11.10, 22:35 To może byśmy sie zebrali i ją do faktu podali że ludzi naciagają na maksa???Cóż nam pozostało ?ale chyba lepiej by juz innych nie oszukali???Zapraszam do wpisywania sie sąsiadów i sąsiadek..Każda osoba sie liczy a ta panienka szybko nauczy sie albo uczciwości i traktowania po ludzku ludzi albo bedzie tylko kasa kasa kasa i koniec kariery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: *.centertel.pl 10.05.11, 15:28 Nie wiedziałem ze mały rabat to takie oszukanstwo . Ciekawe ile dostajecie w galeriach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REMONTY RemontY Wykończenia Mieszkań :) IP: 195.205.163.* 12.05.11, 11:49 Witam moja firma specjalizuje się kompleksowych remontach, jak również wykończaniem mieszkań, lokali tzw, " pod klucz". Wykonujemy również drobne prace, typu małe przeróbki, usuwanie awarii - naprawy po awarii. Na rynku warszawskim działamy od wielu lat. Prace prowadzimy głównie w Warszawie i okolicach. Oferujemy usługi w zakresie : - malowanie. - gładzie gipsowe - podwieszanie sufitów - zabudowy g/k - układanie glazury,( gres, terakota, kamień itp.) - układanie paneli podłogowych i ściennych - układanie parkietu - cyklinowanie - montaż drzwi i okien - elektryka - hydraulika + biały montaż OFERUJEMY PROFESJONALNE DORADZTWO, GWARANCJE NA WYKONANE PRACE ORAZ BARDZO KONKURENCYJNE CENY Zapraszam do współpracy. Piotr Kietliński 0 603 659 230 Zapraszam do obejrzenia wykonanych przez nas prac; www.remontglazurnik.republika.pl oraz linki do moich ogłoszeń; ale.gratka.pl/ogloszenie/2299241_remonty_wykonczenia_mieszkan.html ale.gratka.pl/ogloszenie/1014389_hydraulik_glazurnik_warszawa.html ale.gratka.pl/ogloszenie/877610_kompleksowe_remonty_panele_malowanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa-kuli55 Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: 91.223.78.* 21.09.11, 22:08 Witam. Mieszkam w Markach na Lisa - Kuli 55.Pragnę wszystkich zamierzających kupić mieszkanie od dewelopera GLOBAL DEVELOPMENT ostrzec. W moim budynku jest bardzo dużo wad technicznych i usterek, których deweloper nie chce usunąć choć budynek jest na gwarancji. Budynek nie ma izolacji przeciwdeszczowej i stoi w wodzie. Mamy tu grzyba w piwnicy i stojącą wodę przy większych opadach. Deweloper nic nie robi, gra na zwłokę. Zastanawiamy się nad założeniem sprawy w sądzie. Zanim kupicie mieszkanie u tego dewelopera dobrze się zastanówcie, bo to co my teraz przeżywamy to koszmar. Jak ktoś chce dowodów to zapraszam na ul. Lisa Kuli 55, pokażemy w jakich warunkach mieszkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Marki - Lisa Kuli Global Development IP: 193.24.244.* 21.09.11, 22:45 My mieszkamy na Inżynierów w Markach .Budynek ma 2 lata, postawiony przez tego "fachowca",i mamy dramat w piwnicy.Wody po kostki.A deweloper ma wszystko w nosie .Odradzam wszystkim którzy zamierzają kupić od tego dewelopera mieszkania o zastanowienie się ,czy warto pakować się w takie kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GD Global Development - Marki IP: *.itsa.net.pl 29.09.11, 11:22 Domy, które stoją zaledwie 2 lata na Inżynierów, Kopernika i Lisa-Kuli to dramat! Ostrzegam przed kupnem następnych domów tego dewelopera. Wady ujawniły się po roku czasu! Same niezgodności z projektem, zamiast dachu ceramicznego - mamy blachę, zamiast fundamentów z litego betonu - mamy bloczki, itd. itp. Co najważniejsze - wilgoć i woda przedostaje się przez ściany i posadzkę (izolacja, jak w afrykańskiej chacie) - śmierdzi stęchlizną, a w konsekwencji zaczniemy hodować w domu grzyby. Global Development zapewne szukał oszczędności w wykonaniu (zastosował tańsze materiały, a innych wcale nie zastosował - niezgodnie z projektem), a teraz nie chce brać odpowiedzialności za wady, które są ewidentne. Sprawa zapewne skończy się sądem, bo dialog z właścicielem jest niemożliwy - mydlenie oczu ciągnie się już od roku! Odpowiedz Link Zgłoś
lisa-kuli-marki Re: Global Development - Marki 21.10.11, 15:35 glowi dopiowiedzenia do ostatnich postów polecam artykuł: www.gazetaecho.pl/mieszkancy-marek-kontra-deweloper_58530 Odpowiedz Link Zgłoś