Dodaj do ulubionych

Gawra budynki M i N

03.03.09, 16:12
Witam,
Kupuję razem z synem mieszkanie na osiedlu Gawra w Ursusie
Szukam przyszłych sąsiadów z budynków M oraz N
Co myślicie o tym deweloperze
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość` Nowolazurowa? IP: 212.87.2.* 04.03.09, 17:01
      Budynki M i N??? To chyba już zabudowują obszar pod Nowolazurową!
      • Gość: 1qaz Re: Nowolazurowa? IP: *.ntlworld.ie 04.03.09, 19:53
        Tez oglądaliśmy tam mieszkanie..Nie kupiliśmy.Ta okolica to juz koniec swiata
        ..Pojechaliśmy tam wieczorem- ponuro, straszno, nie ma chodników od ul.
        Warszawskiej, idzie sie po błocie, nie ma sklepów, nie widać ludzi na tym
        osiedlu, a te bloki M i N stoją tuż przy słupie wysokiego napięcia-w
        mieszkaniach z pewnością słychać ten szum, czy jak to nazwać. Brr, zwialiśmy
        stamtąd.
      • Gość: yo! Re: Nowolazurowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 21:47
        ty wiesz co ty piszesz? jaka nowo-lazurowa na gołąbkach? Widziałeś gdzie ta
        trasa będzie przebiegać?
        www.siskom.waw.pl/nowolaz.htm
        na tym zdjęciu widać zakłady ursus. Gdzie gołąbki a gdzie zakłady? Piszcie
        precyzyjnie a nie tak żeby poklepać. Mi się podoba kilka mieszkań w M. N ma
        lepsze położenie bo jest osłonięty blokami.
        • Gość: xx2 Re: Nowolazurowa? IP: 212.87.2.* 05.03.09, 07:56
          Nowolazurowa czy trasa N-S, mniejsza o nazwę. Budynki będą sasiadować z trasą
          szybkiego ruchu!
          • Gość: yo Re: Nowolazurowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 21:22
            To znaczy że będę miał bliżej do trasy w stronę centrum :)Mieszkam obecnie 300m
            od al. Jerozolimskich i nigdy mi to nie przeszkadzało. mało tego dla mnie to
            ogromny plus. Kiedy inni gniją w korkach do dojazdu da alej mi zajmuje to 30
            sekund. Wiadomo co kto lubi. Wole mieszkanie w Gołąbkach niż mieszkanie przy
            zakorkowanej ul. Ryżowej gdzie okna wychodzą na zatłoczoną ulice w odległości 6
            metrów. Są inne gorsze lokalizacje i jakoś ludzie w nich żyją. Każdy ma inne
            wymagania. Osiedle jest ładne, byłem tam w dzień, byłem tam w nocy. To ze na
            razie chodzi się po błocie to śmiech że ktoś uznaje to za minus. PRZECIEŻ TO
            JEST BUDOWA!!! po czym ma chodzić? po czerwonym dywanie? Czy oddane bloki chodzą
            po błocie?
            • Gość: Gość Re: Nowolazurowa? IP: *.toyota-wisniewski.pl 06.08.09, 08:30
              okładnie popieram. Gawra mało tego buduje specjalnie drogę od ul.
              Warszawskiej aż do budynku M żeby były bliżej szybciej itd Ps. Co do
              sklepów to np. W galegii Gawra jest piekarnia czynna codziennie a
              nawet w niedziele do 17 wiec czego tu wiecej chciec.
        • kol32 Re: Nowolazurowa? 30.03.09, 00:00
          Jak aktualne są te informacje? Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w bloku D. Na wszystkich nowych mapach planowana trasa biegnie bardzo niedaleko Magnackiej. Czy ktos ma na ten temat jakies sprawdzone informacje?
          • gregor.0 Re: Nowolazurowa? 30.03.09, 15:14
            No niestety około 150-200m będzie 6 pasmowa s-2 z Konotopa w stronę
            lotniska.Będzie biegła na estakadzie,mają być ekrany
            • Gość: JANEK Re: Nowolazurowa? IP: 85.232.251.* 27.07.10, 11:01
              Witam,
              Wszyscy tak się strasznie boją i nakręcają wzajemnie co do
              przejazdu kolejowego , samolotów i obwodnicy mimo wszystko
              mieszkania nadal się sprzedają i będą się budować i sprzedawać przy
              takich trasach , przejazdach kolejowych itd.W całej tej sytuacji
              niewadomo co jest lepsze czy widok na trasę czy sąsiadów mających
              okna w okna na wyciągnięcie ręki zero prywatności ,często mieszkania
              pozbawione światła i słońca .
              Pozdrawiam JANEK
    • gregor.0 Re: Gawra budynki M i N 28.03.09, 14:43
      Witam,
      Ostatnio byłem na budowie,
      budynek M już otynkowany,okna wstawione
      Czy ktoś kupił już mieszkanie w M lub N
      Jak przebiegają negocjacje cenowe
      • Gość: lokalizacja Re: Gawra budynki M i N IP: *.acn.waw.pl 31.03.09, 14:27
        Lokalizacja beznadziejna - jak uruchomią S2 - to będzie hałas przez
        całą dobę - jak to na obwodnicach wielkich miast.Na autostradach
        ruch w nocy trochę zamiera - tutaj tak nie będzie.Ale hałas da się
        wyciszy do minimum - chociaż na wyższych piętrach to może nie do
        końca działac - tak na trasie toruńskiej w wysokich blokach obobk.
        Ale najgorszy to smród - to tysiące pojazdów na godzinę - spaliny
        itd.Można powiedzie to Warszawa wszędzie tak jest - otóż dla
        wiadomości przyjezdnych nie wszędzie tak jest.
        • Gość: Gość Re: Gawra budynki M i N IP: *.toyota-wisniewski.pl 06.08.09, 08:26
          BZDURA! Po co pisać coś takiego!!! Zapewne zazdrościsz dlatego taki
          tekst. Mieszkałam od 21 lat na Woli właśnie ok 200m od trasy
          Toruńskiej i się zastanawiam gdzie ty mieszkałaeś skoro taki hałas
          odczuwałeś. Ja nic nie słyszałam a tym bardziej smrodu nie czułam??
          Ps. A tak apropo dobrze zorientuj się gdzie przebiega ta trasa i
          proszę nie wprowadzaj ludzi w zamęt. Trasa ma być w Konotopie a ty
          tak piszesz jakby pod oknami na tym polu obok mieli ją zbudować. Ps
          To jest Warszawa a nie Mrągowo lub inne miasto wśród lasów i z dala
          od zgiełku.
      • Gość: gawra_to_problem Re: Gawra budynki M i N IP: *.stacje.agora.pl 09.03.10, 14:49
        Witam,
        kupiłam mieszkanie w budynku N, generalnie zanosi się na to, że
        będzie ciężko. Kiepskie wykończenie, duże opóźnienie i brak
        informacji ze strony dewelopera.
        Budynek M jest podobno już skończony, tyle tylko, że miał innego
        podwykonawcę, który był podobno znacznie lepszy.
        Negocjacji cenowych nie było - nie zgodzili się również na
        proponowane przez mojego prawnika zmiany w umowie.
        • Gość: zaq Re: Gawra budynki M i N IP: 109.255.68.* 10.03.10, 00:36
          Czy jesteś już po odbiorze mieszkania? Jeśli tak, to dużo było do poprawienia?
        • bodycount69 Re: Gawra budynki M i N 11.03.10, 12:19
          Gość portalu: gawra_to_problem napisał(a):

> Witam,
          > kupiłam mieszkanie w budynku N, generalnie zanosi się na to, że
          > będzie ciężko. Kiepskie wykończenie, duże opóźnienie i brak
          > informacji ze strony dewelopera.
          > Budynek M jest podobno już skończony, tyle tylko, że miał innego
          > podwykonawcę, który był podobno znacznie lepszy.
          > Negocjacji cenowych nie było - nie zgodzili się również na
          > proponowane przez mojego prawnika zmiany w umowie.
          Witam,
          Jeśli odbierałas już mieszkanie napisz mi coś więcej na meila gazetowego.Też
          mamy tam mieszkanie
        • Gość: EWA Re: Gawra budynki M i N IP: 85.232.251.* 15.03.10, 10:51
          Witam serdecznie , ja również kupiłam mieszkanie w bud.N i
          rzeczywiście jest opóźnienie czasowe wynika to tylko powodu
          zimy ,chciałabym również zapewnić Państwa że budynek zostanie
          skończony i oddany ,Gawra to sprawdzony deweloper ,ja kupiłam od
          nich 5 lat temu mieszkanie podczas kiedy jeszcze nie było
          fundamrtów , wybudowali i doddali na czas ogólnie osiedle bardzo
          ładne ,polecam .
          EWA
    • Gość: kkubua Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 07.08.09, 18:59
      Dam Ci dobrą radę. Odpuść sobie Gawrę mają duże opóznienia, poszukaj
      także na temat Gawry na tym forum, a Twój zapał minie. Trzy lata
      temu zamierzałem kupić u nich mieszkanie, ale po głębokim
      zastanowieniu się odpuściłem sobie. Linia kolejowa pociągi jeżdża po
      njocy (towarowe) trasa szybkiego ruchu na plus i na minus, jakość
      oddawanych mieszkań, kłopoty z aktami notarialnymi... Szkoda zdrowia.
      • Gość: mieszkaniec Re: Gawra budynki M i N IP: 88.220.125.* 11.08.09, 15:05
        co do Gawry nie mogę powiedzieć złego słowa. Kupując 3 lata temu
        przy galopujacym wzroście cen udało mi się wytargować komórkę
        lokatorską wartości ok. 5 tys. zł. Akt notarialny podpisałem w 3
        miesiące od odbioru mieszkania. Nie spieszyłem się z odbiorem
        kluczy gdyż czekałem na ekipę wykończeniową i do czasu odbioru
        kluczy Gawra nie nalicza czynszu.
        Jednak nie da się ukryć że osedle jest prawie na końcu świata
        • Gość: GOŚĆ Re: Gawra budynki M i N IP: *.toyota-wisniewski.pl 24.08.09, 13:12
          WoW można kupić w Centrum za 15 za metr I TEZ NAPEWNO SA PROBLEMY!!
          DPodajcie Mi firmę ktora jest IDEAŁEM na tym rynku!!! Ps W podobnej
          cenie za metr!!

Powodzenia życzę :)
          • Gość: syl Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.9.* 09.01.10, 23:19
            Niech ktoś nie pisze, że trasa szbkiego ruchu nie emituje tony
            zanieczyszczeń powietrza - hałas jest do ogarnięcia
            Lokalizacja jak lokalizacja ale nia za taka cenę za m2
            • Gość: szukam mieszkania ile teraz można u nich wynegocjować przy > 80m2 IP: 212.180.168.* 11.01.10, 18:25
              A ile teraz można u nich wynegocjować przy mieszkaniu > 80m2?
            • Gość: idka Re: Gawra budynki M i N IP: 85.232.251.* 15.03.10, 10:59
              Jest tylko jena odpowiedź proszę wrócić na wieś skąd pan przyjechał
              tam będzie miał pan ciszę i spokój zdala od smrodu i spalin .A jeśli
              chodzi o cenę jest wysoka i taniej nie będzie .
              Idka
        • Gość: ewa Re: Gawra budynki M i N IP: 85.232.251.* 15.03.10, 11:14
          Ja również tak sądzę ponieważ sprzedałam mieszkanie na osiedlu
          GAWRY i zakupiłam drugie w bud.N w wyniku opóźnień otrzymałam od
          nich lokal zastępczy mieszkanko ładne przytulne jestem pod dużym
          wrażeniem , GAWRA to sprawdzony deweloper mam do nich duże
          zufanie , mieszkania są bardzo ładne polecam a jeśli chodzi o
          lokalizację można się przyzwyczaić .
          Ewa
          • Gość: ga -( wra-k) Re: Gawra budynki M i N IP: 80.51.186.* 21.04.10, 20:28
            Chciałbym kupić mieszkanko razem z żoną w budynku L. M,N nie podobają nam się ze względu na wysokie napięcie. Budynek L ma fajne wschodnie skrzydło - będzie trochę ciszej jak wybudują trasę. No i właśnie - trochę nas ta trasa denerwuje tzn. podobno mają być ekrany więc hałas do ogarnięcia. Emisja spalin też ograniczona bo ruch powinien być płynny. No ale właśnie - na cholerę mi ta trasa jak nie będzie gdzie na nią wjechać? Węzeł będzie w Alejach Jerozolimskich a z drugiej strony na poznańskiej. To jest dla mnie trochę problem - trasa w jakimś stopniu będzie uciążliwa i dodatkowo bezużyteczna dla mieszkańców osiedla. Ponadto słyszeliśmy o obciążonych hipoteką gruntach na których stawiane są bloki. Co o tym sądzicie? Dodatkowo - samoloty Wam nie przeszkadzają? Kurcze, w tej stolicy to jest trochę prze....ane: stać mnie tylko na mieszkanie na końcu miasta, tuż przy trasie i torach z samolotami nad głową.
            • Gość: gawra n Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 21.04.10, 21:10
              My kupiliśmy w budynku N, możliwie najdalej od słupa wysokiego napięcia:)Grunt
              rzeczywiście jest obciążony hipoteką, ale po podpisaniu umowy w formie aktu
              notarialnego i wpłacie 100% ceny bank wyraża zgodę na bezobciążeniowe odłączenie
              lokalu do nowej księgi wieczystej.Co do trasy- będzie ona najbliżej budynku M, w
              budynkach N i lewym skrzydle L będzie raczej cicho.Co do lokalizacji..Dla osób
              ze skromniejszym budżetem to na pewno lepsza opcja niż Białołęka.Dojazd ok jak
              dla mnie- mam na myśli SKM. Od wyjścia z domu po ok. 30, 35 minutach jesteś w
              śródmieściu.Nie jestem jakoś szczególnie zachwycona tym mieszkaniem, ale chyba
              lepiej kupić 3 pokoje w Ursusie niż małą kawalerkę na Natolinie, gdzie obecnie
              wynajmuję i wcale mi się nie chce stąd wynosić..
              • Gość: JA Re: Gawra budynki M i N IP: *.wincor-nixdorf.com 18.05.10, 14:59
                Pokazywałeś umowę prawnikowi?
                Ja pokazywałam i ten stanowczo ODRADZIŁ mi podpisywanie.

Zapis jest tak sformowany, że nie masz ŻADNEJ gwarancji że do wyrażenia zgody na
                bezpobciążeniowe odłączenie lokalu dojdzie.
                • Gość: misiek Re: Gawra budynki M i N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 22:47
                  Czy prawnik dokładnie przeczytał umowe ,bo to niemożliwe ,że nie można
                  wyddzielić lokalu i podpisać aktu(w ciągu 120 dni od podpisania umowy
                  podpisuje sie akt notarialny.Czyzby umowa była żle sformułowana ,czy
                  Gawra napawdę ma problemy?????????????????
                • Gość: JA Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 01.06.10, 18:52
                  Umowa jaką proponuje Gawra jest naszpikowana klauzulami już dawno
                  zabronionymi przez UOKiK - (czerwono się zrobiło jak mi wszystkie
                  pozaznaczał... aż się zastanawiałam czy nie wysłać tej umowy do
                  UOKiK).
                  Generalnie jak Gawra nie będzie miała kłopotów - to pewnie wszystko
                  będzie OK (w końcu poprzednie osiedla wybudowali jakoś...), ale
                  jeżeli coś im się omsknie, to na podstawie umowy nie wyegzekwujesz
                  niczego.
                  Mnie prawnik odradził podpisywanie umowy w tej kształcie.
                  A ponieważ Gawra nie chciała negocjować kształtu umowy (co w
                  dzisiejszej sytuacji rynkowej jest dosyć zastanawiające...)
                  - zrezygnowałam ostatecznie z kupna u nich mieszkania.
            • Gość: misiek Re: Gawra budynki M i N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 19:25
              Witam
              My tez zastanawiamy sie nad kupnem mieszkania w bloku G lub L ,ale
              przeraza nas to opoznienie spowodowane zima ,ale czy na pewno ,czy
              brakiem srodkow ,ze wzgledu na niska sprzedaz ,Maja obciazone grunty i
              kredyt do konca roku ,a hipoteka kaucyjna?Czy ktos cos wie ,Czy od razu
              sa akty jak sie kupuje za gotowke ?Jak teraz sobie licza za metr.Czy
              ktos kupil mieszkanie w L lub G ?
              • Gość: Misiek Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 23.04.10, 16:27
                Czy ktoś kupił mieszkanie od gawry za gotówkę i czy od razu są akty
                notarialne ,czy od razu w garze podpisuje się umowę w formie aktu
                czy dopiero po jakimś czasie <proszę o odpowiedż jeśli ktoś z
                państwa wie coś na ten temat.pozdrawiam
                • Gość: gawra n Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 23.04.10, 21:20
                  Nie, umowy nie podpisuje sie w formie aktu notarialnego, nawet po wpłacie 100%.
                  • Gość: misiek Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 23.04.10, 23:42
                    Po jakim Czasie od momentu odbioru kluczy podpisuje się akt
                    notarialny,czy mają jakiś zapis w umowie na tema t aktu.Jaka
                    gwarancja ,że bank nie wejdzie na nieruchomość skoro wszystko buduja
                    w kredycie i mają niską sprzedaż ?Czy ktoś wie kiedy będą oddawać
                    blok G ,bo miał być oddany do końca marca,ale końca nie widać?
                    • Gość: gawra n Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 24.04.10, 00:35
                      Ja mam zapis w umowie, ze akt notarialny będzie podpisany do końca października,
                      jeśli nie dotrzymają tego terminu, beda płacic za każdy dzień zwłoki.Nie wiem
                      jak jest z budynkiem G, w budynkach M i N odbiory techniczne trwają od ok.
                      miesiąca. Co do pytania" Jaka gwarancja ,że bank nie wejdzie na nieruchomość
                      skoro wszystko buduja
                      > w kredycie i mają niską sprzedaż ?"- nie wiem...Kredytuje ich PKO BP, może z
                      nimi warto porozmawiać, nie wiem.
                      • Gość: n Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 24.04.10, 17:06
                        w budynky L mają obciązenia na 14 mln,jak się nie wyrobią ze spłatą
                        do końca roku to płaca 16 mln.Nie wiem ile sprzedali mieszkań ,ale
                        ze względu na to ,że blok przy trasie pewnie nie za dużo.
                        • Gość: misiek Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 24.04.10, 17:12
                          Czy zagląda tu ktoś ktoi kupił mieszkanie w bud G.Czy ktoś ma odpis
                          hipoteki ja k tam wygląda sytuacja ?Blok miał być odsdany do końca
                          marca ,a teraz podobno czerwiec -lipiec .Jak bezpiecznie od nich
                          kupić mieszkanie ,skoro nie można odrazu podpisać aktu ,ani umowy
                          przedstępnej w formie aktu ?Kilka ulic dalej na osiedlu
                          rakuszanki ,akty notarialne podpisuje się w ciągu 2 btygodni od
                          odbioru kluczy.lokalizacja na gawrze podoba mi się jest ok.Czy ktoś
                          może poradzić jak bezpiecznie d nich kupić mieszkanie.
                        • dlareklam Re: Gawra budynki M i N 11.05.10, 15:48
                          Nie przepadam za GAWRĄ (a nawet gorzej ;)), ale mówienie o niskiej sprzedaży jest chyba przesadzone.
                          Porównanie gawra.krn.pl i gawra.ue daje:
                          L: niesprzedane 56 z 154 (37%)
                          G: 17 z 49 (35%)
                          M: 42 z 126 (34%)
                          N: 25 z 123 (21%)
                          O: 16 z 45 (36%)

Pozdrawiam
                          • Gość: anonimowa Re: Gawra budynki M i N IP: *.spray.net.pl 24.05.10, 13:09
                            Witam, czy ktoś kupił mieszkanie w bud. M? Co o tym sądzicie? Ja z narzeczonym
                            juz nie mozemy sie doczekać odbioru kluczy...Pozdrawiam, piszcie:)
                            • dlareklam Re: Gawra budynki M i N 27.05.10, 08:52
                              Rozumiem, że 6-cio pasmową trasę ekspresową w odległości 150m od budynku
                              uwzględniliście?
                              Jeśli nie, to zajrzyjcie na:
                              siskom.waw.pl/mapy/mapa-standia.html
                              nad mapką wpiszcie: warszawa, magnacka i Szukaj!
                              poniżej mapki zaznaczcie: Inwestycje rządowe.

Budowa wcześniej (oby jak najszybciej), niż później:
                              www.gddkia.gov.pl/dane/standia.pdf (pozycja 24)

Ze względu na tą trasę budynek M odrzuciliśmy w przedbiegach.
                              Wystarczą samoloty ;)

Pozdrawiam
                              • Gość: anonimowa Re: Gawra budynki M i N IP: *.spray.net.pl 27.05.10, 21:59
                                Obecnie mieszkamy na Skoroszach i generalnie ja samolotów juz nie słyszę;) A co
                                do trasy to trudno w Warszawie kupić teraz coś, w dalekiej odległości od
                                różnorodnych tras;) Nam nie przeszkadza, a trasa się przyda, pozdrawiam:)
                                • Gość: gość Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 14.06.10, 14:32
                                  Czy ktoś negocjował cenę z Gawrą w bloku G ,ile teraz liczą za metr
                                  mieszkania do 55 m.Podobno już za 360 tys można u nich kupić 3 pok z
                                  widną kuchnią garażem i kom.lok.Czy już mają pozwolenie na
                                  użytkowanie wieczyste .Podobno w bloku M ludzie mieszkają -na dziko.?
                                  Bloki oddają z bardzo dużym opóżnieniem-ponad pół roku,to bardzo
                                  dużo ,zwłaszcza jak ktoś kupuje na kredyt i wynajmuje.......
                                  • Gość: Akt notarialny Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 22.06.10, 18:56
                                    Jakie należy jeszcze doliczyć koszty przy zakupie 65m2
                                    ( mam na myśli koszty związane z aktem notarialnym ). Orientuje się
                                    ktoś ?
                                    • Gość: gosc Re: Gawra budynki M i N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 22:02
                                      koszt aktu notarialnego -ok.4500
                                      • Gość: gosć Re: Gawra budynki M i N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 22:04
                                        czyktos wie czy w bloku M i N maja juz pozwolenie na użytkowanie
                                        wieczyste?kiedy oddaja blok L i G ,bo końca nie widać?
                                        • Gość: Antoni Re: Gawra budynki M i N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 15:09
                                          Brak słów z tym pozwoleniem na użytkowanie. Nie ma i wygląda na to, że szybko nie będzie. maja wystąpić za 3 lub 4 tygodnie. To samo słyszałem miesiąc temu i to samo słyszałem dwa miesiące temu. Może ktoś ma bliższe informacje?
                                          • Gość: gość Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 28.07.10, 23:19
                                            To w żadnym bloku M ,N ,O,G,L nie mają pozwolenia na użytkowanie
                                            wieczyste,czyli akty notarialne nie mogą być podpisane.
                                            Wcale się nie zdziwię jak po Nowym Roku Bank będzie sprzedawał
                                            mieszkania ,które wybudowała Gawra po 5 tys, za metr.Opóżnienia są
                                            ponad 8 miesięcy,ciekawe z czego to wynika?z cen nie zjeżdają (8 za
                                            metr)to nie mają chętnych
                                            • Gość: Misiek Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 01.08.10, 00:53
                                              CZy ktoś kupował od Gawry mieszkanie w ostatnich 2 miesiącach.Jak
                                              cenowo za metr.Robią promocje ,ale na mieszkania bez kom.lok.i
                                              garażu ,ale jak z garażem i kom.to 32 tys garaż i 2,5 kom.lok.Co to
                                              za promocja????????W zasasdzie żadna ,bo w dzisiejszych czasach
                                              prawie każdy ma samochód,a i różne graty ,gdzieś trzeba schować
                                              Pozwolenia na użytkowanie wieczyste jeszcze nie mają ,zaraz się
                                              okaże ,że rok opóżnienia bęą mieli.
                                              • Gość: Gość Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 01.08.10, 00:59
                                                Zgadzam się co do cen i jakichkolwiek negocjacji są mało
                                                elastyczni,nie zależy im na kliencie .Najlepiej odrazu by chcieli
                                                gotówkę ,a tak się nie da,czasami trzeba trochę poczekać na kredyt.
                                                Nawet w bloku M ,gdzie trasa pod oknami ceny z kosmosu ,a mieszkań
                                                mają dużo,szczególnie dużych.Cena za metr 5952-reklama ,ale takich
                                                mieszkań nie ma ,no mioż e1jedno bez kom. i garażu to po co się
                                                ogłaszać .Śmiech.....
                                                • Gość: Konrad Re: Gawra budynki M i N IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.10, 12:01
                                                  Mam do sprzedania mieszkanie 38,8 m na osiedlu Gawra I (ogrodzone
                                                  osiedle przy rondku).

Mieszkanie na wysokim parterze, wykończone i umeblowane.
                                                  Mieszkanie 2 pokojowe, aneks kuchenny, łazienka, balkon. W cenie
                                                  mieszkania pomieszczenie gospodarcze oraz prywatne miejsce postojowe
                                                  przed blokiem.
                                                  Cena mieszkania 330 000 zł.
                                                  tel. 661-781-429
                                                • Gość: gość Re: Gawra budynki M i N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.10, 21:14
                                                  Czy ktoś wie co w tej Gawrze się dzieje ,co z pozwoleniami na
                                                  użytkowanie wieczyste ,?
                                                  • Gość: m Re: Gawra budynek M IP: 213.25.125.* 13.08.10, 08:51
                                                    Wczoraj byłam i dowiedziałam się, że pozwolenie ( bud. M ) już jest
                                                    i teraz tylko musi uprawomocnić się.
                                                    A z innej beczki... Jak oceniacie czy głośno będzie w związku z
                                                    trasą ?? Proszę oczywiście o rzetelne opinie, nie interesują mnie
                                                    gdybania. Może ktoś kiedyś mieszkał koło takiej trasy i ma
                                                    doświdczenia.
                                            • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 85.232.251.* 14.09.10, 11:38
                                              uuuu.jaka zaciekłość za drogo cooooooo ,może taniej będzie z płyty zawsze jakieś wyjście .
                                      • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 13.08.10, 08:52
                                        Oj, znacznie wyższe. W sumie ok 12 tys.
                                        • Gość: aaa Re: Gawra budynki M i N IP: *.ip.netia.com.pl 01.09.10, 12:36
                                          A to niby dlaczego? Jak jest płatnikiem wat deweloper to nie ma podatu od umów
                                          cywilno prawnych. Zastaje sama taksa notarialna...
                                          • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 01.09.10, 14:49
                                            a faktycznie, masz rację i dobrze, że ją masz, bo akurat to dobra
                                            wiadomość ( podatek płaci się kupując na rynku wtórnym );-))

• Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 01.09.10, 16:58
      Witam, też noszę się z zamiarem zakupu mieszkania w budynku M, na
      dniach mam podpisać umowę i też mam różne wątpliwości.
      • Gość: anonim Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 01.09.10, 20:04
        Dlaczego? Fajnie sie mieszka:)
        • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 02.09.10, 11:20
          Podpisywaliście tzw. "przedwstępną umowę zakupu mieszkania" w formie aktu notarialnego? Martwi mnie to, że w
          nagłówku tej umowy wpisane jest :Umowa nabycia lokalu i mnóstwo różnych zapisów niekorzystnych dla
          kupującego (tzw. niedozwolone postanowienia umowne), nie wiecie co z tym pozwoleniem na użytkowanie (chodzi
          mi o budynek M), skoro już ponoć jest to uprawomocnić powinno się w cg. 14 dni, ale też nie wiem czy nie
          ściamniają coś w tym względzie, że już decyzyję w tej kwestii mają, ponadto w umowie jest też wiele zapisów, kt.
          mówią o wybudowaniu tego budynku jak ten budynek już stoi, zakwestionowałam te zapisy, to część zgodzili się
          usunąć a resztę zostawili, stąd pojawiają się sprzeczności w tej umowie. Poradźcie coś, co robić? Czy warto
          ryzykować i podpisać z nimi tę umowę?
          • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 03.09.10, 10:15
            kupuję już u nich drugi raz. Fakt umowa jest koszmarna i pozostawia wiele do życzenia, ale póki co nie mieliśmy
            najmniejszego problemu. Klucze otrzymaliśmyzgodnie z umową, odbiór techniczny ok. Otrzymaliśmy już promesę o
            bezobciążeniowym wyodrębnieniu lokalu. Fakt, że dopóki nie masz aktu notarialnego w ręku zawsze jest ryzyko.
            To grube pieniądze i każdy chce zabezpieczyć się jak najlepiej.
            • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 03.09.10, 10:46
              "m" dziękuję bardzo za odpowiedź. Możesz mi jeszcze poradzić na co powinnam zwrócić uwagę
              jeszcze zanim podpiszę z nimi tę umowę? Jak to jest z wydaniem tego zaświadczenia przez
              prezydenta m.st. W-wy o wyodrębnieniu lokalu jako lokalu samodzielnego? Długo się na to czeka?
              Ile też czekałeś na informację z banku na bezobciążeniowe odłączenie lokalu do kw? Masz już może
              wyznaczony termin podpisu aktu not.? Z góry dziękuję za odpowiedź i rady:)
              • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 03.09.10, 14:37
                Nie poradzę Ci co do umowy, bo wiem że nie chcą jej negocjować, ale możesz spróbować, bo bardzo zależy im na
                sprzedaży ostatnich lokali. Nie wiem szczerze mówiąc ile ich zostało, bo strona internetowa jest nieaktualna, np.
                moje mieszkanie widoczne jest jako wolne, a ono dawno zostało sprzedane.
                Na zaświadczenie o bezobciążeniowym wyodrebnieniu lokalu czekalam tylko 2 dni.
                Terminu nie mam, mam tylko projekt aktu, ale to akurat nic nie znaczy. W umowie jest głupi zapis, który nie daje ci
                100 % pewności, że podpisanie aktu nastąpi do 31.12.2010. My otrzymaliśmy takie zaświadzcenie od nich, w
                którym zobowiązują się do jego podpisania własnie do tej daty.To już wiele.
                Co do zaświadczenia o pozwoleniu na użytkowanie możesz iść i poprosić o jego okazanie, nawet jeśli jest nie
                prawomocne. Prawomocne powinno być za tydzień.
                Głupi też jest zapis w umowie dotyczacy odbioru i przekazania kluczy, ale w praktyce robią ok.
                • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 03.09.10, 14:54
                  Jestem Ci niezmiernie wdzięczna:) Już mi trochę lżej:) Cenę w umowie też miałaś wpisaną netto
                  plus VAT? Też mnie to przeraża, bo jest to niezgodne z przepisami.
                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 03.09.10, 15:00
                    tak cenę miałam dokladnie tak zapisaną i tak samo jak Ty bałam się, w sumie wciąż się boję ale trochę mniej. Jak
                    podiszę akt dopiero mi ulży ;-))
                    • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 03.09.10, 16:14
                      Dzięki za wszelkie informacje. Pewnie w przyszłym tyg. podpiszę tę umowę, dam znać jeszcze. W
                      sumie i tak pytań mam w nieskończoność:)
                      • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 03.09.10, 16:33
                        Powodzenia i mam nadzieję, że obie dobrze na tym wyjdziemy :-)))
                        • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.181.221.232.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.09.10, 03:01
                          "m" mam jeszcze pytanie, czy oni sami z siebie wystawili Ci takie zaswiadczenie, że do 31.10. br.
                          podpiszą akt not., czy też trzeba się o to upomnieć? Pozdrawiam:)
                          • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.181.221.232.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.09.10, 03:03
                            w tym poprzednim poscie chodzilo mi oczywiscie o 31 grudnia:) Przepraszam za pomyłkę:)
                            • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 05.09.10, 18:45
                              Oczywiście sami musieliśmy się o to postarać (oświadczenie dewelopera) i tu konkretnie
                              zobowiązują się, że do 31.12.2010 podpiszą z nami akt. W umowie niby masz taki zapis, ale jak
                              dobrze się wczytasz to termin ten może ulec zmianie i tak naprawdę to nie ma żadnej gwarancji
                              kiedy to będzie. Może być oczywiście do końca tego roku, a równie dobrze może być na 2 lata, lub
                              wcale.
                              • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.181.52.170.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.09.10, 20:30
                                Zgadza się. Jeszcze raz wielkie dziękuję za informacje:)
                              • Gość: bas Re: Gawra budynki M i N IP: 85.232.251.* 07.09.10, 13:24
                                Oczywiście ,że termin podpisania Aktów Notarialnych zapisanych w umowie ulegnie przedłużeniu bo niestety z GAWRĄ tak już jest , piszę bo kupowałam wcześniej od nich mieszkanie i czekałam prawie 10 miesięcy .Z tego co wiem to przy każdym wybudowanym przez nich budynku były tego typu problemy .No ale w tym kraju tak jest że procedury urzędowe są czasami niedoprzeskoczenia .Mimo wszystko chciałem uspokoić że w dużym opóźnieniu ale realizują.Przyznam że jak jestem na forum i czytam wszystkie te posty to mam ciarki na plecach ,zastanawia mnie tylko czy piszą to osoby które kupiły mieszkanie na osiedlu .Jeśli zaś chodzi o cenę mieszkań , jest do negocjacji a jeśli sprawdzisz ceny w Ursusie np os.Niedżwiadek powst.z wielkiej płyty to nie wiem o czym jest mowa.
                                • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 07.09.10, 16:51
                                  Cześć Wam ponownie, byłam dzisiaj u naszego dewelopera: dostałam prawomocną decyzję "pozwolenie na użytkowanie", złożyli już dokumenty celem wydzielenia naszych lokali jako samodzielnych przez Prezydenta miasta (ponoć w 7 dni to się załatwi), ponadto otrzymałam informację, że akty not. a budynku M będą podpisywanie już w październiku!:) Fajnie by było:) Ja na razie jeszcze nie podpisałam z nimi umowy, gdyż zmieniają zapisy w niej w zw. z tym, że już mają to pozwolenie itd. Fajnie, bo szybciej będziemy mieli akty not. w ręku, tzn. mam taką nadzieję:)
                                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 07.09.10, 22:11
                                    Oj Tinka fajne newsy ;-))
                                    • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 08.09.10, 09:25
                                      Do Tiny : z której będziesz klatki ?
                                      • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 08.09.10, 11:40
                                        ze środkowej , to chyba będzie klatka B? A Ty?:)
                                        • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 08.09.10, 12:02
                                          a ja z A ;-)
                                          • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 08.09.10, 12:49
                                            Trzeba się będzie spotkać:) A w ogóle to osiedle to będzie kiedyś ogrodzone? Wykupione miejsca postojowe przed blokiem będą oznaczone jakimiś nr, będzie na nich jakaś blokada, żeby było wiadomo, że to miejsce to czyjaś własność?
                                            • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 08.09.10, 13:12
                                              Dezycję o ogrodzeniu zawsze podejmują mieszkańcy, ale w tym przypadku to wydaje mi się, że go nie będzie, bo nie ma warunków. Zresztą jak dla mnie, ogrodzenie to głupia sprawa. Z doświadczenia wiem, że ciągle psuja się furtki i bramy ;-((
                                              Nie wiem jak będzie z miejscami postojowymi za zewnątrz, ale powinny być oznaczone i mieć blokady ( taki jest standard w poprzednich blokach i myslę, że tu będzie podobnie ).
                                              • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 08.09.10, 14:04
                                                acha, dzięki za inform.:)
                                                • Gość: misiek Re: Gawra budynki M i N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.10, 15:23
                                                  Witam .chce kupić mieszkanie w bloku m .Czy Ty Tino -ponieważ kupowałaś teraz mieszkanie możesz powiedzieć ile zapłaciłaś za metr,ile udało Ci sieę wynegocjować .może się zdecyduje ,mają 3 pok ok.66 m za 418 tys bez .garażu i miejsca Coś się da urwać z tej ceny ???Będę wdzięczna za odowiedż .
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 10.09.10, 11:36
                                                    Cześć, powiem Ci tak że jeszcze nie podpisałam z nimi umowy, gdyż zmieniają wzór umowy na nowy, więc czekam jeszcze na inform. z ich strony o nowym wzorze umowy, wstępnie pytałam czy jest możliwość negocjowania z nimi ceny to mi powiedzieli, że nie za bardzo. Nie wiem, przy podpisywaniu umowy "powalczę" jeszcze o jakąś zniżkę, może się uda...
                                                  • Gość: iza Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 10.09.10, 22:47
                                                    Tina negocjuj cenę ,ale z Prezesem ,my wynegocowaliśmy 30 tys,nie płać im tyle ile powiedzą ,zazwyczaj zjeżdają z ceny ,bon im zależ ,bo mają kredyty,Wierzę ,że sie uda,zaproponuju własna cenę ,lub zapytaj o bardziej realna do zapłaty ,wierzę ,że sie uda ,powodzenia .Daj znać jak poszły negocjacje.
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.kielce.vectranet.pl 11.09.10, 17:27
                                                    Dziękuję za informację:)
                                            • Gość: Ryś Re: Gawra budynki M i N IP: 85.232.251.* 14.09.10, 11:48
                                              Fajnie gdyby można było ogrodzić budynki ale to możliwe dopiero przy zawiązniu Wspólnoty bardziej zadbać posadzić fajnych drzew , i roślinności , bo to co teraz jest szkoda gadać na wpół pousychane tuje i krzewy .
                                              • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 15.09.10, 13:40
                                                Cześć Wam, dostaliście może jakąś informację o proponowanym terminie zawarcia aktu not.? Ja dostałam nowy wzór umowy, jest jeszcze gorszy od poprzedniego, mam w umowie np. taki zapis, że gdy zmieni się stawka podatku VAT, a do tego czasu nie podpiszą aktu not., to zapłacę im kwotę o tę powiększoną stawkę podatku VAT! Co lepsze, usunięto zapis, w kt. była mowa, że w przypadku opóźnienia leżącego po ich stronie w podpisaniu umowy not. Inwestor zapłaci Nabywcy karę umowną za każdy dzień opóźnienia.
                                                • Gość: lex Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 15.09.10, 23:54
                                                  Nie podpisywać nowych umów / aneksów !!!
                                                • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 16.09.10, 09:46
                                                  Czyżby oznaczało to, że już wiedzą, że nie wyrobią sie z aktami ? Dziwne, w końcu wszystkie decyzje otrzymują zgodnie z planem. A może to celowe działanie, w celu pozyskania dodatkowych środków. Jakby nie było nie jest dobrze !
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 16.09.10, 10:52
                                                    Jak dla mnie to już jest celowe działanie, przecież na rękę jest im teraz opóźnić podpisanie aktu not., żeby mieć od przyszłego roku większą kasę. Bardzo nieładnie!
                                                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 16.09.10, 10:57
                                                    Nie mam teraz swojej umowy pod ręką, ale mam nadzieję, że w tej poprzedniej wersji nie było takiego zapisu. Jak wrócę do domu na pewno to sprawdzę.
                                                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 17.09.10, 07:55
                                                    Może wiecie ? Na piętrze są 3 pomieszczenia gospodarcze i 8 mieszkań. 2 pomieszczenia mają po 4 komórki ( teoretycznie każde mieszkanie ma 1 komórkę ), a co jest w trzecim pomieszczeniu ? Ktoś ma dwie komórki ( jedną w części wspólnej a drugą samodzielną ?
                                                  • Gość: Gość Re: Gawra budynki M i N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 21:30
                                                    Ja myślę że niedługo mieszaknia ,które wybudowała Gawra będzie można kupić od banku po 5 tysiaków za metr,jak wejdzie Syndyk Masy Upadłościowej ,czego nie życzę,ale wsystko na to wskazuje.
                                                  • Gość: pb Re: Gawra budynki M i N IP: *.ntlworld.ie 24.09.10, 23:08
                                                    My na razie obserwujemy tę inwestycję, faktycznie sprzedaz idzie tak sobie, no i to opóźnienie sięgające już prawie roku- to juz sie naprawdę rzadko zdarza. Chodzą pogłoski, że z tą inwestycja to może być różnie.Tym bardziej dziwi mnie,że niektórzy wykańczają już mieszkania, choć nie są ich właścicielami.. Nie wygląda to najlepiej, współczuję tym, którzy wpłacili już kasę.
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 27.09.10, 15:39
                                                    gość i pb, czemu tak mówicie, co się dzieje? Jestem przededniu podpisania umowy, oświećcie mnie? O którym budynku mówicie M czy N?
                                                  • Gość: abin Re: Gawra budynki M i N IP: *.ip.netia.com.pl 27.09.10, 16:20
                                                    A dlaczegóż to? Nie bardzo kumam...Opóźnienie jest - to fakt. Ale dlaczego mieliby upaść? W końcu cały czas kończą robić... Sam mam w L mieszkanie i aż tak czarno to nie wygląda...
                                                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 28.09.10, 07:16
                                                    No właśnie może poprzednicy wskazaliby jakieś konkrety, a nie pisali co im ślina na język przyniesie. Jeśli sugerują się ilością niesprzedanych mieszkań, którą wskazuje strona internetowa dewelopera, to powiem tylko, że jest bardzo mocno nieaktualna. Tym bardziej dziwne bo Gawra zabiera się do dalszej budowy trzech małych budynków. Myślę, że niepotrzebnie ktoś wprowadził zamęt na forum.
                                                  • Gość: egg Re: Gawra budynki M i N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 15:15
                                                    Budynki przyjęte do użytkowania. To właściwie co wskazuje,ze jest coś nie tak chyba jakiś czarny PR kolega robi konkurencja czy po złości?? Budynki stoją maja pozwolenie projekt aktu już mam niedługo umowy końcowe. To o co chodzi???
                                                  • Gość: libero Re: Gawra budynki M i N IP: *.146.38.90.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.10, 10:47
                                                    Ktoś wie kiedy będzie techniczny odbiór budynku N?
                                                    Podobno inspektor już był ale nie wiem czy mają już ten odbiór na piśmie.
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 29.09.10, 10:57
                                                    Cześć, macie już może projekty aktów notarialnych jeżeli chodzi o budynek M?
                                                  • Gość: sąsiad Re: Gawra budynki M i N IP: 88.220.125.* 11.10.10, 11:10
                                                    Jestem mieszkańcem ul.Magnackiej i przyglądając się na postęp prac przy blokach M i N współczuję osobom które odebrały tam mieszkania. Bardzo duże opóźnienie, brak drogi dojazdowej, chodników, parkingu, nie wsponimając już o garażach. Dotychczas Gawra przekazywała bloki gdy był do nich dojazd i dostęp jak w cywilizowanym świecie. Garaż miałem dostępny w ciągu paru dni od chwili odbioru mieszkania.
                                                    Teraz wygląda jakby Gawra miała problemy (zapewne finansowe) z dokończeniem budynków, a szczególnie terenu wokół nich. Na osiedlu srebrnych świerków też jakby wszystko stało w miejscu. Szkoda, że za tak wysokie ceny jakie Gawra zainkasowała za mieszkania teraz nie może dokończyć budynków. Planowali kolejne budynki, tylko po takiej reklamie kto to kupi.
                                                    Ciekaw jestem czy dojdzie do sytuacji, że ludzie powykańczają mieszkania, a samochody będą trzymać w błocie przed blokami.
                                                    Pozdrawiam i życzę wytrwałości nowym sąsiadom osiedla
                                                  • Gość: sąsiad Re: Gawra budynki M i N IP: 88.220.125.* 11.10.10, 11:15
                                                    Chodziło mi o budynki G i L. Sorry za pomyłkę.
                                                  • Gość: sąsiad Re: Gawra budynki M i N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 21:55
                                                    Czy ktoś wie co za aktami notarialnymi w bloku M -miały być w sierpniu a już prawie się kończy sierpień i nic.
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: 212.244.249.* 18.10.10, 11:01
                                                    Cześć Wam, no właśnie możecie coś powiedzieć na temat aktów notarialnych w budynku M.? Macie może już projekty aktów, wyznaczony termin na ich podpisanie? Zaświadczenie w przedmiocie wydzielenia naszych lokali jako samodzielnych już jest, pozwolenie na użytkowanie również, tak więc akty mogłyby być już podpisywane. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
                                                  • bodycount69 Re: Gawra budynki M i N 18.10.10, 13:30
                                                    Mogę się założyć, że aktów w tym roku nie bedzie, 100%. Od 2011 wzrasta VAT, szansa dla dev. na wyciągnięcie dodatkowej kasy.Bo że trzeba bedzie dopłacać to nikt nie ma wątpliwości.
                                                  • Gość: Robert Re: Gawra budynki M i N IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 12:20
                                                    14.01.2011 podpisaliśmy akt notarialny w N.
                                                  • Gość: maurycy Re: Gawra budynki M i N IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.11, 21:59
                                                    Udało się komuś wyegzekwować od Gawry karę umowną za opóźnienie w złożeniu wniosku o wydanie pozwolenia na użytkowanie budynku ?
                                                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 19.10.10, 10:00
                                                    ja mam podpisanie w grudniu
                                                  • Gość: seis Re: Gawra budynki M i N IP: *.chello.pl 19.10.10, 10:46
                                                    a w ktorym budynku to podpisanie w grudniu?
                                                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 19.10.10, 11:55
                                                    w M
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.180.96.244.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.10.10, 15:08
                                                    m, kt. dokładnie wyznaczyli Ci termin podpisania aktu? Miałaś jakieś zastrzeżenia co do jego treści? Ciekawe, czy już wszystkim pozwyznaczali terminy? ;)
                                                  • Gość: libero Re: Gawra budynki M i N IP: *.182.41.105.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.10.10, 15:57
                                                    sierpień?
                                                  • Gość: Iśka Re: Gawra budynki M i N IP: 85.232.251.* 27.10.10, 13:33
                                                    Witam , jeśli chodzi o techniczny odbiór bud.N to już został odebrany Gawra złożyła informację już w RWE Stoen i lada dzień będą wydawane piloty do garaży , jak narazie odebrałam klucz od skrzynki na listy, piwnicy , rowerowni .A jeśli chodzi o akty notarialne realizacja będzie pod koniec listopada i grudnia .
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: Iśka Re: Gawra budynki M i N IP: 85.232.251.* 27.10.10, 13:42
                                                    Ja kupiłam drugie mieszkanie na tym osiedlu obecnie w bud N i nie jestem przerażona Gawra ma swoje za uszami ale który developer nie ma mieli i mają opóźnienia na poprzedni akt notarialny czekałam rok pomimo że budynek był oddany , piękan droga , parkingi 3 miesiące przed termniem odebrałam klucze a te informacje to tylko po złości piszą je ludzie z poza osiedla i .
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.180.103.21.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.11.10, 22:29
                                                    Cześć Wam, na kiedy macie wyznaczone w grudniu podpisanie aktów notarialnych? Pozdrawiam.
                                                  • Gość: s Re: Gawra budynki M i N IP: 89.77.102.* 26.11.10, 13:25
                                                    jestem z budynku n i nie mam jeszcze wyznaczonego terminu aktu
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.intercars.eu 26.11.10, 16:18
                                                    a w budynku M są już wyznaczone terminy podpisania aktów not.?
                                                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.10, 19:39
                                                    Jestem już szczęśliwą posiadaczką aktu w budynku M :-)
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.intercars.eu 02.12.10, 11:25
                                                    Gratuluję:)
                                                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 02.12.10, 13:55
                                                    Dziękuję Tino :-)
                                                    A Ty jak , zdecydowałaś się w końcu na mieszkanie ?
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.intercars.eu 03.12.10, 15:50
                                                    Tak;) Na dniach będzie podisany akt not.:)
                                                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 10:24
                                                    To super :-)
                                                    Mam nadzieję, że Gawra szybko upora się z aktami i w niedługim czasie sami będziemy mogli zarządzać naszym budynkiem. Nie jestem zadowolona z jakości sprzątania jak i odśnieżania.
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.181.138.236.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.12.10, 23:47
                                                    akt już podpisany:)
                                                  • Gość: m Re: Gawra budynki M i N IP: 213.25.125.* 08.12.10, 09:30
                                                    też gratuluję :-))
                                                  • Gość: seis Re: Gawra budynki M i N IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 12:35
                                                    NIE KUPUJCIE U NICH MIESZKAŃ !!!! Ja kupilam, po rocznym opoznieniu i wielkiej niewiadomej kiedy beda akty notarlialne, wlasnie odmowili mi wyplaty kary umownej ktora sami zapisali sobie w umowie !!!!
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.intercars.eu 10.12.10, 13:48
                                                    Współczucia :( u nas jak widzisz mamy podpisane akt not. i wszystko pomyślnie się ułożyło..

P.S. "M." dziękuję za gratulacje:)
                                                  • Gość: seis Re: Gawra budynki M i N IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 14:57
                                                    Przeczytajcie sobie czy macie w tych aktach taki zapis ze zrzekacie sie wszystkich roszczen w stosunku do nich....
                                                  • Gość: tina Re: Gawra budynki M i N IP: *.intercars.eu 10.12.10, 16:09
                                                    Seis a co konkretnie masz na myśli? Rękojmię? czy coś innego?
                                                  • Gość: seis Re: Gawra budynki M i N IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 10:55
                                                    Cokolwiek, np uzyskanie kary umownej, w aktach notarilanych, w ich wzorach jest zapis mowiacy ze kupujacy sie zrzeka wszystkich roszczen.
                                                  • Gość: Maurycy Re: Gawra budynki M i N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 10:07
                                                    Zapis ten znajduje się na liście klauzul niedozwolonych UOKiK pozycja 1588.
                                                    www.rp.pl/artykul/250308.html?print=tak
                                                  • Gość: gośc Re: Gawra budynki M i N IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 21:45
                                                    czy ktoś wie czy w bloku G mają pozwolenie na użytkowanie i kiedy będą akty notarialne ?
                                                  • Gość: misiek. Re: Gawra budynki M i N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 19:37
                                                    wygląda na to ,.że w bud .G NIC NIE DRGNĘŁO ze sprzedażą w pażdzierniku mieli 17 mieszkań i na dzień 14 styczeń też tyle mają.czy tam już są odbiory ,.co z pozwoleniem na użytkowanie wieczyste ,.co z aktami notarialnymi?czy ktoś ma jakieś bieżące informacje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka