Dodaj do ulubionych

Dolcan wincentego ??

IP: 193.201.167.* 18.03.09, 15:13
Moge prosic o opinie na temat tej budowy, dzielnicy, developera i
wsztystko co bylo istotne przy zakupie tam mieszkania ??
Obserwuj wątek
    • ro1nik Re: Dolcan wincentego ?? 18.03.09, 21:09
      Kolego dla Twojego zdrowia psychicznego radzę się poważnie zastanowić.
      Mały pikuś powodów drogowych:
      - ulica Św. Wincentego jest bardzo ruchliwa, ma klasę G, jest przewidziana do
      poszerzenia
      - pomiędzy torami a stacją BP będzie trafiała w rondo żaba obwodnica
      śródmiejska, priorytetowa inwestycja na EURO 2012
      - samej stacji benzynowej nie wspomnę.
      - nie wspomnę również, że budynek ma po drugiej stronie boisko szkolne jako
      sąsiada a co się dzieje w lecie to bajka

Clue programu to sam budynek. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale historia
      tego budynku ma ponad 10 lat. Budynek wstępnie powstawał dawno temu ale
      zbankrutował developer. Przed dolcanem była tam jeszcze trzeci developer, ale
      jakoś nikomu ten budynek nie pasował. Budynek ten został zaprojektowany jako
      BIUROWY. Stał wiele lat nieużywany, zdaje się, że rok temu po wichurach zawaliła
      się tam część dachu. Teraz budynek jest kompletnie obłupany, bo jest
      przebudowywany. Wydaje się jakby był nadbudowywany ale faktycznie, nie jest tam
      nic dobudowywane a jest przerabiany na cele mieszkaniowe. Jest to okupione
      bardzo dużymi zmianami wewnątrz budynku. Dodatkowo budynek stoi już tyle lat, że
      część elewacji została obdarta bo do niczego się nie nadawała.

Na Twoim miejscu rozważył bym dziesięć razy. Wiem, że tanio ... ale te tanio ma
      swoje uzasadnienie... Masz to za co płacisz ale w tym przypadku oprócz bliskości
      do komunikacji szynowej
      • ro1nik Re: Dolcan wincentego ?? 18.03.09, 21:11
        ... oprócz bliskości do komunikacji szynowej i niskiej ceny nie znajduję innych
        zalet.
        • Gość: ifares Re: Dolcan wincentego ?? IP: *.eranet.pl 18.03.09, 21:36
          Prawda, ten budynek stal przez wiele lat i straszyl. Poprzednio z
          tego co pamietam byl wlasnoscia spoldzielni mieszkaniowej ale jakos
          na jej kontach nie pozostalo nawet zlotowki.Generlanie nie wiem jaka
          cena ale... okolica tez niezbyt ciekawa
          • Gość: XKris Re: Dolcan wincentego ?? IP: 193.201.167.* 19.03.09, 09:49
            tak wiem o tym budynku ale to chodzi o ten na rogu wincentego i
            biruta, a mi chodzi o to dobudowane miedzy tym budynkiem a stara
            kamienica. z tego co sie orientuje to ten kawalek jest chyba nowy
            • ro1nik Re: Dolcan wincentego ?? 19.03.09, 11:03
              Cały ten budynek czyli narożnik od Wincentego obecnie przerabiany, wraz z
              częścią naprzeciwko stacji aż do starej kamienicy przy ulicy Biruty jest tym
              samym budynkiem i pochodzi cały z tego samego okresu.
              Jeszcze rok temu nie poznałbyś różnicy pomiędzy tym rozgrzebanym od Wincentego a
              tym od Biruty. Ale ta część od Biruty była od początku zaplanowana jako
              mieszkalna i jest dawno zasiedlona. To chyba chcesz kupić już z rynku wtórnego a
              nie od Dolcana?
              • ro1nik Re: Dolcan wincentego ?? 19.03.09, 11:05
                Chyba, że Tobie chodzi o ten nie przy Biruty tylko przy Wincentego, taki jak
                mnie pamięć nie myli czerwonawy z wykuszami?
                • Gość: XKris Re: Dolcan wincentego ?? IP: 193.201.167.* 19.03.09, 11:15
                  chodzi mi o wincentego 16 ten polaczony ze stara kamienica, poniewaz
                  nawet jak sie wejdzie na strone maps.google.pl to go nie ma na
                  zdjeciu satelitarnym, a jest biruty 8a skonczony z dachem. A na
                  stronie zumi jest zdjecie ze budynek juz jest i laczy sie z
                  kamienica, a biruty 8a nie ma dachu.
                  • Gość: XKris Re: Dolcan wincentego ?? IP: 193.201.167.* 19.03.09, 11:23
                    czyli ten budynek jest chyba nowy od wincentego??
                    • ro1nik Re: Dolcan wincentego ?? 19.03.09, 13:39
                      Tak ten budynek jest może nie nowy ale nowszy od tego w kształcie litery U.
                      Jednak budynek ten posiada takie same minusy jak ten obok. Musisz się poważnie
                      zastanowić. Hałas od strony ulicy po wybudowaniu obwodnicy śródmiejskiej oraz
                      planowanym poszerzeniu Wincentego będzie ogromny. Pamiętaj, że okna są bardzo
                      blisko ruchliwej ulicy.

Wybór jest Twój.
                      • Gość: XKris Re: Dolcan wincentego ?? IP: 193.201.167.* 19.03.09, 13:43
                        wlasnie wiem to jest najwiekszy problem, pozatym developer nie chce
                        sposcic z ceny, wiec pewnie bede szukal dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka