Gość: XKRis IP: 193.201.167.* 18.03.09, 15:13 Moge prosic o opinie na temat tej budowy, dzielnicy, developera i wsztystko co bylo istotne przy zakupie tam mieszkania ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ro1nik Re: Dolcan wincentego ?? 18.03.09, 21:09 Kolego dla Twojego zdrowia psychicznego radzę się poważnie zastanowić. Mały pikuś powodów drogowych: - ulica Św. Wincentego jest bardzo ruchliwa, ma klasę G, jest przewidziana do poszerzenia - pomiędzy torami a stacją BP będzie trafiała w rondo żaba obwodnica śródmiejska, priorytetowa inwestycja na EURO 2012 - samej stacji benzynowej nie wspomnę. - nie wspomnę również, że budynek ma po drugiej stronie boisko szkolne jako sąsiada a co się dzieje w lecie to bajka Clue programu to sam budynek. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale historia tego budynku ma ponad 10 lat. Budynek wstępnie powstawał dawno temu ale zbankrutował developer. Przed dolcanem była tam jeszcze trzeci developer, ale jakoś nikomu ten budynek nie pasował. Budynek ten został zaprojektowany jako BIUROWY. Stał wiele lat nieużywany, zdaje się, że rok temu po wichurach zawaliła się tam część dachu. Teraz budynek jest kompletnie obłupany, bo jest przebudowywany. Wydaje się jakby był nadbudowywany ale faktycznie, nie jest tam nic dobudowywane a jest przerabiany na cele mieszkaniowe. Jest to okupione bardzo dużymi zmianami wewnątrz budynku. Dodatkowo budynek stoi już tyle lat, że część elewacji została obdarta bo do niczego się nie nadawała. Na Twoim miejscu rozważył bym dziesięć razy. Wiem, że tanio ... ale te tanio ma swoje uzasadnienie... Masz to za co płacisz ale w tym przypadku oprócz bliskości do komunikacji szynowej Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Dolcan wincentego ?? 18.03.09, 21:11 ... oprócz bliskości do komunikacji szynowej i niskiej ceny nie znajduję innych zalet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifares Re: Dolcan wincentego ?? IP: *.eranet.pl 18.03.09, 21:36 Prawda, ten budynek stal przez wiele lat i straszyl. Poprzednio z tego co pamietam byl wlasnoscia spoldzielni mieszkaniowej ale jakos na jej kontach nie pozostalo nawet zlotowki.Generlanie nie wiem jaka cena ale... okolica tez niezbyt ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XKris Re: Dolcan wincentego ?? IP: 193.201.167.* 19.03.09, 09:49 tak wiem o tym budynku ale to chodzi o ten na rogu wincentego i biruta, a mi chodzi o to dobudowane miedzy tym budynkiem a stara kamienica. z tego co sie orientuje to ten kawalek jest chyba nowy Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Dolcan wincentego ?? 19.03.09, 11:03 Cały ten budynek czyli narożnik od Wincentego obecnie przerabiany, wraz z częścią naprzeciwko stacji aż do starej kamienicy przy ulicy Biruty jest tym samym budynkiem i pochodzi cały z tego samego okresu. Jeszcze rok temu nie poznałbyś różnicy pomiędzy tym rozgrzebanym od Wincentego a tym od Biruty. Ale ta część od Biruty była od początku zaplanowana jako mieszkalna i jest dawno zasiedlona. To chyba chcesz kupić już z rynku wtórnego a nie od Dolcana? Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Dolcan wincentego ?? 19.03.09, 11:05 Chyba, że Tobie chodzi o ten nie przy Biruty tylko przy Wincentego, taki jak mnie pamięć nie myli czerwonawy z wykuszami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XKris Re: Dolcan wincentego ?? IP: 193.201.167.* 19.03.09, 11:15 chodzi mi o wincentego 16 ten polaczony ze stara kamienica, poniewaz nawet jak sie wejdzie na strone maps.google.pl to go nie ma na zdjeciu satelitarnym, a jest biruty 8a skonczony z dachem. A na stronie zumi jest zdjecie ze budynek juz jest i laczy sie z kamienica, a biruty 8a nie ma dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XKris Re: Dolcan wincentego ?? IP: 193.201.167.* 19.03.09, 11:23 czyli ten budynek jest chyba nowy od wincentego?? Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Dolcan wincentego ?? 19.03.09, 13:39 Tak ten budynek jest może nie nowy ale nowszy od tego w kształcie litery U. Jednak budynek ten posiada takie same minusy jak ten obok. Musisz się poważnie zastanowić. Hałas od strony ulicy po wybudowaniu obwodnicy śródmiejskiej oraz planowanym poszerzeniu Wincentego będzie ogromny. Pamiętaj, że okna są bardzo blisko ruchliwej ulicy. Wybór jest Twój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XKris Re: Dolcan wincentego ?? IP: 193.201.167.* 19.03.09, 13:43 wlasnie wiem to jest najwiekszy problem, pozatym developer nie chce sposcic z ceny, wiec pewnie bede szukal dalej. Odpowiedz Link Zgłoś