Dodaj do ulubionych

ŚWIECIE BEZ PERSPEKTYW ???

IP: proxy:* / 172.17.1.* 19.10.03, 19:09
Pytanie: Czy w Świeciu mógłby powstać supermarket?
Odpowiedź: Tak. Pod warunkiem, że doczekamy się władzy samorządowej z męskimi
genitaliami. Dopuki to nie nastąpi, musimy wyjeżdżać na większe zakupy do
Grudziądza lub Bydgoszczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cobra Re: ŚWIECIE BEZ PERSPEKTYW ??? IP: 80.51.243.* 20.10.03, 00:26
      No i taka jest racja-W grudziadzu jest(Real i Muszkieterowie)w swieciu zas
      Lidl i 2 biedronki:-)no wiec mamy tez swoje wielkie markety:-).
      • Gość: Toja Re: ŚWIECIE BEZ PERSPEKTYW ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 10:53
        Podobno będzie trzecia biedronka - w byłej hali sportowej wojska. A co do
        prawdziwego marketu, to póki co chyba nie było chętnych, aby taki stawiać?
        • luzak83 Re: ŚWIECIE BEZ PERSPEKTYW ??? 20.10.03, 23:06
          tylko czy taki supermarket jest potrzebny az tak bardzo nam
          • Gość: Max Re: ŚWIECIE BEZ PERSPEKTYW ??? IP: 80.51.243.* 21.10.03, 11:59
            Ludzie ja poważnie a Wy żarty sobie robicie? Jakie biedronki, polomarkiety,
            lidle itp? to są większe sklepy typu SAM i nic więcej.
            Supermarket aby nim był musi spełniać warunki. Musi mieć conajmniej 4000 m2, a
            hipermarket 25000 m2. powierzchni handlowej, li tylko handlowej. Musi mieć
            ponadto cały kompleks różnych butików, kawiarenek, sal wypoczynkowych, dla
            dzieci bawialni itp. Proszę pojechać obejrzeć chociażby do Realu w Grudziądzu,
            który jest jednym z mniejszych supermarketów.
            Czy w naszych super i hiper, jak ich nazywacie marketach można wypić kawę,
            drinka, piwo, kupić samochód. Nie w naszych super czy hiper marketach jak ich
            nazywacie nie można sie nawet odlać bo kibli nie zrobili. Odlać się można pod
            tenże super czy hiper market jak ich nazywacie.
            Mnie to zwisa, mam samochód to jeżdżę i dalej będę jeździł na większe zakupy
            do Grudziądza i Bydgoszczy. Zresztą nasi VIP-owie też tam jeżdżą. Sam widziałem
            kiedyś w jednym z hipermarkietów w Bydgoszczy pana burmistrza.
            Nie sądzę aby ci co się wypowiadają na ten temat nie wiedzieli jak wygląda
            nowoczesny super czy hipermarket? Trzeba się wybrać poza granice naszej gminy,
            np. do Grudziądza i zobaczyć, a potem rzecz nazywać po imieniu.
            • luzak83 Re: ŚWIECIE BEZ PERSPEKTYW ??? 21.10.03, 22:45
              i co tu wiecej dodac............
              • Gość: Tom VI Re: ŚWIECIE BEZ PERSPEKTYW ??? IP: 80.51.243.* 23.10.03, 14:03
                Jak widzę, dla niektórych przydałby się jeden sklep GS-u z arizoną i zeszytem
                na krechę. I na tym polega różnica w mentalności ludu gminnego i miejskiego.
                • Gość: Tomek Re: ŚWIECIE BEZ HIPERMARKETU ??? IP: *.nsm.pl / 195.117.2.* 24.10.03, 18:33
                  Moim zdaniem, jeśli takowy obiekt opłacałoby się i można by go w Świeciu
                  zbudować, to najlepszym rozwiązaniem jest lokalizacja w Przechowie, gdzie
                  mieliby blisko również sąsiedzi zza Wisły. Ale jestem pewny, że gdyby powstał
                  nawet projekt budowy w Świeciu dużego obiektu handlowego( co na pewno
                  wpłynęłoby korzystnie na jego wizerunek- choćby dla przejeżdżających),
                  spotkałby się z zażartym sprzeciwem ze strony małych sklapikarzy...
                  • garti Re: ŚWIECIE BEZ HIPERMARKETU ??? 25.10.03, 22:58
                    Aha, może by się powtórzyła historia Grudziądza. Tam przecież radnych godzących
                    się na market na blakatach pokazują. Zobaczymy, patrząc na zachodnich sąsiadów
                    Polski można przypuszczać, że będzie taki sklep i w Świeciu. Tak ma go każda
                    mieścina licząca powyżej 10 tys. mieszkańców.
                    • Gość: Max Re: ŚWIECIE BEZ HIPERMARKETU ??? IP: 80.51.243.* 26.10.03, 18:21
                      Co mam w domu to ode mnie zależy.
                      Co ma być w danej mieścinie czy gminie zależy od gospodarzy samorządowych.
                      Jak powiedziałem nasze władze gminne na to nie pójdą bo władza jest władzą
                      wówczas jak ma męskie genitalia.
                      Mali sklepikarze pewno, że będą walczyć.
                      Na Dużym Rynku kiedy było tam targowisko, też walczyli. Listy krążyły aby
                      zlikwidować targowisko, i zlikwidowano. Teraz zapytać się sklepikarzy to każdy
                      wolałby aby targowisko na Rynek Duży wróciło. Masa ludzi, która sie wówczas
                      przewijała przez targowisko, odwiedzała także sklepiki wokół rynku i nie tylko.
                      Teraz zostali na Starówce starzy renciści i emeryci oraz okazjonalni wpadacze
                      co czegoś szukają aby to kupić. Ile tysięcy luda z samych Marianek wówczas
                      odwiedzało targowisko na Dużym Rynku.
                      Teraz gmina taka gmina jak kaszana rozpaplana przy Pogodzie.
                      • Gość: Tomek Re: ŚWIECIE BEZ HIPERMARKETU ??? IP: *.nsm.pl / 195.117.2.* 27.10.03, 16:02
                        No tak, na Mariankach mieszka ponad 13 tys ludzi. Teraz mało kto zagląda do
                        śródmieścia. Możnaby to zmienić, tak aby ludzie chodzili po centrum.
                        • Gość: Tom XIII Re: ŚWIECIE BEZ HIPERMARKETU ??? IP: 80.51.243.* 30.10.03, 14:06
                          Ja tam na większe zakupy wyjeżdżam do Sulnówka. Sa tam dwa supermarkety można
                          wybierać i przebierać, polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka