Dodaj do ulubionych

Osiedle Hubertus, Mokotow

IP: *.gprs.plus.pl 10.04.09, 18:30
Nie za wiele moge znalesc informacji na temat osiedla Hubertus na
Mokotowie. Ostatnio obnizyli ceny, niedlugo oddaja II Etap. Czy macie
jakies sprawdzone fakty, informacje o osiedlu, developerze itd. Bede
wdzieczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: zorba Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.139.146.102.koba.pl 10.04.09, 22:26
      Osiedle w sąsiedztwie meliniarskiego zagłębia służewia fabrycznego, przy
      lotnisku które będzie rozbudowywane, przy zajezdni autobusów które ciche nie są.
      Dyskusja na forum już się na ten temat toczyła więc łatwo odnajdziesz stare
      wątki. Deweloper jest ok, architektura też w porządku, ale żule, syf i hałas
      wokół jak dla mnie dyskwalifikuje to miejsce. Jak skończą wszystkie wielkie
      inwestycje co są tam planowane (Mozaika i Galeria Park) - łącznie ze 3 tys.
      nowych mieszkań to wyjazd na Rzymowskiego będzie na pewno udręką, a już teraz
      jest korek.
      • treadstone73 Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 01.05.10, 01:34
        Gość portalu: zorba napisał(a):

> Osiedle w sąsiedztwie meliniarskiego zagłębia służewia fabrycznego, przy
        > lotnisku które będzie rozbudowywane, przy zajezdni autobusów które ciche nie są
        > .
        > Dyskusja na forum już się na ten temat toczyła więc łatwo odnajdziesz stare
        > wątki. Deweloper jest ok, architektura też w porządku, ale żule, syf i hałas
        > wokół jak dla mnie dyskwalifikuje to miejsce. Jak skończą wszystkie wielkie
        > inwestycje co są tam planowane (Mozaika i Galeria Park) - łącznie ze 3 tys.
        > nowych mieszkań to wyjazd na Rzymowskiego będzie na pewno udręką, a już teraz
        > jest korek.

Ciekawe dane na temat Służewca przemysłowego (czyli m.in. Hubertusa) można
        znaleźć tutaj:

www.mokotow.waw.pl/data/other/zalozenia.pdf
    • Gość: diakon Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.chello.pl 10.04.09, 22:28
      wejdź na forum osiedla, dowiesz się kto wczoraj robił schabowe
      www.hubertus.waw.pl
      • Gość: a Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.range86-132.btcentralplus.com 03.07.09, 00:22
        a w ogole to zaden mokotow, tylk sluzewiec. no i witamy kolejna pania z biura
        sprzedazy
        • Gość: mmm Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.08.10, 06:58
          sluzewiec jest czescia mokotowa wiec nie wiem o co to halo
    • Gość: tiktak2 Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: 195.47.201.* 23.02.10, 09:11
      Ciekawe jak spadną ceny tych mieszkań, kiedy ruszy inwestycja w
      sasiedztwie, a będzie ciekawe... 300 mieszkań komunalnych.
      • Gość: Widz Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 19:06
        na forum mieszkańców wiele się dzieje;))

Przyszłym mieszkańcom polecam zapoznanie się z inwestycją osiedle hubertus
      • treadstone73 Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 01.05.10, 01:27
        Gość portalu: tiktak2 napisał(a):

> Ciekawe jak spadną ceny tych mieszkań, kiedy ruszy inwestycja w
        > sasiedztwie, a będzie ciekawe... 300 mieszkań komunalnych.

Napisz coś więcej o tych mieszkaniach komunalnych czyli gdzie (przy jakiej
        ulicy), kiedy mają zacząć budować itp. Byłem przez chwilę zainteresowany
        Hubertusem, nawet oglądałem tam dwa czy trzy mieszkania ale przeginali pałę z
        ceną.
    • Gość: zdynki Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.acn.waw.pl 03.05.10, 00:04
      Jeśli nie przeszkadzają ci chmary ciężarówek, pętla autobusowa, korkująca się okolica i czasem jakiś samolocik, to bierz w ciemno, nawet za te "od 8 408.49" (he he he). Dojeżdżam codziennie na Postępu, więc nie są mi obce uroki tego miejsca. Podsumowując: wielki moloch w takiej lokalizacji za 8,5-11k PLN/m2 to żart.
      • pawo_5 Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 30.06.10, 16:43
        Gość portalu: zdynki napisał(a):

> Jeśli nie przeszkadzają ci chmary ciężarówek, pętla autobusowa,
        korkująca się o
        > kolica i czasem jakiś samolocik, to bierz w ciemno, nawet za te "od
        8 408.49" (
        > he he he). Dojeżdżam codziennie na Postępu, więc nie są mi obce
        uroki tego miej
        > sca. Podsumowując: wielki moloch w takiej lokalizacji za 8,5-11k
        PLN/m2 to żart
        > .

Nie rozumiem, mieszkam w Hubertusie i nie jest glosniej niz na
        Ursynowie czy innych dzielnicach. Halas z petli, uliczy jest
        slyszalny jedynie jak ktos ma okna na Bokserska. Glebiej w osiedlu
        jest ciszej. Lotnisko? Jest zdecydowanie mniej slyszalne niz ladujace
        samoloty nad Ursynowem. Jak ktos chce miec idealna cisze, to sorry
        ale nie w Warszawie. Cena to jest wywolawcza, a ceny transakcyjne sa
        zupelnie inne.
        • Gość: jolly Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.elomza.pl 28.08.10, 21:16
          Mieszkamy na Hubertusie od kilku miesięcy i jesteśmy zadowoleni.Pozdrawiam
          sąsiadów.Tych ,których poznałam są b.mili i kulturalni.Mamy okna od str.
          Okęcia.Samoloty widać z daleka i prawie nie słychać.Pętla autobusowa obok,do
          wielki atut -można wszędzie dojechać bez problemu pod sam blok.Do metra także
          dość blisko.
          • Gość: steady_at_najx Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: 109.243.65.* 29.08.10, 01:05
            Łomżyki?

mu ha ha ha

świetna reklama tego smutnego blokowiska, zaiste..
            • Gość: Turkuć Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.polkomtel.com.pl 01.09.10, 09:02
              Smutne blokowisko to nie jest. Nie mieszkam tam ale mocno rozwazałem
              tą inwestycję, klilka razy tam byłem, pracuję praktycznie obok. Fakt
              przez najbliższe 2-3 lata będzie tam przechlapane, objazd
              Marynarskiej oraz budowy dookoła. Samolotów nie slychać na 1000 %. W
              środku osiedla jest kameralnie. W pobliżu szkoły, przedszkole. Jesli
              kogoś stać 8000 - 9000 za m2 to wydaje się być fajną inwestycją na
              przyszłość, jednakże drogą. W okolicy cey podobne ale developorzy
              zdecydowanie bardziej skłonni do negocjacji, nawet 10 - 15%.
              • Gość: Tymmbeusz Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.10, 23:40
                Witam,
                razem z żoną kupilismy mieszkanie w hubertusie w 4 etapie (w trakcie budowy). Po wielokrotnych wizytach na budowie i na terenie osiedla mam kilka wniosków:
                - praca na budowie wre, interesująca architektura
                - w środku cisza, rozsądne odległości pomiędzy budynkami
                - samolotow faktycznie nie slychac bardziej niż w okolicach ursynowa
                - powstające osiedle/a oraz planowane jest zaletą (może powstaną dodatkowe sklepy, zmieni się nieco struktura mieszkańców okolicy)
                - modernizowana ulica cybernetyki i trasa NS będzie uciążliwa przez najbliższe 15-24 miesięce, ale potem będzie już lepiej.
                - dojazd na Służewiec faktycznie dramatyczny, ale w drugą stronę jest w porządku a będzie tylko lepiej
                - z punktu widzenia rodzica brakuje parku do codziennych spacerów - z drugiej jednak strony są tory wyścigów konnych - duży teren, który mozna wykorzystać do tego celu.
                - słyszałem o planach w perspektywie 5-7 lat zagospodarowania terenu w sposób bardziej przemyślany (park, hotel, aquapark, etc.)
                - ceny transakcyjne niższe od wyjściowych o 10-15%.

pozdr
                • Gość: xyz Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.11, 23:04
                  Jestem mieszkańcem osiedla Hubertus od ponad roku więc mogę podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
                  Największe plusy:
                  ładna architektura osiedla, wysoki standard wykończenia i bardzo ładne rozplanowanie zieleni;
                  obszar dobrze skomunikowany (autobusy, szybki dojazd do metra) w tym brak korków z osiedla (rano) i do osiedla (popołudnie i wieczór).

Największe minusy:
                  nieciekawe sąsiedztwo, w szczególności sąsiednie stare bloki i panowie regularnie przesiadujący w okolicy i nawiedzający sklepy z alkoholem (w tym całodobowe niestety zlokalizowane na terenie Hubertusa);
                  kiepskie wygłuszenie lokali (w szczególności w zakresie sieci wodociągowych - zasypiając zawsze wiem, że jeden sąsiad zmywa a inny bierze prysznic);
                  LOTNISKO - największy minus osiedla, w szczególności jeżeli uwzględni się, że okres największej aktywności lotniska przejawiającej się w niemiłosiernie uciążliwym hałasie przypada na godziny poranne (05:30-09:00) i wieczornie (21:00 - 23:30), a więc w czasie kiedy człowiek najbardziej potrzebuje spokoju. Dotyczy to w szczególności pory wiosennej i letniej kiedy temperatury nie zachęcają do zamykania okien. Hałas startujących jeden za drugim samolotów jest stale obecny w mieszkaniu i często zagłusza nawet telewizor lub radio. W mojej opinii należy z większą ostrożnością podchodzić do informacji i map akustycznych zamieszczonych na stronie lotniska. W takich warunkach niestety można zapomnieć o odpoczynku.

Niestety minusów więcej, niż plusów.
                  • niuspl Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 28.03.12, 10:23
                    To i ja dożycę swoje trzy grosze...
                    Mieszkam nie w hubertusie ale w budynkach na przeciwko (kamienica z 1950 roku).
                    Dla mnie największym uciążliwością są żule wałęsający się za butelka piwa po Służewcu. To rzeczywiście udręka, jednak nie zauważyłem aby byli agresywni. Jak widzę jakąś grupkę pijąca browary dzwonię na straż miejską i są w przeciągu nastu minut... GORĄCO ZACHĘCAM DO TAKIEGO DZIAŁANIA!. Na pocieszenie napiszę że monopolowy całonocny w Hubertucie został już zlikwidowany (od początku roku).
                    Hałas? jest wszędzie w Warszawie. Okno otwarte od strony ulicy (Obrzeżna) w okolicach wieczornych to rzeczywiście uciążliwy hałas, jednak od strony osiedla... już jest ok. Samoloty mi nie przeszkadzają. W zeszłym roku był remont jednego pasa na Okęciu i samoloty lądowały bardziej od strony Mokotowa niż od strony Ursynowa i wtedy to było uciążliwe, jednak taka sytuacja miała miejsce tylko przez miesiąc lub dwa. Może usytuowanie okien ma tutaj kluczowe znaczenie (mojemu przedmówcy hałas samolotów doskwierał mocno).
                    Często poruszam się komunikacją miejska więc obecność zajezdni w okolicy sobie cenię. 4 przystanki do metra, kilka minut na pieszo do tramwaju. Autobusy do centrum... dla mnie to wielki plus. Korki... na razie nie doskwierają ale inwestycja się jeszcze nie skończyła (ja wychodzę koło 07:30 a korki to się zaczynają po 08:00).
                    Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w hubertusie dlatego śledzę ten wątek... to co mnie odstrasza to cena.
                    Okolica się mono cywilizuje. Właśnie dzięki nowym lokatorom z hubertusa, house point i kilku innych inwestycji.
                    Spory plus to tory wyścigowe gdzie można pójść na spacer nie spotykając przy tym wszystkich znajomych z pracy (jak to jest na polach mokotowskich).
                    Jest dobre przedszkole na ulicy Gotarda. I średnia szkoła podstawowa na Bokserskiej.
                    • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 00:17
                      Mieszkam w Hubertusie od 2 lat. Moim zdaniem jest zdecydowanie więcej plusów niż minusów. Nie mam pojęcia z czego wynikają narzekania niektórych internatów na hałas z lotniska. W etapie III jeśli już słychać jakieś dźwięki to jest to ledwo słyszalny szum kołujących samolotów w oddali i to też bardzo rzadko, w godzinach późno wieczornych. Mieszkałem na Natolinie 20 lat, gdzie samoloty zrywają niemalże dachy z budynków, więc mam porównanie. Zresztą zachęcam ludzi żeby sami podjechali pod osiedle i spróbowali wyłapać jakiś hałas... Architektura jest urzekająca. Z tą akustyką, szumiącą wodą itp to też jak dla mnie lekka przesada. Ursynów jest zdecydowanie bardziej zdewastowany przez grafitti niż Służewiec, gdzie ten problem właściwie jest marginalny. Mili sąsiedzi, lokale usługowe pod ręką i przede wszystkim znakomita komunikacja to największe atuty osiedla. Pewnym minusem mogą być piwosze czekający w kolejce w sklepie, głośno bawiące się dzieci pod oknem( niestety bardzo rozchodzą się dźwięki z podwórka) oraz pojawiające się od czasu do czasu zapachy obiadkowe z okapu. Pewnym problemem mogą być korki w godz 7-9 no ale jeśli ktoś to traktuje jako wielką wadę lokalizacji to chyba pomylił miasta. Dostanie się do metra to kwestia 10-15 minut, gdyż w stronę metra Służew korki raczej rzadko występują.
                      • Gość: wojtek Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.subscribers.sferia.net 16.09.12, 11:55
                        Ja też byłem na miejscu. Brak miejsc do parkowania, moloch blokowicho, korki, i jeszcze sprzątaczka nie pozwoliła mi wejść z buta po schodach do biura bo właśnie umyła podłogę i tak się na dziendobry wqrwiłem że wyszedłem a pod samochodem czekał żul twierdząc że pilnował mi auta...
                        • ekaunt Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 06.12.12, 15:34
                          Byłem w biurze sprzedaży. Obsługa wyniosła, ceny śmieszne. Tak się składa, że znajomi tam negocjowali (finalnie kupili w GP obok) także na dzień dobry walą z tysiaka więcej. Może i ja nie wyglądam na kogoś kogo stać, ale wydaje mi się, że jak się chce opchnąć towar za kilkaset tysięcy to trzeba trochę bardziej się postarać. No w każdym razie zniechęciła mnie pani dość mocno do tej inwestycji.
                          • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 22:54
                            Ze smutkiem stwierdzam, że wybór Hubertusa był ogromnym błędem. To co się dzieje z samolotami jest nie do wytrzmania. Nie wyobrażam sobie co się dzieje na sąsiednim osoiedlu Sakura.

• Gość: Wi Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.gugik.gov.pl 22.05.13, 15:03
                              Czy mógłbyś @mieszkańcu bardziej przybliżyć temat? Teraz jest remont głównego pasa na Okęciu i potrwa on do września. Czy z tego powodu hałas się wzmożyl? Jestem zainteresowana zakupem tam mieszkania. Czy możecie się wypowiedzieć a propos czynszu?
                              • bona20 Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 27.07.13, 16:02
                                droga między Hubertusem o osiedlem Mozaika ? Czy ktos się orientuje jak będzie wyglądała i jakie są plany ? Nie jest to już teren Hubertusa. Leży za ich płotem wzdłuz etapów (II, IV i V). Chyba nie pokręciłam numerów.
                                Z kolei z drugiej strony maja powstac bloki Mozaiki, mniej więcej 35 metrów od Huberusa (tak twierdzi deweloper). Proszę o podzielenie się opiniami.
                            • Gość: dine Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.14, 19:06
                              Sakura to w ogóle śmieszne osiedle. Ceny jak "za zborze", na stronie szczycą się pięknym widokiem na hipodrom, a z drugiej strony lotnisko, skład węgla, droga ekspresowa i tory:D Jeśli o mnie chodzi to mieszkałem w różnych rejonach Warszawy i samoloty czy to z Okęcia, czy to z Bemowa były mega uciążliwe. Nie jestem w stanie pojąć, kto pozwala by startowały do 23:30? Nie obowiązuje ich cisza nocna?
                  • mimi.1976 Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 07.03.14, 11:00
                    witam,

jestem zainteresowana zakupem mieszkania w tej inwestycji niepokoi mnie fakt , ze duza liczba lokali jest wolna ( dlaczego ) co z samolotami i jak na dzien dzisiejszy funkcjonuje społeczność osiedla

bedę wdzięczna za informacje
                    • kamri Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 22.01.15, 10:33
                      Lepiej trzymać się z dala od tej okolicy. Mieszkania się kiepsko sprzedają, bo wokoło budują mnóstwo osiedli ( Sakura , Nowy Ursynów, Mozaika, Galeria top, Luxor Residence itd.). Zcydowana większość w lepszym standardzie i lepszych cenach. Ponadto buduje się mnóstwo wokół biurowców a są wąskie uliczki i robią się gigantyczne korki wokół.
                      Jak jeszcze zbudują kolejne na postępu i w okolicach to rano trzeba będzie godzinę wyjeżdżać z tego getta.
                      Odnośnie biura sprzedaży Hubertusa, to pracują tam ludzie chyba z innej epoki , bo ma się wrażenie, że łaskę robią, że ci sprzedają mieszkanie.
                      Generalnie odradzam - im dalej o Hubertusa tym lepiej
                      • kamri Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 29.01.15, 14:41
                        Uwaga ! Znaleźli się ostatnio spadkobiercy gruntów na części ul. Obrzeżnej, którzy chcą je odzyskać lub odszkodowanie. Urząd zaczął wysyłać pisma informacyjne do mieszkańców. Wygląda to kiepsko dla posiadaczy mieszkań w tym miejscu i potencjalnie kupujących, bo wszelkie sprawy z własnością działki mogą nieść ogromne ryzyko.
    • Gość: Inproro Interiors Re: Osiedle Hubertus, Mokotow IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 15:12
      Witam
      Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów :
      wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi oraz współpracę.
      Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę
      Państwa projektów.
      • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych
      informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu
      i korzystając z jednego źródła kontaktu.
      • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym
      standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie
      z projektem.
      • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno
      wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza
      się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami.
      • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone
      doświadczenie ekip wykonawczych oraz architektów, a wszystko to w
      zasięgu jednego telefonu.

Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni, zarówno w przypadku prac wykończeniowych jak również projektów, wizualizacji.

Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również
      remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń.
      Z nami mają Państwo możliwości zakupu spersonalizowanych, designerskich grzejników firmy LuxRad z 10% rabatem.
      Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów.
      Pozdrawiam
      535 406 302
      • kermitthefrog Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 12.08.14, 17:44
        proszę o opinie jak się mieszka na osiedlu???

czy ten hałas samolotów jest naprawdę aż tak odczuwalny??

chyba już nie ma sklepów monopolowych, żule dalej są?? ;)
        • marsjanka59 Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 16.05.15, 20:51
          Też zastanawiam się nad Hubertusem, chcę obejrzeć V etap ale z zewnątrz blok wygląda gorzej niż poprzednie etapy. O co chodzi? Dlaczego w internecie jest tyle wolnych mieszkań w Hubertusie? Chyba słabo się sprzedają albo ceny mają z kosmosu. Ktoś był w ich biurze?
          • agok0001 Re: Osiedle Hubertus, Mokotow 30.08.16, 23:06
            Spostrzezenie jak najbardziej sluszne. Etapy pozniejsze sa zlej jakosci w porownaniu do wczesniejszych. Uzyte sa gorsze materialy, jakosc wykonczenia mieszkan niestaranna. Developer lata niedorobki. Ceny wygorowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka