Dodaj do ulubionych

Marvipol - Melody Park

IP: 192.193.245.* 14.04.09, 13:06
Jak oceniacie ta inwestycje - warto? nie warto?
Obserwuj wątek
    • dalla Re: Marvipol - Melody Park 14.04.09, 13:36
      ja napisze - z punktu widzenia tej, ktora kupila tam mieszkanie.
      Z gory uprzedzam, ze znam wady (Pulawska itp.), ale mi sie podoba - lokalizacja,
      moje przyszle mieszkanie tez. Tydzien temu udalo sie nam obejrzec zakupiony
      lokal (wpuszczaja nowych klientow, wieszlismy z zainteresowanymi znajomymi) -
      jest ok, szczegolnie po zmianach, ktore wprowadzilismy (wyburzenie/przesuniecie
      sciany itp.). Od strony podworka w ogole nie slychac halasu z ulicy, od strony
      Pulawskiej i owszem, dosc mocno (ale my mamy mieszkanie od drugiej strony, choc
      w Etiudzie). Mieszkanie jest wysoko, wiec z okien (oprocz jednej strony -
      wschodniej mniej wiecej) mamy widok na zielen (Kope Cwila na Ursynowie, rzeczke
      itp.), z drugiej na podworko, ale bloki sa dosc daleko, wiec w sumie przestrzen.
      Tylko jedno okno wychodzi na sasiedni budynek ( w pokoju, gdzie jest inne,
      wieksze na drugiej scianie, wiec mozna przezyc, szczegolnie, ze to nie jest
      pokoj dzienny). Nizsze pietra maja gorzej, bo jest tam wolny plac, na ktorym (wg
      zagospodarowania terenu - teren nalezy do spoldzielni - moze powstac zabudowa do
      3-4 pieter) pewnie bedzie cos wybudowane.
      Nie wiem, jak odpowiedziec na twoje pytanie - dla nas warto, tzn. woalalbym np.
      100m w starej kamienicy na Mokotowie, ale jak na nowe inwestycje - ta akurat nam
      odpowiada (metro blisko, centrum i ursynow - tu rodzina/znajomi/praca/inne wazne
      itp.), wole poludniowa Warszawe (no bo cale zycie mieszkalam na Ursynowie), znam
      okolice. Natomiast to, co mi sie podoba, niekoniecznie musi zachecic innych.
      Placilismy 7000+/m, ile powyzej nie pamietam, ale mniej niz 7500. Akurat w
      naszym mieszkaniu wolalabym miec wiekszy balkon, mysle, ze architekt mogl
      zaprojektowac wieksze, dlacego tak nie zrobiono - nie wiem.
      Kobieta oprowadzajaca mowila, ze od lipca bedzie mozna wchodzic z ekipa, ale nie
      bedzie mozna oficjalnie mieszkac - akty maja ruszyc od wrzesnia/pazdziernika -
      zobaczymy.
      Tak sie jeszcze zlozylo, ze znajoma pracuje dla wykonawcy i moi, ze termin
      oddania na lipiec - realistyczny.
      Jeszcze jedno - jest inny watek o melody park (idiotyczna nazwa swoja droga),
      pisano o kiepskich rozkladach - czesciowo prawda, nasze akurat ok, ale mamy duze
      mieszkanie, 106m, wiec nie ma durnych wyciec/podzialow itp., choc glowna
      lazienka moglaby byc wieksza. W mniejszych mieszkaniach - nie wiem, nie
      interesowalam sie, ale na pewno jakies koszmarki sie znajda (w imie wykrojenia
      jak najwiekszej liczby mieszkan)
    • vibram Re: Marvipol - Melody Park 14.04.09, 13:55
      tylko po co zakłaać nowy wątek, skoro jakies 10 wątków niżej jest
      wałkowany ten sam temat? coś tu nie gra... Melody (sic)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka