Gość: Fiołek IP: *.cft.edu.pl 08.12.03, 19:24 Witajcie! Mam zamiar kupic mieszkanie na Kasztanowej Alei - etap II (przy ul. Jana Kiepury). Mili przyszli sasiedzi! Poszukuję opinii o inwestycji i deweloperze. Pozdrawiam serdecznie Dominika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ORO Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.12.03, 21:38 Czy DD robi nowa inwestycje przy Kasztanowej Alei? Bylbym zainteresowany. Wszedlem przed chwila na strone DD, ale nic tam nie znalazlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiołek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.cft.edu.pl 08.12.03, 21:43 Tak!Na stronie głównej jest o tym informacja, niestety bez możliwości wejścia. Sa jeszcze do nabycia mieszkania. Zastanawiam się nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORO Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.12.03, 22:19 Dzieki! Tak to bywa, gdy sie czegos za szybko szuka. Niestety, ja sie domyslasz o inwestycji nie mam zadnego zdania, poza tym, ze generalnie odpowiada mi lokalizacja. Jesli chodzi o developera, to mysle, ze to firma ktora z dnia na dzien nie zbankrutuje. Poza tym wydaje sie ze ma silne wejscia - wspolrealizuje olbrzymi projekt Marina na Mokotowie i sam fakt, ze dostali pozyczke z EBOR jest dla mnie tez wymowny. Natomiast jak to wszystko przeklada sie na stosunek do klienta, to chyba zupelnie inna sprawa. Niestety nie mam z nimi zadnych doswiadczen, ale od jutra zaczne je zbierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.12.03, 02:08 Cześć! ORO? Co miałeś na myśli pisząc o stosunku Dom Development do klienta? Czyżbyś miał jakieś złe z tym związane wiadomości? Bo ja właśnie zarezerwowałam strasznie fajne mieszkanko na Kiepury (Aleja Kasztanowa 2) i to tylko dlatego, że mam przyjaciół Na "Kasztanach 1" i są właśnie bardzo zadowoleni z obsługi. Fakt, że tamta inwestycja się troszkę "omsknęła" czasowo, ale developer okazał się bardzo fair. Nie dość że nie droczył się o kary, to jeszcze w wielu sprawach dopomógł. Teraz szykują się już do przejęcia zarządzania przez wspólnotę pomimo, że od przekazania nie minęło jeszcze nawet 10 miesięcy. Kto wie kto tam będzie budował? Bo ja jeszcze o to nie zapytałam i trochę się boję. Jeśli WARBUD - jak na METRUM i OLIMPII to chyba będzie OK, natomiast boję się czy to nie będzie BUDIMEX-DROMEX, bo podobno strasznie im skopał budowę na DERBACH, na Białołęce. Ukłony dla wszystkich obecnych i przyszłych "Kasztanowiczów" - Karolinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORO Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.de.deuba.com 09.12.03, 08:59 Karolinka! Nic nie mialem na mysli jesli chodzi o DD, bo jak napisalem nie mam zadnych doswiadczen z DD. Ogolnie chodzilo mi o to, ze developer silny (nawet solidny) nie musi oznaczac "przyjazny klientowi". A tu juz mam doswiadczenia. Niektorzy (nawet ci tzw. dobrzy)traktuja lokatorow/inwestorow jak bezmyslny motloch, ktory ma dostarczac im pieniadze w terminie. Na to sie nie bede godzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o obsłudze Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.siedlce.leased.ids.pl 09.12.03, 10:40 Jezeli chodzi o rezerwację, to można np. się cofać w kolejce oczekujących, tak jak jest w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiołek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.cft.edu.pl 09.12.03, 13:04 co oznacza "cofanie w kolejce oczekujacych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 10:59 Z tego co wiem ,to wykonawcą Aleji Kasztanowej 2 ma być firma Unibud z Bielska Podlaskiego. Pozdrawiam i trzymam kciuki za "mieszkanko", myślę ze wybór jest OK: ładna okolica i w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.cft.edu.pl 09.12.03, 12:06 Jak się ma sprawa aktu własności i pozwolenia na budowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:23 Co do własności - to nie wiem, a jeśli chodzi o pozwolenie na budowę - to już mają, ale czekają jeszcze na uprawomocnienie (całkiem długo), ale najlepiej jeszcze nie panikować tylko być dobrej myśli. Chyba nikt nie chce im przeszkodzić, na pewno na "miejscówkę" jest dużo chętnych....Pozdrawiam. Inwestycja warta zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.cft.edu.pl 09.12.03, 12:19 Cześć! Gdzie znajdują się "Kasztany 1" Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:25 Kasztany 1 są w pobliżu Kasztanowej Aleji, przy ulicy Jeżewskiego na Kabatach. Kasztany 2 planowane są niedaleko, przy ul. Kiepury. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 09.12.03, 13:35 Witam zainteresowanych. Jestem mieszkańcem Kasztanowej Alei (nazwijmy ją etapem I). Po pierwsze Lokalizacja jest moim zdaniem znakomita. Osiedla nie sąsiadują bezpośrednio z ruchliwymi ulicami (KEN, Rosoła). Prawdopodobnie po pojawieniu się nowych mieszkańców wzrośnie ruch na ulicy Jeżewskiego, ale to już osobny problem. Ponadto na terenie pomiędzy KEN a Wańkowicza, czyli na bezpośrednim "szlaku" pomięszy etapem II i metrem wszystko ma zostać zabudowane osiedlami mieszkaniowymi. SM "Klub dwustu", "EDBUD", SMB "Osiedle Kabaty" (etap II bis). Przygotujcie się więc, że będzie trochę ciasniej i na pewno głośniej niż w tej chwili. Po drugie Nie wiem jaki to będzie miało wpływ na terminowość, Ale obecnie sąsiadująca z nami Spółdzielnia Mieszkaniowa "Osiedle Kabaty" złożyła protest w gminie Ursynów przeciwko w/w budowie. Odbywa się ona na terenie, która była wg. planów zagospodarowania przestrzennego, piewrotnie przeznaczona pod rezerwę oświatową (szkoła). Nie wiem na ile podstawa tego protestu jest zasadna i aktualna, jednak faktem jest, że w dokumentach z 1991 roku, taki zapis się znajduje. Po trzecie DD jest miłe uczynne i uprzejme do momentu podpisania umowy i zainkasowania pieniędzy. Obsługa posprzedażna w niczym nie przypomina tej z działu handlowego. O wszystko trzeba walczyć i to najlepiej całą kupą. Załatwić się wiele rzeczy da, ale kosztuje to sporo nerwów. Nękać telefonami, pismami dział obsługi klienta itp. Niestety DD kontynuuje swoje niechlubne tradycje związane z odwlekaniem terminu podpisywania aktów notarialnych. Dlatego przyszłym sąsiadom zalecam od pierwszych kroków ostrożność, zabezpieczenie się najmocniej jak się da od strony formalnej (zapisy w umowie, daty, może forma opisana tutaj www2.gazeta.pl/dom/1,22111,1806030.html) Nie odradzam ani nie polecam. Wybrałem to mieszkanie ze względu na dobrą lokalizację i rozkład mieszkania, który mi odpowiadał. Wszyskim przyszłym sąsiadom życzę powodzenia i zapraszam do odwiedzenia kasztanowa-aleja.blog.pl/. Tam najlepiej poznacie rzeczywistość mieszkańców (i radości i smutki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIołek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.cft.edu.pl 09.12.03, 14:06 Wozimku Dziękuję! Czy podpisałeś umowę z DD w formie zobowiazującej czy w formie umowy przedwstępnej? Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 09.12.03, 14:28 niestety artykuł opublikowany został parę dni temu, więc nie wiedziałem, że coś takiego jest możliwe. Decyzję o zakupie mieszkania podejmowałem dwa lata temu. Konsekwencją zaufania do DD i zaniechania zabezpieczenia się przed developerem wytrącają mi pewne argumenty "siłowe", przy egzekwowaniu tego do czego się DD zobowiązał, a nie wywiązał. Teraz dzielę się z Wami swoimi doświadczeniami, aby wasza droga była łatwiejsza. Poza właśnie formalno-prawnymi bzdetami, niedomówieniami, które powodują problemy to mieszka się fajosko. Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 09.12.03, 14:38 nie odpowiedziałem na pytanie: umowa przedwstępna z modyfikacjami (negocjacje niektórych nieprecyzyjnych, bądź kontrowersyjnych z punktu widzenia klienta zapisów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiołek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.cft.edu.pl 09.12.03, 15:15 Jaka odległość do metra Kabaty, a może Natolin, jak jest z dojazdem samochodem? Najbliższe przedszkole, szkoła podstawowa? Czy nie jest za duża gęstość budynków. Czy słońce ma szanse zaglądnąć do mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 09.12.03, 15:54 Gość portalu: Fiołek napisał(a): > Jaka odległość do metra Kabaty, a może Natolin, jak jest z dojazdem samochodem? Odległość II etapu to jakieś 2 minuty spacerkiem, od stacji Kabaty. Przejście zaimprowizowaną betonową sicieżką. Może kiedyś zrobią przejście z prawdziwego zdarzenia, bo na razie co nikt nie kwapi się, aby na ziemi niczyjej inwestować w porządny chodniczek. > Najbliższe przedszkole, szkoła podstawowa? nie interesowałem się tym. Na pewno na rogu Wańkowicza i Dembego jest szkoła Polsko-Amerykańka (podstawowa) - tyle wiem. > Czy nie jest za duża gęstość budynków. Niewątpliwie będzie duża. W bezpośrednim sąsiedztwie II etapu KA DD jest planowana budowa SMB "Osiedle Kabaty" > Czy słońce ma szanse zaglądnąć do mieszkania? nie wiem jakie są plany II etapu, więc nie znam odległości pomiędzy sąsiednimi budynkami. Warto zwrócic na to uwagę, bo jest to uregulowane w przepisach prawa budowlanego. To po kolei: Od zachodu 5-cio piętrowa zabudowa, od wschodu, my, czyli I etap Kasztanowej (5 pięter), od północy osiedle pod wynajem DD (5 pięter), od południa tzw. "Kreml", czyli apartamenty zamieszkałe przez włodarzy spółdzielni (to oni najgłośniej protesują przeciwko inwestycji DD) - 3 piętra. Tak między nami mówiąc, moi sąsiedzi posiadający okna od zachodu obawiają się trochę o to, że budowa II etapu Kasztanowej odetnie im światło słoneczne. Najlepiej przyjechać i samemu się przekonać w okolicy. Ja też mam pytanie: Ile jest planowanych miejsc w garażach podziemnych? Czy ich zakup jest obowiązkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiołek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.cft.edu.pl 09.12.03, 16:03 Dla Kasztanowej II garaże podziemne obowiązkowe Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 09.12.03, 16:23 co do dojazu samochodem: dwa główne ciągi komunikacyjne ul. KEN i Rosoła, dochodzą do Dolinki Służewieckiej, która jest zakorkowana. Oczywiście rozbudowa okolicznych osiedli spowoduje zagęszczenie i wzmoże jeszcze ruch na w/w ulicach. Charakterystyczne jest to, że jak ktoś skręca z ulicy KEN na swoje osiedle, to wszycy muszą na niego czekać, bo jest tylko po jednym pasie w każdą stronę. Rozbudowa jest planowana, ale konkretnej daty nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 05.01.04, 20:59 Gość portalu: Fiołek napisał(a): > Najbliższe przedszkole, Przedszkole mieści się przy ulicy przy Bażantarnii (ale adres jest inny :) ) raptem 1 przystanek autobusowy albo - 6-7 minut piechotą >szkoła podstawowa? Rejonowa - państwowa jest na terenie moczydł przy ulicy wilczy dół - jakieś 20 minut piechotą, albo 2 przystanki autobusowe - Bliżej znajduje się szkoła na lokajskiego (z gimanzjum) - niestety autobusy jeźdzą na około, wieć przystanków jest trochę - no chyba że, wysiądzi się przy bażantarnii i dojdzie na piechotę... Kapkę dalej jest szkoła na żabińskiego. Przy wąwozwej (jakieś 5-6 minut spacerem przez teren spółdzielni ), jest międzynardowa szkoła amerkyańska - realizują też program M.E.N-u... > Zagęszczenie zabudowy... Rozmaicie - z jedenej strony Etap I Kasztanwoej Aleii, dosyć zwarta zabudowa z wielkiej płyty, oraz zwarta zabudowa 'nowej' części spółdzielnii Trochę dalej - na terenie między K.E.N a Wańkowicza - będzie super gęsto... az za gęsto... Do metra - was (czyli mieszkańców II etapu ] czeka spacer wzdłuż Jeżewskiego do K.E.N - a potem K.E.N-em do wejścia do metra - bo tymczasowe przejscie po płytach chyba w ramch zabudowy zsotanie zlikwidowane, a przejsci przez tereny nowych 'wspólnot' raczej nie będzie... Acha - zapraszam na moje forum - link jest w sygnaturce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiołek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.cft.edu.pl 09.12.03, 12:59 Cześć! Pytanie przede wszystkim do Karoliny: Czy mieszkania na Kasztanach II mają być podobne do mieszkań na Kasztanach I? Pozdrowiania dla Karoliny, jej sąsiadów i może też moich. Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 13:13 Co prawda nie jestem Karoliną, nie chcę się narzucać, ale w tej chwili mam trochę czasu, więc napiszę co wiem. Mieszkania w "Kasztanowej Aleii 2" mają na 5 i 6 kondygnacji antresolę (duże pole do popisu dla kupującego - własny aranż), mieszkania te są nieco droższe, tzn. w cenę wliczona jest antresola, a co za tym idzie zwiększa się powierzchnia i jest drożej. W całej inwestycji są mieszkania od kawalerek po mieszkania duże (nie wiem tylko jak jest na dzień dzisiejszy z wyborem). Narazie będą to dwa budynki w kształcie litery L, czy coś w tym rodzaju, z garażem, ochroną, zagospodarowane, z placem zabaw dla dzieci ( tak wynika z planu zagospodarowania).Pozdrawiam.A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 12:34 Macie jakieś nowe wieści na temat II etapu Kasztanowej Alei? Kiedy rusza i w ogóle, jak sprawa umowy? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.03, 20:51 Ceny chyba maja naiwyzsze w okolicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sorry Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.12.03, 22:14 Czy ktos wie cos wiecej na temat protestu Spoldzielni Kabaty? (vide wozimek powyzej). Mam umowe rezerwcyjna. W DD oczywiscie nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 15:54 Podtrzymuję wątek - proszę o więcej informacji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 22.12.03, 16:52 trudno, aby w dziale handlowym DD podawali informacje, które mogą mieć wpływ na spadek sprzedaży. Z treścią protestu można się zapoznać na miejscu, tzn. jest wywieszony w gablocie przed siedzibą spółdzielni. Od czasu kiedy ostatnio wypowiadałem się w tej sprawie nie zauważyłem, aby cokolwiek działo się na placu budowy. Dla porównania Spółdzielnia "Klub dwustu", która buduje o jakieś 50m w stronę metra, zdążyła już wykonać całkiem pokaźny wykop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gagat Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.crowley.pl 05.01.04, 12:05 Donoszę uprzejmie,ze SMB Osiedle Kabaty zamierza uprzyjemnic życie mieszkańcom DD przy Kiepury planując budowę dużego boiska do koszykowki ( 400 m2) z mIEJSCAMI DLA WIDOWNI na rogu Kiepury i Dembego (wytną 2 drzewa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bury Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.crowley.pl 05.01.04, 16:04 Jezu, a jak tak nie lubię koszykówki. Kupiłem mieszkanie a nie miejscówkę na stadionie! Czy DD zamierza coś z tym śmierdzącym jajem zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 05.01.04, 19:03 Problem jest o wiele szerszy. Od 1994 roku na terenie pomiędzy Kasztanową Aleją a Wąwozową była tylko SMB "Osiedle Kabaty". Powstała w wyniku podziału Spółdzielni "Natolin" i dostała w użytkowanie wieczyste część w/w terenów, pozostałą część została przeznaczona pod rezerwę oświatową. Gospodarowała sobie, aż tu nagle plany się w gminie zmieniły, ta podzieliła teren na działki budowlane i sprzedała na rynku za grube miliony. Odtąd zaczęły się problemy. Od początku nie było woli porozumienia pomiędzy DD a spółdzielnią. Absolutnie nie ma, rzadnych ustaleń dotyczących części wspólnych na styku osiedli należących do SMB a tych budowanych przez developerów i spółdzielnie które kupiły tereny do niej przylegające. Każdy sobie rzepkę skrobie... Pod rozwgę dla wszystkich napiszę, że obecnie osiedle "Jeżewskiego" i "Kasztanowa Aleja" jest administrowane przez DD, które nie dostrzega rzadnego problemu. Jakby sprawa ich nie dotyczyła. Za kilka miesięcy administracja DD się zwinie i pozostawi problemy Wspólnocie Mieszkańców. Pokłosiem braku porozumienia jest, między innymi, obecnie realizowana inicjatywa ogrodzenia terenu SMB. Powstanie prawdziwa granica, szczelna niczym granica państwa na wschodzie. Ogrodzenia, szlabany furtki, portiernie, itp. Efektem tego będzie ograniczenie ruchu kołowego i po "capstrzyku" pieszego, dla osób postronnych, czyli niezrzeszonych w spółdzielni. Szczególnie uciąliwe będzie to dla przyszłych mieszkańców II etapu "Kasztanowej Alei". Powyżej pisałem o tym, że dojście do metra to koło dwie minuty. Proponuję dodać do tego następne pięć. Bo aby tam dotrzeć, teren spółdzielni trzeba będzie iść na około. Aby dojść przez teren spółdzielni do sklepu na jej terenie, lub przejść prostą drogą do tesco, trzeba będzie się opowiadać ochronie spółdzielni (może otworzą biuro paszportowe). Teren do obejścia jest rozległy. Spółdzielnia, nie bez racji, ochrania swój teren przed degradacją infrastruktury, wybudowanej i utrzymywanej z jej środków. Wracając do meritum - to brak wspólnego języka pomiędzy DD a SMB "Osiedle Kabaty" powoduje, że jeden na swoim podwórku robi, co mu się podoba, nie licząc się z drugim. I oto powstanie boisko, ogrodzenie, itd. Jeszcze dwa lata temu był tu, moim zdaniem, najsympatyczniejszy kawałek Kabat. Zachęcał do osiedlenia się. Niestety gęstniejąca zabudowa i polityka lansowana przez obie strony, na zasadzie "wolnoć tomku w swoim domku" spowoduje, że obok siebie rozrastają się dwa getta, które w niedługiej przyszłości będa dla siebie niedostępne i nieprzyjazne. Dla kwadratu Wańkowicza-Jeżewskiego-Dembego-Kiepury najlepiej by było być częścią SMB Osiedle Kabaty. Oszczędziłoby to płotów i może byłoby więcej miejsca na kolejne place zabaw dla dzieci, oczka wodne, fontanny... Do bury: DD zajmuje się sprzedażą mieszkań, a nie śmierdzącymi jajami. To co za płotem, to nie ich problem. Ty masz płacić za mieszkanie i administrowanie osiedlem do podpisania aktu notarialnego (nieszybko). pozdrawiam Mądry po szkodzie Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 05.01.04, 21:01 Nadmienie, że w zimie będzie tam lodowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 05.01.04, 22:19 Po zapoznaniu się z usytuowaniem boiska mogę Cię uspokoić. Na miejsce w pierwszym rzędzie nie masz co liczyć. Najlepsze mecze będą mogli obserwować tylko mieszkańcy etapu pierwszego Kasztanowej Alei, bo to pod ich oknami ta atrakcja będzie wzniesiona. Drugi etap będzie musiał kupić bilety ;-). Rubesusie - może sąsidzka liga, jak się władze spółdzielni zgodzą? Raz w tygodniu mecz o wszystko. Jak przegracie to my mieszkańcy DD możemy zrobić zakupy w Żubrze i w Żabce, jak my przegramy to nie będziemy Wam podstawiać nóg w drodze do Kościoła. To sakrkazm, ale jak pragnę zdrowia, płakać nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.crowley.pl 06.01.04, 08:08 A ja zgadzam się z Burym, że jest to zgniłe jajo zostawione wkrótce wspólnocie Kasztanowej Alei przez aroganckie DD. Jak to ma się do Kodeksu Dewelopera /czy coś takiego/ tak promowanego swego czasu przez DD? Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 06.01.04, 09:48 Po pierwsze: Kodeks Developera to zbiór pięknych deklaracji bez pokrycia. Innymi słowy, to taki śliczny wabik na klienta i nic więcej. Kiedyś był Certyfikat Developera, a jak się zużył to teraz jest Kodeks. Po drugie: Administracja Osiedla nic nie robi w sprawie np. boiska, ale i niewiele może zrobić, bo teren na którym boisko powstanie, należy do spółdzielni. Po trzecie: Błąd został popełniony na starcie, bo DD nigdy nie zamierzało wychylać się spoza działki którą, kupiło aby na tym zarobić pieniądze. Nic więcej! Dobrosąsiedzkie stosunki ze spółdzielnią niech sobie wyrabiają mieszkańcy, bo DD sobie pójdzie i będzie budować dalej. To jest dla nich biznes. Sprzedać, zarobić i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagat Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.crowley.pl 06.01.04, 12:59 Kto tak kretyńsko podzielił teren ,że powstał taki cypel na wrogim terenie Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 06.01.04, 19:24 Tern kupowało DD.. - a działki istniały wcześniej, zanim cokolwiek powstawało tam... kiedys to były działki rolne... Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 06.01.04, 19:44 wozimek... mi to coraz bardziej przypomina wojnę... coraz bardziej 'radykalne' posunięcia ze strony władz spółdzielni wobec (jak na razie ) DD... Jakby w ogólnie nie zauważała was 'mieszkańców'... może jak przejmiecie władzę nad terenem od DD (co mam nadzieję nastąpi b. szybko ), to się uspokoii... A co do możliwości odwiedzin terenu spacerniaka ( czyt. ogrodzonego w przyszłości terenu spółdzielni ) - sądze, że wstęp w ciągu dnia będzie swobodny... i z zakupami nie będzie problemu... Ps. przeproś od emnie ludzi z forum... wepchałem 'dzioba' z ciekawości , dostałem po 'łapkach' i jest mi głupio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slot Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.01.04, 22:14 ciekawe tylko, kto dla SM osiedle kabaty byl/jest lepszym i mniej uciazliwym sasiadem, czy osiedla DD czy moze betoniarnia ktora byla w tym miejscu jak dobrze pamietam jeszcze kilka lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 06.01.04, 22:35 betonaria była bardziej uciążliwa dla mieszkańców 'nowych bloków' , no i względy 'ekologiczne' (chociaż okoliczne bloki też są znacznym obciążeniem...) ale nie wrócą przecież czasy kiedy się sprowadziłem i była cisza i spokój :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slot Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.01.04, 22:54 masz calkowita racje, ze nie wroca. aq miej jeszcze na uwadze rozbudowe ul rosola i ken, i planowane polaczenie ta pierwsza ulica konstancina i innych wiosek z warszawa, oraz to ze wladze warszawy planuja zrobic z ursynowa parking dla tych wszystkich dojezdzajacych ktorzy beda sie przesiadac w i tak juz zatloczone metro. sam planuje kupic mieszkanie w nowo planowanym etapie osiedla DD i jestem ciekawy jak te wszystkie historie z grodzeniem i ograniczaniem dostepu sie skoncza. i juz na marginesie nikt mi tego osiedla nie reklamowal jako "osiedla z fontanna" lub z widokiem na nie, lub z wielkim placem zabaw i oczkiem wodnym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baobab Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.crowley.pl 07.01.04, 09:32 Gdyby wspólnota po DD zrobiła przejście do Alei Kasztanowej ( na wysokosci Kościoła), to nie mam nic przeciwko temu , żeby mieszkańcy DD chodzili pod moim oknem na skróty do Tesco, czy Żabki. Ale na razie wszyscy musza drałowac na około, a jak zacznie sie budowa II etapu DD, to będzie jescze gorzej, bo nawet psom zabiorą kawałek dzikiego terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.01.04, 10:55 Ja kupiłem mieszkanie w DD na Plantach. Na razie DD wobec mnie jest wporzadku. Jeśli mam jakiś interes to taki, żeby DD dobrze sobie radziło i wybudowało moje mieszkanie. Idealną firmą DD nie jest, ale złą także nie, ale to już kwestia ludzi czy będą robić z nimi interesy. I muszą mieć rzetelną informację by podjąć decyzję. Nie lubie mącenia wody a to co widzę mi się nie podoba. Ciekawe co to za serwer crowley.pl. Tak bardzo mi nie zależy, więc nie przeszykiwałm zbytnio forum, ale tyle co zobaczyłem to wszyscy z tego serwera strasznie psioczą na DD i podają różne (nie oceniam prawdziwości) informacje stawiające inwestycje DD w złym świetle. Szczególnie się uczepili mariny. Wszystkie wątki zaczynali ludzie z tego serwera i podburzali później ludzi. Nie wypowiadam się na temat rzetelności ludzi z tego serwera, bo nie wiem czy podają prawdziwe informacje, ale coś mi tu śmierdzi. Pozrawiam. Może ktoś z tego serwera powie na forum skąd stukają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAOBAB Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja IP: *.crowley.pl 12.01.04, 09:52 Ja jestem z serwera crowley i wcale na DD nie psioczę , bo mi nic do tego. Poza tym z crowleya korzysta wiele firm. Uważam inne osiedla DD za bardzo udane . Natomast fortu mokotowskiego bronię , bo urodziłam się na Mokotowie. Nie moja wina, że dd dało się wpuścić w maliny. Buduje osiedle niezgodne z planem zagospodarowania, prawem,obciążone atmosferą skandalu, wg fatalnego zagęszczonego projektu i pod nietrafioną nazwą. Marinę to można sobie budować w Ustce, albo Świnoujsciu. a nie w dzielnicy , która ma swoją własną historię i tradycję. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Dom Development-Kasztanowa Aleja 07.01.04, 19:41 Mnie zastanawia jedna sprawa... Gdzie u licha miałayby parkować te wszystkie 'przyjezdne' samochody ? Już teraz przy metrze są pozastawiane chodniki... A rano ludzki korek przy wejściu połudnowym na peron jest okropny... Rozbudowa K.E.N i Rosoła Rezerwa pod inwestycje jest.. Ale robudowa Rosoła ma jedną podstawową wadę - likwidacja parkingów - tam gdzie dziś parkują mieszkańcy smb kabaty. (w tym moja rodzina) - co niesie za soba radykalne pogorszenie bilansu miejsc parkingowych w okolicy... Odpowiedz Link Zgłoś