colasz23 02.07.09, 14:47 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,6781976,Topnieje_oferta_nowych_mieszkan_w_Warszawie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: juz biegne Re: topnieją oferty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 15:19 Dzieki za info. Juz biegne. Mam nadzieje, ze 10,000 PLN/m2 wystarczy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: topnieją oferty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 19:50 Hipoteza dziennikarza: „W drugim kwartale tego roku warszawscy deweloperzy sprzedali blisko 2 tys. mieszkań, czyli o jedną piątą więcej niż trzy miesiące wcześniej” Weryfikacja hipotezy - pozytywna (nw. fakty wg dziennikarza zweryfikowały pozytywnie hipotezę): „Wzrosła bowiem liczba transakcji, a równocześnie mniej klientów wycofywało się z umów z deweloperami. Tzw. zwrotów było "tylko" ok. 200 na 2 tys. sprzedanych lokali.” „Dodajmy, że w pierwszym kwartale zwroty mieszkań stały się powszechnym zjawiskiem. Reas doliczyła się wówczas aż 1020 zwrotów na 4,4 tys. sprzedanych mieszkań” ______________ Może mam problemy ze zrozumieniem ww. tekstu, wtedy proszę niech mi ktoś to objaśni, ale jak na razie wygląda mi na to że osoba nie rozumna to pisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: topnieją oferty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.09, 20:56 Owszem, masz poważne problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Dane w artykule dotyczą tylko Warszawy, a podany przez Ciebie raport dotyczył 6 największych aglomeracji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: topnieją oferty IP: *.chello.pl 05.07.09, 14:47 Ale za to co się napisał mądrości: hipoteza; weryfikacja hipotezy itd. Jeden z wielu błaznów, trochę jak Satorianus( choć ten jest często merytoryczny) krzyczący do kogoś, aby wrócił do podstawówki, bo coś się pisze "z dużej litery". Generalnie to fajny tu jest kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sat Re: topnieją oferty IP: *.opera-mini.net 02.07.09, 21:19 Ile bylo w 1 i 2 kwartale zeszlego roku? Rednet jakos we kwietniu zrobil takie zestawienie, ale nie moge go znalesc. Odpowiedz Link Zgłoś