Dodaj do ulubionych

topnieją oferty

02.07.09, 14:47
gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33209,6781976,Topnieje_oferta_nowych_mieszkan_w_Warszawie.html
Obserwuj wątek
    • Gość: juz biegne Re: topnieją oferty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 15:19
      Dzieki za info. Juz biegne. Mam nadzieje, ze 10,000 PLN/m2
      wystarczy, co?
      • Gość: nikt Re: topnieją oferty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 19:50
        Hipoteza dziennikarza:
        „W drugim kwartale tego roku warszawscy deweloperzy sprzedali blisko 2 tys. mieszkań, czyli o jedną piątą więcej niż trzy miesiące wcześniej”

Weryfikacja hipotezy - pozytywna (nw. fakty wg dziennikarza zweryfikowały pozytywnie hipotezę):
        „Wzrosła bowiem liczba transakcji, a równocześnie mniej klientów wycofywało się z umów z deweloperami. Tzw. zwrotów było "tylko" ok. 200 na 2 tys. sprzedanych lokali.”

„Dodajmy, że w pierwszym kwartale zwroty mieszkań stały się powszechnym zjawiskiem. Reas doliczyła się wówczas aż 1020 zwrotów na 4,4 tys. sprzedanych mieszkań”

• Gość: Adam Re: topnieją oferty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.09, 20:56
          Owszem, masz poważne problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
          Dane w artykule dotyczą tylko Warszawy, a podany przez Ciebie raport dotyczył 6
          największych aglomeracji w Polsce.
          • Gość: Ja Re: topnieją oferty IP: *.chello.pl 05.07.09, 14:47
            Ale za to co się napisał mądrości: hipoteza; weryfikacja hipotezy itd. Jeden z
            wielu błaznów, trochę jak Satorianus( choć ten jest często merytoryczny)
            krzyczący do kogoś, aby wrócił do podstawówki, bo coś się pisze "z dużej
            litery". Generalnie to fajny tu jest kabaret.
    • Gość: sat Re: topnieją oferty IP: *.opera-mini.net 02.07.09, 21:19
      Ile bylo w 1 i 2 kwartale zeszlego roku? Rednet jakos we kwietniu zrobil takie zestawienie, ale nie moge go znalesc.
      • madrekate Re: topnieją oferty 03.07.09, 17:03
        Trzeba szukać, żeby "znaleźć".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka