chicoria 10.07.09, 19:19 Norma czy totalne zdzierstwo ze strony dewelopera? Przyznam, że spodziewałam się cen na poziomie 5 tys....hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aguś555 Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: *.futuro.pl 11.07.09, 10:06 Witam! moim zdaniem 6.800 zł z metr w Pruszkowie to trochę duzo. akurat wczoraj wykonałam kilka telefonów po deweloperach budujących w Warszawie ( prawobrzeżna strona) i natknęłam się nawet na oferty w ok. 5.500 zł za metr przy mieszkaniu dwupokojowym, srednio chcą ok. 6500 zł za metr. Inwestycji mnóstwo. Rozumiem, że dla niektórych samo hasło Warszawa prawobrzezna wywołuje złe skojarzenia, ale np dla mnie mieszkanie poza miastem w którym się pracuje jest pewnym utrudnieniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: Pruszków 6800 za metr???? 11.07.09, 19:48 6800 w pruszkowie? :) LOL. Parę lat temu, przed całym tym szwindlem pt 'kupujcie na 45 letni kredyt bo taniej nie będzie' gdy cena m2 w wawie była ok 3500 tys zł, w pruszkowie m2 kosztował ok 2 tys zł. bo przemysłowa okolica, brzydko i daleko. teraz można bez problemu kupic w warszawie mieszkanie w cenie 5,5-6 tys m2, to ile wart jest m2 w pruszkowie. 3 tys zł? 3,5 tys zł? To chyba górna granica wartości w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
chicoria Re: Pruszków 6800 za metr???? 12.07.09, 13:05 Ech, chiałabym żeby tak było. Wyobraź sobie, że właśnie tyle potrafią zaśpiewać tam sobie w nowym budownictwie. Też jestem w szoku. Udało mi się znaleźć coś w granicach 5300 - 5500, ale już nic taniej jak na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: Pruszków 6800 za metr???? 12.07.09, 17:14 Przepraszam, a ktoś Ci przystawił pistolet do głowy i musisz za taką cenę i akurat na takim ohydnym zadupiu kupować? Pruszków a dotyczy to tez Ursusa, to jedna wielka tragedia. Fabryki, blokowiska, nieciekawy przekrój społeczny, samoloty nad głowa, totalne korki non stop, męczarnie w samochodzie, męczarnie w zapchanej kolejce... Tyle śpiewają mówiesz... a jak ja Ci zaśpiewam powiedzmy... 80 tys za używaną Pandę tez potulnie kupisz? i powiesz kumplom 'no co, przeciez tyle spiewają". Rozczulające. Zawadza nawet o tzw. Darwin Award ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 12:25 brzydko?! daleko?! to przyjedź i zobacz, jak się wszystko pozmieniało! A brzydko to jest w całej aglomeracji (z małymi wyjątkami, ale raczej takimi znajdującymi się daleko) Co do daleko do może dla przyjezdnego tak, ale fakt, że klimatyzowane i wyciszone SKM w około 20 minut jest na stacji metro śródmieście. Dla mnie do dostateczny argument za tym, iż ceny się wyrównują. W małym - nawet brzydkim - mieście, wszelkie inwestycje widać dużo bardziej niż w molochu. Dlatego też - w porównaniu z Warszawą - tu jest teraz ładnie. I to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: 167.236.248.* 13.07.09, 12:55 jak rozumiem wszystkie te skm wkd itd kursuja przez cala noc a jesli nie to jest nocny ktory jedzie pol godziny lub ewentualnie taksi w jednej strefie za 30 zyla w srodku nocy? dla mnie to dostateczny argument zeby stwierdzic ze niektorzy kupia wszystko co im sie opakuje w kolorowe opakowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szy Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: *.acn.waw.pl 26.07.09, 19:31 > jak rozumiem wszystkie te skm wkd itd kursuja przez cala noc A metro i tramwaje kursują przez całą noc? > a jesli nie to jest nocny ktory jedzie pol godziny lub ewentualnie taksi w > jednej strefie za 30 zyla w srodku nocy? Tak, nocny N85 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpr ponad 7 tys a nie 6800 IP: 94.75.112.* 14.07.09, 20:19 www.domiporta.pl/details,191,108958033.asp i sie sprzedaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: 94.75.112.* 12.07.09, 17:51 Cena czesto jest wykladnikiem wielu elementow, lokalizacji, jakosci wykonania, sytuacji na rynku, developera itp... Osiedle przy Palacu wykonczone jak Wwska Marina Mokotow kosztowala 7000zl za m2 nie wiem ile teraz Generalnie w Pruszkowie za ladne developerskie mieszkania ok 6500 zl za m2 trzeba zaplacic i mysle ze to cena znosna. Skorosze 7000zl to szczerze wole Pruszkow. Lepszy dojazd WKD,SKM,KM,ZTM.. Blizej do zieleni i dynamicznie rozwijajace sie miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwa Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: 94.75.112.* 12.07.09, 17:55 Scenial co ty pieprzysz? Wiesz cos o tym miejscach o ktorych pisales? Mysle ze nie skoro wyskoczyles z przekrojem spolecznym czy terenach fabrycznych. Pewnie jestes mieszkancem Tarchomina albo Targowka hehehe W takim przypadku wspolczuje! Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: Pruszków 6800 za metr???? 12.07.09, 18:06 Ojej, ale dowcip kolega urodził, jestem rozwalony na kawałki :-))) Rozumiem, ze przez przywołanie jeszcze bardziej zasyfionych miejsc Pruszków stał się nagle zielonym kwitnącym miejscem, z doskonała komunikacja, świetną infrastruktura i bez samolotów latajacych nad głową? Pocieszasz się tak? A wlasnie, któs tu pisał o kolejsce, wszyscy o niej pisza, tylko zapominają napisać, ze rano i popołudniu nie można się do niej dostać, moi znajomi muszą czasem przeczekac kilka pociagów by móc się do niej wepchnać. To faktycznie luksus :-) Cena 6800 czy 6000 która ktoś przywołał to dobry żart. Jeśli tyle ktoś zapłacił może zacząć ubiegać się o nagrodę darwina. jeśli miałbym ochotę pół życia spędzać w korkach wolałbym już w otwocku chyba zamieszkać. tak samo się w korkach stoi, ale choć powietrze lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpr Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: 195.116.31.* 13.07.09, 09:13 Jakie samoloty? Zla komunikacja? Byles kiedys w Pruszkowie? Watpie! To nie Michalowice czy Ursus! Ja sprzedalem w grudniu uzywane 47m2 za 335 000zl To ponad 7 tys m2. Ogladajacych bylo mnostwo. Czuje sie tu swietnie. Miasto sie zmienia. Sa piekne parki, deptak i do zielonych lasow mam kilka km a nie jak mieszkancy np. Ochoty 20km Kazdy wybiera co lubi.Stac mnie bylo na mieszkanie na Mokotowie ale czuje sentyment do Pruszkowa i okolic. Zapraszamy na piekny stadion czy najnowoczesniejszy Tor kolarski w Europie, na piekny basen, niedlugo Centrum rozrywki i profesjonalny plac zabaw z torem do MTB. Bezpieczniej jest niz w Centrum WWy a dojazd SKM czy WKD do Centrum 23minuty Odpowiedz Link Zgłoś
smurfetka4 Re: Pruszków 6800 za metr???? 13.07.09, 10:25 > Jakie samoloty? Zla komunikacja? Byles kiedys w Pruszkowie? Watpie! To nie Michalowice czy Ursus.. Scenial to typowy przykład wakacyjnej forumowej flory - pojawia się nagle, żyje krótko (ale w tym czasie mnoży posty bez opamietania - wszędzie ma coś do dodania, do każdego się przyp...li), potem równie nagle zniknie (albo się przepoczwarzy). Wypisz wymaluj niejaki "kensio" z roku ubiegłego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: 167.236.248.* 13.07.09, 12:58 a jak w piatek wieczorem wracasz z imprezy w nocy to co ile te twoje wkd i skm kursuje? z litosci nie zapytam ile zaplacisz za taksi z centrum do tego twojego pieknego miasta w srodku nocy w wikend, bo podana liczba pewnie przyprawi o palpitacje wiekszosc czytelnikow a i tekst ze pruszkow bezpieczniejszy niz centrum warszawy to dopiero miodzio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalamido do oko: do Pruszkowa jeździ nocny N18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 13:03 Gość portalu: oko napisał(a): > a jak w piatek wieczorem wracasz z imprezy w nocy to co ile te twoje wkd i skm > kursuje? > > z litosci nie zapytam ile zaplacisz za taksi z centrum do tego twojego pieknego > miasta w srodku nocy w wikend, bo podana liczba pewnie przyprawi o palpitacje > wiekszosc czytelnikow do oko: do Pruszkowa jeździ nocny N18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf pruszków-fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 12:31 Senial, postanowiłem zestawić twoje stwierdzenia o brzydocie i beznadzei Pruszkowa z FAKTAMI. Ocenę pozostawiam internautom. A oto fakty: www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: pruszków-fakty IP: 195.116.31.* 13.07.09, 15:44 Kazdy lubi to co ma. Ja powiem ze bywam w Pruszkowie z racji mojej drugiej polowki a mieszkam na Zoliborzu. Jezdze tam od kilku lat i faktycznie miasto mocno sie zmienia. Mysle ze za 10 lat bedzie to perelka i wiele osob bedzie chcialo tam mieszkac.Nawet na Stalowej (to taka Praga ale ma byc rewitalizowana) Jak spelnia sie inwestycje drogowe czy kulturalno-mieszkalne miasto dostanie niezlego kopa. Kocham Zoliborz za klimat ale podziwiam Pruszkow za to jak sie zmienia in plus! Za dynamike A teksty o kosztach taksowki czy komunikacji mnie smiesza... Polecam rowerowa wyprawe Pruszkow Ostoja - Komorow - Podkowa Lesna Bajeczne tereny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsw Re: pruszków-fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 15:51 jeszcze 4 lata temu w Pruszkowie nie było prawie żadnych restauracji, pubów. Teraz można w piątkowy wieczór krążyć od miejscówki do miejscówki, a kazda będzie na przyzwoitym poziomie. To chyba daje do myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: pruszków-fakty 15.07.09, 07:56 Mysle ze za 10 lat bedzie to perelka i wiele osob bedzie chcialo tam mieszkac Czyli co ? Inwestujmy w "dlugiej perspektywie" ? > A teksty o kosztach taksowki czy komunikacji mnie smiesza... Bo ? Bo brak innego kontrargumentu ? Jaki masz na zbicie kosztu powrotu taksowka w nocy z centrum Wa-wy do Pruszkowa >Polecam rowerowa wyprawe Pruszkow Ostoja - Komorow Polecam lasy iglaste tajgi, jest piekna niezaleznie od pory roku. ? Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: nie przesadzajmy 13.07.09, 15:48 żeby wyciągać wnioski z folderu reklamowego...? Są piękniejsze miejscowości ... w Polsce, bo niekoniecznie w okolicach Warszawy :) niemniej jednak kluczowym FAKTEM jest to, że Pruszków jest bodaj najlepiej skomunikowaną z centrum W-wy miejscowością. I atutem będzie z pewnością bliskośc do obwodnicy A2. Inwestycji tam w ciągu najbliższych lat na pewno przybędzie. Gość portalu: gf napisał(a): > Senial, postanowiłem zestawić twoje stwierdzenia o brzydocie i > beznadzei Pruszkowa z FAKTAMI. Ocenę pozostawiam internautom. > > A oto fakty: > > www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 15:57 wuetend napisał: > żeby wyciągać wnioski z folderu reklamowego...? Przyznasz, ze jest to jednak znacznie bardziej wiarygodne źródło niż bzdury wypisywane przez sceniala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: nie przesadzajmy IP: *.ip.netia.com.pl 13.07.09, 16:07 Edbud Osiedle Zdrój w Pruszkowie ok. 5885zł brutto i wiem że do negocjacji balkon czy miejsce postojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: nie przesadzajmy 13.07.09, 16:11 jedno i drugie dziala troche na oslep, roznica jest taka, ze scenial odgrywa experta forumowego. Gość portalu: qwerty napisał(a): > wuetend napisał: > > > żeby wyciągać wnioski z folderu reklamowego...? > > Przyznasz, ze jest to jednak znacznie bardziej wiarygodne źródło niż > bzdury wypisywane przez sceniala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wgm Re: nie przesadzajmy IP: 94.75.112.* 13.07.09, 19:57 Grodzisk Mazowiecki tez godny uwagi, miasto sukcesu. Ale odleglosc juz spora od Wwy... Podobno w Legionowie sie cos pozytywnego dzieje Miasta z klimatem moga byc alternatywa dla chociazby Bialoleki czy Ursusa. Ja osobiscie wole Pruszkow niz Ursus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: nie przesadzajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 20:15 Pruszków 50 tys mieszkańców. 1735 ofert na mieszkania i 620 na domy na rynku wtórnym na tylko jednym portalu oferty.net, w samym Pruszkowie bez okolic. Kilkaset ofert na rynku pierwotnym. Taniej już nie będzie ? Zastanówcie się ludzie w co się pchacie ? I dlaczego kwadraty w Pruszkowie się nie sprzedają skoro jest tak super ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analog Re: nie przesadzajmy IP: 195.116.31.* 14.07.09, 08:36 1700 ofert? 600 domow na sprzedaz? ;) Zenek chyba upal Ci doskwiera i cos ci sie poprzestawialo Sprawdzalem i to jakas bzdura jest totalna A jak nie chcesz to nie musisz przeciez kupowac tam mieszkania Kup w Piasecznie jak cie nie stac na Pruszkow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fert Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 09:26 dokładnie , polecamy piaseczno - miasto z klimatem, infrastrukturą, dobrym dojazdem i bez...samolotów ;-)))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: nie przesadzajmy IP: 167.236.248.* 14.07.09, 10:09 hoho widac ze lobby ynwestorskie mocno zainwestowalo w pruszkow i teraz trza promowac te swoja ynwestycje bo nie chce to schodzic takiej zorganizowanej nagonki to ja tu dawno nie widzialem chlopaki w kupie razniej co ps. czy ktos moze mi pokazac gdzies w necie trase tego n18, bo sprawdzalem na stronie ztm i takiego autobusu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsa Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 10:43 bo to n85 www.infobus.pl/text.php?from=tag&id=10674 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koto Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 10:45 Gość portalu: oko napisał(a): > hoho widac ze lobby ynwestorskie mocno zainwestowalo w pruszkow i teraz trza > promowac te swoja ynwestycje bo nie chce to schodzic > takiej zorganizowanej nagonki to ja tu dawno nie widzialem > chlopaki w kupie razniej co No tak :-) Skończyły się głupie i wyssane z palca argumenty więc nawyższy czas pognębić rozmówców. Może zacznij od siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: nie przesadzajmy IP: 195.116.31.* 14.07.09, 13:24 jaka nagonka po prostu kazda ciekawa lokalizacja wzbudza emocje Co do Piaseczna to juz wole piekny Otwock Piaseczno jest chaotyczne i zawalone betonem Zero infrastruktury uzaleznione na maksa od Wwy nawet pospacerowac nie ma gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: nie przesadzajmy IP: 167.236.248.* 14.07.09, 14:17 pudlo, niektorzy z nas po prostu mieli okazje kilka razy probowac dostac sie do pruszkowa w godzinach szczytu autem lub komunikacja publiczna w godzinach nocnych i wiedza ze te piekne sielankowe widoki ktore sprzedajecie nie sa warte funta klakow, nie musze udawadniac czegos o czym kazdy moze sie organoleptycznie przekonac codziennie probujac dotrzec do pruszkowa ps. autobus jest super, swoje kursowanie konczy juz o 2.45, a na trasie pojawia sie az 4 razy, przy czym raz na godzine wow, do tego juz w jedyne 54 minuty (rozkladowe) jestem na super bezpiecznym, oczywiscie, osiedlu staszica gdzie lokalni sympatyczni chlopcy w kolorowych sportowych wdziankach przywitaja was przyjaznie fajnie jest zwlaszcza jak sie na taki autobusik spoznisz 2 minuty, wtedy powrot z imprezy to tylko 2h, istna rewelka pruszkow to alternatywa owszem ale co najwyzej dla najgorszej bialoleki, dojazd autem przez jerozolimskie to katorga, transport publiczny poza godzinami szczytu slabiuso, w nocy nedza, taksi kosztuje majatek, infrastruktura i tak jest w wawie ergo jedyny powod zeby tam mieszkac to cena (godze sie na mieszkanie poza miastem i problemy z dojazdem w zamian za istotnie nizsza cene) w takiej sytuacji mowienie ze metr tam jest wart 6,5k PLN to kpina w zywe oczy z kazdego pracujacego polaka i nie ma znaczenia ze macie tor i basen, bo nadal pruszkow to jedynie sypialnia a zycie prowadzi sie w wawie no chyba ze kogos kreci malomiasteczkowosc, ale wtedy to po co pruszkow ze swoimi wyzszymi cenami ze wzgledu na bliskosc wawy tak wiec naganiacze gadajcie sobie dalej jaka to zajebista lokacja, jednakze kazdemu kto uwaza ze placenie powyzej 4,5k PLN za metr w pruszkowie ma sens polecam wizyte u psychiatry, to naprawde beda lepiej wydane pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 14:25 > > ps. autobus jest super, swoje kursowanie konczy juz o 2.45, a na trasie pojawia > sie az 4 razy, przy czym raz na godzine wow, > No tak, to JEST powód dla mieszkania w trującym, rakotwórczym smrodzie i hałasie, na olbrzymim osiedlu molochu z wielkiej płyty i płacenia za tą przyjemność o 1/3 więcej (no chyba, ze kręcą cię kraustrofobiczne metraże typu 18-60 m2). Powodzenia, stary..........i uwazaj na wielkomiejskich dresiarzy, tacy też istnieją. Zresztą, wpadnij kiedyś do stolycy, to sam zobaczysz, że Warsiawa trochę się różni od tego co oglądasz w serialach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: nie przesadzajmy IP: 167.236.248.* 14.07.09, 15:50 aaa zapomnialem ze ty w pruszkowie to nie mieszkasz w molochu tylko napewno masz kameralny maly bloczek, taki maks na poltora pietra (i wawie tez oczywiscie sa same molochy), ruchu tranzytowego przez pruszkow jerozolimskimi tez nie ma, prawda, podobnie jak zanieczyszczen przemyslowych? wszystkie negatywy srodowiskowe warszawskiej aglomeracji masz w pruszkowie rowniez bo za blisko od wawy zeby nie bylo wzajemnej interakcji no i na koncu dowcip roku, poki mieszkanie w pruszkowie nie bede kosztowac 4,5k PLN tylko 6,5k PLN to bynajmniej za mieszkanie w wawie nie bede placil 1/3 wiecej a w warsiawce kolego z kompleksami mieszkam, naszych lokalnych dresow znam i jakos duzo bardziej woli ich niz chlopakow z pruszkowa ktorych rowniez mialem okazje spotykac ale dumny z was chlopaki ynwestory jestem, choc tak ostro dupe umoczyliscie to dalej twardo zaprzeczacie rzeczywistosci i jakie zjednoczenie w obliczu zagrozenie, jak jeden maz sie rzuciliscie na koniec jednak mam dla was dobre info, unikalna lokacja waszej wspanialej ynwestycji ma niewatpliwie jedna powazna zalete, jesli dalsze niepowodzenia finansowe was przytlocza psychicznie przynajmniej specjalistyczna pomoc bedzie o jedna stacje wkd od was:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgt Re: nie przesadzajmy IP: *.ptim.net.pl 14.07.09, 20:06 > aaa zapomnialem ze ty w pruszkowie to nie mieszkasz w molochu tylko napewno mas > z > kameralny maly bloczek, taki maks na poltora pietra (i wawie tez oczywiscie sa > same molochy), nooo ciut więcej > same molochy), ruchu tranzytowego przez pruszkow jerozolimskimi tez nie ma, to nie jest tak, że cały Pruszków znajduje się w strefie uciążliwości alei jerozolimskich, ale fakt, że jak się porówna mieszkania przy węzłach jerozolimski-łopuszańska itp, których w arszawie pełno, to nawet mieszkanie blisko jerozolimskich w Pruszkowie wydaje się komfortowe, ba ! ekologiczne wręcz! :-))) > prawda, podobnie jak zanieczyszczen przemyslowych? Przemysł w większości padł w Pruszkowie, więc skąd zanieczyszczenia?! Wiesz, tu jest na prawdę inne powietrze :-))) > > a w warsiawce kolego z kompleksami mieszkam, naszych lokalnych dresow znam i > jakos duzo bardziej woli ich niz chlopakow z pruszkowa ktorych rowniez mialem > okazje spotykac > To ty niezły dyskryminator jesteś!! Tych z warszawy lubisz, a innych nie! Sam pewnie nosisz co najmniej 4 paski. Ps. Coś o mafii nikt nie pisze. To zawsze był standardowy komentarz ynternautów spod Nasielska. Czyżby wyemigrowała na mokotów?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL zerknijcie tu IP: 94.75.112.* 14.07.09, 20:21 www.domiporta.pl/search-form-post.asp?sortcolumn=InsertionDate&SortDirection=desc&rynek=W&CategoryId=191&Mi asto=Pruszk% F3w&Dzielnica=Malichy&Dzielnica2=&TRN=2&Region=1&Powierzchnia_from=&P owierzchnia_to=&Cena_from=&Cena_to=&developer=1&zaaw= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bung Re: zerknijcie tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 07:21 To są tak naprawdę Tworki. Świetna propozycja dla tych, którzy wymagają całodobowej opieki. Cena też wariacka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpr Re: zerknijcie tu IP: 195.116.31.* 16.07.09, 09:56 Bung co Ty pieprzysz! Jakie Tworki? Masz pojecie gdzie jest ulica Czarnieckiego? Widac nie skoro piszesz ze to Tworki! Cena dlatego taka bo to malichy, dzielnica willowa. Ceny dzialek tam sa bardzo wysokie, blisko do WKD, Wwy a zarazem ladne tereny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bung Re: zerknijcie tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 10:24 Jak dzielnica willowa ? Malichy to zapyziałe przedmieście podpruszkowskich Tworek. Nie tam ma nic oprócz przystanku kolejki WKD. A cena prezentowanego przez ciebie lokal u mieszkalnego ? Prędzej trafisz szóstkę w totka niż znajdziesz idiotę który toto kupi za takie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malichy do Bunga! IP: 195.116.31.* 16.07.09, 14:59 czlowieku jakie zapyziale przedmiescie? Pojedz tam i zobacz a nie piszesz bzdety. Tam dzialki zaczynaja sie od 600zl za m2, podobnie na Ostoi czy Komorowie! Tworki to inna bajka,choc plus bo taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: nie przesadzajmy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.07.09, 21:48 No cóż, jak ktoś się interesuje rynkiem nieruchomości od dłuższego czasu, to ma już pełną świadomość, iż oko ma rację. Powiem, więcej za Pruszków to max 4000 PLN/m2 dla kawalerki 30m2 i koniec dyskusji. Nie ma o czym dalej rozmawiać, ale fakt że umoczonych ynwestorków coraz więcej widocznych na forum. Niestety żenujący poziom wiedzy ekonomicznej Polaków powoduje, że wierzą w te brednie, iz w Polsce ceny mieszkań muszą pozostać na poziomie ze szytu bańki spekulacyjnej, a że zawyżone o 200-300% od realnej wartości, to już nie ma znaczenia. Teraz durne media wtłaczają informację, iż to jest TERAZ moment na kupno, mieszkania, bo potaniało o 15% po zwyżce 200-300%. Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te bzdury? Tak, tak, Expander już nagania, bo jak się okazuje zwiększyla się zdolność kredytowa w bankach. Idźcie i kupujcie baranki, sznur na szyję na 30 lat i sru....... Zobaczie lepiej, co dzieje się z "uczelniami" prywatnymi, jak skomlą o kasę, bo studenciaki im się kończą. Nie pamietam takiej wojny reklamowej uczwelni wyzszych nawet pantwowych jaka w tej chwili ma miejsce. Pomyślcie co będzie działo się za chwilę z mieszkankami, jak jeszcze trochę staruszów powymiera...... Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te 16.07.09, 10:38 kreujesz sie na eksperta ekonomicznego, a sam nie chcesz przelknac faktow. Jakich faktow? Ano takich, ze wbrew zaklinaniom niektorych "rzeczoznawcow' (tych od wartosci realnej, vide: "gosc", ktory nie loguje sie nawet, by nie mozna bylo w przyszlosci skonfrontowac sprawdzalnosci jego tez) mieszkania SPRZEDAJA SIE. nawet w Pruszkowie, ktory nie jest jakąś mistrzowską lokalizacją, choc i tam pewnie są lepsze i gorsze tereny. > Tak, tak, Expander już nagania, bo jak się okazuje zwiększyla się zdolność > kredytowa w bankach. Idźcie i kupujcie baranki, sznur na szyję na 30 lat i to jest twoj poglad, dla sporej czesci jest to myslenie dlugookresowe. A finansowanie kredytem hipotecznym co do zasady jest tanie, co uczciwie potwierdzisz, jesli masz choc troche wiedzy z zakresu finansow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: End Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 10:59 Sfrustrowany ? Inwestycja ci wuetend nie wyszła ? Mieszkanko kupione na spekulację w Pruszkowie się nie sprzedaje ? Jak ktoś prostuje twoje reklamowe kłamstwa o Pruszkowie na forum zaczynasz wyzywać od kretynów ? Może musisz się pogodzić z tym że umoczyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te 16.07.09, 14:40 > Jak ktoś prostuje twoje reklamowe kłamstwa o Pruszkowie na forum zaczynasz > wyzywać od kretynów ? zrobilem copy+paste - czytaj uwazniej. poza tym, gdzie zachwalalem pruszkow?? Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te 16.07.09, 11:50 > to jest twoj poglad, dla sporej czesci jest to myslenie > dlugookresowe a badz laskaw powiedziec co w tym dlugim okresie sie wydarzy co spowoduje oplacalnosc ? demografia moze ? rozbudowa komunikacji w sensie drog i kolei ? a moze jakies euro 2030 ? A finansowanie kredytem hipotecznym co do zasady jest > tanie, co uczciwie potwierdzisz, jesli masz choc troche wiedzy z > zakresu finansow. co jest taniego w kredycie hipotecznym ? jesli porownujesz go z konsumpcyjnym to pewnie jest tani, ale kredyt na 40 lat 100 % LTV jest tani ? gdy oddajesz wiecej niz 2,5 raza niz pozyczyles ? Jasne ze jest on czasem jedynym wyjsciem ale mowienie ze jest tani jest troche naduzyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te 16.07.09, 14:45 steady_at_najx napisał: > > to jest twoj poglad, dla sporej czesci jest to myslenie > > dlugookresowe > > a badz laskaw powiedziec co w tym dlugim okresie sie wydarzy co > spowoduje oplacalnosc ? demografia moze ? rozbudowa komunikacji w > sensie drog i kolei ? a moze jakies euro 2030 ? nie mowilem o oplacalosci typowo spekulacyjnej tylko kupowaniu mieszkan na wlasne potrzeby. nie wszyscy kupujacy trafiaja pozniej na nasza forumowa kozetke i dziela sie stopami zwrotu :)) > > > A finansowanie kredytem hipotecznym co do zasady jest > > tanie, co uczciwie potwierdzisz, jesli masz choc troche wiedzy z > > zakresu finansow. > > > co jest taniego w kredycie hipotecznym ? jesli porownujesz go z > konsumpcyjnym to pewnie jest tani, ale kredyt na 40 lat 100 % LTV > jest tani ? gdy oddajesz wiecej niz 2,5 raza niz pozyczyles ? > Jasne ze jest on czasem jedynym wyjsciem ale mowienie ze jest tani > jest troche naduzyciem. dla 99% nabywcow wartoscia przez duze W kredytu hipotecznego jest rozlozenie w czasie. TAK, 3-4% przy stopie zmiennej, to jest obiektywnie patrzac tani kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te 16.07.09, 15:24 drogi kolego wutend, niezaleznie ile reklamowego bełkotu wpiszesz w tym watku, większść trzeźwo myślących ludzi nie da sobie wetknąć kitu, jaka to niesamowita okolica pruszków jest. jaka apartamentowa, jaka zielona, jaka bezpieczna i piękna. pruszków nigdy taką dzielnicą nie był, kupowano tam mieszkania dlatego ze było o połowę taniej niz w warszawie. na tej samej zasadzie jak mnóstwo rodzin skusiło się na tarchomin i białoękę. daleko, zerowa infrastruktura, godziny w korkach, męczarnie w autobusie, ścisk w kolejce, ale za to duzo taniej. teraz próbuję się ludziom zrobić wodę z mózgu, podnoszac ceny w pruszkowie i innych podobnie źle skomunikowanych blokerskich zadupiach i piszac jaka to cudowna dzielnica. otóz nie. pruszków to sypialnia, z tragiczną komunikacją (nie pisze o planach a o dniu dzisiejszym), bez żadnej insfrastruktury, z blokowiskami i latającymi nad głowami samolotami. metr kwadratowy mieszkania tam nie jest wart więcej niz 2-3 tys zł, niezaleznie od tego ile będa pluć jadem spekulanci, którzy tam umoczyli i teraz szukaja jeleni, zeby im te mieszkania 'oddać' po 2-3 razy przewartościowanej cenie. I nie mam nic do pruszkowa, podwarszawskie miasteczko jakich wiele, tylko proszę nie pisac bzdur jakie to nie piękne i ile nie warte. warte tyle co inne podwarszawskie miasteczka z tragicznym dojazdem, czyli 2-3 tys za metr góra, w nowym budynku. -------------------------------------------------------------------- no mercy for fools, sorry_ Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: poczytaj, tylko sie nie zapetl 16.07.09, 16:09 gdzie ja zachwalam tu pruszkow???? bo juz ze 2 osoby mi to imputuja.. forum.gazeta.pl/forum/w,106,97703975,97791438,Re_nie_przesadzajmy.html forum.gazeta.pl/forum/w,106,97703975,97792332,Re_nie_przesadzajmy.html forum.gazeta.pl/forum/w,106,97703975,97905057,Re_Jakim_trzeba_byc_kretynem_aby_wierzyc_w_te.html forum.gazeta.pl/forum/w,106,97703975,97916212,Re_Jakim_trzeba_byc_kretynem_aby_wierzyc_w_te.html Odpowiedz Link Zgłoś
satorianus Re: poczytaj, tylko sie nie zapetl 16.07.09, 16:28 To nie jesteś utopionym inwestorem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 14:54 rozbudowa komunikacji w > sensie drog i kolei ? a moze jakies euro 2030 ? hm...: A-2 S-2 salomea-wolica węzeł Jerozolimskie-Łopuszańska nowy tabor dla WKD poszerzenie jerozolimskich do 3 pasów paszkowianka jest tego trochę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: nie przesadzajmy 15.07.09, 07:58 > Przyznasz, ze jest to jednak znacznie bardziej wiarygodne źródło niż > bzdury wypisywane przez sceniala... I dlatego wielu ma zamiast lasku druty wysokiego napieca za oknem, ew sciane bloku sasiada w odleglosci lotu papierowej kuli ? Odpowiedz Link Zgłoś
scenial Re: nie przesadzajmy 16.07.09, 15:24 drogi kolego wutend, niezaleznie ile reklamowego bełkotu wpiszesz w tym watku, większść trzeźwo myślących ludzi nie da sobie wetknąć kitu, jaka to niesamowita okolica pruszków jest. jaka apartamentowa, jaka zielona, jaka bezpieczna i piękna. pruszków nigdy taką dzielnicą nie był, kupowano tam mieszkania dlatego ze było o połowę taniej niz w warszawie. na tej samej zasadzie jak mnóstwo rodzin skusiło się na tarchomin i białoękę. daleko, zerowa infrastruktura, godziny w korkach, męczarnie w autobusie, ścisk w kolejce, ale za to duzo taniej. teraz próbuję się ludziom zrobić wodę z mózgu, podnoszac ceny w pruszkowie i innych podobnie źle skomunikowanych blokerskich zadupiach i piszac jaka to cudowna dzielnica. otóz nie. pruszków to sypialnia, z tragiczną komunikacją (nie pisze o planach a o dniu dzisiejszym), bez żadnej insfrastruktury, z blokowiskami i latającymi nad głowami samolotami. metr kwadratowy mieszkania tam nie jest wart więcej niz 2-3 tys zł, niezaleznie od tego ile będa pluć jadem spekulanci, którzy tam umoczyli i teraz szukaja jeleni, zeby im te mieszkania 'oddać' po 2-3 razy przewartościowanej cenie. I nie mam nic do pruszkowa, podwarszawskie miasteczko jakich wiele, tylko proszę nie pisac bzdur jakie to nie piękne i ile nie warte. warte tyle co inne podwarszawskie miasteczka z tragicznym dojazdem, czyli 2-3 tys za metr góra, w nowym budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Ursusa Re: nie przesadzajmy IP: *.ramserwis.pl 17.07.09, 12:33 A dla mnie to ty piszesz bzdety, a wkładasz w to tyle emocji jakby Ci na tych "zadupiach" ktoś super okazję sprzątnął z przed nosa.. Mieszkam w Ursusie, na wielokrotnie opluwanych już tu Skoroszach. Jestem zadowolona i z osiedla i z mieszkania. Korki są wszędzie upierdliwe, akurat pracuję bardzo blisko, więc mi nie doskwiera. Do knajpy nie muszę jechać do centrum, bez przesady..mam blisko i knajpę, i sushi, więcej mi nie trzeba. Każdy wybiera miejsce pasujące dla siebie, nie wiem po co się tak emocjonować, jak ktoś lubi wielkomiejskie atrakcje to mieszka w centrum. Nie powiem że w centrum mieszkają debile, chociaż nie wyobrażam sobie zgiełku ulicy, tramwajów i nasilonego ruchu. Tutaj słychać samoloty, niektórych to wkurza, mnie nie przeszkadza. A w ursusie mieszkam już 10 lat, jest to trzecie mieszkanie, teraz już własne, więc mieszkałam w trzech miejscach i chyba więcej mogę powiedzieć o plusach i minusach tej dzielnicy. Jak widać przeważyły plusy skoro własne lokum również tutaj zakupiłam. Czytając takie wypowiedzi jak twoja, nie mogę się oprzeć wrażeniu że są pisane przez frustratów ze starych blokowisk, bez widoków na kredyt jakikolwiek, którzy czekają na super okazję od 15 lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:51 scenial krzywi się na Pruszków, ciekawe co powie o tym: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=466496&page=130 polecasz, scenial, ta okolicę? a jakie rejony bys generalnie polecał (dla Polaków z najwyższego progu podatkowego, bo o innych pytać nawet nie śmiem)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piastow Re: nie przesadzajmy IP: 94.75.112.* 17.07.09, 21:52 smieszni wszyscy jestescie, szkoda slow! scenial to zapewne 120kg wylysialy pedofil obecny na wielu forach czlowiek z niesamowitymi kompleksami jesli jest inaczej proponuje spotkanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: nie przesadzajmy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.09, 18:08 Uwaga mieszkańcy Mokotowa! mieszkacie w słabej okolicy. Taaaaki Pruszków to 6800 za metr a u was tylko 6700 za metr. Nie stać was na miieszkanie w Pruszkowie. No prosze co to się porobiło. Tak przy okazji to piewcy Pruszkowa wiedzą jaka jest ostatnia stacja WKD? O legendarnym tłoku w SKM nie wspomne bo zrobiły tp za mnie FAKT a nawet Kurier Mazowiecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: nie przesadzajmy IP: *.ptim.net.pl 19.07.09, 15:34 każda okolica ma wady i zalety są tylko tacy, którzy gotowi są płacić więcej lub mnie za taki MIX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: nie przesadzajmy IP: 167.236.248.* 20.07.09, 12:29 wszyscy sie cieszymy ze sprawia ci radosc mieszkanie tam, tyle ze to nie zmiania faktu iz twoje mieszkanie ze wzgledu na swoje uciazliwosci i brak zalet powinno byc tansze niz to na bliskim mokotowie, a z kolei byc drozsze od tego w pruszkowie to nie jest tak naprawde dyskusja o tym czy fajnie sie mieszka w pruszkowie czy nie - bo to kwestia indywidualna - tylko o tym ze ktos ma chyba troche nierowno pod sufitem jesli mysli ze 6,8k PLN (czyli dwukrotnosc sredniej krajowej za metr!!!) za metr w pruszkowie to racjonalna cena, z samego tylko powodu, ze ostatnio zrobilo sie tam troche znosniej i jemu sie podoba po prostu niektorzy wychodza z zalozenie ze maluch za 80k PLN to troche przesada jesli za ta cene mozna miec focusa, golfa lub innego kompakta w calkiem niezlej wersji tylko ostatnio w nieruchach u czesci naganiaczy pojawila sie taka dziwna prawidlosc zachwalania porownywalnie korzystnej dla kupujacego transakcji jak powyzszego malucha, a proby stwierdzenia ze to malo racjonalna transakcja sa przekrzykiwane tekstami o tym jaki ladny ten maluch moze i ladny ale nie wart tych pieniedzy i nawet tor kolarski tego nie zmieni, kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg scenial zamilkł IP: *.ptim.net.pl 19.07.09, 15:50 pewnie w domu na wsi pod Iławą nie ma internetu, tylko w pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsen Re: scenial zamilkł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 15:57 Pewnie stać go na atrakcyjny weekend w przeciwieństwie do ciebie. Poz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_PL_sami_bogacze Re: scenial zamilkł IP: *.ptim.net.pl 19.07.09, 17:35 Gość portalu: arsen napisał(a): > Pewnie stać go na atrakcyjny weekend w przeciwieństwie do ciebie. > Poz. Pewnie dostał premię od dewelopera za nadgorliwość internetową - a ty z zazdrości chcesz pójść w jego ślady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary wyjadacz Re: scenial zamilkł IP: 217.98.20.* 20.07.09, 13:47 a ileż można dyskutować z idiotami, cwaniakami, inwestorami z Pruszkowa. Przy metrze w Wawie, blisko lasu mozna kupić paroletnie mieszkanie za 8-9tys/m2 a tu mowa o 6800zł/m2 w Pruszkowie, wolne żarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjhgf Re: scenial zamilkł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 15:54 Gość portalu: stary wyjadacz napisał(a): > a ileż można dyskutować z idiotami, cwaniakami, inwestorami z Pruszkowa. > Przy metrze w Wawie, blisko lasu mozna kupić paroletnie mieszkanie za 8-9tys/m2 > a tu mowa o 6800zł/m2 w Pruszkowie, > wolne żarty. HEhe, przy kupnie jakichś 100 m2 to RAPTEM jakieś ...200.000 różnicy. Phi! :-)))))))))) Ps. I pamiętaj ,drogi ynwestorze, nie dla każdego szczytem marzeń jest 30 metrowa drewutnia , Przy Metrze, blisko lasu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary wyjadacz Re: scenial zamilkł IP: 217.98.20.* 20.07.09, 16:19 się odezwał nabity w 7 kawli za pruszków wolę kupić 80m2 w wawie niż 100 w pruszkowie od tych paru metrów ważniejszy jest czas mój i mojej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: scenial zamilkł IP: *.ptim.net.pl 20.07.09, 18:58 a ile tego czasu zyskujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary wyjadacz Re: scenial zamilkł IP: *.tpnet.pl 21.07.09, 08:12 dziecko, przejedź się parę razy do pruszkowa samochodem, sprawdź kolej, wkd, odpowiesz sobie na pytanie. Czas to nie jedyna sprawa, dostęp do żłobków, przedszkoli, szkół, uczelni, służby zdrowia jest nie do przecenienia. Mam znajomych w pruszkowie, piastowie, wyobraź sobie że np ich dzici nie dostały się do przedszkoli państwowych, brak miejsc. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: scenial zamilkł IP: 167.236.248.* 21.07.09, 09:18 w przypadku pruszkowa i dojazdu samochodem, minimum godzine, w jedna strone jak dla mnie 2 godzinny dziennie, piec dni w tygodnie daje 10 godzin, wiecej niz jeden dzien roboczy, a nie wspominam juz o poziomie zmeczenia takimi dojazdami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: scenial zamilkł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 09:47 a ile dojeżdża się z Białołęki? Rozumiem zatem, że połowa Warszawy (drugi brzeg) Ci odpada? I Ursus i Włochy (bo główny korek jest na skrzyzowaniu Łopuszańska-Aleje). Z Bielan (jeśli się nie mieszka blisko metra)i Ursynowa i Wawra dojeżdza się w podobnym lub dłuzsyzm czasie niż SKM z Pruszkowa. Co więc Ci zostaje, wyjadaczu Scenial? Robotnicza Wola, Śródmieście, Mokotów i Żoliborz? Sorry, ale wszyscy tam się nie zmieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: scenial zamilkł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 09:50 dodajmy jeszcze, że to wszystko tzw. stare dzielnice, gdzie dominuje wielka płyta i 16 pięter (osiedle potok np.). Nowe budownictwo jest w tych dzielnicach nieliczne, i bardzo drogie (ale scenial z pewnością już przygotowuje jakieś promocje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulik Re: scenial zamilkł IP: *.centertel.pl 21.07.09, 09:58 To co? Pruszków po 7k/m2 jest OK? Kupować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpr Re: scenial zamilkł IP: 94.75.112.* 21.07.09, 20:15 jak uwazasz ze to ok cena to kupuj! Odpowiedz Link Zgłoś