Dodaj do ulubionych

Pruszków 6800 za metr????

10.07.09, 19:19
Norma czy totalne zdzierstwo ze strony dewelopera? Przyznam, że spodziewałam
się cen na poziomie 5 tys....hmmm.
Obserwuj wątek
    • Gość: aguś555 Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: *.futuro.pl 11.07.09, 10:06
      Witam! moim zdaniem 6.800 zł z metr w Pruszkowie to trochę duzo.
      akurat wczoraj wykonałam kilka telefonów po deweloperach budujących
      w Warszawie ( prawobrzeżna strona) i natknęłam się nawet na oferty w
      ok. 5.500 zł za metr przy mieszkaniu dwupokojowym, srednio chcą ok.
      6500 zł za metr. Inwestycji mnóstwo. Rozumiem, że dla niektórych
      samo hasło Warszawa prawobrzezna wywołuje złe skojarzenia, ale np
      dla mnie mieszkanie poza miastem w którym się pracuje jest pewnym
      utrudnieniem. Pozdrawiam.
      • scenial Re: Pruszków 6800 za metr???? 11.07.09, 19:48
        6800 w pruszkowie? :) LOL. Parę lat temu, przed całym tym szwindlem pt 'kupujcie
        na 45 letni kredyt bo taniej nie będzie' gdy cena m2 w wawie była ok 3500 tys
        zł, w pruszkowie m2 kosztował ok 2 tys zł. bo przemysłowa okolica, brzydko i
        daleko.

teraz można bez problemu kupic w warszawie mieszkanie w cenie 5,5-6 tys m2, to
        ile wart jest m2 w pruszkowie. 3 tys zł? 3,5 tys zł? To chyba górna granica
        wartości w tym miejscu.
        • chicoria Re: Pruszków 6800 za metr???? 12.07.09, 13:05
          Ech, chiałabym żeby tak było. Wyobraź sobie, że właśnie tyle potrafią zaśpiewać
          tam sobie w nowym budownictwie. Też jestem w szoku. Udało mi się znaleźć coś w
          granicach 5300 - 5500, ale już nic taniej jak na razie...
          • scenial Re: Pruszków 6800 za metr???? 12.07.09, 17:14
            Przepraszam, a ktoś Ci przystawił pistolet do głowy i musisz za taką cenę i
            akurat na takim ohydnym zadupiu kupować? Pruszków a dotyczy to tez Ursusa, to
            jedna wielka tragedia. Fabryki, blokowiska, nieciekawy przekrój społeczny,
            samoloty nad głowa, totalne korki non stop, męczarnie w samochodzie, męczarnie w
            zapchanej kolejce...

Tyle śpiewają mówiesz... a jak ja Ci zaśpiewam powiedzmy... 80 tys za używaną
            Pandę tez potulnie kupisz? i powiesz kumplom 'no co, przeciez tyle spiewają".
            Rozczulające. Zawadza nawet o tzw. Darwin Award ;)
        • Gość: fd Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 12:25
          brzydko?! daleko?!

to przyjedź i zobacz, jak się wszystko pozmieniało! A brzydko to
          jest w całej aglomeracji (z małymi wyjątkami, ale raczej takimi
          znajdującymi się daleko)

Co do daleko do może dla przyjezdnego tak, ale fakt, że
          klimatyzowane i wyciszone SKM w około 20 minut jest na stacji metro
          śródmieście. Dla mnie do dostateczny argument za tym, iż ceny się
          wyrównują.

W małym - nawet brzydkim - mieście, wszelkie inwestycje widać dużo
          bardziej niż w molochu. Dlatego też - w porównaniu z Warszawą - tu
          jest teraz ładnie. I to bardzo.
          • Gość: oko Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: 167.236.248.* 13.07.09, 12:55
            jak rozumiem wszystkie te skm wkd itd kursuja przez cala noc
            a jesli nie to jest nocny ktory jedzie pol godziny lub ewentualnie taksi w
            jednej strefie za 30 zyla w srodku nocy?

dla mnie to dostateczny argument zeby stwierdzic ze niektorzy kupia wszystko co
            im sie opakuje w kolorowe opakowanie
            • Gość: szy Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: *.acn.waw.pl 26.07.09, 19:31
              > jak rozumiem wszystkie te skm wkd itd kursuja przez cala noc

A metro i tramwaje kursują przez całą noc?

> a jesli nie to jest nocny ktory jedzie pol godziny lub ewentualnie taksi w
              > jednej strefie za 30 zyla w srodku nocy?

Tak, nocny N85
      • Gość: wpr ponad 7 tys a nie 6800 IP: 94.75.112.* 14.07.09, 20:19
        www.domiporta.pl/details,191,108958033.asp
        i sie sprzedaja!
    • Gość: rudy Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: 94.75.112.* 12.07.09, 17:51
      Cena czesto jest wykladnikiem wielu elementow, lokalizacji, jakosci
      wykonania, sytuacji na rynku, developera itp...
      Osiedle przy Palacu wykonczone jak Wwska Marina Mokotow kosztowala
      7000zl za m2 nie wiem ile teraz
      Generalnie w Pruszkowie za ladne developerskie mieszkania ok 6500 zl
      za m2 trzeba zaplacic i mysle ze to cena znosna.
      Skorosze 7000zl to szczerze wole Pruszkow. Lepszy dojazd
      WKD,SKM,KM,ZTM.. Blizej do zieleni i dynamicznie rozwijajace sie
      miasto!
      • Gość: wwa Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: 94.75.112.* 12.07.09, 17:55
        Scenial co ty pieprzysz? Wiesz cos o tym miejscach o ktorych pisales?
        Mysle ze nie skoro wyskoczyles z przekrojem spolecznym czy terenach
        fabrycznych.
        Pewnie jestes mieszkancem Tarchomina albo Targowka hehehe
        W takim przypadku wspolczuje!
        • scenial Re: Pruszków 6800 za metr???? 12.07.09, 18:06
          Ojej, ale dowcip kolega urodził, jestem rozwalony na kawałki :-))) Rozumiem, ze
          przez przywołanie jeszcze bardziej zasyfionych miejsc Pruszków stał się nagle
          zielonym kwitnącym miejscem, z doskonała komunikacja, świetną infrastruktura i
          bez samolotów latajacych nad głową? Pocieszasz się tak?

A wlasnie, któs tu pisał o kolejsce, wszyscy o niej pisza, tylko zapominają
          napisać, ze rano i popołudniu nie można się do niej dostać, moi znajomi muszą
          czasem przeczekac kilka pociagów by móc się do niej wepchnać. To faktycznie
          luksus :-)

Cena 6800 czy 6000 która ktoś przywołał to dobry żart. Jeśli tyle ktoś zapłacił
          może zacząć ubiegać się o nagrodę darwina. jeśli miałbym ochotę pół życia
          spędzać w korkach wolałbym już w otwocku chyba zamieszkać. tak samo się w
          korkach stoi, ale choć powietrze lepsze.
          • Gość: wpr Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: 195.116.31.* 13.07.09, 09:13
            Jakie samoloty? Zla komunikacja?
            Byles kiedys w Pruszkowie? Watpie! To nie Michalowice czy Ursus!

Ja sprzedalem w grudniu uzywane 47m2 za 335 000zl
            To ponad 7 tys m2. Ogladajacych bylo mnostwo.
            Czuje sie tu swietnie. Miasto sie zmienia. Sa piekne parki, deptak i
            do zielonych lasow mam kilka km a nie jak mieszkancy np. Ochoty 20km
            Kazdy wybiera co lubi.Stac mnie bylo na mieszkanie na Mokotowie ale
            czuje sentyment do Pruszkowa i okolic.
            Zapraszamy na piekny stadion czy najnowoczesniejszy Tor kolarski w
            Europie, na piekny basen, niedlugo Centrum rozrywki i profesjonalny
            plac zabaw z torem do MTB. Bezpieczniej jest niz w Centrum WWy a
            dojazd SKM czy WKD do Centrum 23minuty
            • smurfetka4 Re: Pruszków 6800 za metr???? 13.07.09, 10:25
              > Jakie samoloty? Zla komunikacja?
              Byles kiedys w Pruszkowie? Watpie! To nie Michalowice czy Ursus..

Scenial to typowy przykład wakacyjnej forumowej flory - pojawia się
              nagle, żyje krótko (ale w tym czasie mnoży posty bez opamietania -
              wszędzie ma coś do dodania, do każdego się przyp...li), potem równie
              nagle zniknie (albo się przepoczwarzy). Wypisz wymaluj
              niejaki "kensio" z roku ubiegłego.
            • Gość: oko Re: Pruszków 6800 za metr???? IP: 167.236.248.* 13.07.09, 12:58
              a jak w piatek wieczorem wracasz z imprezy w nocy to co ile te twoje wkd i skm
              kursuje?

z litosci nie zapytam ile zaplacisz za taksi z centrum do tego twojego pieknego
              miasta w srodku nocy w wikend, bo podana liczba pewnie przyprawi o palpitacje
              wiekszosc czytelnikow

a i tekst ze pruszkow bezpieczniejszy niz centrum warszawy to dopiero miodzio
              • Gość: lalamido do oko: do Pruszkowa jeździ nocny N18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 13:03
                Gość portalu: oko napisał(a):

> a jak w piatek wieczorem wracasz z imprezy w nocy to co ile te
                twoje wkd i skm
                > kursuje?
                >
                > z litosci nie zapytam ile zaplacisz za taksi z centrum do tego
                twojego pieknego
                > miasta w srodku nocy w wikend, bo podana liczba pewnie przyprawi o
                palpitacje
                > wiekszosc czytelnikow

do oko: do Pruszkowa jeździ nocny N18
          • Gość: gf pruszków-fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 12:31
            Senial, postanowiłem zestawić twoje stwierdzenia o brzydocie i
            beznadzei Pruszkowa z FAKTAMI. Ocenę pozostawiam internautom.

A oto fakty:

www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf
            • Gość: andrew Re: pruszków-fakty IP: 195.116.31.* 13.07.09, 15:44
              Kazdy lubi to co ma. Ja powiem ze bywam w Pruszkowie z racji mojej
              drugiej polowki a mieszkam na Zoliborzu.
              Jezdze tam od kilku lat i faktycznie miasto mocno sie zmienia.
              Mysle ze za 10 lat bedzie to perelka i wiele osob bedzie chcialo tam
              mieszkac.Nawet na Stalowej (to taka Praga ale ma byc rewitalizowana)
              Jak spelnia sie inwestycje drogowe czy kulturalno-mieszkalne miasto
              dostanie niezlego kopa.
              Kocham Zoliborz za klimat ale podziwiam Pruszkow za to jak sie
              zmienia in plus! Za dynamike

A teksty o kosztach taksowki czy komunikacji mnie smiesza...

Polecam rowerowa wyprawe Pruszkow Ostoja - Komorow - Podkowa Lesna
              Bajeczne tereny!
              • Gość: gsw Re: pruszków-fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 15:51
                jeszcze 4 lata temu w Pruszkowie nie było prawie żadnych
                restauracji, pubów. Teraz można w piątkowy wieczór krążyć od
                miejscówki do miejscówki, a kazda będzie na przyzwoitym poziomie.

To chyba daje do myślenia?
              • steady_at_najx Re: pruszków-fakty 15.07.09, 07:56
                Mysle ze za 10 lat bedzie to perelka i wiele osob bedzie chcialo
                tam
                mieszkac

Czyli co ? Inwestujmy w "dlugiej perspektywie" ?

> A teksty o kosztach taksowki czy komunikacji mnie smiesza...

Bo ? Bo brak innego kontrargumentu ? Jaki masz na zbicie kosztu
                powrotu taksowka w nocy z centrum Wa-wy do Pruszkowa

>Polecam rowerowa wyprawe Pruszkow Ostoja - Komorow

Polecam lasy iglaste tajgi, jest piekna niezaleznie od pory roku.
                ?
            • wuetend Re: nie przesadzajmy 13.07.09, 15:48
              żeby wyciągać wnioski z folderu reklamowego...? Są piękniejsze
              miejscowości ... w Polsce, bo niekoniecznie w okolicach Warszawy :)

niemniej jednak kluczowym FAKTEM jest to, że Pruszków jest bodaj
              najlepiej skomunikowaną z centrum W-wy miejscowością. I atutem
              będzie z pewnością bliskośc do obwodnicy A2. Inwestycji tam w ciągu
              najbliższych lat na pewno przybędzie.

Gość portalu: gf napisał(a):

> Senial, postanowiłem zestawić twoje stwierdzenia o brzydocie i
              > beznadzei Pruszkowa z FAKTAMI. Ocenę pozostawiam internautom.
              >
              > A oto fakty:
              >
              > www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf
              • Gość: qwerty Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 15:57
                wuetend napisał:

> żeby wyciągać wnioski z folderu reklamowego...?

Przyznasz, ze jest to jednak znacznie bardziej wiarygodne źródło niż
                bzdury wypisywane przez sceniala...
                • Gość: misia Re: nie przesadzajmy IP: *.ip.netia.com.pl 13.07.09, 16:07
                  Edbud Osiedle Zdrój w Pruszkowie ok. 5885zł brutto i wiem że do
                  negocjacji balkon czy miejsce postojowe.
                • wuetend Re: nie przesadzajmy 13.07.09, 16:11
                  jedno i drugie dziala troche na oslep, roznica jest taka, ze scenial
                  odgrywa experta forumowego.

Gość portalu: qwerty napisał(a):

> wuetend napisał:
                  >
                  > > żeby wyciągać wnioski z folderu reklamowego...?
                  >
                  > Przyznasz, ze jest to jednak znacznie bardziej wiarygodne źródło
                  niż
                  > bzdury wypisywane przez sceniala...
                  • Gość: wgm Re: nie przesadzajmy IP: 94.75.112.* 13.07.09, 19:57
                    Grodzisk Mazowiecki tez godny uwagi, miasto sukcesu. Ale odleglosc
                    juz spora od Wwy...
                    Podobno w Legionowie sie cos pozytywnego dzieje
                    Miasta z klimatem moga byc alternatywa dla chociazby Bialoleki czy
                    Ursusa.
                    Ja osobiscie wole Pruszkow niz Ursus
                    • Gość: Zenek Re: nie przesadzajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 20:15
                      Pruszków 50 tys mieszkańców.
                      1735 ofert na mieszkania i 620 na domy na rynku wtórnym na tylko jednym portalu oferty.net, w samym Pruszkowie bez okolic.
                      Kilkaset ofert na rynku pierwotnym.

Taniej już nie będzie ?
                      Zastanówcie się ludzie w co się pchacie ?
                      I dlaczego kwadraty w Pruszkowie się nie sprzedają skoro jest tak super ?
                      • Gość: analog Re: nie przesadzajmy IP: 195.116.31.* 14.07.09, 08:36
                        1700 ofert? 600 domow na sprzedaz? ;)
                        Zenek chyba upal Ci doskwiera i cos ci sie poprzestawialo
                        Sprawdzalem i to jakas bzdura jest totalna

A jak nie chcesz to nie musisz przeciez kupowac tam mieszkania
                        Kup w Piasecznie jak cie nie stac na Pruszkow!
                        • Gość: fert Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 09:26
                          dokładnie , polecamy piaseczno - miasto z klimatem, infrastrukturą,
                          dobrym dojazdem i bez...samolotów ;-))))))))))))))))))))))
                          • Gość: oko Re: nie przesadzajmy IP: 167.236.248.* 14.07.09, 10:09
                            hoho widac ze lobby ynwestorskie mocno zainwestowalo w pruszkow i teraz trza
                            promowac te swoja ynwestycje bo nie chce to schodzic
                            takiej zorganizowanej nagonki to ja tu dawno nie widzialem
                            chlopaki w kupie razniej co

ps. czy ktos moze mi pokazac gdzies w necie trase tego n18, bo sprawdzalem na
                            stronie ztm i takiego autobusu nie ma
                            • Gość: fsa Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 10:43
                              bo to n85

www.infobus.pl/text.php?from=tag&id=10674
                            • Gość: koto Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 10:45
                              Gość portalu: oko napisał(a):

> hoho widac ze lobby ynwestorskie mocno zainwestowalo w pruszkow i
                              teraz trza
                              > promowac te swoja ynwestycje bo nie chce to schodzic
                              > takiej zorganizowanej nagonki to ja tu dawno nie widzialem
                              > chlopaki w kupie razniej co

No tak :-) Skończyły się głupie i wyssane z palca argumenty
                              więc nawyższy czas pognębić rozmówców. Może zacznij od siebie?
                              • Gość: kamil Re: nie przesadzajmy IP: 195.116.31.* 14.07.09, 13:24
                                jaka nagonka
                                po prostu kazda ciekawa lokalizacja wzbudza emocje
                                Co do Piaseczna to juz wole piekny Otwock
                                Piaseczno jest chaotyczne i zawalone betonem
                                Zero infrastruktury uzaleznione na maksa od Wwy
                                nawet pospacerowac nie ma gdzie
                              • Gość: oko Re: nie przesadzajmy IP: 167.236.248.* 14.07.09, 14:17
                                pudlo, niektorzy z nas po prostu mieli okazje kilka razy probowac dostac sie do
                                pruszkowa w godzinach szczytu autem lub komunikacja publiczna w godzinach
                                nocnych i wiedza ze te piekne sielankowe widoki ktore sprzedajecie nie sa warte
                                funta klakow, nie musze udawadniac czegos o czym kazdy moze sie organoleptycznie
                                przekonac codziennie probujac dotrzec do pruszkowa

ps. autobus jest super, swoje kursowanie konczy juz o 2.45, a na trasie pojawia
                                sie az 4 razy, przy czym raz na godzine wow,

do tego juz w jedyne 54 minuty (rozkladowe) jestem na super bezpiecznym,
                                oczywiscie, osiedlu staszica gdzie lokalni sympatyczni chlopcy w kolorowych
                                sportowych wdziankach przywitaja was przyjaznie
                                fajnie jest zwlaszcza jak sie na taki autobusik spoznisz 2 minuty, wtedy powrot
                                z imprezy to tylko 2h, istna rewelka

pruszkow to alternatywa owszem ale co najwyzej dla najgorszej bialoleki, dojazd
                                autem przez jerozolimskie to katorga, transport publiczny poza godzinami szczytu
                                slabiuso, w nocy nedza, taksi kosztuje majatek, infrastruktura i tak jest w
                                wawie ergo jedyny powod zeby tam mieszkac to cena (godze sie na mieszkanie poza
                                miastem i problemy z dojazdem w zamian za istotnie nizsza cene)
                                w takiej sytuacji mowienie ze metr tam jest wart 6,5k PLN to kpina w zywe oczy z
                                kazdego pracujacego polaka i nie ma znaczenia ze macie tor i basen, bo nadal
                                pruszkow to jedynie sypialnia a zycie prowadzi sie w wawie
                                no chyba ze kogos kreci malomiasteczkowosc, ale wtedy to po co pruszkow ze
                                swoimi wyzszymi cenami ze wzgledu na bliskosc wawy

tak wiec naganiacze gadajcie sobie dalej jaka to zajebista lokacja, jednakze
                                kazdemu kto uwaza ze placenie powyzej 4,5k PLN za metr w pruszkowie ma sens
                                polecam wizyte u psychiatry, to naprawde beda lepiej wydane pieniadze

• Gość: qwerty Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 14:25
                                  >
                                  > ps. autobus jest super, swoje kursowanie konczy juz o 2.45, a na
                                  trasie pojawia
                                  > sie az 4 razy, przy czym raz na godzine wow,
                                  >

No tak, to JEST powód dla mieszkania w trującym, rakotwórczym
                                  smrodzie i hałasie, na olbrzymim osiedlu molochu z wielkiej płyty i
                                  płacenia za tą przyjemność o 1/3 więcej (no chyba, ze kręcą cię
                                  kraustrofobiczne metraże typu 18-60 m2).

Powodzenia, stary..........i uwazaj na wielkomiejskich
                                  dresiarzy, tacy też istnieją. Zresztą, wpadnij kiedyś do stolycy, to
                                  sam zobaczysz, że Warsiawa trochę się różni od tego co oglądasz w
                                  serialach.
                                  • Gość: oko Re: nie przesadzajmy IP: 167.236.248.* 14.07.09, 15:50
                                    aaa zapomnialem ze ty w pruszkowie to nie mieszkasz w molochu tylko napewno masz
                                    kameralny maly bloczek, taki maks na poltora pietra (i wawie tez oczywiscie sa
                                    same molochy), ruchu tranzytowego przez pruszkow jerozolimskimi tez nie ma,
                                    prawda, podobnie jak zanieczyszczen przemyslowych?
                                    wszystkie negatywy srodowiskowe warszawskiej aglomeracji masz w pruszkowie
                                    rowniez bo za blisko od wawy zeby nie bylo wzajemnej interakcji

no i na koncu dowcip roku, poki mieszkanie w pruszkowie nie bede kosztowac 4,5k
                                    PLN tylko 6,5k PLN to bynajmniej za mieszkanie w wawie nie bede placil 1/3 wiecej

a w warsiawce kolego z kompleksami mieszkam, naszych lokalnych dresow znam i
                                    jakos duzo bardziej woli ich niz chlopakow z pruszkowa ktorych rowniez mialem
                                    okazje spotykac

ale dumny z was chlopaki ynwestory jestem, choc tak ostro dupe umoczyliscie to
                                    dalej twardo zaprzeczacie rzeczywistosci
                                    i jakie zjednoczenie w obliczu zagrozenie, jak jeden maz sie rzuciliscie
                                    na koniec jednak mam dla was dobre info, unikalna lokacja waszej wspanialej
                                    ynwestycji ma niewatpliwie jedna powazna zalete, jesli dalsze niepowodzenia
                                    finansowe was przytlocza psychicznie przynajmniej specjalistyczna pomoc bedzie o
                                    jedna stacje wkd od was:-)
                                    • Gość: lutek Re: nie przesadzajmy IP: *.centertel.pl 14.07.09, 18:26
                                      10/10!!!
                                    • Gość: hgt Re: nie przesadzajmy IP: *.ptim.net.pl 14.07.09, 20:06
                                      > aaa zapomnialem ze ty w pruszkowie to nie mieszkasz w molochu
                                      tylko napewno mas
                                      > z
                                      > kameralny maly bloczek, taki maks na poltora pietra (i wawie tez
                                      oczywiscie sa
                                      > same molochy),

nooo ciut więcej

> same molochy), ruchu tranzytowego przez pruszkow jerozolimskimi
                                      tez nie ma,

to nie jest tak, że cały Pruszków znajduje się w strefie
                                      uciążliwości alei jerozolimskich, ale fakt, że jak się porówna
                                      mieszkania przy węzłach jerozolimski-łopuszańska itp, których w
                                      arszawie pełno, to nawet mieszkanie blisko jerozolimskich w
                                      Pruszkowie wydaje się komfortowe, ba ! ekologiczne wręcz! :-)))

> prawda, podobnie jak zanieczyszczen przemyslowych?

Przemysł w większości padł w Pruszkowie, więc skąd
                                      zanieczyszczenia?!

Wiesz, tu jest na prawdę inne powietrze :-)))

>
                                      > a w warsiawce kolego z kompleksami mieszkam, naszych lokalnych
                                      dresow znam i
                                      > jakos duzo bardziej woli ich niz chlopakow z pruszkowa ktorych
                                      rowniez mialem
                                      > okazje spotykac
                                      >

To ty niezły dyskryminator jesteś!! Tych z warszawy lubisz, a innych
                                      nie! Sam pewnie nosisz co najmniej 4 paski.

Ps. Coś o mafii nikt nie pisze. To zawsze był standardowy komentarz
                                      ynternautów spod Nasielska. Czyżby wyemigrowała na mokotów?!
                                      • Gość: LL zerknijcie tu IP: 94.75.112.* 14.07.09, 20:21
                                        www.domiporta.pl/search-form-post.asp?sortcolumn=InsertionDate&SortDirection=desc&rynek=W&CategoryId=191&Mi
                                        asto=Pruszk%
                                        F3w&Dzielnica=Malichy&Dzielnica2=&TRN=2&Region=1&Powierzchnia_from=&P
                                        owierzchnia_to=&Cena_from=&Cena_to=&developer=1&zaaw=
                                        • Gość: Bung Re: zerknijcie tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 07:21
                                          To są tak naprawdę Tworki.
                                          Świetna propozycja dla tych, którzy wymagają całodobowej opieki.
                                          Cena też wariacka.
                                          • Gość: wpr Re: zerknijcie tu IP: 195.116.31.* 16.07.09, 09:56
                                            Bung co Ty pieprzysz! Jakie Tworki?
                                            Masz pojecie gdzie jest ulica Czarnieckiego?
                                            Widac nie skoro piszesz ze to Tworki!

Cena dlatego taka bo to malichy, dzielnica willowa.
                                            Ceny dzialek tam sa bardzo wysokie, blisko do WKD, Wwy a zarazem
                                            ladne tereny
                                            • Gość: Bung Re: zerknijcie tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 10:24
                                              Jak dzielnica willowa ?
                                              Malichy to zapyziałe przedmieście podpruszkowskich Tworek.
                                              Nie tam ma nic oprócz przystanku kolejki WKD.
                                              A cena prezentowanego przez ciebie lokal u mieszkalnego ?
                                              Prędzej trafisz szóstkę w totka niż znajdziesz idiotę który toto kupi za takie
                                              pieniądze.

• Gość: malichy do Bunga! IP: 195.116.31.* 16.07.09, 14:59
                                                czlowieku jakie zapyziale przedmiescie?
                                                Pojedz tam i zobacz a nie piszesz bzdety.
                                                Tam dzialki zaczynaja sie od 600zl za m2, podobnie na Ostoi czy
                                                Komorowie!

Tworki to inna bajka,choc plus bo taniej
                                    • Gość: . Re: nie przesadzajmy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.07.09, 21:48
                                      No cóż, jak ktoś się interesuje rynkiem nieruchomości od dłuższego czasu, to ma
                                      już pełną świadomość, iż oko ma rację.

Powiem, więcej za Pruszków to max 4000 PLN/m2 dla kawalerki 30m2 i koniec
                                      dyskusji. Nie ma o czym dalej rozmawiać, ale fakt że umoczonych ynwestorków
                                      coraz więcej widocznych na forum.

Niestety żenujący poziom wiedzy ekonomicznej Polaków powoduje, że wierzą w te
                                      brednie, iz w Polsce ceny mieszkań muszą pozostać na poziomie ze szytu bańki
                                      spekulacyjnej, a że zawyżone o 200-300% od realnej wartości, to już nie ma
                                      znaczenia.

Teraz durne media wtłaczają informację, iż to jest TERAZ moment na kupno,
                                      mieszkania, bo potaniało o 15% po zwyżce 200-300%.

Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te bzdury?

Tak, tak, Expander już nagania, bo jak się okazuje zwiększyla się zdolność
                                      kredytowa w bankach. Idźcie i kupujcie baranki, sznur na szyję na 30 lat i
                                      sru.......

Zobaczie lepiej, co dzieje się z "uczelniami" prywatnymi, jak skomlą o kasę, bo
                                      studenciaki im się kończą. Nie pamietam takiej wojny reklamowej uczwelni
                                      wyzszych nawet pantwowych jaka w tej chwili ma miejsce. Pomyślcie co będzie
                                      działo się za chwilę z mieszkankami, jak jeszcze trochę staruszów powymiera......

• wuetend Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te 16.07.09, 10:38
                                        kreujesz sie na eksperta ekonomicznego, a sam nie chcesz przelknac
                                        faktow. Jakich faktow? Ano takich, ze wbrew zaklinaniom
                                        niektorych "rzeczoznawcow' (tych od wartosci realnej, vide: "gosc",
                                        ktory nie loguje sie nawet, by nie mozna bylo w przyszlosci
                                        skonfrontowac sprawdzalnosci jego tez) mieszkania SPRZEDAJA SIE.
                                        nawet w Pruszkowie, ktory nie jest jakąś mistrzowską lokalizacją,
                                        choc i tam pewnie są lepsze i gorsze tereny.

> Tak, tak, Expander już nagania, bo jak się okazuje zwiększyla się
                                        zdolność
                                        > kredytowa w bankach. Idźcie i kupujcie baranki, sznur na szyję na
                                        30 lat i

to jest twoj poglad, dla sporej czesci jest to myslenie
                                        dlugookresowe. A finansowanie kredytem hipotecznym co do zasady jest
                                        tanie, co uczciwie potwierdzisz, jesli masz choc troche wiedzy z
                                        zakresu finansow.
                                        • Gość: End Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 10:59
                                          Sfrustrowany ?
                                          Inwestycja ci wuetend nie wyszła ?
                                          Mieszkanko kupione na spekulację w Pruszkowie się nie sprzedaje ?
                                          Jak ktoś prostuje twoje reklamowe kłamstwa o Pruszkowie na forum zaczynasz
                                          wyzywać od kretynów ?
                                          Może musisz się pogodzić z tym że umoczyłeś.
                                          • wuetend Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te 16.07.09, 14:40
                                            > Jak ktoś prostuje twoje reklamowe kłamstwa o Pruszkowie na forum
                                            zaczynasz
                                            > wyzywać od kretynów ?

zrobilem copy+paste - czytaj uwazniej. poza tym, gdzie zachwalalem
                                            pruszkow??
                                        • steady_at_najx Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te 16.07.09, 11:50
                                          > to jest twoj poglad, dla sporej czesci jest to myslenie
                                          > dlugookresowe

a badz laskaw powiedziec co w tym dlugim okresie sie wydarzy co
                                          spowoduje oplacalnosc ? demografia moze ? rozbudowa komunikacji w
                                          sensie drog i kolei ? a moze jakies euro 2030 ?

A finansowanie kredytem hipotecznym co do zasady jest
                                          > tanie, co uczciwie potwierdzisz, jesli masz choc troche wiedzy z
                                          > zakresu finansow.

co jest taniego w kredycie hipotecznym ? jesli porownujesz go z
                                          konsumpcyjnym to pewnie jest tani, ale kredyt na 40 lat 100 % LTV
                                          jest tani ? gdy oddajesz wiecej niz 2,5 raza niz pozyczyles ?
                                          Jasne ze jest on czasem jedynym wyjsciem ale mowienie ze jest tani
                                          jest troche naduzyciem.
                                          • wuetend Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te 16.07.09, 14:45
                                            steady_at_najx napisał:

> > to jest twoj poglad, dla sporej czesci jest to myslenie
                                            > > dlugookresowe
                                            >
                                            > a badz laskaw powiedziec co w tym dlugim okresie sie wydarzy co
                                            > spowoduje oplacalnosc ? demografia moze ? rozbudowa komunikacji w
                                            > sensie drog i kolei ? a moze jakies euro 2030 ?

nie mowilem o oplacalosci typowo spekulacyjnej tylko kupowaniu
                                            mieszkan na wlasne potrzeby. nie wszyscy kupujacy trafiaja pozniej
                                            na nasza forumowa kozetke i dziela sie stopami zwrotu :))

>
                                            >
                                            > A finansowanie kredytem hipotecznym co do zasady jest
                                            > > tanie, co uczciwie potwierdzisz, jesli masz choc troche wiedzy z
                                            > > zakresu finansow.
                                            >
                                            >
                                            > co jest taniego w kredycie hipotecznym ? jesli porownujesz go z
                                            > konsumpcyjnym to pewnie jest tani, ale kredyt na 40 lat 100 % LTV
                                            > jest tani ? gdy oddajesz wiecej niz 2,5 raza niz pozyczyles ?
                                            > Jasne ze jest on czasem jedynym wyjsciem ale mowienie ze jest tani
                                            > jest troche naduzyciem.

dla 99% nabywcow wartoscia przez duze W kredytu hipotecznego jest
                                            rozlozenie w czasie. TAK, 3-4% przy stopie zmiennej, to jest
                                            obiektywnie patrzac tani kredyt.
                                            • scenial Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te 16.07.09, 15:24
                                              drogi kolego wutend,

niezaleznie ile reklamowego bełkotu wpiszesz w tym watku, większść trzeźwo
                                              myślących ludzi nie da sobie wetknąć kitu, jaka to niesamowita okolica pruszków
                                              jest. jaka apartamentowa, jaka zielona, jaka bezpieczna i piękna.

pruszków nigdy taką dzielnicą nie był, kupowano tam mieszkania dlatego ze było o
                                              połowę taniej niz w warszawie. na tej samej zasadzie jak mnóstwo rodzin skusiło
                                              się na tarchomin i białoękę. daleko, zerowa infrastruktura, godziny w korkach,
                                              męczarnie w autobusie, ścisk w kolejce, ale za to duzo taniej.

teraz próbuję się ludziom zrobić wodę z mózgu, podnoszac ceny w pruszkowie i
                                              innych podobnie źle skomunikowanych blokerskich zadupiach i piszac jaka to
                                              cudowna dzielnica. otóz nie. pruszków to sypialnia, z tragiczną komunikacją (nie
                                              pisze o planach a o dniu dzisiejszym), bez żadnej insfrastruktury, z
                                              blokowiskami i latającymi nad głowami samolotami. metr kwadratowy mieszkania tam
                                              nie jest wart więcej niz 2-3 tys zł, niezaleznie od tego ile będa pluć jadem
                                              spekulanci, którzy tam umoczyli i teraz szukaja jeleni, zeby im te mieszkania
                                              'oddać' po 2-3 razy przewartościowanej cenie.

I nie mam nic do pruszkowa, podwarszawskie miasteczko jakich wiele, tylko proszę
                                              nie pisac bzdur jakie to nie piękne i ile nie warte. warte tyle co inne
                                              podwarszawskie miasteczka z tragicznym dojazdem, czyli 2-3 tys za metr góra, w
                                              nowym budynku.

--------------------------------------------------------------------
                                              no mercy for fools, sorry_
                                              • wuetend Re: poczytaj, tylko sie nie zapetl 16.07.09, 16:09
                                                gdzie ja zachwalam tu pruszkow???? bo juz ze 2 osoby mi to imputuja..

forum.gazeta.pl/forum/w,106,97703975,97791438,Re_nie_przesadzajmy.html
                                                forum.gazeta.pl/forum/w,106,97703975,97792332,Re_nie_przesadzajmy.html
                                                forum.gazeta.pl/forum/w,106,97703975,97905057,Re_Jakim_trzeba_byc_kretynem_aby_wierzyc_w_te.html
                                                forum.gazeta.pl/forum/w,106,97703975,97916212,Re_Jakim_trzeba_byc_kretynem_aby_wierzyc_w_te.html
                                                • satorianus Re: poczytaj, tylko sie nie zapetl 16.07.09, 16:28
                                                  To nie jesteś utopionym inwestorem? :)
                                          • Gość: hm Re: Jakim trzeba być kretynem aby wierzyć w te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 14:54
                                            rozbudowa komunikacji w
                                            > sensie drog i kolei ? a moze jakies euro 2030 ?

hm...:

A-2
                                            S-2
                                            salomea-wolica
                                            węzeł Jerozolimskie-Łopuszańska
                                            nowy tabor dla WKD
                                            poszerzenie jerozolimskich do 3 pasów
                                            paszkowianka

jest tego trochę :-)
                • steady_at_najx Re: nie przesadzajmy 15.07.09, 07:58
                  > Przyznasz, ze jest to jednak znacznie bardziej wiarygodne
                  źródło niż
                  > bzdury wypisywane przez sceniala...

I dlatego wielu ma zamiast lasku druty wysokiego napieca za oknem,
                  ew sciane bloku sasiada w odleglosci lotu papierowej kuli ?
                  • scenial Re: nie przesadzajmy 16.07.09, 15:24
                    drogi kolego wutend,

niezaleznie ile reklamowego bełkotu wpiszesz w tym watku, większść trzeźwo
                    myślących ludzi nie da sobie wetknąć kitu, jaka to niesamowita okolica pruszków
                    jest. jaka apartamentowa, jaka zielona, jaka bezpieczna i piękna.

pruszków nigdy taką dzielnicą nie był, kupowano tam mieszkania dlatego ze było o
                    połowę taniej niz w warszawie. na tej samej zasadzie jak mnóstwo rodzin skusiło
                    się na tarchomin i białoękę. daleko, zerowa infrastruktura, godziny w korkach,
                    męczarnie w autobusie, ścisk w kolejce, ale za to duzo taniej.

teraz próbuję się ludziom zrobić wodę z mózgu, podnoszac ceny w pruszkowie i
                    innych podobnie źle skomunikowanych blokerskich zadupiach i piszac jaka to
                    cudowna dzielnica. otóz nie. pruszków to sypialnia, z tragiczną komunikacją (nie
                    pisze o planach a o dniu dzisiejszym), bez żadnej insfrastruktury, z
                    blokowiskami i latającymi nad głowami samolotami. metr kwadratowy mieszkania tam
                    nie jest wart więcej niz 2-3 tys zł, niezaleznie od tego ile będa pluć jadem
                    spekulanci, którzy tam umoczyli i teraz szukaja jeleni, zeby im te mieszkania
                    'oddać' po 2-3 razy przewartościowanej cenie.

I nie mam nic do pruszkowa, podwarszawskie miasteczko jakich wiele, tylko proszę
                    nie pisac bzdur jakie to nie piękne i ile nie warte. warte tyle co inne
                    podwarszawskie miasteczka z tragicznym dojazdem, czyli 2-3 tys za metr góra, w
                    nowym budynku.
                    • Gość: mieszkanka Ursusa Re: nie przesadzajmy IP: *.ramserwis.pl 17.07.09, 12:33
                      A dla mnie to ty piszesz bzdety, a wkładasz w to tyle emocji jakby Ci na tych
                      "zadupiach" ktoś super okazję sprzątnął z przed nosa..
                      Mieszkam w Ursusie, na wielokrotnie opluwanych już tu Skoroszach. Jestem
                      zadowolona i z osiedla i z mieszkania. Korki są wszędzie upierdliwe, akurat
                      pracuję bardzo blisko, więc mi nie doskwiera.
                      Do knajpy nie muszę jechać do centrum, bez przesady..mam blisko i knajpę, i
                      sushi, więcej mi nie trzeba.
                      Każdy wybiera miejsce pasujące dla siebie, nie wiem po co się tak emocjonować,
                      jak ktoś lubi wielkomiejskie atrakcje to mieszka w centrum. Nie powiem że w
                      centrum mieszkają debile, chociaż nie wyobrażam sobie zgiełku ulicy, tramwajów i
                      nasilonego ruchu.
                      Tutaj słychać samoloty, niektórych to wkurza, mnie nie przeszkadza.
                      A w ursusie mieszkam już 10 lat, jest to trzecie mieszkanie, teraz już własne,
                      więc mieszkałam w trzech miejscach i chyba więcej mogę powiedzieć o plusach i
                      minusach tej dzielnicy. Jak widać przeważyły plusy skoro własne lokum również
                      tutaj zakupiłam.
                      Czytając takie wypowiedzi jak twoja, nie mogę się oprzeć wrażeniu że są pisane
                      przez frustratów ze starych blokowisk, bez widoków na kredyt jakikolwiek, którzy
                      czekają na super okazję od 15 lat..
                      • Gość: s Re: nie przesadzajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:51
                        scenial krzywi się na Pruszków, ciekawe co powie o tym:

www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=466496&page=130
                        polecasz, scenial, ta okolicę?

a jakie rejony bys generalnie polecał (dla Polaków z najwyższego
                        progu podatkowego, bo o innych pytać nawet nie śmiem)?
                        • Gość: piastow Re: nie przesadzajmy IP: 94.75.112.* 17.07.09, 21:52
                          smieszni wszyscy jestescie, szkoda slow!
                          scenial to zapewne 120kg wylysialy pedofil
                          obecny na wielu forach czlowiek z niesamowitymi kompleksami
                          jesli jest inaczej proponuje spotkanie!
                          • Gość: GOŚĆ Re: nie przesadzajmy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.09, 18:08
                            Uwaga mieszkańcy Mokotowa! mieszkacie w słabej okolicy. Taaaaki
                            Pruszków to 6800 za metr a u was tylko 6700 za metr. Nie stać was na
                            miieszkanie w Pruszkowie. No prosze co to się porobiło. Tak przy
                            okazji to piewcy Pruszkowa wiedzą jaka jest ostatnia stacja WKD? O
                            legendarnym tłoku w SKM nie wspomne bo zrobiły tp za mnie FAKT a
                            nawet Kurier Mazowiecki
                            • Gość: f Re: nie przesadzajmy IP: *.ptim.net.pl 19.07.09, 15:34
                              każda okolica ma wady i zalety

są tylko tacy, którzy gotowi są płacić więcej lub mnie za taki MIX
                      • Gość: oko Re: nie przesadzajmy IP: 167.236.248.* 20.07.09, 12:29
                        wszyscy sie cieszymy ze sprawia ci radosc mieszkanie tam, tyle ze to nie zmiania
                        faktu iz twoje mieszkanie ze wzgledu na swoje uciazliwosci i brak zalet powinno
                        byc tansze niz to na bliskim mokotowie, a z kolei byc drozsze od tego w pruszkowie

to nie jest tak naprawde dyskusja o tym czy fajnie sie mieszka w pruszkowie czy
                        nie - bo to kwestia indywidualna - tylko o tym ze ktos ma chyba troche nierowno
                        pod sufitem jesli mysli ze 6,8k PLN (czyli dwukrotnosc sredniej krajowej za
                        metr!!!) za metr w pruszkowie to racjonalna cena, z samego tylko powodu, ze
                        ostatnio zrobilo sie tam troche znosniej i jemu sie podoba
                        po prostu niektorzy wychodza z zalozenie ze maluch za 80k PLN to troche przesada
                        jesli za ta cene mozna miec focusa, golfa lub innego kompakta w calkiem niezlej
                        wersji
                        tylko ostatnio w nieruchach u czesci naganiaczy pojawila sie taka dziwna
                        prawidlosc zachwalania porownywalnie korzystnej dla kupujacego transakcji jak
                        powyzszego malucha, a proby stwierdzenia ze to malo racjonalna transakcja sa
                        przekrzykiwane tekstami o tym jaki ladny ten maluch
                        moze i ladny ale nie wart tych pieniedzy i nawet tor kolarski tego nie zmieni,
                        kropka
    • Gość: fg scenial zamilkł IP: *.ptim.net.pl 19.07.09, 15:50
      pewnie w domu na wsi pod Iławą nie ma internetu, tylko w pracy....
      • Gość: arsen Re: scenial zamilkł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 15:57
        Pewnie stać go na atrakcyjny weekend w przeciwieństwie do ciebie.
        Poz.
        • Gość: w_PL_sami_bogacze Re: scenial zamilkł IP: *.ptim.net.pl 19.07.09, 17:35
          Gość portalu: arsen napisał(a):

> Pewnie stać go na atrakcyjny weekend w przeciwieństwie do ciebie.
          > Poz.

Pewnie dostał premię od dewelopera za nadgorliwość internetową - a
          ty z zazdrości chcesz pójść w jego ślady.
      • Gość: stary wyjadacz Re: scenial zamilkł IP: 217.98.20.* 20.07.09, 13:47
        a ileż można dyskutować z idiotami, cwaniakami, inwestorami z Pruszkowa.
        Przy metrze w Wawie, blisko lasu mozna kupić paroletnie mieszkanie za 8-9tys/m2
        a tu mowa o 6800zł/m2 w Pruszkowie,
        wolne żarty.
        • Gość: kjhgf Re: scenial zamilkł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 15:54
          Gość portalu: stary wyjadacz napisał(a):

> a ileż można dyskutować z idiotami, cwaniakami, inwestorami z
          Pruszkowa.
          > Przy metrze w Wawie, blisko lasu mozna kupić paroletnie mieszkanie
          za 8-9tys/m2
          > a tu mowa o 6800zł/m2 w Pruszkowie,
          > wolne żarty.

HEhe, przy kupnie jakichś 100 m2 to RAPTEM jakieś ...200.000
          różnicy. Phi! :-))))))))))

Ps. I pamiętaj ,drogi ynwestorze, nie dla każdego szczytem marzeń
          jest 30 metrowa drewutnia , Przy Metrze, blisko lasu .
          • Gość: stary wyjadacz Re: scenial zamilkł IP: 217.98.20.* 20.07.09, 16:19
            się odezwał nabity w 7 kawli za pruszków
            wolę kupić 80m2 w wawie niż 100 w pruszkowie
            od tych paru metrów ważniejszy jest czas mój i mojej rodziny
            • Gość: d Re: scenial zamilkł IP: *.ptim.net.pl 20.07.09, 18:58
              a ile tego czasu zyskujesz?
              • Gość: stary wyjadacz Re: scenial zamilkł IP: *.tpnet.pl 21.07.09, 08:12
                dziecko, przejedź się parę razy do pruszkowa samochodem, sprawdź kolej, wkd,
                odpowiesz sobie na pytanie.
                Czas to nie jedyna sprawa, dostęp do żłobków, przedszkoli, szkół, uczelni,
                służby zdrowia jest nie do przecenienia.
                Mam znajomych w pruszkowie, piastowie, wyobraź sobie że np ich dzici nie dostały
                się do przedszkoli państwowych, brak miejsc.
                EOT
              • Gość: oko Re: scenial zamilkł IP: 167.236.248.* 21.07.09, 09:18
                w przypadku pruszkowa i dojazdu samochodem, minimum godzine, w jedna strone
                jak dla mnie 2 godzinny dziennie, piec dni w tygodnie daje 10 godzin, wiecej niz
                jeden dzien roboczy, a nie wspominam juz o poziomie zmeczenia takimi dojazdami
                • Gość: f Re: scenial zamilkł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 09:47
                  a ile dojeżdża się z Białołęki? Rozumiem zatem, że połowa Warszawy
                  (drugi brzeg) Ci odpada? I Ursus i Włochy (bo główny korek jest na
                  skrzyzowaniu Łopuszańska-Aleje).

Z Bielan (jeśli się nie mieszka blisko metra)i Ursynowa i Wawra
                  dojeżdza się w podobnym lub dłuzsyzm czasie niż SKM z Pruszkowa.

Co więc Ci zostaje, wyjadaczu Scenial?

Robotnicza Wola, Śródmieście, Mokotów i Żoliborz? Sorry, ale wszyscy
                  tam się nie zmieszczą.
                  • Gość: f Re: scenial zamilkł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 09:50
                    dodajmy jeszcze, że to wszystko tzw. stare dzielnice, gdzie dominuje
                    wielka płyta i 16 pięter (osiedle potok np.). Nowe budownictwo jest
                    w tych dzielnicach nieliczne, i bardzo drogie (ale scenial z
                    pewnością już przygotowuje jakieś promocje)
                    • Gość: kulik Re: scenial zamilkł IP: *.centertel.pl 21.07.09, 09:58
                      To co? Pruszków po 7k/m2 jest OK? Kupować?
                      • Gość: wpr Re: scenial zamilkł IP: 94.75.112.* 21.07.09, 20:15
                        jak uwazasz ze to ok cena to kupuj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka