Gość: tina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 14:10 Zamierzam kupić apartament Ekoparku na Chodkiewicza,poszukuję informacji od osób, które "doświadczyły" investora. Czy jest sprawdzony, czy w to wejść? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: atyde Re: Ekopark - informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 16:18 Ja właśnie dziś spędziłam tam pierwszą noc. Powiem tak: dzisiaj bym się mocniej zastanowiła nad decyzją. Tyle na szybko, jak masz konkretne pytania to pytaj na priv atyde@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ekopark - informacje IP: *.acn.pl 07.01.04, 18:20 My też tam kupilismy mieszkanie. Usterka na usterce, dochodzimy naprawy od pół roku, chyba pójdziemy do sądu. Podstawowe błędy architekta i wykonawcy. Dzisiaj zdecydowanie żałujemy zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Ekopark - informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 23:18 A na ktorym tak slabo, Rapsodia czy Quatro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mors Re: Ekopark - informacje IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.01.04, 09:33 A jak przedstawia sie sprawa z akustyka mieszkania? Czy słychać sąsiadów? Odpowiedz Link Zgłoś
ahuttenczapska Re: Ekopark - informacje 09.01.04, 11:55 Problemy mamy w Rapsodii. Czy słychać sąsiadów, nie wiem, bo jeszcze tam nie mieszkam i na razie i tak niewiele osób mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy_doradca Re: Ekopark - informacje IP: 212.160.172.* 16.07.04, 13:35 Chciałbym przestrzeć wszystkich zainteresowanych zakupem mieszkania na terenie Eko-Parku przed nieuczciwymi sprzedawcami na jakich można się natknąć w Biurze Sprzedaży, a mam na myśli takie osoby jak pani Joanna Janiak, Katarzyna Szymborska, Jolanta Ruszczenko i Łukasz Lech. Nie należy wierzeć w żadne wypowiedziane przez nich słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ekopark - informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 13:47 Facet, odpuść sobie. Znowu Cię skasują. Kto miał przejrzeć na oczy już przejrzał po Twoich dotychczasowych wypowiedziach, kto nie i jest zachwycony zewnętrzem osiedla, to już nie przejrzy. A co do biura sprzedaży, to może i oni nie wszystko wiedzą. PO prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niestety klient Re: Ekopark - informacje IP: *.instytut.com.pl / 217.11.143.* 28.09.04, 12:42 Niestety muszę się z Toba zgodzić. Szczególnie w tej materii przewodzi Joanna Janiak. Kupujac tam apartament przez dwa miesiące dochodzilismy prawdy na temat odległości w jakiej ma być budowany następny etap. Pani Joanna zapewniała nas że bedzie to 30 metrów (co przy mieszkaniu na parterze ma duże znacznie). Okazało sie, że jest niecałe 20 - subtelna różnica. Poza tym jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką arogancją developera - zmiany w warunkach umowy, narzucanie swojego notariusza (oczywiście za kosmiczne pieniądze), brak odpowiedzi na oficjalną korespondencję itp. Od pół roku jestem zmuszona do stałej walki w obronie swoich interesów. Niestety przypomina to walenie głową w mur. Odpowiedz Link Zgłoś
mickeyy Re: Ekopark - informacje 17.01.04, 01:17 Mam zupelnie INNE zdanie. Mam mieszkanko w Quattro i jestem BARDZO zadowolony. Mieszkania sa ladnie wykonczone i ciekawe. A'propos budynek dostal nagrode dla najlepszego osiedla mieszkaniowego 2003. A jesli chodzi o dewelopera - polecam Pania Joasie - jest naprawde mila a przy tym profesjonalna. Jednym slowem - polecam. PS Jesli kupisz - napisz na mickeyy@interia.pl - chetnie poznam sasiadke/sasiada:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony [...] IP: *.zapora / 212.160.172.* 28.04.04, 13:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WERONA Re: Ekopark - informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 14:40 Nie ufam. Słyszałam o sprawach, finansach. Lepiej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ekopark - informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 23:09 Nie polecam. Mieszkam w Quattro i bardzo zaluje tej inwestycji. Fatalna akustyka (slyszysz co robi sasiad), krzywe sciany, odpadajace plytki na balkonie, widok na budowe oraz rozkopany dol, wiecznie zepsuty system w garazu, zero (sic!) zieleni - co musicie przyznac, ze trzeba sie starac zeby osiagnac biorac pod uwage bliskosc Pol.. Napewno nie jest ani kameralnie (obecnie buduje sie tam 4 kompleksy a powstanie jeszcze 10 + 1 biurowo-uslugowy...!!!)ani nie ma w nim internetu (mozna co najwyzej sobie przyciagnac z TPSA) ani nie ma kalbowki - a wszystkie te rzeczy byly opisane w folderze reklamowym Eko-Parku. Widac, ze inwestor dazyl do maksymalnego zabudowanie przestrzeni... A slowo apartament jest juz naprawde przesadzone. Nie ma ani pomieszczenia, gdzie mozna byloby urzadzic silownie, ani osiedle nie jest ogrodzone - jest kilka klatek schodowych, do ktorych po przejsciu przez domofon moze wejsc doslownie kazdy nawet w normalnym bloku na Kabatach sa juz montowane wideotelefony..). Nie mowiac juz o tak banalnych rzeczach jak podrzednej jakosci impregnat do drewna na lawkach, ktore stoja od pol roku a juz wygladaja jakby staly tam od zawsze i zasluguja na remont... Jednym slowem - NAPRAWDE warto najpierw porozmawiac z mieszkancami niczym sie zdecydujesz na nieudana inwestycje. Ja tego nie zrobilem (po czesci nie mialem okazji) i po prostu bardzo zaluje... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasiek Re: Ekopark - informacje IP: *.nyc.rr.com 20.09.04, 03:36 Czy ktos sie orientuje jakie sa obecnie plany przebicia Alei Banacha przez Pola Mokotowskie? Mowilo sie kiedys ze Banacha bedzie przebite do Batorego, jakos pewnie wzdluz ul. Rastafinskich. Jesli te plany zostana zreazowane to Eko-Park i Przy Oranzerii bede odciete od Pol Mokotowskich czteropasmowka. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Ekopark - informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:48 Ja zaufalem swojej intucji i nie kupilem. Zgadzam sie co do opinii na temat biura sprzedazy. Mialem zamiar wydac okolo 200000USD na apartament w W-wie i w Eko Park nawet panience nie chcialo sie pojc ze mna do budynku i pokazac lokal. Na kazde pytanie odpowiadala pokretnie zaczynajac od "Powiem tak..." po czym nastepowaj ciag metnych odpowiedzi. Ale to co piszecie na temat rozbieznosci miedzy obrazem malowanym przez marketing a tym co dostajecie jest rzeczywiscie nieprzyjemne. Co jest z ta akustyka, zcy w W-wie kos z was mieszka w apartamencie/podwyzszonym standarcie gzie nie slychac jak sasiad sie zalatwia? Bo wyglada mi to na norme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Ekopark - informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 00:51 Hihihi... Rzeczywiscie slychac - ale za to wiem wszystko o ukladzie trawienia moich sasiadow. Chociac tak naprawde to jest bardzo przykre.... A o wspominanej pani JJ nie chce mi sie juz pisac. Mam nadzieje, ze nikt juz nie uwierzy w jej klamstewka (tym samym potwierdzam to co napisal sasiad? chyba o zapewnieniach pani JJ).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tixi Re: Ekopark - informacje IP: *.rodamco.pl 28.10.04, 11:37 Jak wygląda sprawa hipoteki ING, czy macie już założoną księgę wieczystą i czy jest ona wolna od obciążeń developera? Odpowiedz Link Zgłoś