Dodaj do ulubionych

JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

18.05.04, 10:15
DZIEWCZYNKI DZIS RANO ZROBIŁAM TEST I WYSZLY 2 KRESECZKI.JESLI KTORAS BEDZIE
CHCIAL ZNAC MOJE POCZATKOWE OBJAWY TO NA PEWNO NAPISZE!!!!!!CALUJE WSZYSTKIE
MAMY I NIE TYLKO!
Obserwuj wątek
    • zawa8 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.04, 10:21
      Grtulacje!!! Napisz jak zareagował ojciec dziecka, jestem ciekawa bo też mamy w planach
      dzidze:))))))))))))))))))))
      • jowa20 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.04, 00:07
        planowalismy ta dzidzie wiec nie byl zdziwiony,a udalo sie bardzo
        szybko.pozdrawiam
      • jowa20 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.04, 00:16
        DZIEWCZYNKI STARAŁAM SIE O DZIDZIE MIESIAC I OD RAZU SIE UDAŁO.WIEM,ZE NIE
        KAZDA MA TAKIE SZCZESCIE,ALE TERAZ KIESDY JUZ JESTEM W CIAZY TO BOJE SIE ZEBY
        WSZYSTKO BYŁO OK.MOJE OBJAWY TO:W DNIU SPODZIEWANEJ MIESIACZKI TEM.CIALA
        PODWYZSZONA OD 6-10 KRESEK I TAK PRZEZ OK,TEDZIEN.POZA TYM MYSLALAM,ZE DOSTANE
        OKRES,BO MIALAM TAKIE OBJAWY JAK PRZED.BOLALY MNIE PIERSI,BRZUCH
        JAJNIKI...TYLKO MOJE PODEJZENIE ZACZYLO BUDZIC TO,ZE TRWAŁO TO PRZEZ TYDZIEN,A
        OKRESU NIE BYŁO.TERAZ JESTEM GDZIES W 4 TYG.BOLA MNIE PIRSI,NIE MAM
        ZACHCIANEK,NIE WYMIOTUJE,TYLKO CZASEM MNIE MDLI.DZIS JAK ZOBACZYLAM DWIE
        KRESECZKI POPŁAKALAM SIE,BO CHYBA MIALAM POWOD.CHYBA JAK SIE BARDZO CZEGOS CHCE
        MOZNA SZYBCIEJ TO OSIAGNAC.BOJE SIE TYLKO ZEBY NIC MI SIE NIE STAŁO,ALE JESTEM
        DOBREJ MYSLI!ODPOWIEM NA KAZDE WASZE PYTANIE!!!!!!!!!P.S I WIECIE CO JAK
        MIESIEC TEMU NAPISALAM NA FORUM,ZE KOCHAM SIE ZE SWOIM PARTNEREM CODZIENNIE,A
        CZASEM NAWET CZESCIEJ WSZYSCY MI ODPISYWALI CZY CHCE DZIECKO ZROBIC Z WODY?NO I
        CO NIE MIELI RACJI!!!!!!
    • diana80 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.04, 10:36
      Gratuluje, życze dużo zdrówka. Dbaj o siebie i dzidzie.... :))))
      • mbuk Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.04, 11:46
        OGROMNE GRATULACJE :))) fajnie by się czytało takie forum gdy każdego dnia
        któraś z nas oznajmiałaby, że będzie mamusią :)
        oby jak najczęściej - pozdrówka
      • kina1 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.04, 16:27
        Gratulacje. teraz musisz bardzo na Siebie uważać. nie straszę Cię, tylko dobrze
        radzę, bo ja poroniłam w 6 tygodniu...odpoczywaj dużo, nie denerwuj się, zdrowo
        się odzywiaj. pozdrawiam Was oboje.
        Mariolka
    • 1jagienka Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.04, 14:43
      jowa20, gratuluję serdecznie
      Jasne, że pisz o swoich objawach, kiedy się pojawiły, jak się czujesz, itp.
      Ja jeszcze chciałabym wiedzieć w którym dniu i ilodniowego cyklu wyszła Ci
      upragniona różowa kreseczka?
      pozdrowionka
    • diana80 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.04, 16:53
      W którym tyg. jesteś?? Masz jakieś objawy?? :0)
      • jowa20 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.04, 00:18
        ODPOWIEDZIALAM CI WYZEJ
    • scirprusik Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.04, 06:15
      Gratuluje i tez sie chwale!:-)Do tego mysle, ze jestesmy niemal rowiesniczej
      ciazy, wiec fajnie mysle bedzie pogadac!Bylas juz u gina?Aha, u nas to tez byl
      pierwszy cykl staran, a maz od razu "wiedzial", ze sie uda. Jejciu, troszke sie
      boje...Buziaczkuje mocno!
      • jowa20 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.05.04, 00:40
        CIESZE SIE RAZEM Z TOBA.FAJNIE BEDZIEMY MOGLY POGADAC.TEST ZROBILAM 18.05 A U
        GINA BYLAM DZIEN POZNIEJ.JEST TO WCZESNA CIAZA.NASTEPNA WIZYTE MAM NA ZA 2
        TYG.WTEDY ZROBI MI PIERWSZE USG.OGOLNIE CZUJE SIE OK,TYLKO MAM CHUSTAWKI
        NASTROJOW.A JAK TY SIE CZUJESZ?BYLAS JUZ U GINA?BEDZIEMY W KONTAKCIE!TRZYMAJ
        SIE SKARBIE P.S TROSZKE SIE BOJE,ZE BY WSZYSTKO BYLO OK,ALE TO CHYBA
        NORMALNE.BIORE JUZ KWAS FOLIOWY!!!!ODP
        • scirprusik Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.05.04, 07:51
          Dzieki za pisanko. U mnie sytuacja jest dziwna.Ostatnia @ zaczela sie
          1.maja.Pierwszy test(negatywny) zrobilam w 42. dc, gdyz poprzedni cykl mial
          wlasnie 42 dni.Wtedy tez bylam u gina - zlecila powtorke za dwa dni.Poczekalam
          tydzien i niemal nie moglam uwierzyc w dwie kreseczki.Powtorzylam ponownie za
          dwa dni i wtedy ta ciazowa byla juz nawet bardziej intensywna niz
          kontrolna.Analizowalismy wszystko z mezem i najprawdopodobniej dzidiusia
          zmajstrowalismy w dlugi majowy weekend. Fajny prezent dla i od meza
          euroentuzjasty...
          Tak wiec pedze do lekarza w poniedzialek. Strasznie jestem ciekawa ile Ktos lub
          Ktosia ma tygodni???Bedziesz miala usg chyba w 6. tygodniu, czy tak?Roznie
          dziewczyny na forum pisza, o tym kiedy juz mozna cos zobaczyc na usg.Zobaczymy
          co mi powie gin.
          Co do samopoczucia-dosc czesto czuje pobolewanie podbrzusza i tak mi jakos
          cięzko na zoladku, ale czy to "te" mdlosci?Sama nie wiem...Wczoraj zdecydowanie
          czulam zwiekszony apetyt, po prostu MUSIALAM cos zjesc!I mdlilo mnie, oj tak!!!
          Dzis w nocy prawie w ogole nie spalam, jakos tak denerwowalam sie, a w brzuszku
          jakies sensacje. Aha, od paru dni w nocy po 5, 6 razy wstaje siusiu.
          Kwas foliowy lykalam wczesniej, a od piatku racze sie prenatalem.
          Ja tez troche sie boje.Calkiem niedawno kolezanka(17tc)sporo opowiadala mi o
          szpitalach, poronieniach, komplikacjach, wrrrr....Odpukac!!!Do tego bede
          musiala odkrecic wyjazd na zielona szkole w 2. polowie czerwca(uwazasz, ze
          slusznie???), a to wiaze sie ze znalezieniem kogos na moje miejsce, czyli
          poinformowaniem o ciazy przynajmniej dwoch osob. A ze ludziska szybko sobie
          reszte dopowiedza...Nie chcialam mowic tak wczesnie!Jak jest z tym u Ciebie?
          Buziaczkuje mocno, trzymajmy sie.Ponoc te poczatkowe leki to normalne!
          Pozdr.Pisz szybciutko.
          • jowa20 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.05.04, 19:05
            U MNIE NIE WIE JESZCZE NIKT Z WYJATKIEM PRZYJACIOLKI(BO TO NORMA)I DZIS
            POWIEDZIALM MOJEJ SIOSTRZE.MAMA JESZCZE NIE WIE.WSTRZYMAM SIE DO USG.OGOLNIE
            CZUJE SIE DOBRZE,CZASEM MNIE MDLI,ALE NIE WYMIOTUJE.DOKUCZA MI TROSZKE BRAK
            SOLARIUM,BO RAZ NA TYDZIEN SOBIE CHODZILAM..NO ALE COZ DZIDZIUS JEST
            NAJWAZNIEJSZY.KUPILAM SOBIE DZIS SAMOOPALACZ,KTORY POLECILA MI KOLEZANKA.NIE
            WIEM CO MAM ZROBIC ZE SLUBEM,BO NARAZIE GO NIE MAMY.JO CHCE SIE POBRAC PO
            URODZENIU DZIDZI...ALE NIE WIEM CZY TO NAJLEPSZY POMYSŁ.JESZCZE SIE ZOBACZY.A
            OPROCZ TEGO CALY ZCAS MYSLE O NAJGORSZYM,ZE COS MOZE BYC NIE TAK,ALE TRZEBA BYC
            BOBREJ MYSLI!!!BEDZIEMY W KONTAKCIE.POZDRAWIAM!!!!DBAJ O SIEBIE I O DZIDZIE!!!!
    • aguszak Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.04, 08:54
      Gratulacje i pozdrowionka :)))
      Zdrówka życzę :)))
    • mala19806 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.06.04, 10:28
      Gratulacje!!!!!!!! Ja staram sie o dzidzie juz drugi raz. Przez ostatnie dwa
      dni czulam napiecie w podbrzuszu. Jak sobie wyliczylam to owulacje powinnam
      miec wczoraj. Oczywiscie zadzialalismy wczoraj i trzy dni wczesniej:). Dzisiaj
      jajnik w ktorym przedtem odczuwalam tylko napiecie boli mnie tak ze mam problem
      z siedzeniem. Musze byc odchylona. Najlepiej jakbym stala przez caly czas i
      brzuch mi napuchl. Czuje ze jest duzy. Wiem ze na objawy to jeszcze duzo za
      wczesnie. Ale prosze napisz co Ty czulas w pierwszych dniach. Tak bym bardzo
      chciala zeby sie udalo. Moze tak mam ze stresu? Pozdrawiam.
      • jowa20 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.06.04, 18:10
        mysle,ze moze sie wam udalo!!!!!!!!!
        • mycha79 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.06.04, 21:13
          Gratuluje bardzooo sie ciesze:))) Ja tez bym chciala, mam straszne klopoty z
          moim cyklem jutro w koncu ide do gina. Juz jestem 2 mies. bez @ (czyli 60 dni).
          To po odstawieniu pigulek:(( Testy robilam juz 4 razy i wszystkie negatywne,
          objawow zero. Sciskam cieplutko i prosze o fluidki ciazowe:))
          • rianon Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.04, 11:24
            Przesyłam fluidki:))))
            Warto wybrać się do lekarza bo 60 to trochę długo, nawet po odstawieniu
            tabletek. A co do testów, no cóż bywają zawodne;))
            A "straszne chcenie" też czasami też trochę przeszkadza, pamiętaj.
      • rianon Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.04, 11:21
        W pierwszych dniach czuć... nadchodzący okres. Wiem, ze to brzmi dziwnie ale
        właśnie tak się czułam, miałam wszystkie objawy jak co miesiac przed okresem
        (bolały mnie piersi i brzuch, pojawiły się pryszcze). Grunt to się nie
        przejmować, nie liczyć tylko działać bez obciążeń (a nie na zasadzie dzisiaj
        musimy). Mam nadzieję, że się udało:) A jak nie to potraktujcie jako trening
        przed kolejnym miesiacem i wyrzućcie kalendarz, a przestawcie się na zasadę
        dzisiaj mam ochotę (kobiety przeważnie mają wielkie chęci w dni płodne, a
        mężczyźn stresuje tekst dzisiaj musimy bo termin).
        Powodzenia
    • ele7 Re: JESTEM W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.04, 14:14
      jowa bardzo bardzo Ci gratuluję;)Trzymaj się cieplutko. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka