Dodaj do ulubionych

wszystko mi smierdzi

03.11.04, 14:50
czuje zapachy, ktorych nikt inny nie czuje, mialam tak zawsze przed okresem,
a teraz codziennie, nie moge smarowac buzi kremem, ktory do tej pory lubilam,
bo mi niedobrze przez caly dzien, jak nakladam odzywke na wlosy to przestaje
oddychac bo mi niedobrze, juz nie mowie o spalinach i innych "smrodkach",
normalne zapachy odbieram tak, jakby byly w bardzo duzym stezeniu, macie albo
mialyscie cos takiego?
Obserwuj wątek
    • nioniak Re: wszystko mi smierdzi 03.11.04, 15:17
      hello ewmag:)

u mnie podobnie. smierdzi mi prawie wszystko, co jeszcze niedawno pieknie
      pachnialo: mydlo i zel pod prysznic (zmienilam na bezzapachowe), perfumy (od
      lat jestem nim wierna - od 3 tygodni nie uzywam, bo smierdza jak z obory), plyn
      Lenor, proszki do prania (i tu jest problem, bo swiezo wyprana posciel jest dla
      mnie katorgą), dym papierosowy (Ble, rzucilam palenie 3 tygodnie temu), soki
      owocowe...
      Odruchy wymiotne mam prawie po wszystkim:
      - po mieszance smrodow zywnosci w sklepie spozywczym
      - po mieszance perfumow w komunikacji miejskiej
      - nawet po swiezo wykapanym i pachnacym (mydlem i szamponem) mezu:) (tylko ciii)

pozdrawiam
      • ewmag Re: wszystko mi smierdzi 03.11.04, 15:27
        No to mi razniej;) Dlugo jestes w ciazy? Ja w 7 tygodniu i mam nadzieje, ze mi
        przejdzie wczesniej niz za 9 miesiecy.
    • aga_a Re: wszystko mi smierdzi 03.11.04, 15:41
      Witaj.To normalne w ciąży mi prawie przeszło.Jestem w 22 t.c..ale nadal
      śmierdzi mi smażone mięśko.Ostatnio nawet liście na podwórku.Na szczęście nie
      tak jak na początku ciąży,kiedy otwierałam lodówkę to mnie odrzucało.
      Pozdrawiam.Aga
    • aajn2 Re: wszystko mi smierdzi 03.11.04, 15:57
      Hej! ja jestem w 17 tyg ciąży i już mi prawie calkiem przeszło. Ale początki
      to katorga! Zauważyłam jednak że nie mogę używać moich ukochanych perfum!
      Pozdrawiam. Aga
    • nioniak Re: wszystko mi smierdzi 03.11.04, 16:10
      ewmag:)

ja dopiero zaczelam 9 tydzien. Smrodki przeszkadzaja mi od dwoch tygodni,
      mdlosci od trzech. A poza tym nic. No moze piersi troch urosly. Czasami mnie
      pociagnie podbrzusze. Na kiedy masz termin? Na czerwiec? Jesli tak to wpadnij
      na to forum

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23762
      Sciskam
      • ewmag Re: wszystko mi smierdzi 03.11.04, 17:19
        na czerwiec:-) ide zobaczyc, co to za forum...
        • strzala04 Re: wszystko mi smierdzi 03.11.04, 17:34
          Mi też wszystko koszmarnie śmierdzi. I to raczej chodzi o komunikację miejską,
          ulicę itp. Choć inne zapachy są intensywne to aż tak bardzo nie przeszkadzają.
          Najgorzej jest w aubotusach. Nie ma gdzie uciec. Już pisałam wcześniej, że czuję
          się jakbym w poprzednim wcieleniu była psem;-)
    • martiii Re: wszystko mi smierdzi 04.11.04, 09:38
      mam dla was pocieszke-ja jestem w 21 tyg i juz mam to za soba!! ale pierwsze
      miesiace-jeeezu...Moj maz otwieral lodowke,a ja siedzac w duzym pokoju na
      drugim koncu mieszk dobrze o tym wiedzialam.. ;)) Gotowanie pewnych
      potraw,jedzenie ich,czy nawet wejscie na dzial spozywczy w supermark,to byl
      koszmar! Nawet jazda tramwajem czy autob- moglam wskazac kazdego kto sie dzis
      nie myl.. ;))) Ale przeszlo mi to,juz nawet jakis czas temu,takze mysle ze
      pierwsze trzy -trzy i pol m-ca sie pomeczycie i bedzie spokoj. :)) Wytrwalosci
      zycze,pozdrowka,M
      • jancze Re: wszystko mi smierdzi 04.11.04, 10:51
        Jestem w 35 dc, nie mogę nawet wejść do łazienki. Nie jem mięsa, nie gotuję, bo
        nie moge wytrzymać w kuchni. Ciągle otwieram balkon i wietrzę, ale ostanio ta
        mgła była straszna. Nie wiedziałam, że mgła śmierdzi.
        • sula_i_komary Re: wszystko mi smierdzi 04.11.04, 11:43
          Hihi....minie.Też to przechodziłam.Odstawiłam ulubione perfumy, ograniczyłam używanie kosmetyków.A do lodówki to zaglądać przez sekunde nie mogłam.A wiecie co jeszcze śmierdzi???Cegły w starym budownictwie- akurat w tym czasie zaczeliśmy remont i nie mogłam przechodzić przez przedpokój :-(.
          Minęło po 12 tygodniu
          Pozdrawiam i życzę szybkiej ulgi...
          Póżniej przybędzie następna zmora : ZGAGA
          Sula i chłopaki- bliżniaki
          23t
          • ewmag Re: wszystko mi smierdzi 05.11.04, 14:32
            u mnie tez jest remont, w zolwim tempie sie posuwa, trociny jakies smierdza i
            ie wiadomo co poza tym, w dodatku nie mamy na to zadnego wplywu, bo wynajmujemy
            mieszkanie, a remontem zajmuje sie wlasciciel, fajny gosc, ale 'fachowcow'
            wynajduje beznadziejnych i konca nie widac... ciagle wietrze i mi zimno, a i
            tak pomaga na troche tylko, ale pocieszam sie, ze moze mi przejdzie za pare
            tygodni:-)
    • ruta8 Re: wszystko mi smierdzi 04.11.04, 16:13
      pewnie ze mialam! w pierwszej ciazy, przestalam uzywac perfum, do kuchni
      wchodzilam na wdechu, tak samo bylo z otwieraniem lodowki czy kosza na smieci.
      a nawet maz lepiej jak byl daleko. okropnosc ale przeszlo w 2 trymestrze. w 2
      ciazy nie mialam tego, na szczescie, bo mialam jeszcze pieluchy do zmieniania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka