Dodaj do ulubionych

sierpnióweczki

10.02.05, 12:09
Witajcie, jestem w 14tc termin mam na 15-08-2005, to mój dugi dzisiuś -
podobno "wygląda na chłopca" - tak wczoraj powiedział pan doktor na usg,
pierwsza dzidzia to córeczka, więc miło by było mieć parkę. Od tygodnia mam
już mniejsze mdłości, trochę mniejsze mdłości. A co u was drogie
sierpnióweczki i Waszych maluszków? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aguta11 Re: sierpnióweczki 10.02.05, 12:13
      Witaj! Ja mam termin na 1.08. Jestem w 16 tygodniu. Czuję sie bardzo dobrze!
      Nie mogę się już doczekać,kiedy się dowiem,jakiej płci jest maleństwo. Czuję
      już nawet bardzo delikatne ruchy w moim brzuszku. Ile Twoja dzidzia ma cm? Moja
      w 14 tyg.miała 8cm.
      • aguska10 Re: sierpnióweczki 10.02.05, 12:23
        Witaj Agutka, moja dzidzia ma dokładnie 7,89 cm
    • lollka Re: sierpnióweczki 10.02.05, 12:30
      Witam!
      Ja mam termin na 2 sierpnia, a wg USG na 31 lipca, czyli też 16 tc. Ja od
      pewnego czasu czuję się świetnie, mdłości mineły i wreszcie mogę się w pełni
      cieszyć swoim stanem :) Już nie mogę się doczekać kiedy poczuję pierwsze ruchy
      dzidzi, codziennie wieczorkiem leże płasko i wsłuchuję się w siebie, ale
      jeszcze nic wyrażnego nie poczułam, czasem coś tam zabulgocze, ale to może w
      brzuszku się coś przelewa. Nic czekam wytrwale na wyrażny sygnał. Też nie mogę
      się doczekać kiedy lekarz w końcu zdradzi mi czy to chopczyk czy dziewuszka,
      to moje pierwsze maleństwo więc mi to obojętnie, ale mężuś wiem, że wolałby
      syna, choć nie mówi tego głośno. Pozdrawiam was dziewczynki
      • aguta11 Re: sierpnióweczki 10.02.05, 12:35
        To może nasze maleństwa urodzą się tego samego dnia...Ja już nie mogę się
        doczekać. Mój mąż chyba też liczy na chłopca a ja na dziewczynke...Ale co
        tam,byle zdrowe!!! Pozdrawiam!
    • mada272 Re: sierpnióweczki 10.02.05, 14:04
      hej! mój termin to 21.08 teraz mija 13 tc. generalnie mdlości ustępują wzrasta
      apetyt i czuje sie ok. To moja pierwsza dzidzia więc nie moge sie doczekac
      kiedy się dowiem czy to chłopczyk czy dziewczynka, Jutro robie usg genetyczne
      trochę się obawiam ale myślę że wszystko będzie w porządku.
      na razie wiem tylko tyle że dzidziuś prawdopodobnie będzie duży ale to po
      tatusiu!pozdrawiam mamy i maleństwa!
      • aguska10 Re: sierpnióweczki 10.02.05, 14:09
        daj znać co się dowiedziałaś na usg. Pozdrowionka dla Was obojga
      • zuzagos Re: sierpnióweczki 12.02.05, 22:14
        Hej dziewczynki! Ja też mam termin na 21.08 i nie wiem jak wytrzymam tak
        długo !!!!! Strasznie chce juz mieć przy sobie tego słodkiego maluszka. Ruchów
        jeszcze chyba nie czuję ale słyszałam że czasem takie bulgotanie w brzuszku to
        pierwszy sygnał. Mdłości coraz mniejsze i w ogóle radość ogromna. A jak tam
        wasze brxzuszki bardzo urosły? bo mój przyznam szczerze ze odrobinkę a waga
        spadło o 2kg. Pozdrawiam was cieplutko
    • badarka Re: sierpnióweczki 10.02.05, 14:10
      Hej, chodźcie na:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25033
      tam sobie gadamy :)
      • ladybird75 Re: sierpnióweczki 11.02.05, 13:02
        Witaj Aguska10,
        Ja tez mam termin tak jak Ty - na 15 sierpnia. Ostatnie USG mialam ok. 2
        tygodnie temu - dzidzia miala wtedy jakies 4cm. Czuje sie bardzo dobrze, minely
        mi wszystkie poczatkowe dolegliwosci. Jak tylko moge staram sie duzo spacerowac
        i chodzic na basen.
        Pozdrawiam serdecznie wszystkie ciezarowki.

Asia + Tytus (2l.3 m-ce) + lilypie.com/days/050815/0/0/0/+1
        • may2004 Re: sierpnióweczki 15.02.05, 16:41
          a mnie wg o.m. wychodzi 31 08 2005 a wg usg 07 09 2005.
          No nie wiem, w takim razie czy jestem sierpnióweczką jeszcze?
          • przeciwcialo Re: sierpnióweczki 15.02.05, 16:55
            Mozesz sie sierpniówka okazac jak ci dzidzi dopomoże. Pozdrawiam- E.
            • primka Re: sierpnióweczki 16.02.05, 15:58
              Dziewczyny, ale sie cieszę, że was znalazłam. Ja też mam termin na sierpień,
              początek. Czuję się świetnie, mdłości minęły, a brzuszek się zaokrągla. Tylko,
              że nie czuję jeszcze ruchów, a mam 17ty tydzień, ale to podobno między 16 a 20
              najczęściej sie zaczyna czuć, to jeszcze troche poczekam. Czy któraś z Was jest
              z Warszawy? Pozdrawiam
        • ala57 Re: sierpnióweczki 25.02.05, 09:14
          Witam Was! Jestem w 14 tygodniu, termin na 23 sierpniato moje pierwsze dziecko.
          Pytanie: czy mogę chodzić na basen, bo słyszłam opinie, że nie powinnam (bo
          zakażenie, bakterie...)? Pozdrawiam
    • gosia307 Re: sierpnióweczki 16.02.05, 18:42
      witajcie jestem w 16tc termin na 6.08.mdlosci juz nie ma,brzuszka wlasciwie
      tez,pojawia sie pare razy dziennie taki pagoreczek ponizej pępka.bylam u gina
      tydzien temu powiedzial ze wszystko pieknie uroslo i ze jest w
      porzadku.pozdrawiam mamusie i dzidziusie
      • olijanka Re: sierpnióweczki 24.02.05, 14:36
        witajcie ja jestem w 13 tyg.mam jeszcze trochę mdłości i wymiotuję czasami ale
        nie czuję już zmęczenia to dobrze bo właśnie piszę pracę magiserską.byliśmy z
        mężem i tesciową na usg 2 tyg. femu nasz skarb miał wtedy dokładnie 4.8 cm i
        rozwija się świetnie a termin mam na 28 sierpnia o ile dzidziuś wcześniej
        czegoś nie wykombinuje:)pozdrawiam nie tylko sierpńióweczki ale wszystkie
        brzuszkowe jeszcze mamy...
      • umeczek Re: sierpnióweczki 25.02.05, 18:18
        CZESC WSZYSTKIM,JA ROWNIEZ JESTEM W 16 TYG A TERMIN MAM NA 11 SIERPNIA.JUZ SIE
        NIE MOGE DOCZEKAC KIEDY POZNAM PLEC DZIECKA I KIEDY JUZ ZOBACZE SWOJA
        FASOLECZKE ALE NA TO JESZCZE MUSZE TROCHE POCZEKAC.PISZECIE ,ZE JESZCZE WAM NIE
        WIDAC BRZUSIA A MOJ JUZ JEST TAKI WIDOCZNY I DOSYC DUZY.MDLOSCI NIE MIALAM ALE
        RACZEJ BRAK APETYTU I TEN STAN NADAL SIE UTZRYMUJE CHOCIAZ STARAM SIE ODRZYWIAC
        W MIARE ROZSADNIE DLA FASOLKI,NA WADZE DUZO NIE PRZYBYLO WIEC DZIWIE SIE SKAD
        TEN BRZUSZEK TAKI DUZY ALE TO JEST CHYBA SPRAWA INDYWIDUALNA.CZEKAM TAKZE Z
        NIECIERPIWOSCIA NA PIERWSZE RUCHY.POZDRAWIAM
        • anola Re: sierpnióweczki 25.02.05, 23:39
          zapraszam na forum SIERPIEŃ 2005
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25033
          ala57 - mi lekarz powiedział że śmiało można chodzić na basen. zarazić się można
          wszędzie, a korzyści z pływania na pewno są duże, tylko żeby nie robić maratonów...
    • as38 Re: sierpnióweczki 25.02.05, 11:19
      Witam!
      My mamay termin na 12 sierpnia ;) i wczoraj(24.02) na USG szkrabik miał 10,5 cm.
      Wszystkie przekroje i pomiary wskazują na 16 tydzień. Wg. @i owu równiez jest to
      równiutki, pełny 16 tydzień!! Póki co - nie ujawniła sie jeszcze płeć. Pan
      doktor powiedział ze nic tam jeszcze nie widzi - a ja sobie pomyślałam ze skoro
      nie widac zadnych "wypukłości" - to bedzie dziewcze!! ;))
      Rodzimy w Gdyni.
      Pozdrawiam wszystkie sierpniowe Mamy!

Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka