Dodaj do ulubionych

6td - USG???

20.02.05, 09:23
cześć,
to jest mój 38dc wiec wyglada, (to chyba początek 6tc), @ miałam dostać
11.02. i do tej pory nic, zrobiłam teścik 14.02. i wyszły dwie II :))), byłam
zaraz na drugi dzień u giniolki ale nie potwierdziła w 100%, powiedziała, że
rzeczywiście macica jest rozpulchniona, i że trzeba zrobić USG i to chyba
będzie dopiero w środę, tj.23.02, jak myślicie jeśli to ciąża to czy będzie
już widać na USG, jeśli tak to na ile procent to będzie pewne.
Dodam jeszcze że jeśli chodzi o objawy to miałam na początku bóle jajników
tak jak przy @, troche mam powiekszone piersi, ale nie bolą za bardzo, mam
mdłości ale bez wymiotów i czasem mam ataki głodu :))).
Odpowiedźcie proszę, bo już nie moge dłużej w tej niepewności
Obserwuj wątek
    • sdomitrz Re: 6td - USG??? 20.02.05, 09:43
      Najlepiej troszeczkę poczekać i zrobić USG, gdy będziesz miała wg obliczeń
      pełne 7 tyg, wcześniej naprawdę lepiej nie robić - tyle tu było postów, że
      aparaty USG czasem nie są dobre, lekarz nie może w tak wczesnym stadium
      wychwycić, czy serduszko bije i czy wymiary zarodka są odpowiednie - ja np.
      musiałam przejść przez kilka dni nerwówy z tego powodu - aparat co prawda
      pokazał, że serduszko bije, ale lekarz nie potrafił właściwie zmierzyć zarodka,
      i powiedział, że dzidzia jest o wiele mniejsza, niż powinna być.
      Drugi raz poleciałam do znanego specjalisty USG już mając pełne 8 tyg i
      wszystko wyszło bez zastrzeżeń - zgodność co do 1 dnia.
      Lekarz ten mi powiedział, że ja to jeszcze małym stresem zapłaciłam za
      pośpiech, a bywa tak, że kobiety w ogóle szału dostają, bo jakiś lekarz nie
      zauważy zarodka i powie, że pęcherzyk jest pusty (czyli wskazanie do usunięcia)
      To dopiero stres.
      A trzeba pamiętać, że nasze nerwy w ciąży odbijają się na stanie dziecka....
      Więc poczekaj trochę :-)
      • zolka79 Re: 6td - USG??? 20.02.05, 10:39
        no wlasnie lepiej poczekac ja dzis mam 38 dc bylam wczoraj i ginelologa i nie
        mogl potwierdzic w 100% do teraz sie denerwuje .bo tak naprwde mdlosci nie mam
        (ale mama moja tez nie miala wiec tym sie nie przejmuje)jedynym objawem jest
        podwyzszona tempreatura i zmieniony calkowicie smak.
      • ma.ry.ja.ne Re: 6td - USG??? 21.02.05, 21:13
        Ja byłam dzisiaj u mojego gin.Też jestem w 6tc.i widziałam na USG mojego
        dzidziusia.Widziałam jak bije serduszko :)
    • loulla Re: 6td - USG??? 20.02.05, 10:45
      no właśnie moja ginolka powiedziała żebym się nie martwiła i przyszła na USG
      tak jak pisałam wcześniej 23.02. to będzie mój 41dc czyli w zasadzie końcówka
      6tc i powiedziała że to nie będzie za wcześnie, ale ja jestem pełna obaw bo
      chciałabym juz na 100% wiedzieć co i jak, a boję się że moze nie być dokładnie
      widać
      • agator3 Re: 6td - USG??? 20.02.05, 11:26
        Jesli to ciaza to w 6tc na usg widac tylko kropeczke z tego co ja wiem.
    • joaska26 Re: 6td - USG??? 20.02.05, 12:29
      A ja moją ciążę miałam już stwierdzoną w 5 tyg tylko że gin wykonał mi ją USG
      dopochwowym. To badanie daje 100%pewność. Było widać 'kropeczkę', mam nawet
      zdjęcie. Teraz jestem juz w 21td i to dzięki temu że wykonałam to badanie tak
      wcześnie, gdyz zaraz po stwierdzeniu ciązy miałam dziwne upławy które gdyby w
      porę nie zostały wyleczone to moglabym stracic moje dzieciątko.Jednak jesli nie
      masz żadnych takich niepokojących objawów to nic sie nie martw.Poczekaj na usg
      i myśl pozytywnie!pozdrawiam
      • patoga Re: 6td - USG??? 20.02.05, 19:53
        Kurcze to mój gin w 7 tygodniu potwierdził ciążę samym macankiem :) Zastanawiam
        się czy teraz (9tc) zrobi mi usg.
        Pozdrawiam
    • dziub3 Re: 6td - USG??? 21.02.05, 13:28
      Ja jestem w podobnej sytuacji. @ miała być 10.02 i do tej pory nic. Byłam u
      gina i nie potwierdził ciąży, jest za wcześnie. Kazał przyjść za 2tygodnie.
      Zrobiłam sobie tylko betę z krwi. Wynik wskazuje że dzidzi tam jest!!! Tobie
      też radzę żebyś nie spieszyła się z pierwszą wizytą. Popełniłam ten błąd i
      teraz tylko niepotrzebnie się zamartwiam tymbardziej,że lekarz napomknął coś o
      pustym pęcherzyku. Trzymam kćiuki,bądź dobrej myśli, jak ja, być może nasze
      dzieciątka urodzą się w tym samym dniu? Pozdrawiam.
    • wieczorynkaaa Re: 6td - USG??? 21.02.05, 13:38
      ja bylam u ginka w 43 dniu cyklu i okazalo sie przez USG dopochwowe ze to 5 -6 tydzien cziazy widzialam bijace serduszko :))))) rozniez mam zdjecia, najwzniejsze jest dobry sprzet no i odpowiedni specjalista znajacy sie na rzeczy :))
    • poloznaa Re: 6td - USG??? 21.02.05, 23:17
      Myślę, że i w 6 tyg ciąży na USG widać byłoby malutką kropeczkę czyli twoje
      dzieciątko. Jednak poczekaj ten tydzień dla pewności lepiej troszkę poźniej.
      Aha ... i pierwsze USG wykonywane jest raczej dopochwowo dlatego przed
      wykonaniem wysiusiaj sie aby obraz był wyraźniejszy. Życzę powodzenia!!!!
      • angelka Re: 6td - USG??? 22.02.05, 13:32
        ja robiłam pierwsze usg 7 tyg od ostatniej @ i zarodek był juz b. widoczny.
        Wioczne serduszko, moja gin okresliła ciązę na 5 tydz,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka