05.04.05, 13:26
Ale jestem przerazona...wczoraj czytalam wlasnie na tym forum o plamieniach o
poronieniach....a dzis sama zuwazylamna na wkladce rózową plamkę co mnie
bardzo przestraszylo...pytalam sie matki powiedziala , ze to normalne ze
kobiecie w 1 trymestrze moga wystepowac takie plamienia jak sie zbliza
okres...nie ufam tym slowom , zapisalam sie do mojego lekarza ale dopiero
mnie przyjmie za 8 dni , dostaje szału co robic czekac?
Obserwuj wątek
    • nusik1 Re: plamienie 05.04.05, 13:57
      Laura a powiedziałaś że plamisz??? Jak nie to dzwoń jeszcze raz. Jeśli nie może
      Cię przyjąć Twój gin to idź do innego ja tak właśnie bym zrobiła. Pozdrawiam
    • mamalgosia Re: plamienie 05.04.05, 14:08
      Absolutnie plamienia nie sa normalne na żadnym etapie ciąży
    • laura_21 Re: plamienie 05.04.05, 14:16
      jak dzownialam nie powiedzialam o plamieniu , poczekam do jutra, jak narazie
      nic mi nie leci , jezeli jutro by sie sytuacja powtórzyla i znowu jakas plama
      to zadzownie
    • aga9960 Re: plamienie 05.04.05, 21:21
      nie lekceważ plamienia. Do lekarza wybierz się jak najszybciej. Ja niestety
      straciłam swoje maleństwo....
    • laura_21 Re: plamienie 05.04.05, 23:33
      kurcze boje sie , narazie sie nie powtórzylo , nic mi nie leci, ale za to jak
      reką odjął 0 nudnosci , ktore codziennie mnie nękały :( dla swietego spokoju
      pójde wczesniej do lekarza , czy usg jest płatne? jak sprawdzic czy z dzieckiem
      wszystko ok?
    • justynaws Re: plamienie 06.04.05, 11:59
      Jeśli chodzi o plamienia...
      W tej chwili jestem w 14 tygodniu ciąży, plamienia były moją zmorą przez
      pierwszy trymestr.
      Co do ich normalności, to owszem są normalne między 7-10 dniem od zapłodnienia
      kiedy zagnieżdża się jajo.
      Zazwyczaj lekarz musi zrobić USG aby sprawdzić czy jajo się nie odkleja, jeśli
      nie każe odpoczywać, jeśli plamienie się powtarza problem jest prawdopodobnie
      poziom hormonów, dostaje się tableteczki i łyka.
      U mnie akurat powodem było odklejanie się łożyska, przy niskiej krzepliwości
      krwi. Na szczęscie tabletki pomogły.
      Na pytanie co robić, jeśli plamienia się nie powtarzają czekaj do wizyty, gdyby
      nasiliły się i miały jasny kolor, a towarzyszyłyby im bóle brzucha zgłoś się do
      lekarza natychmiast.
      Pozdrawiam
      Justyna
      • badarka Re: plamienie 06.04.05, 12:14
        A ja jeszcze dodam, staraj się jak najwięcej odpoczywać, leż ile się tylko da,
        nie noś nic ciężkiego, jednym słowem bardzo bardzo się oszczędzaj. Aż lekarz
        zdecyduje, co dalej.

Na bóle brzucha, jeśli bys miała, można brać nospę. Trzy razy dziennie po dwie
        tabletki, albo 3x1 forte.

I uważaj na siebie :)
    • laura_21 Re: plamienie 06.04.05, 12:19
      Dzis bylam u lekarza , mialam robione usg i wszystko ok :)) powiedzial, ze
      dobrze zrobilam ,ze z tym przyszlam i powiedzial, ze ta plama mogla sie pojawic
      z szyjki macicy bo mam duża nadzerke , ale w razie czego przepisal mi tabletki
      podtrzymujące , lepiej na zimne dmuchac bo jestem w 10 tyg.ciaży a ponoc do 12
      tyg. jest najwieksze ryzyko...no w koncu jestem spokojna , pozdrawiam
      wszystkich gorąco i dzieki za odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka