Dodaj do ulubionych

KIEDY BRZUCH ? :)))

15.04.05, 15:16
chciałabym się dowiedzieć od kiedy było widać u was brzuszek?
jestem osobą raczej szczupłą i zauważyłam,że już(6tc) "wyskoczył mi taki
śmieszny brzuszek malutki"...
gdybym miała więcej ciała to pewnie bym w ogóle nie zauważyła:)

Obserwuj wątek
    • zombi_25 Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 15.04.05, 15:30
      Ja nie jestem szczególnie szczupła, raczej normalnej budowy i od 13 tyg chodze
      juz w spodniach ciążowych. Teraz jestem w 17 tyg i brzuch mam dość spory, w tej
      chwili mam 106cm w pasie a miałam 74cm.
      Pozdrawiam!
      • michulek Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 15.04.05, 15:34
        Ja też jestem szczupła, ale brzuszek pojawił mi się w czwartym miesiącu,
        wcześniej nic nie było widać, pod koniec ciąży miałm trochę ponad 100 cm
        (normalnie ok. 62 cm).Pozdrawiam
    • afonia Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 15.04.05, 15:48
      J ajestem gdzieś w 8 tygodniu a brzuszek mam jak bym była w 5 miesiącu w pracy
      już wszyscy wiedzą a pasie przytyłam parę centymetrów z 68 na 92 cm dużo prawda?
      • anulaaa Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 15.04.05, 16:14
        nie martw się:)
        ja jestem w niecałym 7 a też nie dopinam spodni;P
    • anulka4u Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 15.04.05, 17:55
      witam,
      ja też jestem szczupłej budowy ciała, od początku ciąży przybrałam na wadze 2
      kg i obecnie ważę 54 kg przy moich 165 cm wzrostu, a jest to 18tc :-) Brzusio
      się powoli zacął pojawiać. No, naareeszcie... bo nikt nie chciał mi wierzyć, że
      będziemy mieć dzidziuia ;-P
      Pozdrawiam
      • aisza24 Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 15.04.05, 19:28
        Ja jestem w 17tyg i od poczatku ciazy przytylam dopiero 2 kg,Zawsze bylam
        szczupla i czekalam z niecierpliwoscia,kiedy moj brzusio sie pokaze:)W tym
        tygodniu zauwazylam,ze duzo osob spoglada mi na brzuszek,wiec chyba cos zaczyna
        byc widac,rodzina i znojomi takze mowia,ze teraz to juz widac.
        W pierwszej ciazy ponoc brzuszek zaczyna dopiero byc widoczny wlasnie kolo 4-5
        miesiaca,chcoc nie kazda z nas jest taka sama
        • jasama3 Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 15.04.05, 19:58
          u mnie tez widać brzuch ale od tych strasznych wzdęć które mnie nękają :(
          • anulaaa Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 15.04.05, 20:05
            ja też mam właśnie 165cm wzrostu i ważę 50kilo,ale brzuchol zawsze miałam
            płaski-a rano to nie mogłam patrzeć taki był chudy-a teraz właśnie rano widzę że
            zrobiła się smieszna gruszka;P

• ariana1 Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 15.04.05, 21:00
      Mnie się pojawił brzuszek ok. 19 tyg. a byłam b. szczupła przed ciążą. To
      niemozliwe,zeby urósł już w 8 tygodniu ciąży. Jakim cudem? Dziecko ma zaledwie
      parę mm i macica nie poweksza się jeszcze, więc ten duży brzuszek nie jest
      ciążowy.
      • anulaaa Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 15.04.05, 21:08
        ja nie napisałam że mam wielgachny brzuch...hahaahhahahahahahah
    • agaw00 Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 16.04.05, 11:11
      ja jestem w 12 i spora kulkę mam już od dawna:))w połowie to pewnie spowodowane
      jest wydeciem lub płynami bo rano zawsze jest mniejszy. U mnie brzuszek było
      widac bardzo szybko gdzies od 6 tyg. jestem dośc szczupła ale zawsze miałam
      tędencję do wystającego brzuchola i problemów w jelitami - pewnie dlatego.
    • nalo Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 16.04.05, 14:16
      Ja zaczynam 14 tydzień, a brzuch mam jak w piątym miesiącu... Dodam tylko, że
      jestem szczupła i że nie przytylam jak na razie ani kilograma, choć bardzo
      staram się to zmienić ;) Moja mama też tak miała, więc się nie przejmuję...
      • anulaaa Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 16.04.05, 14:16
        wiadomo-każda z nas jest inna:D
        pozdrawiam serdecznie
    • dobimigdal Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 18.04.05, 16:09
      CZESC ANULAAA!
      JA U SIEBIE OD RAZU ZAUWAZYLAM MALENKI BRZUSZEK,WCALE MI SIE NIE
      WYDAWALO,ZAUWAZYLAM GO OD RAZU!Z NATURY JESTEM BARDZO SZCZUPLA OSOBA,WIEC BEZ
      PROBLEMU ZAUWAZYLAM POWIEKSZONA MACICE.a TAKI WIDOCZNY BRZUSZEK WYSKOCZYL MI
      DOPIERO W 5 MIESIACU CIAZY.POZDRAWIAM
      • fiona_sz Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 19.04.05, 09:59
        Dziewczyny, w 6 czy 8tc nie możecie mieć jeszcze nawet małych brzuszków
        ciążowych, to raczej wzdęcia lub efekt wypełnienia płynami.
        • anulaaa Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 19.04.05, 14:16
          a skąd wiesz-widzialaś?

jejku dziewczyny-jak wy podchodzicie poważnie do wszystiego!
          trochę luzu-już pisałam to kilka razy-nie mam wieliego ciążowego brzucha!
          ale jestem szczupła i tam gdzie wcześniej miałam brzuch powiedziałabym naet
          wklęśnięty(bom szczupła) teraz mam wypukły i to nie jest żadne wzdęcie..

więcej uśmiechu i pogody życia życzę!
          • anulaaa UWAGA!!! 19.04.05, 14:17
            dziewczyny-mam zdjęcie na którym widać jak się zmienia brzuch-jak chcecie
            zobaczyć jak wygląda brzuch dosyć szczupłej osoby w całej ciąży(np.w ok.10tc-tak
            w 10!!!) to dajcie znać na maila-wyślę wam:D

mój mail: anidemon@wp.pl
            • minuszka Re: UWAGA!!! 22.04.05, 16:05
              anulaaa napisała:

> dziewczyny-mam zdjęcie na którym widać jak się zmienia brzuch-jak chcecie
              > zobaczyć jak wygląda brzuch dosyć szczupłej osoby w całej ciąży(np.w ok.10tc-
              ta
              > k
              > w 10!!!) to dajcie znać na maila-wyślę wam:D
              Ja poprosze: minuszka13@tlen.pl
              >
              > mój mail: anidemon@wp.pl
          • marcia81 Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 24.04.05, 17:35
            Zgadzam sie z toba. Ja tez jestem szczupla i brzuszek juz mam widoczny, nie
            jakis wielgasny, ale juz we wszystkich spodniach guzika niedopinam. Kazda
            kobieta jest inna.
    • aniarad1 Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 24.04.05, 14:32
      Witaj,
      Ja jestem średniej budowy i nadal, w 15 tyg chodzę w spodniach sprzed ciąży,
      niektóre jeansy tylko musiałam odstawić bo ciasnawo w nich. Ale u mnie ( to
      druga ciąża) tym razem brzuszek pojawia się wolniej niż 3 lata temu. Ja troszkę
      widzę, ale np. w pracy pytają, gdzie ten Twój brzuszek?? :)

Pozdrawiam
      Ania
      Oliwka
      Dzidziuś
      src="lilypie.com/days/051014/0/0/1/+10" alt="Lilypie Baby Ticker"
      border="0" /></a>
    • malta25 Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 25.04.05, 09:03
      Mi tak troche "wywalilo"w 15-tym tygodniu.Teraz jestem w 20-tym i troche
      brzuszek urusl,ale nie jest duzy.Wyglada,jakbym sobie dobrze pojadla.Musialam
      przedwczoraj kupic ciazowe spodnie, bo w starych mi ciasnawo bylo i nie
      chcialam meczyc dzidulka:-)
      • azak2 Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 26.04.05, 10:05
        dziecka jeszcze nie meczysz, ono ma sporo miejsca, raczej to Ty sie meczysz w
        ciasnych spodniach.

Ja jutro bede w 13 tyg c i tez mi ciasnawo w niektorych spodniach, ale raczej
        przez wzdecia. Spodni ciazwoych jeszcze nie kupuje. Na szczesie sporo z moich
        spodni byla zawsze zbyt duza w pasie ( wysoka i szczupla jestem) wiec teraz w
        sam raz beda :)

pozdrawiam
        • swietlik111 Re: KIEDY BRZUCH ? :))) 28.04.05, 21:47
          od tygodnia mam trochę brzuszka :) rano jest oczywiście mniejszy, ale całkiem
          to już nie znika, tak że rodzina już dobrze to zauważa :) przytyłam narazie 2
          kg, w pasie mam 75cm, a miałam jeszcze tydzień temu 72cm, a brzuszek utrzymuje
          się koo 84cm. :) Aha - to 14 tydzień ciąży :)

pozdrawiam :)))

nie mogę się już doczekać na większy brzuszek i na ruchy dzidziusia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka