24.04.05, 08:35
Witam przyszłe mamy jak i te obecne :) jestem w 12 tygodniu ciąży i bardzo
męcza mnie zaparcia :( czy mozecie mi cos poradzic?? Byłam z tym u lekarza ale
powiedzial mi ze mam sama sobie z tym poradzic bo tabletki przeczyszczające są
szkodliwe!! prosze o rade :) pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • aga299 Re: ZAPARCIA 24.04.05, 10:43
      wiedzma82 napisała:

> Witam przyszłe mamy jak i te obecne :) jestem w 12 tygodniu ciąży i bardzo
      > męcza mnie zaparcia :( czy mozecie mi cos poradzic?? Byłam z tym u lekarza ale
      > powiedzial mi ze mam sama sobie z tym poradzic bo tabletki przeczyszczające są
      > szkodliwe!! prosze o rade :) pozdrawiam :)
      czesc
      wiedzma!
      ja proponuje czopki glicerynowe(pytaj w aptece) zapewniam ze sa one bezpieczne
      i napewno pomoga pozdrawiam
      • swietlik111 Re: ZAPARCIA 24.04.05, 11:19
        czopi są niezłe, ale mi póki co pomaga picie wody na czczo, trochę ruchu,
        czasem siemę lniane... Wiem że dobre są też suszone śliwki namoczone na noc i
        rano je zjeść (tak kilka, zacząć mozna od 3 ;) ) Lekarz mi to właśnie poradził.
        Ja nawet przed ciążą miałam takie problemy a teraz jeszcze się nasiliły.
        Oczywiście duże ilości owoców i warzyw też działają, marchewka reguluje,
        jabłko... Ale na każdego działa co innego, musisz popróbować. Najlepiej na mnie
        działa jak się zdenerwuję ;) I teraz mi troszkę pomogło, bo biorę Hemofer
        (żelazo) na hemoglobinę i to też działać może rozwalniająco, jako skutek
        uboczny.

pozdrawiam :)*
        Dominiq (13tc)
        • jezzmam Re: ZAPARCIA 24.04.05, 17:11
          Mi od miłego początku pomagaja owoce i warzywka-tylko nie banany-plus codziennie rano na czczo zalane wrzątkiem wieczorem suszone sliwki bez pestek-bo nie trzeba ich gotować-REWELACJA polecam.

Moje szczęście tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;42/st/20050622/dt/7/k/daae/preg.png
          • mamaanieli Re: ZAPARCIA 24.04.05, 17:25
            Polecam też jogurt danona actiregularis. Działa cuda, a było ze mną kiepskawo.
            POZdrawiam.
        • dziub3 Re: ZAPARCIA 25.04.05, 07:05
          Żelazo ( a HEMOFER to preparat żelaza) może działać zapierająco a nie
          przeczyszczająco.
          • swietlik111 Re: ZAPARCIA 25.04.05, 08:25
            może działać i tak i tak, na mnie działa bardziej przeczyszczająco. może to i
            lepiej :)
            • patoga Re: ZAPARCIA 25.04.05, 09:19
              A mi nie pomagająani owocki, ani warzywka, ani pełnoziarniste pieczywko, ani
              mussli, ani śliweczki, ehh czego nie próbowałam :) Ale za to jak wypiję sobię
              przed obiadkiem 250 m l (aż tyle :) jogurtu z czarnej pożeczki, z kawałkami
              tychże owocków, to nasępnego dnia przeczyszczenie mam gwarantowane, oczywiście
              nie stosuję codziennie żeby nie przesadzać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka