05.09.05, 18:28
Dziewczyny chciałam poczekać z założeniem tego wątka, po wizycie u lekarza,
który już w 100% potwierdzi ciąże. Test robiłam 29 sierpnia i wyszły II
kreseczki. Termin, który sama sobie wyliczyłam to 3 maja i wypada w moje
urodzinki. Teraz czekam na nowe mamusie:-).
Obserwuj wątek
    • gosiek289 Re: MAJ 2006 05.09.05, 19:13
      Też się dołączam -termin - wyliczony 03.05.2005 - do gina idę 19.09.2005
    • gosiek289 Re: MAJ 2006 05.09.05, 19:14
      Ciekawe rzeczy są na :
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33394
    • kasia2705 Re: MAJ 2006 08.09.05, 06:41
      Ja sama jestem z 27.maja a moj termin przypada na 14. :)))) tez sie dopiero co
      dowiedzialam :)))
      Do lekarza ide 27.wrzesnia

Buziaki!
      Kasia
      • nadjeschda Re: MAJ 2006 08.09.05, 09:13
        Czesc dziewczyny.
        Ja juz u lekarza bylam.
        Fotke dzidzi widziałam ::))))
        Termin mam na 01/05/2006

Jak sie czujecie?
        Mnie strzaaasznie bolą cycki-chyba bede spała w staniku. Czuje sie jakbym miała
        dwa kamloty doklejone. Poza tym tylko wczesniej chodze spac, a rano wstac nie
        moge po 10 godz snu, gdzie normalnie wystarczało mi 7h.:)
        Mdłości zero, za to apetyt że hej. Pożeram wszystko:))i martwie się ze mi
        dupsko rosnie
        Nastepna wizyte gin wyznaczył na początek października>
        pozdrawiam serdecznie:)))))
        • lorunia Re: MAJ 2006 09.09.05, 14:42
          Ja mam mdłości, ale jeszcze nie wymiotuje. Na jedzenie patrzeć nie mogę, bo
          zaraz niedobrze się robi. Kuchnie omijam szerokim łukiem, najchętniej spałabym
          cały dzień ale nie mogę bo się ucze. Jeszcze tylko 4 dni i ide do lekarza, mam
          wielką nadzieje, ze wszystko dobrze z moim malenstwem. Ja właśnie jestem w 7
          tygodniu.

Moja zachcianka, która jedyna do tej pory wystąpiła, była kiełbasa gotowana.
          Jadłam ją na śniadanie, obiad kolacje. Mało jem, a rodzice mówią, że przytyłam.
    • lorunia Re: MAJ 2006 15.09.05, 20:40
      Byłam dzisiaj u lekarza termin na 4 maja, pęcherzyk ciążowy z widocznym echem
      zarodka. Miał 9 mm tak się cieszę, że wszystko dobrze i na swoim miejscu. Teraz
      za dwa tygodnie znowu wizyta i jak wszystko będzie dobrze to założą mi karte
      ciąży. Pozdrawiam.
    • patrycjabl79 Re: MAJ 2006 13.11.05, 15:12
      Zapraszam wszystkie przyszle mamy majowe 2006:)
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33394
    • lolatka Re: MAJ 2006 30.12.05, 19:11
      No to majówką jestem i ja :D
      Termin mam na 21 maja 2006. Moja gin wyliczyła ten termin chociaz i się zdaje
      że raczej później, ale ona po badaniu USG stwierdziła że wyliczyła
      perfekcyjnie, że wszystko rozwija się własnie tak jak w 17 tyg (bo wtedy byłam
      u niej ostatnio). Jejka jakie to fajowe uczucie oglądać Kruszynkę na ekranie.
      Wpradzie bardziej musi działać wyobraźnia bo ten obraz taki "niepewny", ale
      radość jest wielka. A wiecie jaka ciekawostka? Moja Kruszynka była już ze mną w
      Turcji - hihihi - byłam na delegacji na początku wrzesnia jak dopiero
      podejrzewałam że chyba jestem w ciązy. No ale Kruszynce chyba się tam nie
      podobało bo miałam cały czas mdłości - hihi - a już turecka kawa to po prostu
      okropność. Kawy nie tykam do dziś - wybór Kruszynki:). Następną wizytę mam 5
      stycznia i na razie kształcę się w byciu mamusią. I dlatego trafiłam na forum.
      Fajnie że takie jest. Pozdrowionka majóweczki. Czyż maj to nie piękny czas na
      pojawienie się Kruszynki na świecie? :D
      • karolah2 Re: MAJ 2006 08.01.06, 12:24
        Witam wszystki kobietki :) mam taki mały problem...jak czytam jak wy piszecie
        to wydaje mi się,że urodzę szybciej :) chodzi o to,ze na USG wychodzi,że jestem
        w 21 tc,a termin mam dopiero na 24 maja! z miesiączki wychodzi,że na 14
        kwietnia! więc czym sie kierować???
        • kropka1005 Re: MAJ 2006 08.01.06, 12:41
          ja nie bardzo mam pojęcie ale myślę że największe bedzie miał Twój ekarz i on
          powinien Ci powiedzieć jak to widzi. swoja droga to niezły rozrzut...
          • kropka1005 Re: MAJ 2006 09.01.06, 18:07
            lolatko coś mi się z gg robi i nie wiem czy przyszła moja wiadomość.mam dla
            ciebie wyjaśnienie tych skrótów z usg.daj znać jak bedziesz chciała.
    • oli_2004 Re: MAJ 2006 02.01.06, 08:14
      Witam
      Mój termin porodu (zakładany) to 14 maj :) więc pasuje do tego wątku :))) Jutro
      wybieramy się na USG 3D wiec chyba poznam płeć dziecka.Jecyne co mnie martwi to
      wydzielina z piersi.Wiem że to nie mleko bo to za wcześnie ale mam tego troszkę
      za dużo i samo wycieka :( Koszmar będę musiała kupić wkładki laktacyjne!!!
      napiszcie czy już znacie płeć dzidziusia :)))
      Pozdrawiam
    • kropka1005 Re: MAJ 2006 02.01.06, 14:03
      cześć dziewczyny, mój termin jest na 21 05. ciesze sie strasznie.to mój
      pierwszy dzidziuś. za 3 tyg usg i diwiem się czy chłopczyk czy dziewczynka.
      Zeby tylko wszystko się udało. pozdrawiam.
    • lolatka Re: MAJ 2006 02.01.06, 18:06
      No własnie, poznać płeć dziecka czy też zachować atmosferę cudu do końca? Lada
      dzień mam wizytę u lekarza i własnie się zastanawiam czy pytać o płeć. Wszyscy
      dookoła mówią że i tak będzie chłopiec - hihihi - nie wiem skąd oni to wiedzą.
      • kropka1005 Re: MAJ 2006 02.01.06, 18:45
        no właśnie.też sie długo zastanawiałam, właściwie byłam przekonana, ze nie chce
        wiedzieć ale maż mnie przekonał. Tak bardzo zależy mu zeby się dowqiedzieć no
        bo co on zrobi jak bedzie szedł ulicą i bedzie przechodził koło sklepu z
        ubranakmi i nie bedzie wiedział jaki kolor ma kupić:-)jak mu się cos strasznie
        spodoba. i wiesz u mnie też wszyscy mówia, że bedzie chłopak. a jutro ide do
        lekarza bo xle się czuję mam taki ucisk w podbrzuszu ze martwi mnie to, boli
        przy chodzeniu i siadaniu.zeby tylko było wszystko dobrze z malenstwem
    • lolatka Re: MAJ 2006 03.01.06, 13:07
      Ale wiecie że czasem Maleństwa są sprytne i tak sie układają że nie da się
      określić płci? Hihi - to dopiero jest wesoło.

No i jak Kropka? Juz wiesz? Mam nadzieję, że te bóle to tylko szturchnięcia od
      bobaska :)Trzymam kciuki, zeby wszystko było ok.

A propos tych ruchów dziecka - to jak wyczuć że "to" jest to? Ja własnie
      zaczęłam 20 tydzień i jestem ciekawa czy wreszcie poczuję moje Maleństwo i czy
      rozpoznam znaki:). Jak to było albo jest u was?
      • kropka1005 Re: MAJ 2006 03.01.06, 14:04
        cóż. Kamień z serca!!! Wszystko w porządku z Maleństwem.mam sobie wolno i
        spokojnie "senatoryjnie"żyć. ruchy?trudno mi powiedzieć czy to to ale ze 2 razy
        mi się udało odczuć przewalanie w brzuchu - całkiem miłe uczucie. :-)też mam 20
        tydzień (i 3 dni)i pierwszy raz poczułam coś takiego ze 4 dni temu. Więc nie
        wiem czy nadaję się na kompetentną osobe by Ci lolatko powiedzieć.
    • lolatka Re: MAJ 2006 05.01.06, 12:18
      Hihi. 20 tydzień i 3 dni to dokładnie jak ja w dniu dzisiejszym :) Może
      spotkamy się na prodówce - hihihi. Byłam dzisiaj u ginekologa i wsłuchiwałam
      się w "walenie" serca mojego Maleństwa. Ale daje czasu :) 150 uderzeń na
      minutkę :D Ginka chwaliła Maleństwo, że robi postępy. Ja za to robię zbytnie w
      tyciu - hihihi. Powinnam przytć 2 kg co miesiąc ale wrócił mi apetyt na
      słodycze i przytyłam 4 kg. Ale mam to wybaczone ze względu na święta - hihihi.
      Troszkę badania mi osłabły więc dostałam żelazo do wcinania. No i pierwszy raz
      nie robiła mi USG. Troszku się zdziwiłam - ale nie zapytałam czemu :/
      No więc z tymi ruchami to chyba rzeczywiście jesttak jak mówisz kropeczko, to
      takie trzepotanie skrzydeł motyla - hihihi - w naszym wieku ciązy to już mają
      prawo i obowiązek sie pojawić:). Pozdrawiam cieplutko.
      Byle do wiosny :)
      • kropka1005 Re: MAJ 2006 05.01.06, 15:25
        cóż wczoraj czułam Maluszka strasznie intensywnie - super!czuję go już
        codziennie zawsze wieczorem gdy kładę sie do łóżka. A gdzie bedziesz rodzić
        Lolatko?i powiedz mi jeszcze czy za kazdym razem mas zreobione usg gdy jesteś u
        lekarza? ja chodze do mojego co miesiąc ale miałam dopiero 2. 17 stycznia mam
        kolejne. Znasz już płeć Maleństwa? Ja dowiem się niebawem.
      • kropka1005 Re: MAJ 2006 05.01.06, 16:11

chetnie też pogadam na gg3135171
    • kropka1005 Re: MAJ 2006 05.01.06, 16:15
      ja też zamias najpierw spytać z jakiego miasta jesteś to pytam gdzie rodzisz.
      coś jestem zakrecona ostatnio, ale szczęśliwa:-)
      chetnie pogadam na gg3135171
    • lolatka Re: MAJ 2006 06.01.06, 09:58
      No do tej pory USG miałam robione co miesiąc. Tylko teraz nie robiła mi USG
      tylko słuchałyśmy serduszka Maleństwa. No i własnie dlatego nie znam jeszcze
      płci. Ale przyjęłam taką zasadę - że ja nie naciskam zpytaniem i jak ginka mi
      powie to będę wiedziała a jak nie to będzie to tajemnicą do maja :).
      Pewnie że możemy pogadać na gg - 515014.
    • agatkaprz Re: MAJ 2006 06.01.06, 10:57
      witam mamusie ja tez mam termin na maja i podobno to bedzie synus
    • kropka1005 Re: MAJ 2006 06.01.06, 13:31
      No częśc dziewczynki, jak tam u was maleństwo się już wierci?Ja płeć poznam za
      2 tygodnie i jestem strasznie ciekawa choć początkowo nie chciałam wiedzieć ale
      w końcu...dlaczego czekac na niespodziankę do maja skor można mieć ją już w
      styczniu?Fajnie miałaś lolatko że co mieśiąc robili Ci usg...ja tylko 2 razy
      mogłam popatrzeć na moje Maleństwo...Ale już niedługo...Dziś przywiozłam wózek
      od kuzynki - piorejego pokrycie, i jeszcze pare drobiazgów.Miło czekać na
      dzidziusia...No i słucham w miedzyczasie spokojnej muzyki...Enya jest super.A
      brzuszek rośnie...
      chetnie pogadam na gg3135171
    • gaszka83 Re: MAJ 2006 02.02.06, 19:39
      No ot ja sie dopiesuje !!!!!!!! Termin na 2 maja !!!!!!!!!!!!
      • kropka1005 Re: MAJ 2006 02.02.06, 21:25
        witaj w gronie wiosennych mamuś:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka