nati_28 03.01.06, 18:38 Mam pytanie, słyszałam, że przebywając na L-4 w czasie ciązy, pomniejszony zostanie o ten okres urlop macierzyński. Czy któraś z was wie coś na ten temat. Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agula606 Re: urlop macierzyński a L-4 06.01.06, 13:32 Bzdury. osoba, która takie rzeczy opowiada, kompletnie nie zna się na prawie pracy. Urlop macierzyński i L4 nie mają ze sobą nic wspólnego. Odpowiedz Link
agnspi Re: urlop macierzyński a L-4 19.01.06, 13:01 Oczywiście że to bzdury! Co prawda czasem mają coś wpólnego urlop macierzyński i L4, ale w sensie pozytywnym. Ja pracuję w szkole i jestem na L4, a za L4 w czasie ferii zimowych - czyli przysługującego mi urlopu - otrzymam dodatkowe 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego. Poza tym na okres ciąży przysługuje 9 miesięcy L4. Więc się nie martw, tylko korzystaj. Zdrowie Twoje i Maleństwa jest najważniejsze! Odpowiedz Link
yenna80 Re: urlop macierzyński a L-4 21.01.06, 16:24 dolaczam sie do wczesniejszych wypowiedzi, L4 w czasie ciąży nie ma wpływu na wymiar urlopu macierzynskiego, który obecnie wynosi, bodajze, 5 miesięcy. Pozdrawiam, trzymajcie sie cieplutko!!! i duzo zdrówka zycze !!! Odpowiedz Link