Dodaj do ulubionych

testy ciazowe

29.01.03, 17:00
czy test quick vue robiony z porannego moczu w dzien po spodziewanej
miesiaczce daje wynik wiarygodny
wczoraj powinnam dostac okres, dzisiaj robiony test dal wynik negatywny, mam
nadzieje, ze to przez olbrzymi stres okres mi sie opoznia
moze polecicie jakies inne wiarygodne testy??
Obserwuj wątek
    • basia.m Re: testy ciazowe 29.01.03, 18:16
      najlepiej zrób sobie badanie beta-HCG z krwi ( ale mniej więcej dopiero po
      tygodniu od ewelnualnego poczęcia). najbardziej wiarygodny test ciążowy.
      pozdrv.
    • agawa3 Re: testy ciazowe 30.01.03, 00:57
      Każda ciąża jest inna. U mnie w przypadku pierwszej ciąży test (Quick View) był
      negatywny jeszcze 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki, dopiero tydzień
      później pokazała się kreseczka. Natomiast o drugiej ciąży, dzięki takiemu
      samemu testowi dowiedziałam się już cztery dni przed terminem miesiączki.
      Pozdrawiam.
      • brzoza12 Re: testy ciazowe 30.01.03, 13:38
        a moze sa jakies inne testy godne polecenia?? np takie ktore nie wymagaja
        porannego moczu?? czy czytalyscie moj wczesniejszy watek??myslicie, ze w mojej
        sytuacji ciaza jest w ogole mozliwa??
    • zzzuzia Re: testy ciazowe 05.02.03, 11:56
      Mam znajomą, której dopiero w trzecim teście wyszło, że jest w ciąży, a robiła
      je w odstępach paru godzin. Mi wyszedł test pozytywnie, ale to już było ładnych
      parę dni po spodziewanym terminie:) Pozdrawiam:)
      • lidqa Re: testy ciazowe 05.02.03, 15:46
        Gdyby ci test wyszedl to bylby to bardzo prawdopodobny wynik ale jesli ci nie
        wyszedl to jeszcze nic nie znaczy. Moglas miec przesunieta owulacje i jeszcze
        za wczesna jest ta ciaza zeby ja wykryl test. Poczekaj tydzien najlepiej i
        powtorz test albo zob bea HCG bo to wykryje nawet kilku dnoiowa ciaze:)
    • planetka Re: testy ciazowe 07.02.03, 18:50
      Quick Vue jest jednym z testów, który najwcześniej wykrywa ciążę. Na opakowaniu
      jest napisane, że już 6 dni po zapłodnieniu może dać wynik pozytywny, ale na
      stronie producenta jest mowa o 10-11 dniach. A tak naprawdę to jest to sprawa
      indywidualna każdej kobiety.
      Mam nadzieję, że kolejny test da taki wynik, jaki byś chciała.
      Pozdrawiam,
      Planetka
      • anna.28 Re: testy ciazowe 07.02.03, 20:37
        Testy, które szybko wykrywają ciążę (te 6-dniowe) są skuteczne, ale może się
        zdarzyć, że test wykaże ciążę po kilku dniach od zapłodnienia, a potem i tak
        pojawi się miesiączka. To dlatego, że bardzo wczesne ciąże często kończą się
        samoistnie (niektóre poradniki podają, że tak się dzieje z połową poczęć, może
        to dlatego średnio czeka się kilka miesięcy na zajście w ciążę). Lepiej więc
        poczekać do dnia spodziewanej miesiączki, żeby nie przeżyć niepotrzebnie szoku
        lub rozczarowania. Pozdrawiam ciepło wszystkie przyszłe i obecne mamusie!
        • sirka Re: testy ciazowe 11.02.03, 16:56
          witam po raz pierwszy na tym super forum
          również mam pytanie co do testów
          wczoraj po 30 dniu cyklu (normalnie okres mam w 26-30)zrobiłam test cards Qs
          po odczekaniu 3 minut nie było upragnionej czerwonej kreseczki ale po około 10
          minutach pojawił sie jakby jej cień... myśląc że może to jakis cień z foli
          zabezpieczającej, zerwałam ją i po kolejnych kilku mintuach pojawiła się
          bladorózowa kreska, czy zerwanie folii ma wpływ na wynik czy cień kreski może
          dawać szansę na istnienie ciązy????
          proszę o radę ( a może mam zwidy, bo za bardzo pragnę dziecka?? )
          to było 7 podejście
          codzień mierze temperaturę, ciągle utrzymuje się dość wysoka
          pozdrawiam
          • anna.28 Re: testy ciazowe 11.02.03, 17:16
            Jeżeli kreseczka pojawiła się w tym miejscu, gdzie powinna (obok niebieskiej)
            to raczej na pewno to! Gratulacje. Natomiast ja też miałam kiedyś taką
            sytuację, że wypatrzyłam cień różowej kreski, ale trochę poniżej tego miejsca.
            I to jest na każdym teście, bo pod spodem jest coś takiego różowego. Sprawdź
            jeszcze za dwa, trzy dni, wtedy będziesz miała pewność. Powodzenia!
            • sirka Re: testy ciazowe 11.02.03, 18:22
              dziękuje za szybką reakcję i słowa otuchy

w Walentynki zrobimy z mężem jeszcze raz test i się okaże
              pozdrawiam
      • partyzant00 Re: testy ciazowe 18.02.03, 15:38
        planetka napisała:

> Quick Vue jest jednym z testów, który najwcześniej wykrywa ciążę. Na
        opakowaniu
        >
        > jest napisane, że już 6 dni po zapłodnieniu może dać wynik pozytywny, ale na
        > stronie producenta jest mowa o 10-11 dniach. A tak naprawdę to jest to sprawa
        > indywidualna każdej kobiety.
        > Mam nadzieję, że kolejny test da taki wynik, jaki byś chciała.
        > Pozdrawiam,
        > Planetka

Hej, a ile kosztuje Quick Vue? A mogłabyś podać tą stronę producenta?
        • planetka Re: testy ciazowe 19.02.03, 18:21
          partyzant00 napisał(a):
          > Hej, a ile kosztuje Quick Vue? A mogłabyś podać tą stronę producenta?

Quick Vue kosztuje ok. 13 złotych (+-2 - w zależności od apteki). A strona
          producenta to: www.quidelpoland.com/ciaza.html
          • partyzant00 Re: testy ciazowe 20.02.03, 20:18
            Serdeczne dzięki! Pozdrawiam.
          • aniapell Re: testy ciazowe 21.02.03, 08:39
            U mnie dopiero trzeci test i to w piatym tygodniu wykazal ciaze. Dwa tygodnie
            po terminie spodziewanej miesiaczki. Wczesniej ( w dzien przewidywanego
            krwawienia i tydzien po terminie) wszystkie wskazywaly jedna kreseczke. Mysle
            wiec, ze nie ma tu zadnej reguly, u kazdej z nas jest to indywidualne.
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka