Dodaj do ulubionych

stan zapalny

13.07.06, 15:03
Witajcie!
Bardzo prosze o rade Dziewczyny, ktore w czasie ciązy borykaja/borykaly sie
ze stanem zapalnym. Od dwoch dni boli mnie podbrzusze i odczuwam pieczenie
przy oddawaniu moczu. Probowalam przemywac rumiankiem, ale nie pomaga. Przed
ciaza radzilam sobie naparami z rumianku, ale w ciazy nie mozna...
Co robic? Czego moge uzyc w 1szym trymestrze, zeby nie zaszkodzic Bobaskowi?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc!
Obserwuj wątek
    • ela696 Re: stan zapalny 13.07.06, 15:25
      Zależy czego masz stan zapalny? Jeżeli to pęcherz to można brać Urosept, Urosan
      lub wyciąg z żurawiny. Najlepiej jednak idź najpierw do lekarza.
      • borri Re: stan zapalny 13.07.06, 15:45
        Domyslam sie tylko, ze to stan zapalny pecherza. Przy oddawaniu moczu bardzo
        mnie piecze. Niepokoi mnie tez bol podbrzusza, ale wizyte u lekarza mam dopiero
        za kilka dni. Pozdrawuam.
        • agaw00 Re: stan zapalny 13.07.06, 17:27
          jezeli to stan zapalny pochwy to dopadło cie najczęssze dizadostwo w ciazy po
          pierwsze myj bardzo często to miejsce płynami do higieny intymnej i dokładnie
          osuszaj nos malutkie wkładki i zmieniaj często dla złagodzenia pomaga miejscowo
          czasami clotrimazol(clotrimazolum) ale i tak musisz isc do lekarza które
          przepisze globulki dopochwowe dla kobiet w ciazy(osobiscie polecam
          lactovaginal) mozna stosowac przy lekkiej chorobie i profilaktycznie raz na
          tydzien....ja miałam ciagle z tym problem i to było super ale jak sie potem
          okazalo mam alergie na lateks tj rekawiczki których uzywał mój gin i musiał je
          zmienic na zwykłe gumowe a mi przeszło wszystko od razu
          • borri Re: stan zapalny 13.07.06, 18:43
            Bardzi Ci dziekuje, zastosuje sie do Twoich rad. Mam nadzieje, ze to szybko
            przejdzie i nie jest grozne dla Dziecka. Pozdrawiam serdecznie :)
            • ola33333 Re: stan zapalny 13.07.06, 20:49
              Moj lekarz powiedzial, ze na zapalenie pecherza w ciazy to trzeba pic 3 litry
              plynow dziennie, zeby sie bakterie wyplukaly. Przede wszystkim wode i specjalna
              herbate (w aptece powinni Ci poradzic jaka najlepsza). Ale przede wszystkim
              idz jak najszybciej do lekarza, badanie moczu jest konieczne. Nie czekaj !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka