Dodaj do ulubionych

9 tydzień a kawa

11.12.03, 10:02
słuchajcie jak macie z kawą
ja pijam jedną dziennie z mleczkiem
podczas pierwszej ciąży nie piłam
teraz nie mogę się powstrzymać
Obserwuj wątek
    • pandora_ Re: 9 tydzień a kawa 11.12.03, 12:50
      Nie rezygnuj, jesli nie musisz (nadcisnienie, problemy trawienne, itp) - pij
      troche slabsza, "sniadaniowa" (mieszanka ze zbozowa), z mleczkiem - ja tez
      lubie sie napic kawy, nie 5-6 jak przed ciaza, bo mnie odrzucilo pierwsze 3
      miesiace, ale teraz trzy razy w tygodniu sobie machne kubaska, tym bardziej ze
      naleze do typu zombie (cisnienie 100/55). Widze tez, ze moja dzidzia "lubi"
      kawe, bo o ile na poczatku po kawie umieralam ze zgagi, to teraz czasem mam po
      prostu ochote, tak jak na przyklad na zolty ser :)
    • ihalas Re: 9 tydzień a kawa 11.12.03, 14:49
      Ja też jestem w 9 tygodniu, ale mnie odrzuciło od kawy, chociaż przed ciąża
      piłam jej sporo. Mam niskie ciśnienie i bez tego nie mogłam funkcjonować. Mnie
      natomiast ciągnie do herbaty. Ciągle mam na nią ochotę. Niestety nie toleruję
      owocowych i tych dla kobiet w ciąży. Przez cały dzień piłabym herbatę z cytryną
      i z cukrem.Wiem, że picie herbaty też nie jest wskazane w ciąży, dlatego
      wypijam tylko jedną dziennie do śniadania.
      A co ciekawe, odrzuciło mnie też od wody mineralnej.Oczywiście staram się pić,
      jak jestem bardzo spragnina. Smakuje mi tylko sokiem owocowym i tylko ta
      gazowana, bo niegazowanej w ogóle nie przełknę.
      Pozdrawiam
      Napisz jak się czujesz? Jak tam z nudnościami? Na kiedy masz termin porodu?
    • marzena.kubinska Re: 9 tydzień a kawa 12.12.03, 12:06
      właśnie popijam...:)
      chorujemy z dzidzia na nadciśnienie indukowane ciążą co prowadzi do gestozy
      i powiem ci ciekawostke: ŻADNA TABLETKA (których biore niemalo)NA OBNIŻENIE
      CIŚNIENIA NIE WPŁYWA NA MNIE TAK JAK KAWUCHA Z MLEKIEM!!! dlaczego? oczywiscie
      to sprawdzilam i :
      jesli pijesz kawe regularnie a chociaz by czest a nie jednorazowo , organizm
      przyzwyczaja sie do tego napoju i nie podwyzsza cisnienia a je reguluje, troche
      absurdalne ale nie ryzykowalabym w mojej sytuacji, jesli chodzi o szkodliwosc
      kofeiny i innych smieci ktore sa w kawie to jest faktycznie szkodliwe, ale
      mysle ze jesli nie przesadzasz to nic nie bedzie wszystkie pierworodki i
      nietylko jakie znam pily kawe w ciazy i jest ok .
      pozdrawiam i przesylam buziaczki
    • lemone Re: 9 tydzień a kawa 14.12.03, 16:46
      no wlasnie, ja tez nie moge odmowic sobie kawy :(
      a moze bezkofeinowa????
      chyba mniejsz szkodzi dziecku... jak myslicie?
    • margarettka Re: 9 tydzień a kawa 15.12.03, 14:09
      Witam,
      Ja przez pierwsze 3 miesiace ciazy nie moglam patrzec na kawe, a teraz wrecz
      przeciwnie. Pije srednio 1 dziennie, z ekspresu, z duza iloscia mleka, czasem,
      gdy mam wyjatkowa ochote, to nawet 2. Nie sadze, zeby moglo to bardzo
      zaszkodzic dzidziusiowi i z tego co wiem, to naprawde mnostwo kobiet pije kawke
      w ciazy i wszystko jest ok. Grunt, to wszystko z umiarem
      Pozdrawiam
      Gosia i 30 tyg Ignas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka