roger79 30.05.07, 12:38 Witam, Jak napisać korzystając z czeskiego układu klawiatury wielkie litery ě, š, č itd.? Nie znalazłem też tego na forum tu. Kombinacje, które próbowałem, mi nie wychodzą. Będę wdzięczny za odpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bohemia1 Re: duże litery 30.05.07, 13:20 hej, Musisz wcisnac Caps Lock + odpowiednia cyfra (w zaleznosci ktora litere potrzebujesz). Milego pisania! roger79 napisał: > Witam, > Jak napisać korzystając z czeskiego układu klawiatury wielkie litery ě, š, č > itd.? Nie znalazłem też tego na forum tu. Kombinacje, które próbowałem, mi nie > wychodzą. Będę wdzięczny za odpowiedź. Odpowiedz Link
sieczu Re: duże litery 30.05.07, 21:34 Sa dwa sposoby 1. Wciskasz CAPS LOCK plus klawisz cyfry, pod ktora kryje sie mala litera. Nie wiem czy dziala na wszystkich ukladach klawiatury. CAPS LOCK plus 3 rowna sie Š 2. Trzymajac nacisniety lewy SHIFT naciskasz ostatni klawisz przed BACKSPACE. Dalej trzymasz tylko lewy SHIFT i naciskasz klawisz zwyklej litery, czyli naprzyklad, s,c. Wychodzi Š,Č Odpowiedz Link
thomaa Re: duże litery 31.05.07, 21:57 sieczu napisał: > Sa dwa sposoby > > 1. Wciskasz CAPS LOCK plus klawisz cyfry, pod ktora kryje sie mala litera. Nie > wiem czy dziala na wszystkich ukladach klawiatury. CAPS LOCK plus 3 rowna sie Š > > 2. Trzymajac nacisniety lewy SHIFT naciskasz ostatni klawisz przed BACKSPACE. > Dalej trzymasz tylko lewy SHIFT i naciskasz klawisz zwyklej litery, czyli > naprzyklad, s,c. Wychodzi Š,Č w ukladzie programisty nie dziala... i szczerze mowiac nie wiem, co dziala. Ja zrobilam sobie "na sztuczno" dowiazania klawiszowe takie, jak mi odpowiadaja... Odpowiedz Link