lindaaa 15.05.06, 00:54 tutaj. Zostanę na dłużej. Tym bardziej, że zauważyłam, że to Wasze forum jest strasznie zmaskulinizowane;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arczi-kalisz i dobrze. 15.05.06, 01:01 i dobrze. Mamy nadzieję, że Twoja obecność spowoduje zmiejszenie współczynnika maskulinizacji chociaż o trochę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: i dobrze. 15.05.06, 16:56 Czy masz cos ciekawego do powiedzenia z feministycznego punktu widzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: i dobrze. 15.05.06, 19:03 Na pewno nie komuś, kto uważa, że się WPYCHAM na forum Kalisz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=232&w=41673185&a=41858232 Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: i dobrze. 15.05.06, 19:13 Juz Ci odpisalem na forum Ostrowa. Skoro jestes tam agresywnie anty-kaliska, to ciekaw jestem Twoich komentarzy na forum Kalisza, ktore jak oznajmilas jest zbyt zmaskulinizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: i dobrze. 15.05.06, 19:32 Podaj mi przykład chociaż jednej mojej wypowiedzi, która świadczyłaby o tym, że jestem "agresywnie anty-kaliska". Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: i dobrze. 15.05.06, 20:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=232&w=41702517&a=41720528 Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: i dobrze. 15.05.06, 22:02 Nie dość, że ostrolle, to jeszcze ostkameleony... ----- Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa ... 16.05.06, 13:41 <<To jest straszne, że ostatnio prawie każdy wątek zaśmiecają swoimi wypowiedziami nasi sąsiedzi z Kalisza>> - to było stwierdzenie faktów. Zresztą jak cała moja wypowiedź. W dalszym ciągu nie wiem, co było w niej agresywnego. Dotyczyła tylko tych osób, które zaśmiecają forum Ostrów swoimi głupimi tekstami, jeśli ty tego nie robisz - nie wiem w czym problem. Poza tym dla Twojej wiadomości to, że mieszkam w Ostrowie nie znaczy, że nie jestem z Kaliszem związana, więc przymiotnik: "antykaliska" w moim przypadku jest całkowicie nietrafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Ostrów: Kaliszak, czyli ścierwo 16.05.06, 13:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=232&w=41673185&a=41866392 No ale własne (ostrowskie) śmieci fajne są: miłe, byste, wychowane... I mam nadzieję, że jeśli udało się nam pozbyć Sectora, to tej całej Lindy (z jej postami w kółko o tym samym, czyli o niczym) też się nam uda pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: Ostrów: Kaliszak, czyli ścierwo 16.05.06, 14:19 Po pierwsze: nigdy nie nazwałam żadnego Kaliszaka ścierwem. Jak chcesz to możesz być pierwszym. Po drugie: oczywiscie mozesz próbować się mnie pozbyć. Ale żadnych konkretnych rezultatów nie oczekuj. Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Kaliskie miernoty 16.05.06, 15:46 Lindaa nie odchodz. Z Twojego pierwszego postu wynikalo, ze w jakis sposob planujesz zmienic nasze zmaskulinizowane forum, ale zamiast inspirujacych komentarzy widze powrot do starych kalisko-ostrowskich wyliczanek. Narzekasz na forum Ostrowa, ze za duzo jest tam postow od "kaliskich miernot", no ale co Ty wnioslas do naszego forum? Osobiscie mam sporo sympatii do Ostrowa z wyjatkiem zachwalania "pruskiej tradycji", ze to niby 'Ordnung musst sein'. Takie zachwalanie rozbiorcy jest dla mnie niezrozumiale, nawet Niemcy nie lubili Prus i Prusakow. Jesli zas chodzi o Kalisz to wystarczy zacytowac co poznanski pisarz Arkady Fiedler napisal w ksiazce "Dziekuje Ci kapitanie" o swoim bohaterze, kpt. Dybku: "... pochodzil z kaliskiego, tej najszczesliwszej z ziem polskich laczacych polot krolestwa [kongresowego] ze statecznoscia Wielkopolski". Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa ... 16.05.06, 18:20 Nie mam zamiaru odchodzić. Będę wypowiadać się także na inne tematy, ale muszę trafić na wątek, w którym będę miała coś do powiedzenia. Narazie czytam sobie spokojnie Wasze wypowiedzi i dowiaduję się wielu ciekawych rzeczy zarówno o Kaliszu, jak i o Was - forumowiczach. Poza tym powiem szczerze, że dla mnie coś takiego jak konflikt kalisko- ostrowski nie istnieje. Tylko część ludzi nie potrafi się ze sobą dogadać. Za chwilę wielkopolskawschodnia wklei mi linki do moich wypowiedzi, w których byłam "antykaliska" jak to niektórzy sądząc, ale mogę Was zapewnić, że tak nie jest. Po prostu czasami reaguję emocjonalnie na niektóre głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
sector11 Re: Ostrów: Kaliszak, czyli ścierwo 19.05.06, 08:41 Dlaczego chcesz sie mnie pozbywac? Ja a Kaliszu nigdy sie niegatywnie nie wypowiadalem. To samo do tyczy mieszkancow Kalisza jako ogol. Jesli juz kogos obrazam to na pewno na to zasluzyl swoimi wypowiedziami anty-ostrowskimi. Swojego czasu Twoje wypowiedzi tez byly bardziej wylewne i w sposob bezposredni obrazaly moje miasto i jego mieszkancow. Prawdopodobnie moja dzialalnosc przyniosla jednak skutek, bo ostatnio Twoje wypowiedzi staly sie mniej bezposrednie, a bardziej wyrachowane - jak przystalo na starego, emerytowanego patriote kaliskiego ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: Spodobało mi się 18.05.06, 19:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=232&w=41104248&a=42058155 Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Spodobało mi się 18.05.06, 20:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=232&w=41104248&a=42060362 Ale ona nie przedstawia kobiecego punktu widzenia, tylko głupi punkt widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szycha-ns Re: Spodobało mi się 18.05.06, 20:46 Każdy ma swój punkt widzenia, nie można nazwać go głupim :) Forum jest to po aby wyrażać swoje opinie, nie ważne czy się z kimś zgadzamy czy też nie. WW- To jak powinien wyglądać ten "kobiecy punkt widzenia" ? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: ... 19.05.06, 16:35 Linda, z całym szacunkiem, bo niewiastą jesteś ;) - ale jeśli ktoś pisze: "a gdzie sie podziało forum kalisz??? zniknęło... ooo jak dobrze... taka wiocha jak kalisz nie powinna mieć forum!" a ty twierdzisz, że to nie jest infantylna radocha, lecz neutralna konstatacja (cyt.: "stwierdzenie faktów"), to jest to namacalny objaw braku umiejętności czytania ze zrozumieniem, o czym napisałem wprost. Dalsza próba obrony twojego stanowiska była po prostu niemądra (ergo: głupia). Wybacz, ale nie będę cię traktować inaczej niż wszystkich innych forumowiczów (czyli ulgowo) tylko dlatego, że nie masz siusiaka. To wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: ... 19.05.06, 20:06 Wuwu, powiedz mi tak szczerze, co Cię bardziej wkurza - że jestem kobietą, czy że jestem z Ostrowa? A może fakt, że jestem kobietą z Ostrowa jest wystarczającym powodem by mnie obrażać? Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: ... 19.05.06, 20:26 Ja chciałbym tylko tak skromnie wspomnieć że mamy równouprawnienie ...:) A Ty sector przestań już zmyślać... przecież Ty pękasz z nienawiści do Kalisza.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 A jesteś kobietą?.. 19.05.06, 21:01 Przecież dopiero chodzisz na nauki przedmałżeńskie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: A jesteś kobietą?.. 21.05.06, 14:07 Skończyłam w lutym. Wesoło było. Aż trudno uwierzyć, że mamy XXI wiek..;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: ... 19.05.06, 21:14 Pudło. Nie wkurza mnie. A już na pewno nie to, że jesteś ostrowianką, ani tym bardziej to, że jesteś kobietą. Po prostu reaguję na niemądre wypowiedzi. Nie sugeruj ustawicznie, że cię obrażam, bo ja cię nie obrażam. To, że czujesz się obrażana, nie wynika z toku tej dyskusji, ale najwyżaj z twoich uwarunkowań osobniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Spodobało mi się też :) 20.05.06, 14:09 mnie tez sie spodobalo choc jeszcze malo przeczytalam i malo znam kalisz ogolnie ale w sumie od czegos poznawanie kalisza trzeba zaczac nie? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal 9600. post :) 20.05.06, 14:14 i pozwole sobie miec nadzieje, ze bede inaczej odebrana niz linda czy jak jej tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa .. 20.05.06, 15:22 Nadzieję oczywiście możesz mieć. Ogólnie wszystko zależy od tego, jak będziesz się wypowiadać o Kaliszu i jego mieszkańcach. Jeśli chcesz być miło przywitana przez kolegów forumowiczów - mów o Kaliszu w samych superlatywach. Na pewno zadziała. Ja osobiście wolę się momentami narazić, ale wyrazić opinię zgodną ze swoimi przekonaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: .. 20.05.06, 21:23 ja jestem osoba, ktora pisze to co mysli, nie owija w bawelne itp ale nie jestem dwulicowa skoro u siebie wypowiadasz sie negatywnie, a tu przychodzisz i chwalisz kalisz (ale sie rymnelo :D) to co sie dziwisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: 9600. post :) 20.05.06, 15:24 Poza tym zwykła kultura wymaga, by sprawdzić kogoś nicka zanim się o kimś coś napisze, bo sformułowanie "linda czy jak jej tam" brzmi średnio fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: lindaaa vel Linda 20.05.06, 15:35 Linda (czy jak ci tam), ale ty chyba nie rozumiesz jednego: że sieradzanie to zupełnie inni ludzie niż ostrowianie. I nie rozumiesz, że jeśli nawet tobie się tutaj spodobało, to ty tutaj niekoniecznie się spodobałaś. Teraz już rozumiesz? ----- Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa wuwu 20.05.06, 15:48 Nie jestem tu po to, by się komuś (przy)podobać. Śmieszny jesteś z tym Twoim stereotypowym podejściem do świata. Z tym podziałem na my i oni. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: lindaaa vel Linda 20.05.06, 15:44 Zwykła kultura wymaga też, żeby się nie obnosić ze swoim wykształceniem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=110&w=42137002&a=42141140 zwłaszcza wtedy, gdy samemu popełnia się kompromitujące błędy składniowe. ----- Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa wuwu 20.05.06, 15:50 Zwróć też uwage Waszemu moderatorowi, bo napisał: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=110&w=42137002&a=42149344 Podaj mi też przykład owego kompromitującego błędu składniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: lindaaa vel Linda 20.05.06, 16:10 A ty z zawodu jesteś prokuratorem, czy tylko gó..arzowatym skarżypytą? Sprawdź sobie rząd czasownika "sprawdzać". Coraz bardziej jestem przekonany, że należysz do grona osobliwych internetowych neurotyków, którzy zakładają wątki (w dodatku wątki o sobie) tylko po to, by dać upust nieodpartej potrzebie epatowania pozostałych forumowiczów samym sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa wuwu 21.05.06, 14:28 Założyłam też wątek Kaisz w UE: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=110&w=42149780&v=2&s=0 Nie zauważyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: 9600. post :) 20.05.06, 21:24 nie chcialo mi sie pisac od poczatku, zeby wylazic i sprawdzic, a nie chcialam bys sie obrazila gdybym napisala jednak xle a tak w ogole to co Ty taka delikutaśna jestes?? Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Lindo! 20.05.06, 18:27 Lindo.. napisałaś dziewczynie z Sieradza,żeby wypowiadała się o miescie Kaliszu i mieszkańcach Kalisza w samych superlatywach, bo my krytyki nie akceptujemy... otóż pudło. Można krytykować każde miasto bez wyjątku, ale żeby krytykować potrzebne są jakieś sensowne argumenty, żeby ta krytyka była konstruktywna. W twoich niektórych wypowiedziach nie widze krytyki Kalisza i kaliszan, lecz widze obrażanie Kalisza i kaliszan, bo jak nazwiesz to jeśli ktoś ( w tym wypadku TY) pisze na mieszkańców miasta "ścierwo", a miasto obraża innymi epitetami! Bo chyba to nie jest krytyka, tylko właśnie rzucanie mięsem... Lindo popraw się ... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Lindo! 20.05.06, 19:35 Młody - zejdź z Lindy. Ona nic takiego nie pisała o Kaliszu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=232&w=41673185&a=41866392 Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa ... 21.05.06, 14:05 Powtarzam po raz kolejny: nigdy nie nazwałam żadnego Kaliszaka ścierwem. Nigdy nikogo tak nie nazwałam. Gdybym była "delikatniusia" to by mnie tu już dawno nie było, bo niektórzy próbują mnie zniechęcić do tego forum. Nie krytykuję Kalisza, jeśli już to wypowiedzi niektórych mieszkańców tego miasta. Cokolwiek napiszę - niektórym to się bardzo nie podoba. W wątku o odzieży "dziecinnej" zwróciłam autorowi uwagę, że powinno być "dziecięca" - co oczywiście wypomniał mi wuwu <mała dygresja - nazywam go wuwu, aby pamiętać, że mimo loginu rodzaju żeńskiego - ciągle jest facetem> chociaż Księstwo i Ebusia mieli takie samo zdanie jak ja. Nie noszę spódnic. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: ... 21.05.06, 14:17 lindaaa napisała: > Nie noszę spódnic. No właśnie, ciągle tylko te portki :> Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: ... 21.05.06, 14:28 widzę, że Ci bardzo zależy na 5 u ASa :) Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: ... 21.05.06, 14:31 Hehe, w końcu ostatnia ocena w moim studenckim życiu <pomijająć oczywiście obronę>. Jak to powiedziała nasza koleżanka: trzeba wykorzystać atuty :p Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: ... 21.05.06, 14:31 Dobrze. Przyjęliśmy do wiadomości. Mam nadzieję, że tym samym nasyciłaś już swoje rozdęte jak balon ego. Gdyby jednak nie, to proponowałbym założyć bloga i tam dokonywać publicznych ekspiacji. Polecam jakiś słownik ortoepiczny, bo: "kaliszanin", a nie "kaliszak" - to raz, a dwa - nazwy mieszkańców miast piszemy zawsze z małej litery. Coś mi się wydaje, że kiepski z ciebie zawodowiec i powinnaś częściej niż innych poprawiać samą siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: ... 21.05.06, 14:38 "Kaliszak" można potraktować jako uzus językowy. Pisałam z dużej, bo moje "rozdęte jak balon ego" chciało niektórym osobom okazać odrobinę szacunku. Widać nie każdy na niego zasługuje. Nigdy nie nazwałam się zawodowcem. Czytaj uważniej. Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: ... 21.05.06, 14:54 Pisz uważniej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=110&w=42137002&a=42141140 chyba, że spaczenie zawodowe wynika u ciebie z czego innego niż zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: ... 21.05.06, 14:58 My chyba inaczej rozumiemy niektóre rzeczy. Mieć zawód to jedno, a być w czymś zawodowcem to coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: ... 21.05.06, 15:05 SJP: zawodowiec - "osoba trudniąca się czymś zawodowo". Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: ... 21.05.06, 15:20 Zapomniałeś dodać: "(najczęściej o sportowcu, w odróżnieniu od sportowca amatora.)Mecz z udziałem zawodowców". Poza tym definicje słownikowe to nie wszystko. Poprawiłam błąd, zostałam za to skrytykowana. Spoko. Nie pierwszy i nie ostatni raz. Ja się nie obrażam, kiedy ktoś mnie poprawia, ale wyciągam z tego odpowiednie wnioski. Nikt nie jest nieomylny. Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 O Lindzie 21.05.06, 18:36 Widze, ze Lindaa stala sie atrakcja forum, a wlasciwie forow (Ostrow + Kalisz), przy okazji odslaniajac rozne detale ze swojego zycia. Jak sie moglem zorientowac z roznych jej postow Linda ma 26 lat, mieszka w Ostrowie, choc czesto bywa w Kaliszu, konczy studia, we wrzesniu wychodzi za maz, choc chodzi w spodniach to do slubu bedzie miala suknie slubna szyta przez kolezanke i z materialow sprowadzanych z zagranicy. Podala nawet nazwisko swojego ginekologa. Korekty jezykowe sugeruja, ze jest polonistka. No i podobno ogolnie jest mila, a przynajmniej tak o sobie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: O Lindzie 21.05.06, 18:43 No to moze 25, bo to bylo w ktoryms poscie. Pomylilem sie z data slubu, ma byc w sierpniu, wesele w Przybyslawicach. Na sukni slubnej maja byc krysztalki Svarowskiegie, no ale jest problem z koronkami. Dlaczego w Kaliszu nie mozna znalezc koronek? Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: O Lindzie 21.05.06, 18:58 Widzę, że zdążyłeś sprostować, zanim wcisnęłam enter. Byłam przez moment zajęta relacją z meczu Intar Lazur - KSŻ Krosno. Nadal jesteśmy jedyną niepokonaną drużyną w I lidze )) Jak widzisz - interesuję się żużlem ;)) Nie wiem dlaczego nie można znaleźć w Kaliszu koronki. Tzn. ogólnie można, ale nie taką jaką ja potrzebuję do sukienki. Narazie szukałam w centrum, ale może znasz jakiś dobrze zaopatrzony sklep z materiałami poza centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: O Lindzie 21.05.06, 18:46 Weź proszę pod uwagę, że polonistki bardzo często konfabulują. :p I co? Będziesz zakładać LindaaaFanClub? :> Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: O Lindzie 21.05.06, 18:47 I tak nikt z Was nie wie tyle o Lindzie co ja ;) :> Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: O Lindzie 21.05.06, 18:51 Az tak to nie, ale dziewczyna jest wygadana i faktycznie udalo jej sie conieco zmienic ten "zmaskulinizowany" charakter forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Sprostowanie ;) 21.05.06, 18:52 Podziwiam, że chciało Ci się tego szukać ;) Ogólnie wystarczyło spytać, jeśli coś Cię interesowało. Mieszkam w Ostrowie, ale nie mam 26 lat. Za mąż wychodzę w sierpniu. Reszta się ogólnie zgadza. Odsłaniam detale ze swojego życia bo nie mam nic do ukrycia. Internet stwarza możliwość pozostania anonimowym, ale zarówno na forum Ostrów jak i Kalisz są osoby, które mnie znają. One wiedzą, że jestem miła ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: Sprostowanie ;) 21.05.06, 20:31 Szukac to nie szukalem, po prostu mam w miare dobra pamiec, a przejrzalem posty na watkach do ktorych sama mnie (posrednio) skierowalas. Data slubu i mijsce wesela juz skorygowalem. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: O Lindzie 21.05.06, 19:47 kalamata99 napisał: > Widze, ze Lindaa stala sie atrakcja forum, a wlasciwie forow (Ostrow + Kalisz), > (...) Pojawienie się Lindy jest oznaką życia i zdrowia tego forum. Nie wiem tylko czemu się obraziła o nazwanie jej (z przymrużeniem oka zresztą) feministką. To przecież nie inwektywa. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: O Lindzie 21.05.06, 20:36 Nie obraziłam się, po prostu sprostowałam. Tak samo jak to, że nie jestem agresywna ani antykaliska. Milo się tu zrobiło ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: ... 21.05.06, 21:23 > Gdybym była "delikatniusia" to by mnie tu już dawno nie było, bo niektórzy > próbują mnie zniechęcić do tego forum. a kto Ci napisal, zes delikatniusia? bo ja nie :PP Odpowiedz Link Zgłoś
lindaaa Re: ... 21.05.06, 23:09 Spytałaś się: a tak w ogole to co Ty taka delikutaśna jesteś?? Nie jestem ;)) Mam trzech starszych braci, nauczyli mnie jak być "twardą, nie miętką" :p Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: ... 22.05.06, 16:21 owszem, zapytalam "delikutaśna" a nie "delikatniusia" sesesese Odpowiedz Link Zgłoś