Gość: KIKI IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 14:21 Dziękuje Bogu ze nie mieszkam juz w Kaliszu niedobrze mi sie robi na widok tych ohydnycch mord wiesniakow malomiasteczkowych w garniturach jak na wesele co niedzielna msze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.opatowek.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 23:07 A Poznan to niby taka metropolia?Jeszcze wiecej wiesniakow i burakow-pewnie takich jak ty!Nic dziwnego ze ci sie tam podoba-wiesniak dobrze czuje sie wsrod wiesniakow a o malomiasteczkowosci nie decyduje miasto w ktorym sie mieszka kretynie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: 211.245.117.* 16.11.01, 14:44 Gość portalu: tom napisał(a): > A Poznan to niby taka metropolia?Jeszcze wiecej wiesniakow i burakow-pewnie > takich jak ty!Nic dziwnego ze ci sie tam podoba-wiesniak dobrze czuje sie wsrod > > wiesniakow a o malomiasteczkowosci nie decyduje miasto w ktorym sie mieszka > kretynie! Pamietaj maly czlowieku, Poznan to twoja stolica. A teraz na kolanka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.opatowek.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 21:19 stolica??????phi taka wies ze az sie przykro robi-hi hi hi.Brudno,syf,kila i mogila.Az mi sie smiac chce z tych waszych kompleksikow czlowieczku ze wsi poznan!nawet pozadnego deptaka nie macie-spojrz sobie bambrze na wroclaw to jest pozadne miasto-a ta wasza starowka az mi sie zygac chce jak na nia patrze- i z czego tu byc dumnym chyba ze z dawnej swietnosci co bylo dawno i nie prawda.Na taka stolice to mi sie nawet wysrac nie chce-pozdrawiam PS Duzo wam jeszcze brakuje do wroclawia o warszawie nie wspominajac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: 211.245.117.* 17.11.01, 10:59 Gość portalu: tom napisaŠŠ(a): > stolica??????phi taka wies ze az sie przykro robi-hi hi hi.Brudno,syf,kila i > mogila.Az mi sie smiac chce z tych waszych kompleksikow czlowieczku ze wsi > poznan!nawet pozadnego deptaka nie macie-spojrz sobie bambrze na wroclaw to > jest pozadne miasto-a ta wasza starowka az mi sie zygac chce jak na nia patrze- > i z czego tu byc dumnym chyba ze z dawnej swietnosci co bylo dawno i nie > prawda.Na taka stolice to mi sie nawet wysrac nie chce-pozdrawiam > PS > Duzo wam jeszcze brakuje do wroclawia o warszawie nie wspominajac!!! HAHAH. Wroclawia?:) Ta sztuczna, ohydna starowka? A moze to dwukrotnie wieksze bezrobocie? A moze ta ich slaba gospodarka? Czego tu zazdroscic? Faktem jest ze po wszawce, Poznan jest najsilniejszym centrum finansowym w Polsce. Mamy wiecej bankow, inwestycji, mniejsze bezrobocie (mniejsze niz wszawka). A moze mam zazdroscic wrockowi ich wielkiego lotniska?:) Hehehehe A teraz na kolanka wiochmanie z prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: 211.245.117.* 17.11.01, 11:02 Gość portalu: tom napisaŠŠ(a): > stolica??????phi taka wies ze az sie przykro robi-hi hi hi.Brudno,syf,kila i > mogila.Az mi sie smiac chce z tych waszych kompleksikow czlowieczku ze wsi > poznan!nawet pozadnego deptaka nie macie-spojrz sobie bambrze na wroclaw to > jest pozadne miasto-a ta wasza starowka az mi sie zygac chce jak na nia patrze- > i z czego tu byc dumnym chyba ze z dawnej swietnosci co bylo dawno i nie > prawda.Na taka stolice to mi sie nawet wysrac nie chce-pozdrawiam > PS > Duzo wam jeszcze brakuje do wroclawia o warszawie nie wspominajac!!! P.S. Co do wsi, to ten Opatowek to prawdziwa metropolia:) heheheheh. No i ta wasza "starowka" mnie rozbraja:) A co do tego co bylo, to czy Kalisz ma wogole jakies powody do dumy, poza bajka o Calisii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.opatowek.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 17:52 Nie sama ekonomia czlowiek zyje!!!Wroclaw to sto razy ladniejsze miasto!!!!!!I zadne twoje pieprzenie tego nie zmieni.Starowka jest sliczna nie mowiac juz o ostrowie slaskim. A w Poznaniu co?Rynek szary, brudny.Szczycicie sie sw marcinem-a co tam takiego fajnego???Strasza tylko jakies biurowce z epoki Gierka.Poza tym Wroclaw jest wiekszy i nic tego nie zmieni-buraku!!!Nie bez powodu to Wroclaw a nie Poznan wybrali jako propozycje do organizowania swiatowej wystawy EXPO!!!A co do lotniska to rzeczywiscie w czasach kryzysu w transporcie powietrznym budowa duzego lotniska to rzeczywiscie swietna inwestycja-brawo dla poznanskich glabow-hihihiA skoro tak swietnie Poznan stoi z kasa drogi Lechito to powiedz mi kretynie czemu nie znajdzie sie chociaz jedna firma ktora zasponsoruje pozadnie jakis klub sportowy co???Co wy tam macie???We Wrocku jest jeden z najlepszych w kraju klubow koszykarskich-idea slask wroclaw jakbys nie wiedzial,maja pierwsza lige w siatkowce i pilce noznej! A w Poznaniu ledwie kobieca siatkowka kobiecahihihi tyle to my mamy w tym "nedznym"Kaliszu nie wspominajac o koszykowce w jeszcze mniejszym ostrowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.opatowek.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 18:16 ...Ostrowie Tumskim-przepraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 20:25 masz racje Tom, w języku piłkarskim to oni "mogą wam buty polerować" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 21:00 Gość portalu: tom napisał(a): > Nie bez powodu to Wroclaw a nie Poznan wybrali jako propozycje do organizowania > swiatowej wystawy EXPO!!! Rozbawiłeś mnie człowieku :))))))) Kto wybrał Wrocław???????? Już ci odpowiadam: Wrocław sam się wybrał a dokładnie wybrał go Zdrojewski. Trochę za mało gazet czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: 211.191.12.* 20.11.01, 12:56 Gość portalu: tom napisał(a): > Nie sama ekonomia czlowiek zyje!!!Wroclaw to sto razy ladniejsze miasto!!!!!!I > zadne twoje pieprzenie tego nie zmieni.Starowka jest sliczna nie mowiac juz o > ostrowie slaskim. A co to jest? Poznan ma swoj Ostrow, ktory ladniejszy i oczywiscie ma wyzsza wartosc historyczna. W koncu katedra poznanska jest matka polskich katedr. Byla pierwsza i tu odbyl sie Chrzest w 966 r. A ktora starowka jest ladniejsza, to jest kwestia gustu. Mnie starowka wroclawska przeraza. Jest ciezka, ponura, niemiecka. Starowka poznanska ma lzejszy styl architektury, bardziej przypomina miasta wloskie niz niemieckie. No i oczywiscie jest czystsza, a Poznan nie dostal milionow zl na remont po jakims tam "potopie". > A w Poznaniu co?Rynek szary, brudny. Brudny? Chyba nie widziales wrocka. > Szczycicie sie sw > marcinem-a co tam takiego fajnego??? A kto sie szczyci sw.marcinem? Ulica jak kazda inna. Ja sie szczyce barokiem w Poznaniu, jakiego nie ma zadne miasto w POlsce. > Strasza tylko jakies biurowce z epoki > Gierka.Poza tym Wroclaw jest wiekszy i nic tego nie zmieni-buraku!!! I co z tego? Detroit jest wiekszy niz wawa. Wawa jest wieksza niz wrocek. Wrocek wiekszy niz Poznan. Im mniejsze tym ladniejsze. Nie bez > powodu to Wroclaw a nie Poznan wybrali jako propozycje do organizowania > swiatowej wystawy EXPO!!!A co do lotniska to rzeczywiscie w czasach kryzysu w > transporcie powietrznym budowa duzego lotniska to rzeczywiscie swietna > inwestycja-brawo dla poznanskich glabow-hihihi Kryzysz jak kryzys, zawsze sie kiedys konczy buraku. A jak sie skonczy, gdzie beda ludzie latac, na te wroclawskie "lotnisko" czy na najlepsze w POlsce? A moze do kalisza?:) A skoro tak swietnie Poznan stoi > z kasa drogi Lechito to powiedz mi kretynie czemu nie znajdzie sie chociaz > jedna firma ktora zasponsoruje pozadnie jakis klub sportowy co???Co wy tam > macie???We Wrocku jest jeden z najlepszych w kraju klubow koszykarskich-idea > slask wroclaw jakbys nie wiedzial,maja pierwsza lige w siatkowce i pilce noznej > ! > A w Poznaniu ledwie kobieca siatkowka kobiecahihihi tyle to my mamy w > tym "nedznym"Kaliszu nie wspominajac o koszykowce w jeszcze mniejszym > ostrowie:) Koszykowka sucks. P.S. Musial chlopczyk blagac o pomoc na wrockim forum?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Lechita na oślej ławce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 17:09 Dotychczasowe wypowiedzi Lechity niestety nie pozwoliły mu dostąpić zasczytu bycia członkiem MENSY. W celu zmniejszenia frustracji przyznano mu honorowe miejsce na oślej ławce na forum wrocławskim. Drodzy Kaliszanie. Jeżeli się będzie plątać na Waszym forum jak smród po gaciach, to odeślijcie go na jego właściwe miejsce we Wrocławiu. Nie ma to nic wspólnego z Poznaniakami przez duże P. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 20:26 Gość portalu: Lechita napisał(a): > Gość portalu: tom napisał(a): > > > A Poznan to niby taka metropolia?Jeszcze wiecej wiesniakow i burakow-pewni > e > > takich jak ty!Nic dziwnego ze ci sie tam podoba-wiesniak dobrze czuje sie > wsrod > > > > wiesniakow a o malomiasteczkowosci nie decyduje miasto w ktorym sie mieszk > a > > kretynie! > > > Pamietaj maly czlowieku, Poznan to twoja stolica. A teraz na kolanka! na kolanka ? na przyjemności trzeba zasłużyć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.01, 23:12 Czy to prawda, że Twój nick "vinc" wziął się z powiedzenia, że Ty wincy piszesz niż myślisz. Inne fora obskakujesz ale zamiast miodu podobno majonez dostajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 00:54 :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 00:56 Gość portalu: Janek napisał(a): > Czy to prawda, że Twój nick "vinc" wziął się z powiedzenia, że Ty wincy piszesz > > niż myślisz. Inne fora obskakujesz ale zamiast miodu podobno majonez dostajesz. > Aliści :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rung Do przyjaciół Kaliszan IP: 212.127.77.* 19.11.01, 01:26 Wołanie o wsparcie nie mogło przejść bez echa, więc przybyłem na własne oczy zobaczyć, kto tu Wrocławia nie lubi. I co widzę? Toż to Lechita - forumowicz, którego szowinizm, zacietrzewienie i fanatyczna miłość do Poznania (nie mylić z lokalnym patriotyzmem) obrosła legendą do tego stopnia, że nikt już na wrocławskim forum poważnie tego jegomościa nie traktuje. Tutaj, widzę, pluje jadem jeszcze bardziej, pewnie dlatego że tym razem to Wrocław stawiany jest ponad Poznaniem nie przez nas - Wrocławian - ale przez was - sąsiadów zza miedzy. Uuuuuuuuuuu, to boli Lechitę. Jego teksty o "stolicy" i "kolankach" rozbawiły mnie przeogromnie. Polecam wam traktowanie jego wypowiedzi w formie rozrywki - czasami naprawdę bawi! A potem po prostu go olejcie... Pozdrowionka dla Kalisza! P.S. To prawda, Wrocław sam zgłosił swoją kandydaturę do EXPO. Obrotny i zaradny Poznań jakoś o sobie nie pomyślał, toteż Lechita cierpi. Starówka wrocławska nie jest sztuczna, tylko odrestaurowana. Lepsze to niż komunistyczny klocek, który w Poznaniu wyrósł koło ratusza. ech ten Lechita... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nell Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: 213.77.49.* 19.11.01, 09:27 Gość portalu: KIKI napisał(a): > Dziękuje Bogu ze nie mieszkam juz w Kaliszu niedobrze mi sie robi na widok tych > ohydnycch mord wiesniakow malomiasteczkowych w garniturach jak na wesele co > niedzielna msze. Nie najlepiej twoja wypowiedź swiadczy o twojej kulturze osobistej. A właściwie to świadczy o jej braku. Nie wiem jaką ty sama masz mordę, ale wiem, że własnego gniazda się nie opluwa i nie odcina się od własnych korzeni. To poprostu obciach wypowiadać się publicznie w taki sposób. Własnych rodziców też się wstydzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terka Re: KIKI ze wsi śpiewa i tańczy IP: *.*.*.* 19.11.01, 10:04 Gość portalu: KIKI napisał(a): > Dziękuje Bogu ze nie mieszkam juz w Kaliszu niedobrze mi sie robi na widok tych > > ohydnycch mord wiesniakow malomiasteczkowych w garniturach jak na wesele co > niedzielna msze. Rozumiem, że też masz taki garniturek i w Poznaniu, w niedzielą na msze biegasz z mordą małomiasteczkowego wieśniaka. I jak Cię tam znajdują?? Bo w główce to rozumku chyba nie za wiele??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terka Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.01, 23:33 Czy zauważyliście że łosiu zadał temat i sie wycofał? coś w tym jest. hehehehe:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś