Dodaj do ulubionych

WIES SPIEWA I TANCZY

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 14:21
Dziękuje Bogu ze nie mieszkam juz w Kaliszu niedobrze mi sie robi na widok tych
ohydnycch mord wiesniakow malomiasteczkowych w garniturach jak na wesele co
niedzielna msze.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.opatowek.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 23:07
      A Poznan to niby taka metropolia?Jeszcze wiecej wiesniakow i burakow-pewnie
      takich jak ty!Nic dziwnego ze ci sie tam podoba-wiesniak dobrze czuje sie wsrod
      wiesniakow a o malomiasteczkowosci nie decyduje miasto w ktorym sie mieszka
      kretynie!
      • Gość: Lechita Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: 211.245.117.* 16.11.01, 14:44
        Gość portalu: tom napisał(a):

> A Poznan to niby taka metropolia?Jeszcze wiecej wiesniakow i burakow-pewnie
        > takich jak ty!Nic dziwnego ze ci sie tam podoba-wiesniak dobrze czuje sie wsrod
        >
        > wiesniakow a o malomiasteczkowosci nie decyduje miasto w ktorym sie mieszka
        > kretynie!

Pamietaj maly czlowieku, Poznan to twoja stolica. A teraz na kolanka!
        • Gość: tom Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.opatowek.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 21:19
          stolica??????phi taka wies ze az sie przykro robi-hi hi hi.Brudno,syf,kila i
          mogila.Az mi sie smiac chce z tych waszych kompleksikow czlowieczku ze wsi
          poznan!nawet pozadnego deptaka nie macie-spojrz sobie bambrze na wroclaw to
          jest pozadne miasto-a ta wasza starowka az mi sie zygac chce jak na nia patrze-
          i z czego tu byc dumnym chyba ze z dawnej swietnosci co bylo dawno i nie
          prawda.Na taka stolice to mi sie nawet wysrac nie chce-pozdrawiam
          PS
          Duzo wam jeszcze brakuje do wroclawia o warszawie nie wspominajac!!!
          • Gość: Lechita Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: 211.245.117.* 17.11.01, 10:59
            Gość portalu: tom napisaŠŠ(a):

> stolica??????phi taka wies ze az sie przykro robi-hi hi hi.Brudno,syf,kila i
            > mogila.Az mi sie smiac chce z tych waszych kompleksikow czlowieczku ze wsi
            > poznan!nawet pozadnego deptaka nie macie-spojrz sobie bambrze na wroclaw to
            > jest pozadne miasto-a ta wasza starowka az mi sie zygac chce jak na nia patrze-
            > i z czego tu byc dumnym chyba ze z dawnej swietnosci co bylo dawno i nie
            > prawda.Na taka stolice to mi sie nawet wysrac nie chce-pozdrawiam
            > PS
            > Duzo wam jeszcze brakuje do wroclawia o warszawie nie wspominajac!!!

HAHAH. Wroclawia?:) Ta sztuczna, ohydna starowka? A moze to dwukrotnie wieksze
            bezrobocie? A moze ta ich slaba gospodarka? Czego tu zazdroscic? Faktem jest ze
            po wszawce, Poznan jest najsilniejszym centrum finansowym w Polsce. Mamy wiecej
            bankow, inwestycji, mniejsze bezrobocie (mniejsze niz wszawka). A moze mam
            zazdroscic wrockowi ich wielkiego lotniska?:) Hehehehe

A teraz na kolanka wiochmanie z prowincji.

• Gość: Lechita Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: 211.245.117.* 17.11.01, 11:02
            Gość portalu: tom napisaŠŠ(a):

> stolica??????phi taka wies ze az sie przykro robi-hi hi hi.Brudno,syf,kila i
            > mogila.Az mi sie smiac chce z tych waszych kompleksikow czlowieczku ze wsi
            > poznan!nawet pozadnego deptaka nie macie-spojrz sobie bambrze na wroclaw to
            > jest pozadne miasto-a ta wasza starowka az mi sie zygac chce jak na nia patrze-
            > i z czego tu byc dumnym chyba ze z dawnej swietnosci co bylo dawno i nie
            > prawda.Na taka stolice to mi sie nawet wysrac nie chce-pozdrawiam
            > PS
            > Duzo wam jeszcze brakuje do wroclawia o warszawie nie wspominajac!!!

P.S. Co do wsi, to ten Opatowek to prawdziwa metropolia:) heheheheh. No i ta
            wasza "starowka" mnie rozbraja:)

A co do tego co bylo, to czy Kalisz ma wogole jakies powody do dumy, poza bajka o
            Calisii?
            • Gość: tom Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.opatowek.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 17:52
              Nie sama ekonomia czlowiek zyje!!!Wroclaw to sto razy ladniejsze miasto!!!!!!I
              zadne twoje pieprzenie tego nie zmieni.Starowka jest sliczna nie mowiac juz o
              ostrowie slaskim. A w Poznaniu co?Rynek szary, brudny.Szczycicie sie sw
              marcinem-a co tam takiego fajnego???Strasza tylko jakies biurowce z epoki
              Gierka.Poza tym Wroclaw jest wiekszy i nic tego nie zmieni-buraku!!!Nie bez
              powodu to Wroclaw a nie Poznan wybrali jako propozycje do organizowania
              swiatowej wystawy EXPO!!!A co do lotniska to rzeczywiscie w czasach kryzysu w
              transporcie powietrznym budowa duzego lotniska to rzeczywiscie swietna
              inwestycja-brawo dla poznanskich glabow-hihihiA skoro tak swietnie Poznan stoi
              z kasa drogi Lechito to powiedz mi kretynie czemu nie znajdzie sie chociaz
              jedna firma ktora zasponsoruje pozadnie jakis klub sportowy co???Co wy tam
              macie???We Wrocku jest jeden z najlepszych w kraju klubow koszykarskich-idea
              slask wroclaw jakbys nie wiedzial,maja pierwsza lige w siatkowce i pilce noznej!
              A w Poznaniu ledwie kobieca siatkowka kobiecahihihi tyle to my mamy w
              tym "nedznym"Kaliszu nie wspominajac o koszykowce w jeszcze mniejszym
              ostrowie:)
              • Gość: tom Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.opatowek.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 18:16
                ...Ostrowie Tumskim-przepraszam:)
                • Gość: vinc Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 20:25
                  masz racje Tom, w języku piłkarskim to oni "mogą wam buty polerować"
              • Gość: lol Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 21:00

> Nie bez powodu to Wroclaw a nie Poznan wybrali jako propozycje do organizowania
                > swiatowej wystawy EXPO!!!

Rozbawiłeś mnie człowieku :))))))) Kto wybrał Wrocław???????? Już ci odpowiadam:
                Wrocław sam się wybrał a dokładnie wybrał go Zdrojewski. Trochę za mało gazet
                czytasz.
              • Gość: Lechita Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: 211.191.12.* 20.11.01, 12:56

> Nie sama ekonomia czlowiek zyje!!!Wroclaw to sto razy ladniejsze miasto!!!!!!I
                > zadne twoje pieprzenie tego nie zmieni.Starowka jest sliczna nie mowiac juz o
                > ostrowie slaskim.

A co to jest? Poznan ma swoj Ostrow, ktory ladniejszy i oczywiscie ma wyzsza
                wartosc historyczna. W koncu katedra poznanska jest matka polskich katedr. Byla
                pierwsza i tu odbyl sie Chrzest w 966 r. A ktora starowka jest ladniejsza, to jest
                kwestia gustu. Mnie starowka wroclawska przeraza. Jest ciezka, ponura, niemiecka.
                Starowka poznanska ma lzejszy styl architektury, bardziej przypomina miasta
                wloskie niz niemieckie. No i oczywiscie jest czystsza, a Poznan nie dostal
                milionow zl na remont po jakims tam "potopie".

> A w Poznaniu co?Rynek szary, brudny.

Brudny? Chyba nie widziales wrocka.

> Szczycicie sie sw
                > marcinem-a co tam takiego fajnego???

A kto sie szczyci sw.marcinem? Ulica jak kazda inna. Ja sie szczyce barokiem w
                Poznaniu, jakiego nie ma zadne miasto w POlsce.

> Strasza tylko jakies biurowce z epoki
                > Gierka.Poza tym Wroclaw jest wiekszy i nic tego nie zmieni-buraku!!!

I co z tego? Detroit jest wiekszy niz wawa. Wawa jest wieksza niz wrocek. Wrocek
                wiekszy niz Poznan. Im mniejsze tym ladniejsze.

Nie bez
                > powodu to Wroclaw a nie Poznan wybrali jako propozycje do organizowania
                > swiatowej wystawy EXPO!!!A co do lotniska to rzeczywiscie w czasach kryzysu w
                > transporcie powietrznym budowa duzego lotniska to rzeczywiscie swietna
                > inwestycja-brawo dla poznanskich glabow-hihihi

Kryzysz jak kryzys, zawsze sie kiedys konczy buraku. A jak sie skonczy, gdzie
                beda ludzie latac, na te wroclawskie "lotnisko" czy na najlepsze w POlsce? A moze
                do kalisza?:)

A skoro tak swietnie Poznan stoi
                > z kasa drogi Lechito to powiedz mi kretynie czemu nie znajdzie sie chociaz
                > jedna firma ktora zasponsoruje pozadnie jakis klub sportowy co???Co wy tam
                > macie???We Wrocku jest jeden z najlepszych w kraju klubow koszykarskich-idea
                > slask wroclaw jakbys nie wiedzial,maja pierwsza lige w siatkowce i pilce noznej
                > !
                > A w Poznaniu ledwie kobieca siatkowka kobiecahihihi tyle to my mamy w
                > tym "nedznym"Kaliszu nie wspominajac o koszykowce w jeszcze mniejszym
                > ostrowie:)

Koszykowka sucks.

P.S. Musial chlopczyk blagac o pomoc na wrockim forum?:)
                • Gość: Janek Re: Lechita na oślej ławce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.01, 17:09
                  Dotychczasowe wypowiedzi Lechity niestety nie pozwoliły mu dostąpić zasczytu
                  bycia członkiem MENSY. W celu zmniejszenia frustracji przyznano mu honorowe
                  miejsce na oślej ławce na forum wrocławskim. Drodzy Kaliszanie. Jeżeli się
                  będzie plątać na Waszym forum jak smród po gaciach, to odeślijcie go na jego
                  właściwe miejsce we Wrocławiu. Nie ma to nic wspólnego z Poznaniakami przez
                  duże P. Pozdrawiam.
        • Gość: vinc Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 20:26
          Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Gość portalu: tom napisał(a):
          >
          > > A Poznan to niby taka metropolia?Jeszcze wiecej wiesniakow i burakow-pewni
          > e
          > > takich jak ty!Nic dziwnego ze ci sie tam podoba-wiesniak dobrze czuje sie
          > wsrod
          > >
          > > wiesniakow a o malomiasteczkowosci nie decyduje miasto w ktorym sie mieszk
          > a
          > > kretynie!
          >
          >
          > Pamietaj maly czlowieku, Poznan to twoja stolica. A teraz na kolanka!

na kolanka ? na przyjemności trzeba zasłużyć !!!

• Gość: Janek Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.01, 23:12
            Czy to prawda, że Twój nick "vinc" wziął się z powiedzenia, że Ty wincy piszesz
            niż myślisz. Inne fora obskakujesz ale zamiast miodu podobno majonez dostajesz.
            • Gość: lol Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 00:54

:)))))))))))))
            • Gość: lol Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 00:56
              Gość portalu: Janek napisał(a):

> Czy to prawda, że Twój nick "vinc" wziął się z powiedzenia, że Ty wincy piszesz
              >
              > niż myślisz. Inne fora obskakujesz ale zamiast miodu podobno majonez dostajesz.
              >

Aliści :)
              • Gość: Rung Do przyjaciół Kaliszan IP: 212.127.77.* 19.11.01, 01:26
                Wołanie o wsparcie nie mogło przejść bez echa, więc przybyłem na własne oczy
                zobaczyć, kto tu Wrocławia nie lubi. I co widzę? Toż to Lechita - forumowicz,
                którego szowinizm, zacietrzewienie i fanatyczna miłość do Poznania (nie mylić z
                lokalnym patriotyzmem) obrosła legendą do tego stopnia, że nikt już na
                wrocławskim forum poważnie tego jegomościa nie traktuje. Tutaj, widzę, pluje
                jadem jeszcze bardziej, pewnie dlatego że tym razem to Wrocław stawiany jest
                ponad Poznaniem nie przez nas - Wrocławian - ale przez was - sąsiadów zza
                miedzy. Uuuuuuuuuuu, to boli Lechitę. Jego teksty o "stolicy" i "kolankach"
                rozbawiły mnie przeogromnie. Polecam wam traktowanie jego wypowiedzi w formie
                rozrywki - czasami naprawdę bawi! A potem po prostu go olejcie...
                Pozdrowionka dla Kalisza!

P.S. To prawda, Wrocław sam zgłosił swoją kandydaturę do EXPO. Obrotny i
                zaradny Poznań jakoś o sobie nie pomyślał, toteż Lechita cierpi.
                Starówka wrocławska nie jest sztuczna, tylko odrestaurowana. Lepsze to niż
                komunistyczny klocek, który w Poznaniu wyrósł koło ratusza.
                ech ten Lechita...
    • Gość: nell Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: 213.77.49.* 19.11.01, 09:27
      Gość portalu: KIKI napisał(a):
      > Dziękuje Bogu ze nie mieszkam juz w Kaliszu niedobrze mi sie robi na widok tych
      > ohydnycch mord wiesniakow malomiasteczkowych w garniturach jak na wesele co
      > niedzielna msze.

Nie najlepiej twoja wypowiedź swiadczy o twojej kulturze osobistej. A właściwie
      to świadczy o jej braku. Nie wiem jaką ty sama masz mordę, ale wiem, że własnego
      gniazda się nie opluwa i nie odcina się od własnych korzeni. To poprostu obciach
      wypowiadać się publicznie w taki sposób. Własnych rodziców też się wstydzisz ?
    • Gość: terka Re: KIKI ze wsi śpiewa i tańczy IP: *.*.*.* 19.11.01, 10:04
      Gość portalu: KIKI napisał(a):

> Dziękuje Bogu ze nie mieszkam juz w Kaliszu niedobrze mi sie robi na widok tych
      >
      > ohydnycch mord wiesniakow malomiasteczkowych w garniturach jak na wesele co
      > niedzielna msze.

Rozumiem, że też masz taki garniturek i w Poznaniu, w niedzielą na msze biegasz z
      mordą małomiasteczkowego wieśniaka. I jak Cię tam znajdują?? Bo w główce to
      rozumku chyba nie za wiele???
    • Gość: terka Re: WIES SPIEWA I TANCZY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.01, 23:33
      Czy zauważyliście że łosiu zadał temat i sie wycofał? coś w tym jest.
      hehehehe:))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka